Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.8.2009 22:50
lucinuska

XXX.XXX.151.47

Ahojky, mám dotaz...
Mám koníka,, je mu 6 let, před 4 měsíci jsem si ho koupila a když jsme ho nakládali tak nám to trvalo 2 a půl hoďky, když jsem se rozhodla vyzkoušet jinou stáj, tak jsme koníka nakládali 4 hoďky..Mám strach, že už do toho vozíků nikdy nevleze, chceme totiž závodit a stačí jen když kolem toho vozíku projde, hned začne couvat a vyvádět..
Pomůže mi v tomto případě uklidňující pasta? Předem děkuji moc za odpověď..

22.8.2009 23:28
bospor

XXX.XXX.193.16

lucinuska napsal(a):
Ahojky, mám dotaz...
Mám koníka,, je mu 6 let, před 4 měsíci jsem si ho koupila a když jsme ho nakládali tak nám to trvalo 2 a půl hoďky, když jsem se rozhodla vyzkoušet jinou stáj, tak jsme koníka nakládali 4 hoďky..Mám strach, že už do toho vozíků nikdy nevleze, chceme totiž závodit a stačí jen když kolem toho vozíku projde, hned začne couvat a vyvádět..

poradila bych ti dát vozík na dvůr a pomalu naučit koníka že není čeho se bát. když dáš pastu na cestu na závody tak sice třeba naložíš ale nemusíš závodit. někdy trvá dlouho než pasta zabere a pak ještě dýl než odezní. rozhodně bych neriskovala lézt na oblbnutýho koně a pak musíš taky jet domů. to bych teda rozhodně nepokoušela

23.8.2009 09:22
horallka

XXX.XXX.26.201

lucinuska napsal(a):
Ahojky, mám dotaz...

Souhlasím s bospor!Pasta problém nevyřeší.Pokd se ti nepovede sehnat vozík na dvůr,je spousta jiných možností jak začít s odbouráváním strachu.Učit koně stoupnout na paletu-aby se nebál vylízt do vozíku,dát plechový sudy kousek od sebe a prolízat tam s koněm-aby se nebál ůzkých prostor.Mezi stromy pověsit plachtu jako strop a podcházet s koněm...všechno jde když se chce.

Přidejte reakci

Přidat smajlík