Uvažuji o koupi koně a nevím jaké plemeno a jaké stáří a pohlaví.
Koník by byl na velkou venkovskou usedlost,pro začátečníka bez jakýchkoli zkušeností.
Za koníkem bych dojížděla1krát týdně,zbytek by se mi postarali příbuzní u kterých by byl ustájen.Jaké plemeno mi doporučujete?
Přikládejte i fotky.Dík
zviratkomilacek
napsal(a):
Koník by byl na velkou venkovskou usedlost,pro začátečníka bez jakýchkoli zkušeností.
Za koníkem bych dojížděla1krát týdně,zbytek by se mi postarali příbuzní u kterých by byl ustájen.Jaké plemeno mi doporučujete?
Přikládejte i fotky.Dík
každý to svoje oblíbené ačkoli já ne
klusák moc pro začátečníka není. ale zas nevyhazuje
určitě něco staršího a spíš valacha. kobyly mívají svou hlavu
zviratkomilacek
napsal(a):
Přikládejte i fotky.Dík
Pokud nemáš na koníka dostatek času, raději si zatím koně nepořizuj a chodˇ do nějaké stáje se o koně starat a naučíš se tam aspoň základy .
Jinak pro začátečníka byl nedoporučovala plňáska, potřebují pravidelný pohyb, jsou živější, ani arábka. Tak možná ČT.Ale každopádně ty základy bych se někde naučila, než bych si koně pořídila-
marketka
napsal(a):
Pokud nemáš na koníka dostatek času, raději si zatím koně nepořizuj a chodˇ do nějaké stáje se o koně starat a naučíš se tam aspoň základy .
Jinak pro začátečníka byl nedoporučovala plňáska, potřebují pravidelný pohyb, jsou živější, ani arábka. Tak možná ČT.Ale každopádně ty základy bych se někde naučila, než bych si koně pořídila-
to je pravda je lepší se to všechno naučit jinde a vystřídat i víc koní. aby měl člověk představu co mu nejlíp sedí
zviratkomilacek
napsal(a):
Přikládejte i fotky.Dík
Také doporučuji, aby ses nejdříve něco naučila a hlavně - koník který nemá koňskou společnost není v pohodě - je to stádové zvíře.... A co se týče plemene, tak na tom až tak moc nezáleží, jde o to, že bys měla umět minimálně základy a pak až na toho pravého narazíš, tak to poznáš, prostě si padnete - já jsem si koupila starou plňasku s prověšeným hřbetem - všichni mi ji rozmlouvali, ale já si ji stejně koupila a výsledek? Z neosobní kobylky je mazel a pořád je ještě bláznivej kravi kůň, zrovna dneska jsme kravily na louce, jak kdyby byla ještě v pubertě....
hankaladyb
napsal(a):
Také doporučuji, aby ses nejdříve něco naučila a hlavně - koník který nemá koňskou společnost není v pohodě - je to stádové zvíře.... A co se týče plemene, tak na tom až tak moc nezáleží, jde o to, že bys měla umět minimálně základy a pak až na toho pravého narazíš, tak to poznáš, prostě si padnete - já jsem si koupila starou plňasku s prověšeným hřbetem - všichni mi ji rozmlouvali, ale já si ji stejně koupila a výsledek? Z neosobní kobylky je mazel a pořád je ještě bláznivej kravi kůň, zrovna dneska jsme kravily na louce, jak kdyby byla ještě v pubertě....
Líbí se mi třeba hafling.....Jakou má povahu?Doufala jsem že mi ho nabídnete.....
zviratkomilacek
napsal(a):
Líbí se mi třeba hafling.....Jakou má povahu?Doufala jsem že mi ho nabídnete.....
Je využíván jako jezdecký kůň, při lesních pracích a k tahání smyků i povozů. Je to silné a tvrdé plemeno, které se dožívá vysokého věku.Haflingové jsou výjimeční spojením temperamentu s klidnou povahou a spolehlivostí. Jsou učenliví a nenároční. Právem bývají označováni jako malí koně s velkým srdcem. Jsou houževnatí, velmi ochotní a pracovití, sami si vybírají nejjednodušší cestu i místo a dobu odpočinku. Výborně zdolávají těžké horské terény, dokáží si poradit s kde kterou disciplínou jezdeckého sportu. Získává stále větší oblibu k ježdění v nižších soutěžích v drezúře a v parkurovém skákání. Se svými korektními chody je velmi vhodný také pro hippoterapii a v neposlední řadě, pro svůj malý vzrůst, spolehlivost a nádherný vzhled je velmi oblíbený také u dětí.
Haflinga jsem si vždy přala jenže jsem v pražským paneláku ..Přeju vám ho
zviratkomilacek
napsal(a):
Přikládejte i fotky.Dík
Také záleží na tom, kolik si za koníka ochotná dát peněz.