jaruska
napsal(a):
![]()
![]()
![]()
![]()
Medvědice si taky mohla vyzkoušet na chvíli,jaké je to být koněm.![]()
jaruska
napsal(a):
![]()
Pavlí,jsi tu?
Nemááš nááhodou dneska svátek???![]()
![]()
![]()
Ahóój, jsem tu, ale mušela jsem nejdřív dohnat tu diskusi předtím, protože jsem se přes víkend nestihla na počítač ani podívat, natož ho zapnout ![]()
Byl to docela všechno chaoz, ale dnes se začíná díky mé dvoudenní usilovné práci vrtat na pastvinách a stavět ohradáááááá ![]()
![]()
![]()
Já vám mám holky takovou radost... snad to zase nezakřiknu, ale včera i předevčírem jsem byla sama na pastvině a hrabala to staré zmoklé seno na hromady, aby tam bylo možné jezdit s traktory a kolíkovala pozemek tam, kde budou kůly na ohradu. Nakreslila jsem dva nebo tři plánky (ten třetí už takový primitivní, ale ten byl pro Standu) pro stavaře ohrady a snad až dneska dojedu, bude už aspoň půlka hotová... ![]()
![]()
Byla jsem nucená prodat papoušky i s klecemi, aby bylo na další pracanty, ale hlavně, když bude ohrada už hotová...![]()
![]()
![]()
A Jruško, dneska svátek nemám, já ho mám vždycky v červnu... ale je príma mít takové jméno, co se prakticky vyskytuje v kalendáři dvakrát... hodně lidí si to nepamatuje, které jméno mám já, tak vlastně slavím svátek dvakrát do roka... to mě vůbec neva!!! ![]()
![]()
A ta akce ve Zlonicích musela být príma.. moc ráda bych slyšela Jarušku, jak se jí to tam líbilo, když taky soutěžila.. to muselo být bezva... a ta příbuzná Haňudle.. to je roztomilá zlobivka... fakt moc pěkná kobylka... no, mají to holčiny v rodině, že?? ![]()
![]()
Už se moc těším, že se k vám někdy zase podívám, protože kůňata už jsou určitě zase o pár cenťáků větší.. minule se mi z toho málem podlomily kolena, když jsem je viděla, jak rychle rostou... jak je vídám jednou za čtrnáct dní nebo ještě dýl, tak mi to příjde potom strašně rapidní ta změna výšky...![]()
![]()
vendulka2066
napsal(a):
![]()
![]()
Ahóój, jsem tu, ale mušela jsem nejdřív dohnat tu diskusi předtím, protože jsem se přes víkend nestihla na počítač ani podívat, natož ho zapnout ![]()
Byl to docela všechno chaoz, ale dnes se začíná díky mé dvoudenní usilovné práci vrtat na pastvinách a stavět ohradáááááá ![]()
![]()
![]()
Já vám mám holky takovou radost... snad to zase nezakřiknu, ale včera i předevčírem jsem byla sama na pastvině a hrabala to staré zmoklé seno na hromady, aby tam bylo možné jezdit s traktory a kolíkovala pozemek tam, kde budou kůly na ohradu. Nakreslila jsem dva nebo tři plánky (ten třetí už takový primitivní, ale ten byl pro Standu) pro stavaře ohrady a snad až dneska dojedu, bude už aspoň půlka hotová... ![]()
![]()
Byla jsem nucená prodat papoušky i s klecemi, aby bylo na další pracanty, ale hlavně, když bude ohrada už hotová...![]()
![]()
![]()
A Jruško, dneska svátek nemám, já ho mám vždycky v červnu... ale je príma mít takové jméno, co se prakticky vyskytuje v kalendáři dvakrát... hodně lidí si to nepamatuje, které jméno mám já, tak vlastně slavím svátek dvakrát do roka... to mě vůbec neva!!! ![]()
![]()
A ta akce ve Zlonicích musela být príma.. moc ráda bych slyšela Jarušku, jak se jí to tam líbilo, když taky soutěžila.. to muselo být bezva... a ta příbuzná Haňudle.. to je roztomilá zlobivka... fakt moc pěkná kobylka... no, mají to holčiny v rodině, že?? ![]()
![]()
Už se moc těším, že se k vám někdy zase podívám, protože kůňata už jsou určitě zase o pár cenťáků větší.. minule se mi z toho málem podlomily kolena, když jsem je viděla, jak rychle rostou... jak je vídám jednou za čtrnáct dní nebo ještě dýl, tak mi to příjde potom strašně rapidní ta změna výšky...![]()
![]()
![]()
Ahooj,no huráá,na ohradu se určitě dojedu podívat,teda když mě tam zase dovezeš,až se pojedeš podívat na koníky.![]()
![]()
Jo,rostou,na Haničce to ani vidět tak není,ale Legišek teda sílí a roste opravdu hezky,
ale on taky pořád jen cucá,chrápe,cucá,chrápe....![]()
jaruska
napsal(a):
![]()
Ahooj,no huráá,na ohradu se určitě dojedu podívat,teda když mě tam zase dovezeš,až se pojedeš podívat na koníky.![]()
![]()
Jo,rostou,na Haničce to ani vidět tak není,ale Legišek teda sílí a roste opravdu hezky,
![]()
Jo,ta akce ve Zlonicích byla dobrá,hodně jsme se tam nasmály
,to by člověk nevěřil,jak mají někteří(většina)těchto rekreačních jezdců neposlušné koníky
,se divím,že jsou ti jezdci ještě živí,ale opravdu.![]()
jaruska
napsal(a):
![]()
![]()
![]()
No tak s takovouhle z něj bude za chvíli slon kříženej s hrochem, jak říká Bořánek... ![]()
ne, dělám si srandu, vím, že nebude tak velkej, ale směřuje k tomu teda razantně...![]()
A to víš, že tě vezmu s sebou podívat na ohradu... musíš mi jí schválit.. bez tebe bych tam ty koníky přece nedala..!!!!! ![]()
![]()
jaruska
napsal(a):
![]()
Jo,ta akce ve Zlonicích byla dobrá,hodně jsme se tam nasmály
,to by člověk nevěřil,jak mají někteří(většina)těchto rekreačních jezdců neposlušné koníky
,se divím,že jsou ti jezdci ještě živí,ale opravdu.![]()
![]()
Vznikaly tam nádherné komické situace při jen tak banální akci,jako vyskočit na koně z něčeho,pro některé koně bylo absolutně nemožné se přiblížit k blbý popelnici,natož aby jezdec odtud vytáhl tu kukuřici,to bylo pak rodeo
,bála bych se na takovéhodle koně sednout a jet ven...![]()
vendulka2066
napsal(a):
![]()
No tak s takovouhle z něj bude za chvíli slon kříženej s hrochem, jak říká Bořánek... ![]()
ne, dělám si srandu, vím, že nebude tak velkej, ale směřuje k tomu teda razantně...![]()
A to víš, že tě vezmu s sebou podívat na ohradu... musíš mi jí schválit.. bez tebe bych tam ty koníky přece nedala..!!!!! ![]()
![]()
No, to ani nezní, jako by ses tam opravdu zasmála, ale spíš bála o ty jezdce... ještě jsem na žádné takové akci nebyla ani pěšky, ani na koni... mohlo by to být na jednu stranu velice poučné.. jako co nedělat, když je kůň ve stresu z lidí a hudby...
vendulka2066
napsal(a):
No, to ani nezní, jako by ses tam opravdu zasmála, ale spíš bála o ty jezdce... ještě jsem na žádné takové akci nebyla ani pěšky, ani na koni... mohlo by to být na jednu stranu velice poučné.. jako co nedělat, když je kůň ve stresu z lidí a hudby...
![]()
Neměl by být,Pavlí,měl by spoléhat na svého jezdce,že ten ho do ničeho špatného nevede,a podle toho se pak ten koník chová.
jaruska
napsal(a):
![]()
![]()
![]()
Aboše,když zjistila,že se Jarča těch jejích šklebů nebojí,tak na ní vyplazovala aspoň jazyk.![]()
jaruska
napsal(a):
![]()
Aboše,když zjistila,že se Jarča těch jejích šklebů nebojí,tak na ní vyplazovala aspoň jazyk.![]()
![]()
Pierot má těžkou hlavu a je mu jedno,o koho si jí opře,hlavně že jí nemusí nosit sám,když hodlá spát.![]()
jaruska
napsal(a):
![]()
Pierot má těžkou hlavu a je mu jedno,o koho si jí opře,hlavně že jí nemusí nosit sám,když hodlá spát.![]()
![]()
jaruska
napsal(a):
![]()
![]()
Zeptaly jsme se Ab na to,co bude říkat na pytel....![]()
jaruska
napsal(a):
![]()
Zeptaly jsme se Ab na to,co bude říkat na pytel....![]()
![]()
Neříkala nic....![]()
jaruska
napsal(a):
![]()
Stála,ani se nehla.![]()
![]()
Neřešila ani pytel letící.![]()
Dneska zkusíme dát igelit na zem,co bude Ab říkat,doufám,že nebude moc nadávat.
jaruska
napsal(a):
![]()
Neřešila ani pytel letící.![]()
Dneska zkusíme dát igelit na zem,co bude Ab říkat,doufám,že nebude moc nadávat.
![]()
![]()
jaruska
napsal(a):
![]()
![]()
![]()
![]()
Haňudle je celá maminka,nic moc fakt neřeší.![]()
Zbyytečná námaha...![]()
jaruska
napsal(a):
![]()
![]()
Haňudle je celá maminka,nic moc fakt neřeší.![]()
Zbyytečná námaha...![]()
![]()
Jojo,Pavlí,je to Kačenka,je moc hodná.![]()
![]()
Haní zjišťuje,jestli to náááhooodu není k snědku.![]()
![]()
vendulka2066
napsal(a):
![]()
To je ale přece úžasný...![]()
![]()
A vím, že se ten kůň musí moct na svého jezdce spolehnout, ale to by všichni jezdci museli začínat v kruhovce a s přirozenou komunikací, aby jim ten kůň rozuměl, že se fakt nemusí ničeho bát.. a mám dojem, že takových jezdců je jen málo ještě..
jaruska
napsal(a):
![]()
Jojo,Pavlí,je to Kačenka,je moc hodná.![]()
![]()
Haní zjišťuje,jestli to náááhooodu není k snědku.![]()
![]()
![]()
Díky,no,je to radost s ní pracovat,tohle tto hříbátko může umět,než odejde od maminky,budoucí majitel bude mít ulehčenou práci.![]()
jaruska
napsal(a):
![]()
Díky,no,je to radost s ní pracovat,tohle tto hříbátko může umět,než odejde od maminky,budoucí majitel bude mít ulehčenou práci.![]()
![]()
Máš,bohužel,pravdu,Pavlí,všicí to svádějí na to,že na to nemají čas,ale pak si musejí najít daleko víc času na to,aby řešili problémy s koňma v terénu...![]()
jaruska
napsal(a):
![]()
Máš,bohužel,pravdu,Pavlí,všicí to svádějí na to,že na to nemají čas,ale pak si musejí najít daleko víc času na to,aby řešili problémy s koňma v terénu...![]()
![]()
No jo,já jsem toho názoru,že když to ten koník umí jako malej,už to nezapomene,
s Pierotem takhle nikdo nedělal a dodnes se bojí takových věcí plandavých,ale i tak se to s ním dá,když se na něj jde pomaloučku.![]()
vendulka2066
napsal(a):
![]()
![]()
Hehe, no bude to mít budoucí majitel lehké u všech vašich hříbátek ![]()
![]()
Nik už má snědenou ve výběhu úplně všechnu trávu, dokonce začal papakat už i ty stromky a keře, co tam má, každý den mu tam nosíme dva plné koše trávy plus jablíčka nebo chleba, ale pořád mi to příjde jako málo, páč mu jsou furt vidět žebra.. nevím, za jakou dobu by mu už neměly být vidět, protože mu fakt každý den nosíme hooodně jídla, ale jsou mu vidět furt, tak nevím, jestli to pro něj není málo.... včera jsem ho nechala i popást na vodítku mimo ohradu, sice se to nemá, ale když mi příjde, že má furt hlad... s podáváním nožiček už problémy nejsou, beru mu je každý den a už s nima nekope a netrhá, vždy to teda napoprvé zkusí, jestli by to dneska nešlo, ale nejde, tak už to dál nezkouší.. tak mám radost.. aspoň malej úspěch... a Standa mu každý den vodí kozenku do ohrádky, aby si měl s kým hrát aspoň hodinku, ale už je mu tam viditelně smutno, takže jsem vděčná, že už se někdo odhodlal a pomůže mi s tou ohradou.. včera mě tam kluci přišli navštívit (spíš se juknout na hříbě), ale jak mě viděli, že dřu, tak se jim mě asi zželelo a nabídli pomocnou ruku... takže penízky za papaoušky se budou hodit...![]()
![]()
jaruska
napsal(a):
![]()
No jo,já jsem toho názoru,že když to ten koník umí jako malej,už to nezapomene,
s Pierotem takhle nikdo nedělal a dodnes se bojí takových věcí plandavých,ale i tak se to s ním dá,když se na něj jde pomaloučku.![]()
![]()
Noo,tos udělala dobře,štípat nesmí,to by lehce se mohlo změnit v kousání a to je dost nebezpečný.
jaruska
napsal(a):
![]()
Noo,tos udělala dobře,štípat nesmí,to by lehce se mohlo změnit v kousání a to je dost nebezpečný.
No právě, jsem si četla ty příspěvky o tom čtyřletým hřebci, co byl celej den zavřenej v boxe a na hoďku s ním někdo šel do terénu, co dělal a jak se šklebil a kopal v boxu, tak jsem si z toho vzala ponaučení a nechci, aby si malej myslel, že jsem ořezávátko...![]()
Tak jsem na něj fakt vyjela, jako že ho sním, jestli tohle ještě jednou udělá a pak mi bylo líto, jak koukal, ale zase na druhou stranu, kdybych to měla řešit každý den po celý jeho život, bylo by to k uzoufání.. radši jednou pořádně a pak už nic...![]()
vendulka2066
napsal(a):
No právě, jsem si četla ty příspěvky o tom čtyřletým hřebci, co byl celej den zavřenej v boxe a na hoďku s ním někdo šel do terénu, co dělal a jak se šklebil a kopal v boxu, tak jsem si z toho vzala ponaučení a nechci, aby si malej myslel, že jsem ořezávátko...![]()
Tak jsem na něj fakt vyjela, jako že ho sním, jestli tohle ještě jednou udělá a pak mi bylo líto, jak koukal, ale zase na druhou stranu, kdybych to měla řešit každý den po celý jeho život, bylo by to k uzoufání.. radši jednou pořádně a pak už nic...![]()
Včera se mi děda pochlubil, že když tu byl na návštěvě můj bratranec, tak ho děda vzal k Nikovi do výběhu a bratránek tam s kanystrem od vody trošku blbnul a děda mu prý říkal, ať toho nechá, ale bratránek si nedal říct a švihnul Nikovi přesně za zadkem tím kanystrem a malej se tak lekl nebo mu to bylo nepříjemný natolik, že bratránka kopnul...
ach jo... Přesně tohle jsem nechtěla.. aby malej věděl, že může po lidech kopat... samozřejmě, že to děda neřešil, protože se honem šel podívat na bratrance, jestli je ok... a Nicolas zjistil, že se obtížných lidí u zadku tímto způsobem zbaví... snad to nebude zkoušet i na mě... včera jsem kolem jeho zadku už chodila radši obloukem.... to mi byl čert dlužnej... dědu a bratrance...![]()
jaruska
napsal(a):
![]()
![]()
No,ty nožky jsou dost důležitý naučit zvedat teď,když je ještě mimino,později už by to stálo hodně námahy a většinou pak padne i nějáká ta výchovná,což není dobré,je fakt lepší to naučit teď.![]()
Hele,my jsme si přivezli Pierota,bylo mu 15 měsíců,byl větší než Nik a doposud mu tam holky zvedaly nohy tím způsobem,že vzaly nohu,on vycukl a tak ho holky nechaly,to si nedovedeš představit,co jsme s ním pak zkusili my,když jsme ho potřebovali vystrouhat,hrůůza,kůň jak stodola,nemohli jsme ho udržet,s Oldou mával jak se sirkou,
jedinej,kdo ho opravdu udržel,byl kámoš Jirka P.,který měl ještě tehdy stáj nedaleko nás,tak ten jedinej mu tu nohu cukající vzal a nepustil,a takhle to udělal párkrát a Pierot pak přestal cukat.![]()
jaruska
napsal(a):
![]()
No,ty nožky jsou dost důležitý naučit zvedat teď,když je ještě mimino,později už by to stálo hodně námahy a většinou pak padne i nějáká ta výchovná,což není dobré,je fakt lepší to naučit teď.![]()
Hele,my jsme si přivezli Pierota,bylo mu 15 měsíců,byl větší než Nik a doposud mu tam holky zvedaly nohy tím způsobem,že vzaly nohu,on vycukl a tak ho holky nechaly,to si nedovedeš představit,co jsme s ním pak zkusili my,když jsme ho potřebovali vystrouhat,hrůůza,kůň jak stodola,nemohli jsme ho udržet,s Oldou mával jak se sirkou,
jedinej,kdo ho opravdu udržel,byl kámoš Jirka P.,který měl ještě tehdy stáj nedaleko nás,tak ten jedinej mu tu nohu cukající vzal a nepustil,a takhle to udělal párkrát a Pierot pak přestal cukat.![]()
![]()
No,to je teda radost,to Ti řeknu,když se kolem koní motaj citzí lidi a dělaj takovýhle kraviny,
měl ho kopnout aspoň pořádně.![]()
jaruska
napsal(a):
![]()
No jak u mě teď byl kopytář, tak malej to na něj dvakrát zkusil, ale on jak je chlap, tak mu to nedělalo žádné problémy a udržel mu tu nožičku vždycky v pohodě.. nakonec říkal, že je super, jak je drží, že s ním nebyla skoro žádná práce, takže jsem byla moooc spokojená.... malej byl zlatíčko... a s tím Pierotem to muselo být teda extra... když ho vidím teďka jak je velikej, tak předtím, když říkáš, že byl větší jak Nicolas, to muselo ale být drámo...
vendulka2066
napsal(a):
No jak u mě teď byl kopytář, tak malej to na něj dvakrát zkusil, ale on jak je chlap, tak mu to nedělalo žádné problémy a udržel mu tu nožičku vždycky v pohodě.. nakonec říkal, že je super, jak je drží, že s ním nebyla skoro žádná práce, takže jsem byla moooc spokojená.... malej byl zlatíčko... a s tím Pierotem to muselo být teda extra... když ho vidím teďka jak je velikej, tak předtím, když říkáš, že byl větší jak Nicolas, to muselo ale být drámo...
![]()
No to měl.. jsem se divila, že bratránek neměl ani modřinu... ale spíš je měl nechat napokoji a počkat si na takovýhle raplárny až na mě... jenže když jsem u něj já, tak je moooc hodnej, až mi příjde, jestli mu nic není a furt ho kontroluju...![]()
Ale nikdy jsem nic nenašla a jak vidím, jak se chová, když je tam Staník, tak už obavy o jeho zdraví nemám.... hehe ![]()
![]()
Standa se bude muset rychle naučit, jak se k malýmu chovat, když zkouší blbosti, jinak na to brzo doplatí.. ale zatím se tomu směju, protože mě Standa vůbec nehodlá poslouchat.. že sám ví všechno nejlíp a tak.. takže se koukám z povzdálí a směju se... včera ho vzal na vodítku ven napást a já chytala kobylky pro chameleóna a smála se, jak se Staníkem smýká ze strany na stranu a Standa nic moc reakce...![]()
Zatím to není nebezpečný a vždycky to pak Nikovi vysvětlím, když jsme sami, že takhle né, ale proto se u mě chová tak mile a jemně... Brzo si to se Standou budou muset vyjasnit...![]()
![]()
vendulka2066
napsal(a):
![]()
Noo,on podal nohu na vybrání z kopyt,ale to bylo pár vteřin,ale jak jsi chtěla držet dýl,tak bojoval,
co mu síly stačily,a to víš,že občas vyhrál,nedá se to udržet,když přesně nevíš,jak na to,a Jirkovi se to povedlo,vysvětlil to i Oldovi pak a pak už to bylo jen lepší a lepší,ale opravdu to stálo za prd tohle učit tak velkýho koně.![]()
jaruska
napsal(a):
![]()
Noo,on podal nohu na vybrání z kopyt,ale to bylo pár vteřin,ale jak jsi chtěla držet dýl,tak bojoval,
co mu síly stačily,a to víš,že občas vyhrál,nedá se to udržet,když přesně nevíš,jak na to,a Jirkovi se to povedlo,vysvětlil to i Oldovi pak a pak už to bylo jen lepší a lepší,ale opravdu to stálo za prd tohle učit tak velkýho koně.![]()
![]()
Buď ráda, že jste si nekoupili Šhíra.... hehe ![]()
jaruska
napsal(a):
![]()
![]()
No,mě taky občas Olda neposlechne,ale jednou se mu kobyly pomstily samy,připletl se mezi ně,ony se začaly kopat a Moruš ho porazila a ještě mu stihla šlápnout na kousek palce,který mu samozřejmě zlomila,![]()
já mu to nepřeju,ale kdyby mě býval poslechl,v jakém pořadí se mají dávat ňamky do výběhu,nic by se mu bývalo nestalo...![]()
![]()
jaruska
napsal(a):
![]()
No,to mi povídej....![]()
![]()
No právě proto se teď taky směju, protože jak mě nechce poslouchat, tak předpokládám, že za chvíli mu taky začne stoupat na nohy a strkat do něj, což už bude chtít samozřejmě Staník řešit a doufám, že se mě na to řešení zeptá, nebo že mě už konečně poslechne, aby to s ním nakonec malej nechtěl řešit tak zhurta jako s tím bratránkem.... to by Staníka podle mě na dlouho od koní odradilo a to nechci....![]()
vendulka2066
napsal(a):
![]()
No právě proto se teď taky směju, protože jak mě nechce poslouchat, tak předpokládám, že za chvíli mu taky začne stoupat na nohy a strkat do něj, což už bude chtít samozřejmě Staník řešit a doufám, že se mě na to řešení zeptá, nebo že mě už konečně poslechne, aby to s ním nakonec malej nechtěl řešit tak zhurta jako s tím bratránkem.... to by Staníka podle mě na dlouho od koní odradilo a to nechci....![]()
![]()
Každý je svého štěstí strůjcem,já bych to neřešila,Staník buď bude vychovávat Nika,a nebo Nik bude vychovávat Staníka,je to čistě jen na Staníkovi...![]()
jaruska
napsal(a):
![]()
Každý je svého štěstí strůjcem,já bych to neřešila,Staník buď bude vychovávat Nika,a nebo Nik bude vychovávat Staníka,je to čistě jen na Staníkovi...![]()
![]()
I Staníkovi musíš nechat možnost výběru,určitě si vybere tu horší možnost,že ho budou vychovávat koně,ale pak se snad zamyslí,až jednou ten kopanec přijde...![]()
jaruska
napsal(a):
![]()
I Staníkovi musíš nechat možnost výběru,určitě si vybere tu horší možnost,že ho budou vychovávat koně,ale pak se snad zamyslí,až jednou ten kopanec přijde...![]()
Jojo, je mi to jasný a mám dojem, že jemu je to taky jasný.. že si teď s těma koníkama neví moc rady, ale žádnej učenej z nebe nespadl, on na to jednou určitě příjde.. hlavní je, že je má rád a že by pro ně udělal prakticky cokoliv, aby se měli dobře.... z toho mám obrovskou radost a těší mě to u srdce... pořád teď říká, jak by si šel už zase zajezdit, že se mu po tom světě z koňského hřbetu stýská... škoda, že má tu hospodu... teď, jak byla ta rekonstrukce, tak se nedalo jezdit vůbec.. každé dopoledne jsme makali jako prdlí a odpoledne už tam došli brigádníci a v práci se pokračovalo... takže z ježdění bylo prdlajs, ale je fakt super, že se mu chce jezdit a že by se to chtěl učit... jakmile bude mít čas, budu se učit ráda s ním..![]()
![]()
vendulka2066
napsal(a):
Jojo, je mi to jasný a mám dojem, že jemu je to taky jasný.. že si teď s těma koníkama neví moc rady, ale žádnej učenej z nebe nespadl, on na to jednou určitě příjde.. hlavní je, že je má rád a že by pro ně udělal prakticky cokoliv, aby se měli dobře.... z toho mám obrovskou radost a těší mě to u srdce... pořád teď říká, jak by si šel už zase zajezdit, že se mu po tom světě z koňského hřbetu stýská... škoda, že má tu hospodu... teď, jak byla ta rekonstrukce, tak se nedalo jezdit vůbec.. každé dopoledne jsme makali jako prdlí a odpoledne už tam došli brigádníci a v práci se pokračovalo... takže z ježdění bylo prdlajs, ale je fakt super, že se mu chce jezdit a že by se to chtěl učit... jakmile bude mít čas, budu se učit ráda s ním..![]()
![]()
Teda vy jedete![]()
Jsem se byla projet s Usinkou bez sedla, vzala to kolem jízdárny ave 2 jdu ještě fotit zbylé koníky, dokud je sluníčko a asistenti..zítra jdou děcka do školy, že
.
Usa se chovala na parelce jako profík.
Domů jsem dojela na kole, dávám tady nějaké aktuality na web psům a k večeru, než pojedu pro usu, tak je ještě vezmu ke kolu proběhnout
.
Jinak s tím štípáním a různými pokusy...člověku je někdy líto pak, že toho koně praštil a on smutně kouká, ale jak se říká....akce a následná reakce je to nejdůležitější. On si to ten koník příště rozmyslí, pokud je to ve správný čas a dobře, tak se to většinou nemine účinkem. Mnoho lidí dělá chybu v tom, že už je tam to prodlení pár sekkuind a v tom momentě to ztrcí efekt
lucky
napsal(a):
Teda vy jedete![]()
Jsem se byla projet s Usinkou bez sedla, vzala to kolem jízdárny ave 2 jdu ještě fotit zbylé koníky, dokud je sluníčko a asistenti..zítra jdou děcka do školy, že
.
Usa se chovala na parelce jako profík.
Domů jsem dojela na kole, dávám tady nějaké aktuality na web psům a k večeru, než pojedu pro usu, tak je ještě vezmu ke kolu proběhnout
.
Jinak s tím štípáním a různými pokusy...člověku je někdy líto pak, že toho koně praštil a on smutně kouká, ale jak se říká....akce a následná reakce je to nejdůležitější. On si to ten koník příště rozmyslí, pokud je to ve správný čas a dobře, tak se to většinou nemine účinkem. Mnoho lidí dělá chybu v tom, že už je tam to prodlení pár sekkuind a v tom momentě to ztrcí efekt
![]()
Přesně tak,Lucí,já to říkám taky,než to řešit pořád dokola,tak je to jednou a v pravý čas tisíckrát lepší.![]()
My jsme ven nejely dneska,Jarča si něják blbě utrhla nehet na noze do krve,tak jí to bolí,tak jsem na ní viděla,že by to nebylo ono,tak jsme mákli na největším problému Pierota,já mám táááááá ááááákovou radost,
vše se krásně povedlo, i Ab je mooc šikovná,
ta vůůbec o plachtě nepřemejšlela a rázovala si to v naprostým poklidu na druhou stranu.![]()
![]()
jaruska
napsal(a):
![]()
Ab to vůůbec neřešila,prostě šla a hotovo...![]()
![]()
![]()
Kačenku to dokonce baví,akorát jí teda Jarča vytáhla od vojtěšky,![]()
ale Kačenka se nevzteká,neodmlouvá a dělá,o co jí malá jezdkyně požádá.![]()
![]()
jaruska
napsal(a):
![]()
Přesně tak,Lucí,já to říkám taky,než to řešit pořád dokola,tak je to jednou a v pravý čas tisíckrát lepší.![]()
My jsme ven nejely dneska,Jarča si něják blbě utrhla nehet na noze do krve,tak jí to bolí,tak jsem na ní viděla,že by to nebylo ono,tak jsme mákli na největším problému Pierota,já mám táááááá ááááákovou radost,
vše se krásně povedlo, i Ab je mooc šikovná,
ta vůůbec o plachtě nepřemejšlela a rázovala si to v naprostým poklidu na druhou stranu.![]()
![]()
Tak to je super. Usa se kdysi toho děsně bála, ale už dávno ji plachta nedělá problémy a klidně se do ní nechá i zabalit. všechno je to o tom kdo si jak toho koně naučí. Mnoho lidí v okolí mělo mrtvici, že si kupuji šílouvou sviňu arabskú a nějak mají pořád lidi zakořeněno, že jsou to magoři a kdesi cosi..no a ono to chodí na parelce a štráduje si to plachtách a můžeš tomu práskat bičem kolem hlavy a ani to brvou nehne ![]()
![]()
.
no nic..dala jsem aktuality psům na webky...nechcete se přijet podívat příští víkend do Prahy na Džbán na fundláky??? sobotu i neděli máme dvě klubovky, hroomada medvdů, no super to bude
.
Tak já letím fotit na ranč
jaruska
napsal(a):
![]()
![]()
Kačenku to dokonce baví,akorát jí teda Jarča vytáhla od vojtěšky,![]()
ale Kačenka se nevzteká,neodmlouvá a dělá,o co jí malá jezdkyně požádá.![]()
![]()
![]()
![]()
Jé,uvidíme,Lucí,ty tam budeš s hafanama,jo????![]()
Ale prosím Tě,my se jednou jedinkrát chtěli jet do toho koupaliště na Džbán vykoupat a Olda tam netrefil....![]()
![]()
Pierot říkal asi půl hodiny,že se tam bojí jít....![]()
![]()
jaruska
napsal(a):
![]()
![]()
Ale prosím Tě,my se jednou jedinkrát chtěli jet do toho koupaliště na Džbán vykoupat a Olda tam netrefil....![]()
![]()
![]()
![]()
Jé,tak práskat bičem nad Moruš a aby stála v klidu ještě nemáme zmáklý
,ale to odkládám,až nebude mít pod sebou Legiška.![]()
jaruska
napsal(a):
![]()
![]()
![]()
![]()
JJ, s hafanama
tady včera já s Fabbym
jaruska
napsal(a):
![]()
Jé,tak práskat bičem nad Moruš a aby stála v klidu ještě nemáme zmáklý
,ale to odkládám,až nebude mít pod sebou Legiška.![]()
![]()
Tady už je to lepší....![]()
![]()
lucky
napsal(a):
JJ, s hafanama
tady včera já s Fabbym
![]()
Jé,no tak já to něják zkusím vymyslet
,moc ráda bych Tě viděla naživo
a když už budeš tak blízko...![]()
Teda jestli se nic nepotentuje...
jaruska
napsal(a):
![]()
Jé,no tak já to něják zkusím vymyslet
,moc ráda bych Tě viděla naživo
a když už budeš tak blízko...![]()
Teda jestli se nic nepotentuje...
![]()
![]()
jaruska
napsal(a):
![]()
![]()
![]()
![]()
Tady už přemýšlel,že by tam možná mohl zkusit jít....![]()
![]()
Hned jsem ho nechala chviličku stát,
to byl u něj opravdu úspěch.![]()
![]()
Je strašně prachu v tom výběhu.
jaruska
napsal(a):
![]()
![]()
Tady už přemýšlel,že by tam možná mohl zkusit jít....![]()
![]()
Hned jsem ho nechala chviličku stát,
to byl u něj opravdu úspěch.![]()
![]()
Je strašně prachu v tom výběhu.
![]()
Pavlí,vezmeš mě s sebou,prosíííííííím.....![]()
![]()
![]()
Pierot se odhodlal přes plachtu se dostat
,ale skočil přes ní,to nevadí,hlavně že se rozhodl mi vyhovět.![]()
![]()
jaruska
napsal(a):
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
To víš, že vezmuuuu.... už se moc těším, snad to teda výjde... ale Lucka musí napsat, kdy to teda je a kde.. abychom tam trefily... to bych vážně chtěla vidět ty hafany naživo... ![]()
A hlavně Lucky....
jaruska
napsal(a):
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Další pokus už byl krásně volný
,už zjistil,že ho to nesní a hned měl klid,
užili jsme si pauzu a sundala jsem mu ohlávku a dala mu volno,
mám z toho strašnou radost
,protože on fakt se na tohle bojí vlézt..
Teda už se snad bát nebude,
budeme to cvičit a pilovat k dokonalosti.![]()
jaruska
napsal(a):
![]()
Další pokus už byl krásně volný
,už zjistil,že ho to nesní a hned měl klid,
užili jsme si pauzu a sundala jsem mu ohlávku a dala mu volno,
mám z toho strašnou radost
,protože on fakt se na tohle bojí vlézt..
Teda už se snad bát nebude,
budeme to cvičit a pilovat k dokonalosti.![]()
![]()
Pavlí,dííky moc,jsi zlatíčko!!!!![]()
![]()
Jé,za Pierota moc děkuju,![]()
dostala jsem pochvalu i od Jarči,ona taky ví,že to s ním na plachtě není jednosuchý,vlastně ho Olda nikdy přes nic nedostal,vždycky to objeli...![]()
Snad už to bude jen lepší.![]()
Tady Ab,moooc šikovná byla,![]()
![]()
akorát je sranda,ona má teď říji,tak chodila za Pierotem,když jsem tam s ním pracovala a pištěla tam na něj.![]()
![]()
http://www.stream.cz/video/ 353822-sikovna-ab
jaruska
napsal(a):
![]()
Pavlí,dííky moc,jsi zlatíčko!!!!![]()
![]()
Jé,za Pierota moc děkuju,![]()
dostala jsem pochvalu i od Jarči,ona taky ví,že to s ním na plachtě není jednosuchý,vlastně ho Olda nikdy přes nic nedostal,vždycky to objeli...![]()
Snad už to bude jen lepší.![]()
Tady Ab,moooc šikovná byla,![]()
![]()
akorát je sranda,ona má teď říji,tak chodila za Pierotem,když jsem tam s ním pracovala a pištěla tam na něj.![]()
![]()
http://www.stream.cz/video/ 353822-sikovna-ab
![]()
Jéé, právě jsem na to koukala.. i na ty zoubky včerejší.. chudák malá... heleď, vysvětli mi, proč jsi psala, že máte na rok se zoubkama pokoj??? Mým koním se asi ještě nikdy nikdo v puse nevrtal, tak abych něco nezanedbala.. tys věděla, že má Abynka nějaký problém nebo jsi jí nechala obrušovat zoubky, protože se to musí nechat dělat nebo jak? Vím, že tohle už mám dávno vědět, ale vážně mě to nikdy ani nenapadlo...![]()
Jak poznám, že by měla Vendy nebo Cézar nebo Nikolas nějaký problém se zuby??? Na ty přední mě nechají kouknout, ale na stoličky jsem se ještě nikdy nedívala... jo, Nik asi problémy se zubama nebude mít, když mu vlčí zoubky vetka vyndala, ale ti dva ostatní co???![]()
vendulka2066
napsal(a):
![]()
Jéé, právě jsem na to koukala.. i na ty zoubky včerejší.. chudák malá... heleď, vysvětli mi, proč jsi psala, že máte na rok se zoubkama pokoj??? Mým koním se asi ještě nikdy nikdo v puse nevrtal, tak abych něco nezanedbala.. tys věděla, že má Abynka nějaký problém nebo jsi jí nechala obrušovat zoubky, protože se to musí nechat dělat nebo jak? Vím, že tohle už mám dávno vědět, ale vážně mě to nikdy ani nenapadlo...![]()
Jak poznám, že by měla Vendy nebo Cézar nebo Nikolas nějaký problém se zuby??? Na ty přední mě nechají kouknout, ale na stoličky jsem se ještě nikdy nedívala... jo, Nik asi problémy se zubama nebude mít, když mu vlčí zoubky vetka vyndala, ale ti dva ostatní co???![]()
![]()
No protože Ab je už starší dáma,v pozdním věku se zuby kazí,tak je potřeba je čas od času zkouknout.Mě ta doktorka přijela v tu středu,jak byla u Tebe a zkoukla ty zuby,ale brusku měla ve správce,tak jsme se domluvily na pátek, něco se tam obrousilo ty ostrý hrany,ten jeden zub měla opravdu vysokej a pak ještě říkala,že tam sice jeden vlčí zoubek je,ale že ten je malinkej,že by ho zatím neřešila.A ten takovej černej přední zub,co tam má,tak to taky říkala,že tam sice asi nějáký zánět už proběhl v tom zubu,je asi zkaženej,ale zatím drží pohromadě a říkala,že by to taky zatím neřešila,až kdyby to začalo bolet,že to by se musela uspat natvrdo,že to jsou hluboký kořeny,aby to mohla vytrhnout.![]()
jaruska
napsal(a):
![]()
No protože Ab je už starší dáma,v pozdním věku se zuby kazí,tak je potřeba je čas od času zkouknout.Mě ta doktorka přijela v tu středu,jak byla u Tebe a zkoukla ty zuby,ale brusku měla ve správce,tak jsme se domluvily na pátek, něco se tam obrousilo ty ostrý hrany,ten jeden zub měla opravdu vysokej a pak ještě říkala,že tam sice jeden vlčí zoubek je,ale že ten je malinkej,že by ho zatím neřešila.A ten takovej černej přední zub,co tam má,tak to taky říkala,že tam sice asi nějáký zánět už proběhl v tom zubu,je asi zkaženej,ale zatím drží pohromadě a říkala,že by to taky zatím neřešila,až kdyby to začalo bolet,že to by se musela uspat natvrdo,že to jsou hluboký kořeny,aby to mohla vytrhnout.![]()
No joo, a to Vendy je v deseti už taky starší a o Cézarovi ani nemluvím.. tak to by se příště měla taky podívat jim do tlamičky.... až přiveze Cézarovi ten kloubní přípravek...
jaruska
napsal(a):
![]()
![]()
Určitě bych řekla vetce,až tam bude,aby se těm dvěma do tý papuly jukla,nemusí nic dělat,ale ujistí Tě,že koníci mají zuby v cajku.Pak,když tam narostou ty ostrý hrany a koníka to zraňuje,je pozdě....![]()
jaruska
napsal(a):
![]()
Určitě bych řekla vetce,až tam bude,aby se těm dvěma do tý papuly jukla,nemusí nic dělat,ale ujistí Tě,že koníci mají zuby v cajku.Pak,když tam narostou ty ostrý hrany a koníka to zraňuje,je pozdě....![]()
Jojo, to jí řeknu, aby se tam jukla.. snad to ale bude v pořádku....
jaruska
napsal(a):
![]()
![]()
Ahojky děvčátka
Teda Jaruš,jak koukám,budu se muset zajít podívat taky do Královic,nestačím se divit,jak je to tam vylepšený všechno!A dokonce rybníček,kdepak ho tam udělali?
Gratuluju k úspěchům s Pierotem!!!
markemic
napsal(a):
Ahojky děvčátka
Teda Jaruš,jak koukám,budu se muset zajít podívat taky do Královic,nestačím se divit,jak je to tam vylepšený všechno!A dokonce rybníček,kdepak ho tam udělali?
Gratuluju k úspěchům s Pierotem!!!
![]()
![]()
Ahoj Markét,dííky moc
,no víš,jak je ta alej pod hospodou,tak projdeš celou tou alejí,podejdeš most vlakovej a tam,náádhernej rybník,opravdu,určitě tam zajdi!!!![]()
![]()
jaruska
napsal(a):
![]()
![]()
Ahoj Markét,dííky moc
,no víš,jak je ta alej pod hospodou,tak projdeš celou tou alejí,podejdeš most vlakovej a tam,náádhernej rybník,opravdu,určitě tam zajdi!!!![]()
![]()
Fakt?Tam jo?Já tam teď v sobotu byla ,ale jen v Želevčicích u rodičů,bohužel jsem byla po tak dlouhé době na roztrhání,tak jsem se ani nedostala ven ,jak jsem původně chtěla
Tak až tam zas pojedu,musím zajít do Královic
V sobotu večer jsem viděla alespoň část Vašich koníků,když jsme jeli domů...
A teď čtu,že jste s Jarčou byly na koňoakci![]()
markemic
napsal(a):
Fakt?Tam jo?Já tam teď v sobotu byla ,ale jen v Želevčicích u rodičů,bohužel jsem byla po tak dlouhé době na roztrhání,tak jsem se ani nedostala ven ,jak jsem původně chtěla
Tak až tam zas pojedu,musím zajít do Královic
V sobotu večer jsem viděla alespoň část Vašich koníků,když jsme jeli domů...
A teď čtu,že jste s Jarčou byly na koňoakci![]()
To bude Tequilouš nadšenej z rybníčku!Musím ho tam bezpodmínečně vzít, dokud je ještě teplo
markemic
napsal(a):
To bude Tequilouš nadšenej z rybníčku!Musím ho tam bezpodmínečně vzít, dokud je ještě teplo
![]()
Jo,určitě tam zajdi,je to tam fakt moc hezký,tam se ten rybník fakt hodí do toho prostředí,
akorát se tam ještě nemůžeme koupat s koňma,není tam ještě udělaný žádný bezpečný vlez pro koně,ale bude.![]()
Teď jsem si byla povídat s Ab ve volnosti ve výběhu,
už jí to jde,je fakt moc šikovná,jen to chce u ní opravdu důslednost,
sem tam se ožene,kor když chci třeba ustup zadkem,tak se jí to nelíbí,
ale nedá se nic dělat,mě tohle dělat nesmí.![]()
jaruska
napsal(a):
![]()
Jo,určitě tam zajdi,je to tam fakt moc hezký,tam se ten rybník fakt hodí do toho prostředí,
akorát se tam ještě nemůžeme koupat s koňma,není tam ještě udělaný žádný bezpečný vlez pro koně,ale bude.![]()
Teď jsem si byla povídat s Ab ve volnosti ve výběhu,
už jí to jde,je fakt moc šikovná,jen to chce u ní opravdu důslednost,
sem tam se ožene,kor když chci třeba ustup zadkem,tak se jí to nelíbí,
ale nedá se nic dělat,mě tohle dělat nesmí.![]()
Královice mají asi hodně peněz,když jdou tak do sebe
Je dobře,že Ti Ab dělá radost,a že to jednou bude úžasnej a hodnej koník pro Jarču!
markemic
napsal(a):
Královice mají asi hodně peněz,když jdou tak do sebe
Je dobře,že Ti Ab dělá radost,a že to jednou bude úžasnej a hodnej koník pro Jarču!
![]()
No jo,starosta v tom umí chodit,ví přesně,kde získat dotace..![]()
![]()
Ale to je dobře,Královice jsou opravdu úžasně čistá a udržovaná víska,lidé si jí tvoří sami.![]()
Jojo,Ab je taková ukacaná bába![]()
,ale není zákeřná a to je super,![]()
navíc je opravdu pod sedlem moc hodná
,což je pro nás nejdůležitější.![]()
![]()
A tady je ten Pierot,jak kráčí po plachtě...![]()
![]()
http://www.stream.cz/video/ 353840-pierot-poprve-v-zivote-na-plachte
jaruska
napsal(a):
![]()
No jo,starosta v tom umí chodit,ví přesně,kde získat dotace..![]()
![]()
Ale to je dobře,Královice jsou opravdu úžasně čistá a udržovaná víska,lidé si jí tvoří sami.![]()
Jojo,Ab je taková ukacaná bába![]()
,ale není zákeřná a to je super,![]()
navíc je opravdu pod sedlem moc hodná
,což je pro nás nejdůležitější.![]()
![]()
A tady je ten Pierot,jak kráčí po plachtě...![]()
![]()
http://www.stream.cz/video/ 353840-pierot-poprve-v-zivote-na-plachte
My vždycky s Honzou žasli,když jsem se tam procházeli,jak je to úžasná a krásná vesnice.Přesně jak říkáš,čistá,udržovaná a milá vesnička,radost pohledět,narozdíl od jiných v okolí.....
A to je dobře,že mají schopného starostu,co se postará a ví co a jak!
Jé ,už se těším až se doma podívám na další Tvoje videjka!Hltám každé nové a snad obden koukám,jestli jsi nenatočila něco nového
jaruska
napsal(a):
![]()
![]()
A co vůbec Jarča,těší se do školy?
Jde zítra,nebo až ve středu?
Tady v Praze se jde zítra,ale už dnes je to v práci na palici...a co teprve zítra.....a zbytek týdne...nálet kobylééééék![]()
Se tomu směju,ale je to opravdu záhul,obsluhovat třeba tři lidi najednou,do toho doplňovat sešity...
markemic
napsal(a):
My vždycky s Honzou žasli,když jsem se tam procházeli,jak je to úžasná a krásná vesnice.Přesně jak říkáš,čistá,udržovaná a milá vesnička,radost pohledět,narozdíl od jiných v okolí.....
A to je dobře,že mají schopného starostu,co se postará a ví co a jak!
Jé ,už se těším až se doma podívám na další Tvoje videjka!Hltám každé nové a snad obden koukám,jestli jsi nenatočila něco nového
![]()
Jéé,tak tos mě moc potěšila
,díííky
,jsem moc ráda,že občas někdo koukne...![]()
![]()
Moc díky i Jarče,bez ní bych toho Pierota poprvé na plachtě neměla natočenýho a to pak mrzí....![]()
![]()
jaruska
napsal(a):
![]()
Jéé,tak tos mě moc potěšila
,díííky
,jsem moc ráda,že občas někdo koukne...![]()
![]()
Moc díky i Jarče,bez ní bych toho Pierota poprvé na plachtě neměla natočenýho a to pak mrzí....![]()
![]()
No já si tam udělala taky účet,že tam budu dávat videjka s Tequilou a hned jsem se stala Tvým fanouškem!
a chodí mi emaily,pokaždé když vložíš nové video
nic mi neunikne!
markemic
napsal(a):
A co vůbec Jarča,těší se do školy?
Jde zítra,nebo až ve středu?
Tady v Praze se jde zítra,ale už dnes je to v práci na palici...a co teprve zítra.....a zbytek týdne...nálet kobylééééék![]()
Se tomu směju,ale je to opravdu záhul,obsluhovat třeba tři lidi najednou,do toho doplňovat sešity...
![]()
No,na kamarádky a kamarády se těší moc
,ale na učení moc néé,prý jen na anglinu
,noo,aspoň na něco,že jo???![]()
Jo,jde už zítra...![]()
Ale snad je tam nebude úča držet celej den,má slíbenej pohár,ale aby nám neujel autobus..![]()
Noo,to máš dobrej blázinec teď,co,v tom papírnictví,
ale buď ráda,budeš mít dobrý tržby a dobrý penízky!![]()
jaruska
napsal(a):
![]()
No,na kamarádky a kamarády se těší moc
,ale na učení moc néé,prý jen na anglinu
,noo,aspoň na něco,že jo???![]()
Jo,jde už zítra...![]()
Ale snad je tam nebude úča držet celej den,má slíbenej pohár,ale aby nám neujel autobus..![]()
Noo,to máš dobrej blázinec teď,co,v tom papírnictví,
ale buď ráda,budeš mít dobrý tržby a dobrý penízky!![]()
Jaru já myslím,že je pustí hned domů
ají jim seznamy a instrukce co koupit a pustěj je domů
Ve které je třídě?
Jo Jaru jsem moc ráda za školu,páč ta tržba přes léto a následná výplata je k uzoufání...Tak na tohle a na Vánoce čekáme jako na smilování...alespoň někdy stojí výplata za něco a ne za nic....
Jo angličtinu jsem měla taky ráda ta mi šla sama,asi to tak má i Jarča
jaruska
napsal(a):
![]()
![]()
HOlky..teď jsem tady sedla amusím to všechno rpočíst, co jste zase vytvořily a juknout na ta videa...
Jinak focení na ranči bylo super, koně krásní, kobyly se předváděly, hlavně Francteska..appa
a holky super asistovaly a předvedly koně
.
Zrovna to budu procházet, co se vše nafotilo.
Byla jsem nyní ještě s pejsky u kola..pořádně si mákli, zaplavali cestou a vyběhaní jsou až až.
tak jdu na to čitání a tady odkaz na tu naši výstavu...! Bude to tenhle víkend!
http://www.nfk.cz/
lucky
napsal(a):
HOlky..teď jsem tady sedla amusím to všechno rpočíst, co jste zase vytvořily a juknout na ta videa...
Jinak focení na ranči bylo super, koně krásní, kobyly se předváděly, hlavně Francteska..appa
a holky super asistovaly a předvedly koně
.
Zrovna to budu procházet, co se vše nafotilo.
Byla jsem nyní ještě s pejsky u kola..pořádně si mákli, zaplavali cestou a vyběhaní jsou až až.
tak jdu na to čitání a tady odkaz na tu naši výstavu...! Bude to tenhle víkend!
http://www.nfk.cz/
![]()
Jéé,díky,
já jsem se stala Ivči fanouškem a nic mi nechodí....![]()
Asi to mám rozbitý.![]()
Kdyžtak Markét dej mi nějákej Tvůj odkázek
,já taky ráda kouknu na pesana
,joo???![]()
No,já taky doufám,že je úča zítra moc dlouho tam trápit nebude
,seznam už nám dala na konci školního roku,máme vše připravené a nakoupené
,akorát to tam zítra dovezeme.
jaruska
napsal(a):
![]()
Jéé,díky,
já jsem se stala Ivči fanouškem a nic mi nechodí....![]()
Asi to mám rozbitý.![]()
Kdyžtak Markét dej mi nějákej Tvůj odkázek
,já taky ráda kouknu na pesana
,joo???![]()
No,já taky doufám,že je úča zítra moc dlouho tam trápit nebude
,seznam už nám dala na konci školního roku,máme vše připravené a nakoupené
,akorát to tam zítra dovezeme.
nechodí? já taky teď moc netočím
dneska by ti ale mělo přijít. jsem jedno nahrávala a už je schválený
jaruska
napsal(a):
![]()
Nechodí,fakt,ani Evičky...![]()
tak tady něco z dnešního focení..... Franczeska Watani se rozjela
..tohle jsem fakt dobře chytla
lucky
napsal(a):
tak tady něco z dnešního focení..... Franczeska Watani se rozjela
..tohle jsem fakt dobře chytla
lucky
napsal(a):
Táák..dneska jsem ranní ptáče
..jak se máte?
Dneska tady krááásně...sluníško, nádhera!
![]()
![]()
Ahoooj,jéé,ta Frančeska je kráááááásnááá!!!! ![]()
![]()
No tady je taky kráásně,akorát jsme přišly s Jarčou ze školy,zítra už jde na celou dobu,akorát už nebude chodit do družiny,stejně už jí to tam nebavilo.![]()
No a Chtěla jsem jet chvilku s kobylkama,ale to dítě mi tady normálně usnulo...![]()
Ale až se vzbudí,tak vezme Kačenku a já Ab a pojedeme do zahrad.
jaruska
napsal(a):
![]()
![]()
Ahoooj,jéé,ta Frančeska je kráááááásnááá!!!! ![]()
![]()
No tady je taky kráásně,akorát jsme přišly s Jarčou ze školy,zítra už jde na celou dobu,akorát už nebude chodit do družiny,stejně už jí to tam nebavilo.![]()
No a Chtěla jsem jet chvilku s kobylkama,ale to dítě mi tady normálně usnulo...![]()
Ale až se vzbudí,tak vezme Kačenku a já Ab a pojedeme do zahrad.
![]()
Jéjda, to jí ten první den ve škole ale vzal!!! ![]()
![]()
To bude lepší, když nebude chodit do družiny...kdyť má doma takového koníčka, že mít to tak každé dítko, družiny se můžou hromadně zrušit...![]()
![]()
vendulka2066
napsal(a):
![]()
Přeju vám krásnou vyjížďku holky...![]()
No jo, Fren je hezká, ale moc veliká. Máma je plňaska a jde to vidět. A prý výborně skáče
Jinak tady je kráásně! vedro a Usa zbagrovala polovinu zahrady..dnes seká trávu
. Půjde za chvíli na pastvinu, ale já byla ve městě a nyní ještě musím s něčím pomoci a pojedeme
jaruska
napsal(a):
![]()
![]()
![]()
Noo,spíš to,že mušela vstávat ve čtvrt na 7,
jinak vždycky chrounila do osmi.![]()
Díky,Pavlí,užily jsme si jen částečně
,za chvilku napíšu,proč.![]()
jaruska
napsal(a):
![]()
![]()
Ahoj
Teda ta Jaruška se má!hned po škole domů ke koníkům!To je dobře,že už nemusí do družiny
Vždyť má doma tolik zábavy a ještě může pomáhat mamince
To se máte že pojedete ven
Jaruš mě najdeš na streamu pod přezdívkou "zerycekk"
ale dala jsem tam zatím jen jedno video a to je dost špatný kvalitou,páč na to mám jen mobil
a ještě to nemám otočený
takže nic moc podívaná
jaruska
napsal(a):
![]()
Noo,spíš to,že mušela vstávat ve čtvrt na 7,
jinak vždycky chrounila do osmi.![]()
Díky,Pavlí,užily jsme si jen částečně
,za chvilku napíšu,proč.![]()
![]()
![]()
markemic
napsal(a):
Ahoj
Teda ta Jaruška se má!hned po škole domů ke koníkům!To je dobře,že už nemusí do družiny
Vždyť má doma tolik zábavy a ještě může pomáhat mamince
To se máte že pojedete ven
Jaruš mě najdeš na streamu pod přezdívkou "zerycekk"
ale dala jsem tam zatím jen jedno video a to je dost špatný kvalitou,páč na to mám jen mobil
a ještě to nemám otočený
takže nic moc podívaná
![]()
Ahoj Markét,neva,
juknu i tak,jo?![]()
jaruska
napsal(a):
![]()
Ahoj Markét,neva,
juknu i tak,jo?![]()
![]()
Díky
,ale vydrž,mám hezčí snímky.![]()
jaruska
napsal(a):
![]()
Díky
,ale vydrž,mám hezčí snímky.![]()
![]()
Počkééj,vydrrrž.....![]()
jaruska
napsal(a):
![]()
![]()
Noo,a tady už to začíná....![]()
![]()
![]()
No a já jsem jela na šicím stroji.....![]()
![]()
jaruska
napsal(a):
![]()
![]()
![]()
![]()
Jarča dneska poprvé v životě jela ve westernovém sedle,![]()
ale šla krok,klus i cval a představte si,že se jí to zalííbilooo!!!!![]()
![]()
jaruska
napsal(a):
![]()
![]()
Jarča dneska poprvé v životě jela ve westernovém sedle,![]()
ale šla krok,klus i cval a představte si,že se jí to zalííbilooo!!!!![]()
![]()
![]()
![]()
Kobča je teda fakt pod sedlem naprosto skvělá,nikam se nehrne
,nevzteká se,
fakt dobrý a leká se tím způsobem,jako Moruš,že to s ní jen škubne.![]()
jaruska
napsal(a):
![]()
![]()
Kobča je teda fakt pod sedlem naprosto skvělá,nikam se nehrne
,nevzteká se,
fakt dobrý a leká se tím způsobem,jako Moruš,že to s ní jen škubne.![]()
![]()
Sama nééé,ona jela na Kačence a pak jsme si je vyměnily.![]()
jaruska
napsal(a):
![]()
Sama nééé,ona jela na Kačence a pak jsme si je vyměnily.![]()
![]()
Jé,sorry dala jsem 2 stejný fotky,já trdlo.![]()
markemic
napsal(a):
Teda ale fakt jim to sekne!Jaruš se na ní vyjímá!Ty dvě patří k sobě
Vsadím se,že na ní Jarča bude chtít závodit
![]()
Díky,![]()
já si taky myslím,že si budou rozumět.![]()
![]()
jaruska
napsal(a):
![]()
Díky,![]()
já si taky myslím,že si budou rozumět.![]()
![]()
![]()
![]()
No právě,já jsem taky ráda,že našla odvahu a vyzkoušela si Ab v terénu sama.![]()
markemic
napsal(a):
Fakt krása,koník přesně k její postavě,sluší si navzájem![]()
Ale stejně té Jarušce alespoň trošičku nevinně závidím![]()
![]()
![]()
Šly i první,naprosto v pohodě.![]()
jaruska
napsal(a):
![]()
![]()
![]()
Nechtěla,
ale nabídce na vyzkoušení si Ab se nebránila...![]()
![]()
http://www.stream.cz/video/ 354326-ab-s-jarcou-v-terenu
jaruska
napsal(a):
![]()
Nechtěla,
ale nabídce na vyzkoušení si Ab se nebránila...![]()
![]()
http://www.stream.cz/video/ 354326-ab-s-jarcou-v-terenu
hezkýýýýý![]()
moc jim to spolu sluší![]()
![]()
![]()
a já byla venku celý dopoledne
skoro na kunětický hoře
mám tam naplánovanej vejlet![]()
testuju další sedlo
bospor
napsal(a):
hezkýýýýý![]()
moc jim to spolu sluší![]()
![]()
![]()
a já byla venku celý dopoledne
skoro na kunětický hoře
mám tam naplánovanej vejlet![]()
testuju další sedlo
myší dírou jsme museli
jaruska
napsal(a):
![]()
Díííky,
co to je za sedlo?
frinta reiningovej
nevím ani jestli to správně píšu
tamten wade je malej
posledně na vejletě sem si skoro odřela břicho o hrušku
já řikala že 15tka posedlí je na mou pr.. malý![]()
![]()
svačinka
jaruska
napsal(a):
![]()
Díííky,
co to je za sedlo?
![]()
![]()
Kráásnej vejletek,náádhera,jak je to asdi daleko,co jste celkem ujeli?![]()
Markét,tady máš ještě jedno,je tam krásně vidět,jak Jarče schází ještě 5 cm do třmenů.![]()
http://www.stream.cz/video/ 354346-jeste-holky-spolu-klusou