Hipoterapie, Hiporhabilitace - Prosím pomoc

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.9.2009 18:28
agnes

XXX.XXX.22.102

Ahojky všem. Mám za sebou SZŠ obor Všeobecná setra a teď jsem ve 3. ročníku VoŠZ obor Diplomovaná všeobecná sestra. Začínáme pomalu pracovat na Absolventských pracích a já přemýšlím nad tématem Hipoterapie, Hiporehabilitace... Jako koňákovi je mi to samozřejmě bližší než cokoliv, zvlášť, když nám nechce jinak žádné normální téma povolit, protože už všechno rozumný samozřejmě bylo a prý se to nesmí opakovat... Jenže nevím, jak přesně se do toho dát, ze které strany to pojmout, jak zpracovat a tak. U nás ve stáji dělají paravoltiž a ještě vím o jedné stáji v okolí, kde dělají hipošku a tak se tam asi pak stavím s prosbičkou o pomoc. Ale ráda bych uvítala pomoc i od vás. Nepsali jste někdo nějakou podobnou práci? Jak jste to tvořili atd. Prosím, za každou informaci a radu budu vděčná. Klidně se můžeme domluvit i na nějaké finanční nebo "koňské" odměně... Potřebuju sehnat taky nějakou literaturu nebo aspoň zjistit jaká vůbec je a jestli je atd atd. Prosím kohokkoliv, kdo by mi mohl jakkoliv pomoct nebo poradit, ozvěte se a určo se nějak domluvíme... Moc děkuji za ochotu a pomoc.

11.9.2009 18:37
agnes

XXX.XXX.22.102

agnes napsal(a):
Ahojky všem. Mám za sebou SZŠ obor Všeobecná setra a teď jsem ve 3. ročníku VoŠZ obor Diplomovaná všeobecná sestra. Začínáme pomalu pracovat na Absolventských pracích a já přemýšlím nad tématem Hipoterapie, Hiporehabilitace... Jako koňákovi je mi to samozřejmě bližší než cokoliv, zvlášť, když nám nechce jinak žádné normální téma povolit, protože už všechno rozumný samozřejmě bylo a prý se to nesmí opakovat... Jenže nevím, jak přesně se do toho dát, ze které strany to pojmout, jak zpracovat a tak. U nás ve stáji dělají paravoltiž a ještě vím o jedné stáji v okolí, kde dělají hipošku a tak se tam asi pak stavím s prosbičkou o pomoc. Ale ráda bych uvítala pomoc i od vás. Nepsali jste někdo nějakou podobnou práci? Jak jste to tvořili atd. Prosím, za každou informaci a radu budu vděčná. Klidně se můžeme domluvit i na nějaké finanční nebo "koňské" odměně... Potřebuju sehnat taky nějakou literaturu nebo aspoň zjistit jaká vůbec je a jestli je atd atd. Prosím kohokkoliv, kdo by mi mohl jakkoliv pomoct nebo poradit, ozvěte se a určo se nějak domluvíme... Moc děkuji za ochotu a pomoc.

Ješět kontakty na mě: Tel: 724 830 762, E-mail: Agnes.Lucka@seznam.cz a ICQ:231 502 962. Prosím, ozvěte se a pomozte někdo, jstem z toho docela v háji...

11.9.2009 19:26
rozi

XXX.XXX.62.199

agnes napsal(a):

Ahoj, já jsem loni obhajovala Bc práci na téma: Hipoterapie jako součást programu rehabilitačního pobytu pro děti s kombinovanými vadami a autismem.
Studovala jsem tělesnou výchovu a sport, ale měli jsme hodně předmětů z aplikované těles.výchovy. Moje vedoucí práce byla rehabilitační sestra ve stacionáři v Mikulově, kde jsem sbírala materiály, jezdila s nimi na školení, a pak na pobyt s postiž.dětmi, jehož součástí bylo i léčebné ježdění.
V mé práci jsem se zaměřila jak na část, kt.se týkala koně (výběr, chody, trénink), tak osob (terapeut, hipolog, asistent.) a celkovému pobytu. Sledovala jsem každé dítě zvlášť, zapisovala si, jak se na koni chová, jak se chov.předtím a potom, ptala jsem se rodičů, personálu, jak se jeho stav zlepšuje nebo naopak zhoršuje. V závěru jsem dělala rozhovor s rodičem o jejich dceři, hlavně o tom, jak začínali s ježděním, atd...jak se vyvíjel dále její stav...
Musím říct, že to byla dobrá obhajoba, myslím tím, že to porotu zajímalo, nešťourali. Vedoucí a oponent dávali zajímavé otázky, proč to třeba není hrazené pojišťovnou, atd..
Hlavně si najdi vedoucího práce, který tomu trochu rozumí. Ta moje byla mladá holka, fyzioterapeutka, jezdkyně. Byla externistka, nebyla ani profesorka, ale to porotě nevadilo. Sama mi říkala, co tam napsat, co ne.
Oponent nebyl odborník na hipoterapii, ale na postiž.ano, takže ten trošku rýpal, ale v pohodě, seriozně.
Já jsem si na školení personálu hodně fotila, všechno jsme si to předváděly na sobě a ty fotky jsem tam potom vložila. Takže to porotu taky zajímalo, názor.ukázky.
ˇJak jsem psala, čerpala jsem z toho školení, pak z toho pobytu, z jejich dřívějšího pobytu, zpovídala jsem rodiče, pracovníky stacionáře, něco jsem našla na internetu nebo z jiných diplomek, z knížek, tu, co mám jsem ovšem někomu půjčila a nevím její název, ale to si na netu najdeš. Něco je i v knížkách psychol.nebo pedagogiky.
Napřed jsem z toho byla taky vedle, chce to najít nějaké dobré tém, lehce odborné a vím, že jsem ho asi 3x upravovala, podle té mojí vedoucí.

19.9.2009 14:00
hanatichakova

XXX.XXX.155.167

agnes napsal(a):
Ješět kontakty na mě: Tel: 724 830 762, E-mail: Agnes.Lucka@seznam.cz a ICQ:231 502 962. Prosím, ozvěte se a pomozte někdo, jstem z toho docela v háji...

Piafa Vyškov - najdi si www stránky, spoj se s holkama, je to špičkové pracoviště.

Přidejte reakci

Přidat smajlík