lucky
napsal(a):
Tak já teda si založím taky jednou
jdu hodit Usinku na pastvu...
lucky
napsal(a):
jdu hodit Usinku na pastvu...
Tak to jsem se po dlouhé době zase zasmála.... koukala jsem na ty foundlácký stránky a ta zasněžená krajina je teda fakt romantika... je to úplná nádhera, jak tam je Usinka zapadnutá nad "kotníky" ve sněhu a psiska kolem ní řáděj a čmuchaj...
Ale pak jsem ťukla na tu část (nevím, jestli je to přesně takhle napsaný) psí a koňské přátelství a to jsem se fakt dobře pobavila, jak tam Fabínek nebo Dáres, teď už nevím, drží tu starou botu a Usa na ní kouká se strany a čmuchá, co jako to ten pes v tý tlamě má????
A jak se tam nakonec pusinkujou, to je tak pěkný, až mě to dojalo...
Mě včera poprvé v životě olíznul kůň ruku a dokonce několikrát za sebou bez toho, aniž bych něco donesla k jídlu nebo tak...!!! Cézar ke mě došel a já ho podrbala na čele a on mi pak začal lízat ruku... úplně mě to vyrazilo dech a udělalo radost, i když nevím proč..
(Solný lizy na pastvině mají, takže nedostatkem soli to nebude.. hehe)
vendulka2066
napsal(a):
Tak to jsem se po dlouhé době zase zasmála.... koukala jsem na ty foundlácký stránky a ta zasněžená krajina je teda fakt romantika... je to úplná nádhera, jak tam je Usinka zapadnutá nad "kotníky" ve sněhu a psiska kolem ní řáděj a čmuchaj...
Ale pak jsem ťukla na tu část (nevím, jestli je to přesně takhle napsaný) psí a koňské přátelství a to jsem se fakt dobře pobavila, jak tam Fabínek nebo Dáres, teď už nevím, drží tu starou botu a Usa na ní kouká se strany a čmuchá, co jako to ten pes v tý tlamě má????
A jak se tam nakonec pusinkujou, to je tak pěkný, až mě to dojalo...
Mě včera poprvé v životě olíznul kůň ruku a dokonce několikrát za sebou bez toho, aniž bych něco donesla k jídlu nebo tak...!!! Cézar ke mě došel a já ho podrbala na čele a on mi pak začal lízat ruku... úplně mě to vyrazilo dech a udělalo radost, i když nevím proč..
(Solný lizy na pastvině mají, takže nedostatkem soli to nebude.. hehe)
Paja m - ty máš doma SAO i Krysaříky, viď...
Jestli si pamatuješ v Brně na výstavě sme tě navštívili i s Maťou a Míťem...a Naší Bx dogou...s tím jeslti máme mít obavy mít SAO psa... nepamatuješ si..?
jaruska
napsal(a):
Hovnivál.
To je srandovní fotka,Lucí,fakt tam Usidlo vypadá,jako kdybys jí řekla nějákej dobrej fóór.
Ab se zvrhla.
jaruska
napsal(a):
To je srandovní fotka,Lucí,fakt tam Usidlo vypadá,jako kdybys jí řekla nějákej dobrej fóór.
Ab se zvrhla.
Ešče.
jaruska
napsal(a):
Ab je moc hodná teta.
Mě taky Moruš občas olizuje ruce
, a taky má solného lizu habaděj,
já jí při tom říkám,že mušela bejt v minulým životě pes.
jaruska
napsal(a):
Ešče.
Jéjej!! ještě že ta moje se nezvrhla
no jo, Usa a psi se mají děsně rádi. Včera jak jsme přijeli z vyjíž´dky, jak zavírám vrata, tak holčí stojí a kluci ji vítají, fabínek ji olíže očička, ouška, nozdry a ona drží a je moc ráda, že ho má... a Darés ji nosil provázek a tak prostě se mají moc rádi
tady Fabricius ..ten strašně miluje koníčky a nejhorší je, že chce oblizovat i cizí
jaruska
napsal(a):
Usa je strašné lízátko. Ta mě olizuje a žužlá věčně..taky vlasy, obličej, ruche..ona je strašný mazel a děsně to prožívá..drbání, mazlení a olíže mě kde to jde a psy taky
Usa a Fabínek jak byl malý na česacím stole.....
lucky
napsal(a):
Usa je strašné lízátko. Ta mě olizuje a žužlá věčně..taky vlasy, obličej, ruche..ona je strašný mazel a děsně to prožívá..drbání, mazlení a olíže mě kde to jde a psy taky
lucky
napsal(a):
No jo,lízátko,opravdu.
Ale já se přiznám,já to moc nemám ráda,když mě koně olizujou,teda třeba od Moruš mi to nevadí,to je zajímavý,ale od jinejch koní se olizovat nenechám.
jaruska
napsal(a):
No jo,lízátko,opravdu.
Ale já se přiznám,já to moc nemám ráda,když mě koně olizujou,teda třeba od Moruš mi to nevadí,to je zajímavý,ale od jinejch koní se olizovat nenechám.
To Usa je děsné lízátko, ale ona moc cizí nelíže. Tak tátu, mámu, psy a mě no to pořád. A nehorší je, jak fakt dostane mazlicou, to by mi vlezla až do náruče, ožužlá mi vlasy, atd.
atlanta
napsal(a):
čaute kochačky, no ta fotka jak Usa líže pesana je boží, to se jen tak nevidí
Amouš je taky lízací...a hlavně masírovací..když se drbem navzájem...má ten pysk tak ztuhlej..a tím mě rýpe do zad a krku, hlavy, obličeje...masáž jak blázen..ale paráda....žumlá vlasy..tojo, jen čekám kdy se něčeho lekne a v hubě bude mít můj culík...a já budu skalpovaná
sabina
napsal(a):
Amouš je taky lízací...a hlavně masírovací..když se drbem navzájem...má ten pysk tak ztuhlej..a tím mě rýpe do zad a krku, hlavy, obličeje...masáž jak blázen..ale paráda....žumlá vlasy..tojo, jen čekám kdy se něčeho lekne a v hubě bude mít můj culík...a já budu skalpovaná
JJ, Usa taky masíruje..táta pro to vymyslel pojem "chobůtkuje", jelikož udělá takový chobůtek jak tapír a jede jak masérka
lucky
napsal(a):
JJ, Usa taky masíruje..táta pro to vymyslel pojem "chobůtkuje", jelikož udělá takový chobůtek jak tapír a jede jak masérka
No,to si snad ani nedovedu představit,jak letí kůň a v hubě mu vlaje něčí culík.
jaruska
napsal(a):
Zrzavec obecný.
Tohle mohla bejt pěěkná fotka,kdyby se nerozmazala.
lucky
napsal(a):
Ale Legišek se nerozmazal.
jaruska
napsal(a):
Ale Legišek se nerozmazal.
Bezpečnostní vesta má premiéru.
jaruska
napsal(a):
Bezpečnostní vesta má premiéru.
Jen jsem nevěděla,co to Jarču popadlo,že jsem jí dala triko s dlouhým rukávem,ale ona si na to triko ještě vzala tuhle teplou mikinu.
jaruska
napsal(a):
Jen jsem nevěděla,co to Jarču popadlo,že jsem jí dala triko s dlouhým rukávem,ale ona si na to triko ještě vzala tuhle teplou mikinu.
jaruska
napsal(a):
Vedro jao blázen,dědečku.
Takhle jsme koukali na borce,jak češe hrušky.
jaruska
napsal(a):
Už je Ti teplo,děvčee???
Teda Kačenka tam nemá fakt chybu
A Ab je fakt šikulka. Mimochodem, koukala jsem na ty svalíky prka a Moruš..doobrééé
jaruska
napsal(a):
Ale ty jsou proti těm Vašim mrňavoučký.
no jo, u nás jsou ooohromné kopce
Tak Usa je doma a hlásím..celá
jaruska
napsal(a):
Nemá žádnej kopanec???
Hurááá!!!!!
Ahojky, tak koukám, jak se to tu rozjelo. A dokonce sem přibyl další koník-hafling.
Jarko, tak jste koupili Jarušce vestu? Je to fajn věcička, hlavně poté, co pořád někde slyším, jaké jsou úrazy na koních. Tak radši sáhnu hlouběji do kapsy a holky pořádně vybavím. Jsem v práci od rána do večera, odpoledne sotva stíhám doma,takže ani nestíhám číst, co je tu nového. Šéf je stále na neschopence, s kolegyní makáme jak šrouby , dokonce šéfka slíbila odměny, tak fajn.
. Dnes jsem lítala kolem koní sama, Jarda byl na služebce, pak s dětma a babičkou na vernisáž a už byl večer. V sobotu jedeme ke známé, dělá takové juju hry pro děti s poníky, tak se poprvé zúčastníme s dětmi a Garetkem. Zítra by měl dorazit ten Kašlík pro Broučka+další kůra. S paní jsme to dlouze probraly po telefonu.Tak snad mu to pomůže.
bospor
napsal(a):
tady pršíííííí!!!! hurááááá snad bude celou noc a spláchne to ty nánosy prachu. zejtra mám konečně volno tak se chystám někam vyrazit
tak třeba bude pršet i zejtra
mě kupodivu koně nekašlou ani v tom prachu jsem za to moooc ráda
a to do loňska byli boxový, a ještě před dvouma rokama dostihový koně
doufám že to vydrží!!! ale myslím že jo. klusáci jsou docela tvrdý koně
bospor
napsal(a):
mě kupodivu koně nekašlou ani v tom prachu jsem za to moooc ráda
a to do loňska byli boxový, a ještě před dvouma rokama dostihový koně
doufám že to vydrží!!! ale myslím že jo. klusáci jsou docela tvrdý koně
Ten můj koníček to má chronické-je dušný. Koupili jsme ho coby dušného, bylo mu 10 let, nyní je mu 21. Byl předtím na těch pokusech, tak se to na něm podepsalo. S vyšším věkem se to zhoršuje. Tak nějak věřím, že bylinky pomůžou...
marketka
napsal(a):
Ten můj koníček to má chronické-je dušný. Koupili jsme ho coby dušného, bylo mu 10 let, nyní je mu 21. Byl předtím na těch pokusech, tak se to na něm podepsalo. S vyšším věkem se to zhoršuje. Tak nějak věřím, že bylinky pomůžou...
tyjo, o kašlu mi ani nemluvte...teď sme měly rozdělanej balík..kterej byl tak prašnej...že každé krmení sem seno kropila...občas is zakašlal..ale fakt vyloženě z toho prachu..podle mě do sena nabalily i kus hlíny..nevim.
Jinak je v pořádku a nesmrdělo..teď budem rozdělávat další..tak sem zvědavá..
Jinak Jaru...prcci rostou, to není možný..krása
sabina
napsal(a):
tyjo, o kašlu mi ani nemluvte...teď sme měly rozdělanej balík..kterej byl tak prašnej...že každé krmení sem seno kropila...občas is zakašlal..ale fakt vyloženě z toho prachu..podle mě do sena nabalily i kus hlíny..nevim.
Jinak je v pořádku a nesmrdělo..teď budem rozdělávat další..tak sem zvědavá..
Jinak Jaru...prcci rostou, to není možný..krása
Ahoj,no jo,Markét,koupili jsme tu vestu,fakt je to dobrá věc,jsem tak něják více v klidu,i když Ab není žádnej plašan
,nikde nic nevymýšlí
,ale to je prostě pro všechny případy.
Jo,hele,dostlai jsme obracák jednou od kámošů a Olda,než se s ním naučil obracet a shrnovat seno,aby v něm nebylo půl louky,tak jsme taky ty první balíky měli dost samou hlínu.
Tady na včerejšek sprchlo jen tak decentně,nic moc,ale aspoň něco,každá kapka dobrá.No,už se těším na to,až teda začne pršet,že zas nebude vědět,kdy přestat.
jaruska
napsal(a):
Ahoj,no jo,Markét,koupili jsme tu vestu,fakt je to dobrá věc,jsem tak něják více v klidu,i když Ab není žádnej plašan
,nikde nic nevymýšlí
,ale to je prostě pro všechny případy.
Jo,hele,dostlai jsme obracák jednou od kámošů a Olda,než se s ním naučil obracet a shrnovat seno,aby v něm nebylo půl louky,tak jsme taky ty první balíky měli dost samou hlínu.
Tady na včerejšek sprchlo jen tak decentně,nic moc,ale aspoň něco,každá kapka dobrá.No,už se těším na to,až teda začne pršet,že zas nebude vědět,kdy přestat.
Ivčí,tak si to užij,
Jarča má teď taky dlouhý volno,v pondělí nejdou do školy,je svááátek
,a my ho oslavíme krásnou vyjížďkou,teda doufám,že vyjde počasíčko.
jaruska
napsal(a):
Ivčí,tak si to užij,
Jarča má teď taky dlouhý volno,v pondělí nejdou do školy,je svááátek
,a my ho oslavíme krásnou vyjížďkou,teda doufám,že vyjde počasíčko.
Taky se těším na vyjížďku!! Úplně jsem nadšená i z dneška, leze tady sluníčko, vypadá to, že bude kráásně
Včera jsem lovila foťákem motýly..to je ten motýlí keř..Markétka bude vědět, jak se to jmenuje...prostě je to fialové a motýlů snad 40 na tom...nádhera
lucky
napsal(a):
Taky se těším na vyjížďku!! Úplně jsem nadšená i z dneška, leze tady sluníčko, vypadá to, že bude kráásně
Včera jsem lovila foťákem motýly..to je ten motýlí keř..Markétka bude vědět, jak se to jmenuje...prostě je to fialové a motýlů snad 40 na tom...nádhera
lucky
napsal(a):
byli tam i jiní hmyzáci
Říká se mu motýlí keř. Je to Komule Davidii. V zahradnictví ho seženete za pár korun a je v různých barevných variacích. Jinak jsem tu v kanclu opět sama. Kolegyně přišla s pěknou chřipkou, tak tu ,,sedím, do 17 hodin. Doma nic nestíhám, ještěže je ten prodloužený víkend.
lucky
napsal(a):
Krásnej motýl,já je vyfotit neumím,mě vždycky bajchnou.
Teda,Markét,to Ti fakt nezávidím....
Odčervovala jsem koně,všicí to snědli krásně,Haničku jsem sice musela krmit ručně,ale snědla to,ale Legišek,toho jsem nooormálně musela šiškovat,jak husu.
On nic z tohodle nežere,ani oves,nic,prostě mu to nechutná nebo co.
jaruska
napsal(a):
Krásnej motýl,já je vyfotit neumím,mě vždycky bajchnou.
Teda,Markét,to Ti fakt nezávidím....
Odčervovala jsem koně,všicí to snědli krásně,Haničku jsem sice musela krmit ručně,ale snědla to,ale Legišek,toho jsem nooormálně musela šiškovat,jak husu.
On nic z tohodle nežere,ani oves,nic,prostě mu to nechutná nebo co.
Markét,teda koukám,že jsi normální odborník na kytičky.
Ab má dneska taky kouslou zadnici.
jaruska
napsal(a):
Markét,teda koukám,že jsi normální odborník na kytičky.
Ab má dneska taky kouslou zadnici.
jaruska
napsal(a):
Jo,Sab,děkuju,no jo,prcci rostou krásně,
mám z nich radost,kuličky moje chlupatý.
jaruska
napsal(a):
Fakt super
Já pomalu nabourávám Tomáše na poníka..nebo něco středního..uvidíme, kdy se zadaří
Ale Amir vypadá že mu nic nechybí...tak třeba to nebude taková krize...
Jinak je fajn mít koně doma, co holky? I to vstávání na krmení mě zatím neomrzelo..a to vstávám ve 4 ráno
jaruska
napsal(a):
Jéé, ten Pierot si na tebe ale otvírá papuli, co???
A jak tam ta Haňudle roztomile spinká... nohu přes nohu... paráda... moc jí to teďka sluší podle fotek... už asi nemá ani chloupek hříbecí srsti, co? Jsem u vás už nebyla ani nepamatuju...
Za to Nicolas a hlavně Vendula už si dělají nějak moc brzo zimní srst... nevím, co je to popadlo, Cézar ještě líná... Vendula už má o dobrý prst delší chlupy než měla přes léto...
vendulka2066
napsal(a):
Jéé, ten Pierot si na tebe ale otvírá papuli, co???
A jak tam ta Haňudle roztomile spinká... nohu přes nohu... paráda... moc jí to teďka sluší podle fotek... už asi nemá ani chloupek hříbecí srsti, co? Jsem u vás už nebyla ani nepamatuju...
Za to Nicolas a hlavně Vendula už si dělají nějak moc brzo zimní srst... nevím, co je to popadlo, Cézar ještě líná... Vendula už má o dobrý prst delší chlupy než měla přes léto...
Tý brďó.. ve čtyři, jo??? No, to by mě zabilo hodně brzo... a v kolik chodíš spát?? To snad ani není možný to zvládat delší dobu, ne?
vendulka2066
napsal(a):
Tý brďó.. ve čtyři, jo??? No, to by mě zabilo hodně brzo... a v kolik chodíš spát?? To snad ani není možný to zvládat delší dobu, ne?
zatím mě to drží v pohodě už měsíc...a vstává se mi dobře...
Jinak spát chodím kolem 22:00 - 23:00 podle toho jak sem utahaná...někdy v 21:00 ale tak kolem 22 usnu. To víš, přijedu dom v rozmezí 15:30-17:00 podle toho kdy jdu z práce...
vedu koně ven, hodinku něco děláme...pak doma něco pouklízet, jídlo, pes, pka zase pro koně, krmit, psa nakrmit, sebe nakrmit... do toho milion věcí, jako shazovat, seno, kydat, zajet za našima...sama si občas večer sednu ke knížce...a řikám si..že sem ještě nepadla
sabina
napsal(a):
zatím mě to drží v pohodě už měsíc...a vstává se mi dobře...
Jinak spát chodím kolem 22:00 - 23:00 podle toho jak sem utahaná...někdy v 21:00 ale tak kolem 22 usnu. To víš, přijedu dom v rozmezí 15:30-17:00 podle toho kdy jdu z práce...
vedu koně ven, hodinku něco děláme...pak doma něco pouklízet, jídlo, pes, pka zase pro koně, krmit, psa nakrmit, sebe nakrmit... do toho milion věcí, jako shazovat, seno, kydat, zajet za našima...sama si občas večer sednu ke knížce...a řikám si..že sem ještě nepadla
To to máš dost podobný jak já heleď... akorát já z práce přijíždím po sedmé večer, takže už toho pak moc nikdy nestihnu... na devátou totiž každý den jdu pomáhat příteli do hospody, kterou nedávno koupil a spát chodím tak kolem jedný ráno... to by se mi fakt už hooodně blbě vstávalo ve čtyři... vstávám před šestou a hodně kmitám, abych to pak nemusela dělat večer po tmě...
vendulka2066
napsal(a):
To to máš dost podobný jak já heleď... akorát já z práce přijíždím po sedmé večer, takže už toho pak moc nikdy nestihnu... na devátou totiž každý den jdu pomáhat příteli do hospody, kterou nedávno koupil a spát chodím tak kolem jedný ráno... to by se mi fakt už hooodně blbě vstávalo ve čtyři... vstávám před šestou a hodně kmitám, abych to pak nemusela dělat večer po tmě...
tak to by mě asi kleplo...Z minulé práce sem jezdívala taky tak jak ty hodně pozdě...a nestíhala jsem prakticky nic...ještě že kůň byl v ustájení...a měl postaráno.
Teď bych si to nemohla dovolit..
sabina
napsal(a):
tak to by mě asi kleplo...Z minulé práce sem jezdívala taky tak jak ty hodně pozdě...a nestíhala jsem prakticky nic...ještě že kůň byl v ustájení...a měl postaráno.
Teď bych si to nemohla dovolit..
No já mám koně teďka taky skoro doma cca 500 m od baráku, ale díky tmě, která teďka chodí hodně brzo na můj vkus si jich večer užiju jen hodinku a to spíš všechny jen zkontroluju, jestli si něco neudělali za mé nepřítomnosti, pomazlím, doleju vodu do nádrže a roznosím jablíčka po pastvině...
Po ránu mám na ně taky tak hodinku, takže přes týden si jich vůbec neužiju...
Ale jen díky téhle práci a té v noci mám na to, udržet si barák a i ty koně....
vendulka2066
napsal(a):
No já mám koně teďka taky skoro doma cca 500 m od baráku, ale díky tmě, která teďka chodí hodně brzo na můj vkus si jich večer užiju jen hodinku a to spíš všechny jen zkontroluju, jestli si něco neudělali za mé nepřítomnosti, pomazlím, doleju vodu do nádrže a roznosím jablíčka po pastvině...
Po ránu mám na ně taky tak hodinku, takže přes týden si jich vůbec neužiju...
Ale jen díky téhle práci a té v noci mám na to, udržet si barák a i ty koně....
Já nesmím ze zdr. hlediska pracovat v noci..takže bych to asi ani nezvládla¨
to obdivuju
vendulka2066
napsal(a):
Néé, není co obdivovat... fakt ne...
Sabi, a co tihle?? Já jsem z nich nemocná...do vozíčku místo psa bych si zapřáhla prcka a jela..jsou suproví!!!
http://www.tikitano.cz/
Jinak ještě koukám, že ten motýlí keř bývá i v jiných barvách??? Já viděla vždycky jen fialový!!!
lucky
napsal(a):
Sabi, a co tihle?? Já jsem z nich nemocná...do vozíčku místo psa bych si zapřáhla prcka a jela..jsou suproví!!!
Jinak ještě koukám, že ten motýlí keř bývá i v jiných barvách??? Já viděla vždycky jen fialový!!!
Koníky máme přes léto za městem. Ráno jezdí krmit Jarda, já vypravuji děti a rozvážím do školy a školky. Odpo se staráme o koně oba, nebo jak kdo přijede. Já jezdím většinou dřív, ale poslední týdny jezdím spíš dýl. Přes zimu koně máme doma, krmí Jarda, nebo já, jak se domluvíme. Jinak dnes musí vyzvednout děti Jarda, já přijdu z práce, pomůžu s koníky, pak jede Jarda ještě do práce a já budu s dětma. Nedá se nic dělat, musí se to nějak udělat. Až nastoupí šéf po nemocenské, snad bude líp. Prý zač. listopadu.
Jinak kytky miluji, ale dělím je mezi rodinu, koně....
lucky
napsal(a):
Jééééžííííšššš, to jsou ale směšný zvířatáááá.... ty malý hříbci jsou teda fakt legrační... ještě teďka se směju teda....
a jak tam má ta malá princezna podobná Haňudli ten svetřík na malá plemena psů.. to je teda prča...
nikdy jsem neviděla takovýho koně doopravdy, ale jak ho tam chová v náručí, tak si dokážu představit, že na nich jezdí jen děti tak cca do tří měsíců, jinak by se koním prolomily zádíčka...
vendulka2066
napsal(a):
Jééééžííííšššš, to jsou ale směšný zvířatáááá.... ty malý hříbci jsou teda fakt legrační... ještě teďka se směju teda....
a jak tam má ta malá princezna podobná Haňudli ten svetřík na malá plemena psů.. to je teda prča...
nikdy jsem neviděla takovýho koně doopravdy, ale jak ho tam chová v náručí, tak si dokážu představit, že na nich jezdí jen děti tak cca do tří měsíců, jinak by se koním prolomily zádíčka...
jj, na ježdění moc nejsou, ale jsou celkem zdatní v zápřahu, viděla jsem je kdysi v Tv i jak v americe s nimi jezdí..super! nejsou takoví poníkovští, jak shetland nebo třeba ti mini jak má pan Sádlo. tihle jsou fakt takoví malí koně a mě prostě vždycky fascinovali. Jsou velikostně jak naši psi
lucky
napsal(a):
jj, na ježdění moc nejsou, ale jsou celkem zdatní v zápřahu, viděla jsem je kdysi v Tv i jak v americe s nimi jezdí..super! nejsou takoví poníkovští, jak shetland nebo třeba ti mini jak má pan Sádlo. tihle jsou fakt takoví malí koně a mě prostě vždycky fascinovali. Jsou velikostně jak naši psi
lucky
napsal(a):
No právě - i ta hlavička toho malýho "hřebce"
už není jako štiky, ale spíš jako jezevčíka...
A proto jsem se tak chechtala tý kombinéze na psa na tý malý holčičce... je to fakt sranda.... jako ne, že by se mi to nelíbilo, jsou krásný, jen nevím, na co takového koně mít doma.... zapřahat psa by bylo rychlejší (řekneš mu čekej, což kůň jaksi nechápe) a ještě k tomu si aspoň nezlomí packu tak často...
vendulka2066
napsal(a):
No právě - i ta hlavička toho malýho "hřebce"
už není jako štiky, ale spíš jako jezevčíka...
A proto jsem se tak chechtala tý kombinéze na psa na tý malý holčičce... je to fakt sranda.... jako ne, že by se mi to nelíbilo, jsou krásný, jen nevím, na co takového koně mít doma.... zapřahat psa by bylo rychlejší (řekneš mu čekej, což kůň jaksi nechápe) a ještě k tomu si aspoň nezlomí packu tak často...
budeš se možná divit, ale v USA prý se používají i jako slepečtí koníci!!!!!
lucky
napsal(a):
budeš se možná divit, ale v USA prý se používají i jako slepečtí koníci!!!!!
v metru
lucky
napsal(a):
dá se to vozit v autě
a je fakt, že hříbata jsou k sežrání
lucky
napsal(a):
Jééé, no to je teda bomba!!!!
To by se mělo fakt zavést i u nás... než by to zevšednělo, stal by se z koní pokojový a bytový mazlíček první kategorie...!!!
Zajímalo by mě, jestli v americe všichni slepci, co mají slepeckého koně, vlastní dostatečný pozemek, na kterém se jejich pomocník pase...
Nebo jestli vážně bydlí v garsonce, kde s nima spí v posteli a na záchod chodí do kočičí bedýnky a žere granule a pytlíkované seno pro hlodavce....
lucky
napsal(a):
a je fakt, že hříbata jsou k sežrání
u kola teda umí běhat i Usa, ale tohle je jak se psem
vendulka2066
napsal(a):
Jééé, no to je teda bomba!!!!
To by se mělo fakt zavést i u nás... než by to zevšednělo, stal by se z koní pokojový a bytový mazlíček první kategorie...!!!
Zajímalo by mě, jestli v americe všichni slepci, co mají slepeckého koně, vlastní dostatečný pozemek, na kterém se jejich pomocník pase...
Nebo jestli vážně bydlí v garsonce, kde s nima spí v posteli a na záchod chodí do kočičí bedýnky a žere granule a pytlíkované seno pro hlodavce....
joo, tak to vážně nevím. Jako tohle bych nehnala do krajností, je to nomrální kůň, že.., ale je fakt, že jsem vždycky po takovém prckovi toužila a jednou si ho pořídím, fakt že jo. Nějakou krásnou barevnou kobylku jako podiarábka k Use...ovšem tu trefí šlak . mám dojem, že kdyby ji vlezla do stáje, tak ji prokopce luxfery ve stáji
tady je plnokrevný arab a miník....nádherný..v barvě appa bych brala
lucky
napsal(a):
joo, tak to vážně nevím. Jako tohle bych nehnala do krajností, je to nomrální kůň, že.., ale je fakt, že jsem vždycky po takovém prckovi toužila a jednou si ho pořídím, fakt že jo. Nějakou krásnou barevnou kobylku jako podiarábka k Use...ovšem tu trefí šlak . mám dojem, že kdyby ji vlezla do stáje, tak ji prokopce luxfery ve stáji
tady je plnokrevný arab a miník....nádherný..v barvě appa bych brala
lucky
napsal(a):
No jo, prý hodně....
http://www.equinehits.com/find.php
hoď si breed miniature... a uvidíš
lucky
napsal(a):
No jo, prý hodně....
No, tak to je teda pálka.. na jedné finské webovce jsem se dočetla, že zrovna prcek, co vypadá jako appa stojí 4500 Euro, což na dnešní kurz 25,181 je v přepočtu 113.314 Kč...
Fakt nechápu....
To ti teda držím palce, abysis jednou mohla tohohle pidižvíka pořídit....
vendulka2066
napsal(a):
No, tak to je teda pálka.. na jedné finské webovce jsem se dočetla, že zrovna prcek, co vypadá jako appa stojí 4500 Euro, což na dnešní kurz 25,181 je v přepočtu 113.314 Kč...
Fakt nechápu....
To ti teda držím palce, abysis jednou mohla tohohle pidižvíka pořídit....
Já našla tuhle...
http://www.miniaturehorse.fi/ index2.php?pageid=6&lang=en (1 mezera)
bospor
napsal(a):
nejsou to ty koníci co měli v pardubicích pod tribunou ve vohrádce?
já bych to nechtěla. mě stačej velký ale krásný jsou to jooo
místo do lesa jsem jela do města schánět pumpičku na naftu do traktoru
a pak jsem strouhala skoro 3 koně. teď se mi klepou nohy a nemůžu ani sedět u počítače jak jsem hotová
a to jsem vám chtěla psát, aby jste se nehonily
bospor
napsal(a):
a pak jsem strouhala skoro 3 koně. teď se mi klepou nohy a nemůžu ani sedět u počítače jak jsem hotová
Jéjej..teda to sis "užila" .
to já to zrovna balím a jdu nachystat ještě seno a jedeme na menší vyjížďku.
bospor
napsal(a):
Hehe, tak to je teda dobrý...
Mě minule kopytář říkal, že z důvodu neustálého zvětšování mého stáda by bylo pro mě velice výhodné, abych se taky naučila strouhat sama... začínám o tom silně uvažovat, protože do mého stáda připočítávám i tři ovce a jednu kozu... takže zatím dvanáct kopýtek a šestnáct spárků... hehe....
Je to hodně těžký pro ženskou se to naučit Ivčo?
vendulka2066
napsal(a):
Hehe, tak to je teda dobrý...
Mě minule kopytář říkal, že z důvodu neustálého zvětšování mého stáda by bylo pro mě velice výhodné, abych se taky naučila strouhat sama... začínám o tom silně uvažovat, protože do mého stáda připočítávám i tři ovce a jednu kozu... takže zatím dvanáct kopýtek a šestnáct spárků... hehe....
Je to hodně těžký pro ženskou se to naučit Ivčo?
Mě by se pidižviččí spřežení mooooc líbilo!!!
Ale jinak mám taky radši velký koně,nooo velký zas až tak né,ale větší.
jaruska
napsal(a):
Mě by se pidižviččí spřežení mooooc líbilo!!!
Ale jinak mám taky radši velký koně,nooo velký zas až tak né,ale větší.
Anténka.
lucky
napsal(a):
Tady chce Jarča přeskočit toto,Kačenka do toho krásně a srandovně kouká,jak je tam to lupení.
Načež to hupla,že jsem to ani nestihla fotnout.
jaruska
napsal(a):
Tady chce Jarča přeskočit toto,Kačenka do toho krásně a srandovně kouká,jak je tam to lupení.
Načež to hupla,že jsem to ani nestihla fotnout.
Hanička to taky hupsla,ale udělala u toho tákovouhle kráásnou figuru.
jaruska
napsal(a):
Hanička to taky hupsla,ale udělala u toho tákovouhle kráásnou figuru.
jaruska
napsal(a):
Tady Kačenka s Haňudlí už odklusávají,ale Moruš už je hodná a vychovaná,jde stále krásně v kroku.
bospor
napsal(a):
pavlí není jednoduchý strouhat koně čumím na to 25 let a netroufala jsem si pustit se do toho, dokud jsem neměla jinou možnost
a stejně jsem tomu dávala ze začátku pěkně na pr...
špatným vystrouháním se dají vyrobit velký potíže
teď si sice strouhám sama, ale stejně i to nechávám kontrolovat odborníkem.
ale jestli mají koníci zdravý a pravidelný kopyta tak to klidně zkus
sežeň si ale kvalitní nářadí!!! se šuntem za 150kč se to dělá fakt blbě
bospor
napsal(a):
pavlí není jednoduchý strouhat koně čumím na to 25 let a netroufala jsem si pustit se do toho, dokud jsem neměla jinou možnost
a stejně jsem tomu dávala ze začátku pěkně na pr...
špatným vystrouháním se dají vyrobit velký potíže
Tak jsme na vyjí6dku nejeli . Chystala jsem seno a spadl mi celý stoh balíků, takže jsem to musela všechno přeskládat. krista šla s Linčou na prochajdu na vodítku a pak brala pod sedlo Čipa, Já zrovna došla pro Usu, Lineta s Usou samy ve výběhu, Čipa jsem držela venku..zapoměla si džíny a šporny.
No a Usa mě volala, Linetta lítala ji pořád za prdelí, tak po ní usa hodila zadkem v obraně..má z ní vítr. no a Linetta si vysloveně počkalal až se dostane do rohu, otočila se a tak ji tam zkopala, že Usa se chuděrka počůrala strachy a byla totálně vyklepaná, lítala, plakala, šla jsem hned za ní a je teda nehezky dorasovaná..jestli jsou všichni hafloši takové mlátičky, tak potěš koště.
Pak jsem ji ve stáji nasedlala a domů šla vyklepaná jak ratlík, Linetta ji chtěla ještě jednou u vchodu, začala se na nás točit prdelí, tak jsem ji tak práskla otěží, že si to nedala za klobouk..ještě se na náš bude cpát..chtěla jít taky, ale hned využívá možnosti někde někoho zavřít a zkopat.
Usa se mi cestou lekala dokonce i koček a psů, totálně vyklepaná, doma jsem ji rozpletla totálně počůraný ocas a umyla ji studenou hadicí celý zadk, abych to zchladila. Měla to horké, bolavé, ve stáji jsem to pak nastříkala desinfekcí..má naštěstí sedřené zase jen chlupy, ale zítra tam fakt nejde. Už tak je tam na prášky. jestli to takhle půjde dál, tak fakt nevím. To jako budu pořád ošetřovat koně? To ji tam radši nebudu ani vodit. Z Linetty je na prášky, fakt že jo.
lucky
napsal(a):
Tak jsme na vyjí6dku nejeli . Chystala jsem seno a spadl mi celý stoh balíků, takže jsem to musela všechno přeskládat. krista šla s Linčou na prochajdu na vodítku a pak brala pod sedlo Čipa, Já zrovna došla pro Usu, Lineta s Usou samy ve výběhu, Čipa jsem držela venku..zapoměla si džíny a šporny.
No a Usa mě volala, Linetta lítala ji pořád za prdelí, tak po ní usa hodila zadkem v obraně..má z ní vítr. no a Linetta si vysloveně počkalal až se dostane do rohu, otočila se a tak ji tam zkopala, že Usa se chuděrka počůrala strachy a byla totálně vyklepaná, lítala, plakala, šla jsem hned za ní a je teda nehezky dorasovaná..jestli jsou všichni hafloši takové mlátičky, tak potěš koště.
Pak jsem ji ve stáji nasedlala a domů šla vyklepaná jak ratlík, Linetta ji chtěla ještě jednou u vchodu, začala se na nás točit prdelí, tak jsem ji tak práskla otěží, že si to nedala za klobouk..ještě se na náš bude cpát..chtěla jít taky, ale hned využívá možnosti někde někoho zavřít a zkopat.
Usa se mi cestou lekala dokonce i koček a psů, totálně vyklepaná, doma jsem ji rozpletla totálně počůraný ocas a umyla ji studenou hadicí celý zadk, abych to zchladila. Měla to horké, bolavé, ve stáji jsem to pak nastříkala desinfekcí..má naštěstí sedřené zase jen chlupy, ale zítra tam fakt nejde. Už tak je tam na prášky. jestli to takhle půjde dál, tak fakt nevím. To jako budu pořád ošetřovat koně? To ji tam radši nebudu ani vodit. Z Linetty je na prášky, fakt že jo.
není tady brečící smajlík
bospor
napsal(a):
chudáček dobitej to je mrcha ta lineta
Už ji mám jak z bojiště. Nevím sakra, jak dlouho ještě tohle bude trvat. Mám dojem, že snad pořád budu ošetřovat Usu. Ach jo...
zítra tam každopádně nejde..ona už má z toho nervy na dranc. jako domů šla fakt vyklepaná jak ratlík.
Taky se vám někdy tak bili koně? Jako usa před ní zdrhá, bojí se jí, ustoupí, nebude se s ní prát. jak se ji moc srala za prdel, tak akorát v obraně po ní jednou vyhodila, ale ani by ji netrefila sakra..a ta potvora ji normálně schválně úmyslně natlačí někde a vymlátí. Fakt mám obavy, aby ni jednou nějak vážněji neublížila
lucky
napsal(a):
Už ji mám jak z bojiště. Nevím sakra, jak dlouho ještě tohle bude trvat. Mám dojem, že snad pořád budu ošetřovat Usu. Ach jo...
zítra tam každopádně nejde..ona už má z toho nervy na dranc. jako domů šla fakt vyklepaná jak ratlík.
Taky se vám někdy tak bili koně? Jako usa před ní zdrhá, bojí se jí, ustoupí, nebude se s ní prát. jak se ji moc srala za prdel, tak akorát v obraně po ní jednou vyhodila, ale ani by ji netrefila sakra..a ta potvora ji normálně schválně úmyslně natlačí někde a vymlátí. Fakt mám obavy, aby ni jednou nějak vážněji neublížila
Ježííš,no to je síla
,teda,ne,naše takhle dobitý nikdy nebyli,sice sem tak nějákej krvavej kousanec se objeví,ale tohle teda nikdy,takhle moc.
Chudák Usina
,musí to pekelně bolet....
jaruska
napsal(a):
Ježííš,no to je síla
,teda,ne,naše takhle dobitý nikdy nebyli,sice sem tak nějákej krvavej kousanec se objeví,ale tohle teda nikdy,takhle moc.
Chudák Usina
,musí to pekelně bolet....
No tak to je fakt síla. To jsem dlouho neviděla. Hele, nešlo by tam dát mezi ně el.ohradník? Nevím, jak to u vás vypadá, ale řešení by se jistě našlo.
marketka
napsal(a):
No tak to je fakt síla. To jsem dlouho neviděla. Hele, nešlo by tam dát mezi ně el.ohradník? Nevím, jak to u vás vypadá, ale řešení by se jistě našlo.
Nešlo.
zrovna to konzultuji po netu s jedním dobrým človíčkem a ze zkušenosnosti prý dost funguje je dát spolu prostě jen ty dvě. Nez třetího koně, to bude po ní pořád kopat. dát poníka na víkend k Betty a nechat jen Usu přes den s Linčou. je to dost velké a ona aby nebyla sama si s ní prostě musí udělat stádo a domluvit se s ní.
já už jinak fakt nevím. Nebo počkat na neděli a dát je všechny dohromady i s Betty, která ji dá za vyučenou, nebo fakt nevím.
lucky
napsal(a):
Nešlo.
zrovna to konzultuji po netu s jedním dobrým človíčkem a ze zkušenosnosti prý dost funguje je dát spolu prostě jen ty dvě. Nez třetího koně, to bude po ní pořád kopat. dát poníka na víkend k Betty a nechat jen Usu přes den s Linčou. je to dost velké a ona aby nebyla sama si s ní prostě musí udělat stádo a domluvit se s ní.
já už jinak fakt nevím. Nebo počkat na neděli a dát je všechny dohromady i s Betty, která ji dá za vyučenou, nebo fakt nevím.
No to víte, že ji chudinku bolí celý zadek. jak na ni sáhnu, kroutí se jak paragraf
lucky
napsal(a):
Ahojky,
teda já koukala kdo si tu koupil appaloosu a to je Usy zadek!!!
No dobitá je teda pořádně..
No já nevím,k nám taky občas přicházejí nový koně,ale nikdy je nedáme hned k sobě-necháme třeba nováčka vedle v ohradě a stádo vedle.Prostě třeba týden ať na sebe jen vidí a můžou se očuchat,ale ne k sobě.A třeba po týdnu je dáme dokupy,ale do veliké ohrady kde je prostor na zdrhání-veliké to myslím třeba hektar a více..
Třeba tu haflošu teď honili taky-letělo za ní celé stádo,ale prostě prvních 30min je kritických kdy tam jsme s bičem a když by jí natlačili do kouta tak je vyženem..a pak je už necháme..oni postupem času si jí jen hlídali aby se nemohla přiblížit a jasně že jí taky pár žíní vykousli,ale pak se to srovnalo..
No Lucko,asi si to budou stejně muset vyříkat..nemáš možnost je dát do většího prostoru??