woldemortik
napsal(a):
tak jak koukám byl někdo rychlejší.nu což.já jsem na facebooku od ledna .chodím tam už jen kvůly kamarádum,ale někdy ty quizi stojí za to.
Marti taky tak taky tak, jsem tam více či méně kvůli tomu,že mi tam čas od času někdo napíše, jinak můj profil tam pustej prázdnej. A zabíjet čas rozhodně nemám kdy, protože kdybych ho chtěla zabíjet tak zalezu pod peřinu a spím... momentálně mám tak dva dny spánkovej deficit a už to začíná bejt o hubu.
bonita
napsal(a):
hele aj ty si v tom? ze si sa nepochvalila, ty zeno jedna
už to tak bude termín mám 28.3.2010 děti jsem nějak neplánovala.přítel je nadšenej ve čtvrtek jedeme na ultrazvuk tak jsem zvedava jestly je to kluk nebo holka raději bychom kluka ten to bude mit jednoduší než holka,ale hlavně aby bylo malý zdravý
bonita
napsal(a):
tak uprimne, moze ti to byt uplne jednoja co som zistila, tak jedina nevyhoda u chlapcov je oblecenicko, skratka pre dievcatka su omnoho krajsie a hlavne ovela vacsi vyber
ja mam termin 18.01.10
tak to já mám zase plným opak pro holku tedy v okoli výber moc nic,ale pro kluka výběr velký.tak to ti blahopřeji.
bonita
napsal(a):
bude to tvoj prvy UTZ, ze? Ide otecko s tebou? Moj ide so mnou vzdy a cumi na obrazovku ako na kriminalku
jj první.No chce jit semnou chce ho vidět já jsem malý vidělá už u doktora na sondě,ale na ultrazvuku to myslim bude jině.jen jsem ho jednou zaptala jestly půjde k porodu no netvářil se moc valně,že by tam sebou seknul azbytečně by přidělaval práci,raději bude čekat doma u telefonu.jsem mu rekla že je strevo
ambra
napsal(a):
A běda jak mi tam bude moc psát!
u nas k porodu moze ist chlap az po absolvovani instruktaze, u vas mozno tiez, tak nech si to odskusa najprv nanecisto a potom nech sa rozhodne, moj brat bol pri porode teraz v auguste a v pohode, akurat zemu prislo zlle, ked jej davali uz po porode injekciu. A aj svagor bol pri jeho zene a zvladol to v pohode.
bonita
napsal(a):
u nas k porodu moze ist chlap az po absolvovani instruktaze, u vas mozno tiez, tak nech si to odskusa najprv nanecisto a potom nech sa rozhodne, moj brat bol pri porode teraz v auguste a v pohode, akurat zemu prislo zlle, ked jej davali uz po porode injekciu. A aj svagor bol pri jeho zene a zvladol to v pohode.
Heleťe vy dvě maminy nechce to tu přejmenovat na klub maminek
ambra
napsal(a):
Heleťe vy dvě maminy nechce to tu přejmenovat na klub maminek
přidám fotky koní od mojí kamarádky,. Foceno tohoto roku únor/březen jak bylo hodně sněhu
m i s i c k a
napsal(a):
přidám fotky koní od mojí kamarádky,. Foceno tohoto roku únor/březen jak bylo hodně sněhu
ambra
napsal(a):
téda maminky tak to vám přeji hodně štěstíčka ....Bonita to už opravdu v lednu, toto ale letí co jsi tu poprvé řekla že čekáš mimo
teda dnes je u nás taková mlha že i ptáci snad chodí pěšky....hrůza
jdu si vás hned přidat na facebook...já totiž co marodím tak tam jsem taky jako doma
ambra
napsal(a):
Ahoj, tak jsem se stala taky majitelkou chlaďáska . Mám hřebečka slezského norika, je mu rok a půl a je to miláček. Znám ho od malinka, takže když jsem zjistila, že je na prodej, bylo jasno ( ne, nebojte, nepíše to puberťačka. Já jen mám hroznou radost, že je můj. ) a stěhoval se k ponclovi. Stačili už rozrýt horní ohradu, jak spolu lítají.
No ale na slepičky hodný není, už zadupl dvě .
gomira
napsal(a):
Ahoj, tak jsem se stala taky majitelkou chlaďáska . Mám hřebečka slezského norika, je mu rok a půl a je to miláček. Znám ho od malinka, takže když jsem zjistila, že je na prodej, bylo jasno ( ne, nebojte, nepíše to puberťačka. Já jen mám hroznou radost, že je můj. ) a stěhoval se k ponclovi. Stačili už rozrýt horní ohradu, jak spolu lítají.
No ale na slepičky hodný není, už zadupl dvě .
Jestli se hodily aspoň na polívku ...
To jsou holt hřebečci. Dva darebové v tomhle věku si u nás udělali před lety kopačák ze štěněte bernardýna.. naštěstí bylo jen potlučené. Dodnes má dávno dospělý pes respekt z přílišné blízkosti koňských nohou.
Hřebeček pěkný - je po Gonem, ne?
sally
napsal(a):
Jestli se hodily aspoň na polívku ...
To jsou holt hřebečci. Dva darebové v tomhle věku si u nás udělali před lety kopačák ze štěněte bernardýna.. naštěstí bylo jen potlučené. Dodnes má dávno dospělý pes respekt z přílišné blízkosti koňských nohou.
Hřebeček pěkný - je po Gonem, ne?
No, už ani na tu polívku ne .
Dobrá trefa, opravdu je po Gone .
Spíš si tak trochu nevím rady, jak ty dva oddělit od sebe, protože s ponclem se pracuje a brumík by zboural ohradu, ať je jakchce pevná. Ale opačně to jde dobře, ponďa sám být může , tak aspoň něco. Nejspíš budu shánět ještě jednoho trpaslíka........
gomira
napsal(a):
No, už ani na tu polívku ne .
Dobrá trefa, opravdu je po Gone .
Spíš si tak trochu nevím rady, jak ty dva oddělit od sebe, protože s ponclem se pracuje a brumík by zboural ohradu, ať je jakchce pevná. Ale opačně to jde dobře, ponďa sám být může , tak aspoň něco. Nejspíš budu shánět ještě jednoho trpaslíka........
gomira pokud máš možnost ber prcka sebou, uvidíš jak ochotně a rád bude cokoliv dělat hlavně že nebude sám v ohradě a nebude se nudit, protože v samotě je to nuda. Taky jsme měly doma takovou expertku a byla k neutahání.
ambra
napsal(a):
gomira pokud máš možnost ber prcka sebou, uvidíš jak ochotně a rád bude cokoliv dělat hlavně že nebude sám v ohradě a nebude se nudit, protože v samotě je to nuda. Taky jsme měly doma takovou expertku a byla k neutahání.
No jo, když mi na poníka chodí holčička jen dvakrát týdně, to jdem ven s oběma, ale jinak je musím brát zvlášť. Na volno si Gomiho ještě netroufám pustit, aby někam nefouknul. S ponďou pracovat potřebuju, máme ještě hodně co cvičit
Gomez je vzatý ze stáda, sám se nejspíš bojí. Proto jsem přemýšlela ještě o jednom poníkovi. Stejně jsem ho měla do budoucna v plánu, potřebuju ještě něco úplně malinkého na hraní, ale hned to nebude, nejsem zrovna bohatá.
Tak se zatím třeba uklidní, mám ho teprve týden, to ještě nic není.
ambra
napsal(a):
svaty Martin na ciernom koni
gomira
napsal(a):
No jo, když mi na poníka chodí holčička jen dvakrát týdně, to jdem ven s oběma, ale jinak je musím brát zvlášť. Na volno si Gomiho ještě netroufám pustit, aby někam nefouknul. S ponďou pracovat potřebuju, máme ještě hodně co cvičit
Gomez je vzatý ze stáda, sám se nejspíš bojí. Proto jsem přemýšlela ještě o jednom poníkovi. Stejně jsem ho měla do budoucna v plánu, potřebuju ještě něco úplně malinkého na hraní, ale hned to nebude, nejsem zrovna bohatá.
Tak se zatím třeba uklidní, mám ho teprve týden, to ještě nic není.
To znám, ze stáda - s jedním dalším koněm je to koledování si o závisláka. Snažila bych se ho brát od ponice pryč - po malých chviličkách, jen co vydrží ( než bude chtít opravdu zdrhnout - k tomu by dojít nemělo) - aby věděl, že se nic neděje, s člověkem je příjemně a že se za druhým koněm zase vrátí. Čím větší a starší kůň, tím je to pak složitější.
Nejlépe je to s odstávčaty - když jsem se tomu dřív ( když byl syn malý a nebyl čas) příliš nevěnovala - dvou a tříletky pak dostat ven ze stáda mimo dohled koní je docela magořina a dlouho to v nich přetrvává.
U malošů se buduje důvěra mnohem snáze.
sally
napsal(a):
To znám, ze stáda - s jedním dalším koněm je to koledování si o závisláka. Snažila bych se ho brát od ponice pryč - po malých chviličkách, jen co vydrží ( než bude chtít opravdu zdrhnout - k tomu by dojít nemělo) - aby věděl, že se nic neděje, s člověkem je příjemně a že se za druhým koněm zase vrátí. Čím větší a starší kůň, tím je to pak složitější.
Nejlépe je to s odstávčaty - když jsem se tomu dřív ( když byl syn malý a nebyl čas) příliš nevěnovala - dvou a tříletky pak dostat ven ze stáda mimo dohled koní je docela magořina a dlouho to v nich přetrvává.
U malošů se buduje důvěra mnohem snáze.
Tak od ponice jde celkem v poho, vždycky ho vytáhnu ven, obejdeme si kolečko po louce a šupnu ho zpátky, už to chápe. A ponici to nevadí, to je samostatná jednotka. Horší je nechat ho v ohradě a vzít Kešu. Věřím, že si zvykne při stejném postupu, ale zatím nemůžu bez Gomiho nikam. No promyslela jsem si všechno a na tohle jsem zapomněla, že je zvyklý na stádo. Ale časem to určitě půjde, aspoň myslím, tak to nebudu hrotit. Až bude za nějakou dobu další koník, bude to asi už bez problémů. Jen nejsem zvyklá na tu obrovskou sílu, kterou on používá, když se chce někam dostat. Ale na vodítku i na ošetřování nic neprovádí, to jen to probourávání ohrady nebo stáje.... i jsem z toho byla dost zaskočená. Je to z těch ponclů trochu nezvyk. Naposled jsem s begánky pracovala před třemi lety a odvykla jsem tomu .
bonita
napsal(a):
to ja som poznala zasa takych dvoch expertov valachov-lahkych sportiakov a ti sa najradsej hravali na honakov na ovce, nechali cele stado vojst a potom si ho maximalnou rychlostou aj z ohrady vyhnali
No tak než jsem se přestěhovala zpátky domů, měla jsem podobné problémy s ponicí. Do výběhu ji majitelka stáje nechtěla pouštět, protože odevšad zdrhla a chodila po areálu. Tak jsem domluvila pouštění do zookoutku, protože tam byl normální plot. Bohužel honila ty zvířata strašným způsobem a hrála si na rodeo s jerseykama, rozháněla ovce a uštvala kozu, takže pak byla asi dva týdny jenom v boxe, než jsme odjely. Jinak doma mi ty slepice taky prohání, ale přece jen není tak drsná, aby je likvidovala. Zas znám ve vedlejší dědině ponici, která je s ovcema ve výběhu a ani si jich nevšímá.
gomira
napsal(a):
Tak od ponice jde celkem v poho, vždycky ho vytáhnu ven, obejdeme si kolečko po louce a šupnu ho zpátky, už to chápe. A ponici to nevadí, to je samostatná jednotka. Horší je nechat ho v ohradě a vzít Kešu. Věřím, že si zvykne při stejném postupu, ale zatím nemůžu bez Gomiho nikam. No promyslela jsem si všechno a na tohle jsem zapomněla, že je zvyklý na stádo. Ale časem to určitě půjde, aspoň myslím, tak to nebudu hrotit. Až bude za nějakou dobu další koník, bude to asi už bez problémů. Jen nejsem zvyklá na tu obrovskou sílu, kterou on používá, když se chce někam dostat. Ale na vodítku i na ošetřování nic neprovádí, to jen to probourávání ohrady nebo stáje.... i jsem z toho byla dost zaskočená. Je to z těch ponclů trochu nezvyk. Naposled jsem s begánky pracovala před třemi lety a odvykla jsem tomu .
Tak to jo, to se zvládne .
Jinak známá to řeší podobnou věc tak, že ( protože o bourání ohrad nestojí) mlaďocha uváže, když s druhým koněm odchází. Funguje jí to. Trochu se nejdřív vzteká a pak stojí. Co mu taky zbývá, že jo .
gomira
napsal(a):
A klus
Ahojky, mám pár otázek. Z jara bych ráda Babetu nechala připustit, co vše musí kobylka mít? Když jí byla dělaná krev v červenci, musí se zas? Nebo platí 2roky. Jsem v tomhle laik. Dělají se nějaké výtěry, ale to snad veterinář ví. Jsou vyšetření jina když je to naživo nebo stejná při inseminaci? A další dotaz dejte tipy na budoucí tatky, nebo kde hledat? Existují nějaké webovky kde nabízejí hřebce noriků? Víte o nich? Díky za odpovědi. (a nesmějte se, však víte, že jsem ke kobylce přišla čistě náhodou a jsem tomu ráda, že neskončila někde u řezníka nebo překupníka)
olina30
napsal(a):
Ahojky, mám pár otázek. Z jara bych ráda Babetu nechala připustit, co vše musí kobylka mít? Když jí byla dělaná krev v červenci, musí se zas? Nebo platí 2roky. Jsem v tomhle laik. Dělají se nějaké výtěry, ale to snad veterinář ví. Jsou vyšetření jina když je to naživo nebo stejná při inseminaci? A další dotaz dejte tipy na budoucí tatky, nebo kde hledat? Existují nějaké webovky kde nabízejí hřebce noriků? Víte o nich? Díky za odpovědi. (a nesmějte se, však víte, že jsem ke kobylce přišla čistě náhodou a jsem tomu ráda, že neskončila někde u řezníka nebo překupníka)
Olinko jistě seznam hřebců si můžeš buď přímo objednat (leden- únor) v tištěné formě na ASCHK u p. Polička(tuším, že to vyřizuje on)- info o tom jestli vyšel se dřív nebo později objeví na www.aschk.cz tamtéž jsou plemenné knihy online s přehledem hřebců(ale má to jednu chybku jsou tam hřebci i vyřazení, tedy letos tomu tak je) u některých je i fotka. A nebo potom www.chladnokrevnici.info, tam najdeš přehled hřebců kteří aktualně připouštětí a většina jich je tam i nafocených.
Nevím jakou bys měla představu jestli ti jde o barvu nebo budeš vybírat podle původu(jaký vlastně ho kobylka má?) nebo podle toho co je pro tebe nejblíž nebo cenově nejdostupnější? Já ti osobně můžu poradit asi tolik nejdřív si zkoukni kobčin původ jestli ho nějaký má pak zkoukni hřebce a vyber toho co možná nejvíce nepříbuzného hřebce, případně v barvě která se ti líbí, taky ber ohled na to jestli si hříbě budeš a nebo nebudeš chtít nechat, posléze si vyber ty hřebce kteří jsou pro tebe cenově dostupní a nezapomeň ani na vzdálenost, kterou budeš muset za hřebcem v případě přirozeného připouštění urazit. Inseminace mi přijde jako více finančně náročná, ale většina lidí mi tvrdí opak, já o něm nejsem ale vůbec přesvědčena.
No sally ti určitě poradí víc navíc si myslím, že má velmi slušnou fotokartotéku hřebců
bonita
napsal(a):
Že by Bonita byla ha hřiby Ty na obrázku jsou prý nejlepší.. No unás v lese už leží snížek.. Ale hlásí 15°C tak to asi sleze.. Ale to vůbec nevadí.
Tady keli před 2ma lety
olina30
napsal(a):
Olina: tak nevím, nakolik slušnou fotokartotéku hřebců mám , každopádně nějaké plemeníky na mých stránkách najdeš ( odkaz mám v medailonku) - i s potomstvem, které u nás i jinde dali.
Krev dělat nemusíš, platí 24 měsíců. Kobyla potřebuje samozřejmě platnou vakcinaci proti chřipce a protože na jaře nebude po hříběti, tak musí mít udělané stěry na inf. metritis ( nakažlivý zánět dělohy) - vet by to měl vše vědět, co potřeba, když mu vysvětlíš, o co jde.
Jak píše ambra, hřebce obecně nejlépe zkoukneš na Chladnokrevníkách, bývají začátkem sezony po vyjítí Seznamu hřebců aktualizováni - najdeš tam i tel. čísla na držitele, takže nic nebrání domluvit se s držiteli, objet okolí osobně a hřebce vidět naživo. Hřebce ( noriky/SN) v inseminaci mívá na stránkách ZH Tlumačov i s fotem, stejně tak i pokud stojí něco u Mullera ( ERC Mnětice), pokud bys chtěla inseminaci.
sally
napsal(a):
Olina: tak nevím, nakolik slušnou fotokartotéku hřebců mám , každopádně nějaké plemeníky na mých stránkách najdeš ( odkaz mám v medailonku) - i s potomstvem, které u nás i jinde dali.
Krev dělat nemusíš, platí 24 měsíců. Kobyla potřebuje samozřejmě platnou vakcinaci proti chřipce a protože na jaře nebude po hříběti, tak musí mít udělané stěry na inf. metritis ( nakažlivý zánět dělohy) - vet by to měl vše vědět, co potřeba, když mu vysvětlíš, o co jde.
Jak píše ambra, hřebce obecně nejlépe zkoukneš na Chladnokrevníkách, bývají začátkem sezony po vyjítí Seznamu hřebců aktualizováni - najdeš tam i tel. čísla na držitele, takže nic nebrání domluvit se s držiteli, objet okolí osobně a hřebce vidět naživo. Hřebce ( noriky/SN) v inseminaci mívá na stránkách ZH Tlumačov i s fotem, stejně tak i pokud stojí něco u Mullera ( ERC Mnětice), pokud bys chtěla inseminaci.
Díky za infa, jukala jsem na ty chladnokrevníky a dva plemeníci jsou na plzni severu,tak zítra budu študovat aby nebyli nějak příbuzní, po otci má dobrý původ jen si honem nevzpomenu na jméno nemám knížku u sebe. Uvařím si velké kafíčko a budu vybírat, o barvu ani tak nejde ale o charakter, pracovitost. Ještě se musím spojit s bývalým majitelem kým Babetu připouštěl minule, dala krásného hřebečka, ten u něj stojí a je to fakt fešák a kus koně. Já bych právě chtěla přirozeně, když jsem měla kobču ustájenou v nájemní stáji, kde byl hřebec tak měla říji opravdu hoooodně silnou, rozříjila se hned 3den co jsme ji přivezli. Tak budu hledat co nejblíž.
olina30
napsal(a):
Díky za infa, jukala jsem na ty chladnokrevníky a dva plemeníci jsou na plzni severu,tak zítra budu študovat aby nebyli nějak příbuzní, po otci má dobrý původ jen si honem nevzpomenu na jméno nemám knížku u sebe. Uvařím si velké kafíčko a budu vybírat, o barvu ani tak nejde ale o charakter, pracovitost. Ještě se musím spojit s bývalým majitelem kým Babetu připouštěl minule, dala krásného hřebečka, ten u něj stojí a je to fakt fešák a kus koně. Já bych právě chtěla přirozeně, když jsem měla kobču ustájenou v nájemní stáji, kde byl hřebec tak měla říji opravdu hoooodně silnou, rozříjila se hned 3den co jsme ji přivezli. Tak budu hledat co nejblíž.
Olino určitě nemáš za co děkovat, aspoň mě. Jinak stačí když nám tu napíšeš pod jakým jménem je kobylka zapsaná v PK+ vypálené číslo, pokud tam tedy je zapsaná a není na tom jako naše Laura- tu tam nikdo nenajde, a my si zkoukneme sami na PK online.
Já tam našla jednu nar. rok 1992 majitel není zapsaný a druhá je nar. 2004 a majitelem je jistý pan Pekr v Určicích- což je kousek od nás. Obě jsou to noričky, jinak mi to nic po jménem Babeta nevyjelo.
A říji bys měla sledovat již od ledna nebo ještě lépe od prvního oteplení.
ambra
napsal(a):
Olino určitě nemáš za co děkovat, aspoň mě. Jinak stačí když nám tu napíšeš pod jakým jménem je kobylka zapsaná v PK+ vypálené číslo, pokud tam tedy je zapsaná a není na tom jako naše Laura- tu tam nikdo nenajde, a my si zkoukneme sami na PK online.
Já tam našla jednu nar. rok 1992 majitel není zapsaný a druhá je nar. 2004 a majitelem je jistý pan Pekr v Určicích- což je kousek od nás. Obě jsou to noričky, jinak mi to nic po jménem Babeta nevyjelo.
A říji bys měla sledovat již od ledna nebo ještě lépe od prvního oteplení.
vypálené má 23/220 a číslo před jménem nemá, matka Lenka, otec 2373 Gomur, mám tady v papírech určený genetický typ koně, ale v knížce to vypsané nemá, Pak tady mám papír že Babeta má hodnocení 7.3. Moc se v tom nevyznám.
olina30
napsal(a):
vypálené má 23/220 a číslo před jménem nemá, matka Lenka, otec 2373 Gomur, mám tady v papírech určený genetický typ koně, ale v knížce to vypsané nemá, Pak tady mám papír že Babeta má hodnocení 7.3. Moc se v tom nevyznám.
ještě dotaz, očkovaná na chřipku byla v srpnu platí tedy do dalšího srpna, nebo přeočkovat před připouštěním?
ambra
napsal(a):
no a aj konuchy mali zdravotnu vychadzku
bonita
napsal(a):
plati, nemusis preockovavat, len s apozri, ci bola ockovana aj pred tym rok
ano pravidelně každý rok vakcinou duvaxin (nějaká kombinace na chřipku a tetanus). Dneska jsme spolu blbli ve výběhu tak řádila, hráli jsme na honěnou a kdo dřív bude u vrátek, a potvora vždycky vyhrála, když vidím tu zašlápnutou slepici, tak se budu muset začít bát o své kachničky pouštím je popást se k Babetě do výběhu. Občas si kobča hraje na honáckou kobylu, dokáže kachny zahnat do houfu a doprovodit je k východu z ohrady (její).
ambra
napsal(a):
tak to mas potom v suchu, ale asi ju nebudes moct dat preockovat, ked ju budes mat zrebnu, ja som sa tento rok naucila zasa niecomu novemu, ze ked je kobyla v prvom stadiu zrebnosti, tak sa vakcinovat nema, lebo to moze sposobit vstrebaniu plodu...
bonita
napsal(a):
tak to mas potom v suchu, ale asi ju nebudes moct dat preockovat, ked ju budes mat zrebnu, ja som sa tento rok naucila zasa niecomu novemu, ze ked je kobyla v prvom stadiu zrebnosti, tak sa vakcinovat nema, lebo to moze sposobit vstrebaniu plodu...
Ahojda, posílám fotku našich shirek ze ZOO Vyškov. Holky teď ustavičně trénují v zápřahu
tesky
napsal(a):
Ahojda, posílám fotku našich shirek ze ZOO Vyškov. Holky teď ustavičně trénují v zápřahu
a ještě jedna fotečka. Už to holkám hezky jde
olina30
napsal(a):
aha no tak až tak důkladně se mi nechce studovat PK online,mohla bys prosím napsat jaké číslo má matka a po čem je ona? To hodnocení bude nejspíš ze ZV nebo popisu.
Ale vyhni se hřebcům z linie Gothenscherz z této linie je hřebec Gomur.
bonita
napsal(a):
tesky, dobre im to ide, fesandam
cesta z města aneb jak tu bylo včera hezky.... za to dneska i ptáci chodí pěšky
ambra
napsal(a):
cesta z města aneb jak tu bylo včera hezky.... za to dneska i ptáci chodí pěšky
A ještě jedna včerejší stádová, bohužel bez koz.
ambra
napsal(a):
A ještě jedna včerejší stádová, bohužel bez koz.
NO a ještě moje přerostlé miminko Mimina... prostě modelka ona se před ten foťák musela vecpat ikdyby měla zbourat ohradu
bonita
napsal(a):
a tato ovena pojde tiez do mrazaku, alebo je na chov?
bonita my jezdíme snad jenom výhradě s vozem, škoda že na té fotce není vidět ten štrůdl aut v protisměru v zatáčce
Mimina ne je to moje třetí ovce, první ovcí je její matka druhou její polosestra a čtvrtou její druhá polosestra(letoš jehně)Pusinka na fotce
Všechny které měly skončit v mrazáku, už jsou zazimované u ledu.
ambra
napsal(a):
bonita my jezdíme snad jenom výhradě s vozem, škoda že na té fotce není vidět ten štrůdl aut v protisměru v zatáčce
Mimina ne je to moje třetí ovce, první ovcí je její matka druhou její polosestra a čtvrtou její druhá polosestra(letoš jehně)Pusinka na fotce
Všechny které měly skončit v mrazáku, už jsou zazimované u ledu.
A tady z jara vpravo je Bára matka všech mých oveček a vlevo její první dcera Beruška
olina30
napsal(a):
S těmi plemeníky - na to máš ještě čas; protože to, že někde stáli 2009 neznamená, že tam budou i 2010. Jedině obvolat držitele a přeptat se, můžou hřebce měnit, může se někde objevit nová stanice, jiná zaniknout - běžná věc .
Ohledně charakteru, pracovitosti - nepřikládat příliš velký význam tomu, co říká držitel, někteří toho nabásní ( že tolik dřeva po republice ani není, co někteří natahali - se zadníma nohama bez otlaků, ocasem po zem a vykrmení jako koule), jen aby kobyly přišly ( jsou i takoví, co objíždějí majitele klisen a hřebce vnucují). Třeba i trochu číst mezi řádky, brát v potaz to, jak se jeví potomstvo, jestli ti dovolí na hřebce si sáhnout bez obavy o tvůj život apod.
ambra
napsal(a):
Hodím sem odkaz na jedny hezké stránky ( jihoněmečtí chladnokrevníci = bavorští norici) : http://kaltblutzucht-ebert.de/galerie.html
Krásní a všestranní .
sally
napsal(a):
Hodím sem odkaz na jedny hezké stránky ( jihoněmečtí chladnokrevníci = bavorští norici) : http://kaltblutzucht-ebert.de/galerie.html
Krásní a všestranní .
Bonita, děkujeme za pochvalu. Holky trenuji a trenuji. Jen Nigty je občas paličák. Dnes byly v zápřahu na Hubertu v Uhřicích u pana Iše.
bonita
napsal(a):
tesky a fotecky z Huberta nemas? zeby sme sa pokochali
TAk něco ze včera i ptáci chodili pěšky
ambra
napsal(a):
TAk něco ze včera i ptáci chodili pěšky
A tady jedna dnešní tak mi řekněte někdo kdo je tady větší tele? Tele nebo pes?
ambra
napsal(a):
ahojky zženy (a muži)
tak zítra konečně na kontrolu k panu doktorovi a doufám že už budu moc odhodit ortézu....a pak hurá za rozárkou..
posílám jednu starší fotku....jedna dvoudenní akce....zrovna se chystáme na odjezd
bonita
napsal(a):
madow, Rozarka je tu velmi peknej farby, takej sytej a drzim palecky na zajtra
Tak jsme se dnes vydali na procházku. Po dlouhé době vykouklo i sluníčko. Holky byly dnes moc hodné (aby ne, když všera 3 hodiny byly v tahu)
bonita
napsal(a):
tesky
Krásní koníci! Dnes se mi sousedi hnedle poprali o hnůj, potřebovala bych více koňských prdýlek. Za hnůj nechci peníze, za to se plní lednice alkoholem.
Dneska byla pracovní neděle, hrabala jsem listí je to nekonečná práce. Těším se na jaro, měla by mít u mě koníka kamarádka tak to bude hned veselejší, jak pro
Babetu tak i na vyjíždky. Dneska jsem zkusmo vyzkoušela Babetu na opratích a je fakt perfektní jak poslouchá, a ta radost co z ní vyzařovala. Budu muset sehnat nějaký vozík a jezdit na prochajdy s vozíkem. Olina
tesky
napsal(a):
Tak jsme se dnes vydali na procházku. Po dlouhé době vykouklo i sluníčko. Holky byly dnes moc hodné (aby ne, když všera 3 hodiny byly v tahu)
Ahoj holky! Ráda chodím na chlad´ásky. Líbí se mi šíráci, ale ted´jsem nějaká zmatená. Myslela jsem si, žet i krasavci jsou od Bonity a ted´se tam objevují zase černí krasavci od Tesky. Pokud to není tajemství, tak mi napište, od kud jste a kolik těch krasavců máte. A jestli tady chodí vícero lidí, co tady dávají fotečky těchto krasavců.
Na fotce fríská klisna Anitha.
monikafris
napsal(a):
Ahoj holky! Ráda chodím na chlad´ásky. Líbí se mi šíráci, ale ted´jsem nějaká zmatená. Myslela jsem si, žet i krasavci jsou od Bonity a ted´se tam objevují zase černí krasavci od Tesky. Pokud to není tajemství, tak mi napište, od kud jste a kolik těch krasavců máte. A jestli tady chodí vícero lidí, co tady dávají fotečky těchto krasavců.
Na fotce fríská klisna Anitha.
Bonita, ted až jí uvidím bude tak o odstín, dva tmavší
jsem na ni zvědavá...
ambra
napsal(a):
a slapeme terenik, ved sme nejaki pracanti
bonita
napsal(a):
Monika, u vas v CR je ich uz peknych par, u nas v SK len 4 s PP a dvaja bez PP ti od Tesky mozes bezne vidiet vo Vyskove v zooparku a su to dcery tej jednej z Chomutovskej ZOO(Georginy), cize sestry su to po matince
Ahoj Bonito! Děkuji za odpověd´. Klisny jsem ve Vyškově v ZOO viděla. Také jsem je viděla letos na výstavě v Brně a asi i v Pardubicích. Měl je pan Iš na výcvik. M
bonita
napsal(a):
ano ano su to onyhnedka a prekvitnuta vranka
Monika: ahojky Moniko ,ano ano, naše Vyškovačky jsi určitě mohla vidět v naší zoo, na výstavě v Brně, Pardubicích i v Lysé nad Labem. Opravdu je učil pan Iš. Te%d už je máme zase v zoo a už jen trénují v zápřahu. Určitě se budou účastnit dalších výstav. Jsou to šikovné holky, až na tu vranku, ta je občas hrozný paličák - no jo to prostě paní kobyla.
tesky
napsal(a):
Monika: ahojky Moniko ,ano ano, naše Vyškovačky jsi určitě mohla vidět v naší zoo, na výstavě v Brně, Pardubicích i v Lysé nad Labem. Opravdu je učil pan Iš. Te%d už je máme zase v zoo a už jen trénují v zápřahu. Určitě se budou účastnit dalších výstav. Jsou to šikovné holky, až na tu vranku, ta je občas hrozný paličák - no jo to prostě paní kobyla.
Pro pozorné, kobylky mají ostříhané zadní rousy. Měly docela dost problémy s podlomy, tak se musely zadní nožky ostříhat, aby se to pořádně vyhojilo.
tesky
napsal(a):
Pro pozorné, kobylky mají ostříhané zadní rousy. Měly docela dost problémy s podlomy, tak se musely zadní nožky ostříhat, aby se to pořádně vyhojilo.
Ahojky!!!
Konečně přidávám fotky Sabči první jízdy s pneumatikou! Foceno jen mobilem, tomu mýmu nedošlo, že foťák je lepší.
petra136
napsal(a):
Ahojky!!!
Konečně přidávám fotky Sabči první jízdy s pneumatikou! Foceno jen mobilem, tomu mýmu nedošlo, že foťák je lepší.
Předevčírem už jsme byli s naší věrnou kamarádkou pneumatikou na 6kilometrové procházce, kobča je ůůůžasná, chodí jako profík. Dalo jí to zabrat, zapotila se, ale šlapala jako divá, poslouchala, no BOMBA. Bude to pořádná pracantka!!! Mám z ní velikánskou radost.
petra136
napsal(a):
Předevčírem už jsme byli s naší věrnou kamarádkou pneumatikou na 6kilometrové procházce, kobča je ůůůžasná, chodí jako profík. Dalo jí to zabrat, zapotila se, ale šlapala jako divá, poslouchala, no BOMBA. Bude to pořádná pracantka!!! Mám z ní velikánskou radost.
No tak to je fajn jenom snad pár technickej poznámek, sice fotky co do kvality nejsou ani tak nic moc natož co s nima udělá ifauna... takže pořádně vidět je prd. Ale pořiď menší chomout, kterej se jí nebude zvedat aspoň to z fotek tak vypadá a podpínku trošku povol kůň nesmí tahat za břuch, postroj není sedlo. Jo a vidím, že ti tam trčí něco jako vodítko nebo tak, tak pokud už ho tam někde uvazuješ tak by to kobylce nemělo plajdat u noh, aby si to nemohla přistoupnout a zranit se, nebo co to tam teda plajdá.
Jinak to že jste začátečníci slušnej víkon.
ambra
napsal(a):
No tak to je fajn jenom snad pár technickej poznámek, sice fotky co do kvality nejsou ani tak nic moc natož co s nima udělá ifauna... takže pořádně vidět je prd. Ale pořiď menší chomout, kterej se jí nebude zvedat aspoň to z fotek tak vypadá a podpínku trošku povol kůň nesmí tahat za břuch, postroj není sedlo. Jo a vidím, že ti tam trčí něco jako vodítko nebo tak, tak pokud už ho tam někde uvazuješ tak by to kobylce nemělo plajdat u noh, aby si to nemohla přistoupnout a zranit se, nebo co to tam teda plajdá.
Jinak to že jste začátečníci slušnej víkon.
Zdravím Vás,
nejdříve omluva, neboť jsem nepřišla na to, jak udělat novou kolonku, tak reaguji na předchozí diskuzi.
Sháním anglickou uzdečku na takovou velkou kebuli. Kdyby se Vám doma něco někde válelo, ozvěte se. Sháním něco levnějšího na tahání pro děti. Přikládám mého řízlého begánka.
nneerraa
napsal(a):
Zdravím Vás,
nejdříve omluva, neboť jsem nepřišla na to, jak udělat novou kolonku, tak reaguji na předchozí diskuzi.
Sháním anglickou uzdečku na takovou velkou kebuli. Kdyby se Vám doma něco někde válelo, ozvěte se. Sháním něco levnějšího na tahání pro děti. Přikládám mého řízlého begánka.
Ahoj, zkus kamir.cz, já tam koupila novou černou i s otěžema, nánosníkem, přímo na chlaďáky něco málo přes 5OOkč. Olina
ambra
napsal(a):
Já už bohužel uzdečku nemám, mám na prodej jen jednu ve španělském stylu....je to řada Eco a to jsem nevěděla..není to prostě taková ta pravá kvalita...s tím se nebudu tajit.....takže je uplně nová, ale na jen tak svežení by to stačilo....za 350,- je tvoje...ještě najdu fotku a hodím jí sem
ambra
napsal(a):
mohu prodat i s udidlem...ne teda s tímto roubíkem, ale mám na výber 14,5 pelhem jemný nebo sněhulák jemný 4kroužkový...
tak a končím inzerci...toto je jiné téma
ambra
napsal(a):
našla jsem ještě jednu hubertovskou fotku...to jsem naposledy seděla na Rozárce
buď měla zase hlad, nebo se pokoušela vyrvat mi otěže z ruky to ráda dělá když je nerv a dlouho se nic neděje
...je fakt že seřazený jsme stáli asi 10minut než nás odveleli na vyjíž´dku....velká mezera mezi námi proto, že holky jsou sice nerozlučný kamarádky na vyjíž´dce, ale nedej bože když pak obě nerváci...to je pak zle....
ambra
napsal(a):
ja som tu zasa nahaodila do PC zo vcera
ambra
napsal(a):
no a zasa som sa nudila
bonita
napsal(a):
no a zasa som sa nudila
Já uzdečku na chlaďase taky neprodávám. Bohužel mám stejný problém a sháním také uzdečku, ale na shira. Ajdušce děcka ze stáje omylem roztrhly tu její a chudina nemá co na hlavu, když jde pod sedlo. Ona má totiž u uzdeček velký problém s podhrdelníkem. Má obrovské žuchvy.
tesky
napsal(a):
Já uzdečku na chlaďase taky neprodávám. Bohužel mám stejný problém a sháním také uzdečku, ale na shira. Ajdušce děcka ze stáje omylem roztrhly tu její a chudina nemá co na hlavu, když jde pod sedlo. Ona má totiž u uzdeček velký problém s podhrdelníkem. Má obrovské žuchvy.
tý jo, tak to mám s Cipískem štěstí, má uzdečku, která byla šitá na větší ČT a sedí mu krásně, i stájovky nám stačí č. 3
ambra
napsal(a):
tesky a ty si nepredavala ciernu uzdecku s bielym podlozenim? Mozno inemu konikovi by bola dobra, shiracci maju problemy ako si pisala s tym tenkym remienkom pod zuchvami, my s tym tiez bojujeme Zuzka nespominala, ze ako pozerala iba na nase kozene ohlavky? Ze to uz je ako na slona
aluska
napsal(a):
tý jo, tak to mám s Cipískem štěstí, má uzdečku, která byla šitá na větší ČT a sedí mu krásně, i stájovky nám stačí č. 3
Tak to tedy tiše závidím. Ohlávku máme číslo 4. Westernovou nám ušili na míru, ale s anglickou tedy zápasíme. Když už všechno sedne (přiděláme dírky), tak nánosník je krátký. Je to kus koně......
bonita
napsal(a):
jak tak koukám nejsem jedina kdo mám problémy s věcmy xxl a to jsem ráda.alča ta to má super já bych asi laine na hlavu 3nenarvala anyi kdybych se utoho málem pos... 4ji je,ale jak která nejlepší 5
woldemortik
napsal(a):
jak tak koukám nejsem jedina kdo mám problémy s věcmy xxl a to jsem ráda.alča ta to má super já bych asi laine na hlavu 3nenarvala anyi kdybych se utoho málem pos... 4ji je,ale jak která nejlepší 5
Bonita, musela jsi se splést, uzdečku jsem neprodávala . My tu máme s uzdečkami potíže. Nighty taky už asi 2 roztrhala. Teď má několik let jednu a ta jí zatím slouží. My máme normální nylonové ohlávky velikosti 4. Nacpeme na ně i 3, ale ty mají těsnější. Zuzka fotila naše holky na jejich uzdečkách co máme. Tuším, že Nighty narvala na hlavu i tu její barokní
, ale musala být na maximum povolená.
bonita
napsal(a):
no vidis, asi som si to splietla s niekym inym na tych nasich tu baroknu radsej ani nevytahovala
Brego, aj ked sa to nezda, ale ma hlavu ako sud, to uz nie je ani kybel
No jo, Brego je hřebec, tak musí být ve všech ohledech statnější. Nighty má takovou jemnější a štíhlejší hlavu než Ajda. Nighty je spíš lehčího typu a Ajda těžšího. Obě jsou naprosto rozdílné povahově i postavou Však jsi je viděla. Já budu doufat, že se mi jednou podaří přijet za Vámi. Možná na jaře, protože budeme připouštět Nighty. Moc ráda bych ty vaše širáčky viděla.