PASTVINA dost daleko od domu-jít do toho?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.11.2009 17:13
horallka

XXX.XXX.26.201

Chtěla bych znát vaše názory!Mám skoro dvouletého hřebečka,box má doma a pár kroků od domu má výběh,takovou velkou zahradu kde je každý den hříboš pouštěn s valachem od sousedů.Bohužel zahrada je pro dva koně malá a za chvíli to mají vypasený a pak celé léto stojijou a nudí se tam.Můj sen byl vždycky pastvina,dostala jsem od obce k pronájmu 2ha louku,louka je dokonce ze 3stran oplocená pletivem.Problém je že je dost daleko od domu asi 10min na kole a půl hoďky pěšky.Mám samozřejmě strach ze zlích lidí kteří tam můžou koníkovi nějak ublížit.Šli by jste do toho?Dala bych tam ohradník a pořídila ještě poníka aby tam nebyl sám.Možná by mi povolili i přístřěšek a koně by tam byli non stop.Přemýšlím i o kameře.Prosím máte někdo taky tak daleko pastvinu?Máte nějaký špatný zkušenosti?Je tam tak nádherná hustá tráva a když si představím jak by tam koně běhali.Ale kvůli té dálce se pořád nemůžu rozhodnout jestli do toho jít!

15.11.2009 17:50
iisaabeel

XXX.XXX.65.43

horallka napsal(a):
Chtěla bych znát vaše názory!Mám skoro dvouletého hřebečka,box má doma a pár kroků od domu má výběh,takovou velkou zahradu kde je každý den hříboš pouštěn s valachem od sousedů.Bohužel zahrada je pro dva koně malá a za chvíli to mají vypasený a pak celé léto stojijou a nudí se tam.Můj sen byl vždycky pastvina,dostala jsem od obce k pronájmu 2ha louku,louka je dokonce ze 3stran oplocená pletivem.Problém je že je dost daleko od domu asi 10min na kole a půl hoďky pěšky.Mám samozřejmě strach ze zlích lidí kteří tam můžou koníkovi nějak ublížit.Šli by jste do toho?Dala bych tam ohradník a pořídila ještě poníka aby tam nebyl sám.Možná by mi povolili i přístřěšek a koně by tam byli non stop.Přemýšlím i o kameře.Prosím máte někdo taky tak daleko pastvinu?Máte nějaký špatný zkušenosti?Je tam tak nádherná hustá tráva a když si představím jak by tam koně běhali.Ale kvůli té dálce se pořád nemůžu rozhodnout jestli do toho jít!

Tak ja znam nekolik lidi co maji kone od baraku a nevidej na ne,treba za vesnici atak a zatim nemeli problemy ale ja myslim ze je to o stesti lidi sou hnusni,ja osobne bych do toho nesla mela bych strach a nemuzes oplotit i tu ctvrtou stranu a vypustit tam psy nebo do toho pletiva pustit elektriku?nebo jak chces koupit toho dalsiho tak koupit takovyho co cizi lidi vyprovodi! Pokud nic z toho nemuzes tak ta kamera by byla dobra aspon neco pokud to bude zabespeceny tak aspon pres sezonu by to bylo dobry

15.11.2009 19:07
teruska

XXX.XXX.165.56

horallka napsal(a):

Ahoj, tak my máme pastvinu 7 km od bydliště a máme tam dva koníky, zatím musím říci, že se nám noc nepřihodilo, ale nemusí to tak být navždy, ale to je život. Znám lidi, co to maj u baráku a stávaj se jim různý věci, taky nejseš 24 hod. doma a nekontroluješ koně. taky bych radši u domu, ale tady maj koníci prostor jsou pořád venku a jsou v pohodě, taky tam do nejbližšího obydlí můžeš dát svůj mobil a kdyby se něco dělo tak ti můžou dát vědět. Můžeš to zkusit a uvidíš, když nezkusíš nebudeš vědět nic.

15.11.2009 20:54
sccary

XXX.XXX.74.216

teruska napsal(a):
Ahoj, tak my máme pastvinu 7 km od bydliště a máme tam dva koníky, zatím musím říci, že se nám noc nepřihodilo, ale nemusí to tak být navždy, ale to je život. Znám lidi, co to maj u baráku a stávaj se jim různý věci, taky nejseš 24 hod. doma a nekontroluješ koně. taky bych radši u domu, ale tady maj koníci prostor jsou pořád venku a jsou v pohodě, taky tam do nejbližšího obydlí můžeš dát svůj mobil a kdyby se něco dělo tak ti můžou dát vědět. Můžeš to zkusit a uvidíš, když nezkusíš nebudeš vědět nic.

já mám koně 10km od bydliště z obou stran obklopenou cestou po ktere se prohaneji auta. Je pravda ze parkrat uz mi kone utekli sem tam je i nekdo pustil proto ted stavim pevnou ohradu +el.ohradnik.mob.cisla sem rozdala a uz delsi dobu mam klid.myslim ze jim tam bude lip jak na zahrade sla bych do toho.

16.11.2009 07:16
memmory

XXX.XXX.66.227

sccary napsal(a):
já mám koně 10km od bydliště z obou stran obklopenou cestou po ktere se prohaneji auta. Je pravda ze parkrat uz mi kone utekli sem tam je i nekdo pustil proto ted stavim pevnou ohradu +el.ohradnik.mob.cisla sem rozdala a uz delsi dobu mam klid.myslim ze jim tam bude lip jak na zahrade sla bych do toho.

Jsou spousty lidí kteří mají koníky daleko od domu , pro něj by to bylo nejlepší , šla bych do toho .

Jesti tě lidi němají rádi tak je jednou jestli máš koníka za domem nebo daleko je to to stejné , já mám pastvinu pro koníky asi 100 m za domem a stejně měly kolikrát otevřeno , nebo prostříhané ohradníky a podobně to si nevybereš .........

16.11.2009 09:29
janiska

XXX.XXX.96.71

horallka napsal(a):

Zkusila bych to.Ty musíš bnejlépe vědět,jaké máš sousedy a aby tam koník nebyl sám,.Já mám koně kousek od domu a neměnila bych.Každopádně oplotit i poslední stranu a kamera není od věci plus el.ohradník.Záleží na štěstí,co jsou okolo za lidi..

17.11.2009 15:18
sheril

XXX.XXX.88.21

horallka napsal(a):

Já mám taky ranč mimo,jednou mě vykradli,od té doby mám psa na hlídání,nikdo tam neleze,koně mají klid a mám to taky u pole na konci měst,kamera není zapotřebí

17.11.2009 15:28
sabina

XXX.XXX.60.81

sheril napsal(a):
Já mám taky ranč mimo,jednou mě vykradli,od té doby mám psa na hlídání,nikdo tam neleze,koně mají klid a mám to taky u pole na konci měst,kamera není zapotřebí

Myslím že pastvina zato stojí...na blbý lidi natrefí člověk i u baráku na svém pozemku...hodně štěstí a pevné nervy...koníci budou ale spokojení

17.11.2009 17:19
marketka

XXX.XXX.179.23

sabina napsal(a):
Myslím že pastvina zato stojí...na blbý lidi natrefí člověk i u baráku na svém pozemku...hodně štěstí a pevné nervy...koníci budou ale spokojení

My taky máme pastvinu daleko od domu, cca 2 km. Zařídili jsme si to tam na letní období. Na pastvině jsou venk. boxy /teda hezčí, než máme u domu/. Vše je obehnané pletivem. Jenže jsme si ten půlhektar museli tvrdě zaplatit, všude se totiž staví a každý na tom chce vydělat. Tohle je vedené jako zahrada a dost blbý terén na stavbu, což je asi výhoda ta, že ten pozemek nikdo nechtěl. Kdo tam přijede, tak nám položí stejnou otázku, jestli se o koně nebojíme?Přes zimu máme koně u domu a je tu průchod přes pilu. Říkám to nerada, ale taky by je mohla někdo odvést i od domu. To ti je můžou lidi ukrást ze zahrady, něco jim nedejbože hodit, ani nemrkneš. Já bych asi do toho šla.Vem si, že třeba v Kladrubech se taky pase x koní, které by mohl někdo pustit.

Přidejte reakci

Přidat smajlík