Sedlo na tlustou huculu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.11.2009 12:00
danurba

XXX.XXX.204.155

dobrý den, máme huculu "trochu při těle", nemůžeme na ní sehnat sedlo, ani si moc nevím rady, co vlastně shánět. Kobyla nemá vůbec viditelný kohoutek, postavu má jako sud a při dešti se jí na zádech dělá bazének . Zatím jezdíme bez sedla, ale ráda si vyhodí, tak by to se sedlem bylo lepší. Sedla, která jsme zkoušeli, se všechna při nasedání stočila na bok, vůbec není možné je přitáhnout, je to jako osedlávat sud. Poradíte někdo, co s tím? Případně nemáte sedlo vhodné na takovéhoto koně? Díky.

24.11.2009 12:11
aglaja

XXX.XXX.0.234

danurba napsal(a):
dobrý den, máme huculu "trochu při těle", nemůžeme na ní sehnat sedlo, ani si moc nevím rady, co vlastně shánět. Kobyla nemá vůbec viditelný kohoutek, postavu má jako sud a při dešti se jí na zádech dělá bazének . Zatím jezdíme bez sedla, ale ráda si vyhodí, tak by to se sedlem bylo lepší. Sedla, která jsme zkoušeli, se všechna při nasedání stočila na bok, vůbec není možné je přitáhnout, je to jako osedlávat sud. Poradíte někdo, co s tím? Případně nemáte sedlo vhodné na takovéhoto koně? Díky.

na takovéhle koně jsou úžasná bezkostrová,je tam větší cena,ale jiné sedlo sedne špatně.možná nějaké westernové,je potřeba vyzkoušet.anglie se prostě bude točit.

24.11.2009 12:18
6kaca6

XXX.XXX.204.27

aglaja napsal(a):
na takovéhle koně jsou úžasná bezkostrová,je tam větší cena,ale jiné sedlo sedne špatně.možná nějaké westernové,je potřeba vyzkoušet.anglie se prostě bude točit.

Musím nesouhlasit. Mám sedlo - anglické. Je ručně šité speciálně na krátké kulaté koně. Měla jsem jej taky na kulatém bezkohoutkatém polohuculovi a vživotě se mi nepřetočilo. Je velice pohodlné a perfektně drží. Ten muj taky ráýd kozloval a to docela dost a drželo dobře. Konous mi už zkubl, takže je nám nyní široké, tak prodávám. Pokud máte zájem, tak se mi ozvěte na Mayerova.katerina@seznam.cz

24.11.2009 15:36
klafus

XXX.XXX.248.35

danurba napsal(a):

Též máme lehce obézní huculku a máme na ní starého zlatého Stübna. Je to ale malý posedlí tuším 15 nebo možná ještě menší. A sedí jí moc pěkně, nechali sme ho teď trošku docpat a paráda

24.11.2009 19:04
sierg

XXX.XXX.149.26

klafus napsal(a):
Též máme lehce obézní huculku a máme na ní starého zlatého Stübna. Je to ale malý posedlí tuším 15 nebo možná ještě menší. A sedí jí moc pěkně, nechali sme ho teď trošku docpat a paráda

Kači to je to sedlo cos mela na Adama?To musim rict ze na fotce vipada hrozne,ale ve skutečnosti j je moc pekne a hlavne strasne mooooc pohodlne.

24.11.2009 19:19
bonzelka

XXX.XXX.173.185

danurba napsal(a):

ahoj,mám sedlo Daslo s vyměnitelnou komorou,mám ho na kulatém arábkovi,také nemáme žádný kohoutek.Budu ho prodávat pokud bys měla zájem nafotim ho a pošlu fotky..Katka

24.11.2009 21:11
microfon

XXX.XXX.182.201

danurba napsal(a):

Tak nepíšete jaké sháníte, ale já na naši huculskou kouli mám western sedýlko skvělé a netočí se. A to není na míru. Důležité bylo i zvolení vhodné podsedlovky, na gelovce sedlo doslova lítalo ze strany na stranu, normální beránek ok, ale nakonec se mi nejlépe osvědčila stará beránková podsedlovka pěkně vytlačená.

Přidejte reakci

Přidat smajlík