Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.12.2009 13:31
jesina

XXX.XXX.77.182

Ahojky chci se zeptat jaký máte názor na chválení koní. Někdo říká že jen hladit , jako pochvalu. Poplácání po krku se bere jako trestání. Jaký na to máte názor.
Děkuju

21.12.2009 14:21
olina30

XXX.XXX.7.85

jesina napsal(a):
Ahojky chci se zeptat jaký máte názor na chválení koní. Někdo říká že jen hladit , jako pochvalu. Poplácání po krku se bere jako trestání. Jaký na to máte názor.
Děkuju

Většinou plácám po krku ze sedla a říkám přitom šššššikovnááá holka, nemyslím že by to kůn chápal jako trest, samozřejmě úměrné plácání dlaní...

21.12.2009 14:27
sabina

XXX.XXX.60.81

olina30 napsal(a):
Většinou plácám po krku ze sedla a říkám přitom šššššikovnááá holka, nemyslím že by to kůn chápal jako trest, samozřejmě úměrné plácání dlaní...

Plácání - nebo pohlazení.... Já chválím jak plácání,...takovým tím..ty si pašák, Nebo prostě udělal pokrok..tak abych ho moc nevyvedla ze soustředění..jen pohladím s pochvalou....když se mu něco ooohrmoně povedlo..tak plácám.....takovou o bujarou náladu mám..a to on pozná...a většinou se taky rozblázní..a to dostává volno...a ať si dělá co chce.

21.12.2009 14:55
jaruska

XXX.XXX.209.115

sabina napsal(a):
Plácání - nebo pohlazení.... Já chválím jak plácání,...takovým tím..ty si pašák, Nebo prostě udělal pokrok..tak abych ho moc nevyvedla ze soustředění..jen pohladím s pochvalou....když se mu něco ooohrmoně povedlo..tak plácám.....takovou o bujarou náladu mám..a to on pozná...a většinou se taky rozblázní..a to dostává volno...a ať si dělá co chce.

Já se hluboce přikláním k variantě-neplácat,jaké by to bylo Vám,kdyby Vás někdo plácal po rameni,určitě je Vám taky milejší,když Vás po tom rameni taky jen někdo pohladí,to pohlazení vydržíte naprosto v pohodě 30 x za odpoledne,kdežto druhé a další poplácání už je koni nepříjemné,ale hold se nemůže bránit,nemůže Vám to říct.,a Vaše ruce jsou v očích koně Vaše přední nohy, kterými jak známo koně bojují,třeba jeden proti druhému nebo třeba když chtějí zlikvidovat psa,tak moje kobyla po něm jde předníma jako ďas.Takže si koník fakt může i myslet,že s ním chcete bojovat,i když Vy víte,že ho jenom chválíte.

Přidejte reakci

Přidat smajlík