jesina
napsal(a):
Ahojky chci se zeptat jaký máte názor na chválení koní. Někdo říká že jen hladit , jako pochvalu. Poplácání po krku se bere jako trestání. Jaký na to máte názor.
Děkuju ![]()
![]()
Většinou plácám po krku ze sedla a říkám přitom šššššikovnááá holka, nemyslím že by to kůn chápal jako trest, samozřejmě úměrné plácání dlaní...
olina30
napsal(a):
Většinou plácám po krku ze sedla a říkám přitom šššššikovnááá holka, nemyslím že by to kůn chápal jako trest, samozřejmě úměrné plácání dlaní...
Plácání - nebo pohlazení.... Já chválím jak plácání,...takovým tím..ty si pašák, Nebo prostě udělal pokrok..tak abych ho moc nevyvedla ze soustředění..jen pohladím s pochvalou....když se mu něco ooohrmoně povedlo..tak plácám.....takovou o bujarou náladu mám..a to on pozná...a většinou se taky rozblázní..a to dostává volno...a ať si dělá co chce.
sabina
napsal(a):
Plácání - nebo pohlazení.... Já chválím jak plácání,...takovým tím..ty si pašák, Nebo prostě udělal pokrok..tak abych ho moc nevyvedla ze soustředění..jen pohladím s pochvalou....když se mu něco ooohrmoně povedlo..tak plácám.....takovou o bujarou náladu mám..a to on pozná...a většinou se taky rozblázní..a to dostává volno...a ať si dělá co chce.
![]()
Já se hluboce přikláním k variantě-neplácat,jaké by to bylo Vám,kdyby Vás někdo plácal po rameni,určitě je Vám taky milejší,když Vás po tom rameni taky jen někdo pohladí,
to pohlazení vydržíte naprosto v pohodě 30 x za odpoledne,kdežto druhé a další poplácání už je koni nepříjemné,ale hold se nemůže bránit,nemůže Vám to říct.,a Vaše ruce jsou v očích koně Vaše přední nohy, kterými jak známo koně bojují,třeba jeden proti druhému nebo třeba když chtějí zlikvidovat psa,tak moje kobyla po něm jde předníma jako ďas.![]()
![]()
Takže si koník fakt může i myslet,že s ním chcete bojovat,i když Vy víte,že ho jenom chválíte.![]()