Kašel , alergie na prach

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.2.2010 21:08
kvicalka

XXX.XXX.108.126

Vím že je toto téma hodně probírané, nikde jsem ale nenašla odpověď na to, co potřebuji vědět...
Starám se o koníka, který má alergii na prach, a celkově tak celoročně pokašlává. Napadlo mě, jestli by nebyly nějaké bylinky , nebo jakékoli přípravky, které by se dali preventivně dávat po celý rok do krmení ... Našla jsem na internetu plno různých doplňkových krmiv, ale je to spíš většinou jen nárazově , a za dost peněz ...
Nemáte někdo podobné zkušenosti s preventivním podáváním nějakých čajů, nebo tak ?
Děkuji moc

1.2.2010 21:22
sabina

XXX.XXX.60.81

kvicalka napsal(a):
Vím že je toto téma hodně probírané, nikde jsem ale nenašla odpověď na to, co potřebuji vědět...
Starám se o koníka, který má alergii na prach, a celkově tak celoročně pokašlává. Napadlo mě, jestli by nebyly nějaké bylinky , nebo jakékoli přípravky, které by se dali preventivně dávat po celý rok do krmení ... Našla jsem na internetu plno různých doplňkových krmiv, ale je to spíš většinou jen nárazově , a za dost peněz ...
Nemáte někdo podobné zkušenosti s preventivním podáváním nějakých čajů, nebo tak ?
Děkuji moc

Já sama netuším teda..ale podle mě se žádný čaj nemůže podávat pořád...
A koníka to nepřejde ani kdyby byl venku nonstop, nebo venkovní box? Nebo jak to máte? To je docela na prdlačku, no

1.2.2010 21:30
kvicalka

XXX.XXX.108.126

sabina napsal(a):
Já sama netuším teda..ale podle mě se žádný čaj nemůže podávat pořád...
A koníka to nepřejde ani kdyby byl venku nonstop, nebo venkovní box? Nebo jak to máte? To je docela na prdlačku, no

On právě venku je 24/7 :-) ... v boxe by se udusil :-( ... ale jen mě tak napadlo, jestli by se to nedalo něčím tady to chronický kašlání zlepšit...

1.2.2010 21:32
sabina

XXX.XXX.60.81

kvicalka napsal(a):
On právě venku je 24/7 :-) ... v boxe by se udusil :-( ... ale jen mě tak napadlo, jestli by se to nedalo něčím tady to chronický kašlání zlepšit...

Jediné co mě napadá - je Homeopatika

1.2.2010 21:32
falomka

XXX.XXX.104.1

kvicalka napsal(a):

řešila bych to s vetem,budeš vědět na čem jsi

1.2.2010 21:33
kvicalka

XXX.XXX.108.126

kvicalka napsal(a):

Kdysi mi poradili, že na dýchání je dobrej česnej ... ten se může podávat pořát, a zlepšuje to trávicí systém, cirkulaci, a dýchání ... tak nevím no... asi to zkusím... česnekem nic nezkazím , a uvidíme, třeba to bude aspoň k něčemu ...

1.2.2010 21:34
kvicalka

XXX.XXX.108.126

falomka napsal(a):
řešila bych to s vetem,budeš vědět na čem jsi

no právě vet mi kdysi poradil ten česnek ...

2.2.2010 08:28
lala54

XXX.XXX.7.33

kvicalka napsal(a):
Děkuji moc

bylinky určitě jo dost pomáhají... zkus si napsat do poradny na phytovet.cz.... pomohla by určitě i detoxikacní kůra, ta je všeobecně významná u alergiích......u homeopatik si nejsem tak jista, jestli by zabraly, u nás teda zatím ne, ale bylinky jo...

2.2.2010 23:17
axl

XXX.XXX.2.60

lala54 napsal(a):
bylinky určitě jo dost pomáhají... zkus si napsat do poradny na phytovet.cz.... pomohla by určitě i detoxikacní kůra, ta je všeobecně významná u alergiích......u homeopatik si nejsem tak jista, jestli by zabraly, u nás teda zatím ne, ale bylinky jo...

Ahoj, mam konika se stejnym problemem. Protoze se mu to dost zhorsilo, prijel vet a pichl antibiotika a kortikoidy. Konikovi se zuzily pruduchy, tak proto. Jinak jsem mu koupila jakejsi prasek do zradla COUGH FREE, ale na alergii to nezabira, ikdyz to tam pisou. Je fakt lepsi to resit s vetem, ten rekne vic

3.2.2010 20:56
ghajariy

XXX.XXX.4.106

axl napsal(a):
Ahoj, mam konika se stejnym problemem. Protoze se mu to dost zhorsilo, prijel vet a pichl antibiotika a kortikoidy. Konikovi se zuzily pruduchy, tak proto. Jinak jsem mu koupila jakejsi prasek do zradla COUGH FREE, ale na alergii to nezabira, ikdyz to tam pisou. Je fakt lepsi to resit s vetem, ten rekne vic

My teda také pokašláváme, zvlášť v sychravém a mlhavém období, nebo když se zavře stáj. Plíce jsou dle poslechu zcela čisté, podrážděná je průdušnece. Zkoušela jsem bylinky, homeo, spoustu peněz..., loni i kůri steroidů. Letos ty nejhorší dny přežíváme s ACClong (to dávají prý i dušným koním v Brně na klinice) , 20tablet cca 160kč, je to tedy na 20dnů (první 3 dny dávám 2x denně 1, pak už 1x denně 1) a granulovaným Leovet- Hamba vet - lze koupit přes net, cca 300,- Tohle mi vyjde cenově nejlíp a vidím nejlepší výsledky. Homeopatika jsem zkusila různé, vždy cca měsíční kůru, i různé kombinace, ale spousta peněz a malé výsledky.

3.2.2010 22:28
kounyk

XXX.XXX.8.253

kvicalka napsal(a):
Děkuji moc

Ahoj, mam konika s copd, pres noc se s kaslem nezastavi. pouzivame bronchial herb mix od Phytovet. PO ctrnacti dnech o trista procent lepsi, kdyz vysadime tak je to hned poznat. Sem s nima moc spokojena, i v zatezi je mnohem lepsi

3.2.2010 23:10
lala54

XXX.XXX.7.86

ghajariy napsal(a):
My teda také pokašláváme, zvlášť v sychravém a mlhavém období, nebo když se zavře stáj. Plíce jsou dle poslechu zcela čisté, podrážděná je průdušnece. Zkoušela jsem bylinky, homeo, spoustu peněz..., loni i kůri steroidů. Letos ty nejhorší dny přežíváme s ACClong (to dávají prý i dušným koním v Brně na klinice) , 20tablet cca 160kč, je to tedy na 20dnů (první 3 dny dávám 2x denně 1, pak už 1x denně 1) a granulovaným Leovet- Hamba vet - lze koupit přes net, cca 300,- Tohle mi vyjde cenově nejlíp a vidím nejlepší výsledky. Homeopatika jsem zkusila různé, vždy cca měsíční kůru, i různé kombinace, ale spousta peněz a malé výsledky.

to jo, ale alternativní léčba jako jsou bylinky potřebujou delší dobu uživaní, aby mohly zabrat, ale alergie je vetsinou priznak, ze imutni system se nemuze s nečim vyrovnat, proto by melo byt prioritou nejdriv tento imunitni system posilit a proto se dela detox...aby mohlo telo zacit spravne fungovat... me to prijde logicke, me osobne a nejen mě, detox pomaha u chronickeho alergickeho onemocneni-atopicky ekzem...
steroidy jsou nebezpecny a hlavne neléčí důsledek nemoci, ale pouze příznaky proto ma clovek pocit, ze to pomaha...po jejich vysazeni se vse vrati do starych koleji, takze zbytecne dalsi oslabovani organismu... zkusila bych tuto alternativni léčbu, poradila bych se s nekym, kdo bylinarstvi rozumi. vetsinou tam, kde konvencni lécba nepomaha, má ta alternativni misto...tak drzim palce

Přidejte reakci

Přidat smajlík