Ahojky,
tak koukám že si zase založím téma
Teda tady je dnes hnusně..lije a lije..a to jsme chtěli na tůru na hory...škoda..
Zase poroste travička,no..
Teda jarů hafan je pořádný..tak doufejme že pán brzo přijede než vám sežere všechny zásoby
Tak tady jedna fotečka krmení naší dravé zvěře
ten vozíček je super, že? Moc se mi líbí.
No to počasí je hnus,aspoň si Usa po včerejšku a předvčerejšku odpočine. Navíc mám dojem, že se zapařila pod tím pitomým neoprenem..mě jebne z těch podbříšníků. Kde co ji zapaří, odře atd.
. Má tam děsně jemnou kůžičku a skoro žádnou srst
pusa od oslavence
Ahojky Evíku tak co Wiči ještě nic? No chudinka Usinka, Centidlo si včera v tom horku asi odřel po obou stranách od podbřišníku má tam dvě ranky. Takže dneska to jistila procházka. U nás krásně zataženo neprší.
Evíku ti jsou krásní ........... Když jsem dělala vedoucí v Zoolandu v Boleslavi utekla mi užovka a prolezla do vedlejšího obchodu s oblečením - měla si slyšet ten řev když se jim tam plazila po krámě mezi zákazníkama. Chichi. V pátek mojeho Albíka čeká vyndání implantátů po operaci kolene. Chjo a ještě budou trhat zoubek. Je mu už 9 a špatně se hojí. Má to koleno celý sešroubovaný nebot mu prdl vaz a přetočil meniskus. Miláček můj. Ti černí kluci jsou tááák fotogeničtí. Krása.
Taky máme kamarádku hnědou výstavní Fionu loni jsme s ní byli v Polsku a je to prostě skvělá fena. Fundláci jsou jedničky.
JJ, Fionu znám....moc krásná feňule . Funďové jsou zlatíčka
..ti naši dnes nešťatsní, celý den chčije a chčije
. Usa celý denbagruje, byla se projít venku, protože je mokrá, ale jinak je zparkovaná ve stáji a ven jen čučí a žužlá psy
Já jsem dneska otrávená z toho deště, ani na chvíli nepřestalo, fakt hnus. Doufám, že zítra bude lépe...
Tady ještě detail dortu
Tý jo,zase tam nejde dát fotka,už mě to fakt docela štve.
Ten první den to tak krásně šlapalo a teď je to fakt k zlosti.
Tak aspoň videjko.
http://www.stream.cz/video// 453122-kuzlatko-od-barusky
Ahojky holky, tak jsme svátky legálního domácího násilí přežila a moje pozadí naštěstí neutrpělo moc velkou újmu. Do sedla jsem se dostala sice až včera,ale bylo to fajne. Docela to u nás fučelo, tak jsme s kámoškou vytáhli koníky jen na louku trochu pojízdárničit. Sice na Sobíkovi bylo vidět, že on je kůň spíš toulací než sportovní, ale i tak se snažil. Docela se nám dařilo zkracovat a prodlužovat klus,nějaký ty obraty a taky jsme přešli pár kavalet, ale člověk by se na něm upobízel. Venku mám občas co dělat ho udržet,ale jakmile přijde jízdárna tak je takovej mouchy snězte si mě
Dneska tu je krásně,tak doufám,že to vydrží do odpolende a vyrazili by jsme ven.
Taky nám teď hára čubajzna,tak pes je jak v svatým vidění pořád za ní lítá jak trefenej, ale musíme ji hlídat, páč vlkošpaněl by asi nebyl to pravý ořechový
Tady včera lilo celý den a dnes sice neprší, ale tma jak v prd... a hnusně zima sychravo.
Koukám, že to všem blbne, co?..to vkládání fotek..tak já to vyzkouším
Jééé,heléé,ono to fakt prostě blbne,půl hodiny tu sedím a vkládám fotky a nic a najednou šup a je tam.
To je MONBELIARD,slovenskýý šporový pony,138 KVH.
11 let,a my mu říkáme Malej Feldon.
Dalšího néé,ale jiného.
Jarča potřebuje koníka,který neřeší psychicky to,že jeho kolega zůstal ve výběhu,ta Dejzina chodila opravdu strašně rychle,Jarču z toho pak už píchalo v boku,já jsem si jí taky zkusila venku,nevěřila jsem jí,že je to tak hrozný ta rychlochůze,ale je,opravdu to je dost hrozný,nepříjemný,a člověk neví,jestli to někdy přestane,přece jen ten Pierot chodí na vyjížďku málo,to by se Dejzina uchvátala.
Montík neřeší nic,jestli jede vepředu,jestli jede vzadu,že ostatní někde zůstali,je mu to fuk,řeší akorát věci,které nezná a ani znát nemůže,ale to se všechno krásně naučí,je takovej že vyjde člověku rád vstříc.To byl doteď pražák,my ho sehnali sice v Mělníku,ale on tam byl jen dočasně.
Takže on zná městský provoz,to neřeší,jízdárnu umí perfektně,skoky taky,chodil snad s někým 120,ale to Jarča nepotřebuje,jí stačí do toho metru a hlavně jí může naučit trošíčku z drezůry.
No Pierot zase se choval přesně jako Baronek,hele,ten by ho nejradši zase zabil,ale rozhodla bych řekla včerejší vyjížďka,kdy zase Pierot koně venku neřeší a docela se kamarádili,tak pak už přestal dělat na montíka ty útoky,to bylo jednu chvíli fakt zase hrrrozný.
Tady je ulítanej Pierot nasupenej na Montíka,přitom on je fakt takovej moula pohodovej,nikomu by neublížil...
Jé,já ty fotky zmenšila něják moc....
Montík nezná přístřešek,bál se toho 2 dny,seno jsem mu mušela dávat ven a pořád ho přibližovat k přístřešku,pak už tam jakžtakž vlezl,ale vždycky popadl kus sena a frrr pryč.
No jo,to víš,ono to chvilku trvá,než se sežene koník podle našich představ.
Jsme náročný,no.
Tak jsem byla s Usou na špacír, stavili jsme se k Čipovi a Linče, nejdřív za plotem. Usa má děsnou říji, doma jsem ji musela umýt.
Krista na procházku nechtěla..je tady kosa jak prase, tak jsme Usu nakonec pustili mezi koně, Linča se chovala slušně, Čipo ji hrozně moc vítal a Usa si vše oběhla a byl klid. Pak chodila za Linčou a Linča za ní a Usa říjela a Linetta teda nic nedělala zatím a byla fakt hodná. Prý se poslední dobou trochu uklidnila, co je dlouho světlo a skoro denně maká a někdy dostává zabrat. Tak už nemá tolik energie na kraviny....no uvidíme. Zatím jsem tam byla asi třičtvrtě hodinky a koně hlídala jak se chovají.
teda to jsou zase novinky!!! jaruško moc vám přeju, aby jste už trefili toho správnýho koníka. tohle střídání musí bejt už úmorný. pořád si zvykat na něco novýho by mě ubíjelo
ale jste dobrý. já bych si nechala toho prvního a pak bych se s ním trápila
já tu měla na návštěvě holčinu s DD. je to dcerka kamarádky. holčina má ráda koně, ale neumí jezdit. tak jsem jí vzala na vodítko a jeli jsme na výlet. hledali sme cestu do svítkova po kopytě. chystám se tam ještě na druhej veřejňák a autem už jet nechci. zvlášť teď, když jsme našli cestu a za dvě hodiny jsme tam byli
luci budeš to dál pokoušet?? nebo linča už zas usu nekope? já bych se bála
cestou jsme museli přes most přes labe dost hrozný!!! úzký a auta tam jezděj na střídačku. jsme to nestihli přejít na zelenou a pár jsme jich potkali.
hele, já se taky bojím, si nemysli. Ale jako ona takhle v prostoru po koních nekope. A majitelé chtějí udělit prostor kolem stáje, kde je to malé, aby se tam koně nemotali zbytečně. Takže bude prostě jen ten velký výběh čtvërcový a tam je dost prostoru a v rozích si Usa dává jo bacha. U té stáje to holt posledně nevychytala a Linetta toho využila. No, já je stejně budu hlídat a uvidí se. Já fakt nevím. Abych se přiznala, tak z Barona mám trochu obavy, to poslední se mi fakt nelíbilo a Usa už pak byla dost na prášky....když má doma Jarča Pierota, tak si to umí živě představit...
Jé--podchody tady máme všude, to známe a most u nás přes řeku je úzký a ještě se houpe
...prdel byla, když jsme v sobotu tam jeli 5 koní...to byl hukot
. Ale koně v pohodě
taky to znám nic příjemnýho!!!!
většinu cesty jsme šli po asfaltu tak nemusím strouhat moc pěkně si to ušoupali
my tu poblíž moc podchodů nemáme a na mostech se honza docela bojí ale tohle zvládnul na jedničku
největší strašidlo byla bruslařka. jsem myslela že mě trefí a v neděli terka vzala brusle a před domem jsme trénovali
pak jsme jeli zas do lesa a s pepanem chytli jsme nějaký turisty aby nás fotli
No jo, mosty tady máme všude, takže Usa tohle neřeší a dokonce přejde i mosty, kde jiní koně by se báli třeba. A bruslaře? Z toho prvního taky měla šok a málem ji vypadly oči z důlků, ale dávno už je taky neřeší, tady to někdy jezdí po cestách a posledně ji nějaký spratek jezdil za prdelí na té kovové koloběžce malé a s Usou to ani nehlo.
Hezké fotečky To já fotečky z vyjížďěk nemám
honza se bruslařu nebál dokud jsme nepotkali loni na podzin kolečkovýho lyžaře kretén mával hůlkama a honzu děsně vyděsil. já už to myslím psala.
honza se otočil a prchal. jak se otočil, tak zadkem proti kreténovi a ten zajel do roští po držce. pak když se vydrápal tak mi ještě nadával a já jemu taky
ježišt,tak to bych se tam asi lámala smíchy u nás taky takovej borec jezdí a jak je navlečenej v tom elastickým oblečku tak vypadá jak prchající potapěč
. Ze začátku se ho Sobiště taky bálo, ale teď už ho neřeší.
Tyjovka holky, nám hárá čubajzna, tak jsem ji přez noc měla doma na chodbě a ten druhej pes, celou noc štěkal jak trefenej jsem měla chuť mu jít zalepit hubu lepenkou. Tak teď sedím v práci jak po flámu
Dneska má být krásně, tak odpoledne vyrazíme se Sobíkem na špacír :-)
Náádherný fotičky z vejletu,no,bruslaři,jak se divně hejbou,tak to naše hemelky na ně taky čuměj jak na zjevení.
Ivčí,já bych si toho koníka taky nechala,ale Jarča z tý dejziný rychlochůze byla fakt bolavá,opravdu z toho začne člověka píchat v boku a to pak by za párkrát už nechtěla jezdit,já jí znám,je to dítě,a navíc,když ten koník rychle jde,tak vlastně nemůžeš dělat nic,nemůžeš ho zpomalovat,a i kdyby to člověk chtěl něják vyřešit,tak to bych musela já,Jarča zatím na to opravdu nemá.A když si vzpomenu,že tohle vlastně dělala Moruš taky,a trvalo mi skoro 2 roky
,než začala chodit normálně i směrem domů,tak o tom to přeci není,abych já měla třeba rok tu její kobylu,než se srovná,Jarča fakt potřebuje pohodáře,kochače,který se nikam nehrne,ale umí s chutí skočit sem tam něco.
Mondy se nehrne ani za koňma,on je opravdu ten pravej.
Chodí skoro tak,jako Moruš,takže si můžeme povídat,v klusu ani ve cvalu se nikam nedere,ani domů,prostě kochač,jak má být.
Skáče krásně a s chutí,přitom když se rozjede,tak je normálně k zastavení,Jarča jen zasedne a on už zpomaluje.
Lucí,tak držím palce,ať se Usině už nic nestane,ono to mohlo být i tím,že měla roupy,když dostane práci,nebude vymejšlet ptákoviny.
jo to máš pravdu,že ta koní rychlochůze je nic moc. Jsem zažila koně,co taky takhle pořád někam chvátal a člověk si tu vyjížďku vůbec neužil, a když se šlo domů,tak jsem se s nim už opravdu prala aby byl schopnej jít nějako normálně.
Budu muset pořídit nějaký nový fota, pořád štrachám v těch starejch
Sobulák teď neskutečně pelchá, včera jsme z něj vykartáčovali chlupů,že by z toho snad bylo na svetr :-))
Jéé,Sobista je kráásnej,má nádhernej ten kukuč.
Noo,právě,já jsem si myslela,že je to výhoda ta rychlochůze,že kdybych si občas kobču vzala já někam,tak tam bude člověk dřív,jenže je to opravdu dost nepohodlný.
Díky,
néé,to jsou překážky na jedný louce,kde se dělají Huberty.Tohle zrovna je skok pro velký koně.
Určitě mě pár lidí odsoudí za to,že hledáme koníka,který by nám vyhovoval,ale mě je to jedno,my jsme hledali tak dlouho,až jsme našli,a upozorňuju,že Ab jsme nevraceli kvůli tomu,že by nám nevyhovovala,ale kvůli bývalé majitelce,ona pak teda říkala,že jsem hodná ženská,no já bych to trochu poopravila,jsem blbá ženská,
ale já už prostě jiná nebudu,nedovedu se dívat na to,že se někdo trápí.
Když mluvíte o těch mostech,tak Mondýs je taky nezná,
ale my jsme ocenily jeho snahu tam jít,pak jsme mu daly možnost jít za Moruš,když už ona byla na druhý straně.
Ona ho zatím ještě nevzala tak moc,že kdyby na ní náhodou najel,tak by ho nekopla.
Pak už šel tam i zpátky naprosto krásně,on byl docela nejdřív vykulenej z toho,jak to začlo dunět,když na to vlezl,ale za chviličku už to neřešil.
Díky,
no právě,holka ještě není tak zdatná,aby si udělala sama koně k obrazu svému,raději dám v jejích letech přednost koníkovi,který už umí sám a jí to naučí
Ahoj holky, tak ani nemám čas dočítat, takže co jsem postřehla, tak je jen Montík. A Jaru důležité snad je, že jsou jak Jarča tak koník spolu spokojený, ne?
My máme doma velikonoční nadílku v počtu 5 kousků a z části udělané boxy
Díky,holky
,ano,je to přesně tak,pro dítě se vhodný koník hledá déle,a je to přesně i o tom,že když už se koník našel a oni dva si spolu sednou,tak už je to pohoda.
Mondýs je absolutně psychicky vyrovnaný koník,vůbec neřeší,že změnil prostředí,
jezdce,prostě nic,
tak jsme opravdu rádi,že je u nás doma,já myslím,že i jemu se tu líbí,celý den je ve výběhu,trochu trávy mu tam roste,tak se i pase,když vidí,že tam jdu,tak přijde sám se podívat na mě.
Jééééééé,tak pět placatiček,ty jsou boooooží,jsou zlatý,viď,a jak to máš,kolik pejsků a kolik feneček??
Mooocinky gratuluju
a přeju jim v budoucnu jen ty nejhodnější páníčky a paničky.
Jsou to tři holky a dva kluci, tak teď jen sehnat ty hodný páníky
Boxíky jsou dlouhý, mají na délku 9 m, jsou do dva boxy - zatím spojené a jeden malý seník na 4 koule. Už je pobitá další stěna, takže to zas vypadá trošku jinak, ale hacienda to je
"základy"
Super bejvák! Se těším až to bude dostavěné
Tady se udělalo konečně krásně, dočesala jsem Fabbyho a vyfoukla z něj bordýlek, takže je nádherný a Daréska mám půlku..toho dočešu asi zítra. Usu jsem zase dřela z kožichu a vyfoukla..půl výběhu bílého
Gratuluji k miminkám!! Ti jsou rozkošní!!!
Budou dostávat příděl, když je pastva, tak jen přikrmuju, jinak by byl jako kulička a nohy by ho neunesly
Ještě musím nějak dořešit tu mobilní přepážku mezi boxy, asi to nakonec bude jen pár zavěšených kulatin..
Dík, mám z prcků radost! A taky z čubiny, zvládla to úplně v pohodě
Jo to já taky a hlavně ten můj chlap, povídal něco o tom, že už ho to neba, že ho všechno bolí a tak - udělali jsme tohle během tří dnů a nejvíc zvědavej je Míša, ten stojí na kraji ohrady a hlídá jestli to děláme správně.
Miminka jsou fakt kouzelná.
Jiank zrovna jsem se vrátila z procházky s Usou a vypadá to, že budeme špacírovat samy a jezdit s koníky. Domluvím si tady kousek od baráku pastvinu a fakt už na všechno dlabu. Bude jezdit s koňmi na vyjížďku a až budou nějaké peníze a jistý výběh za barákem, asi koupím pidi poníka. Ale momentálně to nejde, přes jaro léto podzim se bude stejně hodně jezdit ven a radši budu mít kobylu v pořádku, než se strachovat, že mi ji někdo zmrzačí. Do podzimu by se to tady mělo dát vše dopořádku a najaře by snad nějaký ten prcek mohl být doma..ale kdo ví, třeba to bude úplně jinak. Je tady velká šance, že se i vrátí Betty. Prostě teď to fakt už kašlu. Nestojí mi to za ty nervy.
Andrej,vypadá to fakt pěkně,velký,no jo,oni ti huculové jsou moc záživní a hafloši taky,to jimtu línii budeš mušet trošku pohlídat,no...
Malej je velkej asi jako kočka.
Tak koukám,že se nám tu všecko s tím jarem začalo množit , štěnda jsou krásný,tak ať rostou a dělaj jen radost
a kůzle je taky roztomilý,máš Jaru pravdu, že by si to člověk hned vzla do postele
.
Lucky Usu,zas tamta kobyla terorizovala nebo co se stalo, ale jestli je to pořád na prd a z Barona má nervy,tak bych to asi taky nechala tak jak píšeš a s koňma ji třeba jen pouštěla pod dozorem. My to přez zimu máme taky bohužel na prd, ráno tma, večer taky brzo tma, takže se Sobista s kámošem taky vidí jen na chvilu a taky to přežije ( teď doufám,že mě tady někdo neukamenuje,že pro něj nemám stádo 150 kamarádů )
My jsme včera byli trochu pojezdit na louce a Sobík se asi zamiloval do takovejch těch pidikoz,nebo co to je, pořád chtěl k nim a chtěl se s nima seznamovat Pocvičili jsme nějaký ty obraty a bylo to fajne, ale už se těším až se zas dostaneme na pořádnou vyjížďku
Fotky jsou z telefonu,takže kvalita nic moc,ale aspoň něco
Tak malý Čertíky ještě nemáme
,tak snad dneska
,mohla by se do toho dát koža teď ve dne,abych tam nemusela v noci,mám blbou baterku,
musím jí furt držet zmáčklou,aby svítila.
Přitom je těžká jako prase a ještě když to člověk musí furt držet ten čumprlik,tak mě berou křeče do ruky.
Sice tam je světlo,ale Baruška třeba rodila na úplně druhý straně,kde světlo není.
Šárí,koukala jsem,že Sobista je březí,néééé????
Nn, on snad tlousne i po vzduchu , začala tráva, tak je zas jak těhotnej
.
Jaru já už jsem baterkování vzdala a pořídila jsem si čelovku
hezkýýý
holky já vám tak závidím ty záživný koně já to musím cpát horem dolem aby trochu k něčemu byli a stejně nejsou protože prostě nechtěj žrát :-( a teď mi ještě nevezou seno a já nestíhám tahat volný ze stodoly
a travičky je pořád málo
Ahoj holky, taky jsem zastáncem čelovky, už máme doma dvě a nedám bez nich ani ránu.
Tak včerejšá verze boxíků je tato, teď ještě doladit výztuhy, dorovnat terén a vyrobit dvířka a komplet natřít.
Jééé,to je héééézkýýý
,Andrej,pochval Michala,jo,že je to opravdu šikulka.
Moruš kojí a to má celý den přístup jenom ke slámě,Pierotovi dávám seno do jedný klece a to vííš,ten jí tam nepustí,
tak Moruš vyžírá jen,co kouká z tý klece bokem,pár stýbel si urve pro sebe.Jinak má maličko sladovýho květu a hrstičku šrotu a ovsa,jen aby zbuchtali minerálie
A asi 5 rohlíků,dávám jim oběma s Legišem jeden kýblik,tak si každej 2 x kousne a mají po ňamkách,ale fakt jim to stačí.
boxíky jsou povedený, že z toho ale má člověk pak radost když si to udělá sám,což
Já budu Sobíkovi muset to seno ubrat, přez zimu ho má hafec, páč ani na noc nezavírám,ale teď jak začala tráva tak by to bylo moc,páč ještě dávám granulky,by jsme za chvilu byli jak když čekáme dvojčata
Tak jsem byla s Míšou venku a mám takový smíšený pocity. Dobrý bylo, že na to jak začíná být travička pěkně zelená, neztratil paměť a brzy si z loňska vzpomněl, že se pod sedlem nepase. Zato přední nožka mu nějak neslouží. Už v zimě zlobila, teď v pondělí taky kopytář povídal, že ho asi bolí a dnešní výlet tomu dal za pravdu.
Ajajaj,to je nepříjemný,co s tím,zkusit nasadit ty preparáty hojivýna ty klouby,myslíš,že to pomůže??
To je fotka ze včéra.
Monďas je fakt moc šikovnej,stál vedle silnice,čekali jsme,až přejedou auta,a jel kamion,tak jarča tam schválně stála,co bude dělat,a nic,tu dopravu on neřeší,ale sranda je,že oobčas koukne na něco na zemi a když se mu tam něco nezdá,tak se zavlní jak úúúžofka,hihi,a Jarča měla dneska namále,Mondík se zavlnil v klusu a už jsem skkooooro viděla bombóóny,hihi,u nás děcka dávají za pád Tofiffe.
No,jenže včéra na tý jízdárně spadla a lakomec lakomá,ty bonbóny nedá a nedá.
Já jsem ale říkala,že to je dobře,že tohle oobčas udělá,aspoň se Jarča naučí pořádně dřepět,né si jen vozit prdel.
Dneska bylo fakt náádherně,sice by zapršet trošíčku na tu travičku potřebovalo,ale ať prší v noci,přes den ať je takhle kráásně.
Dneska nás Mondy překvapil,ale Jarča mu už dopředu věřila,že to zmákne sám jít první přes most a ono to vyšlo.
Jé vy tam máte jízdárnu? To je supeeer! A Mondy je profík, co?
No zítra si na poště vyzvednu gelapony, tak uvidíme. O víkendu pak má ještě dorazit vetka - chovatelka od naší boxiny, je moooc šikovná, tak třeba taky poradí. Jen jsem přemýšlela, jestli měl Míša tyhle problémy i loni. Když jsme ho touhle dobou přivezli, tak nechtěl vůbe pořádně chodit natož klusat. Teď už docela pěkně poslouchá, takže i když tu nohu cítil, tak poslušně naklusal, jen pár kroků, hned bylo cítit, že to není pravidelný a navíc se mu nožka dost často podlamovala i v kroku. Ale tak přemýšlím, jestli je to s tou nohou horší než loni, nebo tím, že je přiježděný a tak chodí, tak je to jen víc znát.
Ale na fotce vypadá pěkně
Tak vetka nakonec dorazí až příští víkend, ono se to už ten týden nezblázní. S RTG nevím, jde o to, že jsou to staré zhmožděniny, které jsou dneska už ztvrdlé, takže k léčení to moc nebude. Spíš mi přijde, že vzhledem k jeho věku se k těm zničenejm kloubům přidala artroza, to by na příznaky sedělo. No uvidíme, za týden třeba budu chytřejší...
No,moc přeju,aby to nebylo nic vážného,mohl si třeba taky jen blbě někde šlápnout.
To stáří je stejně hrozný...
Olda je chce pustit teď o víkendu dohromady,ale já budu protestovat,cítím,že by to ještě asi nedopadlo moc dobře,lepší je počkat ještě týden.
Je to taková samostatná jednotka,běhá po celý zahradě a máma jen furt mečí,kde je.
Tak ještě další kůzlátka nemáme,chodím hlídat třetí noc,dneska to bude už čtvrtá,tak jsem zvědavá,kdy se holky nademnou slitujou a vyklopěj to.
Už jsou obě bych řekla zralý,ale hold asi ještě počkaj,až přejde ta zima.