Westernové plemena a jezdci - kochači 139

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.5.2010 10:01
lucky

XXX.XXX.133.26

Tak průůser!!!! Mám aktuální info a nevypadá to vůůbec dobře!!!smajlíksmajlík

17.5.2010 10:22
remonek

XXX.XXX.162.107

Jaj Lucky to je strašný, jak jsem to jen četla tak mi to stačilo, moc vám držím palce aby jste všici byli v pořádku.

17.5.2010 10:41
lucky

XXX.XXX.133.26

Tak momentálně máme vyšší průtok už než v 97´! Ptala jsem se proč se teda ještě řeka nevylila, tak je to díky tomu, že byla zvášená kapacita koryta, splavu a zprovozněny lépe ramena.smajlík Ale u Bendy si řeka našla původní koryto, on sám ještě přístřešek má relativně v pohodě, ale místo, kde se staví stáj je v řece... a zahradou jim protéká řeka !

My tady na druhé straně jme relativně ještě ok. Na jízdárnu jsem se dovolala, ale Zuzi říkala, že v noci stěhovali koně po dvou do boxů a teče jim řeka z polí i seníkem, takže odpoledne budou dělat brigádu a musí to odklonit, mají zaplavené nějaké boxy! Pokud se jim to podaří, byl by box pro Bendu a případně kdyby se tady něco přihodilo......má pršet intenzivně ještě dva dny, tak by se dala Usa s Bendou..jsou už na sebe zvyklí, v přístřešku jsou taky spolu..no snad by to přežili. Byli by v cizím, ale spolu...

Ostrava má uzavřené nějaké ulice teď slyším v rádiu.

Vedle v Bašce je nadprůměrně zvedla Baščite, lidi vyrvali ploty, už je zaplaveno plno domů a lidi se evakuovali..snad se měla vylít trochu i přehrada Baška. Šance momentálně něco zadržují, ale už málo, víc nemohou....přehrada je v rekontrukci!!!! Začali před dvěmi měsíci!! to brzy od 97´!!!smajlík

Akorát mám pozitivní zprávu zatím, že nahoře zřejmě přestalo pršet, protože se snížil přítok Ostravice na 1 v Beskydech nahoře. Takže by se měla stabilizovat Ostravice tady u nás. Hrší jsou na tom všechny menší přítoky a říčky v okolí ... tady je to "hustý" a už nyní horší než v 97ˇpodle stavu vody.... takže rozhodně je třeba se bát.smajlík

17.5.2010 11:09
remonek

XXX.XXX.162.107

Ježiš holka ty musíš mít nervy na pochodu, Usa by to s Bendou určitě zvládla i kdyby byla v jiným prostředí, tyjovka já si to ani nedokážu představit,že by nám přez zahradu najednou tekla řeka smajlíksmajlík

17.5.2010 11:36
jaruska

XXX.XXX.45.87

:-(:-(Tý bláho,no přesně,to je nápor na nervy,:-(brrrsmajlík,tak držím Bendíkovi:-) palce,ať ho to něják nevyplaví a Usině:-) taky,raději bych je tam fakt odstěhovala zavčasu spolu,ale i tam je krize,jak píšeš,ach joo..:-(:-(
:-(:-(Noo,právě,má dost pršet,:-(:-(tak se držte,:-):-)co je tohle za počasí hrozný...smajlík

17.5.2010 11:37
lucky

XXX.XXX.133.26

No jo...oni to chudáci na druhé straně tak mají. Tady je u nás dobrá hráz a zatím řeka není vylitá..má asi 10 od okraje..na to, že rpý ten průtok je o dost větší než tenkrát, tak asi fakt s tím něco udělali, že kapacitně to koryto pojme více vody. Takže u nás je to tady jen voda vzadu ve výběhu něco jak má Evča před stájí, tak takové jezero máme vzadu taky. Ale nahoru ke stáji je kopeček, tak tam je normálně a stáj je ok a my tady. Ale přestav si na dvoře stáj..pak mám výběh dlouhý cca 25 metrů k plotu. Za plotem je hráz a za ní je cca 20-25 metrů k okraji koryta řeky, které burácí a je skoro na vylití..no zrovna příjemný povit už to není vzhledem k tomu, že nepřetržitě silně leje....ale fakt dostsmajlíksmajlík

tady výběh.

Jinak jsem zrovna na Faceboooku viděla video jak se valí voda pod mostem v Místku a teda ohromný most a skoro se tam ta řeka nevejde...smajlík.
A mám fotky našeho splavu od známého na Fb a teda síla smajlík

17.5.2010 11:37
lucky

XXX.XXX.133.26

No jo...oni to chudáci na druhé straně tak mají. Tady je u nás dobrá hráz a zatím řeka není vylitá..má asi 10 od okraje..na to, že rpý ten průtok je o dost větší než tenkrát, tak asi fakt s tím něco udělali, že kapacitně to koryto pojme více vody. Takže u nás je to tady jen voda vzadu ve výběhu něco jak má Evča před stájí, tak takové jezero máme vzadu taky. Ale nahoru ke stáji je kopeček, tak tam je normálně a stáj je ok a my tady. Ale přestav si na dvoře stáj..pak mám výběh dlouhý cca 25 metrů k plotu. Za plotem je hráz a za ní je cca 20-25 metrů k okraji koryta řeky, které burácí a je skoro na vylití..no zrovna příjemný povit už to není vzhledem k tomu, že nepřetržitě silně leje....ale fakt dostsmajlíksmajlík

tady výběh.

Jinak jsem zrovna na Faceboooku viděla video jak se valí voda pod mostem v Místku a teda ohromný most a skoro se tam ta řeka nevejde...smajlík.
A mám fotky našeho splavu od známého na Fb a teda síla smajlík

17.5.2010 11:57
lucky

XXX.XXX.133.26

Božínku..proč je to tady dvakrát????

17.5.2010 13:22
jaruska

XXX.XXX.45.87

:-(:-(Noo,zprávy jsem sledovala a hrůůza,:-(faakt,modlím se,ať jste tam všicí i s koňadrama v pořádku.:-):-):-)

17.5.2010 13:57
remonek

XXX.XXX.162.107

Uf,taky jsem koukala je to strašný, taky držím palečky ať jste všici v pohodě. Kdyby to šlo pomohla bych vám,ale jak psala Jarča jste všici daleko.....

17.5.2010 14:22
lucky

XXX.XXX.133.26

Tak jsem sedla so auta a zajela tady kousek na ten splav..je to hned u Bendíka!smajlík.
No a natočila jsem video..tohle jsem stáhla z FB od kamarádky co má Bendu ...

To co vidíte je řeka Ostravice a náš splav v Hodoňovicích. Ty betonové boky splavu jen vyčnívají..tam normálně řeka teče. nyní je vrchem vylitá a teče po okrajích. Jinak vzadu jak je vidět ta hráz a za ní stromy, tak kousek za těmi stromy jsou ty louky s výběhem a Bendou!!!!

Jinak tady jak je ta tráva, tak se normálně opalují v létě lidi a dolů je to vybetonované a vydlážděné do řeky...

17.5.2010 14:30
lucky

XXX.XXX.133.26

Tohle je splav..nalevo koryto řeky a to napravo je vylité...teče si to prostě samo jinam a dole se to zase do koryta vrací naštěstí...

17.5.2010 15:11
proxima

XXX.XXX.104.193

Ahojky,
no koukám tu už se řeší voděnka...
My teď přijeli,jezdili jsme pracovně od FM po Hamry a Bílou...Myslím že se žádná pohroma dít už nebude...prostě dnes ještě zaprší a zítra už nemá tak vytrvale a bude to klesat..
V kopcích je to v pohodě,horší ty roviny..Ale přijde mě že už teď tak nelije,i v rádiu říkali že to pomalu někde klesá..
Takže já bych neplašila..
Lucko u vás máte ten val za barákem,to jen tak nepřeteče,ne...

No my musíme přijmout evakouvané psiska z jízdárny Barču a Edouše..doufám že nás ještě poznají a nesežerou nás:-):-)

Malá vylezla a lítá v kruhovce..sranda:-)):-))

17.5.2010 16:30
lucky

XXX.XXX.133.26

No Evi, vzhledem k tomu, že je vody víc než tenkrát, nejsou zrovna v dobrém stavu přehrady..Olešná prý už přetekla (i když ta zrovna nás neohrozí) a hlsí, že celou noc a zítra dopoledne má hodně lít a napadne až 150mm, tak bych zase tak v klidu nebyla...

Jinak tady video splav ..klesá to trochu jen proto, že deště ustaly tam nahoře prý trochu. tady pořád prší dost a má to zase zesílit.

http://n-joy.cz/video/rozvodnena-ostravice/454cfcaubkd428of

17.5.2010 16:39
proxima

XXX.XXX.104.193

Deště nahoře neustali,byli jsme tam celý den a leje tam stejně,ne li víc..bez přestání..:-(

Já myslím že už to budou další dny jen přeháňky..takhle lít nemůže pořád..No uvidíme..smajlík

17.5.2010 16:59
lucky

XXX.XXX.133.26

Nevím, jestli ustaly nebo neustaly deště, ale každopádně se dopoledne přítok nahoře zmenšil na jedničku... Prší pořád. Evi, já vím, že jsi v klidu..ale mít tohle za barákem není zrovna sranda a dobrý pocit na spaní v noci, když víš, že mají být ještě lijáky a řeka se umí zvednout během hodiny o pěkný kus..už jsem to zažila. Takže bych to nezlehčovala. tady už plavou vedle baráky ve sklepech....
Přes den je to nyní trochu stabilní, ale Baška je pod vodou a je tam mazec. Takže být na kopci, tak si říkám..jo, v pohodě. Ale mít tohle za barákem, tak rozhodně můžu být všechno, jen ne ledově klidná a říkat, že to bude faaajn, vono už tak lít nebude...a co když jo? Dneska rozhodně v klidu spát nebudu....

17.5.2010 17:44
proxima

XXX.XXX.104.193

Však já neříkám že je to v pohodě,jen se snažím myslet optimisticky a doufat že to bude dobré..musí.:-)

A na kopci je nám hej,však to neustálé škrábání do kopce a funění v létě ,když se ostatní ráchají u baráku u řeky -stojí zase za ten klid,když prší a my na to koukáme ze zhora..hold každé má něco dobré a špatné..

Tak jen můžu držet palce ať přestane pršet a voda opadne..nic jiného se stejně nedá..

17.5.2010 18:54
jaruska

XXX.XXX.45.87

:-(:-(No,pohled to rozhodně hezkej není na tu burácející vodu,smajlíktaky bych byla nervozní:-|,ono tady zase kolikrát dost fouká,ale tohle,když vidím,smajlíktak si říkám,že ta vichřice občas je lepší,než ta voda:-(,kor když je to někde za barákem,:-(dost lituju ty lidi,co při těch povodních přišli o všechno,někteří i o koně a zvířata jiná,hrůůza,a už vůbec nemluvím o těch ztrátách na životechsmajlík,to bylo něco strašnýho....smajlíksmajlíksmajlík

17.5.2010 21:05
lucky

XXX.XXX.133.26

Tak jsem byla se s Usou projít ke splavu. Hodila jsem na ni deku, přišpendlila na ni igelit, takže fakt super model. Já kšiltovku a australák a šly jsme...popásla se, jukly jsme na vodu. Vrátila se celá do koryta..klid před bouří. Mám zprávy, že mají zvýšit průtok z šancí o dost, takže by to mělo být větší než dopoledne..asi mi to nedá a půjdu se tam ještě podívat. Venku začalo strašně moc pršet, ještě k tomu povichr..fakt hnus a leje neustále a hodně...fakt jenom doufám, že to do zítra přežijeme ...

Na Facebooku jsou skupiny Povodně frýdecko a okolí atd ..lidi tam mají fotky...fakt síla. I videa jak se pouští Olešná a přetékají břehy, podemleté břehy Ostravice, zatopené měsot, dědiny..fakt síla...

18.5.2010 07:26
remonek

XXX.XXX.162.107

Holky,tak jak jste na tom, přežíváte v pohodě? Jako u nás včera fučel takovej vítr, že nám to servalo ipu ze Sobíkovi střechy, to by nebyl takovej děs, jenže Sobík byl zrovna zavřený u sebe před stájí a jak se toho leknul,tak se prorval brankou ven, nejdřív do do ní narval a pak teda přeskočil, no takže to dopadlo odřenýmy předníma nohama smajlíksmajlíksmajlík pro ty fotky jsem se u kamarádky ani nestavovala,tak až dneska,tak bych je sem večer ještě hodila

18.5.2010 13:50
jaruska

XXX.XXX.45.87

:-(:-(No,já sleduju jen zpovzdálí,ale ty letecký snímky těch zatopených oblastí jsou fakt hrozný,:-(jen tiše doufám,že všicí se stačili odtud dostat a zvířátka že taky stačili evakuovat...:-):-):-)
:-(Jééje,Šárí,no to je taky něco ta střecha,tak doufám,že je Sobista už v pohodě.:-):-)
Já od rána byla u známých,narodil se jim ten frískej kluk,jak jsem jim ho předpověděla,takže tentokrát mi vyšly tipy perfektně,:-)ale kobyla,jelikož měla nějáký zatrvdlý zánět vemene,tak malýho kopala a nechtěla ho pustit k sobě se napítsmajlík,tak jsme s doktorem asistovali,kobču vázali,malýho postrkovali k mámě,protože nemůžou být spolu,tak na pití vždycky mušel přijít do boxu k mamině,tak teď,když už mě hodili zase dom,tak už to vypadalo nadějně,ale vyhráno ještě docela není.smajlíkKvůli těm povodním se zdrželo i mlíko,to sušený,raději jsme ho objednali,pro všechny případy,ale nejezděj vlaky,takže mlíko k nim dorazí autobusem.:-)
:-|Jo a včéra jsme zkusili to sedlo,moc nic:-(,teda.smajlík

18.5.2010 14:12
remonek

XXX.XXX.162.107

Taky jsem koukala na ty záběry,fakt je to děs :-(
Sobista z toho byl docela vykulenej,ale kolena jsme namazali hojivou mastí a ráno to už vypadalo dobře,naštěstí nekulháme,tak snad to je ok. Jsem ho dneska chtěla vzít na procházku,ale fučí nám tady,no děs a hrůza a v tom se mi po lese moc promenádovat nechce.
Hříbka mi je líto, a to je asi ta druhá kobča ne, jak jsi sem dávala ty fotky? Kdyby jo,tak by nešlo,že by třebas tu druhou kobču trochu oddojili, než by dorazilo náhradní mlíko? Ale třeba to je pitomost, nevím s čerstvejma hříbkama mám nulový zkušenosti :-(

18.5.2010 14:13
madow

XXX.XXX.121.112

ahojte, moc ráda chodím koukat na vaše téma...nemám teda žádného westerňáka a ve westernu jezdím jen a jen rekreačně....

Lucky strašně moc obdivuji tvoji kobylku..je to fešanda a mioc vám to spolu sluší....
Jaruško, tebe se chci zeptat co máš za sedlo na Monďáskovi

18.5.2010 14:20
remonek

XXX.XXX.162.107

taky jsem se chtěla zeptat na to sedlo Jarčo.
mno já nemám ani westerňáka a ani west. sedlo,ale spadáme pod název kochači :-)
to je tvoje konisko?

18.5.2010 14:22
jaruska

XXX.XXX.45.87

:-(:-(Noo,čéče,kobyla ho kopla prý 2 x fest ráno,když ještě byli u sebe a pak ještě jednou,když už jsem tam bylafuj,to to zadunělo,hrůza,smajlík,tak jsme řekli dost,to by chudákovi taky mohla zlomit nohu,:-(a začali jsme jí tu přední nohu vázat,a to bylo o mnoho lepší.Ale oddojit druhou kobylu nelze,to jsme taky zkoušeli,ona nepustilasmajlík,pustí mlíko jen svojí kobylce.:-):-)
Ahojky Medow,máš pěknou kobylku,my taky jezdíme jen rekreačně,proto jsme Kochači.:-)
A Monďásek zkouší tohle sedlo,ale nebylo mu ani omylem.smajlík
http://www.equisboy.cz/vsestrana-sedla/sedlo-kozene-endurance-tolt

18.5.2010 14:24
madow

XXX.XXX.121.112

remonek, myslíš mě??? jinak ano je to moje konisko teď už jsou dva :-))

18.5.2010 14:28
madow

XXX.XXX.121.112

tak na to jsem si taky dělala zálusk, ale bylo mi řečeno že na chlaďasku určitě ne, tak jsem si nechala zajít chuť a budu šetřit na jiný :-))

18.5.2010 14:28
remonek

XXX.XXX.162.107

jj,myslela jsem tebe :-)
jéééžíííííš to je kvááásný to hříbo,takovej velkem plyšák :-)
No Jarčo chudák hříbo, a ona ho k sobě pak za čas pustí, nebo bude pořád kobyla dělat takový caviky?
Na to sedlo jsem čoveče taky koukala, ale bála jsem se aby na nás nemělo dlouhý ty sedlový polštáře a v čem Monďasovi nesedí? A Jarče se v něm jak jezdí?

18.5.2010 14:30
jaruska

XXX.XXX.45.87

smajlíksmajlíkNe,neber si ho,opravdu to není ani na ty huculy,jak píšou,natož na chlaďáka,smajlíkdost mě to zklamalo,ale už mám vyhlídnutý jiný.:-|:-|

18.5.2010 14:30
madow

XXX.XXX.121.112

to mu je jeden den teď už nám je měsíc

18.5.2010 14:32
madow

XXX.XXX.121.112

tak to moc děkuji za radu....uf ještě že jsem do toho nešla hned co jsem na měj narazila...

18.5.2010 14:34
jaruska

XXX.XXX.45.87

:-(:-(Je mu úzký,:-(bohužel,on je přeci jen takovej plnoštíhlej a to sedlo je vyloženě udělaný,že je na kohoutkatý koně,což huculové teda rozhodně nebývají...smajlík
:-(:-(

18.5.2010 14:37
remonek

XXX.XXX.162.107

tak ho taky vyškrtnu ze seznamu, mě se hodně líbí Kentaur Country, ale zas na jejich stránkách píšou,že dělají jen posedlí 18 což by na nás bylo velký:-(:-(

18.5.2010 14:37
madow

XXX.XXX.121.112

já snad na kobyl neseženu anglický sedlo...asi si fakt ušetřím na Hauzera :-)
Jarčo, ještě se zeptám ten koník Pierot co je to zač..taky krásný zvíře:-)

18.5.2010 14:38
remonek

XXX.XXX.162.107

jéé no moje řeč, taky šetřím na Hauzra,ale to až dýl, páč moje kůně je teprve 4 letý,tak by to teď moc nemělo cenu

18.5.2010 14:43
jaruska

XXX.XXX.45.87

:-(:-(Jarča právě včera byla z toho taková nesvá,neměla dobrý pocit,ve cvalu prý lepší,ale v klusu hrůza,klouže to,:-(ale to by si zvykla,tady jde o to,že nesedí Monďáskovi,tak to je prostě v háji.smajlík
Zítra zkusíme poslední možnost,pojede ještě v tom Oldovým,ale vezmeme slabou dečku,on má přece jen pod tím sedlem tu tlustou dečku,ale nějáký naděje velký si nedělám...smajlík
Šárí,já myslím,že se kobča srovná,hlavně muší malej pooořád cumlat,teď tam kobča ještě mlíko nemá,bohužel,jen lepkavou bílou tekutinu,ale to mladej vydudlá a mělo by se mlíčko přitáhnout,:-)my jsme s doktorem oddojili ten zánět a pak už kobylka byla taková o dost lepší,když jsem odjížděla už dom,tak malej pil a kobča měla nožku sice zafixovanou v lonži,pro všechny případy,ale položenou na zemi a už se nesnažila po něm kopat,když pil,jo,a jmenuje se HURIKÁN.:-):-):-)

18.5.2010 14:43
madow

XXX.XXX.121.112

a co máš vyhlédnutého....já teda asi nakonec půjdu do Horalu...jen asi budu muset chvíli počkat....

18.5.2010 14:50
remonek

XXX.XXX.162.107

Chtěla bych buď sedlo Nova Classic a nebo i ten excelent je hezkej. Já spíš hledám sedlo jak do terénu,tak i na občasnou jízdárnu

18.5.2010 16:41
andmac

XXX.XXX.251.246

Ahoj holky,
tak hlásím, že divoký kůň už je zase o trochu víc přátelštější. Už si nechá drbat hlavičku i krk z obou stran, přejet rukou po těle, po plecích a zvedá přední nožky. Už i snese, když se k němu postavím víc z boku, takže super! Sice si tohle nechá líbit jen v boxer,nebo v jejich blízkosti, na pastvině si ještě trochu udržuje odstup, ale i tak jsem ráda, že se to zlepšuje. :-)
Sedla jsem taky nějaký zkoušela, na ty huculáky a spol něco sehnat je strašný. Nakonec jsme zakotvili u winteca a spokojenost. Akorát by Míšovi seděla ještě trochu širší komora, ale tu časem seženu, teď stejně nejezdíme :-(.

18.5.2010 17:11
lucky

XXX.XXX.133.26

Tady foto našeho splavu (mám cca 300metrů od baráku) a leje a leje bez přestání. Přehrady jsou plné, už nestíhají a to bylo tady na nějakých 98 ...aktuálně je odtok přehrady přes 105kubíků na sekundu

18.5.2010 18:44
remonek

XXX.XXX.82.124

smajlíksmajlíksmajlík Lucky a co Usa a její poníkovský kámoš,nejezděj po okolí na lodičce?

18.5.2010 19:20
jaruska

XXX.XXX.45.87

:-):-)Dííky,Pierot je kůň Kinský.:-):-)
:-(:-(Lucí,to je děěs,tady je taky větrno,a jaká je kosa u toho...:-(

18.5.2010 20:49
lucky

XXX.XXX.133.26

ne ne, Usa s bendou ještě neplavou smajlík . No, já dneska Use pořádně vykydala, protože už ten hajzlík byl cítit, hlavně jak už je několik dní jen ve stáji. Včera jsem se s ní projít byla, ale dneska pořád leje, ona nechce ani vylést ven. byla tam asi 2 minuty, jak chvilinku jen mžilo a pak začal liják, takže zase byla šupem pod střechou a ven ji nedostane šlčlověk ani náhodou :-)
Tak má vykydáno, nastláno, plno seníčka, vodičky a bagruje, spí a čučí ..božatko malé. Je mi těch koní líto, jak je tak hnusně. To samé psi..jsou otrávení, jen leží a chrní a jsou mokří jen se jdou vyčůrat. Tak jsem je vzala na hřiště vyběhat a pak je foukla fukarem od vody, ať nejsou pořád jak zmokliny a alou si lehnout..tak už chrní a jsou spokojení.

Na řeku jsem se byla ještě podívat, tak malinko klesla, ale chtějí v noci prý zase upouštět a má hodně lít..dnešní noc bude ještě riziková a pak už by to prýý mělo být lepččííí smajlík

19.5.2010 06:22
remonek

XXX.XXX.162.107

Táááákže vážené kochačky, konečně jste se dočkali a uvidíte Sobistu nejev ve žracích pózách smajlík
menší rozcvička, jo a aby jste se nedivili opravdu nejsme tak zářiví jak to vypadá na fotkách :-|:-))

19.5.2010 06:24
remonek

XXX.XXX.162.107

s kámošem aneb seskupení - fidorka duo

19.5.2010 06:25
remonek

XXX.XXX.162.107

konečně nám na tom krku něco vlaje :-)

19.5.2010 07:56
jaruska

XXX.XXX.45.87

smajlík:-):-)Tý joo,Šárí,ten je boží:-),mně se strašně líbí ta jeho prdel,nááádhera.:-):-):-)
:-|Tady jsem ještě večer fotla malého Hurikána,je úžasně mazlivej a chytrej,opravdu šikulka,a jak krásně řehtal:-),když viděl,že už tam stojíme a čekáme,až se vyspinká,abychom ho mohli zase pustit k mamině,už prý večer dorazilo i to mlíko,tak prý mu to udělali do misky a prý si párkrát cůcnul:-),je to prďák.:-)smajlík:-)

19.5.2010 07:59
jaruska

XXX.XXX.45.87

smajlíksmajlíkJo,Lucí,už o víkendu má být snad 20 stupňů,:-)smajlíktak ta voda se snad uklidní:-),ty Troubky zase dopadly...:-(:-(smajlík

19.5.2010 08:17
jaruska

XXX.XXX.45.87

smajlíksmajlíkAndrej,to je super,že Lexa už je trošku odvážnější:-),poooočkej,až přijde na to,že mu podrbeš celý tělo,tak se ho pak nezbavíííš.:-):-)smajlík

19.5.2010 08:20
remonek

XXX.XXX.162.107

jupíííííííííííí bude teplooooo a budu moct konečně začít sušit smajlíksmajlík.
Malej je fakt prďák, tak snad už kobyla dostane rozum a pustí ho k sobě. Jarčo a kolikrát denně ho takhle musí krmit?
Oni vůbec celá ta Morava je děs, chudáci lidi a zvířata :-(. Od nás teď z práce tam jede jeden pán s hasičema pomáhat, byl tam tam i v 97 a říkal,že to byla hrůza a děs

19.5.2010 08:26
jaruska

XXX.XXX.45.87

:-|:-|Chodí tam každou hodinu,a nebo,když na kameře vidí,že malej už vstal,tak tam jde,dneska říkal,že ještě to pokoušet nebude,aby ho ke kobče pustil,ale zítra už to zkusej,co to udělá.:-):-|

19.5.2010 09:34
jaruska

XXX.XXX.45.87

:-(:-(Tady poprchává.:-(:-(Už aby byl veeekend...:-):-):-)

19.5.2010 09:49
remonek

XXX.XXX.162.107

19.5.2010 10:00
jaruska

XXX.XXX.45.87

:-(:-(To je fakt hrůza to počasí,a ta zimasmajlík,to je naprostej děs.:-(:-(
smajlíkmy taky budeme sekat,protože ta vojtěška už pomalu popadává a začala by uhnívat odspoda,:-(jak je furt takhle mokro,tak douuufám,že už konečně začne být hezky a něco usušíme.:-):-)
smajlíkDneska budeme o cestě na jízdárnu dost přemejšlet,smajlíkráno jsme se s Jarčou shodly,že se nám do toho rozhodně nechce...smajlíksmajlík

19.5.2010 10:08
remonek

XXX.XXX.162.107

já už bych právě taky potřebovala posekat tu zahradu jak tam chodím Sobíkovi na trávu, tráva už je taková ta dlouhá a jemu už to asi moc nejede, no a hlavně jsem v sekání teprve na půlce a tamco co už bylo posekaný,tak to zas začíná růst :-(.
Když mluvíš o tý vojtěšce,tak Sobulák má teď vojtěškový seno,ale míchám mu to s normálním senem a on si zmetek jeden ze sítě vždycky vytáhne nejdřív tu vojtěšku a pak teprv spořádá to normální seno.
Tady konečně nefouká,tak jsem si ráno říkala, že by jsme šli aspoň na krokovku,ale jak se rozpšelo,tak asi zas budeme dělat prd. No jsem docela zvědavá na vyjížďku po týhle pauze, to zas bude - jedem jak s medem :-)):-)):-))

19.5.2010 10:13
lucky

XXX.XXX.133.26

Tady je zima jak v psinci, ale super zrpáva, přestalo pršet!!! Nevím jak vypadá řeka, ale určitě se to bude uklidňovat, možná bych pak mohla s usou i přes mostza Bendou..vypadá to, že lít už by nemuselo. Usa už se rpocházela ve výběhu, voda se nám tady rychle vstřebá, tady je kamenec, takže naštěstí se nám nedělají velká jezera a když přestane pršet, rychle to jde do země.smajlík

Sobista je úúžasný! Strašě moc se mi líbísmajlíksmajlík

19.5.2010 10:19
remonek

XXX.XXX.162.107

Na rádiu říkali,že by vám snad už pršet ani nemělo, tak snad se vody rychle zbavíte.
Za Sobistu děkuju, odpoledne mu to vyřídím ;-)

19.5.2010 10:26
jaruska

XXX.XXX.45.87

smajlíksmajlíkTak to je super,Lucí,že je to lepší:-),já už bych dala taky nevím co za kousíček sluníčka:-),aspoň maličkatej....:-):-):-)
smajlíkJéé,Šárí,klucí tu břízu nezbaštili?To ti naši by z ní vyrobili sirky za pár dní...:-)

19.5.2010 11:08
remonek

XXX.XXX.162.107

nee, kupodivu ji nesežrali :-)¨a ani doma si Sobulák ovocných stromů moc nevšímá, ale zato docela okousal šeřík

19.5.2010 15:16
madow

XXX.XXX.121.112

téééda nechci tomu věřit ale u nás přestalo pršet...ale hlavně pšt,:-| protože jsem ještě v práci a při mým štěstí vylezu ven a ůjdu ke koním a začne pršet smajlík

útok na maminu

20.5.2010 06:51
remonek

XXX.XXX.162.107

tak to nejsi jediná kdo to takhle má, u nás včera skoro celý den pršelo, pak než jsem šla z práce,tak přestalo, no jo jenže než jsem se dohrabala domů a udělala věci kolem koně,tak zas pršet začalo, tak jsme zas jeli tak akorát do p....:-(, ale dneska to už vypadá nadějně, sice pod mrakem ale pršet snad nebude

20.5.2010 07:36
jaruska

XXX.XXX.45.87

:-(:-(Noo,tak tady pro jistotu prší dneska zase,:-(ale není už taková kosa.smajlíksmajlíkTak snad ten víkend bude aspoň lepší....:-):-):-)

20.5.2010 07:49
remonek

XXX.XXX.162.107

taky mi přijde,že už je teplejc, no a na víkend s lepším počasím počítám už musíme u Aleše posekat zahradu, tráva už tam je docela velká,tak bych si z toho aspoň něco už hodila na usušení.
Jééé holky já jsem u nás v práci v kiosku objevila takový ty maličký máslíčkasmajlíksmajlík se jich můžu užrat:-):-)

20.5.2010 13:20
lucky

XXX.XXX.133.26

Tak dneska už řeka snižuje hladinu..jako prostě při větší vodě. A usa už včera celý den a dneska je u Bendy. Sice ráno pršelo, ale teď tam mží, tak jsem ji tam kolem 12 dala. Včera lítali jako paka a měli děsnou radost, že jsou zase psolu, pasou se a Usa měla energie na rozdávání.

21.5.2010 06:48
remonek

XXX.XXX.162.107

Tak jsme holky včera konečně vyrazili ven, navečer se udělalo fakt hezky a ani vítr tak nefučel. Jak už je dlouho vidět,tak je to paráda :-) a Sobista jak teď má nový granule,tak je taky v pohodě. Ty co měl před tím,tak po nich byl jak časovaná bomba to ho člověk fakt venku musel držet a taky mě to pořád nebavilo to byl jak pojizdná posilovnasmajlík
Vzali jsme to do lesa, tak jsme si i trošku zamakali na kopečkách, Aleš nám dělal doprovod na kole a vždycky když byla přez cestu nějaká kaluž, tak jel první ( Sobista by radši lezl po stromě než aby šel přez kaluž) no a holky ten holomek jak viděl,že to projel Aleš,tak to prolezl taky by mě z něj fakt kleplo :-))
No a dneska ráno jsem myslela že mám mrtvý úň, Soban tam fakl ležel jak zabitej, nohy mu pomalu koukali ze stáje jak tam byl milostpán rozvalenej :-)

21.5.2010 07:31
jaruska

XXX.XXX.45.87

smajlík:-)smajlíkTak to jsem ráda,že už jsou Usidlo s malým zase spolu a snad už se voda uklidní a bude to tak i nadále,fakt už by ti mocipáni nahoře s tím měli konečně něco začít dělat,nejradši bych je tam přestěhovala,aby tam bydleli sami.smajlík
:-)):-)Hihi,Šárí,tak Sobista potřebuje kolistu a kolista má za sebou Sobistu.:-):-)
:-)Jaký krmíte teď granule a jaký jste měli dřív??:-|

21.5.2010 07:44
jaruska

XXX.XXX.45.87

smajlíkJinak Hurikán je v nemocnici,protože máma to mlíko nemá a on toho sušenýho pil jen fakt málo,:-(ale hlavně ta opice po něm prý šla už pak i zubamasmajlík,už prý se nikdy nesmějí dát k sobě,smajlíkuž prý ho nikdy nepřijme,ach joo,smajlík:-(a malýho mají na výživě,ale učej ho,aby hodně pil z mističky.Malý prý bude v naprostým pořádku,:-)akorát mamině musejí dávat injekce na to vemínko,má ho pořád takový zatrvdlejší.:-(

21.5.2010 07:53
remonek

XXX.XXX.162.107

Jarčo s tím Sobistou to je dobrý smajlík:-)
Tyjovka chudák Hurikán, to my je líto,že to takhle dopadlo a kde je v nemocnici? To majitelé budou mít jako mimčo až ho budou doma krmit :-) ale pak bude mít rád lidi :-), ale tak aspoň,že říkají,že to zvládne a kobuška se snad taky vyléčí.
Proto já bych se bála mít hříbátko je takových věcí co se můžou po....

21.5.2010 08:10
madow

XXX.XXX.121.112

malinký bobek, tak hlavně že to bude ok....

s těma kalužema to dělá i moje kobča...když má vlést do kaluže první tak to si radši nohy vykloubí než aby tam šlápla, ale když vidí jinýho koně že do louže šlápl tak tam ťápne taky :-))

tak prcek už začíná pěkně línat a bude asi pěkně tmavý

21.5.2010 08:10
jaruska

XXX.XXX.45.87

:-):-)No jo,to se nedá nic dělat,majitel je naštěstí doma,tak to zmákne:-),Hurikán je opravdu krásnej silnej hříbek a pokud už bude umět pít,tak to bude dobrý.:-):-)
:-|:-|No jo,Šárí,takhle to nejde brát,to by člověk nemohl dělat nicsmajlík,kdyby furt přemejšlel,co se může stát,tohle nikdo nevěděl,že kobča nebude mít mlíko a že bude na hříbátko zlásmajlík,už se připouštět nebude a bude makat v kočáře.:-|:-|

21.5.2010 08:16
remonek

XXX.XXX.162.107

to je dobře,že je hříbek silnej :-)
Jinak ty původní granule co jsme měli tak byli tady od nás ze Zeny no a teď máme Energy´s Relax a jsme spokojení.

21.5.2010 09:29
lucky

XXX.XXX.133.26

Hříbátko je k sežrání. To ta moje taky louže nemusí, vleze do toho jen když musí...pokud může, tak si taky málem nohy vykloubísmajlík.

21.5.2010 09:40
madow

XXX.XXX.121.112

ale je zajímavý že do řeky a do rybníka vleze bez problémů to jí spíš musím kolikrát držet aby tam nevlítla jak velká voda

posíláme pusu

21.5.2010 11:21
jaruska

XXX.XXX.45.87

:-):-)Pustila jsem Monďáska ke koním...Vždycky se tam nejdříve zvrhne.:-)

21.5.2010 11:22
jaruska

XXX.XXX.45.87

21.5.2010 11:36
madow

XXX.XXX.121.112

krásný smajlík

21.5.2010 11:42
lucky

XXX.XXX.133.26

On Monďsek není s koníky pořád? On chodí do té nudle pořád? Já myslela, že už je máš pořád všechny pohromadě.

Tady tomu pořád visí nohy, byla sem tam přeháňka,. ale vypucovala jsem Usu, nastříkala ze všech stran repelentem.děsně tady štípou ty malinké mušky..ne muchničky...i když ty taky. Ale ještě takové hoodně malinkaté a to pak leze do hřívy a koně se mohou zbláznit, takže jsem ji nastříkala, seká teď zahradu, ale jdu ji hodit za Bendou #tleskam

21.5.2010 13:09
jaruska

XXX.XXX.45.87

:-):-)Díky:-):-)
:-)néé,Lucí,nechodí,on chce být v tý svojí nudli,nějákej čas je s koníkama společně,ale pak jde a stojí před nudlí tak dlouho,než ho tam pustím.:-)
:-))Tady poprchávalo,když jsme sekali,ale včíl už je tu zase krásně a je thhhhheplooo.:-)smajlík:-)

21.5.2010 14:34
madow

XXX.XXX.121.112

teplo??? KDE???? u nás celý den poprchává, ale občas i prosvitne sluníčko....
stájový kolega mojí kobylky..hřebec Bret a za ním valach Marek...už se těšili domů

21.5.2010 17:27
jaruska

XXX.XXX.45.87

smajlíksmajlíkNoo,tady je fakt výrazněji teplejc,než bylo poslední dny,dá se chodit jen v košuli a není mi zima.:-):-)
Tak to je synátor toho stájového hřebce,že?:-|

21.5.2010 17:28
jaruska

XXX.XXX.45.87

:-|:-|A ten Marek taky vypadá jako synek toho hřebce...:-|

21.5.2010 18:30
madow

XXX.XXX.121.112

tak se nakonec počasí umoudřilo a vysvytlo sluníčko smajlík

nee Marek není syn.. Mareček je bez půvoďák ani nevím kdo jsou jeho rodiče je mu 12let
bret je ČMB po Bret a je mu 5let bohužel je to jirčák...jinak hříbatka by dával asi nádherný
Malý rošťák Scharon je po 960 Streimír

21.5.2010 18:32
madow

XXX.XXX.121.112

maminka Rozárka je teda bohužel taky bez původová...jenže měla hormonální problémy...takže buď před každou říjí něco píchat nebo připustit...tak jsem volila tu dostupnější alternativu...streimír je skoro náš soused tak se chodilo připouštět po kopytě

21.5.2010 19:29
jaruska

XXX.XXX.45.87

:-):-)Pěknej.:-)A silnej.:-):-)smajlík
:-|:-|Nám se to po porodu tak něják srovnalo,celý 4 roky jsem u Moruš neviděla říji,jen jednu,týden poté,co k nám přijela,pak už nic,a teď po porodu vidím nádherný říje,ale má už doživotního smolíka,děvčica:-)),ryzáka jsem nechtěla.smajlík:-))

22.5.2010 08:37
madow

XXX.XXX.121.112

to víš já když jsem si snila o koni, taky jsem nechtěla ryzáka a pak mi do cesty vešla Rozárka...doslova láska na první pohled....no a je to ryzka...teda tmavá....ne klasický rezounek :-)

blátomilka domácí...

22.5.2010 09:10
jaruska

XXX.XXX.45.87

:-):-)je hezká,moje první kobyla byla taky ryzka,4 blý podkolenky a lucerna,náádherný zvíře.Ale fotku nemám...:-(smajlík

22.5.2010 09:22
jaruska

XXX.XXX.45.87

:-):-)Teda nebyla úplně moje,ale oddílová,:-(a kobča,na který jsem poprvé cválala,byla taky ryzka,mooc hodná a šikovná kobylka.:-):-):-)

22.5.2010 19:42
jaruska

XXX.XXX.45.87

:-):-)Dneska je náádherně,byli jsme se trošíčku pokochat...:-)smajlík:-)

22.5.2010 19:43
jaruska

XXX.XXX.45.87

22.5.2010 19:46
jaruska

XXX.XXX.45.87

:-):-)Tady se dohadujeme,kdeže je ten vlez do lesa,Olda tvrdí,že táámhle,no,ale to vím taky.:-):-)

22.5.2010 19:50
jaruska

XXX.XXX.45.87

22.5.2010 19:52
jaruska

XXX.XXX.45.87

:-)):-))Furt nás ale sleduje,jestli jdeme.:-)

22.5.2010 19:53
jaruska

XXX.XXX.45.87

:-):-)Monďásek je ale moc hodnej a vůbec nic nevymýšlí a jde.:-):-)

22.5.2010 19:56
jaruska

XXX.XXX.45.87

:-):-):-)A kdopak to tady na nás koukááá????:-):-):-)

22.5.2010 20:10
jaruska

XXX.XXX.45.87

:-):-)Moruš zase dneska měla ksichtící den:-),mívá jich tak kolem 20 za měsíc.:-):-)

22.5.2010 20:12
jaruska

XXX.XXX.45.87

23.5.2010 09:54
lucky

XXX.XXX.133.26

Jéé..je to Kačenka?

Koukám, že jste si zase vyjížďkovali. To já už měla včera po vyjížďkování. Usa byla od rána u Bendy, měli jsme tady návštěvu Fabbyho dcerky, tak mám pár fotek tatínka s dceruškou :-)..má 8 týdnů.

No a ve dvě jsem šla za koníky, vzali jsme Bendu a Usu a šli k nám, že mu udělám kopýtka. Má je děsně odrostlé, za ty povodně ještě v tom mokrém to má fakt jak podpatky..strašné. Už jak ho brali, tak bylo jasné, že se musí co nejrychleji vystrouhat. Zkoušela jsem mého veta, ale ten si nyní musí dát oraz, zranil si záda na dostizích, tak jsem se do toho musela pustit sama. Došli jsme k nám před barák, já šla s Usou domů a kamarádka ještě s holkama na hřiště, ale nakonec je tam samotné nenechávala a přišla s bendou i s holkama (5 let dvojčata).

Usa už mezitím ve výběhu a Benda jak procházel vrátky, tak ji děsně volal a ona mu teda odpověděla z výběhu za stájí a on zase pištěl...no sranda! Usa už koukala ze stáje na dvůr těmi půlenými dveřmi a jak jsme vyšli s poza rohu baráku, tak ji málem oči vypadly, co že tam ten Benda dělá u ní na dvoře a Bendík ji vítal a povídali si u dvěří..no byla to sranda. Jakoby se měsíc neviděli smajlík

No a pak jsem dělala Bendovi kopýtka. Teda bylo to hodně nízko. Zadní si teda dávám taky na podstavec pak,a le u něj to nešlo. Ale přední držel hezky. Akorát ze začátku se nám několikrát magor vzepnul, tak dostal trochu kapky, že tohle teda ne. Ale na zadní byl úplně špičkový bez problémů. Teda měla jsem obavy jak to cvaknou moje levné kopytní kleště, rpotože s Usy rohovinou mají co dělat, ale Benda to měl jak máslo. Za tu dobu co je v tom mokrém jak neustále prší a byly povodně atd. a ještě to má odrostlé, tak to šlo fakt dobře, i nožem jsem neměla problém..to u Usy mám nůž někdy na dvě věci...smajlík

No ale dodělala jsem kopýtka..má je jak ze škatulky. Bude pár dní citlivější..je to jakoby si sundal hrubé botysmajlík.Má krásný mustangroll a na střel jsem mu sahat nemusela vůbec, ten měl krásný. Jsem měla obavy, jestli mu to nebude někde hnít, ale ne. Akorát vepředu už se mu uddělovaly stěny, jak to páčilo tlakem, ale bude to dobré. Hned má lepší překlop.smajlík No a hnala se děsná bouřka, takže mi bylo jasné, že vyjížďkovat už asi nepůjdu. Holky chtěly ještě na houpačky..jsem říkala, že teda by měli valit domů. nakonec teda utíkali domů trckem všichni. Tady se strhla hrůůza, liják a šílené kroupy. Blesky, hrom burácel, Usa ječela ve stáji, byla jsem s ní..docela se bála, fakt to byla síla. Tak jsem měla strach jak došli domů s Bendou, protože to bylo vzápětí a prý utíkali celou cestu a chytly je kroupy už na zahradě, tak bendu zaparkovali pod přístřešek vedle auta (do výběhu už by to nestihli) a že se božatko taky bál..bylo to jak konec světa. Ale hlavně že je to nezastihlo na cestě..to jen zmokli a bylo to hrůzostrašné..měli to v zádech.

Tady maá Akki a tatínek Fabricius

23.5.2010 10:03
lucky

XXX.XXX.133.26

Pak jsme je chtěli vyfotit že fabby vyskočí předkem na ten stůl a on to vzal pořádně a už byl nahoře vedle malé. tak tam seděli oba dva a Fabínek byl moc něžný ..vypadá to úžasně, že? Takové miminko a velký mamutsmajlík

23.5.2010 10:09
lucky

XXX.XXX.133.26

Zato Darés..ten se štěňat bojí jak čert kříže...co ho kdysi jeho 5 spratků prohnalo po zahradě a kousli ho kde neměli, tak štěňata jsou pro něj něco divného mallého, před čím zdrhá a stejně se bojí malých děcek. Větší mu nevadí, ale jak je to moc malé, tak se bojí a zdrhá přd nimi. A případně štěnda když moc otravují, tak na ně bafne a ony lehnousmajlík..vychovává je a prostě z nich má strach,a by někde na ně nešlápl nebo tak..radši zdrhásmajlík zato Fabby, ten je nadšný z každého štěnda a stejně jako je mu jedno děcko jak je velké..válet se bude s kýmkoliv, kdo vypadá, že si chce hrátsmajlík

23.5.2010 14:41
jaruska

XXX.XXX.45.87

:-)):-))To věřím,že Usina asi měla dobře voči vykulený,když viděla na dvoře úň.:-)smajlík:-))
:-):-)Noo,Kačenka to je,má se fajnsmajlík,a je pořád stejně krááásnáá.:-):-):-)
:-(Ty jo,no poníkovský maličký nožičky jsou na záda úplnej mor,já kolikrát ty kopytáře obdivuju,co ty jejich záda všechno vydrží,to já bych byla po dvou ponclech totální kaput...:-(
:-):-)Jo a máme Ferdu:-) a Ferdu:-),foto dodám večer.:-)

23.5.2010 18:12
lucky

XXX.XXX.133.26

Ná já ty přední dala na stjánek a pohoda..krásně jsem mu zarašplovala mustangáče a jak jsem chtěla tu zadní, tak ani náhodousmajlík. Přes ten pupík jeho a ještě než tu nožku na to poskládal a bylo to tak nízko a...no děs. Tak jsem to vzdala, hodila nohu dozadu a rašplovalasmajlík

no Kačenka je úžasná!!smajlíksmajlíksmajlíksmajlík

Tady je krásně, svítí sluníčko.
Hele, večer koukejte na zprávy. Povodeň ještě neřekla poslední slovo smajlíksmajlík. tady vedle v Bašce..cca 2km od nás po řece budou muset zbořit most! Velký, betonový, tepnu. smajlík Normálně se posunul o kus jeden pilon a most se o kus pohnul, celý se bortí, uzavřeli ho pro auta i pěší a bohužel to komplikuje dopravu, protože nejbližší je až ve Frýdku-Místku nebo na druhé straně ve Frýdlantě nad Ostravicísmajlík. Děcka už mají prý zajištěné autobusy na zítra do školy..rozdělilo to dědinu vejpůl tím pádem. My jsme jedna obec Baška ..která je vlastně na té druhé straně řeky a spojnicí byl ten most do části Kunčičky a Hodoňovice tady...takže nyní bude složité dostat se i na blbou poštu nebo k doktorovi pro lidi smajlík..a to nemluvím o obchodech atd. ... a starosta ještě plácnul, že nový tak za dva roky..to už teda fakt nevííím...

No každopádně ve zprávách to určitě bude, máma říkala, že to kdosi i natočil, jak je to ujeté a statik prý řekl, že se to bude muset zbourat...smajlík Náš most tady přes řeku je visutý a pilony má na břehu naštěstí, ale není pro auta..je to jen pro pěší a kola. Auta se budou muset naučit plavatsmajlík

23.5.2010 19:41
jaruska

XXX.XXX.45.87

:-(:-(Teď jsem na to koukalasmajlík,no hrůůza,:-(:-(no a čekat 2 roky,to je taky děssmajlík,snad se to povede postavit dřív...:-):-)
:-)Tady Ferda a Ferda.:-)):-):-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík