![]()
Dneska si načnu já,heč,mladá maká jako šroubek,když chce,
ale už se vidí na prázdninách,už jí to v tý škole nebavííí....
No asi tak no, jsem přijela v půl druhý ze školy,zahodila tašku a ve dvě už šlapala na kole ke koním, no a ty prázdniny u koní, ty nikdy neměli chybu ![]()
Já třeba vůbec nechápu když jedu ven se Sobistou,jak ty děcka může bavit jen dřepět na zastávce,vykuřovat a poslouchat muziku z telefonu
![]()
No jo,když na těch vesnicích toho vyžití pro ty mladý moc není
,většina třeba klubů,kde byli koně,si vzali majitelé do soukroma nebo to zkrachovalo a tím pádem pro ty,kteří by třeba rádi trávili volný čas u koní,tak nemají šanci...![]()
Je to těžký....
Už se cpeme třešněma.
![]()
Kozel taky a kozy navíc,jak jsou ochočený,dělají tohle samý,ale o mě se opřou a trhají si lupení.
![]()
Teda dneska tam nahoře topěj,hlavně ať nám nezmokne to seno
,to budu spokojenej človíček.![]()
Teda ty dvě poslední fotky jsou kouzelné. Jak se mají rádi![]()

No dneska je úplně tropické vedro, ale prý to nemá trvat dlouho 
usu jsem opláchla hadicí a byli jsme ji dát k Bendovi se psy a pak jsem s nimi byla u splavu a plavali jako blázni, Darés se potápěl..no užili si to. V poledne jsem je sprachla hadicí a mám dojem, že s nimi ještě brzy zase půjdu do řeky znovu..tady je na padnutí...
![]()
Lucí,třeba by i Usina se ráda vyplavila,
naše hemelky by určitě rády do vody,jenže tady není zatím kam,náš rybník už prý začali napouštět,jenže snad udělali špatně hráz,že propouštěla,tak to zasejc mušeli vypustit a voda něni.![]()
Ale doufám,že se letos ještě plavení dočkáme
,já už se docela těším,až tam budu s plovací vestou jako idiot plavat
,hihi,já se jinak do tý hlouky bojim,oni jak to vybagrovali,tak je hloubka hned,jak tam člověk vleze.
V Královicích je nádhernej rybník taky,jenže to podloží je tam hrozně měkký,koně se tam bořej
,a není to dno taky nikde vyzpevněný,prý to zatím nejde,snad až příští rok...
Eví,to je mi líto,že nemáš třešně
,přijéééď,natrháš si,kolik budeš chtít,kozy zavřu,aby se o Tebe neopíraly.![]()
![]()
Za kluky moc děkuju,jsou úžasný.![]()

Tak včéra jsme uklidili ten hektar za barákem
,nádherný seníčko,a dneska tak kolem čtvrtý pojedem balíkovat ten druhej hektar,snad to nezmokne do tý doby.
![]()
Dneska jsme byly s Elinou,ráno to docela šlo,pak už začínal bejt hic,ale to už jsme byly skoro doma.
Tééda ty máky jsou krásnýýýý. Vrátila jsem se z Vrchovan a jsem pěkně spálená. Jak jsem byla ráda že jsem nechala Liancu doma. Takové horko a ty miminka chudáci nebylo tam kousek stínu. Ale koníci krásní.
Ti naši jsou ted venku a za chvilku je du zavřít vypadá to tady na bouřku. Vojtěšku jsme stihli sklidot tak jsem spokojená.

Helčo,taky jsme to stihli,sice jen tak tak,na lisování posledních dvou balíků začalo pršet,ale kámoši hned na valník nakládali a hned jsme to zaplachtovali,takže se nic nestalo
,hurá,
taky nám spadl obrovskej kámen ze srdce,byly 2 narvaný plaťáky,
tak se nám taky ulevilo.![]()
![]()
Pejsan hledá rybičky
,to je úžasný,tohle dělají snad všechny naše hemelky,ale psi ani jeden,taky to nejsou moc vodomilové...
No v těch Vrchovanech to muselo bejt dobrý,když nebyl stín,
tos udělala dobře,že jsi malou nechala doma.![]()
To byste za celej den tam ztrávenej byly jako smaženice.
teda opět všichni jedna s hvězdičkou za fotečky ![]()
já včera vyklidila sedlovničku a když jsem vyděla venku tu kupu nechtěla jsem věřit tomu že to je všechno moje (teda až na to starý vojenský sedlo....ale postarala jsem se nakonec i o něj chudinku zaprášenou
![]()
No joo,čerešně už jsou,já už včera udělala i bublaninu,ale dneska už skoro žádná není....

My byli včéra na slavnostní vyjížďce,Olda nás pozval na oběd,oslavovali jsme to sklizené seno,
povedlo se mi fotnout Monďáska,jak byl nadšenej,když viděl,že se jede ven.![]()
![]()
Taky mám v plánu vyklidit sedlovničku,ale to zase pak zapomenu,kam jsem co uklidila.
![]()

Jojo,Markét,přifrrč,nadlábneme se a můžeš si natrhat i dom na bublaninu.![]()
![]()
Maková panenka,ty makový fotky jsou kráásný,mušíme tudy jezdit,dokud ten mák kvete.![]()
![]()
Tady tryskáme do kopce,to Jarču baví,se mi moc líbí,jak se kráásně s Monďáskem sžila
,nejdřív se z něj párkrát sesunula
,ale prostě poznala,že to byla její vina,jak furt seděla s těma nohama od koně
,tak Monďásek,jak občas na zemi na něco koukne a přizastaví,tak by byla dóle furt
,tak se naučila konečně pořádně na něm dřepět
a už jí nerozhodí ani nic ve cvalu,
usedí teda dost věcí,fakt jí muším moc pochválit.![]()
![]()
![]()
Tady už přicházíme do té hospůdky,kdybyste někdo náhodou putoval na koni kolem Slaného,tak tuto hospůdku fakt doporučuju,ideální místečko i pro koníky,![]()
dobře tam vařej,venku je nádherný posezení,že na koně člověk krásně vidí,je to restaurace Na střelnici,jinak je to i místo,kam mě Olda pozval poprvé na večeři,když jsme se seznámili.![]()
![]()
![]()
Bylo teda nádherně na vyjížďku,takový chladno docela,což bylo príma pro koně,ale my s Jarčou jsme si sedly venku na tu terasu a během chvilky jsme se klepaly jako osiky,neměly jsme sebou kabáty,
a ještě jak jsme se párkrát napily tý ledový Kofoly,tak jsme tam klepaly kosu.
Ale jak nám přinesli jísdlo,tak už to bylo dobrý.![]()
Se vám Jarčo určitě ulevilo co,když bylo nový seno doma
. Minulý týden byl na sušení dobrý, zato teď to asi zas bude na prd, ráno tady u nás docela lilo ![]()
My jsme v sobotu konečně dodělali i druhou stranu ohrady před stájí,a navečer jsme ještě stihli vyjížďku. Včera jsme taky byli venku,ale to se Sobulákovi moc nechtělo.
No a taky jsme v sobotu byli v tom equiservisu, konečně mám nový třmenový řemeny ![]()
a Sobislav pytel krmení. Taky jsme tam zkoušeli sedla a rozhodli jsme se pro winteca, teď přesně nevím jak se jmenuje,ale už má takový ty vzduchový sedlový polštáře a líbí se mi na něm ty vyměnitelý komory.
Pak jsme se ještě stavovali v Hornbachu a podařilo se nám tam sehnat suprovou skříňku pod akvárium za 200 Kč, jsem nejdřív myslela,že to maj asi špatně napsaný,ale pán nám říkal,že to je taková ta vystavená skříňka a že má dole oškubanou tu lištu,jinak by stála 1500 Kč, tak jsme ji vzali,pak ještě koupili takovou tu nažehlovací pásku místo tý lišty no a máme doma krásnou skříňku a to moje akvárko se na ní uplně krásně vešlo
![]()
No,to víš,že jsme rádi,že je to doma,![]()
teď zase bude na chvíli klídek,než bude další seč,snad se povede usušit i ta.
Tady do rána skoro celou noc pršelo taky,sice Olda včera ještě posekal tu travinu,ale ta snad uschne dobře.![]()

No vidíš,jak jsi dobře nakoupila,
jé,akvárko jsem taky mívala,když mi bylo nějákých 20,tak mě to bavilo,ale dneska už neéé.
nechapu#

Na sedlo jsem zvědavá,jak bude Sobistovi pasovat,tak pak vyfoť,jak mu sekne a sedne,joo???![]()
![]()
![]()
My máme dneska narozeniny,v poledne tomu bude přesně rok,co se narodil Legišek.![]()
![]()
Mno já bych se taky už na to akvárko vyprdla,nechala v poklidu dožít pana rybu a hotovo. Jenže to si zas Aleš vymyslel, páč vyštrachal po želvě takový velký akvárko a že si do něj koupí takový ty svítící rybičky ( neonky) ![]()
, mno tak jsme ještě nakupovali výbavičku pro akvárko ![]()
![]()
, takže máme kamínky, kytičky, topítko a dokonce i maják ![]()

Noo,to je teda bordel,mě to občas s tím přihlášením taky zlobí,ale po chvilce se to umoudří.![]()
![]()
Koza svým nádherným pohledem loudí třešně.
![]()
Ten je spráávnej
,ale musím uznat,že ta tmavší barva mu sekne víc.![]()
Maminka je fakt moc pěkná.![]()
![]()
Takhle to zase pro změnu vypadá dneska,každej ale leží na svým místě,jako leželi včéra...![]()
jéééé ono se to všecko válí
bych se k nim hned přidala
. U nás už Sobistus stepoval v 5 ráno a pofrkával,kde jako jsem s tou snídaněj. Teda ale ráno byla docela zima.
Doufám,že o víkendu bude fajne počasí jsem si teď naplánovala koňovýlet cca 11 Km, jen jsem zvědavá jestli podle naší úžasně mapy nebudeme se Sobíkem někde bloudit
, přece jen jsem blondýna ![]()

Evíí,ty kráásně chráápou,taky bych k nim přilehla do tý trávy....![]()

Šárí,doooufáám,že budeš fotit,
na fotky z výletu se moc těšííím!!!!![]()
Hlavně se vraťte ve zdraví,a když zabloudíte,nic se přeci neděje,tak se vrátíte,na koni se bloudí docela dobře
,horší je to zabloudit pěšky,to než se vrátí člověk,tak je tma.![]()
![]()
Taky něco kujeme,ale nemůžu se rozhodnout.....
Moruš na skále.
![]()
Tady bejvala taková dost hrozná cesta,ale golfisti jí spravili,ale zase člověk může dostat golfovým míčkem do kebule,a to z obou stran...

A tady už jsme u rybníčka,už je napuštěnej a s tou hloubkou to nebude tak strašný.![]()
![]()
Moruš taky furt leze z tý velký trávy na ten sotva viditelnej jetelíček.
Tak to bych se docela bála,že dostanu tím golfovým míčkem do kebule na o představa,že Sobík před sebou žene golfisty v tom vozítku,tak nevim nevim ![]()
![]()
. No ono ten náš výlet,zas taková štreka nebude, (teď jak je dlouho vidět, tak za vyjížďku kolem těch 10 Km většinou najedeme)ale musíme prozkoumat cesty i na jinčí stranu než jezdíme teď. Fotky nejspíš budou jen z telefonu,páč foťák bude u rodičů na dovolený.
Teď mi psala kámoška, že by jsme ve čtvrtek mohli zkusit koníkům smočit nohy v rybníce, no tak jsem na Sobulu zvědavá, jestli tam vleze nebo ne..
Hříboš je suprovej jak se mu teď mění srst ![]()
Holky pojedete někdo 26. června do kladrub na jezdecký den?
![]()
Noo,to já se právě taky bojím,golfovej míček máme doma a teda,to by normálně člověka i zabilo,dostat to do spánku třeba...
Ale nechodí se tam mezi vozejkama,
to né,jen se prochází po tý cestě,pak je to oddělené jakoby tam byla ohrada,ale vozíky golfový tam nejezděj,akorát může přilítnout ten míček.Já vždycky chvilku čekám
,než na tu cestu vlezu s kobčou a když slyším poblíž hlasy,tak tam nejdu
,popasu jí na trávě,oni za chvilku odejdou o kus dál.
Včéra tam golfisti byli,ale dost daleko od tý cesty.![]()
![]()
Tak to jsem zvědavá,jestli Sobista vleze do vody
,ale myslím,že když tam vleze ten druhý koník,že Sobistovi nebude dlouho trvat a půjde si dobrovolně taky zašplíchat.![]()
Já chci taky Monďáska vzít na koupání s Moruší,ta tam krásně vleze do rybníka,Monďásek sice do brodu vleze,ale brod a rybník je něco jinýho,tak nevím,jak by se na to tvářil,ale za Moruš on půjde na kraj světa.![]()
![]()
ahooj
jaruško do kladrub na jezdecký dny bys mohla přijet a stavit se tady
taky chodíme do písáku
jen v létě je obleženej lidma a ty prskají, když tam vlezem
šárko ty jestli sem jedeš, tak se taky můžeš zastavit
jsem od kladrub 16km
golfový hřiště mě hrozně dráždí![]()
tááák ráda bych si zacválala na tom trávníčku
mám tu novou holku na ježdění a živí se jako fotografka
všechny tři ty fotky jsou od ní

![]()
Ivčí,krááásný fotky,náádhera,už jsem Honzíčka dlouuuho neviděla.![]()
![]()
Joo,taky mě občas napadaj takový myšlenky proběhnout s koníkama ten jejich udržovanej trávník,mohli by bejt rádi,že bychom jim tam utvořili několik desítek krásných jamek,
no ale nevím,nevím...![]()
![]()
Ivčí,díky,určitě bych se ráda stavila,
ale bohužel tam nejedeme,a znáš Oldu...
Asi budu mušet Legiša změřit,se mi zdá,že má už tak 135...
Moruš má 130.
je velkej a pěknej
ale nemáš strach že si "vyrobí" sourozence??
ještě jsem zapomněla. koňovýlety jsou fajn
http://www.bospor.estranky.cz/clanky/co-je-noveho/patecni-vylet-.html
Souhlasím s Jaruškou,fotky jsou krásný. Mno to já bych se baba zvědavá hnedle jela podívat
, ale asi nás do těch Kladrub pojede trochu víc, tak ať u vás neděláme nějakou exkurzi.
U nás taky máme písák,rybníky v něm jsou 4, ale ani jeden není na plavení dobrej
ty naše taky nejsou na plavení dobrý
jen kousek mělčiny a pak prudkej sešup do 4m hloubky. chodíme jen po krajích. čím víc lidí tam chodí tím víc to rozšlapávají a mělčiny jsou čím dal větší a delší. za nějakou dobu to bude perfektní a dokonce tam přestanou chodit lidí, protože už se tam netěží, pokvete voda a bude to zarůstat
![]()
No právě...Takhle už nemůže připouštět a navíc přestal konečně rozhrabávat ty kobylince,z čehož jsem fakt byla na mrtvici,když je sbírám...
![]()
Pierotovi už visí ten pysk,to jsem zvědavá,jak bude vypadat,až mu bude 20..
Moruš je o 3 roky starší a nemá to...
Dneska jsem bádala a objevila jsem Legišovi po těle dost bílejch chlupů,takhle vypadá na nose.
Legišek je frajer největší 
jinak já taky pozoruji na tom malým chlupatci že na zádech má pár bílých chlupů....a to už jsou v té srsti co je vylínaná
Jinak Scharonek roste jako z vody...už má pěkně vylínanou hlavičku a na tý mu svítí jeho lysina jak jikdy....bude mít i tmavé nohy...já už se bála že je bude mít až nevím kam bílé, ale vypadá to opravdu zatím jen na krátké ponožky
už si zvyká i chodit na delší procházky......jen nevím jak ho mám odnaučit atentáty na lidi...on je schopnej se k vám přiřítit a skočit vám na záda ...když se stihnete otočit tak dotapká a dělá že nic....ale jakmile je on rychlejší máte ho na zádech....mě to teda udělal jednou...ale i Venda říkal že to na něj zkoušel
Scharon s mojí kamarádkou
Díky,
No já myslím,že mu moc chybí kamarád na hraní,on by potřeboval ještě jednoho hřebce mladýho k sobě,a skákali by takhle na sebe,na lidi by to pak nedělal...![]()
![]()
Monďásek vždycky,když sbírám koblihy,tak se přijde pomazlit,chce podrbat,a když ho nepodrbu honem,tak se drbe o kolečko,ale on jen tak něžně.![]()