Jak vykastrovat hřebce,když nemá sestouplá obě varlata?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.6.2010 11:17
nowera

XXX.XXX.0.0

Mám hřebce, skoro 3,5, je zatím v pohodě, co se týče chování, občas si jen zahřebčí, ale i přesto bych ho nechala raději vykastrovat... Hřebec jako hříbě žil v hrozných podmínkách a byl podvyživený a nyní je i lehce podražený. Pamatuji si, že měl sestouplá obě varlátka, ale asi stresem mu doslova zalezly zpátky do těla a nyní mu sestouplo jen jedno. Hřebec je zatím na pastvě, mezi svými, ale potřebovala bych si ho v nejbližší době převést k sobě, kde bych ho mohla mít ustájeného na krásné rodinné farmě, ale s kobylkou... Co mám teď dělat? Když čekat "na obě varlátka" nemám čas? Děkuji za jakékoliv odpovědi...

Lucka

24.6.2010 11:24
klawdie

XXX.XXX.94.254

do 4 roku by mělo sestoupit i druhé, ještě bych mu dala chvilku čas, každopádně kastrovat v tomto počasí není moc rozumné, příliš hmyzu, kastruje se v chladnějších měsících. popřípadě i nesestouplé varle není potíž, ovšem kastrace je náročnější a o něco dražší.

24.6.2010 11:39
pierrette

XXX.XXX.48.142

My nesestouplé varle kastrovali na klinice v Brně...

24.6.2010 11:47
nowera

XXX.XXX.0.0

Já teď četla na jiných diskuzích, že to je o veterináři, né o Brně, takže by mě zajímala teď už spíš cena, btw.kdo kastruje v Praze a okolí a v Ústeckém Kraji? Vím, že je to různé, ale tak aspoň abych se měla čeho chytit.. :-)

24.6.2010 12:27
sabina

XXX.XXX.169.144

Počkat, nebo klinika.

Přidejte reakci

Přidat smajlík