Tak to je super,Markét,ta nová práce
,doufám,že budeš spokojená a bude Tě bavit.![]()
![]()
![]()
![]()
Dneska bylo krásný počasí na pasení.
![]()
Lucí,a Usinu nechodíš vykoupat???![]()
![]()
Legiš,když ho osprchujeme,tak ho chytne lítací amok většinou.
![]()
Monďásek má teď po ježdění,ale bohužel i po koupání
,ten kousanec musíme nechat pořádně zahojit.
Můžeme si hrát jen ze země.![]()
ahojky, já taky moc děkuji za přání.....
dnes byla ve stáji docela kovbojka....přišla jsem do stáje a uprostřed boxu díra...pod kobylou se prolomila dlaha...ale nic není ani jí ani prckovi....jenže nejhorčí je že jsem ted ve stáji tento týden sama...kluci od koní co jsou tu nejblíž nebyli doma a ted babo rad....tak koně okamžitě ven....a obvolávat...nakonec přijel kámoš s pomocníkem z vezsnice cca 15km...dali to šikulové dohromady a všichni byli spokojení...mají u mě velkýho panáka...ne-li celou flašku....kobče se ale zpátky do boxu moc nechtělo...chuděra, když jsem odcházela stála naplácnutá za stěně a žvejkala spokojeně trávu...ale k místu kde byla díra se asi nepůjde juknout....malý šel teda záplatu hned zkoumat...to by nebyl on

Tý jo,Markét,tak to měla kobča docela štígro,to mohlo skončit docela ošklivě pro nohy,![]()
brr,no ještě že to klucí spravili brzo,a malej už je teda habáán velkej a širokej...

Ta Tvoje kobylka se mi moc líbí
,takováhle skoro byla ta úplně první,na který jsem já začínala
,akorát byla malinko na lehčí noze,ale normálně tahala i se na ní jezdilo,byla mocinky moc hodná.![]()
![]()
Jaruško, děkuji..![]()
máš taky krásné koníky...já zase začínala na huculce, ale tmavé myšce...když najdu foto odím jí sem....a jak se vede Monďáskovi, jak se mu hojí záda....
a to není aktuální foto, to je 14dní staré....musím zase prďolu nafotit, teď už má vylínané i nožky a na všech 4 má suprové ponožky....ráno jsem byla krmit a kobča v pohodě....nekulhá ani není oteklá...ufff, dnes když to dobře půjde, tak se chci jet podívat do jednoho potoka kousek od nás....teda pokud budou otevřený ohrady a nebudou tam kravinky....
tímto frajerem jsme letos připouštěli
![]()
Jen zaplácávej,od toho to tu je,abychom sem dávaly fotky a diskutovaly,néé???![]()
![]()
![]()
Je kráásná,připomíná mi Bóbikááá.![]()
![]()
![]()
Jdeme na pastvu.
Tak tohle už mě vážně rozpálilo do běla!Až jsem se neudržela a musela dotyčnému napsat..Lidi jsou prasata...Vždyť je to mimino...
http://www.equichannel.cz/dvoulety-hrebec-haflinga
![]()
Ivčí,tak doufám,že už jsi tam měla taky příděl deště,tady lilo 2 dny a celou noc,tak zase to bude vysychat dlouho,ale potřeba zapršet byla,to jooo.![]()
Legišek se v bahně neválí,ten se jde zvrhnout jen když ho osprchujeme.
![]()
My byli včéra venku s Oldou,a bylo to táák kluzký,že Pierot upad i s Oldou,
nic se jim nestalo,ale cváláme do takovýho kopečka,kde je teda taková ta červená hlína,já jela s moruš první a najednou za sebou slyším..uuuuuáááááááááááááááááááá,
ohlídnu se a on Pierot v poloze skoro ležmo,
ale Olda nespad
,kdepáák,ten tu flašu prostě nedá.
![]()
Vozili jsme malý cvrčky,tahle Terezka by tak ráda jezdila,ale nemá na čem....

Tady Hubert,už vyrostl,teda,
a saje už kráásně,každých 2,5 hodiny je takhle napojen tím sušeným koňským mlíkem,už začíná pomaloučku dostávat i granulky,ale o ty ještě moc velkej zájem nemá,ale travičku už žmoulá.![]()

No a tady zase zabodoval Pierot,ceeelý 2 hodiny stojí přivázanej v kruhovce a může si káknout tam,néééééééééééé,on se muší vykáknout hned za jejich barákem na silnici....
Tak Olda uklízí....
Jaru my jsme včera taky vyrazili ven s holkama a v některých místech se to taky dost smekalo, ale zas ten déšť byl potřeba. Teď je takovej krásně čistej vzdoušek :-). No my byli předevčírem jezdit a to jsme najeli nějakých 11 km, tak jsem říkala,že teda s holkama pojedeme,ale že by jsme spíš dali něco kratšího no a nakonec z toho vylezlo skoro 20 Km
, ale Sobistus to teda zvádal v pohodě, stejně jsme šli spíš krokem max klusem, tak to koniska měli takovej pohodovej špacír.
tady jak nás Aleš fotil, tak těsně za ním přebíhali srnky, tak jsem si říkala,že by se asi docela divil, kdyby ho tam nějaká sestřelila
hurááááá
tak nám taky zapršelo

konečně!!! včera jsem měla volno a byli tu holky tak jsme hned vystrouhali 3. ale že by to měli nějak měkký to teda ne
ještě je bláto tak musím honem dodělat ty další. asi u toho umřu![]()
včera jsme i byli venku ale měla jsem na vodítku začátečnici takže jen krok klus. přijela jsem zmáchaná jak kdybych zmokla
větve byli nějak mokrý a skloněný
Ahojky! Vždycky ráda koukám tady na fotky. Pierot s emi strašně líbí. Sice bych takovou rozhlednu doma nechtěla ale na kuk se mi moc líbí
. No a Sobista..to je prostě krasavec!!! Takový koníček akorátní a šikovný
.
Nám tady včera v noci pršelo hodně, ráno bylo fajn, tak jsem nasedlala, ale cestou začalo být příšerné dusno a kolem pískovny hmyzu a hlavně hovat šíleně, Use se zdálo, že ji trefí šlak...no byla jsem mokrá a zpocená z toho dusna..fuj 
Tak jsem ji šla hodit ke koním, ale odpoledne se rozpršelo..jsem si říkala, že koně se schovají.. No ani náhodou. Jsem pro ni šla k večeru, jak přestalo pršet, jenom jak jsem byla u ohrady, tak se zase rozpršelo a pak cestou domů jsem zmokla s Usou totálně. No a koně se pásli spokojení všichni tři na travičce, mokli, byli rádi, že nelítají hovada, bylo jim fajn..ono bylo i teplo, takže pohoda. Betty byla krásně vykoupaná...ale má se tam fajn, potřetí už byla vykoupaná hadicí..tu za dva roky ani neviděla...
. Tak si docela užívá tu péči

No a dneska leje pořád, takže Usa je doma, bagruje seno a chrápe
jj hurá konečně zapršelo...i koníci byli najednou jako vyměnění...do ohrad hnali jak kdyby jim tu trávu měl někdo sežrat...v těchj hicech to vypadalo, že je tam budu muset nosit ![]()
to jsem už frajer co

Jojo,je kráásnej,fakt se hodně pomamil
,kráásná barvička.
To bude pořádnej tahoun v dospělosti,já viděla pár těch chladnokrevnejch plemeníků a z těch jejich prdelí mi normálně šla hlava kolem,to byla jedna prdel jako 3 Morušinýýý....

Tak to je super,Ivčí,že už Vám taky sprchlo
,já jsem pak už ke konci tomu dešti říkala,ať se jde podívat do Bohdanče,tak jsem ráda,že dorazil.![]()

Ty kopýtka nezávidím,je to dřina,když je jich tolik,já jsem hrozně ráda,že to dělat nemusím,moje hrbatý záda by to nevydržely....

Lucí,to je skvělý,že má zase Betka tu péči
,ona si jí rozhodně zaslouží
,né to,kde byla předtím...
![]()
A nějáký fotičky Usidla by nebyly????
Už jsem jí dlooouho neviděla..
No,už podruhý jsem pustila Monďáska do výběhu ke koním,neodolala jsem mu,on tam chtěl,
tak doufám,že už si dá majzla,
Jarča má nový sedlo,kratší
,takže to nezasahuje do toho kousance,tak to chceme jít zítra zkusit,
jen se tam nesměj dát brašničky,jinak by to nic dělat nemělo,no uvidíme,budu to po cestě sledovat a kdyby něco,tak hned pojedeme dom.![]()
Jenže prozmněnu má Jarča peeerfektně servaný koleno,no lítala na dvoře a ňák to neubrzdila,tak jí musím zítra dát kalhoty a do nich proříznout díru,aby to větralo
,jinak ty rajtky,jak jsou jí akorát,by jí ty strupy asi servaly
,ach jo,fuuurt je něco,ještě že ta Moruš aspoň furt nepadá jako ten Pierot,sice včéra už taky měla včéra hlavu na zemi,jak jí to podjelo,ale ona prostě to vždycky něják vybere,že s náma nepráskne.![]()
![]()
taky jsem jednou měla ošklivou bouračku ze hřbetu koně...bylo to v zimě a Roze uklouzl zadek a už jsme ležely ještě k tomu na silnici....fuj...a to ještě jak se sama lekla vůbec nechtěla vstát...bylo mi hrozně....a to kolem nás projeli 3 auta a ani jedno nepřibrzdilo...asi po třech minutách se zvedla...to jsem jí pak zase málem umačkala radostí že je ok....fuj už nikdy.....
jinak Scharon když byl malinký byl na hubě snad každý den.....a včera teda hodil ukázkový skluz když nevybral zatáčku...ale tomu to bylo jedno hned byl na nohách a pádil si to dál...
taky bych ráda viděla fotečky Usinky
Já teď moc fotky Usy nové nemám. Vlastně mám něco se psy...takové ty žužlací
Tady Fabricius a Usa

Jo tak to máte kousíček,Šárí,to je paráda,že nemusíte nikam daleko
,já vím,že se Sobík těší vždycky,vid,když zjistí,že jde za kámošem...![]()
![]()
![]()
![]()
Jéé,Markét,no to muselo bejt teda na tý silnici
,mě by víc než ten otřes zlomilo to,jak jsou ti lidi projíždějící kolem lhostejní
,snad by člověka i přejeli....

Kačenka jednou upadla taky s Jarčou na silnici a taky,jelo auto kolem a úplně jsem viděla tomu řidiči do ksichtu,že mu tam snad ta holka s tou kobčou i překáží a najel skoro na ně
,Jarča se nemohla hýbat a zvedala se pomalu,byla dost potlučená,tak jí nešlo vyskočit a rychle zmizet....
to jo Uska a Fabík jsou k sežrání...to je krásný....to Scharon by ho asi ohryzkával
má ted období kdy musí vzít snad do huby všechno...
Jaruš, já teda naštěstí jen naražená, ale v tu chvíli mě to asi ani nebolelo, protože jsem se soustředila na Rozárku a jak jí postavit....druhý den už to bylo horší...to jsem myslela že do mě snad narazil kamion...nemám ráda takovédle pády...jakmile letím sama tak budiž...moje blbost, ale když jde i koník...fuj...
mami následuj mě, už vím kudy
![]()
No jo,občas se stane,že upadne i kůň,taky se mi to jednou jedinkrát stalo,ale padli jsme do trávy a nic nám oběma nebylo
,valach vyskočil jak rybička a koukal,co se to stalo,
a já když jsem viděla,že on je v pohodě,tak jsem se pak teprve začala smát,jak byl z toho vykulenej,že spadnul.
Dneska jsem koukala zblízka na tu jizvu a rostou tam takový minichlupy
,jako když je Olda 2 dny oholenej,takovej ježek.
Usa se má se psy strašně ráda a ráda je tak žužlá a oni ji olizují a vracejí to něžně. Důvěřují si.
Jinak ty pády jsou nepříjemné, au au au. Já se tak natáhla s Usou jednou před třemi lety myslím. Ujely ji nožky na kluzké trávě ve cvalu a Usa to sotva vybrala, ale já si vystoupila a byla jsem hoodně vděčná za přilbu, protože mě bolela hlava ještě večer, přilba křupla a já se chvíli sbírala ze země. Druhý den jsem taky byla přejetá parním válcem. Usa měla záchvat hysterie co dělám na zemi a šla mě okukovat ...zlatíčko. Naštěstí by nevzala roha.
Jinak včera jsem vzala Usu po delší době na louku a trochu jsme přiježďovaly. Byla docela šikovná a snažila se, ale bylo vidět, že jsme dlouho moc nejezdily. Snad už to bude lepší. Pak dojela Jarka a vzalal Betty, tak jsem s nimi ještě jela se projet a Betty byla šťastná, že jede s Usou ven. Benda byl z toho trochu mimo, ale slíbila jsem, že si ho dnes vezmu pod sedlo večer na chvíli. Měla jsem je postupně všechny tři nyní na lonži, aby si protáhli faldy
![]()
![]()
To je kráásný,jak se oňuňávají.![]()
![]()

![]()
![]()
My byly s Jarčou zkusit to sedýlko,bebíčko bylo naprosto v pohodě,kontrolovaly jsme pořád,ale fakt super.
![]()
![]()
monďásek,na to,že nebyl docela dlouho pod sedlem,tak super,vůůbec nejančí,nevyhazuje,jde úplně normálně,moooc šikovnej koníček.![]()
![]()
Tady uklízím bobánky zase já
,Moruš se tam krásně vykákla,ona chtěla jít do trávy,jenže to nešlo,tam měli nataženej řetěz,tak to hold mušela pustit na cestu,ale jinak je opravdu šikovná a nevykadí se na silnici,vždycky mě zatáhne bokem.![]()
![]()
Jedna z kontrol,Jarča už se to asi napopátý naučila zvedat tak,aby to bylo vidět celý,že je to v pořádku.
![]()
Jely jsme okolo jízdárny,tak neodolala a tu šedesátku si mušela dvakrát skočit...![]()
Díky ![]()
Vidíte jak je vylínaná? Má skoro holou hlavu, prosvítá ji tmavá kůže a jde vidět kde má znak...jak byla ryzák, tak měla bílou hvězdu protáhlou.
No ty její ksichty jsou někdy síla. Ale vě+tšinou ji moc nezachytím. Tady to byla výjimka.
Teda sena máš hromadu a tu louku s hromadou koní fakt závidím. Ale tak já jsem nyní spokojená a mám to s Usou dobře vyřešené. Chtěla jsem k večeru vzít Bendulku pod sedlo, ale nevyšlo to, přihnala se od Beskyd děsná hrůza, tak tak jsem to s ní stihla domů. Naštěstí se to vypršelo a vybouřilo v horách a tady byl jen zbytek, ale zrovna na louce na koni bych jet nemusela...
Bospor, prosím tě, jak uchováváš to seno venku? Já měla teď tři balíky slámy venku pod plachtou, protože se mi díky senu nevešly do stodoly, dvakrát do toho zapršelo a strašně rychle to zplesnivělo. Kvůli místu bych ráda měla venku slámu, aby se mi vešlo pod střechu více sena, ale pár let jsem to zkoušela s plachtováním a stejně to bylo po zimě v šíleném stavu. Dík.
JJ, my máme taky problém u koní. Doma mám malé balíky v seníku a zbytek je v kotci (kde psi stejně nejsou, skladuji tam seno a hobliny v pytlích). Mám to na paletách, řásně přikryté a nahoře jsou vlnité plastové díly, co bývaly na zastávkách busu. Ale u koní máme ty kulaté balíky a tři byly nyní ze sklizně ponechány a pěkně nám zplesnivěly
, tak nevíme co s tím. Vypadá to, že je to uprostřed dobré, eden jsme v olšině rozdělávali, ale fakt nevím, zda ty prostředky vybrat a dát do stohu, nebo to prostě vyhodit, i když uprostřed je krásné seno. Ale povrchu to zmohlo, pod plachtou to zplesnivělo..fakt hrozné. Jak ty balíky skladovat venku?
No nic..já jdu hodit obličej na ksicht a musí se nějak dnes dostat do Zlína na jednání...
Bospor gratuluju k pořádný hromadě sena
a louce pro koníky 
Než jsme postavili přístřešek,tak jsem taky slámu měla venku na paletě a pod plachtou, měla jsem teda vždycky jen jeden balík a i když zapršelo,tak sláma vždycky bývala ok. Ale seno nevím jestli bych takhle nechala venku i když ono to kolikrát jinak nejde.
Jinak Jarčo nejsi jediná kdo má nějako pošramocenýho oře ( myslím ten Monďáskův kousanec), můj milý Sobistus si včera docela nehezky orval spěnku, takže teď pochoduje po zahradě se zeleno stříbrnou nohou, pajdá a má výraz nebohého koníška a přitom kdyby nebyl cacnej a nesnažil se prorvat na jabka,tak tohle nemusel mít.

Takže teď musí být v klidu, takže žádný kravení s kámošem
mno a to jsem příští týden zas chtěli jet na kurz, ach ju....

Jéééééééééé,to je náádhera to seno,to je můj sen mít takhle pěkně obložený koně senem na zimu,tak super,Ivčí,
a ta louka,
no to je prostě ráj,![]()
![]()
moc Ti to přeju a koníkům taky,já vím,že dělají dostihy sami teď,coo??![]()
![]()
Co se týče toho překrývání plachtou sena,tak to je to nejhorší,co pro to seno může kdo udělat,páč tam se hned tvoří skleníkový efekt a to je vlhko a teplo,což je pro balík to nejhorší,to už je lepší je nechat v tom stohu,ono taky zčerná,ale jen v těch místech,kde se balíky dotýkají jeden druhýho a jinak to steče ta voda a jsou do jara normálně k použití.
Mno Jarčo nevím nevím, přeci jen to má dost ošklivý,ale má to na takovým blbím místě, že vet říkal,že i kdyby se to šilo,tak to nemá moc cenu. Takže teď pro změnu máme doma model koníčka s fialovou nožičkou od hypermanganu a střídáme to se stříbrným zástřikem, včera jsem ještě měla dovču,tak za mnou Sobula pořád chodil a dloubal do mě a koukal těma kukadlama jako že má bebí komediant jeden
To je mi líto, ale určitě bude brzy v pořádku. To já mám taky tu svou uň věčně nějak barevnou
.
Včera jsem byla autem ve Zlíně...100kilásků tam a kolem 17 zpátky..no síla. Za Zlínem byla nehezká bouračka, nějaký expert tam skončil z našeho směru v protisměru a pořádně nabořil do sloupu se světlem, auto vepředu na šrot, sloup ohnutý až skoro do cesty jak párátko...no síla. Takže jsme stáli v koloně a pekli se všichni. Snad je řidič OK...nevypadalo to však hezky.Jak jsem dojela domů, tak okamžitě sebou plácla do vany..byla jsem zpocená a uvařená. No a šla pro Usu. V olšině kopýtka...jsem si říkala..aha! Koně! vylezu z olšiny a kolem procválala Betty!
..ale né sama! Měli tam nějakého strejdu a ten jezdil na Betty. I Jarka tam byla, prý byli na malé vyjížďce i s Bendou..Jarka na Bendíkovi a že super a náš novopečený majitel na Betty..poprvé a že i klusali. No a pak Jarka prý na chvíli na Betty a pak jezdil ten strejda a ten ji teda hezky protáhnul po loukách. Nejlepší je Usa...žádné lítání nebo řvaní u ohrady. Zaparkovala do přístřešku a v klidu čekala, až pro ni někdo dojde. Bylo jí úplně fuk, že koně šli pryč a jezdit. Jak jsem přišla a zavolala, tak zařvala a teda přiběhla z přístřešku k ohradě, ale hned mi okazovala, že jde teda k východu, jestli ji otevřu..přece jdeme domů, ne?
Tak jsem ji vypustila na louku, kde ještě cválala Betty. Myslela jsem, jestli třeba se nepřipojí, ale kdééže. To by arab musel hnout zadkem a to není jen tak
...stála, hlavu zabořenou v jeteli a bagrovala o sto šest
Ta Usina je fakt diunej arab,hihi
,nechce se moc hejbat,
ale to je vlastně fakt,že se žádnej kůň nehejbe zbytečně,když nemusí.![]()
Šárí,to bylo na šití,joo???Hele,uvidíš,do příštího víkendu je ještě poměrně daleko a za tu dobu se to může docela dobře zahojit,pokud to není v ohybu,a když hold se to nezahojí,tak určitě na kurzík jdi i sama,bez Sobíka,naučíš se na jiných koních zase něco nového.![]()

Jéé,Lucí,tak budeš mít spolujezdce,
a koukám,že docela schopnýho,když už cválal,juchůůůů!!!!!
Je to šikulka,tak ať mu to dlouho vydrží.![]()

My jsme včéra strouhali koníky,byli všicí mooocinky hodnaný,i Legišek,![]()
hold dostává rozum.![]()
jj Jaru má to v ohybu, taky jsem říkala,že se pujdu jen mrknout sama a kdyžtak si na práci ze země pujčím nějakého úně tam, to by snad neměl být problém :-)
Lucky tak to smažení v autě nezávidím, to je pak hrůza ![]()
No mě Sobistus včera večer řval na kámoše, oni když kluci řehtaj tak je to docela slyšet, a ještě k tomu z kravína řvali nový bejci,tak jsme měli noc jak někde na velkostatku ![]()
![]()
![]()
No to musela být sranda. my tady měli takový kravál naposledy jak jsme měli s Linettou jet na vyjížďku a měla říji, tak na sebe holky řvaly přes půl dědiny, ještě se ani neviděly
.
No, spolujezdec to nebude, ten je jen návštěva. Ale Jarka jezdit bude a majitelé jsou začátečníci, ale jeden kdysi jezdil a Hanku jsem posledně vozilka bez sedla na Betty...to zvládnou. Beťule je hodná, pohodlná ....jenom se ji Usa nesmí zatoulat za křovím
..to posledně zabalila i s Jarkou a pištěním přiběhla
.
no nic..už je snad po snídani, tak ji jdu hodit na pastvinu...
![]()
My se bylI zase pokochati krajinou,bylo náádherně,a kráásně jsme si to užily.
![]()
Už dneska bylo napůl posekaný jedno pole řepky,tak už to začne brzo...
![]()
A neodolaly jsme pokušení,vykoupaly jsme se tam,to byla náádhera.![]()
Koníky jsme tam ještě nekoupali,to se nejdříve muším zeptat majitele,jestli už se tam s koníkama může,ale my se čachtaly já asi 10 minut a Jarča hodinu.
Ahojky,
Jaruš,jak vždy krásná fotodokumentace![]()
Nové sedýlko vypadá velice pohodlně
a hlavně ,že máte díky němu Monďáska pojízdného![]()
Tady posílám Morčíkovu novou partu,jeho původní kamarád nám bohužel umřel kvůli tomu horku...
hurá prší...a já ráno když jela krnit vůbec nezmokla...a jak jinak v největším lijáku ke koníkům a do práce...asi 10 minut na to co jsem se převlékla do suchého přestalo pršet.....i spoďáry jsem si musela převléknout...ale už se dá alespoň dýchat
![]()
Dííky,Markét,noo,přesně,díky tomu,že tohle sedýlko je o dost kratší,tak Monďásek může pod sedlo,jinak by to nešlo s tím bývalým Pierotovým sedlem.
Markét tady taky pršíííííííí....
Jsou roztomilý,ale ještě strááášně lekavý
ale už se otrkávaj,Morčoid jim všecko ukazuje
Teď je příjemně,jak sprchlo,tady v Praze asi bude celý den mrholit,ale nevadí,je to moc příjemný po těch vedrech
takhle,když člověk ví,že sprchne,ale pak má být zase krásně,tak je to fajn!
A ještě Vám ukážu,jaký si ségra pořídila myšičky
Byla jsem se na ně podívat a mohla jsem se z nich zbláznit
je to paráda,když to člověk vezme pod rameno a jde!To já s Tequiloušem mám bez auta smůlu
A tady Míša
Jsou to obě fenky a taky mají takový netypicky holčičí jména,jako já mám Tequilu
dodneška mu všichni řikaj ,jako holce,ikdyž ví,že je to ten Tequila!
A jak krááásně voní!musela jsem k nim pořád čuchat,jaká je to krásná štěněcí vůně!