Tak po dlouuuhéééé době zase zakládám pokračování jáááá.. Holky, za chvíli máme stovku
nejsme žádný Béčka a zvládneme obě najednou
čmuchám, čmuchám člověčinu
Madow : a jsi rozhodnutá, že ho prodáš? Hřebečci se prodávají hůř než kobylky. A v zimě se moc koně nekupujou. Tak pokud si si jistá, že Sharona chceš prodat, tak bych už rozhodila sítě. Jak se odstaví, tak aby měl už majitele, a nemusela si odstavovat tak, že by si ho oddělila od kobyly a hřebec zůstal sám.. Není to myšleno ve zlém
Zdravím!!!
Tak Sabča skončila na šampionátu druhá za Blizňákovo Navarou, což je opravdu nádherná kobyla. Jsem na tu mojí holku strašně pyšná. Máme doma krásnej pohár. Ještě zvládnout ve čtvrtek zkoušky a je to všechno za náma. A hlavně od čtvrtka už jí budu mít konečně doma!!!
petra136
napsal(a):
Zdravím!!!
Tak Sabča skončila na šampionátu druhá za Blizňákovo Navarou, což je opravdu nádherná kobyla. Jsem na tu mojí holku strašně pyšná. Máme doma krásnej pohár. Ještě zvládnout ve čtvrtek zkoušky a je to všechno za náma. A hlavně od čtvrtka už jí budu mít konečně doma!!!
obrovska gratulacia, som na vas obe pysna
tak u nás opět leje....žádná novinka....tma jak v pytli....Sharonek už je na prodej...má už i inzerát.
Sharon a nová ohlávka
Ahoj tak sem po dlouhé době nakuju a mám na vás takovou prosbu.
Nevíte o někom kdo by se ujal velké kníračky. Její 9let, zvyklá na kotec a částečně asi i na koně. Momentálně se nachází v lokalitě Zlínského kraje dříve okr. Kroměříž. Majitelka si ji bohužel nemůže z osobních důvodů nechat. TAkže kdyby měl někdo zájem tak se ozvěte prosím na můj e-mail Jizerra@seznam.cz a já vám pošlu kontakt přímo na majitelku fenečky.
zle zaobchadzanie...na kone je od zaciatku super, stale je so mnou, ako moj tien...
Tak mám tu mojí šampionku doma. Nožka je ještě oteklá, ale po zábalu to opadlo a po jejím běhání ve výběhu ještě víc. To jste lidi neviděli, jak byla ta kobča šťastná, že může běhat. Neuvěřitelný. Celých 10 minut jen běhala, řehtala, kvičela, vyhazovala, no prostě si užívala. Jsem na ní koukala jako blázen, žádný kulhání,nic.
tak, my mame vcelku velmi narocny vikend za sebou, v sobotu konule sli na putak, zhruba 60km dokopy a drzali sa velmi dobre a v nedelu boli hobby western zavody a tam sme vozili deticky
Holky, já mám doma prostě úplnej zázrak!!! To je neuvěřitelný, co ta kobča dokáže a já jsem jí za to všechno táááák šíleně vděčná!!! Ona přijede na Bulovku, vyleze z vozejku, ochutná jejich seno, pak se ustrojí, zapřáhne do vozu, kterej vůbec neseděl na chomoutovej postroj, s kočárem připlým jen na pobočákách odjede v šíleným bahně, v kterým nikdy nechodila, drezuru i parkur a potom ještě všem vytře zraky při těžkým tahu s plným počtem bodů, aby nakonec nechala všechny domácí s přehledem za sebou a vyhrála s 7,83 body výkonnostky!!! No není ona dokonalá??????????
Fotka je z tréninku, protože jsem zapomněla foťák.
Gratuluju k nadšení a spokojenosti s vlastním koněm, protože to je to nejlepší a nejhezčí, co se každému z nás může přihodit . Všecko ostatní kolem dokola jsou prkotiny
.
Ať ten pocit všem, kdo ho mají, vydrží co nejdéle
petra136
napsal(a):
Holky, já mám doma prostě úplnej zázrak!!! To je neuvěřitelný, co ta kobča dokáže a já jsem jí za to všechno táááák šíleně vděčná!!! Ona přijede na Bulovku, vyleze z vozejku, ochutná jejich seno, pak se ustrojí, zapřáhne do vozu, kterej vůbec neseděl na chomoutovej postroj, s kočárem připlým jen na pobočákách odjede v šíleným bahně, v kterým nikdy nechodila, drezuru i parkur a potom ještě všem vytře zraky při těžkým tahu s plným počtem bodů, aby nakonec nechala všechny domácí s přehledem za sebou a vyhrála s 7,83 body výkonnostky!!! No není ona dokonalá??????????
Fotka je z tréninku, protože jsem zapomněla foťák.
GEATULUJEME!!!!
ahojky...Peti taky moc gratuluji a chci ti ještě moc poděkovat, že jsi mi našla hodnou páničku pro Sharonka...
Sabča je prostě šikulka krásná.
Bonitka 60Km...to by mě asi upadla prdelka
máte na kobče krásný sedlo
Ikdyž si obvykle myslím, že už mě v inzerci toho moc překvapit nemůže, sem tam se něco najde:
http://zvirata.bazos.cz/inzerat/7196469/Hrebecek-Slezsky-Norik-s-PP.php
Že chovám tak drakovité plemeno, kdy odstávčatům pro vyvedení za vrata se musí strkat do huby páka, jsem neměla 14 let tušení
Sally, už jsem ten inzerát taky viděla. Chlap by potřeboval vysvětlit něco o hříbatech !
MOžná pro něj pojedeme, kamarádka shání a když viděla tohohle, tak řekla, že asi jo. No, dám vědět.
tak toto je vážně hnus....vždyt je to prcíček ještě o skoro týden mladší než Sharik....toto by mě v životě nenapadlo....bobek malinkej krásnej...pán by zasloužil pár facek....co jsem si pořídila je toto a můžu říct že na vodění jak malýho tak kobylky je to úžasná věc....dřív jsem s rozou nemohla nikam jen tak na prochajdu aniž by neměla v hubině udidlo...to jsem za ní hned vlála jak kus hadru...ale tohle paráda...http://www.bestforpet.cz/bestforpet/eshop/4-1-Kone/557-4-Ohlavky/5/259-Ohlavka-skolici
misamarincova
napsal(a):
Sally, už jsem ten inzerát taky viděla. Chlap by potřeboval vysvětlit něco o hříbatech !
MOžná pro něj pojedeme, kamarádka shání a když viděla tohohle, tak řekla, že asi jo. No, dám vědět.
Míšo, to chce kamarádka kupovat toho z inzerátu? Něco jako dobrý skutek? Hm, teda já bych takové množitele tím, že od nich hříbě koupím nepodporovala - aby mohli vyrobit dalšího chudáka, ale každý jsme nějaký. Nasekat dotačních hříbat zřejmě zvládne každý druhý, ale naučit úplné základy k ovládání asi ne.
Až dotace skončí, aspoň jich ubyde, doufám...
madow
napsal(a):
tak toto je vážně hnus....vždyt je to prcíček ještě o skoro týden mladší než Sharik....toto by mě v životě nenapadlo....bobek malinkej krásnej...pán by zasloužil pár facek....co jsem si pořídila je toto a můžu říct že na vodění jak malýho tak kobylky je to úžasná věc....dřív jsem s rozou nemohla nikam jen tak na prochajdu aniž by neměla v hubině udidlo...to jsem za ní hned vlála jak kus hadru...ale tohle paráda...http://www.bestforpet.cz/bestforpet/eshop/4-1-Kone/557-4-Ohlavky/5/259-Ohlavka-skolici
Tak já si vystačím už mnoho let s provazovkama, cenu ani nepamatuju ( 150? Kč), mám je dlouho. Většině hříbat stačila obyčejná stájovka na vodění a kdo se rozhodl už jako odstávče ignorovat, dostal provazovku. Jinak na nich vodím cokoliv od ročků až po starou kobylu, když nejde o práci na udidle..
Markét, ta nebyla za 1500 Kč, ale když jsem se na ní dívala já, tak stála 350 Kč.
Jinak Lído, kamarádka shání hříbě/koně, chlaďase, ale má poměrně nízký limit na ceně. Nejddříve jsem myslela, že by mohla mít od Markéty, ten je ale už zamluven, tak zkoušíme další. Záleží na ní, kterého si vybere :-) JInak jsem jí nabízela už i tvého Stuarta, ale cena s cestou už je na ní moc.
Zítra jedu koupit provazovou stájovku, tak sem zvědavá, jak se na ní bude tvářit Punťa. Jinak myslíš, že bude stačit trojka?
Míšo, k nám by jste se od vás taky pěkně projeli...pokud koukám správně tak to je nejkratší cestou nějakých 330km
tuto ohlávku já myslím
http://www.horseclub.cz/horseclub/eshop/3-1-Prirozena-komunikace/0/5/453-Skolici-ohlavka-Monty-Roberts-Dually
misamarincova
napsal(a):
Markét, ta nebyla za 1500 Kč, ale když jsem se na ní dívala já, tak stála 350 Kč.
Jinak Lído, kamarádka shání hříbě/koně, chlaďase, ale má poměrně nízký limit na ceně. Nejddříve jsem myslela, že by mohla mít od Markéty, ten je ale už zamluven, tak zkoušíme další. Záleží na ní, kterého si vybere :-) JInak jsem jí nabízela už i tvého Stuarta, ale cena s cestou už je na ní moc.
Zítra jedu koupit provazovou stájovku, tak sem zvědavá, jak se na ní bude tvářit Punťa. Jinak myslíš, že bude stačit trojka?
Trojka snad stačit bude; dál to bude o tom, jestli bude mít hlavu po mámě nebo po tátovi. Tipuju zatím tatíka ( hlavy kus).
Jinak jestli je pro kámošku v limitu 15 tisíc za odstávče hřebce, tak to je aspoň tady běžná cena, u rezavců určitě, těch je nejvíc.
Stuart je už doost přerostlé hříbě, záď má nejvýš ze všech našich . Asi na těch povídačkách o obřících z rané kastrace cosi bude.
O hřebečcích z okolí na prodej moc nevím, když nekupuju - jen o tomhle ( od přítele kamarádky):
http://zvirata.bazos.cz/inzerat/7088937/slezsky-norik-hrebec.php
Viděla jsem ho jako 2 měsíčního, krásné zvíře . Jeden z nejlepších hřebečků, co jsem kdy viděla - nový majitel s ním určitě udělá parádu. Z matky po Streimur, otec Ryo. Je už valášek, na můj vkus sice brzo, ale nový majitel aspoň ušetří za kastraci a může ho dát zrovna mezi jakékoli koně... cena kolem 16 tis., záleží na dohodě.
Na té poslední fotce u inzerátu je s ním jeho o rok starší sestra.
Víš Markét, já cestu nijak extra neřeším. Mám naftu za hodně dobrou cenu(vždy za půlku než je normálně na pumpě) a ještě jezdím sama nebo kamarád.
Lído, já informace o hřebečkovi předám, ale musí se rozhodnout sama. Tady u nás toho moc s původem není.A když náhodou, tak za něj chtějí pálku. Teď mě ještě napadl Ostřetín, mají letos dvě hříbata...
Jinak Punťa má teď na hlavě Fullku a má jí akorát:-) To brzo!
madow
napsal(a):
ahojky...Peti taky moc gratuluji a chci ti ještě moc poděkovat, že jsi mi našla hodnou páničku pro Sharonka...
Sabča je prostě šikulka krásná.
Bonitka 60Km...to by mě asi upadla prdelka
máte na kobče krásný sedlo
Madow, vsak moj muz bol este dva dni potom ako dolamany dakujeme za pochvalu sedielka, je z velkej dialky, az z Floridy
Tak když tu tak probíráte ta hříbátka a hřebečky tak sem taky jednoho hodím.
Tak když tu tak probíráte ta hříbátka a hřebečky tak sem taky jednoho hodím.
bonita
napsal(a):
sally, tento posledny inzerat, co si sem vlozila, tak ten mimis bude fakt tmavy ryzak?
Bonit, tmavý ryzák bude nejspíš zbožné přání
Bělohřívý nějaký ryzák, odhaduju barvu jako otec Ryo, i tu grošovanost. Už se u nás pár ryzáků narodilo, tak vím, že při prvním přelínávání tmavá barva na čumáku a kolem očí vůbec nemusí znamenat tmavého ryzáka, navíc když má světlý zadek - už přelínaný .
Tahle naše loňská kobylka se taky tvářila, že by mohla být tmavá:
... a takto vypadá jako ročka ( foto od majitelky), ani bych ji nepoznala :
misamarincova
napsal(a):
Víš Markét, já cestu nijak extra neřeším. Mám naftu za hodně dobrou cenu(vždy za půlku než je normálně na pumpě) a ještě jezdím sama nebo kamarád.
Lído, já informace o hřebečkovi předám, ale musí se rozhodnout sama. Tady u nás toho moc s původem není.A když náhodou, tak za něj chtějí pálku. Teď mě ještě napadl Ostřetín, mají letos dvě hříbata...
Jinak Punťa má teď na hlavě Fullku a má jí akorát:-) To brzo!
Jasně, rozhodování je na kupci. Nejlíp objet toho co nejvíc. Kolik tam u vás chtějí za původové?
Tady je původový snad každý, tak to cenu moc nezvedá, protože by neprodal nikdo nic. Tedy ti, co opravdu chtějí prodat, ne jen nabízet .
Ještě že nemá Punťa klabonos a ohlávka se nemusí nadšívat přes čumák .
Máma má hlavu skoro teplokrevnou
Míšo, tak to je jiná...kdyby si to holčina rozmyslela a nebylo ještě pozdě dám 100% vědět...
No, hříbata se u nás prodávají draze. Nejobyčejnější barvy a hřebečci 20 000 normálně. Barvy a původ hodně zvedá na ceně. Jeden chlap tady u nás měl hříbě po Nachovi. Obyčejný hnědáček-kobylka tedy, ale 35000 Kč. Myslela jsem si, že se spletl nebo že si dělá srandu, ale byla to pravda. Říkal všem laikům jak je jeho táta mistr republiky, všichni ho znají,apod. A prodal!
Ale to byl extrém, průměrně se to tu pohybuje 20-30000 Kč
mě hodně lidí nadávalo, že prodávám Sharika strašně pod cenou....jenže má poloviční původ, takže plemeník nikdy nebude a stejně z něj asi do budoucna bude valach a hlavně je spousta letošních hříbatek a já sice to bude s velkým brekem Sharona musím prodat...a já osobně si myslím, že cena je tak akorát....já na něm nechci rejžovat...chci jen aby se měl moc dobře a měli ho rádi
misamarincova
napsal(a):
Samara se tedy pořádně změnila
Večer dám fotku nové provazovky, už se těším. Vždycky když jedu do jezdeckých potřeb, tak jsem tam jak v ráji Prohlížím si(málokdy nakupuji
) a nemůžu se odtrhnout jet domu
a hlavně noc předtím nemůžu skoro spát.
u mna presne to iste, keby mi dali na vyber, ci znackovy obchod s oblecenim, alebo konske potreby, volba je viac ako jasna
misamarincova
napsal(a):
No, hříbata se u nás prodávají draze. Nejobyčejnější barvy a hřebečci 20 000 normálně. Barvy a původ hodně zvedá na ceně. Jeden chlap tady u nás měl hříbě po Nachovi. Obyčejný hnědáček-kobylka tedy, ale 35000 Kč. Myslela jsem si, že se spletl nebo že si dělá srandu, ale byla to pravda. Říkal všem laikům jak je jeho táta mistr republiky, všichni ho znají,apod. A prodal!
Ale to byl extrém, průměrně se to tu pohybuje 20-30000 Kč
Tak to jsou strašné ceny. To bych nedala ani omylem... 35 tisíc ani za hermelínu... povídačky o slavných tatících nebo šampionkách maminkách mne neberou; zajímá mě, jak vypadá a jaké je jen to, co kupuju, protože jen to budu mít doma.
Ale jak se říká, kůň má takovou cenu, jakou za ni kupec dá
Ještě jedna Samara ( první zprava), vedle Stázka a prý nerozlučný beraní kámoš, co má rád velké holky ( foto od majitelky):
madow
napsal(a):
mě hodně lidí nadávalo, že prodávám Sharika strašně pod cenou....jenže má poloviční původ, takže plemeník nikdy nebude a stejně z něj asi do budoucna bude valach a hlavně je spousta letošních hříbatek a já sice to bude s velkým brekem Sharona musím prodat...a já osobně si myslím, že cena je tak akorát....já na něm nechci rejžovat...chci jen aby se měl moc dobře a měli ho rádi
Myslím, že je to dobrá cena za pěkného hřebečka - minimální počet lidí shání hřebce k uchovnění, aby řešili původ; a chlaďas to je, ne kříženec. Přeju mu dobrého nového majitele .
Ono se vždycky najde mudrlantů, pro které je prodávané hříbě levné nebo drahé - když ale sami ani neuvažují o jeho koupi, houby na nich záleží
Tmavý ryzák....jsem zvědavá na hříbo příští rok zda se potatí nebo pomamí....jinak na příští rok pokud to bude hřebeček po tatínkovi tak už mám kupce ale pšt nic se nesmí zakřiknout
synchronizované válení
sally
napsal(a):
Tipuju ČMB a jsem zvědavá, jestli se pletu
Míšo je to ČMB takovej jakejch je jižní morava plná.....
a sally netipuj když víš
A tady něco jako tetina od prcka na předešlé fotce.
... asi takhle vypadaj nejlíp
Večer vám sem hodím něco málo psího. Ať se pochlubím potomkama tý mojí nezvedený černý koule.
ambra
napsal(a):
No jasně skleroza vládne světem jinak na rajčeti je tuším že zrovna tu této fotky
popisek
. Takže jsem brala že víš
Ale jinak nevadí za to se nestřílí
To jsem přehlédla - až teď jsem toho hříboše našla u fotek ze ZV - ale popisek nevidím; tak budu nejen sklerotická, asi i slepá... no jo, stáří se hlásí
sally
napsal(a):
To jsem přehlédla - až teď jsem toho hříboše našla u fotek ze ZV - ale popisek nevidím; tak budu nejen sklerotická, asi i slepá... no jo, stáří se hlásí
Nene kdepak sklerotická jsem já když si nepamatuju ke které fotce jsem píchla popisek, a já ho píchla jenom k té první s hříbošem.
No můj otec by ti na to řekl, ty zkur**** geny se děděj. Doufám, že to tak bude i u štěňat po Amantovi ať v tom nejsem sama a ostatní majitelé mají radost. Ale je pravda, že první potomek tatínka nezapře
.
Jinak dakový postřech mám doma furt stejného koně.....
po prvé http://jizerra.rajce.idnes.cz/Zkousky_vykonnosti_klisen_Veseli_n._Mor._28082010/#P1060882.JPG
po druhé http://larakroft.rajce.idnes.cz/Formanske_odpoledne_a_podvecer_v_Kunovicich/#mIMG_0334.jpg
po třetí http://jizerra.rajce.idnes.cz/Sama_11092010/#P1060938.JPG
po čtvrté viz. foto viz. foto s maminkou..... mám pocit že pokaždé vypadá jinak.
Hmmm, tak jsem neuhodla
Tak jsem byla dnes v těch potřebách, že já tam vůbec jezdila 2500Kč zmizelo
, ani jsem nemrkla. Ale stálo to za to.
Fotku dám tedy až zítra, dnes jsem jen stihla tuto fotku. JInak provazovka, deka v akci, podsedlová deka western, podbřišník western a věšák na uzdečku/ohlávku.
Foto nejde bohužel vložit :-(
misamarincova
napsal(a):
Hmmm, tak jsem neuhodla
Tak jsem byla dnes v těch potřebách, že já tam vůbec jezdila 2500Kč zmizelo
, ani jsem nemrkla. Ale stálo to za to.
Fotku dám tedy až zítra, dnes jsem jen stihla tuto fotku. JInak provazovka, deka v akci, podsedlová deka western, podbřišník western a věšák na uzdečku/ohlávku.
Foto nejde bohužel vložit :-(
Míšo z toho si nic nedělej
Tak a teď slibovaná štěňátka
bonita máš pravdu a ti dva pejskové nezapřou tatínka trhače. Domů jsem odcházela s ožužlanejma šňůrkama od bot a riflama naproti tomu malá černá slečna se semnou nebavila vykoukla viz. jediná fotka co mám, zjistila situaci a mazala se schovat.
žužlík
Štěňátka jsou krásný, kéž by takový malinký, roztomilý zůstali
Tak dneska jsem měla poprvé Punťu na provazovce venku-pěkně čuměl, že to není jak na norm.stájovce a nemůže si mě odtáhnout kam chce
ahojky chladomilky....
tak u nás kosa jak v rusku, ale svítí sluníčko, tak je to přijatelné.....
pěkná provazovka...a mě se moc líbí to vodítko...to je co zač???
Míšo, jak ta tvoje kamarádka spěchá na koupi hříbka....ta holčina co měla Sharona zamluvenýho, asi couvne, protože jí to stále rozmlouvají rodiče.
vysoká akce nohou
Ahoj, tak to vodítko je lonž 10 m. Koupila jsem ho v Německu asi před 5 lety. Je fakt kvalitní a hlavně při záběru neřeže. Nedávno jsem ho viděla i tady v Čechách v jezdeckých potřebách. Zkusím se ti podívat kde to bylo...
Odpoledne se holky zeptám až přijede. A jak ty to potřebuješ? Co nejdřív nebo co nejdéle?
http://www.equiservis.cz/cz/eshop/detail/20230-lonz-bavlna-soft-popis.html
To je jeden odkaz kde jsem jí viděla, ale bohužel jen v černé/šedé, hledám dál...
http://www.vk-andalus-shop.com/produkt_info.php?products_id=12&osCsid=5625268951d5a338a6bcca4d023fa5a5
Tak ta by to měla být
děkuji.
na prodej nijak nespěchám, vlastně Sharikovi bude příští týden půl roku...takže když bude pak ještě tak měsíc u maminy, tak se nic neděje...já té holčině dala do půlky října at se rozhodne, takže tak...
krásné shíráčské video
http://www.youtube.com/watch?v=hMndb7eQDp8&feature=related
zas ty moje neposlušný nohy
Markét, včera nepřijela kamarádka, tak až dneska se zeptám.
Tady "dávná" fotka první kobylky a jejího adoptovaného telátka
Scharik už má konečně občanku .... včera mi přišel jeho modrý průkaz....musela jsem se usmát když jsem pod sebou viděla datumy narození otce matky a mrňouse....opravdu jarní rodinka....otec 11.4.2001 mamka 17.3.2003 Scharik 17.4.2010
m i s i c k a
napsal(a):
Ahoj Lído, zůstala ti ta flekatá kobylka březí (po tom Gondorovi)? Dost vyrostla :-)
Měla by být březí. Ale do ohřebení daleko... vidíš, a mně se zdá být od dvou let stejná .
157 kvh měla na svodu, ikdyž odečítal 2 cm ( z 159) na podkovu a ty obroušeninky určitě 2 cm neměly... průměrná slezanka, no...
Ještě přidám mámu - na svých 20 let a 12 hříbat pořád kočka :
bonita
napsal(a):
to teda je kocka, ta nasa asi uz tak v zivote vyzerat nebude, a to ma do 20tky este daleko, po tych strasne zlych zuboch mi nie a nie nabrat staru vahu, ja fakt neviem, co by som s nou este mala robit
bonita nařezat sečky (pořezaná ječmená sláma) a zamíchat do sypání a v zimě přidávat strouhanou řepu nebo mrkev- zbytečně ji nezatěžovat chrup kousáním.
Zkusím zítra vyfotit ty naše dva napapance.....
ambra
napsal(a):
bonita nařezat sečky (pořezaná ječmená sláma) a zamíchat do sypání a v zimě přidávat strouhanou řepu nebo mrkev- zbytečně ji nezatěžovat chrup kousáním.
Zkusím zítra vyfotit ty naše dva napapance.....
ambricko repu skrmujem, aj vojtesku-oboje v granulovanom stave, a aj mrkvu kupujem-dokonca biomrkvu-druhu triedu teda
bonita
napsal(a):
to teda je kocka, ta nasa asi uz tak v zivote vyzerat nebude, a to ma do 20tky este daleko, po tych strasne zlych zuboch mi nie a nie nabrat staru vahu, ja fakt neviem, co by som s nou este mala robit
Nevěš hlavu Bonit, není všem dnům konec. U té naší babky jsme také řešili hubenost a neschopnost přibrat ( po porodu Rainera). Zuby opravit nestačilo k přibrání, jaterní testy vyšly špatně - játra se poléčily, nepřipouštěla se, aby se dala dohromady... a dala, pak měla ještě 3 hříbata ve slušné kondici a je v ní pořád.
Někdy potíže trvají dýl, než člověk čeká...
ahojky ženský, fuj to je zase nečas....koně ani ven nechtějí a když už jsou venku tak jen stojí a čumí jak roury
Míšo, kamarádka kdyby se rozmyslela, že Scharona chce, tak je asi nejspíš volný.
Holčina co si ho zamilovala, tak jí to bohužel nechtějí schválit rodiče.má sice ještě na rozmyšlení 14dní, ale myslím, že si ho nevezme
Markét, stou holkou moc nepočítej Pořád se nemůže rozhoupat k rozhodnutí...
Přikládám fotku Dorinky. Bude 100% šimlička, tak si jí necháme...