no právě mě přijde že ho možná komora tlačí, protože mi pod sedlem ztrácí nohy ...ale nevím no, je to mlaďoch nerada bych ho otlačila a taky si myslím, že ještě dost zmohutní ....tohle je komora č.2
Příjde mi, že sedlo je úzké - proto přepadá dozadu, pak člověk sedá do nejhlubšího místa - vzadu - a posouvá mu to nohu dopředu nebo strácí kolenní opěrku, komoru bych přeměřila - vzít drát, za lopatkou, kde má mít sedlo komorovou výztuhu a otlačit drát okolo kohoutku a pak přiložit drát k sedlu - a porovnat úhly komory, lze využít i mořeáku na komory wintec;)
jahudka
napsal(a):
prosím poznáte z fotek jestli sedlo sedí? děkuji
Příjde mi, že sedlo je úzké - proto přepadá dozadu, pak člověk sedá do nejhlubšího místa - vzadu - a posouvá mu to nohu dopředu nebo strácí kolenní opěrku, komoru bych přeměřila - vzít drát, za lopatkou, kde má mít sedlo komorovou výztuhu a otlačit drát okolo kohoutku a pak přiložit drát k sedlu - a porovnat úhly komory, lze využít i mořeáku na komory wintec;)
krissta
napsal(a):
Ahoj. Taky se připojím se svým fungl novým sedlem. Co myslít,sedí..?
Komora je dle mě užší a také mi sedlo příjde příliš vepředu.... Pokud lze měnit komoru - což jsem z popiosu pochopila, tak ji vyndej a dej ji za lopatku (kam má sedlout jako by byla v sedle) a poznáš to;)
kassiopeass
napsal(a):
Komora je dle mě užší a také mi sedlo příjde příliš vepředu.... Pokud lze měnit komoru - což jsem z popiosu pochopila, tak ji vyndej a dej ji za lopatku (kam má sedlout jako by byla v sedle) a poznáš to;)
Ahoj,jak koukám na ty fotky tak jsem sedlo opravdu dala dost dopředu. Opravdu myslíš,že je komora úzká? A z čeho to poznáš?(Nemyslím to zle-ráda bych se poučila.) U minulého sedla jsem měla problém s nedopocenými fleky... nakonec jsem zjistila že je komora široká (sedlo padalo dopředu a tam moc tlačilo). S radou ať komoru vyndám,nevím,nevím...to poznám asi hůř než když je v sedle.
Tak dneska jsem v sedle poprvé jezdila. Když jsem dotáhla podbřišník vzadu se trochu nadzvedly polštáře. To napovídá spíš komoře širší,než užší,ne? Přidávám foto,jak se koník pod sedlem napotil. Nespotil se moc,protože jsme nejezdili dlouho.
krissta
napsal(a):
Ahoj,jak koukám na ty fotky tak jsem sedlo opravdu dala dost dopředu. Opravdu myslíš,že je komora úzká? A z čeho to poznáš?(Nemyslím to zle-ráda bych se poučila.) U minulého sedla jsem měla problém s nedopocenými fleky... nakonec jsem zjistila že je komora široká (sedlo padalo dopředu a tam moc tlačilo). S radou ať komoru vyndám,nevím,nevím...to poznám asi hůř než když je v sedle.
Záleží na více faktorech - správnost nasedlání - zazadu dopředu.... dále na tvaru polštářů a šířce komory...
Komoru nevyndávat, jen změřit kohoutek, kde komora má sedět apak k sedlu přiložit zepředu podél jedné stran komory - a bud´d bude akorát nebo bude drát (omačkaný z kohoutku) od sedla odstávat nebo bude zase užší než komora - to je jednoduché zjištění komory
Pak musíš řešit dále polštáře - tzn. sedlo dáš na koně a musíš zjistit, zda nejsou někdo moc nacpané a někdo zase málo - musí celou plochou doléhat ke koni - i uprostřed, vzadu zase odcházet nahoru, aby koně sedlo netlačilo vzadu... taky ve předu by mělo být místo, aby koník mohl dobře pohybovat lopatkami, při dotáhnutí by to místo tam mělo být taky...
jak jsem to pozdanala - nejhlubší místo posedlí má být více vepředu - na fotce je znatelně vzadu, mělo by být v cca 1. 1/3 posedlí - na fotce je v 2. 1/3... Ale to může být čistě nasedláním.... Jinak moje zkušenosti s dopocováním - nemělo by být zřetelné, kde sedlo začíná - což dle mě je vidět až moc dobře.... Nejlépe se to pozná z jara při přelínávání - protože tam to koníka odírá a chlupy jsou z tohoto místa nejdříve pryč....