Westernové plemena a jezdci - kochači 154

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.10.2010 10:18
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)):-))Legišek sbírá a chroustá ořechy,maminka ho to naučila,:-)to jsou zvuky,jak drtěj tu skořápku,tak po mně leze vždycky mráz:-),ale když jim to šmakuje a nic jim z toho není,tak ať si dají,že jooo.:-):-)

5.10.2010 10:55
madow

XXX.XXX.121.112

jééé já jsem pako, jsem to napsala do starého, tak to vložím i sem smajlík
holky děkuji za podporu, už jsem se s tím i tak nějak pomalu smířila....na jaře dám kobušce pokoj..zkusíme to až za rok...ted si budeme spolu užívat vyjížďky..dastanu jí zase trochu do kondice, třeba to budu i pro budoucí další mimi prospěšnější...docela si i vyčítám, že jsem na ní tak spěchala....a jsem štastná že ona je OK.
jinak taky mám už z koníků huňáčky...Scharik je zase chlupatej jako když se narodil
počasí taky na prd...zima zataženo a fučí...
tý jo a to choupají vlašáky???
já dnes jdu na šípky....to zas budu poškrábáná až na zádech smajlík

5.10.2010 11:02
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)No joo,vlašáky,neloupaný,:-)prostě to sežerou i s těma skořápkama,:-))já to někdy natočím,jak to chroupe,to je hrůůůza.:-):-)

5.10.2010 11:07
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Holky,poslala jsem Vám pozvánku na Huberta,klíďo přijeďte jen na kukačku,kdo můžete.:-):-)

5.10.2010 11:36
lucky

XXX.XXX.133.26

Brrr...vlašáky!!! To muší být zvukysmajlík. Usa má vzadu lískáče, tak taky někdy chroupe, ale ty rozkousnu i já smajlík.

Jsem Usu teď odvedla ke koníkům, tak se radovali. To je strašné, jak ona teď divně smrdinká když kákne bobana..fujík. Asi je to těmi ATB.
Ale musím teda moc pochválit ten prášek posypový do stáje, z toho jsem vážně nadšená, protože tak čůrá na hajzlík od soboty, schválně to nechávám na místě..i tak vždy vynáším jen bobany a ten hajzlík vyberu tak jednou za týden celý. Ale v létě třeba jsem to vybírala průběžně každý den, protože přece jen ta moč smrdí. NO a po tom posypu nejde vůbec nic cítit. Vzala jsem si to od veta, nevím už , jestli jsem to psala. Je to myslím 20kg pytel, dává se toho trochu, je to na přírodní bázi a likviduje to pachy a čpavek ve stáji.
Vet to dal do celé stáje pod podestýlku, na noc tam narval všechny koně co se tam vešli (včetně Usy), všichni tam kadili a čůrali. Jak jsme pro Usu dojeli, tak bylo vidět bílé mapky, jak to vytékalo z boxů do kanálků někde. Ale celá stáj nebyla vůbec cítit. Kdyby tam člověk šel se zavřenýma očima, tak by vůbec nepoznal, že tam bývají koně!!!!

No a jak jsme dovezli v sobotu Usu domů, tak jsem měla podlahu čistou, hned jsem vysypala celý box a hlavně na místě hajzlíku a dala podestýlku. 4dny tam Usa čůrá a kadí a vůbec nic nejde cítit. Jak jsem dneska vybírala počůrané hobliny s bobky, tak to bylo jakoby byly prostě polité vodou a ne močí..a víte, jak moč děsně smrdí čpavkem. Takže jsem fakt nadšená!!! Usa prý se na veterině po té aplikaci moc zlepšila ještě.

Jinak dneska už je šikovná, dávku jsem ji trochu ráno snížila ještě ten Ventipulmin, protože večer se ještě po spaní potila. A vůbec nesípe a dýchá normálně. Asi dvakrát si zakašlala, jak šla na pastvinu a začala se hýbat a taky pak jak to tam vzala cvalem, tak na konci ohrady si odkašlala, ale už to není takové to šílené dusení.

Teď jedu na pilu, mám domluveno, že mi budou pytlovat hobliny přímo z linky, ne budou to pouštět do zásobníku, kde se vše smíchá i s jemnými a je to více prašné. To jsem ji dávala nyní 4 nabouchané pytle do stáje a je to tááková postýlka, že bych si sama tam lehla klidně s ní.smajlík ..jsem před tím uvažovala i tomhle.. http://www.alpenspan.cz/ tady blízko je nějaký distributor, ale vet říkal, že je to zbytečné, že to mám dobře vyřešené a že ji nevadí trochu prachu dřevěného, ale nejhorší je právě ten čpavek a stájové plyny. I když já i tak jsem měla dost čistou stáj..fakt. N ato jsem já rassmajlík

Tak letím na pilu jim dát pytlesmajlík

5.10.2010 11:54
remonek

XXX.XXX.162.107

Jaru pozvánka už dorazila,tak to zkusím probrat s Alešem,že by jsme třebas dorazili na čumandu,on stejně něco potřeboval na Mělníku a to už pak tak daleko není viď?
Lucky jak se prosím jmenuje ten přípravek do stáje jak máš od veta nám by se to taky hodilo,páč Sobista si vždycky načůrá na prostředek já to teda poctivě vybírám každý den, a než Sobistu na noc zavírám,tak to nechávám vyschnout,ale stejně to načuchne a navíc mi máme na podlaze beton,tak to je vždycky na dlouho než to vyschne a vyčichne.

5.10.2010 12:04
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkNo supééér,Šárí,to víš,že jo,z Mělníka už je to sem kousek,smajlíksmajlíktak doražte!!!!smajlíksmajlíksmajlík

5.10.2010 12:09
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkMy máme taky jeden stromeček lískáčů,jenže jaksi to sbírají myši nebo co,já nemívám ani jeden.smajlíkAle hold si to holky syslej na zimu:-),mají to přeci jen těžší než my lidi,tak ať si dají.:-):-)

5.10.2010 12:14
remonek

XXX.XXX.162.107

Jaru a dá se tam jakoby někde počumákovat na trase toho Huberta? Jinak kdyby bylo počasí,tak si myslím,že by to šlo.

5.10.2010 12:16
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Jasně,Šárí,všechny skoky vidí i diváci,které po trase rozváží autobus a nebo kdo chce,jezdí autama:-),dřív,než dorazí autobus,koníci neskáčou.:-)smajlík

5.10.2010 12:20
remonek

XXX.XXX.162.107

jj,tak já to zkusím navrhnout a ufidíme :-)

5.10.2010 14:58
lucky

XXX.XXX.133.26

Tak jsem na pilu hodila pytle na hobliny a pak Use vykydala hajzlík. Schválně jsem to nechala 4 dny a teď jsem do nabírala lopatkou a dávala do kýble..je toho trocha a vždycky to děsně smrdělo močí a jak se odhalila podlaha, tak přece jen to bylo cítit. Sice je podlaha umytá a vydesinfikovaná a vysušená, ale stejně..když tam skoro 4 dny čůrá kůň, tak by to cítit bylo. No a teď jsem odhrnula sezhora suché hobliny a nabírala to pročůrané a jakobych nabírala mokré hobliny..docela to i vonělosmajlík....rozhodně to nesmrdělo ostrou močí a čpavkemsmajlík. Podlahu jsem lehce posypala práškem a zahrnula hoblinkami a je čisto, sucho a voňavo ve stáji....fakt jsem nadmíru spokojená.smajlíksmajlíksmajlík

Jinak je to pytel 25kg.- ne 20 ... a stál nějak 625,- nebo tak nějak.

Přípravek se jmenuje Mistral informace jsem našla tady: http://www.iframix.cz/index.php?action=10101&id_menu=27&reset_paging=1&

Je to výrobeno ve Francii a spektrum použití je široké... Na etiketě mají napsáno, že je to přírodní účinný přípravek na udržení suchého a hygienického prostředí v chovech.
Složení: mořské řasy, sušící minerální látky, sušící rostliny, esenciální oleje ..... musím říct, že jsem z toho opravdu nadšená za těch pár dní a rozhodně už bez toho nebudu mít stáj. Měla jsem stáj čistou i tak, Usa je čistotná a chodí na jedno místo, ale přece jen moč je agresivní, jde cítit ať se snažíte sebevíc a tohle je hotový zázrak. Vím jak v létě děsně páchnul přístřešek, ta hlína ušlapaná se senem a koně tam chodili čůrat....tímhle to posypat, tak se to hodně eliminuje.

5.10.2010 21:59
lucky

XXX.XXX.133.26

Usinka spinká po večeři (marod musí odpočívat)....lítala jsem kolem s foťákem, ještě jsem musela rozsvítit, ale holčí se ani nehla..nechala se nafotit a zase dobrou noc :-))))

Máme vybíleno, natřené znovu zdi omyvatelnou barvou, vydrhnutou podlahu a super novou podestýlku z hoblinek .

5.10.2010 22:03
lucky

XXX.XXX.133.26

smajlík

Tady pohled i na žlaby se solí, kterou moc nemušíme :-))) A te kruh tam taky máme celkem na nic..za 8 let jsem ji tam vázala snad 2x:-)

6.10.2010 06:55
remonek

XXX.XXX.162.107

Teda Lucky Usa má teda krásný bydleníčko, četla jsem o tom přípravku a vypadá to hodně zajímavě tak to asi zkusím, Dole na stránkách mají orientační spotřebu,sice tam není kůň,ale na krávu to je 25 kg/rok, tak to se to asi jen trochu posype v místě kam koňuch chodí na záchod ne? A sypeš to každý den když vybereš mokrou podestýlku?
My jsme včera vyrazili se Sobistou ven a ač jsme se po dlouhý době setkali s lidskou debilitou,tak to bylo dobrý, jen to sluníčko by taky mohlo občas vykouknout

6.10.2010 07:36
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkŠárí,co se stalo?smajlíksmajlík
smajlíkKlucí včera zase řádili.smajlík

6.10.2010 07:42
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)):-)Jarča včéra taky řádila,bez sedla.smajlík:-)

6.10.2010 08:00
remonek

XXX.XXX.162.107

No jako vždy Jarča je šikula:-)
My jsme včera jeli ven a že už jsme dlouho nejeli prez hřiště,tak že to tam vezmem. No na hřišti zas byla nalezlá nějaká pofiderní mládež, Sobista má teď takový pozorovací období,že ho vždycky něco zaujme,tak na to čučí. No a takhle se mi zaseknul i u toho hřiště, tak jsem ho pobídla,nic no a najednou slyším ´´jééé hele jak ji nechce jít´´ to jsem neřešila, ať si každej kecá co chce, no ale ty idioty nenapadlo nic jinýho než na plný pecky osolit hudbu v autě, začít to tůrovat a ještě ke všemu troubit, no fakt idioti vypatlaný, no tak Sobista samo,že vypálil, ale za dva cvalový jsme byli pod kontrolou. No holky já je mít po ruce,tak je tam do jednoho seřežu tušírkou smajlíksmajlík, ale na druhou stranu si říkám zas pro nás další krizová situace, kterou jsme celkem ustáli. No tak jsme pak už pokračovali do lesa a jelikož ty cesty tam na cválání moc nebyli,tak jsem Sobíka ještě vzala proběhnout na louku u chat, ta louka je supr a on tam vždycky rád běhá no a sem tam si i vyhodí, tak jsem si tam teda cválali a párkrát si z radosti vyhodili, pak jsem ho na konci ještě nechala chvilku napást, no a nějakej zas chytrej chatař na mě pre ´´ no vy toho koně máte hodně zlobivího,že jo. Tak já, jako proč? A on, no dyť vždycky když jedete tak vám vyhazuje, tak mu povídám,že to dělá z radosti no a pán ač zřejmě koně viděl leta tak z rychlíku, tak mi znalecky tvrdil, že ne,že to je nevychovanost a že takovej kůň by se měl pořádně zmrskat bičem, no tak v týhle diskuzi jsem už fakt pokračovat nechtěla a odjela dom s pocitem,že jsem asi přeci jen měla jet ven na druhou stranu, tam by jsme si asi tohle všecko ušetřili...

6.10.2010 08:23
lucky

XXX.XXX.133.26

Tak takové chytrolíny tady máme taky jako onen pán a ti pitomci s auty jsou asi všude. U nás navíc ještě s motorkami...smajlíksmajlík

Monďáska fakt obdivuji, jakou má s prcek trpělivost...je zlatýsmajlík.

A s tou podlahou...já to mám celé posypané od soboty. A hajzlík jsem včera vybrala poprvé a na to místo opět sypla (ono se to tak popráší) a nahrnula hobliny a je to.

No nic..valíme s tátou na houbysmajlík

6.10.2010 08:26
madow

XXX.XXX.121.112

šarí, taky si někdy říkám že lidská demence nezná mezí...mě zase loni jelo se na jarní vyjíždku...musíme kousek po silnici a ještě k tomu přes koleje...jedu v klidu s kobčou za vozem, který táhnou kluci....jedeme v klidu protože zrovna v tomto kratičkém useku kde musíme jet je ten snad nejklouzavější asfalt na světě.nechám v klidu přejet přes koleje vendu s vozy a pak jdu za nimi já ...no a co nenapadne řidiče, který jede za mnou,přímo při přecházení kolejí přeřadí otůruje auto a ještě si zatroubí a začne předjíždět....v tu chvíli bych ho taky nejradši zabila....kobyla vylítla přeskákala koleje a plným cvalem si to hnala za vozem (byl už asi tak 50metrů za přejezdem)...v tu chvíli by se ve mě krve nedořezal...nohy jí ujížděly sand na všchny světové strany a nešla zastavit...pak naštěstí přišla ona odbočka na louku kam jsem jí stočila a kobča i zastavila...musela jsem slíst protože se mi klepaly snad i vlasy na hlavě....fujjj....tak jsme spolu teda úspěšně odjeli celou vyjížďku a cesta domů už byla ok

Lucky Usinka má teda nádherný bydleníčko...a jak si lebedí smajlík

6.10.2010 08:29
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)):-))Šárí,ale bereš to dobře,já taky každej problém,kde je,tak ho taky neobcházíme:-) a Moruš je čím dál lepší a lepší,smajlíksmajlíkproti tomu,co byla,když sem přišla,už je to nebe a dudy,smajlíkjá taky třeba když jdeme městem a chlápek musí zrovna tím kufrem otevřeným od auta bouchnout v ten moment,kdy tudy procházíme,tak si taky říkám-bože můůůj,jenže ta Moruš už příště si představ předpokládá sama,že se tohle může stát a normálně už se toho nelekne,prostě jde a říká si-minule to tu bouchlo,tak to taky dneska určitě bouchne a když to opravdu zase někde bouchne,tak už to neřeší,každá takováhle situace tu kobču posiluje,žádný utíkání od problémusmajlík,ale hezky budeme trpět spolu.:-):-):-)

6.10.2010 08:30
madow

XXX.XXX.121.112

ano Jaruška opět šikulka....má talent...

byli jsme na houbách, ale já jáko vždy čuměla všude po lese a jedlé houby přecházela

6.10.2010 08:37
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-(:-(No,hele,něco podobnýho se mi stalo s Bobikem,to víš,mladej koník,na malý auta byl naprosto v pohodě,jenže čekáme ve Slaným na přechodu,až přejedou auta jedoucí po hlavní,a za nás si do fronty stoupnul džíp,a samozřejmě tam přijel takovým způsobem,že brzdil na kamínkách,takže to za Bobikem řádně zaštrachalo a docela taky se lekl a vystřelil dopředu,přitom chlapík přejel tu silnici pak,když už nic nejelo,a popojel 20 metrů a tam zaparkoval,já jsem fakt myslela,že ho praštím,chcátal,div že by se nepřerazil,přitom si vůůbec ten blb neuvědomuje,že všichni koně nejsou 10 let staří,aby už byli klidní,že jsou i mladíci,kteří se to musejí teprve někde naučit,a kde jako ho mám učit být klidný a spolehlivý na silnici,když tam jezděj tací magoři,kteří furt někam chvátaj???:-(smajlíkTůdle jsme jely s Jarčou okolo a on držel v náručí asi svýho vnoučka a ukazoval mu koníškysmajlík,ale ten můj pohled,co jsem na něj vrhla,vidí určitě ještě dnes.:-(:-(
:-):-)Za Jarču děkuju.:-):-)

6.10.2010 08:37
remonek

XXX.XXX.162.107

Jj,holky některý lidi asi fakt nepřemejšlej mozkem. No Jaru já to právě tak dělám, že když je nějaký problém,tak se to snažíme vyřešit a ukázat,že bubák opravdu nežere bílé poně :-), třeba my jsme se dřív hodně báli starostova traktůrku na dříví no a včera jsme ho potkali, tak jsem sobistu radši zastavila no tak on čučel, frkal,ale žádný leknutí se nekonalo.:-)
Lucky tak to zní hodně dobře, takže já to asi zkusím :-))
Jo a jinak holky kdyby jste někdo pro koníka potřeboval vitamín H, tak já mám doma takovej ten kýbl od Nutri Horsu a fakt je toho na nás trochu moc, tak kdyby jste někdo chtěl,tak se klidně podělím

6.10.2010 09:18
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkJá nevím,ty pilinový stáje-hodně koní z těch pilin pokašlává...smajlíkAle ta nová podestýlka bude super.smajlík:-)
:-(No,přesně,Šárí,opravdu někdy ty lidi se mi zdá,že prostě jsou momentálně mimo,když viděj koně,a nejsou schopni si uvědomit,co všechno se může stát...smajlíksmajlík

6.10.2010 09:20
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlík:-)Markét,ty mochomůůůrky jsou nádherný:-),já se na ně vždycky v lese nemůžu vynadívat.:-)

6.10.2010 09:29
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Šárí,já bych se zase s někým podělila o minerálie Schaumann,klidně tak 3 kila bych obětovala,taky jich mám jaksi povícero.:-):-)

6.10.2010 09:52
remonek

XXX.XXX.162.107

No já už nevim kde to udat, většina lidí okolo buď vitamíny má a nebo nedávaj. A já to fakt neskrmím a zas by byla škoda aby se to pak vyhodilo, tak mě napadlo jedině udělat dobrý skutek a věnovat to nějakýmu konímu útulku.

6.10.2010 14:15
lucky

XXX.XXX.133.26

Jaruško, já nikdy neměla piliny. Ty nesnáším, mají je na pile na Pržně, ale to je humus jemný. Já vždycky brala hobliny..hrubší, míchané, ale vždy to bylo nahoblované . A tyhle mi budou nyní brát fakt krásné přímo z linky, takže se to cestou nesmíchá z více druhy třeba a v zásobníku už je to pomíchané.

Jinak byli jsme na houbách a nic moc teda..václavky a já našla asi 20 podhříbků a jiank nic..chjo. Tady už je zima v Beskydech. Markétko, ty muchomůrky jsou úžasné smajlík

6.10.2010 14:33
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkLucí,sbíráš václavky?A co z nich děláš,na nakládání na sladkokyselo či jak je zpracováváte?:-)
smajlíksmajlíkMy jsme teď dostali tááákovou obří čokošku za hnůj!!!!smajlíksmajlík

6.10.2010 14:36
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)Jojo,ty jemný piliny jsou fakt na prdlačku,moc to práší.:-(
smajlíkUsina je skvělá,jak si dává polední pouzu.:-)smajlík

6.10.2010 16:47
lucky

XXX.XXX.133.26

tyhle hobliny jsou právě krásně hrubé a přitom měkké, takže se v nich spinká jako v pelíšku...akorát jak Usa vstane, tak je jak s dekou, než je ze sebe setřepesmajlík

Václavky sbíráme hlavně ty úplně mrňavé a ty pak jsou dobré naložit do octa...mňam....smajlík

No a máme nějaké podhříbky, takže se zbytkem václavek uděláme směsku a půjde to na smaženici na véču..už se těšímjak malé děcko dneska..miluji smaženici..smajlíksmajlíksmajlík

Jinak Usa chrní sice i dopoledne, ale tyhle fotky jsou ze vřera večer asi kolem 10..jsem ji šla dát ATB ve stříkačce a koukám, uň chrní. Tak jsem běžela pro foťák, nafotila ji a pak ji nechala ještě spinkat. Zvedla se až za půl hodinky, jak dávala máma psům večeři...:-)

7.10.2010 07:47
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)My jak jsme s Jarčou minulý týden jely kolem těch pidiprasátek,tak jsme potkaly myslivce a ten měl v košíku hřiby jako telata!!smajlíksmajlíkTak jsme mu je ani trošíííčku nezáviděly...smajlíksmajlík
:-):-)Legišek rozježený.:-)):-))

7.10.2010 07:50
remonek

XXX.XXX.162.107

No my jsme holky byli na houbách před 14 dny a to jsem byli jen na kousíčku tam za náma a za chvilu koš plnej, Aleš si pak už dělal srandu,že už si bude houby vybírat :-)) no letos hold těch hub bylo požehnaně :-)

7.10.2010 07:52
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Monďásek je opravdu moc hodnej,já jsem se musela smát,když jsme si ho byly prohlídnout na tom Mělníku,tak kolem něj běhalo asi 5 malých holčin,a ta jedna ho taky takhle podlejzala,aby si ušetřila kroky a nemusela ho obíhat.:-):-)Nejvíc mě mrzí,že jsem si nevyfotila ten pruh toho prachu,co na něm zbyl,jak holčiny byly mrňavý,tak na něj nedošáhly,tak musely čistit jen tam,kam došáhly,a Monďásek pak měl kráásnej pravidelnej pruh prachu na sobě,to bylo jako silnice,tomu se směju dodneška.smajlíksmajlík

7.10.2010 07:55
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Mušíme trénovat ty ruce,to by člověk neřekl,co je to za problém,když dítě jezdí 6 let na volných otěžích,že je docela pak problém tomu děcku vysvětlit,že na skocích už volný otěže mít nemůže,ale ani je nesmí mít moc napnutý,ach jo...:-|Jarča právě ho má pořád na volno,a to prý do skoku není dobré.smajlík

7.10.2010 07:56
remonek

XXX.XXX.162.107

:-):-) to já jsem vždycky takhle podlejzala Remona,ale to byl pacholek veliká. U Sobisťáka to radši neriskuju, to spíš náš kokršpaněj je takovej kaskadér,že si pod ním zkracuje cestu :-)

7.10.2010 08:00
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkNo,tady to má úplně zahozenýsmajlík,to prý by skočil ten koník do překážky,mi bylo řečeno.smajlík

7.10.2010 08:01
remonek

XXX.XXX.162.107

Jaru není jediná kdo to takhle dělá, já taky skoro pořád jezdím na zahozených otěžích na otěž beru jen když si Sobista splete vyjížďku ze žrací procházkou, to už to pak je docela protivný. Včera jsme byli v lese a potkali jsme asi 7 srnek,my koukali na ně oni zas na nás a všici jsme na sebe čučeli jak na zjevení :-))

7.10.2010 08:02
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Já podlezu Moruš,ale Pierota se bojím,není to můj koník,tak mu tak nevěřím.:-|

7.10.2010 08:04
remonek

XXX.XXX.162.107

jj jinak na to skákání je to fakt,že tam už se na tu otěž musí, dobře se to dá naučit když překážka je jakoby na prostředku osmičky

7.10.2010 08:06
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkNo jo,Šárí,já právě taky jezdím na zahozenejch,ale ty skoky je něco jinýho..smajlíkOna by měla mít ty otěže neustále jemně naprnuté,to přilnutí,ale jaksi fuuurt to zahazuje,tak se bojím,aby jí třeba Monďásek někde nevymlel právě z tohodle důvodu...smajlík

7.10.2010 08:09
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)No,muší hold skákat,skákat a skákat,pokud se to chce naučit,Monďásek je naštěstí ten nejtrpělivější učitel.:-):-)

7.10.2010 08:12
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Tady to chtěla zvýšit na 5 gum,to je 75 cm,víc už jsem jí nedovolilasmajlík,bojim bojim bez toho sedla.:-|

7.10.2010 08:50
madow

XXX.XXX.121.112

tý brďo, to je šikouná holčina :-) a jak píše Šárka zkoušet to třeba na té osmičce, mě to taky takhle učili, když jsem měla stále povolené otěže...a nebo i skokovou řadu...ale jinak je to teda fakt šikula

7.10.2010 08:58
remonek

XXX.XXX.162.107

Heheh, no jo no kochači co by taky od nás chtěli,že jo :-)):-)):-)) povolený otěže je asi nás společný znák :-)

7.10.2010 09:05
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Díky:-),no šikovná je,že se nebójí,ale ještě se má hooodně co učit,ale je mladá,tak má ty buňky na to učení lepší.:-):-)
smajlíkNoo,přesně,Šárí,Jarča kochač,Monďásek maxikochačsmajlík,tak jako žádný velký zázraky hned sportovní ebudou.smajlíksmajlík
:-):-)Ale jukni na Equichannel,tam je fotka takovýho malýho bělouše,to je nynější koník té Sáriny,která dříve Monďáska jezdila,než šel k nám,a hele,ona vyhrála cenu Objev roku na Mělníku,smajlíkje to moc šikovná holčina:-)smajlík a ten její koník,Lucas,taky,na to,jak je mrňavej,on má něco kolem 133-nebo možná pěti,nevím přesně,ale je menší než Monďásek,ale 90 skáče naprosto s přehledem,fakt jsou šikovný oba dva.smajlíksmajlíksmajlík

7.10.2010 09:09
remonek

XXX.XXX.162.107

jéééé to je malý Sobista smajlíksmajlík, a Jarča by pak chtěla na závody?

7.10.2010 09:15
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkNo chtěla,ona nevíííí....smajlíksmajlíkAle nějáký asi hobbíčka joo,uvidíme,ona prosím Tě už si je teď jistá,že zabloudí na parkuru jako táta,když skládal zkoušky.smajlíksmajlík
:-):-)Holky,máte nějáké tipy na vítěze VP???
Já zkusím-1.Amant Gris
2.Mandarino
3.Bremen Plan
4.Tiumen
5.Valldemoso - Sixteen

Tak,třeba to vyjde.:-):-)

7.10.2010 09:22
remonek

XXX.XXX.162.107

toho já se Jaru taky bojím,že budeme bloudit a hlavně,že ten můj komediant jak by měl obecenstvo,tak že by zas předváděl arabskýho ponyho, čímž totálka odbourá mě,páč já se pak začnu děsně smát a je hotovo :-):-):-), ale příští rok bych chtěla aspoň jednou týdně chodit trénovat do těch Seletic ať tomu dáme nějako tu štábní kultůru že,mno a pak uvidíme :-):-)
Na tu Pardubickou žádnej typ nemám,ale vzhledem k barvě budu fandit Sixteen :-),ale palce budu držet všem aby v pořádku dojeli :-).
A když je řeč o těch Pardubicíh,tak jak byla ta výstava koní, je nějak možný si třeba projít kus trasy VP a prohlídnout si skoky?

7.10.2010 09:22
madow

XXX.XXX.121.112

já mám takový typ
1.-Bremen Plan
2.-Sixteen
3.-Amant Gris
4.-Tiumen
5.-Mandarino

a hodně fandím Růžičkový a Baluchový ať alespoň do toho cíle dojedousmajlík

7.10.2010 09:32
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Jojo,já taky srdcem budu fandit těm ženskejm:-),obdivuju je,smajlíka vítězství bych jim moc přála.smajlíksmajlík:-)
:-|:-|No,Jarča je takovej dost trémista,doma skáče div že né do nebe,ale jak by měla skákat před lidma,tak poplete všechno,a bojí se trenérů,a trenérek,a obecenstva celkem...:-|:-|No,je vidět,že je po mě:-),že mi jí v porodnici rozhodně nevymněnili.smajlík

7.10.2010 09:36
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkJá nevím,Šárí,ale když jsme byli v Pardubkách na té výstavě,tak se tam nesmělo,hlídali to tam sekuritas.:-(:-(Asi ani né,protože probíhají před dostihem rámcový dostihy,tak by asi nebylo dobrý,kdyby se tam producírovaly mraky lidstva.smajlíkSmělo se tam mezi skoky,když bylo to military,ale to bylo ohražený páskama,kam lidi směli a kam née.:-)

7.10.2010 10:07
marketka

XXX.XXX.179.3

Šári, my byli loni na výstavě v Pardubkách.U irské lavice probíhala soutěž v orbě.Přímo kurz jsme projít nemohli,ale byli jsme u lavice, kousek je Taxis, takže tohle asi byl největší zážitek z výstavy.

7.10.2010 10:08
marketka

XXX.XXX.179.3

Šári,pokud chceš trochu srovnat pod sedlem, zkus se domluvit s Katkou Šedivou v Pěčicích. Je možné tam dojet s koníkem a domluvit se na individuální hodině.Za hoďku chce 250 Kč.Hele,kde ty děláš?

7.10.2010 10:20
remonek

XXX.XXX.162.107

Když mi přeci jen máme blíž ty Seletice a nevim jak učí v Pečičích,ale tady právě hodně dělaj s koňma na základě přirozený komunikace a teď i podle školy lehkosti a jelikož se s holčinou co tam u koní dělá znám,tak ani nic neplatíme, ale pokud udělaj tu novou jízdárnu,tak to už nás asi pár kaček stát bude,ale pořád to máme blíž mno.
Markét já dělám v Dobrovici ve Schnellecke

7.10.2010 10:46
marketka

XXX.XXX.179.3

Fakt jo? Tak já pracuji koousek od tebe. Hádej? Možná to ale víš od Alči.
Hele, v Seleticích dělají kurzy PNH? Moje starší dcerka by o ten kurz měla zájem, nebo by to chtěla aspoň vidět.
Já tam kdysi byla, když začínali, měli tam nějakého dušného tuším klusáka, toho dostali zadarmo po zemřelém pánovi.

7.10.2010 12:09
remonek

XXX.XXX.162.107

Tyjovka Market,to netuším tak buď mě napadá cukrovar a nebo v zádu Mosolf?
Jj kurzy dělaj, my tam byli letos v létě a fakt to bylo supr a i ta cena nebyla nějaká závratná, my jsme za den platili 500 a fakt jsme si z toho hodně odnesli. On tam ty kurzy dělá pan Nykl,možná ho znáš jezdí tady po okolí dělat kopyta.

7.10.2010 12:14
marketka

XXX.XXX.179.3

Pana Nykla znám z vyprávění.Nebude mít něco v dohledné době? Makám v Mosolfu.

7.10.2010 12:40
remonek

XXX.XXX.162.107

U mě teď byl v neděli na kopyta, jsem se ho právě ptala a teď už asi v těch Seleticích nic nebude, prej až na jaře, páč tady je na prd zatím ta jízdárna,že to hodně záleží na počasí, ale jinak kurzy dělá, když budeš chtít můžu poslat číslo a můžeš se poptat, ale myslím,že kdyby holčina chtěla,tak se dá domluvit i s tou Míšou ze Seletic,že by jí taky něco ukázala.

7.10.2010 12:48
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Zítra se pojedeme s Jarčou kochatsmajlík,ale blbne mi baterka do Fotyho přístroje,smajlíkmusím pohledat záručák a pozeptat se na to,vyfotím tak 10 fotek,natočím jedno malý video a už mrcha svítí,že je vybitá.:-(

7.10.2010 13:35
marketka

XXX.XXX.179.3

prosím o číslo na mail: brouk.stecha@seznam.cz

díky

7.10.2010 13:41
remonek

XXX.XXX.162.107

tak jsem poslala čísla, ten pan Nykl je ochotnej když teda má čas dorazit i domů ke koníkům,takhle byl u Alči a taky byla spokojená

7.10.2010 13:56
madow

XXX.XXX.121.112

Jarčo, tak u solných fotek jsem se fakt pobavila....nebo i foto Moruš bez hlavy smajlíksmajlík

malý vypadal původně jako tmavý ryzák nakonec to bude zrzeček jak se patří

7.10.2010 13:58
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)):-))To není Moruš,Markét,to je Pierot:-),on tak opatrně nejdřív ochutnával a pak se do toho dal s vervou.:-)

7.10.2010 14:04
remonek

XXX.XXX.162.107

já jsem si taky myslela,že ta poslední fotka je Moruš :-)

7.10.2010 14:07
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkJééžííš,děvčátka,máte v tom gulage tedasmajlík,tak já je budu příště popisovat,jo,kterej je to zrovna.smajlíksmajlík

7.10.2010 14:12
madow

XXX.XXX.121.112

počkat, počkat...ten koník co má hlavu v tom sudu je snad Moruš smajlík
poslední fota s čumáčkem lamy je Pierotek to jo, ale hlavu v kýblu má Moruška...Jaru neděl mi v tom gulage smajlík

7.10.2010 14:14
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)smajlíksmajlíkJojo,Markét,v sudu je Moruš:-),já myslela,že myslíš tu,jak tam líže Pierot sůl a moc ho tam vidět néni...:-):-)

7.10.2010 19:49
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Markét,nemáš nějákou fotičku malého velkého Sharonka,jak už vyrostl?:-)Ta jeho lysina je nádherná.smajlík:-)

7.10.2010 20:22
lucky

XXX.XXX.133.26

Ty fotky s lizem super..náhodou, já poznala co je to za koně!!

Jsem přijela pozdě z města a máti šla už pro Usu na pastvinu. Tak jsem ještě chtěla nachystat papání Use do žlabu, jdu do stáje..no ještě že jsem tam šla!!! V každém rohu vzadu NĚCO !!! Tak rožnu a tam dvě slepice, upelešené každá v jednom rohu!!!! Tak letím zvonit na souseda, že jestli mu nechybí dvě slépky a on letí do kurníku, no že jo...tož jsou u nás ve stáji!!!!

Normálně se tam zabydlely! Takže jsem ještě chytala slépky a podávala mu je přes plot..krávy blbé praštěné...doufám, že nemají blechy .... :-((( ..jsem je naháněla po stáji v hoblinách jako blb. A ještě že jsem to zjistila, protože Usu by trefil špak, jak by vlezla do stáje a po tmě by ji tam začali pod břichem frkat dva blbí ptáci...asi by mi proskočila oknem vyděšeně na dvůr!!!!

7.10.2010 21:56
markemic

XXX.XXX.12.208

Tak jim hned nenadávej,vždyť je to roztomilý,že se tam tak upelešily:-)Nepřeháněj to taksmajlík

7.10.2010 22:07
lucky

XXX.XXX.133.26

No jo...ale u nás nemají co dělat....
Pořád tady dělají jen problémy...to je dlouhá historie...

Ale že ti dva naši blbouni si jich vůbec nevšimli....

7.10.2010 22:10
markemic

XXX.XXX.12.208

No jo,holt byly rády,že se tak pěkně uhnízdily a byly zticha jako pěny,aby na ně nikdo nepřišel:-)

8.10.2010 07:59
madow

XXX.XXX.121.112

Ahojky tak tu máme konečně pátek..
Jaru dnes jdeme opět na šípek, tak "malého" vyfotím s maminkou

U nás je dnes ráno taková mlha, že snad i ptáci choděj pěšky....je fakt že jsem žádného cestou do práce nepotkala....
jinak už mám nasušeno 4,23 kg šípku, tak kdyby někdo chtěl....

8.10.2010 08:06
remonek

XXX.XXX.162.107

Market a jak je sušíš normálka někde u kamen? Já jsem se na šípky byla podívat o víkendu,ale přišli mi ještě takový tvrdý, tak myslíš,že už můžu sušit ty? Nedávno jsme o tom četla téma na nemoderce

8.10.2010 08:20
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkJéé,to máte fakt dobrý hlídací psy:-),ale třeba jsou tak hodný,že jim ani ublížit nechtěli.:-):-)To naše čoklíci by je rozervali na kusy,jednou tam vnikla cizí kočka a já ráno přijdu,hlava kočky na jednom konci dvora a tělo taky na jiným,smajlíkto byl dost hroznej pohled.:-(:-(No jo,ale psi si prostě hlídají to svoje.:-):-)
:-):-)Já teď doloupala vořechy,měla jsem docela slušnou zakázku a už to mám hotový,hurá,smajlíkuž skoro necejtím konečky prstů.:-(
:-)Já mám taky pár nasušených šípků,sice ještě z loňska,ale nic jim néni:-),a používám je na čaj Jarče,když je nastydlá a chrchle.:-)

8.10.2010 08:24
madow

XXX.XXX.121.112

já sbírám ty tvrdší....loni jsem je sušila u kamen, jenže to je na dlouho...letost mi kamarádka z moderky chladásci poradila sušení v troubě..asi 50stupnu...provonělo to celý byt...ale jak dlouho to ti nepovím.záleží jak máš měkké šípky... hodku až dvě....já tvrdolíny sušila kolem hodiny a půl...ale jsou krásně suché

8.10.2010 08:27
remonek

XXX.XXX.162.107

mno chudák kočka smajlík, heleť ale ti naši holomci co máme toho našeho kocoura starýho,tak tomu nic neudělaj to ho i čubajzna občas oblíže, ale asi před 1,5 rokem jsem přinesla domů větší kotě a oni ho vůbec nepřijmuli, takže koně se přebydlelo k sousedům

8.10.2010 08:38
madow

XXX.XXX.121.112

blééé cokoliv šípkovýho...jen neee čaj....mám k němu odpor už ze školky...tam ho do nás lili furt....smajlík
co jsme měli pejska, tak ten taky nenít rád kočičky....to bylo zle...asi proto se kočičky vyhýbali naší zahradě....a ted místo pejska máme kočičku smajlík
Lucky jak se má Usinka??

8.10.2010 08:56
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Joo,voni naší bílou kočku milujou všichni naši psi,i si hrajou společně,ale cizího tu nesnesou naprosto nic,tak mám hrůzu z toho,až jednou ta bílá kočička nebude,tak asi přinášet nový kotě nemá cenu.smajlíksmajlíkPak jedině pastičky.smajlík
smajlíksmajlíkJééé,to my zase rádi šípkovej čaj,ňááám.smajlíksmajlík

8.10.2010 09:48
remonek

XXX.XXX.162.107

Holkyýýýý dneska je kráááááásně kdo se pojedete kochat??:-)

8.10.2010 09:54
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíksmajlíkMyyyyyyyyyyyyyyy,smajlíksmajlíkale jen tak něžně,:-):-)v klídečku,pohodička.smajlík:-)smajlík
Ty taky pojedeš,Šárí,se pokochat,joo??No to by byla fakt škoda sedět doma,je kráásně a celý víkend má být,tak jsem moc ráda,že v těch pardubicích bude vítězi i všem zúčastněným svítit sluníčko,taky si moc přeju,ať dojedou všicí zdrávi,smajlíksmajlíksakryš,docela bych tam nejradši byla osobně,ale teď skrblíme docela fest:-),teda,tak se nedá jezdit někde po vejletech.smajlíkPlatíme za ty hodiny ježdění tý holce a to fakt ty prašulata dost mizej.:-)

8.10.2010 10:08
remonek

XXX.XXX.162.107

to je jasný,že pojedu, konečně jsme se sešli s Alčou s Pasíkem,tak nepojedeme samotný. Jaru to nejsi jediná kdo muší škrblit, já bych si trošku chtěla předělat to moje bydleníčko,tak teď taky dávám každou korunu stranou smajlík

8.10.2010 10:13
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)No viď,chtělo by to nějákou tiskárnu.smajlík
smajlíkTak super,že nepojedete sami,mě to teda taky víc baví s Jarčou,i když se skoro pořád hádáme,kam pojedeme,a když s náma jede i Olda,to je pak dílo:-),jsme 3 a každej chce jet někam jinam.smajlíkJenomže já jako vosel vždycky ustoupím a jedu kam chtěj oni,:-)je mi to fuk,hlavně,že jedeme.:-):-)Stejně furt slyším jenom-preceptoréééé.....smajlíksmajlík

8.10.2010 10:18
remonek

XXX.XXX.162.107

No právě a nebo kdyby člověk aspoň v tý sportce vyhrál :-)):-)):-))
No mě se taky jezdí líp když s někým jedu můžeme po cestě kecat a tak. Teď s náma většinou jezdí Aleš na kole,ale jak to bude v zimě to musíme ještě promyslet.

8.10.2010 10:22
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkNa tu Sportku já nevěřímsmajlík,to vždycky zase vyhraje někdo,kdo to nejmíň potřebuje.:-(Ale já mu to i tak přeju.:-):-)

8.10.2010 10:27
remonek

XXX.XXX.162.107

Jj to já si taky říkám, to od nás normálně jeden chlápek takhle vyhrál docela velikou částku a roztočil to za úplný nesmysly a teď z toho už moc nemá

8.10.2010 10:36
madow

XXX.XXX.121.112

Cože, Šáříííí u vás je tak krásně...u nás jestli se to sluníčko probije přes tu hmlu, tak jedině až odpoledne a to pak už bude zase zapadat smajlík

8.10.2010 10:45
remonek

XXX.XXX.162.107

JJ Market, nám to tady svítí už od rána a venku je příjemně teplo,tak akorát na ježdění :-) a má být takhle celý víkend :-). Mno ještě,že jsem dneska došla do práce dřív, tak už v půl třetí popádím dom :-)

8.10.2010 11:28
lucky

XXX.XXX.133.26

Ahoj! Teda závidím krásné počasí. Tady je mlha, že by se dala krájet a jak jsem se psy a Usou přešla řeku, tak jsem byla ráda, že jsem našla pastvinu..Betty a Bendu jsem slyšela jen vola, tale jinak bílo! Ještě že mám černé psy a jdou dobře vidět. Máti večer zase šla pro Usu a byla vděčná za bílého koně..svítila jak baterka v té tmě a přišla k mámě a za ní sy ze tmy vynořila jako temné stíny ti dva další, ale Betty má skoro barvu jako ta tma, takže jediného, koho slušně viděla, byla Usasmajlík.

Usinka včera vůbec nekašlala, dneska jen jak to rozjela po pastině a vyhazovala..měla nějakou řádíci, tak si odkašlala, ale dýchá čistě a je šikovná. Zvedla jsem ten Ventipulmin skoro na dávku, co řekl vet a teď se už nepotila, tak snad to bude dobré.

Kamarádka se mě ptala, jestli nechci s nimi zítra na klidovou vyjížďku, jsem říkala, že ani náhodou, že Usa teď dobrala ATB a budu ráda, jak ji dáme dokupy..ježdění nepřipadá v úvahu....ráno jde na pastvinu a večer domů, toď vše..má klid "na lůžku"smajlík.
Tak jsem nakonec uvažovala, že bych mohla vzít Betty vlastně. Určitě bude ráda, když si trochu udělá výšlap na Čupek, v kondici je dobré, mezi cizí koníky bych ji vzala a Usa bude s Bendou v pohodě.smajlík
Asi si Betty odpoledne na chvíli vezmu na loukusmajlík

8.10.2010 11:29
lucky

XXX.XXX.133.26

Jo..je tady mlhla a kosa jak v Rusku!!!

+ 5 °C !!!smajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlík

8.10.2010 11:56
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Určitě,Lucí,:-)nech jí klidně měsíc klid na lůžku a pak pomáloučku kdyžtak začít jezdit,ale raději bych jí pak už jen vodila,za měsíc už bude pěkná zima a kdyby dýchala ten studený vzduch takhle po nemoci,tak to není nic dobrýho.smajlík
:-(Ale tady je zima už dneska,sice svítíčko sluní,ale ten vítr je ledovej.:-(:-(

8.10.2010 12:17
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-(:-(Mě ta zima teda děsí,teda mráz,jestli to bude jako loni,tak potěš koště,:-(budu mušet zase tahat kýble s vodou.:-(:-(No jo,ale co se dá dělat,že joo....:-):-)

8.10.2010 12:26
lucky

XXX.XXX.133.26

Má být hrooozná zzzimááá smajlíksmajlíksmajlík
Takže počítám, že kldině až na jaře budeme jedzit..to je fuk. Hlavně aby byla holčí zdravá. já nejsem takový maniak, co by musel denně sedět na koni, kldině budeme chodit na procházky...aspoň se dostanu zase do kindičky já a když budu chtít, mohu si vzít Bettynku a Bendulku třeba ke koní..to je fuk. Nebo i Usa může u Betty na procházku.

8.10.2010 12:32
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkAle nemá,teď to zase někdo vyvrací,že to není pravda,jůůů,to by bylo skvělý,kdyby byla zima jen taková malá a hlavně krátká.:-))
smajlíksmajlíkNoo,vždyť jooo,to je nejlepší,není kam chvátat,a Betynce to jen prospěje.smajlík:-):-)

8.10.2010 13:40
lucky

XXX.XXX.133.26

Betty jen moc šikovná..myslím zdravotně. Trochu potřebuje zase přijezdit, je hodně poslední dobou rozežraná a začala zkoušet staré fígle hrby ve cvalu a hlavu mězi přední....dneska si ji vezmu na chvíli přiježďovat a zítra uvidíme..jestli pojedu, ale snad jo. Mělo by být hezky. Ale je tady kosa strašná..brrr..
Já zimu nesnáším, takže už bych brala jaro...včera bylo pozdě.. smajlík

8.10.2010 17:03
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-):-)Tady už je nádherně,větřík sice pofučuje,ale je teplý.smajlík
smajlíkAle kochat jsme se nejely.smajlíkJarču dneska napadlo,že by si zkusila pojízdárničit na Pierototvi.:-)

8.10.2010 17:05
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-|:-|Dneska na něm prvně seděla,klusala i cválala,ba aj skákala,já nevím,ty děcka snad nemaj žádnej pud sebezáchovy,já bych připosrazila strachy.:-):-)

8.10.2010 17:08
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-|:-|Jednou,když byla menší,to jí mohlo být tak 8,jí na něj táta posadil a ujela na něm 20 metrů ve výběhu,ale dneska už si ho sama perfektně ovládala,doladit se to muší,to je jasný,ale hlavně se s ním dneska sžívala a teď už bude mít na tréninky koníky 2.:-|

8.10.2010 17:10
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Pierot,kdyby se s ním makalo,tak by byl moc šikovnej.:-):-)

8.10.2010 17:14
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)Tady jí ulítly nohy moc dozadu,páč Pierot šel v klusu,ale pak si skočil do cvalu,což Jarča nečekala,hihi:-),no joo,ona je zvyklá na Monďáska,a Pierot je jinej,tak prostě než se spolu sžijou,tak nějáký zmatky tam hold budou.:-|

8.10.2010 17:18
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkZase ty volný otěže,jsem jí říkala,že jednou se mu povede si ty otěže zavlíct za to koleno a to bude kotrmelců,že to bude hrůůza,tak snad se příště zlepší.Ona se dost bojí,aby mu nerycla v hubě:-),ale takhle volný to mít nemůže..smajlíksmajlík

8.10.2010 20:08
madow

XXX.XXX.49.29

Jaruška, je opravdu moc šikovná a má moje velké sympatie...jen ty otěže...to máš Jaru pravdu...ono opravdu bude stačit i jen malé škobrtnutí koníka a může být malér, než ho stihne pobrat...ještě Jarušce doporučím na skoky klidně i o dírku dvě zkrátit třmeny.....i když ono se to lehce radí...já už neskáču asi 5let, co se právě koník se mnou mojí chybou za skokem složil...ale na samouka hhodně dobrýsmajlík

8.10.2010 20:45
lucky

XXX.XXX.133.26

Teda Jarča je táák šikovná..klobouk dolů! Ona na co sedne, to ji chodí!!! A Pierot je šikulka....fakt jsou úžasní!

Tak jsem byla jezdit s Bettynkou. Trochu se holka zapotila, je dost tuhá na levou stranu. Špatně cválá na levou, radši naskakuje kontra...musíme hodně ohýbat, ale pak jsem učila na ni jezdit i Marka(nový majitel) a šlo jim to. Usa s Bendou okukovali, Usidlo se pak proběhla jak tam jezdily motorky v olšině, tak hodila ocas hore a běžela zkoumat a pak zase do bezpečí za Bendou. No a cestou domů jsem Usu pustila kolem řeky a krásně si mě doklusávala a docválávala a byla táková šikulka..moc se poslední dny zlepšila a dnes ani včera vůbec nekašlala....dneska tam i běhala a byla skvělá.

9.10.2010 08:18
lucky

XXX.XXX.133.26

Tak hlásím, že tady zase mlha, že i ptáci budou chodit pěškysmajlíkděsné!
Usinka dostala snídani, po Ventipulminu už vypadá, že se nepití a vracím se na dávku, kterou určil vet. PO 9 půjdeme ke koníkům a beru Bettynku na tu vyjížďku, tak jsem zvědavá jak to zvládne.

9.10.2010 08:25
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Děkuju:-),děvčata,taky z ní mám radostsmajlík,hlavně že se nebojí jako já:-|,já jsem hroznej strašpytel si sedat na jinýho koně,smajlíkMarkét,co jsi udělala za chybu,že se za překážkou koník složil,třeba se Jarča toho vyvaruje,dííky.:-):-)
S těma třmenama-ona na něm fakt včera seděla poprvé,a musí si ho ojezdit,je to něco úplně jinýho než Monďásek,je dost velkejsmajlík a já jsem tak něják ty třmeny neřešila,protože jsme věděli,že Jarča vysoko skákat nebude,a podle mě je lepší,když má ty třmeny delší,aby se mohla líp držet,kdyby něco.:-|:-|Potom třeba specielně na jenom skoky by to možná o tu dírku kratší snesla,ale to je zatím moc brzo,bude jí ještěhodně dlouho trvat,naž se s ním sžije natolik,jako je teď už sžitá s Monďáskem.:-):-)
Markét,a Ty máš zkoušky základního výcviku nebo jsi skákala jen hobby?:-):-)

9.10.2010 08:27
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)):-))Lucí,ta Betka něják moc ožila,viď,táákový hrby,smajlíkto bych do té její krásné hlavičky neřekla.:-):-)
smajlíksmajlíkTak to jsem ráda,že je ta Usina lepší,hlavně ať se moc nekde nezpotí a nenadtydne,tady byly ráno jen 4 nad nulou!!!smajlík:-(

9.10.2010 08:30
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)My pojedeme taky všicí,ale až kolem desátý,fakt je tu strašná kosa teď.smajlík

10.10.2010 08:08
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)smajlíkTak jsme se byli včéra pokochat,no počasíčko náááááááádhera,smajlík:-)to nemělo chybu,kéž by vydrželo ještě celý říjen....:-):-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík