Protože je tu vidět spousta moc hezkých fotek vašich koňských zlatíček zajímalo by mě čím vlastně fotíte. Jaký je to foťák klasika/digi, jaká je to značka, u digi jaký máte rozlišení a zoom u klasiky na co fotíte ( značka filmu, citlivost ). Vím, že to neni vůbec nic co by se týkalo koní . Já osobně fotím a fotit budu klasikou, ale na takový ty fotky ( dokumentační ) z jízdárny, závodů a nebo v mojem případě i ze stáje ( páč nemám blesk ) je ekonomičtější digitál. Takže už si na nějakýho brousim zuby a tím, že mi tady napíšete co vlastně máte dostanu inspiraci. takže předem dík.
Jinak klasiku fotim Minoltou 7000 s objektivem 70-300 na film FotoStar 200.
janna
napsal(a):
Protože je tu vidět spousta moc hezkých fotek vašich koňských zlatíček zajímalo by mě čím vlastně fotíte. Jaký je to foťák klasika/digi, jaká je to značka, u digi jaký máte rozlišení a zoom u klasiky na co fotíte ( značka filmu, citlivost ). Vím, že to neni vůbec nic co by se týkalo koní . Já osobně fotím a fotit budu klasikou, ale na takový ty fotky ( dokumentační ) z jízdárny, závodů a nebo v mojem případě i ze stáje ( páč nemám blesk ) je ekonomičtější digitál. Takže už si na nějakýho brousim zuby a tím, že mi tady napíšete co vlastně máte dostanu inspiraci. takže předem dík.
Ahojky,
já mám digitál Konica Minolta Dimage Z5. A tohle o něm píšou
Technická specifikace
Ve fotoaparátu je zabudován CCD snímač s efektivním rozlišením 5MPix a úhlopříčkou 1/2,5", který umí pořizovat snímky s rozlišením 2560x1920, 2048x1536, 1600x1200, 640x480 bodů s citlivostí 50, 100, 200 a 320 ISO ve formátu JPEG se třemi různými stupni komprese. Ozvučené videosekvence s rozlišením 640x480 a 320x240 bodů s frekvencí 15, nebo 30 snímků za sekundu můžeme natáčet až do zaplnění paměťové karty. Ukládá se do formátu MOV s monofonním zvukem. Snímač je stabilizován pomocí technologie Anti-Shake, která umožňuje fotografovat s delšími časy. Na výběr je stabilizace při namáčknutí spouště, stabilizace pouze při expozici (účinnější), nebo ji můžeme zcela vypnout.
Objektiv GT APO nabízí 12x optický zoom díky rozsahu fyzické ohniskové vzdálenosti od 5,83 mm do 69,9 mm, což je po přepočtu na kinofilm rozsah 35 až 420 mm. Světelnost je F2,8-4,5. Konstrukce objektivu zahrnuje 13 elementů v 10 skupinách. Minimální zaostřovací vzdálenost je na nejkratším ohnisku 0,6 m a na nejdelším 1,6 m. Pokud zvolíme standardní makro režim, tak můžeme ostřit od 10 cm na nejkratším ohnisku a od 120 cm na nejdelším. Režim Super Makro sám nastaví ohniskovou vzdálenost vhodnou pro největší přiblížení (10,45 mm fyzické ohniskové vzdálenosti objektivu) a můžeme pak fotografovat předměty vzdálené pouhý 1 cm. Zaostřování může být jednorázové, kontinuální, nebo manuální. Aktivovat také můžeme nepřetržité automatické zaostřování i bez namáčknuté spouště.
Čas expozice lze nastavit od 1/1000s do 4s, což můžeme nastavit manuálně, nebo vše nechat na automatice. Stejně tak můžeme nastavit maximální clonové číslo F8,0 po celém rozsahu zoomu. Kromě klasické nabídky režimů PASM máme k dispozici i několik scénických (portrét, sport, krajina, západ slunce, noční portrét). Pro řízení výsledků automatických režimů máme k dispozici korekci automatické expozice +-2EV po 1/3EV krocích. Měření expozice probíhá vícesegmentově (256 oblastí), váhově se zdůrazněným středem, nebo bodově.
Fotoaparát nabízí bohatou nabídku nastavení sériového snímání. Máme k dispozici klasické snímání rychlostí 2,2 sn./s, které zachytí 6 snímku v plném rozlišení se středním stupněm komprese, nebo až 143 snímků v nejmenším rozlišení s největším stupněm komprese. Režim UHS (Ultra High Speed) zachytí maximálně 20 snímků rychlostí 10sn./s, ale pouze v rozlišení 1024x768 bodů. Je možné také zvolit režim progresivního snímání, který uloží posledních 20 snímků, které byly zachyceny před uvolněním spouště. Snímání v tomto režimu běží rychlostí 10sn./s. Mezi režimy snímání také patří bracketing, kde můžeme nastavit tři snímky v krocích 0,3 a 0,5EV, a samospoušť na 10 nebo 2s.
Vyvážení bílé nabízí kromě automatického režimu také manuální měření a možnost nastavení jedné z předvoleb: den, zataženo, žárovka, zářivka a blesk. Interní blesk má udávaný dosah cca 0,2-3,6 m na nejkratším ohnisku a 1,2-2,2 na nejdelším. Můžeme mu nastavit režim auto, redukci červených očí, vynucený záblesk a synchronizaci s dlouhým časem. V případě nutnosti lze korigovat intenzitu záblesku o +-2EV po 1/3EV krocích. Do patice lze použít externí programové blesky 2500, 3600HS a 5600HS.
LCD displej na zadní straně má úhlopříčku 2" a tvoří ho 114.000 bodů. EVF hledáček má zabudovaný displej s úhlopříčkou 0,33", který má 114.000 bodů a možnost dioptrické korekce o -3 až +1D. Oba displeje pokrývají cca 100% zabírané scény. Data se ukládají na paměťovou kartu SD, nebo MMC. Komunikace s počítačem probíhá pomocí USB 1.1. Použít můžeme také A/V výstup, který podporuje videoformáty PAL a NTSC. Napájení je zajištěno pomocí 4 tužkových AA baterií. Počítat můžeme s podporou přímého tisku pomocí PictBridge.
janna
napsal(a):
Já taky přesedlala z klasiky (Canon EOS 500) na digitál, mám zrcadlovku Minoltu Dimage Z3, která má výborný ZOOM a taky rychlou závěrku, takže se s ní dají dobře fotit koně v pohybu. No a pak ještě fotím na malý Olympus D-535. Ten má jen 3x optický zoom, 12x digitální. Oba dělají celkem pěkné fotky, ale na starou klasickou zrcadlovku nemá ani jeden...
janna
napsal(a):
Olympus Camedia C-5050 Zoom
janna
napsal(a):
Já mám Canon Powershot A520 a přítel přesedlal z klasické zrcadlovky Minolty na digitální Minoltu 7D (ale objektiv z hlavy nevím, akorát vím, že ho chce prodat a koupit jiný :-) )
strelish
napsal(a):
Já mám Canon Powershot A520 a přítel přesedlal z klasické zrcadlovky Minolty na digitální Minoltu 7D (ale objektiv z hlavy nevím, akorát vím, že ho chce prodat a koupit jiný :-) )
Taky mám Canón. Ale A510. Dobrej, vejde se do kapsy bo do ledvinky, má sekvenční focení... Spokojenost nade vše.
jessinka
napsal(a):
já nemám nic moc,mám jen panasonic DMC-LS60
já mám panasonic lumix dcm-fz50 jsem sním moc spokojená předtím jsem ěla olympus sp-500 uz ten byl taky dobrý,ale tehle je lepší.tady info
Pixely Snímač CCD Snímač CCD 1/1,8" 10,1 MPix
Barevný filtr
Maximální rozlišení (v pixelech) 3648 x 2736
Optika Optický hledáček Barevný hledáček EVF 0.44��
235 000 pixel
Zorné pole 100%
Displej LCD Displej LCD 2.5"
207 000 barev
Minimální vzdálenost (makro) 5 cm
Normální vzdálenost od 30 cm do nekonečna
Optický zoom (přesná hodnota) 12x
Digitální zoom (přesná hodnota) 2x, 4x (před volby)
13,4x až 21,4x při extra optickém zoomu
Použitelné nastavení ISO Auto/100/200/400/800/1600 + režim vysoké citlivosti 3200
Světelnost a rychlost Š iroký úhel: F2.8 � F11.0
TV objektiv: F3.7 � F11.0
Auto/Program AE: 1 � 1/2000 sek
Přednost otevření AE / Přednost uzavření AE: 8 - 1/2000 sek
Manuální: 60 - 1/2000 sek
Blesk (vestavěný) Vnitřní blesk: auto, auto/proti červeným očím, slow sync./proti červeným očím
Paměť Formáty snímku JPEG
Paměťová karta Karta SD, karta SDHC, multimediální karta
Paměťová karta dodávaná s přístrojem 32 MB
Vnitřní paměť ne
Video Režim video ano, se zvukem
Videosekvence (maximální výkon) 848 x 480 pixel
Výstup na TV video výstup NTSC nebo PAL
Funkce Webcam ne
Informatika Počítačové rozhraní USB 1.0
Funkce Wireless ne
Kompatibilní s -
Dodávaný software Lumix simple viewer, PhotofunStudio-viewer, Silkypix Developer, Studio 2.0SE, Arcsoft PhotoImpression, ArcSoft Panorama Maker, Adobe Reader,
Další údaje Možnosti napájení Baterie Li-ion (7,4 V, 710 mAh)
Síťový adaptér
Jiné funkce Čočka Leica DC Vario Elmarit
Optický stabilizátor MEGA O.I.S
PictBridge
Režim sériové snímání 2 snímky/s
Vstup DC
Rozměry 140,75 x 85,5 x 142,0 mm
Váha (v gramech) 668 bez baterie
734 s abterií a kartou SD
osobně mám stříbrnou verzy
woldemortik
napsal(a):
já mám panasonic lumix dcm-fz50 jsem sním moc spokojená předtím jsem ěla olympus sp-500 uz ten byl taky dobrý,ale tehle je lepší.tady info
Pixely Snímač CCD Snímač CCD 1/1,8" 10,1 MPix
Barevný filtr
Maximální rozlišení (v pixelech) 3648 x 2736
Optika Optický hledáček Barevný hledáček EVF 0.44��
235 000 pixel
Zorné pole 100%
Displej LCD Displej LCD 2.5"
207 000 barev
Minimální vzdálenost (makro) 5 cm
Normální vzdálenost od 30 cm do nekonečna
Optický zoom (přesná hodnota) 12x
Digitální zoom (přesná hodnota) 2x, 4x (před volby)
13,4x až 21,4x při extra optickém zoomu
Použitelné nastavení ISO Auto/100/200/400/800/1600 + režim vysoké citlivosti 3200
Světelnost a rychlost Š iroký úhel: F2.8 � F11.0
TV objektiv: F3.7 � F11.0
Auto/Program AE: 1 � 1/2000 sek
Přednost otevření AE / Přednost uzavření AE: 8 - 1/2000 sek
Manuální: 60 - 1/2000 sek
Blesk (vestavěný) Vnitřní blesk: auto, auto/proti červeným očím, slow sync./proti červeným očím
Paměť Formáty snímku JPEG
Paměťová karta Karta SD, karta SDHC, multimediální karta
Paměťová karta dodávaná s přístrojem 32 MB
Vnitřní paměť ne
Video Režim video ano, se zvukem
Videosekvence (maximální výkon) 848 x 480 pixel
Výstup na TV video výstup NTSC nebo PAL
Funkce Webcam ne
Informatika Počítačové rozhraní USB 1.0
Funkce Wireless ne
Kompatibilní s -
Dodávaný software Lumix simple viewer, PhotofunStudio-viewer, Silkypix Developer, Studio 2.0SE, Arcsoft PhotoImpression, ArcSoft Panorama Maker, Adobe Reader,
Další údaje Možnosti napájení Baterie Li-ion (7,4 V, 710 mAh)
Síťový adaptér
Jiné funkce Čočka Leica DC Vario Elmarit
Optický stabilizátor MEGA O.I.S
PictBridge
Režim sériové snímání 2 snímky/s
Vstup DC
Rozměry 140,75 x 85,5 x 142,0 mm
Váha (v gramech) 668 bez baterie
734 s abterií a kartou SD
osobně mám stříbrnou verzy
jo tady foto přesně takový mám
Uživatel s deaktivovaným účtem

janna
napsal(a):
pre svoju osobnu potrebu mam olympus SP-510 UZ,az na to,ze mu trva dlho,kym je opat schopny "cvaknut" je to dobry fotak,fajn zoom.no a potom mame "rodinny" canon 400D digital-digitalna zrkadlovka,mame k tomu uz konecne aj nejaky objektiv,ale s tym sa musim poriadne naucit fotit,co ma nesmierne tesi je,ze urobi veeela zaberov za malu chvilu,akurat zaostrovanie je trochu tazsie
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
pre svoju osobnu potrebu mam olympus SP-510 UZ,az na to,ze mu trva dlho,kym je opat schopny "cvaknut" je to dobry fotak,fajn zoom.no a potom mame "rodinny" canon 400D digital-digitalna zrkadlovka,mame k tomu uz konecne aj nejaky objektiv,ale s tym sa musim poriadne naucit fotit,co ma nesmierne tesi je,ze urobi veeela zaberov za malu chvilu,akurat zaostrovanie je trochu tazsie
No já mám Lumixe DMC - TZ1, je fajn, nedala bych ale po obchodech se už koukám po nějaké pořádné potvoře, líbí se mi foťáky od Canonu a Sony, S Canonem jsem ještě nefotila se Sonym jo ale typ nevím je bráchův.Sony je od mého starší asi o 3 roky a mám pocit že fotí stejně.Zatím s mým Lumixem se ještě učíme a koneckonců si říkám že je občas jedno s čím fotíme ale není jedno kdo za tím stojí.Se super skvělým foťákem i kdekdo udělá zrůdnou fotku.Na mém se mi líbí že je snadno přenosný, no a jestli sem mám vložit jeho popis no...
Tak jo
10x superzoom LEICA, MEGA optický stabilizátor obrazu (O.I.S), světelnost F2.8, rozlišení 6.37MP s možností výběru formátu 4:3 / 3:2 / 16:9, VENUS ENGINE III, JPEG, objektiv VARIO-ELMARIT f =2.8 - 4.2 / 35 - 350mm (35mm), rozsah závěrky 8s-1/2000s (15, 30, 60s v programu Hvězdné nebe), 22 motivových programů s nápovědou, 2.5" POWER LCD panel (207K pixelů), sériové snímání 3/2 snímky/s MEGA BURST do vyčerpání karty, režim makro (od 5cm), 1/3/9/bodový-autofokus, režimy pro superrychlé ostření, světlo pro ostření ve tmě, zonální/preference středu/bodové měření, korekce expozice +/- 2EV po 1/3EV, ISO 80/100/200/400/800, ISO 800 - 1600 v režimu Vysoké citlivosti, manuální vyvážení bílé barvy, vestavěný blesk, histogram, AUTO BRACKETING, možnost úpravy podání snímku (přírodní, normální, syté),ozvučené VGA videoklipy 4:3/16:9, animace, audiodabing, automatické otáčení snímků při reprodukci na TV, nápověda v češtině k použití motivových programů, ultrakompaktní velikost, přiloženo - , Li-ion akumulátor 3.7V / 1000mAh, USB kabel / software, barva stříbrná. Ovládání a menu přístroje kompletně v ČEŠTINĚ.
ocenění PC Magazine Editors Choice DMC-TZ1
TIPA WINNERS 2006 - DMC-TZ1
OPTICKÁ ČÁST
objektiv - značka LEICA
objektiv - konstrukce DC VARIO-ELMARIT
objektiv - složení 12 čoček v 10 skupinách (3x asférické čočky)
objektiv - rozsah zoomu 10x (4x digitálně, max 40.0x v kombinaci s optickým zoomem)
objektiv - světelnost F2.8 - 4.2
objektiv - extra optický zoom 12.5x při rozlišení 3Mpx a nižším / formát poměru stran 4:3, 3:2, 16:9 (maximálně 50x v kombinaci s digitálním zoomem)
objektiv - ohnisko f = 5.2 - 52.0 mm
objektiv - ohnisko (přepočet na kinofilm 35 mm) f = 35 - 350 mm
optický stabilizátor - MEGA O.I.S. • (dva režimy)
zaostřovací rozsah - AF 40 - 200 cm (v závislosti na ohnisku) až nekonečno
zaostřovací rozsah - MF / AF makro - / 5 - 100 cm (v závislosti na ohnisku) až nekonečno
ostření - systém AF systém
automatické ostření AF normál / makro / kontinuální ostření on/off
bodové ostření 1/3/9-bodové ostření, spot AF (režimy 1 a 3 mohou být též jako super rychlé ostření)
manuální ostření -
ostření ve tmě • (s přisvětlením AF Assist Lamp)
závit pro filtry - průměr -
SNÍMACÍ PRVEK
snímací prvek - typ CCD s filtry s primárními barvami
snímací prvek - úhlopříčka 1/2.5"
snímací prvek - celkové rozlišení 6.37 Mpx
snímací prvek - reálné rozlišení 5.0 Mpx
ELEKTRONICKÁ ČÁST
rozsah citlivosti ISO auto / 80 / 100 / 200 / 400 / 800
ISO v režimu Vysoké citlivosti 800 - 1600 ISO
automatické vyvážení bílé barvy auto / denní světlo / pod mrakem / halogen / blesk
ruční vyvážení bílé barvy • včetně možnosti korekce ve stupních Kelvina
expoziční režimy - program AE •
expoziční režimy - priorita času závěrky -
expoziční režimy - priorita clony -
expoziční režimy - manuál -
korekce expozice -2 až +2EV v krocích po 1/3EV
kompenzace protisvětla • (v programu Snadný - Srdíčko)
auto BRACKETING (expoziční vějíř) -1 až +1EV v krocích po 1/3EV (série 3 snímků)
měření světla inteligentní zonální / preference středu / bodové
programové automatiky program / makro / snadný (srdíčko) / portrét / jemná pleť / krajina / sport / noční portrét / noční krajina / autoportrét / potraviny / párty / světlo svíček / ohňostroj / noční obloha (15, 30, 60s) / pláž / letecké foto / sníh / dítě 1,2 / vysoká citlivost / podvodní fotky / videoklipy (na otočném voliči programů)
nápověda pro použití scénických režimů • (i v češtině)
rozsah závěrky 8s - 1/2000s (15/30/60s v režimu noční obloha)
samospoušť 10s / 2s
úprava obrazu přírodní, standardní, syté barvy
barevné úpravy studené podání / teplé podání / černobílý obraz / sepia
histogram • (v reálném čase i při přehrávání)
rozlišení obrazu - možnosti 4:3 - 2560x1920 / 2048x1536 / 1600x1200 / 1280x960 / 640x480 // 3:2 - 2560x1712 / 2048x1360 // 16:9 - 2560x1440 / 1920x1080
kvalita obrazu fine / snandard
video - formát Motion JPEG
video - rozlišení obrazu 4:3 - 640x480 / 320x240 // 16:9 - 848x480
video - frekvence snímků 30 snímků/s nebo 10 snímků/s (doba záznamu omezena pouze kapacitou karty)
sériové snímání - MEGA BURST 3 nebo 2 snímky/s (max. 5 snímků v režimu standard, max. 3 snímků v režimu fine v plném rozlišení)
nekonečné sériové snímání 2 snímky/s (omezeno pouze aktuální kapacitou použité karty)
automatické otáční snímků při prohlížení na TV •
zvukové poznámky k fotografiím 5s
dodatečné ozvučení snímků 10s
vestavěný blesk - režimy auto / auto s redukcí červených očí / synchronizace na dlouhé časy s redukce červených očí / nucený záblesk on/off
korekce záblesku -
dosah vestavěného blesku 0.3 - 5.7 m (ISO auto)
sáňky pro externí záblesky -
hledáček EVF - úhlopříčka / rozlišení -
LCD panel - úhlopříčka / rozlišení 2.5" / 207 000 pixelů (TFT, zobrazení 100% obrazu)
záznamové médium SD (Secure Digital) / MMC (Multi Media Card)
Interní paměť • 13.4MB
vestavěný mikrofon •
vestavěný reproduktor •
akumulátor Li-ion, 3.7V / 1000mAh
akumulátor - životnost 250 snímků (CIPA standard)
KONEKTORY
konektor pro napájení ze sítě •
AV výstup • (se zvukem)
USB rozhraní •
ROZMĚRY / VÁHA
šířka 112.0 mm
výška 58.1 mm
hloubka 40.2 mm
hmotnost (přibližná bez akumulátoru a karty) 234 g
hmotnost (s akumulátorem a kartou) 262 g
STANDARDNÍ PŘÍSLUŠENSTVÍ
AC síťový adaptér / nabíječka - / •
akumulátor •
SD paměťová karta -
krytka objektivu •
sluneční clona -
AV kabel •
USB kabel •
MC ochranný filtr -
drátové dálkové ovládání -
řemen přes rameno -
šňůrka na ruku •
software
thesis
napsal(a):
No já mám Lumixe DMC - TZ1, je fajn, nedala bych ale po obchodech se už koukám po nějaké pořádné potvoře, líbí se mi foťáky od Canonu a Sony, S Canonem jsem ještě nefotila se Sonym jo ale typ nevím je bráchův.Sony je od mého starší asi o 3 roky a mám pocit že fotí stejně.Zatím s mým Lumixem se ještě učíme a koneckonců si říkám že je občas jedno s čím fotíme ale není jedno kdo za tím stojí.Se super skvělým foťákem i kdekdo udělá zrůdnou fotku.Na mém se mi líbí že je snadno přenosný, no a jestli sem mám vložit jeho popis no...
Tak jo
10x superzoom LEICA, MEGA optický stabilizátor obrazu (O.I.S), světelnost F2.8, rozlišení 6.37MP s možností výběru formátu 4:3 / 3:2 / 16:9, VENUS ENGINE III, JPEG, objektiv VARIO-ELMARIT f =2.8 - 4.2 / 35 - 350mm (35mm), rozsah závěrky 8s-1/2000s (15, 30, 60s v programu Hvězdné nebe), 22 motivových programů s nápovědou, 2.5" POWER LCD panel (207K pixelů), sériové snímání 3/2 snímky/s MEGA BURST do vyčerpání karty, režim makro (od 5cm), 1/3/9/bodový-autofokus, režimy pro superrychlé ostření, světlo pro ostření ve tmě, zonální/preference středu/bodové měření, korekce expozice +/- 2EV po 1/3EV, ISO 80/100/200/400/800, ISO 800 - 1600 v režimu Vysoké citlivosti, manuální vyvážení bílé barvy, vestavěný blesk, histogram, AUTO BRACKETING, možnost úpravy podání snímku (přírodní, normální, syté),ozvučené VGA videoklipy 4:3/16:9, animace, audiodabing, automatické otáčení snímků při reprodukci na TV, nápověda v češtině k použití motivových programů, ultrakompaktní velikost, přiloženo - , Li-ion akumulátor 3.7V / 1000mAh, USB kabel / software, barva stříbrná. Ovládání a menu přístroje kompletně v ČEŠTINĚ.
ocenění PC Magazine Editors Choice DMC-TZ1
TIPA WINNERS 2006 - DMC-TZ1
OPTICKÁ ČÁST
objektiv - značka LEICA
objektiv - konstrukce DC VARIO-ELMARIT
objektiv - složení 12 čoček v 10 skupinách (3x asférické čočky)
objektiv - rozsah zoomu 10x (4x digitálně, max 40.0x v kombinaci s optickým zoomem)
objektiv - světelnost F2.8 - 4.2
objektiv - extra optický zoom 12.5x při rozlišení 3Mpx a nižším / formát poměru stran 4:3, 3:2, 16:9 (maximálně 50x v kombinaci s digitálním zoomem)
objektiv - ohnisko f = 5.2 - 52.0 mm
objektiv - ohnisko (přepočet na kinofilm 35 mm) f = 35 - 350 mm
optický stabilizátor - MEGA O.I.S. • (dva režimy)
zaostřovací rozsah - AF 40 - 200 cm (v závislosti na ohnisku) až nekonečno
zaostřovací rozsah - MF / AF makro - / 5 - 100 cm (v závislosti na ohnisku) až nekonečno
ostření - systém AF systém
automatické ostření AF normál / makro / kontinuální ostření on/off
bodové ostření 1/3/9-bodové ostření, spot AF (režimy 1 a 3 mohou být též jako super rychlé ostření)
manuální ostření -
ostření ve tmě • (s přisvětlením AF Assist Lamp)
závit pro filtry - průměr -
SNÍMACÍ PRVEK
snímací prvek - typ CCD s filtry s primárními barvami
snímací prvek - úhlopříčka 1/2.5"
snímací prvek - celkové rozlišení 6.37 Mpx
snímací prvek - reálné rozlišení 5.0 Mpx
ELEKTRONICKÁ ČÁST
rozsah citlivosti ISO auto / 80 / 100 / 200 / 400 / 800
ISO v režimu Vysoké citlivosti 800 - 1600 ISO
automatické vyvážení bílé barvy auto / denní světlo / pod mrakem / halogen / blesk
ruční vyvážení bílé barvy • včetně možnosti korekce ve stupních Kelvina
expoziční režimy - program AE •
expoziční režimy - priorita času závěrky -
expoziční režimy - priorita clony -
expoziční režimy - manuál -
korekce expozice -2 až +2EV v krocích po 1/3EV
kompenzace protisvětla • (v programu Snadný - Srdíčko)
auto BRACKETING (expoziční vějíř) -1 až +1EV v krocích po 1/3EV (série 3 snímků)
měření světla inteligentní zonální / preference středu / bodové
programové automatiky program / makro / snadný (srdíčko) / portrét / jemná pleť / krajina / sport / noční portrét / noční krajina / autoportrét / potraviny / párty / světlo svíček / ohňostroj / noční obloha (15, 30, 60s) / pláž / letecké foto / sníh / dítě 1,2 / vysoká citlivost / podvodní fotky / videoklipy (na otočném voliči programů)
nápověda pro použití scénických režimů • (i v češtině)
rozsah závěrky 8s - 1/2000s (15/30/60s v režimu noční obloha)
samospoušť 10s / 2s
úprava obrazu přírodní, standardní, syté barvy
barevné úpravy studené podání / teplé podání / černobílý obraz / sepia
histogram • (v reálném čase i při přehrávání)
rozlišení obrazu - možnosti 4:3 - 2560x1920 / 2048x1536 / 1600x1200 / 1280x960 / 640x480 // 3:2 - 2560x1712 / 2048x1360 // 16:9 - 2560x1440 / 1920x1080
kvalita obrazu fine / snandard
video - formát Motion JPEG
video - rozlišení obrazu 4:3 - 640x480 / 320x240 // 16:9 - 848x480
video - frekvence snímků 30 snímků/s nebo 10 snímků/s (doba záznamu omezena pouze kapacitou karty)
sériové snímání - MEGA BURST 3 nebo 2 snímky/s (max. 5 snímků v režimu standard, max. 3 snímků v režimu fine v plném rozlišení)
nekonečné sériové snímání 2 snímky/s (omezeno pouze aktuální kapacitou použité karty)
automatické otáční snímků při prohlížení na TV •
zvukové poznámky k fotografiím 5s
dodatečné ozvučení snímků 10s
vestavěný blesk - režimy auto / auto s redukcí červených očí / synchronizace na dlouhé časy s redukce červených očí / nucený záblesk on/off
korekce záblesku -
dosah vestavěného blesku 0.3 - 5.7 m (ISO auto)
sáňky pro externí záblesky -
hledáček EVF - úhlopříčka / rozlišení -
LCD panel - úhlopříčka / rozlišení 2.5" / 207 000 pixelů (TFT, zobrazení 100% obrazu)
záznamové médium SD (Secure Digital) / MMC (Multi Media Card)
Interní paměť • 13.4MB
vestavěný mikrofon •
vestavěný reproduktor •
akumulátor Li-ion, 3.7V / 1000mAh
akumulátor - životnost 250 snímků (CIPA standard)
KONEKTORY
konektor pro napájení ze sítě •
AV výstup • (se zvukem)
USB rozhraní •
ROZMĚRY / VÁHA
šířka 112.0 mm
výška 58.1 mm
hloubka 40.2 mm
hmotnost (přibližná bez akumulátoru a karty) 234 g
hmotnost (s akumulátorem a kartou) 262 g
STANDARDNÍ PŘÍSLUŠENSTVÍ
AC síťový adaptér / nabíječka - / •
akumulátor •
SD paměťová karta -
krytka objektivu •
sluneční clona -
AV kabel •
USB kabel •
MC ochranný filtr -
drátové dálkové ovládání -
řemen přes rameno -
šňůrka na ruku •
software
tady foto
janna
napsal(a):
Já jsem před prá dny dostala digi zrcadlovku Canon EOS 30D, takže si na sebe taky teprv zvykáme :-D
zirawka
napsal(a):
Já jsem před prá dny dostala digi zrcadlovku Canon EOS 30D, takže si na sebe taky teprv zvykáme :-D
Fíha, se máš ...
Taky bych se nebránila takovému daru
Já mám digi zrcadlovku Olympus E 400 a taky supééér
majtá

blanche
napsal(a):
Fíha, se máš ...
Taky bych se nebránila takovému daru
Já mám digi zrcadlovku Olympus E 400 a taky supééér
Tak já mám Panasonic Lumix FZ5. Dva roky starý kus, ale stále fotí hezky. Všechny novější foťáky téhle značky můžu jen doporučit. Ideální volba pro nenáročné. Dobré rozlišení, veliký zoom, možnost manuálního ovádání a příznivé ceny. Jinak si spíš brousím zoubek na nějakou zrcadlovku. Možná bych šla do nějakého Nikona, nebo Canona, i když zrcadlovku už vlastně mám- trochu staršího Olympuse E-10.
Tady fotka z Olyho.
majtá
napsal(a):
Tak já mám Panasonic Lumix FZ5. Dva roky starý kus, ale stále fotí hezky. Všechny novější foťáky téhle značky můžu jen doporučit. Ideální volba pro nenáročné. Dobré rozlišení, veliký zoom, možnost manuálního ovádání a příznivé ceny. Jinak si spíš brousím zoubek na nějakou zrcadlovku. Možná bych šla do nějakého Nikona, nebo Canona, i když zrcadlovku už vlastně mám- trochu staršího Olympuse E-10.
Tady fotka z Olyho.
Ahojky Tak já mám dva fo´táky jeden takový celkem normální:
Panasonic, DMC-LS3
3x optický zoom Lumix, MEGA optický stabilizátor obrazu (O.I.S), světelnost F2.8, CCD 1/2.5", rozlišení 5.36Mpx, VENUS ENGINE PLUS, JPEG, objektiv LUMIX DC VARIO f =2.8 - 5.0 / 35 - 105mm (35mm), rozsah závěrky 8s-1/2000s (15, 30, 60s v programu Hvězdné nebe), 18 motivových programů s nápovědou, 2.0" LCD panel (85K pixelů), sériové snímání 3/2 snímky/s MEGA BURST do vyčerpání karty, režim makro (od 5cm), 1/3/5/spot -autofokus, režimy pro superrychlé ostření, zonální měření, korekce expozice +/- 2EV po 1/3EV, ISO 80/100/200/400, manuální vyvážení bílé barvy s možnostní korekce v Kelvinech, vestavěný blesk, histogram, AUTO BRACKETING, možnost úpravy podání snímků (natural, standart, vivid), videoklipy (320x240, 30 sn/s), vestavěná interní paměť 14MB, automatické otáčení snímků při reprodukci na TV, kompaktní velikost, slot pro SD / MMC karty, napájení běžnými AA bateriemi s životností až 420 snímků na 2 Ni-Mh 2.4Ah akumulátory, přiložen USB kabel / software, 2x Oxyride AA baterie.
A druhý je vlastně od taťky ale na závody ho používám
Konica Minolta Dimage Z6:
* Rozlišení 6 megapixelů
* 12x optický ZOOM v rozsahu ekvivalentním 35 až 420 mm
* Stabilizace obrazu Anti Shake
* APO GT objektiv Konica Minolta
* Výkonné série snímků a Progresivní snímání v plném rozlišení
* Komfortní 2" LCD displej
* Super Makro již od 1cm
* PASM režimy i automatická volba digitálních kreativních programů
* Možnost použití externích systémových blesků Konica Minolta
A fotí krásně oba
Konica Minolta Dimage Z6
jezabel
napsal(a):
Ahojky Tak já mám dva fo´táky jeden takový celkem normální:
Panasonic, DMC-LS3
3x optický zoom Lumix, MEGA optický stabilizátor obrazu (O.I.S), světelnost F2.8, CCD 1/2.5", rozlišení 5.36Mpx, VENUS ENGINE PLUS, JPEG, objektiv LUMIX DC VARIO f =2.8 - 5.0 / 35 - 105mm (35mm), rozsah závěrky 8s-1/2000s (15, 30, 60s v programu Hvězdné nebe), 18 motivových programů s nápovědou, 2.0" LCD panel (85K pixelů), sériové snímání 3/2 snímky/s MEGA BURST do vyčerpání karty, režim makro (od 5cm), 1/3/5/spot -autofokus, režimy pro superrychlé ostření, zonální měření, korekce expozice +/- 2EV po 1/3EV, ISO 80/100/200/400, manuální vyvážení bílé barvy s možnostní korekce v Kelvinech, vestavěný blesk, histogram, AUTO BRACKETING, možnost úpravy podání snímků (natural, standart, vivid), videoklipy (320x240, 30 sn/s), vestavěná interní paměť 14MB, automatické otáčení snímků při reprodukci na TV, kompaktní velikost, slot pro SD / MMC karty, napájení běžnými AA bateriemi s životností až 420 snímků na 2 Ni-Mh 2.4Ah akumulátory, přiložen USB kabel / software, 2x Oxyride AA baterie.
A druhý je vlastně od taťky ale na závody ho používám
Konica Minolta Dimage Z6:
* Rozlišení 6 megapixelů
* 12x optický ZOOM v rozsahu ekvivalentním 35 až 420 mm
* Stabilizace obrazu Anti Shake
* APO GT objektiv Konica Minolta
* Výkonné série snímků a Progresivní snímání v plném rozlišení
* Komfortní 2" LCD displej
* Super Makro již od 1cm
* PASM režimy i automatická volba digitálních kreativních programů
* Možnost použití externích systémových blesků Konica Minolta
A fotí krásně oba
Konica Minolta Dimage Z6
Panasonic, DMC-LS3
werca
napsal(a):
já ho mám taky... azdá se mi nic moc
Já mám tenhle obyč foták,ale v popisu píšou,že dělá 30 snímků za sekundu.Holky prosím vás,neporadíte mi,jak to mám nastavit,aby to těch 30 fotek udělalo?Nemám k němu návod.Moc prosím a děkuji
Digitální fotoaparát Sony Cyber-Shot DSC-S500 - Digitální fotoaparáty | Sony
Vaše cena: 3.706,-Kč
Cena bez DPH: 3.114,-Kč
Doprava zdarma nad 10000
Znacka:
Digitální fotoaparát Sony Cyber-Shot DSC-S500 - Digitální fotoaparáty | Sony
Digitální fotoaparát Cyber-shot s objektivem, F2.8-4.8/32-96mm(ekvivalent 35mm),3x optický zoom, Pricision Digital zoom 6x, Smart Zoom až 13x, makro od 5cm, Super HAD CCD 6.0MPX, poměr stran 4:3, 3:2, 2.4" LCD, možnost nastavení kompenzace
Digitální fotoaparát Cyber-shot s objektivem, F2.8-4.8/32-96mm(ekvivalent 35mm),3x optický zoom, Pricision Digital zoom 6x, Smart Zoom až 13x, makro od 5cm, Super HAD CCD 6.0MPX, poměr stran 4:3, 3:2, 2.4" LCD, možnost nastavení kompenzace expozice, ostrosti a saturace, vyvážení bílé (5 režimů), 6 přednastavených scén, obrazové efekty, samospoušť, dávka snímků, režim Auto a P, vícezónové měření, videoklipy ve 320x240 a 30snímků/s, nastavení ISO až 400, USB konektor, AV výstup, vestavěný blesk, rychlý čas až 1/2000s (auto), záz. médium MS DUO, PictBridge, USB kabel a AV kabel, 2ks alkalických baterií, 25MB Interní paměť a software Cyber-shot Viewer