Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.11.2010 19:44
misus

XXX.XXX.166.144

Prosíme o nápady na slow feeding po domácku. Nemáme na to kupovat drahé krmelce, tak bychom potřebovali vyrobit něco do výběhů doma. Navíc s klasickým krmelcem nebo obyč bednou nemám dobré zkušenosti, plňas průtokáč všechno sežere 2x rychleji, navíc ostatní odhání, takže je jak sud a ostatní nemají nic, navíc je "prasečák", takže to z toho i vyhází, zašlape, po... smajlík Budeme rádi za jakékoliv rady, zkušenosti, nápady

13.11.2010 07:30
olina30

XXX.XXX.4.33

Ahoj na nemoderce jsem dávala odkaz na slow feedry.. po domácku dělané, při troše šikovnosti se to dá vyrobit...
http://paddockparadise.wetpaint.com/page/Slow+Feeders líbí se mi tam ten odkaz na ten se sudem.. asi to zkusím vyrobit, nezdá se to být složitý. :-) já zatím použivám klasické sítě na seno.. s těmi jsem spokojená.

14.11.2010 00:20
klawdie

XXX.XXX.169.112

Když jsem tak projížděla všechny ty nápady jak zkrmovat pomalu, napadlo mě řešení pro ty co jim stojí koně u celého balíku sena, co "vytvořit" obří síť na seno, která se natáhne přes balík a dole stáhne...je to jen myšlenka, třeba jí i někdo již zrealizoval...smajlík

14.11.2010 07:09
hovawart

XXX.XXX.155.142

klawdie napsal(a):
Když jsem tak projížděla všechny ty nápady jak zkrmovat pomalu, napadlo mě řešení pro ty co jim stojí koně u celého balíku sena, co "vytvořit" obří síť na seno, která se natáhne přes balík a dole stáhne...je to jen myšlenka, třeba jí i někdo již zrealizoval...smajlík

tak ja, pokud nejsem v praci, mam spise nocni, tak chodim po vybehu a delam male hromadky sena, pekne konici tapkaji a ja se zahreju. jdu treba takhle trikrat denne, na noc maji samozrejme k dispozici neomezene seno, nebot jsou celorocne venku, tak aby se v zime zahrali. nebo davam seno sem, do krmelce, kde je karisíť a oni si pomalu uzdibujou :-) :-)

14.11.2010 09:12
cieslar

XXX.XXX.92.21

Ten balík obalyt do sítky,není špatný,ale,kde zakoupím,tak velkou?A nebo ten krmelec,je také dobrý nápad.smajlík

14.11.2010 09:21
nemide

XXX.XXX.8.222

A jak zajistíte, že kůň do té sítě nestrčí nohu?smajlík

14.11.2010 09:46
klawdie

XXX.XXX.169.112

nemide napsal(a):
A jak zajistíte, že kůň do té sítě nestrčí nohu?smajlík

stejně tak jako ji nestrčí do klasické sítě..jen mě to napadlo,třeba to není reálné...

14.11.2010 09:57
nemide

XXX.XXX.8.222

Tak mně kůň strčil do klasické sítě nohu několikrát a proto jsem ji přestala používat. Síť musí být tak vysoko,aby až je prázdná, do ní kůň nemohl nohu strčit. Ale pro koně je dobré a přirozené žrát ze země, ne mít při žrádle hlavu zdviženou do výšky. Já to taky řeším jak dát poníkům do čeho seno, aby v něm nedupali a nesr... a nezřízeně se necpali, ale jen uždibovali. Prostě, aby jim to dalo práci se nažrat.

14.11.2010 11:45
krissta

XXX.XXX.165.52

Je to těžké,já bych se taky bála že mi kůň do sítě strčí nohu. Je to pěkně nebezpečná věc. Ale je fakt přirozenější když žerou ze země. Mě napadla taková věc- uříznout plastovej sud v půlce(nebo podle velikosti koně) a do toho dát klasickou síť se senem (asi i zajistit aby jí kůň nevztáhl ven)-tak tam nohu nestčí,žere ze země a nemusí se nic ztloukat z prken.

A ještě jedna věc-když neseženete velkou síť,tak se dá vyrobit z provázků (provazů) ne..? A oka si uděláte velká jak chcete.
:-))

14.11.2010 12:41
sccary

XXX.XXX.17.18

ahoj mám doma fotbalovou síť z té by to taky šlo ne :-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík