Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.12.2010 12:31
axl

XXX.XXX.43.119

Ahojte, tak mame snizek a my uvazujeme o teto zabave. Jen mam otazecku, na jak dlouho jezdite? Prece jen konik nekoho nese a jeste tahne. Zvladneme normal vyjizdku asi 1,5 hodky jen treba s lehcim tempem? Nebo jen na chvili kolem staje?

3.12.2010 12:43
misamarincova

XXX.XXX.210.251

Podle mě záleží na tom, co ten koník dělá. Jestli celý rok stál a teď ho chcete vytáhnout, tak asi jen na chvíli kolem stáje. Pokud je ale celoročně ježděn v normálu, tak ho na těch 1,5 hod klidně vemte. Ale zase ne, aby jste celou trasu procválali...
Já bych měla zase otázku, jak jezdíte, když nemáte obsednutého koně/ jste jen jeden ? Chtěla bych vytáhnout kobylu, která umí chodit jen v zápřahu. Ale řeším jak na to. Dá se zvládnout držet se rozporky a zároveň držet opratě a řídit koně? Přivázat si k sobě provaz nebo něco takového mi nepřipadá rozumné, kůň může cokoliv udělat a mě potáhne bůhví kam a čím... Hledala jsem googlem ilustrativní obrázky, ale ve většině případů mají jezdce... Děkuji za rady.smajlík

3.12.2010 20:40
samueliprostor

XXX.XXX.63.9

Tak mi už jsme zapřahali takhle druhým rokem, k prvnímu dotazu .. opravdu jde o to co ten koník dělal dříve, pokud chodí pravidelně pod sedlo, tak by hodina a půl neměl být problém (krok, klus, na nějaký planince si zacválat - trochu!!) .. s koníkem takhle jezdíme všelijak .. buď s bobama a nebo lyžema .. když tahnem boby, tak sedim na něm a taham někoho vzadu, na lyžích ho zvládám udržet sama .. mam sedák na horolezení a k němu si připínám lano na panik karabinu .. jeli jsme takhle asi 25 km :-D a pohodička, přes vesnic jsem sundala lyže, vzal je do ruky a šlo se :-D koníka sem měla asi na 4-5 metr. opratich (lanech) .. bohužel nemáme žádný poprní postroje,takže to taháme přes chomout .. jediný problém byl jedno a to když koník začal vyhazovat a napral to se mnou :-D naštěstí to bylo do kopečka, takže se dal uřídit .. jinak doporučuji pokud je koník živěšjí ho před tím trochu vyběhat (když vám nebude nikdo na koni sedět)

3.12.2010 22:11
misamarincova

XXX.XXX.210.251

Díky za radu. Horolezecký sedák nemám, ale dostala jsem teď nápad. Nechám si udělat takové "téčko" s pohyblivým spojem. Něco ve stylu jak je na lyžařském vleku. To by mě nemuselo rušit držení se rukou rozporky a zároveň vést koně:-). Zítra zadám chlapovi, aby mi to zhotovil:-) Snad bude tak hodný:-|

3.12.2010 22:24
samueliprostor

XXX.XXX.63.9

jo jo je to výborná věc :-) neumím si představit že bych řídila koně a ještě se držela :-D tak držím palečky

3.12.2010 22:39
samueliprostor

XXX.XXX.63.9

samueliprostor napsal(a):
jo jo je to výborná věc :-) neumím si představit že bych řídila koně a ještě se držela :-D tak držím palečky

Takhle jsme jezdili loni a bez problémů :-)

4.12.2010 14:47
axl

XXX.XXX.43.119

Tak jsme to dnes zkusili a PARADA! Mela jsem trochu obavu z toho, ze za nami budou ty lyze sustit, ale dobry. Jak starej mazak konik frcel. 2 hodky (normalne to jezdime 1,5h) venku, zadnej kopec a pritel nadseny, ze si za staje ani lyze nechtel odvezt smajlík

4.12.2010 19:49
samueliprostor

XXX.XXX.37.162

axl napsal(a):
Tak jsme to dnes zkusili a PARADA! Mela jsem trochu obavu z toho, ze za nami budou ty lyze sustit, ale dobry. Jak starej mazak konik frcel. 2 hodky (normalne to jezdime 1,5h) venku, zadnej kopec a pritel nadseny, ze si za staje ani lyze nechtel odvezt smajlík

Tak to jsem ráda :-) hlavně to pořádně užijte než to roztaje :-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík