Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.6.2006 12:31

Omlouvam se ze to pisu i sem, ale na inzerci se obcas spatne hleda a sem preci jen chodi vice lidi...

DARUJI KONĚ!!! 8mi lety valach, perfektně ovladatelný pod sedlem i pro děti, živý, temperamentní. KVH 135cm, ryzák s lysinou. Zdravotní problém: kroužek na přední noze -> kulhá. Při operaci přetnuty nervy, ale po třech letech opět obnoveny. Další operace pouze po konzultaci s veterinářem. Z těchto důvodů darováván POUZE jako SPOLEČNÍK KE KONI. Na oplátku žádáme informaci o změnách zdravotního stavu a právo na návštěvu.

Pokud byste mel nekdo zajem, napiste mi sem... Pro konika nemame misto... Kone ho honi po vybehu a to jeho zraneni neprida... :o(

15.6.2006 13:26

cheren napsal(a):
Omlouvam se ze to pisu i sem, ale na inzerci se obcas spatne hleda a sem preci jen chodi vice lidi...

DARUJI KONĚ!!! 8mi lety valach, perfektně ovladatelný pod sedlem i pro děti, živý, temperamentní. KVH 135cm, ryzák s lysinou. Zdravotní problém: kroužek na přední noze -> kulhá. Při operaci přetnuty nervy, ale po třech letech opět obnoveny. Další operace pouze po konzultaci s veterinářem. Z těchto důvodů darováván POUZE jako SPOLEČNÍK KE KONI. Na oplátku žádáme informaci o změnách zdravotního stavu a právo na návštěvu.

Pokud byste mel nekdo zajem, napiste mi sem... Pro konika nemame misto... Kone ho honi po vybehu a to jeho zraneni neprida... :o(

Nesmí se na něm vůbec jezdit??To je to tak závažné ty kroužky?

15.6.2006 13:36

alisa napsal(a):
Nesmí se na něm vůbec jezdit??To je to tak závažné ty kroužky?

Ono to je slozity... My ho dostali jako pojizdnyho a ze ho mame poslat za cas na dalsi operaci... Potrebuje pohyb, jinak mu ta noha ztvrdne uplne... KOvar rekl, ze dalsi pretinani je blbost... Veterinar se na to teprv prijede podivat... Kdyby ho ta noha nebolela, nedavali bychom ho pryc... Ale mame ve stade same hrebce a ti mu nedaj pokoj... Takze hledame nekoho kdo mu sice umozni neustaly pohyb, napriklad celorocni pobyt venku, ale ne nekontrolovatelne prohaneni po vybehu kdy ho sikanuji ostatni... pokud by veterinar schvalil dalsi operaci, je to vyborny konik... Pod sedlem opravdu temperamentni, ale perfektne ovladatelny... Vyborne prijezdeny na jizadrenskou praci, my s nim jezdili do terenu a taky ok...

15.6.2006 15:43

cheren napsal(a):

Mohu jen zeptat odkud přesně jste?

16.6.2006 15:05

saja napsal(a):
Mohu jen zeptat odkud přesně jste?

Z Teplic... Presneji z Dubi u Teplic

16.6.2006 15:24

cheren napsal(a):
Z Teplic... Presneji z Dubi u Teplic

pokud já vím tak ten koník stojí na Zadní Kopanině a "pojízdnej" se vám zdál taky docela dlouho ne?

22.6.2006 19:46

korveta napsal(a):
pokud já vím tak ten koník stojí na Zadní Kopanině a "pojízdnej" se vám zdál taky docela dlouho ne?

Tak konik na zadni kopanine nestoji asi mesic (nevim presny datum ale muzu se podivat, pokud budes mit zajem). Pojizdnej byl 1 vyjizdku a 1 jizdarnu (15 minut nez majitelka spadla)... Byli jsme predem spraveni ze nervy se obnovuji... Takze po techto dvou pohybovanich se prestalo jezdit, konik zacal kulhat... Od te doby ho mame na mazleni... Ale i tak - zajemce uz mame...

23.6.2006 13:42

cheren napsal(a):
Tak konik na zadni kopanine nestoji asi mesic (nevim presny datum ale muzu se podivat, pokud budes mit zajem). Pojizdnej byl 1 vyjizdku a 1 jizdarnu (15 minut nez majitelka spadla)... Byli jsme predem spraveni ze nervy se obnovuji... Takze po techto dvou pohybovanich se prestalo jezdit, konik zacal kulhat... Od te doby ho mame na mazleni... Ale i tak - zajemce uz mame...

Aha, já jsem nevěděla, že ho prodali, tak to se omlouvám. Můžu se zpetat kolik jste za něj nakonec dali? To že se nervy obnovují vám řekl kdo? Mě říkali, že by potřeboval další operaci laserem, kterou ale v ČR nikdo nedělá... Matěj kulhal pořád a přesto se na něm jezdilo do terénu, vyjížďka v trysku nebyla vyjímkou ale spíš pravidlem... Kulhal hlavně v klusu a na trvdém podkladu. Jinak jsem ale hrozně ráda, že se snad dostal někam, kde se bude mít líp :o)

23.6.2006 14:36

korveta napsal(a):
Aha, já jsem nevěděla, že ho prodali, tak to se omlouvám. Můžu se zpetat kolik jste za něj nakonec dali? To že se nervy obnovují vám řekl kdo? Mě říkali, že by potřeboval další operaci laserem, kterou ale v ČR nikdo nedělá... Matěj kulhal pořád a přesto se na něm jezdilo do terénu, vyjížďka v trysku nebyla vyjímkou ale spíš pravidlem... Kulhal hlavně v klusu a na trvdém podkladu. Jinak jsem ale hrozně ráda, že se snad dostal někam, kde se bude mít líp :o)

S těma nervama by mě to též zajímalo. Ony se totiž nervové buňky neobnovují... To mu ty nervy nějak sešily...?

23.6.2006 15:11

impact napsal(a):
S těma nervama by mě to též zajímalo. Ony se totiž nervové buňky neobnovují... To mu ty nervy nějak sešily...?

Nervové buňky jsou jen v mozku :o) Nervy probíhající po těle jsou jen výběžky těchto buněk, které při přerušení migrují směrem, kterým původně směřovaly, a když se sejdou s protilehlou částí, můžou se spojit. To by bylo hodně špatné, kdyby se přerušené nervy neobnovovaly.

23.6.2006 21:43

cheren napsal(a):

co vím já, tak pokud se nerv přeruší a následně nesešije, je pramalá šance, že sroste sám.
Je otázkou, jestli se koník s takovímhle problémem nebude už jen trápit.

24.6.2006 20:31

saboro napsal(a):
co vím já, tak pokud se nerv přeruší a následně nesešije, je pramalá šance, že sroste sám.
Je otázkou, jestli se koník s takovímhle problémem nebude už jen trápit.

Nebudu resit nervy, tomu nerozumim... Chci resit mateje... Je to vyjimecny kun. Dlouho jsem nevidela tak vzhledove peknyho a vyborne prijezdenyho kone... Nevim kdo ho trenoval, ale docela blahopreju. Ten kun je naprosto stoprocentni... Ano v klusu kulha permanentne zvlast na kruhu na nemocnou nohu... Pokud kluse rovne da se to prehlidnout... V klusu bez naznaku kulhani... Nevim zda se trapi... Nohy ma denne osetrovane, do vybehu dostava zvony, protoze si zadnima tu nemocnou zaslapava... ale snad se ma dobre... Spolecnost koni mu svedci a problem mu nedelaj ani hrebcacky bitky... Jen dotaz... Byl kastrovanej za pobytu na kopanine? prijde mi ze je jednokulcak a nebo hodne pozde kastrovanej.. Ale co ja vim tak ted mu je 8 a v praglu byl 3 roky... to by se takhle nechoval... mame tu kone kastrovany i v pozdejsim veku a mnohem vic mi matej pripomina cistyho hrebce...

Přidejte reakci

Přidat smajlík