Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.2.2011 16:56
jesina

XXX.XXX.77.182

Dnes jsem nevěřila vlastním uším. Připustila jsem si kobču. Poslala moč na rozbor zda je nebo není březí. Je to už 14 dnů a výsledky nikde, tak jsem dneska zavolala do Prahy a tam mi paní řekla že čekají na sluníčko prý se tenhle test na březost dělá pouhým okem a na sluníčku je to prý lépe vidět. Nakonec mi řekla že si mám zavolat tak za hodinu prý to vypadá že se zvedá mlha a vyleze . Tak nevím jestli to myslela vážně nebo byla sjetá.:-)) :-))
Co vy na to?

3.2.2011 17:06
falomka

XXX.XXX.104.1

jesina napsal(a):
Dnes jsem nevěřila vlastním uším. Připustila jsem si kobču. Poslala moč na rozbor zda je nebo není březí. Je to už 14 dnů a výsledky nikde, tak jsem dneska zavolala do Prahy a tam mi paní řekla že čekají na sluníčko prý se tenhle test na březost dělá pouhým okem a na sluníčku je to prý lépe vidět. Nakonec mi řekla že si mám zavolat tak za hodinu prý to vypadá že se zvedá mlha a vyleze . Tak nevím jestli to myslela vážně nebo byla sjetá.:-)) :-))
Co vy na to?

ahoj,to je hustý.A jakej je vysledek?:-)) já se chystám posílat moč na konci měsíce.Kolýkátý den jsi tu moč od kobylky brala?Díky za odpověď

3.2.2011 17:25
jesina

XXX.XXX.77.182

falomka napsal(a):
ahoj,to je hustý.A jakej je vysledek?:-)) já se chystám posílat moč na konci měsíce.Kolýkátý den jsi tu moč od kobylky brala?Díky za odpověď

Víc jak 4 měsíce březosti.

3.2.2011 17:46
petra136

XXX.XXX.64.19

Já ji posílala na začátku 5. měsíce. Kobča mi vyšla pozitivní. Ale protožře mě spousta lidí říkalo, že to není moc spolehlivé, nechala jsem doktora, aby do ní sáhnul a prej je jalová. Tak jsem z toho zmatená - ranec se jí dělá, vemínko mi připadá, že taky a podle něj prej není březí. Tak nevím. Asi počkám do termínu a uvidíme. Máte někdo podobnou zkušenost?

3.2.2011 19:14
achula

XXX.XXX.228.145

petra136 napsal(a):
Já ji posílala na začátku 5. měsíce. Kobča mi vyšla pozitivní. Ale protožře mě spousta lidí říkalo, že to není moc spolehlivé, nechala jsem doktora, aby do ní sáhnul a prej je jalová. Tak jsem z toho zmatená - ranec se jí dělá, vemínko mi připadá, že taky a podle něj prej není březí. Tak nevím. Asi počkám do termínu a uvidíme. Máte někdo podobnou zkušenost?

Mam,o me prvni kobyle majitel prohlasoval ze ji pripustil hrebec,kdyz utekl z boxu a ze je tedy plna.Vsichni se mu smali,ze je blbej,hrebec totiz dostal nakladacku od valacha (huste),takze to tezko mohl stihnout a vubec -kobyla nemela ani riji. Potom tam byla nekolikrat vetka a potvrdila ze kobyla neni plna,ukazovala mi ze by bricho musila mit tak a takhle ze ta moje je jenom tlusta.I do ni sahla. Vysledek-na jare mala kobylka:-)

3.2.2011 19:47
petra136

XXX.XXX.64.19

Jééé, tak přece jen je tu ještě šance, že se hříbečka dočkám. :-) Mě do ní vet taky sahal a prej nejni, tak se uvidí. Teď by jsme měli být na konci 7. měsíce, takže dám určitě vědět, jak dopadneme - buď pojedeme v květnu k ženichovi a nebo bude doma poskakovat mrňousek. :-)) Bříško má spíš dole, nepřijde mi že by to byly špeky. Uvidíme no.

3.2.2011 20:18
achula

XXX.XXX.228.145

petra136 napsal(a):
Jééé, tak přece jen je tu ještě šance, že se hříbečka dočkám. :-) Mě do ní vet taky sahal a prej nejni, tak se uvidí. Teď by jsme měli být na konci 7. měsíce, takže dám určitě vědět, jak dopadneme - buď pojedeme v květnu k ženichovi a nebo bude doma poskakovat mrňousek. :-)) Bříško má spíš dole, nepřijde mi že by to byly špeky. Uvidíme no.

To je ona? Jo,muze byt plna,je to na kveten,moje mely taky takova briska a na konci 9mesice muzes fakt pozorovat ze hribatko kope)))ale na druhou stranu nejsem zadnej odbornik,ani saman,jen rikam ze nadeji jeste mas ale neupinej se na to a ber to proste tak jak to priroda zaridi))ale za dva mesice by jsi uz mohla mit jistotu)))drzim palce:-)

3.2.2011 20:21
achula

XXX.XXX.228.145

....jo,jeste na ni koukam,tipuju ji na plnou)))

3.2.2011 20:40
petra136

XXX.XXX.64.19

no, jestli to jsou jen špeky, tak bude fuška se jich zbavit. smajlík

3.2.2011 20:55
sally

XXX.XXX.70.138

Hmm... tak já sem znova dám tu svou tříletku - pro srovnání... měla by být březí stejně dlouho jako ta tvoje ( termín začátkem června).
Vemeno se jí nedělá, podle mojí zkušenosti u kobyl, co ještě nerodily zvětšené vemeno dřív než dva měsíce před porodem znamená spíš uložený tuk (že je dobře nakrmená)...

3.2.2011 21:08
petra136

XXX.XXX.64.19

No, uvidíme! Ona nemá vemínko, jako že by se jí nalévalo, ale dříve měla struky jakoby skřížené a teď se jí už narovnaly. Ale je možný, že je to špek. Uvidíme no. Nijak se hroutit nebudu, když to nevyjde. Hold, se pojede letos. smajlík

3.2.2011 21:59
sally

XXX.XXX.70.138

Ono to na některých kobylách jde poznat blbě, zvlášť na těch dobře krmitelných s válcovým hrudníkem. Měla jsem takovou - a pokud se na ní zrovna intenzívně nejezdilo, vypadala pořád stejně, březí nebřezí. I vet se mi kdysi netrefil, říkal že v ní nic není a bylo. Tvrdil, že je strašně hluboká...
Na fotce je nebřezí ... u ní to pak nešlo poznat ani podle vemene ( pokud nebylo nabité těsně před porodem), po třetím hříběti jí zůstalo takové, jaké má na fotce.

3.2.2011 22:11
petra136

XXX.XXX.64.19

A netušíš na kolik % je spolehlivá ta moč? Ta mi totiž vyšla pozitivní. Jenže ten vet mě dostal trochu teda. Jinak kobča je o něco klidnější a pod sedlem se rychleji zapotí než dřív. Ale zas si říkám, že člověk vidí to co chce vidět, tak se k tomu nějak neupínám. Hold buď hříbek bude a budu mít radost a nebo nebude a mě bude čekat taky docela pěkný úkol a to vybrat jí ženicha. :-))
Zas si říkám, že loni takhle kulatá nebyla, ale na druhou stranu ještě pořád roste a vyvíjí se, takže to taky není směrodatný. Poslouchala jsem ji dopplerem a to mi přišlo, že tam občas něco slyšet bylo. Ale taky to není 100%. Takže nezbývá než čekat.
Fotka z loňského jara.

4.2.2011 00:08
sally

XXX.XXX.70.138

Netuším, nikdy jsem moč nedělala.
To je pravda, že občas člověk vidí, co by rád vidět chtěl... stává se každému.
Že se kulatí je normální, to jde s věkem, kdy se z nohaté tříletky stává "kus chlaďasa". Vypadá, že je dobře krmitelná.
Neřešila bych to, hlídala říje a nechala si malou rezervu, že mě taky může radostně překvapit hříbě v červnu. Veti se někdy mýlí ( mně se stalo jen jednou), ale nebývá to často.
Ta moje se zatím do stran moc nerozšiřuje, jde to znát spíš z bočního pohledu. Taky po ohradě už víc courá, než lítá, jako to dělala dřív.

4.2.2011 08:17
achula

XXX.XXX.228.145

Jeste pred odstavem my prvni kobylky jsem vymenila svou haflosku za finku,ta je mladsi.A ta byla pripustena taky nahodou a nikdo si niceho nevsiml.Byl tam hribak frison. Takze jsem na ni v zime koukala jak tloustne a protoze jsem uz mela zazitou zkusenost s tim pozorovanim-je nebo neni,nabyla jsem dojmu ze tohle neni tloustka.Diskutovalo se,vsadila jsem se ze hribe bude-a vyhrala.Po narozeni my 2.kobylky ta hafloska byla porad ve stade a najednou mela taak obrovsky bricho,i do stran,ze mi to bylo jasny a-vsadila jsem se znovu. A sazku prohrala)))nemela nic.I to jeji veminko mi prislo zvetsene. Takze zas takovy "voko" nemam.Podle fotky ze zadu Tvy kobci bych si nelajzla nic napsat ale z profilu,jak bezi-tu nadeji tam vidim.
Ale sazet se nebudu)))

4.2.2011 10:24
hankaladyb

XXX.XXX.198.186

nejspolehlivější je sono.... tak víš na čem seš a máš i odhad, pokud nemáš přesný termín, jak je to malý zhruba dlouho v bříšku.... Držim palce....:-)

5.2.2011 21:24
xyloza

XXX.XXX.70.157

Nejlepší byl náš vet smajlík Naše plnokrevná kobyla výrazně tloustla a když do ní vet šahal tvrdil, že cítí nožičky!! Ale žádný hříbě se nikdy nenarodilo smajlík smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík