Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.2.2011 18:11
kesau

XXX.XXX.169.1

Ahoj :) Vím, že je otok břicha u mamin normální, ale raději se zeptám pro klid mé duše Kobča je prvnička (já taky ), má termín v první polovině dubna a má nateklou část před pravým strukem, ne vemínko, jen ta část před ním. Na omak jí to nějak extra nevadí, tvrdé to také není.

27.2.2011 18:34
alfi pav

XXX.XXX.230.254

Co presne s kobcou ted delate? Ma jeste nejaky pohyb?

Moje kobyla mela to same a bylo to zpusobene jeji nizkou pohybovou aktivitou. Vzdy se to spravilo po mirnem a souvislem pohybu na lonzi nebo vedle jineho kone (rychly krok, klidny klus tak po dobu 20-30min) = otok opadl. Jakmile prestane opadavat a zacne se nalivat i cele veminko, mate uz jen kousek do porodu.
Potom mi znamy doporucil sledovat, co tece z veminka, tedy nemyslim dojit, ale jen odstriknout, abyste videla jake barvy je tekutina ve veminku, plati ze 24-48h pred porodem se "normalni" barva zmeni a uz je treba kobylu opravdu hlidat. U nas to zafungovalo na 100%, cira tekutina se menila na lehce prusvitnou bezovou a do 24h bylo hribe na svete. Blizici se porod se samozrejme da poznat i zmenou polohy plodu opadnutim svalstva, ale priznam se, ze ja jsem byla tak vynervovana, ze jsem si zmeny na poloze bricha vsimla az na fotkach, kdyz uz bylo po vsem... ("moje" i jeji prvni hribo), takze me ta zmenena barva docela zachranila. Ted se do me prosim nepoustejte, sice porodni zacatecnik, ale po telefonu jsem mela zajistene 3 vety , co tam byli schopni byt do 15min.
A jeste si pamatuju, ze me docela vydesily kapky krve, ktere se obcas posledni dva mesice pred porodem ukazaly na strucich. Byla jsem ujistena, ze je to naprosto normalni,ze se veminko jen pripravuje na svoji budouci funkci.

27.2.2011 19:23
krissta

XXX.XXX.156.16

No, je to úplně normální. Moje kobyla před porodem mívá oteklé břicho z celé spodní strany. Dobrý je opravdu pohyb, vzít chvilku na procházku. Nebo se to dá mazat například Aphlegminem, ale v mínusových teplotách to stejně moc nejde... :-)

27.2.2011 22:03
kesau

XXX.XXX.7.85

Je jen ve výběhu a když jsem přes víkend doma ze školy, tak i na ruce nebo na lonž, takže asi máte pravdu, děkuji A děkuji za tip, zkusíme to.

Přidejte reakci

Přidat smajlík