Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.3.2011 16:14
red and white

XXX.XXX.125.26

Ahoj, obracim se na Vás s prozbou o radu..
Koupila jsem svému ročnímu hřebečkovy granule Dibaq Junior, ale mladej mi je nechce žrát. Zkoušela jsem ho obalstít všelijak.. smíchala jsem mu je s otrubama, rozmočila jsem je a udělala z nich "kašičku", přidala cukr, nastrouhanou mrkev, jitrocelový sirup... zkoušela jsem rozmočené granule naleptat na tvrdý chleba.. i dát je před ním kobyle aby viděl že ona to žere... prostě nic. Nežere ani mačkaný oves, jediné co kromně sena sežere jsou jabka, mrkev a chleba. Nic jiného do něj prostě nedostanu, ani speciální pamlsky pro koně nechce, nic. Máte nějaké zkušeností čím mu granule ochutit aby mi je žral? Díkysmajlík

20.3.2011 16:51
terkal

XXX.XXX.2.111

jedině melasou co mě napadá http://krmiva.vituvmlyn.cz/krmiva/eshop/0/3/5/315-Melasa-kanystr-20l
a chce to taky čas, pokud nebyl zvyklý tak to bude chvíli trvat prostě to nechat ve žlabu a nedávat nic jiného než to sežere(většina koní to během dne pak sní-pokud nemají k dispozici nic jiného)

20.3.2011 17:56
sonicka

XXX.XXX.249.133

zlusila bych ma hrnek granulí nastrouhat mrkev a jablíčka, když to sežere tak hurá a stále strouhat jablíčka a pomaloučku přidávat granule. :-) nám to pomohlo:-)

20.3.2011 18:03
johnt

XXX.XXX.74.37

Tak to já učila jednoho hřebečka hned po odstavu taky papat....jediné, co žral, tak mačkaný oves, ale dostat do něj vitamíny či granule, byl obrovský problém. Nejlépe ráno, když je vyhládlý a být s ním a zkoušet to i z ruky, ale nejlíp se to naučí, když to odkouká od ostaních koní....trpělivě mu krmení nabízet ve společnosti aspoň jednoho koně, ať vidí, že druhý žere taky. Trvalo mi to měsíc, ale naučil se. Ale pozor, jakákoliv změna a opět má problém aspoň na jedno krmení a ta změna je třeba, i když se mu koupí nové granule byť i stejná značka-prostě jsou nové, víc voňavé a zase nechce. Ale nevezme si je jen jednou a pak už se do nich pustí. Bylo to náročné, ale zvládlo se to.
Přeji hodně štěstí a trpělivosti.:-)

21.3.2011 14:02
red and white

XXX.XXX.0.1

Hřebeček je pastevně ustájený ve stádě koní takže mu to nemohu nechat celý den ve žlabu :-|

21.3.2011 14:06
red and white

XXX.XXX.0.1

No on vyhládlý není asi nikdy, k senu má přístup neustálý ... mrkev a jabka, to jo to on rád.. oves k tomu mi jen čuchne i když to před ním žere klisna, vyžene jí od kbelíku zmetek malej, pak k tomu čuchne a odejde :-))

Děkuju všem za rady :-) zkusím tu nastrouhanou mrkev a jabka... dám vědět jak to dopadlo :-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík