Westernové plemena a jezdci kochači 175

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.3.2011 07:50
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Jarča včéra zase řádila,ale tentokrát mušela,páč zkoušela 2 jiná sedla.:-):-)

29.3.2011 07:54
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Měli jsme Monďáska připravenýho pod sedlem,už hezky rozchozenýho,a pak pán volal,že teprve vyjíždí z Mostu,tak jsme ještě odsedlaly a vzala si na lonž na chvilku Pierota.

29.3.2011 07:57
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-))Nepovedlo se mi ani jednou fotnout výšku skoku,páč se mi tam Jára dycinky namontovala.:-))

29.3.2011 07:58
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkNené,Šárí,Monďásek cítí říjící se Moruš:-),ale nic to s ním nedělá,kromě toho,že háže tyhle úžasný ksichtíky.:-):-)

29.3.2011 08:12
remonek

XXX.XXX.162.107

Jaru Monďásek bude mít nové sedlo? A co ten Hauzr už se vám nějak ozval? Já jsem šla včera na jízdárnu, původně jsem chtěla jen cvičit přechody, ale byly tam s náma i holky, tak jsem toho využila a připojili se ke skákání. Myslím,že jsme udělali dobře, páč jak Sobík viděl,že ostatní koně překážky skáčou a že pruhovaný skok je opravdu nesežere, tak skákal uplně suprově, Šticovali jsme jen 2 krát a to vím,že to byla moje chyba, ono před skokem se hold musí pobízet :-)), už se musím dokopat k tomu aby nás někdo vyfotil ať se taky můžete mrknout :-). V sobotu má být krásně, tak razíme na celý den s ořema na výlet :-)

29.3.2011 08:16
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Tady je Pierot asi na 110 cm na lonži.:-)

http://www.youtube.com/watch?v=vp6FPPaYeQM

A tady je na lonži v klusu.

http://www.youtube.com/watch?v=-fwfg2srBVU

29.3.2011 08:20
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Jojo,právě tu byl včéra a přivezl 2 sedla,který by Monďáskovi měly pasovat,no pasovalo mu jen jedno a to ještě né tak,jak by úplně mělo,smajlíktakže zatím provizorka máme půjčené sedlo a snad by se mu mělo dělat jiné,nové,ale jestli bude sedět,to teprve uvidíme.:-|:-|

29.3.2011 08:24
remonek

XXX.XXX.162.107

Jééé to je hezký jak si tam Pierot jen tak lážo plážo poklusává smajlíksmajlík

29.3.2011 08:27
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)No viď,:-)a Jarča pořád má nějáký řeči,že kluše pomalusmajlík,já zase říkám,že ať je ráda,že tam nelítá jako magor,pobídnout ho může vždycky,stačí zamlaskání,ale když Ti tam ten kůň lítá jak hadr na holi,tak s tím nemůžeš nic dělat,jen čekat,kdy sebou sekmne a ublíží si.:-(

29.3.2011 08:28
lucky

XXX.XXX.133.26

Ahojky!!
Tady je nádherné jaro. Já dělám úkllid na zahradě, táta koupil trávu, ale dosévat budu později. Ve čtvrtek by tady měla dorazit paní z Polské Poznaně. Brala si jednu fenku po Fabínkovi, tak ji přijede ukázat, chce vidět tatínka naživo a taky má ještě jednu o chlup starší a ještě na jednu fenku čeká...nyní jsou nakryty 3 feny a ještě přijede brzy jedna šampionka. Takže tady máme jaro v plném proudusmajlík

Jinak Usa líná jako ďas. Včera jsem poslala tátu koupit ryolit do jezdeckých potřeb, tak dnes ji budu svlíkat z kožichu a aspoň se tak nenadřu jako včera...

tohle po ní zůstalosmajlík...nechcete někdo oblíknout ovečku???smajlík

29.3.2011 08:30
remonek

XXX.XXX.162.107

No právě, pobídnout ho může vždycky a fakt ať je ráda,že se jí takhle platí. Páč mě tam Soban vždycky ze začátku lítá jak velký prádlo a to pak člověk nedělá nic jinýho než ho brzdí smajlík

29.3.2011 08:32
remonek

XXX.XXX.162.107

Lucky to už musí být Usa nahatá ne? :-)) To je dobře,že už k vám taky dorazilo jaro, bude lepší počasí a to určitě Use taky pomůže :-)

29.3.2011 08:36
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkJé,Lucí,já myslela,že už máš Usinu nahatousmajlík,a ona ještě takhle pouští chlupy,smajlíknaše hemelky si to taky ještě držej,ještě neshazujou takhle moc,jen po částech,u nich je to vždycky na dýl,ale zase na druhou stranu jsem ráda kvůli tomu náhlýmu ochlazování a dešti,že ještě nejsou nahatý,to by se mi tu klepali jako sulc na tom větru:-(,takhle jim to ještě krásně steče po tý delší srsti pryč a jsou v suchu.:-):-)

29.3.2011 08:49
lucky

XXX.XXX.133.26

No tak Usinka nahatá není ani zdaleka!!! Má sem tam díry, vypadá jak oškubaná slepicesmajlík.
Kožichu měla letos hodně a hlavně hrozně hustý a jelikož už od rána se vždy vypéká za stájí na sluníčku, tak to shazuje ve velkém.

A asi ji to hodně svědí a vadí...to vám musím napsat! Předtsvte si, že Usa!! Usinka!!! Usinečka čistotná..holčička moje..... no včera ráno přijdu a slečna si to přikluše z výběhu a mě málem trefilo!!! Holčí od hlíny!!! No, ale není mokro, aby sebou někde práskla uklouznutím! No a hned jak kouknu po výběhu, tak pod třešní bílý flek! Ona v noci nevěděla jak se vydrbat, tak sebou poprvé v životě fakt práskla ve výběhu!!!! Ale byla jen malinko..na bříšku a taky špinavou tlaminou od hlíny bylo vidět, kde všude se kousala a snažila se ze sebe strhat ten kožich svědící. Takže i proto jsem ji pak brala a půl hodiny dřela z kůže.

Hlásím, že dnes je čistá...uf....!!!! No mě málem trefil šlak!!!!

Taky měla málo podestýlky už, takže moc nelehala ve stáji pár dní..na je taková fajnovka.

No a před týdnem jsem náhodou koukla na webky paní Šálkové tady v Kozlovicích a od března mají Profi Bed..něco jak ten můj Allspan co beru. Ale je to levnější, vyrábí to firma někde z Jeseníků. Tak jsem ji včera volala, že bych dojela (je to od nás pár km) a vzala na zkoušku třeba tři balíky.Takže jsem tam k večeru ještě byla.

29.3.2011 08:55
madow

XXX.XXX.121.112

AHojky ženy moje zlatý...
tak jaro skoro v plném proudu a u nás zima....neee jen ráno jsou ještě teplotky trochu nižší než je zdrávo....
Jaru, ta tvoje holka je fakt šikula....má moje velké sympatie....Pierotek má suprový klus..takový pohodový...to by se mi líbilo....z Monďáskových grimas umírám....teda oni všichni vaši koníci dělají suprový ksichtíky smajlík
tohle by se mi nikdy nepovedlo nafotit....

Lucky já když najela na tu tvoji fotku a než jsem si přečetla text...chtěla jsem napsat co to u nás kdo rozsápal....smajlík
pěkně Usinka líná.....

jinak já se s Rozárkou k té slibované koupeli asi nedostanu tak jsem jí včera začala mýt od konce..tak má zatím čistý ocásek...dnes teda přeskočíme prdelku a záda a vrhnu se na ohřívu a krk...záda nechám fakt až bude svítičko slunit a kobyl se bude moc slunit venku

29.3.2011 09:05
lucky

XXX.XXX.133.26

No jo, vypadá to děsivě, co?smajlík

Jinak tu podestýlku jsem pak dovezla domů. Jsou to teda větší kousky hoblin než jsem čekala, ale paní Šálková říkala, že jsou nyní od všech požadavky na výrobu, aby dělali hoblinky menší. Ale musím říct, že jsou naprosto krásné bez zrnka prachu. Ač docela velké, tak Use sebou do 10 minut práskla do postýlky a chrápala jak zabitá! Je vidět, že noc si užila výrazně a rozhodně už sebou nepráskla venku!!!! Uf..doufám, že už ji to nenapadne...
Jdu vzít nyní ten línací šutr a někde u řeky ji vydrbu...to je šílené, jak to z ní letí!

Ale hlavně to nevypadá špatně ta podestýlka a asi budu brát tohle.

29.3.2011 09:13
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkHihi,že by se nám Usinka konečně proměnila konečně v pořádný koňoprase?smajlíksmajlíkNé,Lucí,neboj,já Ti to nepřeju,:-)ale je dobře,že si Usina od toho svědění dokáže pomoct,a myslím,že když už to zjistila,tak Tě čeká jen železný hřbílko.smajlíksmajlík
:-)Markét,moc děkuju,no nemysli si,ona sice šikovná je,ale furt odmlouvá,furt má nějáký proslovy,no holka v pubertě,že jo,ty jsou asi nejchytřejší na světě,:-))někdy je to opravdu se udržet,aby jí člověk nemusel jednu vlepit,ale mívá jen takový období,pak to zase přejde a je zase v pohodě.:-)
smajlíkMarkét,ale to až Rozinku vypereš celou,tak se Ti vyválí,to nevadí?Nebo jí budeš vodit,dokud neuschne?A Ty jí pereš kvůli těm holým místům nějákým šamponem proti parazitům,nebo čím?smajlík

29.3.2011 09:16
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkPočkej,Lucí,já jsem 100 let za vopicema tady na vesnici,jakej línací šutr?smajlíkA to jako na Usinu nasypeš kamení a ona vylíná víc či jak to je...smajlíkNesměj se mi,já vůbec nechápu,vo co gou s tím línacím šutrem,nikdy jsem to neviděla.smajlík

29.3.2011 09:19
madow

XXX.XXX.121.112

mám právě antiparazitní šampon....je fakt že ty holý místa už pěkně zarůstají...takže to měla asi opravdu jen vydrbaný...jak líná tak se furt někde drbe....takže spíš vykoupat jako prevenci radši....a pak půjde na prochajdu dokud alespon trochu neproschne....pak at se zase válí..jenže mě se vyválí i na tý procházce smajlík

29.3.2011 09:20
madow

XXX.XXX.121.112

mě nejdou vkládat fotky smajlík

29.3.2011 09:23
remonek

XXX.XXX.162.107

Jaru já jak včera byla s holkama na jízdárně,tak jim je taky okolo 13 roků a to bylo něco :-)

29.3.2011 09:38
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkNo,Šárí,takže víš,o čem mluvím:-)),někdy je to s Járou opravdu těžký,a ona je jak huculsmajlík,postaví si hlavu a skoro s ní nejde hnout,smajlíkale teď je v takovým období,já pořád doufám,že to někdy přejde.:-))

29.3.2011 09:49
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-))Noo,to si myslím,Markét,že to Rozinka nevydrží a flákne sebou už na špagátěsmajlík,ale to asi vadit nebude,když necháš ten šamponek trochu působit,když bude stát.:-)

29.3.2011 09:56
madow

XXX.XXX.121.112

jo to ona stojí....mám i tu mycí rukavici tak bude i drbáníčko smajlík
to bude spokojená a hlavně si myslím že se jí i dost ulevý....
jj puberta to je věc.....ale já bych i řekla že ted jsou snad i ty děti horší a těžší pubertáci než my...neříkám že všichni, ale když to vidím co si kolikrát 13leté smrádě dovolí na svou maminku a maminka i když třeba tomu děcku něco řekne tak prostě efekt žádný.....já bych jí takovou dostala až bych si voblízla záda......

29.3.2011 10:03
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkKdyž já Jarču taky nebiju:-|byla jsem dost bita sama jako dítě,takže opravdu vím,jakej je to hnus,smajlíkona si dá říct i bez bití,kolikrát mám tu chuť jí jednu lištit,ale v momentě,kdy si vzpomenu,jaký to bylo mě,tak radši napočítám do deseti.:-|Ona ale zase není tak drzá,že by to bylo strašný,někdy na nás vyjeknesmajlík,ale stačí domluva a tak něják se pak zase srovná.:-|Mě teda deptaj ty její modrosti,co sem tahá z oddílu,tak jí kolikrát musím poslat do patřičných mezí,že tady se tohle prostě dělat nebude a basta,ale ona je prostě teď přesvědčená,že když tak jezdí trenér,že je to správný,smajlíksmajlíkpřitom i já jako naprostej laik vím,že tohle určitě správný není,no a takhle se furt dohadujeme,někdy přijdou chvíle,kdy jsem ráda,že jsme jí do oddílu dali,ale někdy ty chvíle,kdy nás to napadlo,proklínám,smajlíksmajlíkale takovej je život,pořád jí musím něco vysvětlovat,ale já jí to vysvětlím a přebrat si to už muší sama.:-):-)

29.3.2011 10:21
madow

XXX.XXX.121.112

já taky nejsem zastáncem bití, to vůbec, ale jak píšu když jsem něco provedla nebo byla až moc drzá tak jsem holt dostala lepáka...nikdy mě naši neřezali...
je to Jaru těžký..taky znám jednu holčinu která dřív byla naprosto v pohodě, pak párkrát byla někde jezdit pod trenérem a ted s ní jet na vyjížďku je očistec.....tohle je špatně dělá se to takhle a čím máš kobylu naužděnou to už není moderní...no hrůza

29.3.2011 10:25
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkJá tohle taky nechápu,třeba na těch závodech,jak byla Jarča,tak jezdil chlap,ten způsob jeho ježdění,to byl opravdu děs a hrůzasmajlík,jeden by opravdu plakal,smajlíksmajlíkale měl bílý rajtky,tak to bylo dobrýýýýý!!!!:-(:-(Někdy mi fakt hlava nebere...smajlíksmajlík

29.3.2011 11:02
lucky

XXX.XXX.133.26

http://www.chopperhorse.cz/ryolit/

je to takový speciální šutr...něco jako pemza..je děsně lehký. Hlavně s tím jde krásně dolů srst stará. Nejlépe se s tím koník dočišťuje, když má takové ty cucky všude. Ale jinak ta srst jde krásně dolů..co drží, to drží, co je uvolněné jde dolů na to tata

29.3.2011 11:25
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Ahá,díky za vysvětlení,juknu na to taky.:-)
:-))Teda teď jsem myla ten hrnec od uvařenýho lněnýho semínka a to je jak když člověk meje úhoře:-),brrrr.smajlík

29.3.2011 11:29
madow

XXX.XXX.121.112

jééé taky si občas něco objednám na Choppru

29.3.2011 11:42
marketka

XXX.XXX.179.3

Jaru, navíc malá jde pomalu do puberty, co si budeme povídat. Nějak to začíná dřív. I ta moje 9-letá slečna na mě pěkně vyštěkne a to je teprve začátek a když jsem táta a máma dohromady, úúžasný.

29.3.2011 12:03
remonek

XXX.XXX.162.107

Holky já myslím,že to chce klid :-), berte to jako pubertální hříbata taky to zkouší :-)):-))
No já jak včera byla na tý jízdárně, tak tam s náma byla mamča dvou holčin co tam jezdili a teda ta jedna na ní taky byla pěkně držkatá, ale mamina je učitelka, tak říkala,že to nemá cenu se kvuli nim rozčilovat :-))

29.3.2011 12:06
marketka

XXX.XXX.179.3

JJ,nemá to cenu se rozčilovat. Navíc můj chlap blbne s pronájmem hospody, jestli tohle přežiju, tak už všechno.

29.3.2011 12:32
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Ale to já jíézase napomenu,když je hubatá,to nemám rádasmajlík a já jsem si tohle nikdy nedovolila,když jsem byla v jejím věku,tak nevím,proč by měla být hubatá ona,ale ona mě spíš štve s těma názoramasmajlík,tak se občas pohádáme,ale pak je to zase dobrý.:-)
smajlíksmajlíkJéžkovy voči,Markét,tak to Tě fakt upřímně lituju a jen budu potichu doufat,že nedopadneš jako Pavlínka.smajlíksmajlíksmajlík

29.3.2011 13:00
marketka

XXX.XXX.179.23

Jaká Pavlínka? Ta, co je v blázinci?
J.to má ještě k práci.Bude tam mít zaměstnance.

29.3.2011 13:05
lucky

XXX.XXX.133.26

Teda Markétko, tohle nezávidím..znám plno lidí, co s tím s véélkou parádou začali a po roce či víc taky málem s infarktem skončili.... smajlík

29.3.2011 13:17
marketka

XXX.XXX.179.3

Holky, já to vím, ale je mi to prd platné. Někdo rozhodl holt za mě a nemůže couvnout. Upekl si to pantáta s manželem, no.
Já teda nikam točit pivo nejdu /loni jsem chodila/, budou mít zaměstnance, ale je to starost. Poté, co jste všechno doma vybudovali-koně, psy, můžu s tím leda chodit sama. No ještěže k tomu jsou holky a mám šikulku Terezku.

29.3.2011 14:47
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkTak o Pavlínce v blázinci nevím,ale Pavlínka dopadla s koníkama velice špatně,díky právě chlapovi,který má hospodu,dluží,kam se podívásmajlík,ale Pavlínka na to doplatila opravdu hodně špatněsmajlíksmajlík,víc v mejlu.:-|

29.3.2011 16:18
marketka

XXX.XXX.179.23

Jaru, žádný mail mi nedošel.Mám ten, ze kterého jsem ti dnes psala.

30.3.2011 07:33
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-|Markét,já žádnej ani nenapsalasmajlík,nestihla jsem to,tak napravuji.:-|
smajlíkUž by zase potřebovalo zapršet,je tu zase Sahara,:-(a dneska mě docela bolí škeble.:-(

30.3.2011 07:38
remonek

XXX.XXX.162.107

Jaru to mi povídej, včera jsem byla venku s kobylou a ty louky jsou fakt suchý smajlík na zítra hlásili déšť, ale co jsem koukala na netu,tak to zatím moc nevypadá smajlík

30.3.2011 13:47
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Dneska přijel pokecat kamarád,a Monďásek se normálně od něj nenechal pohladit,smajlíkto jsem nechápala.smajlík

30.3.2011 13:48
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)Tam je vidět jeho stín,takhle k němu Monďásek sice došel,ale pohladit se nenechal,smajlíknic nedělal,jen uhýbal,evidentně se od něj pohladit nechtěl nechat.smajlík

30.3.2011 13:52
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Moruš trošíčku zase poběhala,to je nejlepší čištění od línání,když se koník zpotí a pak sebou šlehne a tou vlastní(:-)těžkou):-)váhou si ty chlupy z těla odstraní sám.:-):-))Ale byla mooc šikovná,ba přímo dokonalá.:-):-)

30.3.2011 13:55
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Tady už je po lonžování,stála na špalku jako cirkusák,hihi.:-)

30.3.2011 13:56
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)A stála tam,i když bába couvala.:-)

30.3.2011 13:59
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)A pořád tam stála,i když bába už byla na samým konci lonže.:-)

30.3.2011 14:04
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Mám vždycky velkou radost,smajlíkkdyž to z ní sundám a ona pak hned neodchází,krásně tam úplně dobrovolně zůstane stát u toho.:-):-)smajlík

30.3.2011 14:07
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Tak se vyválela,mladej si zase cůcnul...:-)

30.3.2011 14:12
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Pak to objevil Legišek,to je vždycky docela neštěstí,smajlíkhned za všechno tahá a všechno hned žmoulá.smajlík

30.3.2011 14:15
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Moruš se chudinka tak snaží:-),ale Pierot absolutně nic,nezájem...smajlíksmajlík

30.3.2011 22:19
canis lupus

XXX.XXX.95.7

Zdar a sílu, milé kochačky. Dlouho jsem tu nebyla, ale vidím, že se máte stále dobře. Mě zbývá ještě cca 6 týdnů s jedním koněm, pak už budou dva. Ale něco se mi v životě mění a budu se asi v létě vracet do Prahy. Takže jsem se chtěla zeptat, jestli nevíte o nějakém dobrém a dostupném pastevním ustájení kolem Prahy. Díky. Brzy Vám sem dám fotku kulaté Toosie, ať se pokocháte.

31.3.2011 06:32
remonek

XXX.XXX.162.107

Markét a Jaru máte ode mě v meilu pozvánku na semináře p. Nykla, kdyby jste ji ještě někod chtěli poslat,tak mi sem hoďte kontakty :-)

31.3.2011 07:34
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)Nazdar,Markét,dobré a hlavně dostupné ustájení v okolí Prahy neznám,vím o jednom ustájku,kam bych koně dala,kdybych neměla je kam dát jinam,ale je to od nás asi 15 kiláků a platí se tam myslím 3,5 tisíce,je to teda pastevko,ale opravdu velký,kdybys chtěla kontakt,písni na spurkovi@volny.cz,napíšu Ti telefon.:-)
smajlíksmajlíkŠárí,nic nemám....smajlík

31.3.2011 07:38
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkPřišla mi akorát pozvánka na jakýsi tábor pro děti do Třeště,ale to je ježdění pro začátečníky.smajlík

31.3.2011 07:44
remonek

XXX.XXX.162.107

Jaru,tak jsem ti to přeposlala znovu, Markét to normálně došlo, tak nevím. Tak snad už to doleze

31.3.2011 07:50
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Jojo,fčíl už to mám,díky.:-)smajlík
:-):-)My se včéra odpoledne byly s Járou zase kochat,ale já pablb jsem Fotyho přístroj nechala doma,smajlíka když jsem to zjistila,tak už se mi nechtělo se vracet.smajlíkAle vyjížďku jsme si perfektně užily,Jára vždycky,když se jí někde líbilo,tak říkala,jak je tu krásně,tak se mi fakt zase místy dost ulevuje,protože už jsem si začala myslet,jednu dobu to tak fakt vypadalo,že jejím životním krédem bude jen honit celej den koně po parkuru,smajlíksmajlíkale naštěstí krásné zážitky z vyjížděk zase zvítězily a jsem moc ráda.smajlíksmajlíksmajlík smajlíksmajlíksmajlík

1.4.2011 07:36
remonek

XXX.XXX.162.107

Jaru to je dobře,že malá kochačství úplně nezavrhla :-) Já jsem včera chtěla vzít Aleše s naší těžkotonážní madam na jízdárnu a moc dobrý nápad to nebyl smajlík Když jsme tam přišli,tak tam jezdila Sabča s poníkem, tak jsem si kobylu nejdřív vzala já, no nevím jestli kravila kvuli tomu,že tam byl ten poník ( je to pěkný sviňák a všeci koně tam akorát terorizuje) ,ale když poník odešel a ona tam zůstala sama, tak začala dělat neskutečný bordel, byla jak když si dá hopsinkovou šťávu, jsem měla co dělat se na ní udržet. Já si myslím,že se asi vstekala,že tam zůstala sama. Co myslíte vy?
No nakonec jsem ještě vzala Sobistu a šli jsme radši do lesa a tam kobyla byla spokojená a bez sebemenšího náznaku nějakých kravin.
Ještě jsem se holky chtěla zeptat, kdo jste čipovali koně,tak za jak dlouho vám přišel modrý průkaz, nám ještě nic nedorazilo smajlík

1.4.2011 07:41
marketka

XXX.XXX.179.3

Já myslím, že nám ten průkaz taky trval dýl, cca měsíc určitě. Mají toho asi moc.
To,že kobča kravila, bude asi tím, že tam byla sama. Ale na koně viděla, ne?
Příště bych k ní vzala druhého klidného koně, pokud to jen jde a postupně bych jí tam nechávala na chvíli samotnou.
Hlavně zaměstnávat hlavu, to je to hlavní.

1.4.2011 07:50
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Taky jsem ráda,Šárí,že jí zase vyjížďky bavěj,to vidíš,jak se těší,tahá mě ven každou volnou chvilu,furt plánujeme nějáký kochatůry spolu,je to nádhera.:-):-):-)
smajlíkNo,já bych řekla,Šárí,že ta Mia se vztekala,že tam zůstala sama,já osobně bych jí zaměstnala prací,že by na nějáké vyskakování jí chuť přešla,:-))ale zase jí nemáte dlouho a vlastně jste ve fázi poznávání jeden druhého,ale zase já jsem takovej pes,že bych tu situaci se snažila navodit znovu a už bych si s kobčou začala pracovat,aby si vštípila,že i když poník odchází,tak jsem tam zůstala já a se mnou je lepší spolupracovat a vykašlat se na nějákýho poncla.:-):-)Jenže při každé práci s koněm,se kterým zůstaneš někde sama,je dobrý mít s tím koníkem vyřešený to,že on se s Tebou nemusí bát někde zůstat,pan Bořánek to vystihuje perfektním dvouslovím-je to pocit bezpečí,který když koník s Tebou nemá,tak právě ho hledá a snaží se ho si vydobít prostě jinak,třeba tak,že má pocit bezpečí,když je tam ten poník,a pak když poník odejde,tak kobča si,když tohle spolu nemáte vyřešené,myslí,že tam zůstala úplně sama a pocit bezpečí se snaží hledat útěkem za tím poníkem.Je to těžký na vysvětlování,psát o tomhle nejde,to je nejlepší na nějákém kurzíku,když Ti to někdo vysvětlí slovem a ukázkou.:-):-)

1.4.2011 07:54
marketka

XXX.XXX.179.3

Jj, Jarka to vystihla naprosto přesně.

1.4.2011 08:01
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)Díky,Markét.:-)
smajlíkŠárí,my to měli ty průkazy vždycky tak něco kolem měsíce od doby,kdy tu pan Holík byl.:-)
smajlíkTady je dneska hnusně zamračeno,už kvečeru to vypadalo,že bude pršet,ale nepršelo,ani kapka nespadla,přitom by bylo tak potřeba...smajlík

1.4.2011 08:06
remonek

XXX.XXX.162.107

Na koně holky bohužel neviděla, já jsem si to právě myslela,že to bylo tímhle, já jen,že Aleš z toho bych chudák celý špatný aby to kobyla nedělala i jemu někde venku.
Udělala jsem to tak,že i přez veškerý její protesty jsme aspoň ještě obešli půl jízdárny a pak šli zpátky ke koním, Příště jí tam vezmu aspoň toho Sobistu a mám v plánu jí tam třeba než pujdeme jezdit,tak jí tam vzít na 5 minut a pak to postupně prodlužovat, aby věděla,že když si oddělá svoji práci,tak že se ke koním vrátí. Ona je podle mě vystresovaná z toho,že by třeba zase zůstala uplně sama jak u toho slováka i když tam prý občas měla osla, ale i tak. Páč jak jsem ji v týdnu vzala samotnou ven, tak šla sice hezky, ale z toho,že šla bez koní byla uplně splavená, ale zase na druhou stranu se snažila a dělala co jsem po ní chtěla. No prostě je to náš nerváček :-)

1.4.2011 08:11
marketka

XXX.XXX.179.3

Koně žijící v samotě při přesunu do stáda,se často na koně upínají.Určitě bych jí nechala chodit i samotnou.
To mi dělal i Brouk v Kol.Došli jsme pod kopec, začal si stoupat na zadní.Pak jsem se na něj doma víc zaměřila,chodili jsme často sami a je po problému.

1.4.2011 08:18
remonek

XXX.XXX.162.107

jj, je to prostě jen o času :-)

1.4.2011 08:29
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)No víš,co,Šárí,když si spolu ten pocit bezpečí postupně vybudujete,tak kobyla už nebude řešit,že jde sama,ona nejde sama,ona jde s Tebou a Ty jsi její pocit bezpečí,a nebude nervit,protože jde od koní,ona nejde od koní jako takových,ona jde od toho pocitu bezpečí,který jí to stádo nebo i jednotlivý kůň dávají.Když se Ti podaří u ní postupem času taky vyvolat pocit bezpečí,tak nemáš nikdy žádný problém pak,ani venku,když potkáš třeba i známý koně,ten koník to pak neřeší,jsou mu koně pak fuk.:-)Tohle je na opravdu delší povídání,ale když tohle s koníkem nemáte vyřešený+ ještě aby Ti nelezl do Tvýho prostoru,tak je ten výcvik dost zdlouhavej,protože koník se bude pořád snažit od Tebe odejít,když po něm budeš něco chtít,a on Ti nebude v dané chvíli rozumět,tak první,co bude je,že se bude snažit hledat pocit bezpečí ve stádě nebo u jiného koně.Něco je o zvyku,že se koník teda chvíli vydrží soustředit na nějákou práci,a bude vědět,že za 10 minut teda ho pustíš ke koním,ale pořád bude koukat,kdy už to skončí a uuuž abych byla zase ve stádě u koní,na tom koni to pak vidíš,že dělá,aby to měl rychle za sebou.:-))To bývá třeba příklad koní,kteří jdou na vyjížďku, od domova se vlečou jako smrad,ale otočíš je po třeba dvou hodinách domů a najednou letěj,div že by se nepřerazili,lidi vždycky říkaj-oni se těšej domů na žrádlo,prdlajs,oni se těšej do pocitu bezpečí,kterej je u koně na prvním místě,až na druhým je žrádlo.Když přivezeš koně na planinu,kde není nikdo,žádný koně,žádný lidi,nic,jen uprostřed kýbl s ovsem,tak každý kůň,který najednou zůstane úplně sám,začne hledat pocit bezpečí,né ten kýbl s ovsem,do toho se dá,až najde jinýho koně,protože ví,že sám je úplně v riti,že je vystaven daleko většímu riziku,že bude sežranej šelmou,než to stádo,který pořád některý z nich hlídá.Protože ten samotnej kůň strčí tu hlavu do kýble s ovsem a nevšimne si predátora plížícího se zezadu,a tohle koně dobře vědí a dost slušně si to uvědomujou.:-)

1.4.2011 08:39
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)Šárí,hříbátko ještě nevykouklo na svět?:-)

1.4.2011 09:17
remonek

XXX.XXX.162.107

Jari pořád nic, kobylky majitel tam už i nocuje a kobyla si hříbo pořád drží

1.4.2011 09:17
remonek

XXX.XXX.162.107

*Jaru :-)

1.4.2011 09:21
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-|Jé,chudák,doufám,že je aspoň někde vevnitř,:-)já když jsem hlídala Kačenku,tak jsem spala sice pod střechou,ale venku,a zmrzala jsem tam teda docela řádně,kor když jednoho kráásnýho večera chcalo a tam jsou díry ve střeše toho přístřešku,tak jsem promokla docela slušně,:-)ale Kačenku jsem neopustila,až ráno,když už bylo jistě vidět,že to zase dneska nebude.:-))

1.4.2011 09:27
remonek

XXX.XXX.162.107

Jaru on tam kempuje v karavanu,tak si myslím,že mu nic nechybí :-)). Já si myslím,že kobyla to vyprdne až v sobotu kdy budeme všici pryč na tom koňovýletě :-))

1.4.2011 09:33
marketka

XXX.XXX.179.3

Ty jo, vy se máte.Koňovýlet. V sobotu se v Kol. otevírá ta hospoda,přípravy vrcholí,chlapa už skoro nevidím.Bud je v práci,či tam.
V neděli budu dělat doma akci pro 16 lidí.Už se fakt ,,těším,.ještěže mám ty děti,budou pomáhat.Holky,já chci už pondělí!

1.4.2011 09:37
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkNoo,to tak bývá,že si holky počkaj,až je klid,:-)tak jsem zvědavá,jestli jsem tipla toho hřebečka správně:-),tak držím palečky,ať to dobře dopadne a nejsou žádný komplikace.:-):-):-)A těším se na fotičky prďouska malýhosmajlík,doufám,Šárí,že něco zmákneš nafotit.:-):-)
:-):-)Markét,Brouček má zítra těch 23 let,co?:-):-)Bude nějáká oslava?:-)Tý bláho,doufám,že taky budu jednou s Moruš slavit tohle krásný výročí.:-):-)

1.4.2011 09:43
remonek

XXX.XXX.162.107

No uvidíme co to bude :-), hlavně aby to bylo zdravé a kobucha to zvládla v pohodě, rodí prvně,tak uvidíme :-)
Markét razíme celá stáj do Rožďalovic na Bučický mlýn a pak zpět, možná se k nám připojí i Alča s Pasikem, tak doufám,že tam zas kluci nebudou chtít zápasit.
Tak hospoda nakonec dopadla? smajlík
Tak to má brouček už krásný věk, na tom Hubertu na ty roky vůbec nevypadal, tak ať se mu daří a hlavně zdravíčko ať mu slouží :-)

1.4.2011 09:47
marketka

XXX.XXX.179.3

Bohužel hospoda dopadla.
Buč.mlýn je hezký.

1.4.2011 09:47
marketka

XXX.XXX.179.3

Slavit budeme Markétku s Jardou a Brouk dostane mrkvičku.

1.4.2011 10:47
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)Ahá,máte nějákou rodinnou oslavu,:-)tak si to užijte,má být krásně,to by bylo super i na grilování,asi naložím nějáký mašo.smajlík

1.4.2011 10:49
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)Šárí,jestli tam bude Mia,tak by se určitě do sebe klucí pustili,tak buď ve střehu,smajlíkať se nic nestane.:-)
:-))Takhle vypadá Pierot po pěti minutách čištění,totálně jsem ho uspala.:-)

2.4.2011 08:25
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)Dám sem pár fotiček ze včerejška,tady Monďásek,my říkáme,že má ouška jak Yorkšírskej teriér.smajlík

2.4.2011 08:30
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-))On to ale nemá rád a pak se na nás takhle ksichtí.:-))

2.4.2011 08:33
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Moruš krásně čeká i neuvázaná.:-)

2.4.2011 08:36
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Moruš taky vylezla na vyhlídku a kochá se.:-):-)

2.4.2011 08:37
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Tady se ve vsi Monďásek vykáknul,a nebylo kam to odhodit,takže jsem to naložila do igelitky a odnáším to do koše,tak Jára vede Moruš.:-)

2.4.2011 08:40
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-))Tyhle retardéry,to je něco na procvičení Monďáska,házel tam u toho tákový vlnovky,že chvílema vypadal jak žížala,smajlíkale potřetí už to šel jako kdyby tam vlastně nic nebylo.:-)

2.4.2011 08:42
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)V Královickým lesiku bylo báječně...:-)

2.4.2011 08:43
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Monďáska člověk klidně může pustit,ten se nikam nežene,ba naopak,krásně se pásl,on se pase tak inteligentně,že u toho stojí a žere ty nejbližší trsy,kdežto Moruš trávu aktivně vyhledává a fuurt u toho chodí,aby na ní zbylo to nejlepší.:-))

2.4.2011 08:45
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Ale taky neutíká,jen dost popochází,prostě hamty hamty.:-))

2.4.2011 08:47
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Jarča si mohla vybrat-buď zastavení se v hospodě,nebo relax v lesíku.Relax jednoznačně zvítězil,bylo tam opravdu náádherně.:-):-):-)

2.4.2011 08:49
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkJarča ukazuje Monďáskovi skok,já jsem jí říkala,že to je jak na Pardubický.smajlíksmajlík

2.4.2011 09:14
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-):-)A Broučkovi přeju ktěm jeho krásným třiadvacetinám hodně a hodně zdravíčka.:-):-):-) :-):-):-)Pohlaď a pozdravuj ho,Markét,prosím,i za mě.:-):-):-)

3.4.2011 07:47
marketka

XXX.XXX.179.23

díky

3.4.2011 08:35
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)My jsme včéra udělali kochatůru se známými,byly tam 2 frísule,tady jedna z nich,ta má teda hřívu,to je nádhera.:-):-)

3.4.2011 08:38
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkJé,pardon,nejdřív jsem Vám sem chtěla dát fotku,jak čistíme ráno koně a Čakině se zrrrovna nejvíc ze všeho chtělo spát.smajlíksmajlík

3.4.2011 08:40
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Tak tady už jsme zase všicí,bylo nás 7.:-)

3.4.2011 08:43
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)V brodu jsme se stavovali tam,ale i zpátky,a koně cákali jak diví,i Monďásek se docela rozjel jednu chvíli a kobylky,co cákaly na něj,pak hezky pocákal taky.smajlík

3.4.2011 08:48
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Koníci byli úplně skvělí,lidičky taky,všechny koníky měli pod kontrolou a celou cestu jsme se chechtali furt něčemu,Jarča nejdřív chvilku byla nabručená,když zjistila,že jedeme na kochatůru s nima,ale pak byla ráda,protože se fakt bavila.:-)smajlík

3.4.2011 08:56
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)A zase v brodu,kobyly zase řádily.:-))

3.4.2011 08:57
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)):-))Pierot se přidal docela ochotně taky.:-))

Přidejte reakci

Přidat smajlík