Hmm, Cipísek má pěknou hřívu. To musí být práce to rozčesávat, co? Punťa má minimum hřívy, ale ještě to je v normě Dafné má zas hřívu jak Cípa, ale neudržujeme jí to. Nikam nechodí, tak na co a Dorka bude mít po mámě
Hvězda je také bohatá na hřívu, ale té se udržuje snad sama
Ohledně hřívy jsem opižlávač do roviny ( všechno na stejnou délku), takže už delší dobu přemýšlím, jestli ji hřebci zkrátit nebo ne.
Od chomoutu ji má u kohoutku kratší, zato za ušima jako závěs . Ocas jsem za tu krátkou dobu, co je doma stříhala už podruhé, bo si po něm zase šlapal. Něco z toho přemístit na Ságu by se hodilo, jenom by to chtělo přibarvit
Jo a u vlasatých bez rozčesávače Equistar ani ránu . Když objednávám, docela dost zírám, jak se ceny můžou po netu lišit. Chvilka hledání a člověk ušetří stovky...
je to focený sotva jsem vlezla do ohrady, takže nešáhnuto a takhle je to pokaždý, hříva samoúdržbářka
Taky jsem si na podzim koupila rozprašovač Equistar-750 ml za 285 Kč. Jsem s ním max. spokojená Jen pak klouže všechno, co se koně dotkne nebo neumytých rukou...Vodítka, ale i násady na vidlích a lopatách
Ale na druhou stranu jsem dost omezila lámavost žíní při česání osasu nebo hřívy Punti
aluska
napsal(a):
je to focený sotva jsem vlezla do ohrady, takže nešáhnuto a takhle je to pokaždý, hříva samoúdržbářka
To je stejný materiál, jako měla Merit. Vypadalo to stejně rozčesané i nerozčesané...
Se přiznám, jsem ženská a bárbínu jsem jako malá neměla; tak na staré kolena si asi tak jednou za měsíc jednu zrzavou bárbínu s radostí rozčešu ... ikdyž možná někde jinde někdo jiný by stejného koně taky nečesal. A on si to taky užívá, stojí jako socha.
Na těch pleškách flekatých si toho holt neužiju a zrzavá s hnědou toho nemají naděleno víc jak průměrný teplas
misamarincova
napsal(a):
Taky jsem si na podzim koupila rozprašovač Equistar-750 ml za 285 Kč. Jsem s ním max. spokojená Jen pak klouže všechno, co se koně dotkne nebo neumytých rukou...Vodítka, ale i násady na vidlích a lopatách
Ale na druhou stranu jsem dost omezila lámavost žíní při česání osasu nebo hřívy Punti
Ano, Equistar klouže hezky.
Nejlepší je použít před vyjížďkou v chladném dni a než nasednu, neumýt si ruce mýdlem. To pak krásně kloužou otěže v namrzlých rukách
Kupovala jsem tady: http://jezdeckepotreby.ustecko.com/13424-repelenty-a-konska-kosmetika/28672-lesk-na-hrivu-a-ocas-equistar/
a maximální spokojenost .
sally
napsal(a):
To je stejný materiál, jako měla Merit. Vypadalo to stejně rozčesané i nerozčesané...
Se přiznám, jsem ženská a bárbínu jsem jako malá neměla; tak na staré kolena si asi tak jednou za měsíc jednu zrzavou bárbínu s radostí rozčešu ... ikdyž možná někde jinde někdo jiný by stejného koně taky nečesal. A on si to taky užívá, stojí jako socha.
Na těch pleškách flekatých si toho holt neužiju a zrzavá s hnědou toho nemají naděleno víc jak průměrný teplas
tak to jsem ráda, že Cipísek není jediný chlaďas s úplně rovnou hřívou
aluska
napsal(a):
tak to jsem ráda, že Cipísek není jediný chlaďas s úplně rovnou hřívou
To bylo hezké
Merit je quarab. Ale zrzavá má taky úplně rovnou hřívu, i bezúdržbovou, jen to nenatáhne na víc, než do 30 cm. Ty konce se samy ulámou.
Hoši jsou zkrátka hoši, tam to bude vždycky lepší. U koní opačně jak u lidí .
petra136
napsal(a):
a takhle krásně jí to dorostlo za rok a půl.
K tomu gratuluju .
Taky jsem po ní v inzerci pokukovala, byl to jeden z mála koní, co mě kdy v inzerátech oslovil. Než jsem měla jistou koupi Amandy...
Jen ta hříva nakrátko v inzerci mě brzdila, když vím, jak je na tom v létě Steimanova matka Francina; měla jsem obavu z much.
Mám radost, že je v pořádku a ať jí to vydrží
aluska
napsal(a):
tak to se stydím, nepoznala jsem , tak aspoň zrzavá má taky rovnou
Co máš z toho, ať je rovná, vlnitá, dredovitá, hlavně že je .¨
Ne jak mi kovář nedávno povídal při strouhání Ságy, že to mám takou pevnou festovně stavěnou appaloosu
Já se upřímně taky bála, jestli není mušařka, ale naštěstí nee. Paní říkala, že hřívy stříhaj všem koním kvůli lepší údržbě. Sice se mi to moc nelíbilo, ale hříva krásně dorostla, je nádherně hustá, jen kdyby jí to Václav pořád neodrbával, hajzlík.
On je taky takovej bezúdržbovej zlatohřívák.
sally
napsal(a):
Co máš z toho, ať je rovná, vlnitá, dredovitá, hlavně že je .¨
Ne jak mi kovář nedávno povídal při strouhání Ságy, že to mám takou pevnou festovně stavěnou appaloosu
Chlap takto neznalým lidem z okolí namluvil, že jsem Punťu přivezla z Ameriky. Dala za něj snad 200tis., apod.
petra136
napsal(a):
Já se upřímně taky bála, jestli není mušařka, ale naštěstí nee. Paní říkala, že hřívy stříhaj všem koním kvůli lepší údržbě. Sice se mi to moc nelíbilo, ale hříva krásně dorostla, je nádherně hustá, jen kdyby jí to Václav pořád neodrbával, hajzlík.
On je taky takovej bezúdržbovej zlatohřívák.
To je dobře, že není.
Známí takhle koupili šimlu po Streimur, taky měla prodávajíci omletou na ježka celou stáj a dušovala se, že muchařka není... a byla. Když vím, jak to chodí, na tohle bych odvahu neměla.
Tak to jsem ráda, že jsem měla štěstí. Sabča je skvělá a po nějaký alergii na mouchy ani památky. Celé léto jsou venku i v noci, navíc u rybníčka a úplně bez problémů. Jsem ráda, že jsem do toho šla, ani na vteřinku jsem toho nelitovala.
misamarincova
napsal(a):
Chlap takto neznalým lidem z okolí namluvil, že jsem Punťu přivezla z Ameriky. Dala za něj snad 200tis., apod.
Měla jsi to zvýšit aspoň na milion, ať mají nad čím přemýšlet
A nejlíp vymyslet úplně nějaké nové plemeno... kolem mně když jdou podobné tlachy, ještě je přiživím a královsky se bavím
Kovář si dělal srandu, strouhá ji od hříběte, ví dobře, co mám za koně...
Koukám už nějakou dobu v inzerci na tohohle Regentova syna:
http://zvirata.bazos.cz/inzerat/9545662/Prodam-krasnehosilneho-chladnokrevneho-hrebce.php
Skoro jako klon svého otce
Podle fotek vypadá dobře Ale nejsou nijak kvalitní
Že by sis rozšířila stádo?
misamarincova
napsal(a):
Podle fotek vypadá dobře Ale nejsou nijak kvalitní
Že by sis rozšířila stádo?
Nejsou kvalitní.
Rozšiřovat nee, ani omylem. S tou velikostí, co je teď jsem naprosto spokojená. Max. 4 kobyly a hřebec + odchov + Linda.
Ten inzerovaný by měl být tenhle ( z klisny bez původu mně bylo řečeno):
ak to je na mna, tak my sme, Bohuzial, velmi daleko sme zo Slovenska a od moravskych hranic(Breclav) sme asi 30 km, jedine ze by ste mali cestu smerom na Bratislavu...
To je nádherně dneska Udělám doma nejnutnější a mastím ke koním. Dneska půjdu koupat Punťu. Už jsme byli v sobotu a to bylo radosti
Asi vytáhnu i já deku na sluníčko. Chytit malinko barvu...
Když jsem koupala v sobotu, bylo tak nádherně, že jsem vytáhla plavky a opalovala jsem se. Na sluníčku bylo 35 na sluníčku. Dneska bylo 37°C na sluníčku, ale ven jsem se dostala dost pozdě. Malá jako na schvál spala 2,5 hodiny... Tak jsem dneska nekoupala.
Jinak k tomu koupání, já ho do ničeho nenutím. Mám ho na dlouhé lonži a může si sám vybrat, zda se bude koupat či popásat se na nové trávě... U nás v okolí má spoustu lidí na pastvě koupání pro koně a ti jsou tam skoro celoročně a nic jim není. Punťu otužuji pořád, i v zimě ho beru vodou, ale jen určitá místa(od hnoje) a nikdy zatím neměl problém
Neuberg neměl problém vlézt si do vody i v zimě, bez vodítka, ohlávky - ve výběhu, jen tak, dle vlastní úvahy - stejně jako všichni u nás narození . Koně zimu zřejmě vidí jinak, než lidi.
Dneska se narodila Sally kobylka, takové menší slůně. Při očkování ochromy se mnou cloumala hezky - a to nejsem žádná tříska .
jejejejejeje Sally, obrovska gratulacia!!! to je strasne sladka kobylecka moj kamarat v Anglicku mal shirskeho zrebecka a na boku mal tiez velmi cudny znak-dam sem fotku, ked ho najdem, a ten znak mal presne tvar tej specifickej kosti z kurata, take vecko to je a v anglickom jazyku sa jej hovori wishbone, a ja som mu to povedala a na moje pocest ho pomenoval Brickell Wishbone
tak sally, aj ty mozes malu pomenovat tak podobne podla toho znaku
nasla som jeho fotku, bol potom predany do Svedska, uz viete, aku kuraciu kosticku mam na mysli?
Sally gratuju a já Vám sem přidám svoje drobečky, narodili se dneska ve 4 hod ráno a kozena mi udělala velkou radost, nejspíš se rozrostem. O jednu malou černou Čerticu
Tak a tady ještě o měsíc starší lotrové a teroristi záhonků s popínavkama, kteří jsou dočasně pod zámkem.
Tak snad je tam vidět čertice s bílýma odznakma na hlavičce, to zdědila asi po mamince a bílé babičce.
bonita
napsal(a):
nechapem, preco ma ta ifauna stale odhlasuje...Ambricko, krasne kozenky aj ovulky
bonit aj co? ovulky, co to je? myslíš toto viz. foto?
Díky všem za gratulace.
Ambra: kůzlata krásná, čím jsi pouštěla, že z toho vyšla černá? Kombinace bílá x hnědá koza jsou bezva, to se narodí běžně každé kůzle jiné barvy .
Barvičky mne baví... u čehokoliv.
sally já vím, že ty ráda barvičky A přestav si že je to hnědá (z matky bílé z hnědého otce) x hnědý plemenný kozel
. Letos na podzim tam zase pojedeme na návštěvu a malou zatím plánuju nechat, je sice nejmenší ale myslím že brzo doroste je neuvěřitelně životaschopná.
Hnědej kozlík
bonit tak na fotkách jsou všichni prckové kozlího rodu. Malý ovulky budou doufám na podzim z loňska mi ovečky nezůstaly tak bych chtěla tak do měsíce dovést znovu berana.
JInak jak jsem psala že malá je děsně životaschopná tak se semnou dneska ráno vlodila za jalovičkama a děsně je vyděsila, stály namáčknutý v rožku a koukali co to za něma leze za černou potvůrku.
v pátek se u nás v maštali narodil kobyle po Schram hřebeček. Otec neznámý, zřejmě dvouletý norik.
Já byla včera v Nebanicích-chov kladrubáků, taky měli zrovna puštěné dvě hříbata
bonita
napsal(a):
MisaM: tak ste pekne zasiali ekologickym sposobom, mate 100 bodov a kladrubacci su tiez k pomuchlovaniu
ta vranka kladrubanda musi byt uz pekne zasluzila matka, ktovie kolko ma uz rockov
Děkuji za pochvalu
Co jsem se ptala ošetřovatelky, tak je prý 18 letá a od uchovnění každoročně hříbě...
bonita
napsal(a):
pekne kobusky aj leopard
Bozinku, dnes tam je dobra Siberia, no hnus hnus hnus
U nás taky hnus. Pět stupňů a lije a lije... Dost mě hlodá myšlenka, jestli Punťu pustit dneska přes noc, nebo ho raději nechat zavřenýho... Otevřený výběh bez přístřešku
Máte puštěné koně venku?
bonita
napsal(a):
Baby, nebude teraz vystava v Podlesi? Sice som na nete nasla, ze by mala byt 01.05.2011, ale ak niekto z vas ma viacej info, tak sa s nim podelte, mozno by sme sli mrknut...
Výstava bude, ale nebude v Podlesí ale na Prostřední Bečvě. Více info tady : http://www.jkvalassko.estranky.cz/stranka/vystava
krásnýýýý klásnnýýýýý
já přidávám pár Rozárek a jejích nových kamašek až z Emeriky...nevím teda proč...jsou to jen Nortony
Madow, krasne fotecky, tu i na kochackochvcera konule trochu jazdili, dala som i kobus pod sedlo pre tu nasu malu jazdkynu a dvakrat si s nou aj zacvalala, ale tak, ze to chcela kobus a mala sa len zviezla
samozrejme, ze vzdy to bolo smerom do stajne
potom nastupil zrebec a baby ho mali plne ruky, hlevne teda ta prva, co na nom sla, take speedy nahodil, ze sme vsetci pozerali ako vyorane mysi, uz aby tu mal nejaku frajerku
Když jarní květy zaři a slunce náhle plá, tak přiroda svou naruč každému otvírá. Krásné Velikonoce a radost z každého prožitého jarního dne přeje Anna
U nás taky hezky lilo... tráva roste, muchy nežerou... koniska spokojené
Ahoj, týý brďo, Sága jakej má pupek, to bude obřík
A malá je opravdu krásná, ty nohy a ten krk
Zlobil, tak šel sedět
To je zrovna před krmením
Prdelky, Dafné a Dorka... Jinak kdyby byl zájemce, tak je Dafné k mání
misamarincova
napsal(a):
Ahoj, týý brďo, Sága jakej má pupek, to bude obřík
A malá je opravdu krásná, ty nohy a ten krk
Pupek má, ale jaké i srandovní strakaté vemeno
"ty nohy a ten krk" - ty nožiska a to krčisko... to bude pštros, néé? ( Dědictví, můj oblíbený film
).
Jinak jsem se taky divila, že ikdyž veliká, vypadla z kobyly souměrná a nepokrčená ( mimo ten příklek, ale ten už taky skoro vyběhala).
bonita
napsal(a):
mala je priam bozskafakt krasna kobylka, nam sa dnes nic nechce, pojdeme pozriet babinu do inej dediny, je tak divne, sparno, kone zeru muchnicky, bola som ich nasprejovat citronelou, ale musim kupit nieco agresivnejsie na tie hnusoby hnusne kusacie
Jo, žerou ty potvory hnusně, už jsem vytáhla Endure.
Flekatice dožrané, zato ryzáci jim moc nejedou... aspoň někdo, no...
Prdelky včera v dešti...
Pořídila jsem si dobrou knihu:
Vývoj chovu koní v Čechách, na Moravě a na Slovensku ( D. Misař, vydala Brázda).
Konečně něco nabité informacemi, ne ty infantilní obrázkové knížky o koních z poslední doby, opisující jedna od druhé.
O chladnokrevných plemenech je tam toho méně; našla jsem i zajímavé mně neznámé informace.
Třeba, že zakladatel linie Aglaé pocházel z blízké příbuzenské plemenitby ( polobratr x polosestra, oba po Melon), stejně jako zakladatel linie 9 Marquis de Vraimont ( též polobratr x polosestra, oba po Melon). Taky je tam spousta historických fotek hřebců, ikdyž převážně teplokrevných. Třeba zrovna 9 Marquis de Vraimont byl kus pěkného koně ( a žádné slonisko - 23,7 holeň).
Zajímavý je i postřeh, že příliš těžcí chladnokrevníci se v chovu neuplatnili, generacemi potomků se přetvářeli do typu odolnějšího, lehčího a suššího, více vyhovujícího zdejším podmínkám.
Takže Bůh suď, jaký má smysl tam po desetiletích zase přimotávat těžší koně jiných plemen, když je historicky vyzkoušeno, že rodná hrouda stejně potomstvo přetvoří k obrazu svému.
Tomu, kdo si chce vylepšit znalosti historie chovu koní u nás doporučuji .
misamarincova
napsal(a):
Historie i přítomnost i budoucnost chovu je pro mě španělská vesnice Třeba mi časem přijde na chuť
Jinak jsem Lído koukala na stránky. Prďola má nádherné jméno. Krásný kůň musí mít krásné jméno, že?
Regent vypadá velmi spokojeně ve stádě. Trošku i přibral
Asi stárnu, nebo co, dřív mne historie čehokoli nezajímala. Teď je to jiné, historie dává věci do souvislostí.
Sydney - nevím, jestli nádherné - pro mně musí u kobylky začínat a nejlíp i končit na stejná písmena jako u matky. Když tam bude pár písmen ze jména otce, jenom dobře. A taky aby se tak nejmenovalo hafo koní ve stejné PK ... jsem hračička, no
.
Regentík trochu nakynul, to je pravda, ikdyž nežere nic víc, než kobyly. Zato žere pořád, pořád pod sebou něco sbírá, asi musel mívat někde hlad. Když byl doma, vždycky byl dobře krmitelný.
Naše rezavé prasátko - přišel na chuť i válení se v bahně...
Jsem ráda, že je s kobylama, protože tam přidal pohyb. Ony by jen žraly nebo postávaly - teď, když se jde proběhnout sám od sebe on, jdou ven taky a courají za ním. Když tam byl dřív Ron, bylo to stejné.
Oni ti kluci s holkama dohromady mají něco do sebe .