tak já jednou taky založím ![]()
teda ženský já mám takovou radost z těch našich nových Emerických kamašů...jen nevím proč až z Ameriky když to jsou Nortony...no pídit se po tom nebudu
Rozárka v nich šlape jak hodinky a vůbec jí nevadí........včera jsem jí vzala na tu lonž....ta co předváděla zase za kreace...měla hroznou radost z pohybu....zezačátku to vypadalo že se mnou vymete celou louku jak vypálila, ale pak krásně klusala 
start

Tak hurrrrá,Markét,už můžete jezdit a užívat si krás jara,kochati se plnými doušky toho nádherného počasíčka skoro letního.![]()
Rozince chrániče slušej
,koukám,je to taky pěkný dělo,hihi,
ale ona si vyhodí 2 x a je klid,viď,nebo dá těch prďáků povícero?![]()
![]()
![]()
My byli včéra v Ředhošti,byl to nádhernej výlet,jen jsme vinou hostů přijeli později,než jsme chtěli,vyjížděli jsme místo v 9,tak v 11,a z toho programu jsme viděli už jen zbytek,ale i ten byl hezký
,tady čekáme na další várku koní,protože oni mají ty koníky 3,tak musejí vždycky přivézt nejdřív jednoho a pak ty 2 kobylky.
![]()
Tady už jedeme,Jára měla Pierota,byl moc hodnej,![]()
![]()
dokonce tam usnul Jarče na rameni.
Jaru, měli jste krásně, co? ,Trochu ,,závidím,, ten výlet.
Jela jsem utrácet do Polska, Jarda byl s dětma na dni otevřených dveří ve Škodovce.Odpo jsme se viděli tak hodinu, protože pádil do hospůdky.
Dopoledne jedeme pro širší sedlo na Schelbyho.Má být hodně kvalitní, tak jsem zvědavá. Paní nám ho půjčí a pokud sedne,bude to paráda, ale budu muset prodat toho Jupitera. Holky, kdyby měl někdo do budoucna zájem, tak se domluvíme. Mám ještě jednoho Jupitera a jeden by se nám stejně ,,válel,, doma.
![]()
Koně na úvazišti,Moruš měla proti sobě takovou krásnou šimličku,ale furt se tam hádaly a kopaly po sobě,naštěstí si nemohly ublížit.
![]()
Jojo,Markét,bylo nádherně,opravdu,byla to prostě paráda,a navíc každý,kdo do Ředhoště přijel koňmo,dostal ve vchodu lístek na klobásu a plechovku coly,tak to bylo taky dobrý,tady se Jarča láduje.

Hrála tam bezvadná country kapela,samý ženský,a mají dobrej název-Od plotny skok.
Vystoupení pana Sádla jsme bohužel nestihli,
tak jsem si aspoň fotla ty jeho pidikoně.![]()
Pan Sádlo už bohužel s vystoupeníma končí
,prodává ten vozík,je fakt super vymyšlenej,i poníky k tomu prodává,ale některý si nechá,ale tahat už nebude,je mu 81 let.
![]()
Tady je ten usnoucí Pierot,ten pysk má fakt perfektní
,a on takhle dokáže usnout i na bitvě,kolem střílejí děla a on si vždycky o někoho opře hlavu,aby jí nemušel tahat sám,páč je fakt dost těžká,a chrápe.![]()
![]()
Viděli jsme vystoupení slečny s irskými tinkery,byli náádherní,![]()

tohle je teprve dvouletý hřebec.![]()
Tady chodil hřebec nádhernej španělskej krok,
jenže můj Fotyho přístroj si neuměl vychytat tu správnou chvíli,kdy je noha nahoře
,takže se omlouvám.
![]()
A poslední fotičky,Michal měl s sebou navigaci,takže po příjezdu dom jsme zjistili,že jsme ujeli celkem 34 km.![]()
No,Markét,já na tom budu asi podobně jako Ty,
ty moje kolena nevím,do kdy mi vydržej.
![]()
Tak jsem objevila ustájení pro Legiška
,dáme ho tam na měsíc,aby se už konečně odstavil,pacholek jeden,
a je to tam,jak občas v létě jezdíme na vandry,takže se tam na něj můžeme zajet i koňmo podívat,juchůůů,
ale to tam zajedem až tak za 14 dní potom,co on tam už bude,ale i tak nás neuvidí,když tam přijedeme na koních,zalezezme hned s koníkama do stájí a nemá šanci maminu vidět a brečet.![]()
Bude s hodnejma kobylkama na pastvě a krávou
,tak to jsem zvědavá,jestli bude kráva honit Legiška
a nebo Legišek krávu.![]()
Jé,Markét,já taky furt něco honím,momentálně řemínek k nánosníku a jinak slintám nad touhle helmou pro mladou,ale to až někdy...
http://zvirata.bazos.cz/inzerat/9828565/Helma-GPA-Speed-Air.php
Jaru fotečky z výletu jsou parádní, ten tinkřík je moc hezoučkej
. To jsem ráda,že jsi nakonec pro Legíška něco sehnala, hlavně,že víš,že bude v dobrých rukách. Kdy ho tam povezete?
Markét kamaše Rozárce mos sluší, koukám,že kobyla taky dokáže být pěkně akční ![]()
My byli o víkendu na Slovensku, mrkli jsme na Děvín a prošli si večerní Bratislavu,počasí nám přálo, tak sem pak hodím pár fotek
. Vrátili jsme se včera odpolednet,tak jsme byli koniska jen omrknout a dát jim mrkev, no po proflákaným víkendu se tvářili spokojeně
. Kobyla nám opět říjí, tak tam pořád otravuje jednoho valáška a on chudák už je z toho nešťastný,že za ním kobyla pořád leze ![]()
![]()
Dneska musím vytáhnout Sobistu na jízdárnu ať zas přelezeme pár překážek, páč 15.5 to vypadá na první závody
![]()
Díky,
Šárí,
výlet byl fakt suprovej a Legišek pojede asi příští víkend.![]()

Jéé,Šáríí,super,že jedete na závody,jéé,strašně moc Vám fandím,![]()
![]()
a fakt trénujte,ať má Soban nadýcháno,naskákáno,prostě kdo je připraven,není ohrožen,![]()
strašně budu držet palce,ať to přejdete v klídku,s radostí a v pohodě.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Kolik pojedete?
Jaru já se pořád rozmýšlím jestli ho mám přihlásit i do parkuru, páč oni se jedou jak parkury,tak odpoledne se jedou jakoby takový závody zručnosti, tak jsem myslela,že nejdřív bych s nim šla jen ty, aby se okoukal v tom ruchu mezi tolika koňma a až v červnu s ním zkusila i parkur, páč hobby závody jsou v Sobotce skoro každý měsíc. Parkur tam staví 60, ale bojím se toho,že on je takovej čumivej na ty barevný kulatiny, kolikrát se zasekne i doma,tak ho právě do toho nechci nějak moc tlačit.
![]()
Přesně tak,Šárí,naprostej souhlas,![]()
jedete přeci pro radost,![]()
hlavně aby Vám vyšlo pěkný počasí,Olda jel chudák tenkrát svůj první parkur v životě s licencí a ceeelej den lilo jako z konve
,,jemu teda na tu chvilku lejt přestalo,
ale stejně ten povrch travnatej už byl tak mokrej,že to Feldonovi podklouzlo,přestože měl podkovy na všech čtyřech tenkrát, a špatně se odrazil na poslední skok první fáze,tak skončili,ale i tak tam bylo vidět,že Feldon na to měl krásně
,jen škoda toho terénu,ale dneska už jsou hodně povrchy pískový,trávu už mají jen snad na Rudě,
tak tam raději nejezdíme ani teď s hemelkama,kor když jsou bosý.![]()
Tak co holky byli jste se včera kochnout? Počásko bylo nádherný
My konečně vyrazili na jízdárnu, nakonec jsme ani neskákali páč jsme měli dost práce s přiježďováním. Dneska se asi pojedeme podívat do lesa.
Jaru ten katalog z německa mi ještě nedorazil, tak nevím kdy ho ve schránce objevím
, docela mě to štve,páč potřebuju na Sobistu sehnat nějaký chrániče a nový zvony, páč tyhle co máme ho včera nehezky odřeli

No jasnýýý,Šárí,že váháš,my byly a bylo to úúžasný,jsem úplně mimo z toho,jak všechno tak kráásně voníííííí a kvete,to je prostě nádhera nepopsatelná.![]()
![]()
To mě mrzí,že je Sobáně odřený,sakryš,tak jsou z nějákýho blbýho materiálu,nebo neměl je na sobě moc těsně?

Jo a čtvrtek a pátek je Jarča doma,mají Velikonoční prázdninýýýý
,juchů a juchajdáááá.

![]()
Včera jsme jely zkoumat jednu zkratku,ale víc jsme bloudily než abychom něco vyzkoumaly.
![]()
Na takovým pracovním plácku,dřív tady v té obci měli jezdecký oddíl a tady na tom místěti byl postaven parkurek
,tak tu Jarča vždycky trochu blbne.
Ahojda a pěkné ráno...
u nás už svítí puchýřek..sice trochu mrzlo zahrada byla bílá, ael bude zase krásně...
taky jsem se byla kochat (už v sedle) jen mě neměl kdo vyfotit...tak jsme si udělaly s Rozíí takovou hodinovou vycházku..2x jsme poklusaly, ale jinak v klidu...funěla i tak dost....ale chtěla bych těď chodit alespon 4x v týdnu na prochajdu at se pomalu nadýchavá, byla teda kobuška pěkně nabušená...musela jsem jí i dost držet, jinak by byla ohnivá čára...
pak Rozíí doma dostala kupu sena, omyla jsem jí nožky a bolavou ještě radši trochu napatlala Alpou
jinak nám marodí Bretík..hlava naše bloňďatá...včera byl s Vendou v lese...Venda říkal byli jsme asi hodinu, výtáhli tak dva kubíky a najednou Bret klekl a pak žuch a lehl...prý uplně jak kdyby byl konec....Venda se ho snažil postavit a nic, tahal mu hlavu a nic, tak volal chlapům aby někdo přijel že mu skolaboval kůň a on ho nemůže postavit....prý to byla jeho nejdelší hodina v jeho životě, než se někdo objevil...pak ho nějak naložili a tradááá domů....nakonec verdikt veta...náznak černého močení....Z TRÁVY 
bobek je ted zadekovaný, musí mít na ledviny teplo, hodně pít.....a dostat do něj urologický čaj....jen nedali návod jak....prostě to pít nebude a nebude.....
tak pokud máte nějaký trik sem s ním...
Šaríí tak hlavně ať se Sobík rychle vyléčí....
jééé pojď, žrát budeme až pak 

Jéé,to je mi Breta moc líto
,doufám,že se brzo zotaví,kamarádka mi taky jednou vyprávěla,jak jí taky na louce padnul kůň,jenže on byl hodně tlustej a neměl nachozíno,celý týden stál ve statku a maximálně šel do minivýběhu,kde byl sám
,tak neběhal,a ona v sobotu a neděli jezdila,a bylo fakt horko,chtěla přecválat jen takovou louku,tak to s koníkem normálně švihlo,že ho tam křísila asi hodinu,než se něják pak pozvedal a dopotáceli se domů.
Jaru byl odřený od těch zvonů, jsou to kentaury,ale přijde mi,že mu jsou malý,tak to bylo asi tím. Tak teď Sobista pobíhá se zelenou nožičkou
. Jinak to počasí je paráda, my musíme na Velikonoce vymyslet nějaký celodenní výlet ať máme aspoň nějakou náhradu za ten Český ráj, jsem přemýšlela,že by jsme oře vzali přez noc k nám domů, ale zas nevím aby nebyli nějaký boje o stáj, mno uvidíme
Dneska by snad Míša měla mluvit s majitelem Ujkovic aby se ještě dořešili nějaký věci o smlouvě pronájmu a tak, no a už aby jsme se stěhovali. To bude paráda,že budeme mít oře blíž 
Tyjovka Markét to muselo být hrozný takhle v tom lese zůstat s koněm
Tak hlavně ať se koník brzo uzdraví.
To věřím,že Rozárka byla nabušená, já jsem dneska zvědavá na tu naší kobyu jestli nebude jak bedna dynamitu ![]()
Jaru Český ráj bude,ale my nejedem, je to kvuli kobyle páč fakt nikdo nevíme jestli by tam byla v pohodě a nebo jestli by tam zas nervila a vzhledem k tomu,že to povedou westerńáci, který minule taky slibovali klidnou vyjížďku a nakonec to byl děs, tak to radši nebudeme hrotit a pojedeme třebas příští rok a nebo v létě sami a nebo s lidma, kterým nevadí jít krokem max klusem.
Tak vám sem hodím pár fotek ze Slovenska ![]()
Takhle krásně to tam už kvetlo

Jé,Šárí,kráásný fotky,to zase já s Moruš se takovejmadle úzkejma uličkama cpeme úplně v pohodě
,i Soban by to dokázal,neboj,![]()
počkej,až budeš u nás,ukážeme Ti uličku hrůzy
,ale neboj,nemusíš přes ní jít,dá se to obejít,ale my tudy normálně chodíme a koně to znají,ale přiznám se,že i tak se bojím trochu,že spadneme do vody
,ale nechce se mi to objíždět,tak zavřu oči a Moruš jde.
No oni by se tam asi procpali,ale dolů byl takovej sráz
,že bych se tam i bála jet. U nás jsme taky měli takovou uličku hrůzy, vlastně dvě. Ta první byla uzoučká cesta mezi ploty, za jedním vždycky štěkal pes a za druhým bylo nějaký křoví. Druhá byla taková uzoučká cesta mezi rybníkama.
Já si to taky říkám,že to nemá cenu tam tu kobylu tahat, navíc Aleš není tak zkušený aby ji tam zmáknul kdyby začala fakt dělat bordel. Navíc ten Český ráj je od nás docela kousek, tak že by se to dalo zmáknout i přez víkend. Což mě teď napadlo jestli by jste se nechtěli připojit k nám, že by nás jelo míň, ale fakt nějakým rozumným tempem
No,u nás je místo toho srázu rybník,taky mívám blbej pocit,kdyby se kobyla něčeho hodně lekla,že by jí to mohlo ujet a skončily bychom v docela hnusným bordelu v rybníce,tam se totiž držívá všechen ten navátej binec z toho rybníka,tak je to tam opravdu vošklivý.
A ještě bych platila flašku.![]()
Šárí,jestli to bude o velkejch prázdninách,tak bychom se určitě mohly domluvit,
problém je,že Jarča,i když není westerňák,tak taky mívá problém s udržením tempa,
ale určitě bych jí umravnila,neboj.![]()
teda Šaríí na tom Slovači to muselo být nádherný......
my tam taky s našima jezdili..okolí Nových Zámků....taky krásný
fujtajblík, takovýdle uličky já taky nemít rád...a ještě pokud je to ve výšce....ááááá pomooooc 
holky snad vám nějaký výlet vyjde...Český Ráj je taky nádherný 
tak a teď holky poslední rada...mám dvě favoritky na helmu
Markét máš pravdu pod hradem byl nějaký stánek kde prodávali med, medovinu a snad i nějaký víno.
Helmu bych asi spíš brala tu co mám já, páč já jsem taky chtěla něco jako je ta první a jsem ráda,že mám tu druhou ona je přece jen líp odvětrávaná a když to má člověk na hlavě skoro celý den, tak je to znát.
![]()
Markét,koukám,že se Ti líběj fousatý,
já na ně taky koukávám.![]()
![]()
Tak se něják přestávám divit Oldovi,když sprostě,ale opravdu sprostě nadává v autě na ty druhý řidiče,já se konečně dneska rozhodla,že pojedu dál,než do Slanýho,no ale hned za naší vsí proti mě jel borec opravdu v protisměru,
vůbec jsem nevěděla,co mám v takový situaci dělat
,protože kolem jsou i stromy hrušek,tak nevím,jestli bych se v tý rychlosti a zmatku zrovna netrefila do ní,kdybych se mu chtěla vyhnout.
On se tam v něčem hrabal na sedačce vedle sebe a vůbec nečuměl,
já instintivně tedy na to hamtla,
on se pak stačil vyhnout,ale fakt to bylo jen pár metrů,
měla jsem si radši koupit tank,kvůli takovým ani to nechci říkat,protože to nic slušného fakt není.
Jaru já se mu taky nedivím,že nadává páč kolikrát co člověk za tím volantem potká je fakt děs, já takhle pravidelně potkávám s prominutím jednu kr.vu ( i když tímhle asi urazím všechny kravičky) ona se táhne jako s hnojem a když jí člověk začne předjíždět tak ti zrychlí a ještě najede do prostředka, to že ti svítí zadní mlhovkou do ksichtu a nebo ti tam pořád pere dálkový snad už radši nekomentuju, hlavně,že má bába velký auto
![]()
Tak co,děvčata,už máte umytá všechna okénka?
Já už skoro jo,ještě mi zbývají 2,mám jich tu 7,a žádný malý tabulky
,ale vokna jako krááva.
Včera jsem umyla 4,teď jedno a pak se musím ukecat ještě na ty 2,to poslední bude na to ukecávání nejhorší.
Ale zase od oken budu mít nějákou dobu pokoj.

Šári,
tos neměla mýt okna,když čekáš výměnu.No já mám 20 oken /včetně francouzských oken/, ale mám hotových cca 5 oken. Nestíhám a hrotit to letos opravdu nebudu.
Jarda dorazí domů z Německa zítra a za 14 dní opět jede do Německa,takže si ani nevšimne a ostatní,at si trhnou.Být doma,je to jiná.

Ježkovy voči,tak to bych nepřežila mít 20 voken
,páni,to meješ Markét týýden,néé?
![]()
A já už to mám hotovýýý,huráá
,i se záclonama pověšenejma a ještě jsem stihla fotnout Moruš,jak už jí probleskuje krátký letní kožíšek.![]()
![]()
Markét,ty strakatý kravičky já taky nemusím,tady kus od nás je valach,ten fakt vypadá doslova jako strakatá kráva
,my se mu vždycky smějeme,![]()
ale ono na tom fakt nezáleží,jinak je moc hodnej,nemůže za to,jak se narodil.![]()
tý jo oknáá to je věc....my už je s maminou máme taky umytý, jen si ještě musím umýt okna v pokojíku a koupelně....fakt se mi chce zase plazit po okně.....
o víkendu chci udělat ve stáji technický den a dát to tam taky trochu do pucu...umýt okýnka vymést pavučiny...doufám že tam nění ještě moc nájemníků..brrr
Hezký jak Moruš línáčkuje....Rozííí už má krčisko a část zad a část břicha..jinak prdelka je stále huňáč
nalevo od Breta utvar zvaný Koruna.....pod lesem máme i huberty...je tam chata Pod Korunou
![]()
My se včéra byly pokochat,hrozně jsme si to užily,koníci byli super
,počasí taky
,prostě paráda.![]()
![]()
![]()
Tam na tý předchozí fotce jsme jeli po takový cestě krásný a najednou do zatáčky v dálce vběhnul rotvajler,
tak jsme hned v duchu mapovaly místa,kde máme uložený pepřový sprej,naštěstí si ho pán zavolal.![]()
![]()
Tady se zase Monďásek nechává ukecávat,aby vlezl na železný mostík,
ale on tak něžně vždycky vypráví,že tam nepůjde,a nemusí ho člověk nijak moc tlačit a pak tam vleze sám
,jenom si nevěří,jak to neznal ty mosty,ale Jára ho mooooc chválila,když to pak přešel.![]()
![]()
On na to vždycky předníma vleze,a jak to začne dělat rachot,tak vyleze,ale pak si napotřetí dal říct krásně.![]()
Jaru, sice nemáte všude okolo lesy, ale máte taky krásnou krajinu.....my tu máme všechno z kopce do kopce...je fakt že ted na trénování Rozííí uplně boží..
včera jsem se dostala k tomu koupání....Rozíí se se mnou nekama
nezapoměli jsme se ani vyválet, ale to mě tak už neva, to už je v poho, zimní prach a lupy jsou pryč
![]()
Jéé,no já bych brala kopce a lesy všema deseti.![]()
![]()
![]()
Rozinka s Tebou nemluvila,jo,když jsi jí vykoupala?
Je krásná
,ta už je skoro přelínaná
,to ty naše hemelky si s tím dávají na čas,
ale jo,pomalu to z nich jde.![]()
![]()
Markét,jak má velekej výběh ta Rozinka,že ho má tak kráásně udržovanej,to ten náš výběh je místy už dočista holina.
no ohradu máme asi tak 30x50-60
je rozdělená na půlku...v jedné kluci, v druhé Rozárka....ted ještě mají k lítaní celou plochu, jinak pak se jím to rozdělí na dvakrát, jak je vyšší tráva at to hned neuválí najednou.....jinak pak ještě děláme ohrádky na cestě, aby vykousali břeh.....a neboj u otvírání ohrad máme taky hlíniště bahniště
![]()
No,to jak čekaj,až je pustíte dom,tak tam stepujou,to je jasný.![]()
To my máme taky tak,Oldu to vždycky štvalo,jak stojej tady u kraje a jak to tam vyhamtávají,že nám potom všechnem déšť teče do stodoly,
tak jsme tam dali gumy takový velký a je pokoj,už tam jsou 2 roky a ani se nehly,jen ta jedna občas poodcestuje,ale to jí tam zatáhnu zpátky,vypodložím a chvíli to vydrží,je to hold z mírnýho kopečka.
![]()
My se včéra byly pokochat s Jarčinou kamarádkou.
![]()
Ta Míša je hrozně šikovná,hrozně hezky jezdí,skákala ve westernu a bylo jí to úplně fuk,ona naopak sedlo westernový chtěla,že bude s tím skákat.![]()
Jaru my se včera taky byli kochnout vytáhli jsme koniska do lesa, ještě jsme sebou vzali dvě holčiny. Oni prej s náma hrozně rádi jezděj, páč mi vždycky jdeme klidným tempem, tak nás šlo aspoň víc a kobyla už byla uplně v klidu. Dokonce šla Miucha i první a vůbec neřešila,že jí holky cválali za zadkem
Já to včera vzala bez sedla, tak jsem si v klusu pěkně naklepala pozadí
, ale ve cvalu to byla paráda
. Dneska bych chtěla jít něco škočit. Na neděli máme naplánovaný celodenní výlet,tak se docela těším :-)
![]()
No vidííš,Šárí,nakonec bude super kobylka,i v koních,to je taky důležitý,protože občas se cizí koníci přidají a je škoda,když si to člověk neužije,ti naši už jsou taky v pohodě s těmahle,co s náma jezděj,Jarča měla strach taky,že se bude Monďásek rvát,ale fakt zbytečně,taky se rval jen jednou,když tu byl novej a jeli jsme se strakatejma,tak to se rval,ale pak už né.![]()
Ahoooooj tak konečně pátek
Jaru holčina je fakt šikovná, hezky sedí...já taky párkrát něco v lese skočila nebo jen malý potůček a skoro vždy se napíchla na hrušku 
poslední fotka s komentářem mě fakt pobavila...prej prohlíží mravence 
taky jsem se byla včera kochnout....ale přišlo mi že sedím na bedně dynamitu....ruce jak orangután......při zpáteční cestě, když už se se mnou kobyl jooo rvala....nechtěla pochopit, že když jdeme domů, proč nemůže jít rychleji aby měla rychleji baštu, tak jsem jí držela a držela.....pak přišel závěrečný asi kilometrový stoupáček....je to mírný kopeček , ten se pak asi na posledních 30 metrů zvedne o něco víc a hupsne přes horizont.....tak jsem řekla fajn jak chceš...povolila jsem otěž a čekala Rozíí si naklusala chvíli klusala tím jejím klidánkem, pak začala natahovat a natahovat až jsme cválali...ale jen kousek pak se to začalo zvedat a nám docházel kyslík tak už jen doklusala....na kopečku bych fuňák jak blázen...říkám vidíš proč tě držím, protože nejsi nadejchaná a pak takhle funíš, zafrkala a lážo plážo jsme se doplazily asi poslední km domů.....