Westernové plemena a jezdci kochači 180

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.4.2011 12:25
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Moruš vždycky,když přelínává,tak je grošatá.:-):-)

27.4.2011 12:38
misamarincova

XXX.XXX.210.251

Nějak mi uniklo, co že vlastně je Use?smajlík
Jak já i Punťa závidíme ty koňské hrátky. Loni ještě Punťa chodil s klisnami do výběhu(byly březí), ale od léta, podzimu chodí chuděra sám. Vidím to na něm, že by si chtěl pohrát...Asi zajedem k přátelům na ranch, aby se mohl přes den vyřádit s hřebcema a valachama:-)

27.4.2011 12:55
remonek

XXX.XXX.162.107

Jaru ten Legíš je suprovej jak pomáhá :-) to Sobík taky dělal když jsem ho ještě měla doma. Je to fajn,že na tom pastavku bude blízko aspoň budeš moct jezdit na kontroly jak se mu daří :-) A uvidíš,že to uteče a za chvilu zas bude Legíš doma.
Já se dneska chystám na jízdárnu, konečně máme foťák, tak budete mít holky taky nějaký fotky, doufám,že se Sobík dobře vyspal a nebude protestovat :-)

27.4.2011 12:57
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)No,to Ti věřím,že mu to schází to hraní,smajlíkale jestli máš tu možnost si zajet někam,kde by se vyřádil,tak aspoň něco,smajlík:-)ono mu to bude zase na nějákej čas stačit.:-):-)
smajlíksmajlíkUsinu Ti popíše Lucka,až tu bude,je to na dýl..smajlíksmajlík

27.4.2011 13:01
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)No jo,on je takovej pomocník,:-)on do tý papuly béře všechno,co může:-)),ale zase je hodnej,že nežere provázky,občas se stane,že se rozpadne balík sena a pak tam nejdu provázek a Legišek je hodnej,že to nežvejkásmajlík,to bych měla strach,aby to nespolkl a neměl pak nějáký komplikace.:-|:-|

27.4.2011 13:02
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkHuráá,Šárí,na fotičky se mocinky těšíím,juchůůů!!!smajlíksmajlík

27.4.2011 13:05
remonek

XXX.XXX.162.107

když je řeč o tom hraní si s koněma, tak jak jsme v pondělí blbli v tý kruhovce,tak jsem Sobistu pustila k hříbatům (oni jsou už teda odrostlejší) a holky to jste měli vidět jak spolu kluci řádili, to bylo jak ve školce :-))

27.4.2011 13:11
misamarincova

XXX.XXX.210.251

To musela být podívaná:-)
Naštěstí tu možnost mám, v okolí se všichni známe a hlavně je tu koní... Skoro v každé "větší" stáji mají hřebce. Valachy snad všude... Jestli nebude o víkendu grilovačka prasete, tak jistě vyrazím na vyřádění:-)

27.4.2011 13:14
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkŠárí,já myslím,že Soban se mezi těma hříbkama ztratil,viď,on je ještě taky takový hravý hříbátko,to je super,že je na ně hodnej a hraje si s nima.:-):-):-)
:-):-)Jéé,prase,pomóc:-)),my byli na grilování krůty u známých,holky,já myslela,že prasknu,:-))to se nedalo nejíst,to byla dobrota a ještě jsme dostali pekáč masa domů....smajlík:-)smajlík

27.4.2011 13:19
misamarincova

XXX.XXX.210.251

No já se teda těším na prasátko. V nedalekém prasečáku ruší chov, tak vyprodávají prasata za směšné ceny. Asi před měsícem jsme si brali 150 kg prase na zabijačku za 1000 Kč:-|
Teď ještě jedno do mrazáku a jedno na grilování:-)
Hlavně, aby nepršelo...

27.4.2011 13:21
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Taky bych se těšila,Míšo,joj,to je dobrota,:-)smajlíkškoda,že tu není ten slintací smajlík s vyplazeným jazykem....:-):-)No ale s tím počasím nevím,jukni na předpověď,moc nic teda...:-(

27.4.2011 13:22
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)No ba néésmajlík,do soboty docela dobrýsmajlík,tak snad to vyjde.smajlík:-)

27.4.2011 13:23
misamarincova

XXX.XXX.210.251

A pak se můžu snažit zhubnoutsmajlík Doma vlastní ovce, za chvíli přijde období zabíjení jehněčího(chudinkysmajlík), kamarádi vlastní chov bio hovězího a chlap jim to maso bourá.Takže 8-10 kg hovězího měsíčně v mrazáku.. Ještě to kuřecí chybí:-)

27.4.2011 13:40
remonek

XXX.XXX.162.107

hoooolkkkýýýý mě se sbíhaj sliny :-)):-))

27.4.2011 14:44
lucky

XXX.XXX.133.26

To je super, že se legišek odstaví. On zase bude brzy doma. A co prodej???

Jinak s Usou je to opravdu na dlouho. Loni v dubnu ji zkopala jedna mladá hafloška a prohodila ji plotem. Usa měla narvaný sval na plecích, který má dodnes zdeformovaný, co však bylo horší a ze začátku si to nikdo neuvědomil co to způsobí je, že ji nakopala hodně do hrudníku a Usa byla týden oteklá jako koule. Jak se otoky vstřebávaly, přemístily se dolů..měla na břiše až předním nohám obří otok. No a jak se to svtřebalo, tak začala pokašlávat. Jenom na poslech vet nic nepoznal, rvalo se do ní kde co...těch čajů a bylinek co vybral a kde co na kašel. V létě jak začala být vedra, tak sípala, těžko se ji dýchalo, inhalovala léky, nakonec někde v září skončila u veta na veterině.... přestala ji fungovat spodní část plic, plicní laloky měla o kus zvětšené a nemohla dýchat. Vyetření ukázala, že plíce jsou vcelku, i bránice, ale spodní část plic zalepená, ne však nenávratně poškozená jako u koní s COPD. Takže s enám postupně podařilo plíce zprůchodnit, ale Usa stále kašle a těžko dýchá...zůstalo ji těžké astma....přispěla k tomu i psychika. Dlouho se vyrovnávala se strachem, který vlastně má i dnes z cizích koní a z uzavřeného prostoru, hlavně když k ní jodu koně, přesto že je s koňmi, kteří ji neubližují.

Takže řešíme špatnou imunitu a astma.... zda se z toho kdy dostane, to nikdo neví.smajlík

Tohle bylo foceno 6.6. 2010 ...to jsem tátu ukecala,a by nás vyfotil v kopretinách. Udělali jsme pár fotek kolem řeky a konec.... dost se mi pak dusila a pokud si vzpomínám, bylo to myslím poslední ježdění se sedlem.

27.4.2011 14:58
lucky

XXX.XXX.133.26

Ten perník vypadá nádherně!!!

Já byla o půl 11 na rehabce a hodinu se mnou paní mořila, ale je moc šikovná. Mám toálně ruku v háji od lopatky, ale pomohlo to..až na to, že jsem jak zmlácená.

27.4.2011 15:09
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkŠmarjááá,Míšooo,tohle mi neděléééj,úúúúú,:-)to jsou dobrůůůtkysmajlík,ňam,:-)já nemůžu koukat na jídlo,hned pak dostanu hlad a jdu šmejdit,kde bych co ulovila.:-))
smajlíkLucí,prodej nic,on ty dvouletý hříbata nikdo nechce,spíš se prodá jako obsedlej tříletej,ale ono je to taky k něčemu dobrý,lepší,než aby dopadl třeba takhle....smajlíksmajlíksmajlík

http://zvirata.bazos.cz/inzerat/9941512/Jedinecna-nabidka-kobylka-pony-x-paint-horse.php

27.4.2011 15:56
lucky

XXX.XXX.133.26

JJ, to není dobré..to ho mít radši doma a pak si ho udělat sama. Jenom mě by pak bylo líto toho koníka prodat.

28.4.2011 07:11
remonek

XXX.XXX.162.107

Jaru to je fakt radši si ho doma v klidu obsednout a udělat podle sebe, než aby ho někdo teď koupil a hned ho začal honit jak zedmutou kozu.
No a já jak jsem včera slíbila,tak jsme včera skákali a máme fotečky :-)

28.4.2011 07:14
remonek

XXX.XXX.162.107

Sobista byl včera zřejmě dobře naladěn :-)

28.4.2011 07:16
remonek

XXX.XXX.162.107

a jedna z kruhovky s naším slonem :-)

28.4.2011 08:04
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkJéé,Šáríí,kráásný fotky,no vidííš,jak jste šikovný a jak Vám to jde,Sobista se pro skoky narodil!!!smajlík:-):-)A slon je kráásnej:-),taky bych takovýho slona brala.:-):-):-)
smajlíkNo,Lucí,to víš,že nám taky bude těžký ho prodatsmajlík,jenže to už by Jarča neujezdila 3 koněsmajlík,stačí,že občas vezme Pierota,protože jí ho je líto,jak tu stojí a nikdo na něm nejedesmajlík,a ona jezdí ještě 3 x týdně do oddílu,takže toho má při těchhle našich koních a s oddílem plný brejle sama,jediná výhoda je,že Legiškovi budou příští rok 14.června 3 roky,tak ho do toho konce června ještě necháme,ale pak jsou prázdniny a to si na něj ten čas 2 x týdně najde,aby ho pojezdila,aby byl koncem prázdnin obsednutej,aby prostě snesl sedlo,jezdce a v klidu třeba jel s koníkama na hodinku do zahrad na mximálně klusovou vyjížďku.:-):-)

28.4.2011 08:18
remonek

XXX.XXX.162.107

Jaru přesně, taky bych Legíška ještě klidně nechala, však ono jim nic neuteče :-). Podívej se na nás v březnu už mu bylo 5 a teprve tenhle rok začínal pořádně něco dělat na jízdárně a já jsem ráda,že jsem takhle počkala :-)
Jo jinak jsem drahého Sobistu včera pustila zase ke klukům a ty jantaři si spolu tak hráli až Sobista skončil se škubancem na hlavě smajlík no žádná hrůta to není, ale mu to ani nemůžu zastříknout páč to má jakoby nad okem, tak jsem mu to aspoň umyla vodou a dneska mu to máznu mastičkou.

28.4.2011 08:25
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-) No právě,Šárí,nic mu neuteče,ba naopak,bude psychicky i fyzicky na tom tak dobře,že to zvládne bez stresu,:-)tohle se na tom koníkovi vždycky vrátí,když se mu dá čas.:-):-)
smajlíkJéjda,to ho někdo kopnul nebo kousnul?smajlíkZ toho já mám právě děsnej strach s tím Legiškem,až bude na tom ustájku,aby neotravoval starší kobylu a ta mu pak třeba neprovedla nějáký zranění nebo něco,smajlíkon je děsnej otrava.:-))

28.4.2011 08:32
remonek

XXX.XXX.162.107

No on se tam zase tradičně okusoval s haflošem, oni si spolu fakt hrají nikdy jsem neviděla,že by po sobě šli nějak natvrdo, tak ho možná jen štrejchnul zubem nebo co já vím smajlík

28.4.2011 08:54
lucky

XXX.XXX.133.26

No jo, to je hned. Teda aspoň u mojí Usamy jsou škrábance hned. Ona má děsně jemnou srst a kůžičku, takže stačí málo a hned má někde drápanec. Posledně se kdesi otřela asi o ohradu nebo já nevím a má nad přední rýhu stržených chlupů. A kdyby se tak prala s nějakým koněm, tak by byla taky pobitá hned.smajlík. To se zahojí, neboj.

No tak Legišek má brzy po prázdninách, jo? No aspoň možná bude i rád, že se mu někdo věnuje. Já s Usou taky obsedala pomalu, nikam jsme nespěchaly. Oni ti arábci jsou hodně pozdní.

Tady je dneska táák krásněsmajlík

28.4.2011 09:23
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)No jo,Lucí,ale až příští rok,:-)teď mu budou teprve dva,:-)ale ještě že jsem se po tom ustájku teď pídila,teď,ještě než mu budou 2 roky,budu platit jen 1.500 za měsíc,to jdesmajlík,kdybych ho ale bývala ustájila až mu budou 2 roky,tak už by to měsíčně vyšlo na 2,5 tisíce,což už je znát,že jo.smajlík

28.4.2011 09:25
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Tady je taky krásně,:-)ale jen z jedný strany,od Slanýho jdou jakásik mračna,no zapršet by potřebovalo,to jo,ale doufám,že u toho nebude bouřka,to já se bojim....:-|:-|

28.4.2011 09:36
remonek

XXX.XXX.162.107

Jaru, tak to je krásná cena :-)
Tady zatím svítí sluníčko, snad to vydrží i odpoledne abych stihla vzít oře ven :-)

28.4.2011 10:00
misamarincova

XXX.XXX.210.251

Jéé, tak to je mi moc s Usou líto. Nikdy by mě nenapadlo, co se může stát při koňské rvačcesmajlík
Malá teď kouká semnou na počítač a říká mi u fotek ze skákání : "Mami, to je klásný šimlík"smajlík
Jaruš, Legišek(snad to píšu správně) je ještě hřebeček nebo je vykastrovaný?
Já si byla včera s Punťou vyjet po lesní cestě v dvojojce a paráda, dneska už vezmu sebou malou pokochat se:-) Jen musíme natrénovat zacouvání mezi ty dvě oje. To nám nějak nejde. Sem pak musela poslouchat chlapa, že mi pomáhá zajet s vozíkem a ojema rovnou ke koni, protože Punťa tam prostě nezacouvá:-))

28.4.2011 10:15
remonek

XXX.XXX.162.107

Míšo oni ty koňský rvačky jsou občas docela extrém, já si to zažila ještě když jsem měla Sobistu doma a chodil ke kamarádky valachovi, tak taky občas dostal řádně na pr..l smajlík
Jé tak to jsem ráda,že se Sobista malý líbí, on je to taková modelka :-)) a kobyla to samí, včera jak byla v kruhovce tak pořád koukala jestli ji někdo třeba nefotí :-)):-))
Až bude víc času,tak bych taky chtěla kobylu zkusit zapřáhnout,ale bojím se co s ní minulý majitel prováděl,aby z toho nebylo nějaký rodeo.

28.4.2011 10:39
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Míšo,Legišek už je valášek,kastrovali jsme ho dvůli kobyle,která tu byla dočasně,on byl takovej čipernej,:-))no a taky kvůli mamině,u těch koní nikdy nevíš,jestli se máma od syna připustit nechá nebo ne,tak radši jsme na tohle nečekali.:-)
smajlíkJo,to couvání k ojím taky znám,Kačenka taky nechtěla zacouvat mezi 2 ojkysmajlík,ale když tam byla jen jedna,tak to se tam zavést nechala.:-)No muší se člověk obrnit trpělivostí a naučit to koníka,protože to vlastně pak používá pořád,když ten koník tahá sám.:-)Ale kačenka tahat sama mezi ojičkama nechtěla.smajlík

28.4.2011 10:42
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkJinak mám zprávy,že Kačenka sice má pořád stejnou majitelku,ale jsou přestěhovaný,smajlíkv tý stáji prý se něják hádali,tak se paní sebrala a šla s Kačulí jinam,ale nevím,kam,smajlíkzatím jsme jí neobjevili.smajlíksmajlík

28.4.2011 10:47
lucky

XXX.XXX.133.26

NO jo, ony rvačky jsou někdy nepěkné a upřímně Míšo, jsem se docela zarazila při Tvém jednom příspěvku , jak by Punťa si potřeboval pohrát a vzít ho někde na ranč nebo kde to, mezi hřebce a valachy...aby z toho nebyla slušná bitka.

Tohle byla mladá hafloška co si musela něco dokazovat, přitom byla na Use závislák, na vyjížďce šílela bez Usy, ale jak se ta moje dostala do rohu ohrady, tak v momentě se otočila a to byl nářez zasdními stylem zlikvidovatsmajlík. A ta moje je blbá a neumí se bránit. Jednou ji tak napadla mezi lidmi ve výběhu..to jsme ještě nějak brali, že je tam kobyla nová a prostě ji ruplo v hlavě. Podruhé mi Usu dobančila v rohu výběhu, to jsme viděli a byla pěkně dokopaná a Usa ji málem přeskočila přes hlavu, protože nemohla ven a kobyla prostě bila a bila...by ji klidně umlátila. Tak jsme je pak hlídali, dlouho se nic nedělo, chodili spolu normálně..naopak ta hafloška byla hodně závislá na ni a Usa to neřešila. No a potřetí jsem u toho nebyla, ale holky říkal,y že prostě koně běhali, poník, se kterým několik let tam byla v klidu a měli se rádi, tak už pak nechtěl běhat a běhaly jen ty dvě kobyly a jak se Usa dostala u stáje do rohu, tak ani neví jak, ale ta hafloška se otočila a prokopala ji tam v rohu plotem...a už to bylo..maras. Usa šla domů asi hodinu o třech, totálně dorasovaná a vlastně je to už rok a už se z toho nedostala.smajlík

jedno dílko..

Zrovna tady rozkresluji arabku s hříbátkem...

28.4.2011 10:53
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Tak třeba se Punťa nepere,:-)Monďásek taky není rvavej typ,ten si nikdy nezačíná s bitkama,jen se brání.:-):-)

28.4.2011 10:55
bonita

XXX.XXX.178.14

Jarusko, ja vas tu stale citam a teraz som si spomenula, ze tvoja Kacenka mala krasnu flakatu kobylenku, ta sa ma ako, ak sa smiem spytat?

28.4.2011 11:18
lucky

XXX.XXX.133.26

Snad se Kačenka má dobře, taky na ni vzpomínám.Kdysi jsem si říkala, že by se hodila k Usince:-).
JJ, ta moje taky není rvavá..spíše naopak a vždycky ji všichni zmlátí a bohužel se ani bránit neumí a teď už má spíše panickou hrůzu. Jetšě jak ji loni chtěl zabít Baron..to bylo děsivé. Ještě že araba chytit prostě není jednoduché, ale hajzla jsme ho my nemohli chytit, aby ji přestal honit. Vlastně jsem ho chytla až ho Usa fakt ze zoufalství řádně kopla do plecí a Baron se zastavil a já po něm skočila. Jinak by ji snad uštval..to ji taky nepřidalo tenkrát. Byla chodáček celá zplavenásmajlík.
Ještě že to pak dobře dopadlo a kamarádka koupila Bendulku a Usa mu sice nevěří, ale ona nevěří už žádnému koni.

jééé..jsem našla fotku z prvního dne jak se dovezl Benda...Usa si byla nejistá co je to za prcka a ještě na ni hřebčil nadšeně, že ho dovezli v takové krásné kočce smajlík...

28.4.2011 11:22
lucky

XXX.XXX.133.26

no a pak přibyla Betty a bylo to kompletní.smajlík

28.4.2011 11:31
madow

XXX.XXX.121.112

Ahojky ženský...tak hlásím u nás po 4dnech sluníčko.....krása...

Jaru já z toho Legiška nemůžu...takový pracant...jooo kdyby mě chtěli koníci pomáhat... smajlík

Šaríí moc ti to se Sobíkem sluší...jste skvělá dvojka....smajlík

Lucky, máš krásný obrázky...klobouk dolůůů jako živý....maluješ i lidi??? naši mají výročí svatby a já stále přemýšlím co jím dát...a pak mě napadl obrázek z jejich svatky (podle svatební fotky) holt něco většího co bych jím pak nechala zarámovat

28.4.2011 11:37
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkBonitko,určitě se můžeš zeptat,Hanička u nových majitelů,bohužel,zemřela,smajlíksmajlíksmajlíkpitevní zpráva zněla-zánět plic.smajlíksmajlíksmajlík

28.4.2011 11:40
remonek

XXX.XXX.162.107

Markét děkujeme. Sobista mi teď dělá radost, včera jsem ho pujčila jedný holčině a choval se opravdu dobře :-) Až jsem se divila a nevěřila bych tomu jakej to bejval janek
Skákající Štěpánka, ona má toho Píďu :-)

28.4.2011 11:40
bonita

XXX.XXX.178.14

smajlíksmajlíksmajlíksmajlíktaka krasna bola...Bohuzial stavaju sa take veci, my mame tiez taku bolestnu skusenost za sebousmajlík

28.4.2011 11:41
remonek

XXX.XXX.162.107

Jaru to druhý hříbo, to je Pierot?

28.4.2011 11:42
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíksmajlíkDíky,byla moc krásná a moc a moc hodná:-):-),ona si to nezasloužila,ona néééééééééééé.....smajlíksmajlíksmajlíkPořád mám v očích slzy,když si na to vzpomenu....smajlíksmajlíksmajlík smajlíksmajlíksmajlík

28.4.2011 11:43
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Né,Šárí,to je Legišek,byl o 3 týdny mladší než Hanička.:-)

28.4.2011 11:45
remonek

XXX.XXX.162.107

No mě uplně zmátla ta světlá barva, ale právě jsem si říkala,že by to musel být Pierot hodně malinkej

28.4.2011 11:45
misamarincova

XXX.XXX.210.251

No když jsem si to o Use přečetla, tak mi zamrazilo:-|
Punťa je takový, že když chodil s kobylama do výběhu, tak jim nedal pokoj, pořád je štípal do zadku a skákal na ně. Ale nekopal. Holkám se to ale nelíbilo, vždycky ho normálně zkopaly a po ráně, kdy už ho to bolelo, tak přestal a začal se pást.... No, vyzkoušet to můžu a uvidím. Kdyžtak bych ho hnedka oddělila.
Ještě loni jsem ho chtěla dát na pastevko mezi vrstevníky. Ale pořád to bylo jo a ne. Doma strašně zle kvůli tomu. Dávali mi jasně na jevo, že když máme stáj a výběhy doma, tak ho přeci nebudu dávat na pastvu a platit za to...

28.4.2011 11:49
misamarincova

XXX.XXX.210.251

Mně se také moc líbí obrázky, jseš drahá?smajlík

28.4.2011 11:49
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-(No,to je jak u nás,Míšo,já když jsem řekla doma,že potřebuju už toho Legiška odstavit,že chci jezdit třeba na 3 dny pryč,že se kobyla začne zasušovat a pak třetí den přijedu,tak zase začne dělat mlíko,tak jsme se doma hádali,jenže tohle jsem si prosadila,musím si to teda zaplatit ze svých peněz,co si ukládám na stranu,když někdo jezdí,ale prostě jsem si tohle prosadila,není to fakt jednoduchý s těma chlapama.smajlíksmajlík

28.4.2011 11:51
misamarincova

XXX.XXX.210.251

Markét u nás taky sluníčko, přišla jsem teď z pošty a jsem zpocená...Ale táhla jsem tam 10 kg bednu se sedlem:-| Ve městě sekají trávu, miluju tu vůni čerstvě posekané trávy..

28.4.2011 11:52
remonek

XXX.XXX.162.107

No holky u nás je zase to,že když kobyla začne dělat kraviny, tak ji Aleš chce prodávat a hned to s ní vzdává,že to nemá cenu a tak. Takže já si vždycky kobylu za 1 Kč odkoupím a je to :-)):-))

28.4.2011 12:00
misamarincova

XXX.XXX.210.251

To teda není jednoduché... Mně bylo ale řečeno, že jestli ho odstěhuju, tak ať ho už zpátky nikdy nevozím(tchán říkal)....smajlík Neuměl si představit, že by to byla ostuda, vysvětlovat návštěvám, proč je ten puntíkatý pryč:-|

28.4.2011 12:00
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)On byl Legišek takovej světloulinkej,když se narodil.:-)

28.4.2011 12:04
madow

XXX.XXX.121.112

jooo taky miluju vůni čerstvě posekané trávy, ale jen když se ráno stihnu nadopovat práškama...pak je zle.....a už to moje pšíkací období začíná smajlík a až pokvetou lípy to bude teprve rodeo...

Taky mi je Haničky líto, taková krásná kobylenka malinká......smajlík

taky bych Legiška nepoznala a přiznám se že jsem původně taky myslela že je to Pirouš :-|

28.4.2011 12:05
madow

XXX.XXX.121.112

jééé ten mimi Legiš je fakt božííí

28.4.2011 12:06
remonek

XXX.XXX.162.107

smajlíksmajlíksmajlík ta poslední fotka Legíška nemá chybu smajlíksmajlík:-)

28.4.2011 12:07
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkJá tohle nepochopím,že někdo nemůže pochopit,že hříbata by si měli hrát mezi vrstevníky,oni si hrát prostě potřebujou a když nemají žádnýho koně,třeba hříbě,který by si s nima hrálo,tak fakt trpěj,nebo votravujou ty dospělý,který ale na hraní nemají náladu,a pak jsou z toho rány a kopance,smajlíkto je jako kdyby člověk sebral dítěti hračky...smajlík

28.4.2011 12:09
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Díky,děvčata,:-)takhle se nemohl dočkat vyjížďky.smajlík

28.4.2011 12:10
lucky

XXX.XXX.133.26

Punťovi to moc sluší. Sice jde vidět, že je ještě takový puberťáka nedodělaný, ale jednou z něj bude určitě krásný mohutný hřebec. No jo, ono se můžou u koní stát různé věci. Už jsem slyšela u koních s překopnutou nohou a tak.
Míšo, tohle byla Usinka s Čipem..je o rok mladší než Usa a vlastně ho jaksi vychovala. On trochu kousal a byl takový rozmazlený hazlík, sám s kozami. Usa k nim chodila roky, střídavě ještě k jednomu známému co měl huculáky...od něj je Betty, takže s tou se zdná asi 4 roky nebo 5 a tak si rozumí..s Betty jsou moc velké kámošky. No a s tím Čipem jsme jezdili pak a holčina povyrostla a koupil mladou haflošku...no a po 3/4 roce to dopadlo jak to dopalo smajlík. Takže Usa už tam nechodí, byla jsem rozhodnutá pak si koupit třeba pidi poníka k ní, ale seběhlo se to tak, že kamarádka chtěla poníka pro děcka a tak se naskytnul benda během chvíle měla Usinka nový velký výběh a kamarádysmajlík. Te´d je moc spokojená a šťastná..bohužel nevíme, jestli se z toho všeho kdy dostanesmajlík

28.4.2011 12:12
lucky

XXX.XXX.133.26

No jo..tohle bylo loni v únoru..to byla v plné kondici, super, ostatní koně ji venku nestíhali, když jsme to rozjeli...chjosmajlík

28.4.2011 12:15
lucky

XXX.XXX.133.26

páni!! To jsou krásné prdelky!!

tady byla celá trojka...

28.4.2011 12:15
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)):-))Jéé,Míšo,to jsou skoro 2 stejný koníci,jak když jsi z oka vypadnousmajlík,to je mamina s hříbětem?:-):-)Jsou moc kráásní.:-):-):-)

28.4.2011 12:16
lucky

XXX.XXX.133.26

tady ještě letadlo...Usa mívala často letecké dny smajlík

28.4.2011 12:18
lucky

XXX.XXX.133.26

Páni, ta Hanička byla taaak kouzelná...pamatuji si to jako dnes, když jsme tady sdíleli její narození a první krůčky :-|

28.4.2011 12:20
remonek

XXX.XXX.162.107

Lucky a jak vůbec dopadnul ten Baron, je pořád sám? :-(

28.4.2011 12:21
lucky

XXX.XXX.133.26

Baron byl dlouho ještě sám, ale myslím, že někde napodzim ho Pepa prodal. Konečně. Chduák..byl na samotce totálně několik let. Takže se vlastně ani nedivím co dělal na druhého koně..prostě to nešlo.

28.4.2011 12:23
misamarincova

XXX.XXX.210.251

lucky napsal(a):
Punťovi to moc sluší. Sice jde vidět, že je ještě takový puberťáka nedodělaný, ale jednou z něj bude určitě krásný mohutný hřebec. No jo, ono se můžou u koní stát různé věci. Už jsem slyšela u koních s překopnutou nohou a tak.
Míšo, tohle byla Usinka s Čipem..je o rok mladší než Usa a vlastně ho jaksi vychovala. On trochu kousal a byl takový rozmazlený hazlík, sám s kozami. Usa k nim chodila roky, střídavě ještě k jednomu známému co měl huculáky...od něj je Betty, takže s tou se zdná asi 4 roky nebo 5 a tak si rozumí..s Betty jsou moc velké kámošky. No a s tím Čipem jsme jezdili pak a holčina povyrostla a koupil mladou haflošku...no a po 3/4 roce to dopadlo jak to dopalo smajlík. Takže Usa už tam nechodí, byla jsem rozhodnutá pak si koupit třeba pidi poníka k ní, ale seběhlo se to tak, že kamarádka chtěla poníka pro děcka a tak se naskytnul benda během chvíle měla Usinka nový velký výběh a kamarádysmajlík. Te´d je moc spokojená a šťastná..bohužel nevíme, jestli se z toho všeho kdy dostanesmajlík

Tak určitě, ještě dva roky se bude tak dělat. Fotka je z doby, když slezl sníh, teď už je zase o něco málo narostlejší:-) Doufám, že bude jako táta. Mám fotky táty když byl v jeho věku i mladší a jsou skoro to samé:-)

28.4.2011 12:25
remonek

XXX.XXX.162.107

jj to chápu, taky bych k takovýmu koni svoje koně nepustila. Já to vidím u nás na tom poníkovi do 4 let hřebec a v totální samotce, teď už bude 5 měsíc ve stádě a pořád není schopný se nějak začlenit a ke koním se chovat ´´normálně´´

28.4.2011 12:26
remonek

XXX.XXX.162.107

tyjovka Míšo to je pořádný kus koně :-)

28.4.2011 12:28
misamarincova

XXX.XXX.210.251

jaruska napsal(a):
:-)):-))Jéé,Míšo,to jsou skoro 2 stejný koníci,jak když jsi z oka vypadnousmajlík,to je mamina s hříbětem?:-):-)Jsou moc kráásní.:-):-):-)

Jojo, to je mamina s dcerou. Mámě je 6let a kobylce 9 měsíců:-)

28.4.2011 12:29
remonek

XXX.XXX.162.107

Jééé Míšo přesně tu samou košili jsem ke koním taky měla a snad i ještě někde mám :-)

28.4.2011 12:31
misamarincova

XXX.XXX.210.251

lucky napsal(a):
páni!! To jsou krásné prdelky!!

tady byla celá trojka...

Chtěla jsi nějakou úhradu za poškození kobylky? Styděla bych se v případě majitelky hafloškysmajlík

28.4.2011 12:33
lucky

XXX.XXX.133.26

ale tak Baron byl kůň roky na jízdárně. Ale pak si ho koupil ten pán a byl prostě na samotce několik roků jen s kozama nebo beranem nebo čím to. Prostě totální izolace na kopci. Nejezdil ven, jen stál ve výběhu. Na Usu byl nadšený, dokonce se po seznamovní klidně pásli a očichávali se, ale jak si Usa popoběhla, baron ji začal honit a to už byl buldozer, oběhli spolu dvakrát velikánský výběh a chytit ji nemohl..pak už se Usa fakt bála a Baron po ni šel fakt hnusně..nevím co by se stalo, kdyby ji chytilsmajlík. Ten výraz zabijákka byl fakt hrozný, chytit jsme ho nemohli, naštěstí Usa je rychlá a šlo ji o život. Nakonec ho fakt trefila ze zoufalství a Baron mě málem vyražený dech

28.4.2011 12:33
misamarincova

XXX.XXX.210.251

remonek napsal(a):
Jééé Míšo přesně tu samou košili jsem ke koním taky měla a snad i ještě někde mám :-)

To nejsem já:-) To je kamarádka, co se dříve o Navara starala, tak mi poslala fotky, abych mohla porovnávat:-)

28.4.2011 13:01
lucky

XXX.XXX.133.26

Ten hřebec je úúžasný! To je monstrum! Nádhera! Já miluji chlaďase , na nich jsem začínala. I když mám araba a jsem blázen do arabských plnokrevníků, tak chlaďasi jsou kusance a obdivuji je.

No, já to neprobírala, měla jsem svoje starosti a s majiteli jsem dlouho od té doby nebyla, občas jsem potkala právě jejich dceru, se kterou jsem jezdila na vyjížďky a o tom, co vlastně Use všechno je jsem ji řekla vlastně až asi před měsícem, když se mi objevila před barákem s Linettou a nějak došla řeč na to, jestli s Usou jezdíme..tak už jsem na ni vyvalila jak od té doby je vlastně totálně mimo. Hele, já nechi nikomu dělat problémy, oni nemůžou za to, že kobyla je sprostá. A zdraví Use stejně nic jen tak nevrátí.

28.4.2011 13:06
misamarincova

XXX.XXX.210.251

Jasně, já tě chápu....

28.4.2011 13:21
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Díky,Lucí,Haňudle byla fakt moc krásná,hodná a šikovná:-),teď v květnu by jí bývaly byly 2 roky...
smajlíksmajlíksmajlíkMusela jsem se jít vybulet do výběhusmajlík,někdy je to strašný,když je na tohle člověk skoro sám,díky,holky,že Vás mám.:-):-):-)

28.4.2011 13:22
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Jojo,to je krasavec,Punťa je po něm krásnej,taky bude mohutnej,to je jasný,oni dospívají taky dlouho,to jsem zvědavá,jestli bude taky nějáký hříbátko po něm puntíkovaný,jestli bude ty puntíky předávat.:-):-)

28.4.2011 13:24
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkNo tak na 9 měsíců má ta malá kobylka taky pěknou vejšku,to bude velká kobylka.smajlík:-):-)

28.4.2011 14:57
lucky

XXX.XXX.133.26

JJ, asi to bude almara pořádná. Ale jsou krásné obě dvě.

Jaruško, je to strašné. Já právě taky dlouho čekala s hříbátkem... Zaprvé tady nebyl slušný hřebec, kterého bych na Usamu pustila, zadruhé prostě pro mě představa, že bych pak miminko musela prodat je strašná a podmínky na dva koně nemám a odchovat hříbě samotné s jednou kobylou taky není nejlepší řešení. No a Usa stejně nyní na hříbátka už nebude....

28.4.2011 14:57
misamarincova

XXX.XXX.210.251

Je moc moc pěkná a fakt velká. Zkusím ji dneska vyfotit. Tato fotka je ze zimy-cca půl roku. Včera jsem myslela, že jí přerazím. Z výběhu vždycky vodím na jedný ruce mámu a na druhé kobylku. A ve předu jde chlap s Hvězdou(kříž.haflinga). No a malá(Dorka) se z ničeho nic lekla perličky a vypálila dopředu, za to máma(Dafné) začala couvat. Nechtěla jsem se nechat roztrhnou, tak jsem pustila Dafné a ta zdrhla do stáje. Ale co začala předvádět malá, jako že jí tam máma nechala. No, byla jsem ráda, že jsem jí ve zdraví dovedla domů:-))

28.4.2011 15:29
lucky

XXX.XXX.133.26

no jo, koně umí být někdy pěkně prdlí.

Jarka byla včera jezdit na Betty, v sobotu jede na tu akci ..kočárovou vyjížďku. Jenom Ell včera cválala na bendovi a urval se ji třmenový řemen až v sedle. Takže já dnes půjdu ke koním se svým starým podbřišníkem, co měla Usa na anglii a vyzkoušíme mu dát jarčino anglické sedlo. No tak uvidíme..jinak je to blbésmajlík

28.4.2011 16:20
madow

XXX.XXX.121.112

Lucíí maluješ i portréty lidí??

28.4.2011 20:45
remonek

XXX.XXX.26.38

HOLKÝÝÝÝÝÝÝ MÁÁÁÁÁMEEEE HŘÍÍÍÍÍÍBĚĚĚĚĚĚĚĚĚ!!!!!!! je to kobyla a po mamince plavka

28.4.2011 21:54
madow

XXX.XXX.49.29

Šarííí hurááááá, moc gratuluji a přeji hodně zdravíčka......smajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlík

budeme se těšit na fotečky.....huráááááááá

28.4.2011 22:48
lucky

XXX.XXX.133.26

Taky gratulují a taky se mocinky těším na foteškyyyyy!!!!! smajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlík

29.4.2011 06:58
remonek

XXX.XXX.162.107

To si holky představte,že jsem včera skoro to hříbě stihla jak leze na svět, jsem už jela od koní a říkala jsem si jestli mám jít ještě s Míšou krmit na pastevko, ale už bylo docela pozdě,tak jsem frčela dom a pak mi volala Míša,že na to pastevko ani nedošla, že asi tak 3 minuty po tom co jsem odjela začala kobyla rodit, ale prý to zmákla v pořádku,tak se dneska těším na mrňouse :-)

29.4.2011 07:02
lucky

XXX.XXX.133.26

Jéjej, tak to je škoda, mohla jsi být při tom!

29.4.2011 07:14
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíksmajlíkHurááááááááááááááááásmajlík,já chci taky vidět hříbátko,:-)smajlíksmajlíkuž se těším na fotičky,sice jsem tipovala hřebečka,ale to je fuk,kobylka je lepší,:-)):-)smajlíka hlavně doufám,že jsou oba v pohodě.:-):-):-)

29.4.2011 07:18
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkMíšo,vodit takhle 2 koně je hrozně nebezpečný,já vím,že to asi jinak nejde,ale naše známých dcera takhle přesně vedla hříbata,a ty se právě takhle chtěly rozutýct na jinou stranu každej a holka sebou flákla na zem takovou silou,že měla rozervanou slezinu a chvíli to s ní vypadalo opravdu hodně blbě,jak byla celá pomlácená,to jí bylo tenkrát kolem patnácti,oni teda taky museli takhle koně vodit z dalekýho výběhu,taky to jinak nešlosmajlík,ale holka to málem odnesla opravdu ošklivě.smajlík

29.4.2011 07:37
remonek

XXX.XXX.162.107

Obě holky jsou prý v pořádku, kobucha na to,že rodila poprvé to zvládla výborně. Ono to na ní už bylo vidět,že už to přijde,ale všici jsme mysleli,že bude rodit večer a ne 20 minut po tom co přišla do stáje :-)
No ono je občas nebezpečný vodit i jednoho koně, zrovna včera malý holky chtěli hodit Píďu do výběhu, jemu se moc nechtělo,tak ho každá vzala z jedný strany za ohlávku a milý Píďa zvednul hlavu a vesele si odcválal i s holkama na ohlávce smajlík

29.4.2011 07:46
lucky

XXX.XXX.133.26

JJ, takhle dva koně jsou blbí. To já teď brávám tři najednou:-). Bendu na jedné lonži, Betty na druhé a Usu na volno a jdeme ke splavu..já si tam sednu a koně se pasou. Posledně jsem teda pustila i Betty, sice ji moc nevěřím, ale zase od koní by snad nešla a hlavní je rpo ni žrádlo...narozdíl od bendy nebo Usy, kteří při pasení pořád popocházejí (o metr vedle bude tráva uršitě lepší..) , tak Betty se zapíchne a klidně se hodinu pase na místě 2x2 metry a jak odcházíme, je tam vysekané kolečko...
Ale jak je vedu, tak je musím obččas seřvat, když si každý chce urvat někde jidne kus trávy ještě a já mám ruce pak jak opice....

29.4.2011 07:50
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)):-))No,tohle dělá i Moruš,že furt kdesik lezesmajlík,Monďásek se taky pase na místěti,ten se skoro nehne,tak je nedokážu pást oba najednou,tak vždycky Moruš uvážu na delší vodítko,ať si lozí a Monďáska držím,to je pohoda,a dřepím u toho.:-):-)

29.4.2011 07:58
lucky

XXX.XXX.133.26

Já když ty dva uvážu zase u ohrady, tak to zase lozí Bettyna...smajlík. Pořád si někde šlape po laně.
Tady jsme byli u splavu.

29.4.2011 08:07
lucky

XXX.XXX.133.26

Ony totiž těď šíleně kvetou pampelišky a Usa je alergická na včely a mám hrůzu, když jen procházíme od olšiny o ohradám. Takže koně když jdu ven popást, tak u splavu je normální tráva a sem tam pampeliška. Ale na to žlutém...brrrr....

29.4.2011 08:09
madow

XXX.XXX.121.112

tak huráá konečně pátek.....

joo s tím voděním to je někdy hroznýýý, hlavně teď když už je tráva...koníci hlavu věčně někde u země......jedna kamarádka z FB dávala fotky jak dopadla při odvádění nevychovanýho hafloše do výběhu......(jedna paní ho tam má ustejenýho a vůbec jí nezajímá že ten kun ve třech letech neumí ani pořádně chodit na vodítku..moc se těší na to až na něm bude jezdit nic víc)
tak ho jednou prý takhle odváděla do ohrady k ostatním koním už byli skoro u ohrady a koník si řekl že půjde o něco rychleji...kamarádku povalil a ještě jak ho furt držela a vlastně i ležela na části vodítka, tak jí to vodítko jak koník zdrhal pěkně spálilo na krku...do dněška nevíme jak to dokázal....

29.4.2011 08:19
remonek

XXX.XXX.162.107

jj konečně pátek :-)) hlavně jestli máte děvčata na zítra nachystaná košťata :-))
Holky jen tak čiště teoreticky, kolik si myslíte,že by mohlo stát : starý kravínek (cca 20m x 10 m) je to léta neuržovaný, na kraji vesnice, je k tomu cca 13 000m2 pozemků.

29.4.2011 08:25
lucky

XXX.XXX.133.26

Jooo..tak to nemám zdání, fakt nee...
Já co byla posledně v Kozlovicích u paní Šálkové pro hobliny, tak jsem koukala, co tam udělali s tím kravínem za zázraky..nebo to byl prasečák?.už nevím. Ale teda muselo to stát balík, to dát vše dohromady tak, jak to nyní je..klobouk dolů..

29.4.2011 08:27
lucky

XXX.XXX.133.26

jo...na fotce výše..takhle spolu holky pořád chodí jako vláček. jedna se jde napít, druhá za ní a zase zpátky...celý den tak spolu chodí smajlík

29.4.2011 08:27
madow

XXX.XXX.121.112

tý jo tak na tohle taky nemám odhad...nějaký milionek asi jooo smajlík

29.4.2011 10:10
misamarincova

XXX.XXX.210.251

Je to nebezpečné, ale zase mi to přijde bezpečnější než jak je vodí chlap nebo tchán. Hříbě uváže kobyle z pravé strany za ohlávku a vede jen kobylu. Prý že když se bude malá šprajcovat či vypalovat, bude jí držet máma za hlavu... To je mi jaksi proti srti, tak když jsme ve stáji jen dva, tak je vodím na každé ruce zvlášť....
Jinak když vodím Punťu, neobejdu se bez proutku. Nemám ráda, když při cestě do výběhu či na procházku má kůň neustále hlavu dole. Pak se to nevyplácí ani pod sedlem ani v tahu.. To raději držím proutek při vedení u hlavy a jakmile má snahu mě odtáhnout či dát hlavu dolů na pasení, stačí zamávat a už ví:-)
Jinak taky gratuluji ke hříbátkusmajlíksmajlíksmajlík

29.4.2011 10:22
misamarincova

XXX.XXX.210.251

remonek napsal(a):
jj konečně pátek :-)) hlavně jestli máte děvčata na zítra nachystaná košťata :-))
Holky jen tak čiště teoreticky, kolik si myslíte,že by mohlo stát : starý kravínek (cca 20m x 10 m) je to léta neuržovaný, na kraji vesnice, je k tomu cca 13 000m2 pozemků.

Před 5 lety jsem měla zájem o koupi kravína zhruba o stejné velikosti. Zarostlí, z jedné strany zarostlí hustě bezem, tudíž i vlhký. Ale ve vnitř super. Elektrika fungovala, voda také. Strop zdravý, půda suchá s pár vypadanými taškami.Pozemek ne tak velký-cca 200 krát 200m. Už jsem měla naplánované, jak tam postavím boxy, protože o ustájení byl velký zájem:-) Když jsem šla na obec, ta mě poslala do Jzd, že to patří jim. A z těch vypadlo, že za to chtějí 800tis.smajlík Tak mi spadla čelist a plány byly pryč..

29.4.2011 14:07
lucky

XXX.XXX.133.26

No to je teda drsné...hříbě uvázat kobyle k ohlávce!! Co na to říci...smajlík

Jinak tady zrovna slejvák jak prase!!! Ale šílený!!! Temno, bouřka. Já byla dopoledne u řeky s Usou, kreslila jsem a Usa se pásla. Jarka mi ráno volala, ať se nelekám, že koně nejsou doma, vzala si je na zahradu, že potřebuje sekačkysmajlíksmajlík. tak jsem říkala, že stejně jsem chtěla jít kreslit k řece a Usu vezmu s sebou, takže se Usinka nabagrovala. Před tím jsem ji vyprala šamponem po zimě hřívu a ocas, aby byla na zítra krásná a voňavá. K večeru pojedu pro hobliny ještě. No a koukali jsme na královskou svatbu....ty žvásty v kostele jsme přepínali na jiné programy, ale te jezdecký průvod na konci byl fascinující..na to jsem se těšila, až uvidím ty kočáry, koně, černí, hnědí, bílí..no nádhera! Ty ocasy jim snad prali v Savusmajlík. A jak bylo vše nablýskané...

no a chtěla jasme zrovna, že vezmu usu ke koním, Jarka říkala, že po obědě je vrátí domů a slyším bouřku, oblíknu se, vylezu ven a černo...tak jsem zalezla, že radši ještě půl hodinky počkám a do 10-ti minut byl slejvák jako blázen!!!!

29.4.2011 14:54
misamarincova

XXX.XXX.210.251

U nás byl slejvák, blesky a buřina včera kolem 18 hod. Dneska celý den sluníčko:-), krásně, ale teď jsem byla nakoupit a zatáhlo se a v dálce už prší. Teď slyším i hřmít. Za chvíli to tu bude....

29.4.2011 15:06
lucky

XXX.XXX.133.26

Tak přestalo pršet, a hodím Usu ke koním..snad už nebude a jedu pro ty hobliny.... beru zase Allspan.... ten Profibed...no..prstě s tím spokojneá nejsemsmajlík. Bezprašný je super, ale savost minimální, stáj smrdí, moč se drží na zemi v loužích a podestýlka to nevysaje ani náhodou.

29.4.2011 15:33
madow

XXX.XXX.121.112

tak to je prasárna hříbě za ohlávku.....já když byla sama a učila Scharika chodit na vodítku, tak jsem kobyl dala obřišník a k němu, ale za ohlávku to mě snad ani v životě nenapadlo...
u nás je hezky...sice ted se trochu mračí, ale asi to bude dobrý....a nebo klasika..zase půjdu z práce ke koním a bude hnusně

dnes chci koníky na chvili vyházet ven a dát zase část stáje trochu do pucu...prostě jarní úklid

Lucíí, zeptám se ještě jednou...maluješ i portréty??? :-))

29.4.2011 18:13
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkŠárí,taky nemám naprosto tušení,kolik může ten kravín stát,hrozně záleží na místě a na majiteli,jestli se toho bude chtít zbavit.:-|
:-):-)Tak jsme odvezli Legiška na pastviny,je to tam moc hezký,krásně nastoupil,Moruš se nervila,ona naleze do přepravníku,je tam hodná,nedělá tam žádnej bordel,ale nerví se trochu,no ale s Legiškem to ani nehlo,ten vylezl úúplně suchej.:-):-)smajlík

29.4.2011 18:15
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)Přijeli jsme dřív,majitelka tam ještě nebyla,ale volali jsme jí a říkala,že jede,ale její tatík nám pustil koníky do volného výběhu,protože říkal,že dřív jak do půl hodiny nepřijedou.:-))

29.4.2011 18:17
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-|Krávy jsou teda v obrovským výběhu,tam s nima Legišek určitě nebude,možná že tam dává majitelka po dojení tu slepou krávu,a je tam i slepá kobyla stará,ale je strašně moc hodná,je tam s takovou kobylkou roční,ta tam je taky na odstavu,tak je tam chce pak dát společně.:-):-)

29.4.2011 18:19
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Moruš pořád běhala s Legiškem,aby ho mohla chránit před případnými zvědavci.:-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík