sally koukám, že je to horká novinka. Zajímavé, že v dnešní době se ještě někdo zabejvá i tím co bylo. Z některých jedinců prohlašujících o sobě, že jsou "chovatelé" člověk nabejvá dojmu, že to co bylo před nimi jde mimo ně a jejich koňovití se prostě jenom tak z ničeho nic vyskytli.
No jak budu mít zbytečné korunky, tak si ju asi taky pořídím pro strovnání co píšou pěknýho.
Hm, mě to spíš mrzí, že je toho tak málo, knížek s informacemi myslím. Bude to nejspíš o tom, že to každý nekoupí, dá to spoustu práce sepsat - asi nerentabilní...
Taky už nějakou dobu dělím výrobce hříbat na chovatele a množitele - s prvními obvykle radost podebatovat a podělit se o info, s druhými škoda ztrácet čas. Aneb když dva dělají totéž, nemusí to být ani zdaleka totéž.
sally no to někdy je pravda, ale aspoň to nemáme fadní nudné a můžem koukat co člověk nevymyslí za prerly. Tak radši k něčemu veselejšímu. Vybralas nějaký ty popínavky?
Byl jste někdo se podívat na té výstavě na bečvách? Jaká byla jaké prostředí jestli mžůe někdo srovnat.
Jo, s některýma je to zábava dobrá a když to neplatím, tak aspoň kino zadarmo .
Popínavky ještě nemám, ale dám tam nejspíš ty barevné svlačce. Snad je slizouni nechají na pokoji...
Vyšel mi pracovní víkend, takže výstava z mé strany nic.
Bonit, to máš taky hezké zvířo, nedávno tu v podvečer přistálo cosi podobného. Mělo to taky taková krásná chlupatá tykadla jako jedlovou větvičku
Bude to nějaký martináč - hrušňový, habrový... jsou si podobní. Noční motýl a krásný
Taky mu koukám chybí kousek křídla jako tomu u nás...
sally pokud bys chtěla večerním motýlým návštěvám připravit něco dobrýho na letní sosání, tak to by se jim mohla líbit ta nocenka, jak jsme si psaly. Mě už i přes návštěvy kůzlat raší povijnice a i nějaké popínavky z té směsky.
Tohle modrý kvítečko, nevím jak se jmenuje, nádherně voní.
Taky jedna motýlí, sice starší a teda rozhodně nesedí na ničem tak krásným a voňavým jako jsou kytičky
Jo a koniklec je prej jedovatej, květy rozhodně ne Kordula mi je poctivě opásla a nic.
dneska jsem šoupla stádo na novou pastvinu, a jak se krásně nechali fotit.
ambra
napsal(a):
sally pokud bys chtěla večerním motýlým návštěvám připravit něco dobrýho na letní sosání, tak to by se jim mohla líbit ta nocenka, jak jsme si psaly. Mě už i přes návštěvy kůzlat raší povijnice a i nějaké popínavky z té směsky.
Tohle modrý kvítečko, nevím jak se jmenuje, nádherně voní.
Vypadá to jako nějaký druh phloxu... i mydlici je to podobné. Neznám, kde jsi k té kytce přišla? Modrá je dobrá .
Ségra mi vloni poslala spoustu semínek různých barev lichořeřišnic. Četla jsem, že i ony se používají jako popínavky... nevím, znám to jako plazivou věc, dokážu si to představit převislé, ale jak by se měly pnout, netuším.
Asi by se musely vyvazovat. Mají i to plus, že jsou k jídlu...
ambra
napsal(a):
Jo a koniklec je prej jedovatej, květy rozhodně ne Kordula mi je poctivě opásla a nic.
Zvířata nejsou blbá - která jo, jsou po smrti - selekce blbých
Taky otázka, pro koho je co jedovaté a v jakém množství...
Koniska sežerou skoro všecko, ale jedovatosti jako pryskyřníky a tyto krásné pryšce poctivě vynechávají... připomíná mi to nabrousit kosu a zmenšit, ať se ta nádhera moc neplevelí...
Tohle ale je hlava:
http://hoblina6.rajce.idnes.cz/JK_Valassko_I./#PB140093.JPG
Ta mě bude strašit ze sna
Mají takové kýbláče? Jsem viděla naživo shiry jen v Pardubicích a ti měli hlavy pěkné...
Toto sa určitě mělo narodit jako východofríská ovca a na poslední chvílu si to Pán Bůh rozmyslél
http://hoblina6.rajce.idnes.cz/JK_Valassko_I./#PB140063.JPG
No tak tomu říkám klabonos. Ze předu to vypadá dobře, ale pohled z boku je fakt nářez. To mi připomíná kladrubáka.
sally no jo asi na ňu byla jenom jedna koniklec málo a nebo že bych dojila po zbytek roku jedovatý mlíko
No a s těma lichořeřišnicema mám pocit že jsou i popínavé a nebo jak píše bonita ty klasické půdokryvné vyvazovat. Taky tyhle půdokryvky pěstuju, vždycky je nasadím na kraj záhonku, kde se mi do záhonků příliš vtírá tráva a ony ju úspěšně přehluší. Navíc kvetou nepřetržitě celý léto a jsou vidět už z dálky. A ještě k těm svlačcům, tak existují aji druhy které josu taky půdokryvné.
sally
napsal(a):
Vypadá to jako nějaký druh phloxu... i mydlici je to podobné. Neznám, kde jsi k té kytce přišla? Modrá je dobrá .
Ségra mi vloni poslala spoustu semínek různých barev lichořeřišnic. Četla jsem, že i ony se používají jako popínavky... nevím, znám to jako plazivou věc, dokážu si to představit převislé, ale jak by se měly pnout, netuším.
Asi by se musely vyvazovat. Mají i to plus, že jsou k jídlu...
No kde na hřbitově, lezla na jednom hrobu přes okraj tak to co bylo mimo, jsem mírně orvala, připomínalo mi to skalkový zvonečky, v době kdy jsem to přivlastňovala to nekvetlo.
Ten klabonos je strašný Aspoň já nefandím klabonosům-normálním tedy jo, ale toto je asi extrém
A problém asi je sehnat nánosník... Před dvěma lety jak jsem tu měla na výcvik kladrubačku, tak sem měla problém sehnat nánosník větší než klasický full a to měla hlavu normální
Ženský, když se bavíte o květinách, nemáte někdo zkušenost s využitím aloe? Mám doma jednu 160 cm vysokou a asi 5vysokých 70cm až metr. Ještě, že mám doma místnost, kterou nepoužívám, kde může růst. Ale ty menší chci nějak zpracovat...
Přikládám fotku jak malá nanosila Punťovi trávu. Já ji pokosila a malá nosila
Tak něco k výstavě - Prostory mi přišly lepší než v Podlesí, víc místa pro koně i pro lidi, bylo to dobře vymyšlené Jediné mínus bylo to, že člověk, co tam měl koně, tak nic co se dělo na place neviděl, protože tam z koňma jinýma nešlo jít, ale jinak fakt dobré. Přidám pár fotek z odpoledene. A chladnokrevných koní tam bylo snad jen 30. asi 9 hřebců, 11 hříbat a 8 pracovních koní..
m i s i c k a
napsal(a):
Tak něco k výstavě - Prostory mi přišly lepší než v Podlesí, víc místa pro koně i pro lidi, bylo to dobře vymyšlené Jediné mínus bylo to, že člověk, co tam měl koně, tak nic co se dělo na place neviděl, protože tam z koňma jinýma nešlo jít, ale jinak fakt dobré. Přidám pár fotek z odpoledene. A chladnokrevných koní tam bylo snad jen 30. asi 9 hřebců, 11 hříbat a 8 pracovních koní..
m i s i c k a
napsal(a):
Bonit, fotky z výstavy nemám. Vystavovala jsem koně, takže jsem byla pořád u svých koní.
A jak jsi s koňma dopadla, Míšo? Nebyly tam i ty dvě šimly od nás ( Stella, Stefany)?
Jsem se těšila, že omrknu něco na rajčeti, když jsem pracovala, ale letos úplně mrtvo. Našla jsem jediné album, ve kterém není žádný chlaďas... asi nikdo nefotil... škoda
bonita
napsal(a):
a mali sme tu pred chvilkou kocku pre nasho chlapaka, pekne si uzil
Samec, který si užije, je pak hodný a spokojený samec - dá se převést na všechny živočišné druhy bez rozdílu .
sally
napsal(a):
A jak jsi s koňma dopadla, Míšo? Nebyly tam i ty dvě šimly od nás ( Stella, Stefany)?
Jsem se těšila, že omrknu něco na rajčeti, když jsem pracovala, ale letos úplně mrtvo. Našla jsem jediné album, ve kterém není žádný chlaďas... asi nikdo nefotil... škoda
Asi tam byly. Jsou už tříleté? byly tam 2 streimurky a chodily mezi námi. Kely byla na konci kategorie a Sarona jsem dohlašovala dodatečně, tak chodil na konci, a mezi náma chodily 2 steimurky(taky dohlašeny dodatečně), ale nic moc. jak dvouleté koně postavou(drodné, nenakrmené, teda aspoň mě tak přišly)..
Keli byla 1. a Saron 3. Konkurence tam moc nebyla...
m i s i c k a
napsal(a):
Asi tam byly. Jsou už tříleté? byly tam 2 streimurky a chodily mezi námi. Kely byla na konci kategorie a Sarona jsem dohlašovala dodatečně, tak chodil na konci, a mezi náma chodily 2 steimurky(taky dohlašeny dodatečně), ale nic moc. jak dvouleté koně postavou(drodné, nenakrmené, teda aspoň mě tak přišly)..
Keli byla 1. a Saron 3. Konkurence tam moc nebyla...
Jo, tříleté. Teda jestli to byly ony... Streimurů je jak psů a ještě bude...
Každopádně gratuluju k umístění .
ambra
napsal(a):
http://ettelwen.rajce.idnes.cz/1.5._-_XVI._rocnik_vystavy_koni_na_Valassku/
Dík za odkaz. Jo, byly tam i ty šimlice od nás. Proti stodoloidní Amandě jsou fakt drobné.
Stefany je jediný kůň, co mě opravdu mrzí, že jsem prodala. Ale byla blbá doba... co už...
Dneska byl fajn večer - když člověku pod okny v devět večer bučí zdrhlá 300 kg jalovice... fakt paráda. Tak jsme ji přes půl hodiny potmě honili, než jsme ji dostali, kam jsme chtěli. Měla děvčica vlastní názor a rychlejší nohy...
Zítra budu látat ohradníky, pač rozpárala koním ohradu, naštěstí nezdrhla úplně pryč, ale snažila se dostat aspoň trochu sama zpátky ke kravám. Koně čuměli, cože to najednou mají v ohradě - radši od toho dál
Ať žije farmaření, někdy jsou ti dobytci na
U nás pršelo přes noc, ale normálně. Teď je zataženo a dost se ochladilo. Teď je 5°C. Blééé
pršííí ??? u nás chumelí
opravdu je to focené asi před pěti minutame...neee v prosinci
Ahojky holky,
omlouvám se za zpoždění,ale teď jsem dala fotky na stránky,tak jukněte.Je jich teda pár rozmazaných-v tom počasí se fotilo fakt nic moc.
www.rancpodhurkou.estranky.cz
petra136
napsal(a):
Koukám na fotečky z výstavy - krásný. Jen mě teda docela dostala ta oškubaná hříva Steimana. Teda, takhle někdo zprasit mýho koně, tak mu zpřerážím obě ruce. Chudák Steiman, vypadá to hrozně.
Nevím, jestli to má Steiman zprasené... proběhla kolem mne informace, že si hřívu drbe. Tohle má přes zimu dorostlé už...
Fotka vloni ze září z Pardubic: http://adusskal.rajce.idnes.cz/Kone_v_Akci_2010/#DSC05233.JPG
Uvidí se, jak bude vypadat po létě... jeho matka se taky dřela ( viděla jsem ji přes léto).
Já v Pardubicích taky byla a nepřišlo mi, že by to měl tak odrbaný, jen od chomoutu, ale na těhlech fotkách má celou levou stranu ostříhanou. Je to jedno, jen jsem se docela lekla teda, nevypadá to nic moc. O Francině jsem taky slyšela, že je mušařka. Mimochodem, nemáte někdo fotku Franciny? Děkuji
Steiman - přidám sem výstavu Podlesí 1.5.2010.
Historie s půlkou krátké a půlkou dlouhé hřívy se zdá opakuje - jedna strana: http://rancpodhurkou.rajce.idnes.cz/Podlesi_2010/#P1890114.JPG a druhá strana: http://florka.rajce.idnes.cz/Podlesi_1.5.2010/#steiman_63.JPG
Snad všichni ti ostatní hřebci na výstavě chodí v chomoutu a takhle to nemá z nich nikdo.
Francina je třeba tady:
http://rancpodhurkou.rajce.idnes.cz/Podlesi_2010/#P1890023.JPG , http://ettelwen.rajce.idnes.cz/Podlesi_2009/#p3.JPG ,http://laboset.rajce.idnes.cz/vystava_kone_-_podlesi_2008/#P5030372.JPG ,http://pajjkiss.rajce.idnes.cz/vystava_podlesi_2010/#P1010194.JPG , http://skvrnilmiky.rajce.idnes.cz/Vystava_Podlesi_-_Valasske_Mezirici_1.5.2009/#P1000305.JPG , http://enelin94.rajce.idnes.cz/Vystava_koni-_Podlesi_08/#DSC02700.JPG , http://petka7.rajce.idnes.cz/XV._Vystava_koni_na_Valassku_III/#P1600295.JPG a dvě následující fotky.
Dlužno dodat, že 1.5. vypadá každý kůň dobře, muchař - nemuchař; ideální doba na výstavu.
To vloni ještě i Hene vypadal vlasatě
happyhvezda

XXX.XXX.92.28
Dobrý den, hledám nový domov pro 9 letého chladnokrevného valacha. Tahá, nosí sedlo. V terénu pohodář. Více informací na emailu excelsion@seznam.cz nebo na telefonu 605788733
bonita
napsal(a):
tak uz to mame tiez za sebou
Jé bonit tak ono se to přece jenom povedlo, tak velká gratulace. A copak je prcek hřebeček nebo kobylka a jak se bude jmenovat?
dakujem dakujem, sme vdacni panu Bohu za tu nasu certicu-kobylenka to je mala
Jsme byli dneska prubnout Sally u hřebce.
Přidávám sem jedno zvířo odtamtud a jsem zvědavá, jestli se k ní chovatelka přihlásí
sally
napsal(a):
Jsme byli dneska prubnout Sally u hřebce.
Přidávám sem jedno zvířo odtamtud a jsem zvědavá, jestli se k ní chovatelka přihlásí
Tady jako 4.měsiční
m i s i c k a
napsal(a):
Téda, ted' je z ní kočka :-) Jak jsem tam byla, tak ještě měla trochu zimní srsti Tak snad projde zkouškama. Takže budeš pouštět Ryem?
Sally už je připuštěná a snad i březí. Byli jsme zjistit, jestli 21 od poslední říje hřebce nechce - a nechtěla.
Keity vypadá moc pěkně. Sice trochu menší, ale ani nemá být po kom obr... souměrná a souladná na svůj věk.
Dědula Ryo... nafotit se nechtěl a nechtěl... jak někde něco zařehtalo, konec zvonec
sally
napsal(a):
Sally už je připuštěná a snad i březí. Byli jsme zjistit, jestli 21 od poslední říje hřebce nechce - a nechtěla.
Keity vypadá moc pěkně. Sice trochu menší, ale ani nemá být po kom obr... souměrná a souladná na svůj věk.
Dědula Ryo... nafotit se nechtěl a nechtěl... jak někde něco zařehtalo, konec zvonec
Ty nezjišt'uješ sonem? A chodíš po kopytě? jo, Ryo je na svůj věk fešák...
m i s i c k a
napsal(a):
Ty nezjišt'uješ sonem? A chodíš po kopytě? jo, Ryo je na svůj věk fešák...
Po kopytě přes Zlín fakt nee - Avií. K čemu sono - když bude chtít zase hřebce, stejně musím za ním, sono hříbě neudělá, akorát ho zaplatím. Takhle je to při jednom. Mám to vyzkoušené, osvědčené a ona je na chov jednoduchá kobyla, žádná potížistka nebo z těch, které neví, co chtějí - když už říje, tak pořádná.
Sága, to je jiné pako, na ni jsem ráda, že mám hřebce doma, ta není na moje nervy. Se po hřebci pořádně neožene, oňuchávání se jí líbí pořád říje - neříje a pak až ho má na zádech, skáče jako koza. Poznat na ní říji je nadlidské úsilí.
Jinak jsou i tací, co měli zjištěno sonem a letos marně čekali na hříbě... vstřebat může stejně vždycky kterákoliv ...
sally
napsal(a):
Po kopytě přes Zlín fakt nee - Avií. K čemu sono - když bude chtít zase hřebce, stejně musím za ním, sono hříbě neudělá, akorát ho zaplatím. Takhle je to při jednom. Mám to vyzkoušené, osvědčené a ona je na chov jednoduchá kobyla, žádná potížistka nebo z těch, které neví, co chtějí - když už říje, tak pořádná.
Sága, to je jiné pako, na ni jsem ráda, že mám hřebce doma, ta není na moje nervy. Se po hřebci pořádně neožene, oňuchávání se jí líbí pořád říje - neříje a pak až ho má na zádech, skáče jako koza. Poznat na ní říji je nadlidské úsilí.
Jinak jsou i tací, co měli zjištěno sonem a letos marně čekali na hříbě... vstřebat může stejně vždycky kterákoliv ...
Tak to u nás většinou každý vyšetřuje sonem, tak jsem se ptala na mojí kobyle je tady dobře znatelná říje.. to je pravda že vstřebat může každá kobyla..
Hm, dvojčata považuju za příliš málo pravděpodobné, abych to řešila takto... beru ohled i na cenu koní, které chovám.
Chovat koně za statisíce 1 kus a za desetitisíce prodávat odstávčata, taky bych kolem toho víc běhala - mít nebo nemít hříbě je citelná položka v rozpočtu.
Ale takhle? SN ryzku pouštím ryzákem, 100% rezavé hříbě z toho. Ikdyž vyjdou dobrá odstávčata - rezaví hřebečci dnes za 15 tisíc neprodejní, s kobylkama o něco málo lépe.
A že mi náklady nezaplácne ani dotace, když kobyla není v GZ, proč si je zbytečně navyšovat tím, co nepovažuju za nutné.
Nebýt hřebec blízko, ani ji nepouštím, ikdyž hříbata se jí myslím všechna povedla.
drahoucsi moji, tak vcera sme mali fakt nenormalny den, boli sme v Rakusku nakupovat, ale teda az na mini cyklisticku helmu pre Olicka sme teda fakt nic nekupili, nemali ani jednu vec, pre ktoru sme chceli, az teda nakoniec ma chcel chlap silou mocou presvedcit, ze ta rustikalna sedacia suprava je naozaj to, co nevyhnutne potrebujemetak nastastie si dal povedat a domov sme sli bez nej, v tom si nasa babka zmyslela, ze stratila strieborne hodinky niekde tam s nami, tak nervy na dranc, zasa chvala Panu Bohu, moj chlapich nasiel zazrakom v aute, potom teda konecne u dedkovcov zavarila som kavicku a v tom telefon od nasich susedov, ze kde sme, lebo nasa dvojtyzdnova kobylenka si zmyslela preskakovat viac ako metrovy plot a je uz u susedov na zemiakoch
tak kavu nechali kavou a leteli domov, nastatsie nic strasne sa nestalo, len do neskoreho vecera som potom natahovala nad drevo este elektricku pasku a konecne mrtva padla za vlast do postele, ked mi asi okolo polnoci zvoni mobil a ja nevedela, ci snivam alebo je to pravda, a to zasa moja mama, ze si u nas v aute zabudla bundu
no hotovy blazinec
teda Bonit...to byl doslava den blbec...tak hlavně že se nic vážného nestalo..kobylka je v pořádku a ted se tomu můžete zasmát, jaký že jste to měli den blbec...
já s Rozárkou cestou na Jarní vyjížďku
Tak to byl fakt den blbec. Já ho měla také, ale potom mi ho vylepšil Punťa při měření
Opravdu dost vyrostl.. Holeň má 25cm, hrudník 204cm, KVh 160cm a KVP 170cm. Tak jsem šťastná jako blecha.
misamarincova
napsal(a):
Tak to byl fakt den blbec. Já ho měla také, ale potom mi ho vylepšil Punťa při měření
Opravdu dost vyrostl.. Holeň má 25cm, hrudník 204cm, KVh 160cm a KVP 170cm. Tak jsem šťastná jako blecha.
tak to je super. Ještě aby prošel testama, a máš vyhrané Na fotkách se vůbec nezdá, že by měl 204 Oh, a 25 holeň.. Se potatil :-)
http://zvierata.bazos.sk/inzerat/8246210/Predam-tazneho-zrebca.php
Jak se dá sestříhat ocas.. Lidi už fakt neví coby udělali
m i s i c k a
napsal(a):
http://zvierata.bazos.sk/inzerat/8246210/Predam-tazneho-zrebca.php
Jak se dá sestříhat ocas.. Lidi už fakt neví coby udělali
Co to jako je? To se dělá malej hříbatům, prej aby měla hustčí ocas, ale dvouletkovi vypadá jako palma
No a čemu se divíte, už mě to enchvá klidnou, začínám si zvykat. Když už se nabízí v inzerci ani né dvouměsíční hříbata , sice k oběru až v září.... no co už. Někdo si vybere někdo ne a někdo bude zírat. Jenom by jsme u toho zírání měly brát ohledy na vlastní zdraví.
vcera sme sa boli prejst iba s Bregom a uplne v pohode, Molly sa doma vobec nenervila sama
ambra
napsal(a):
Co to jako je? To se dělá malej hříbatům, prej aby měla hustčí ocas, ale dvouletkovi vypadá jako palma
No a čemu se divíte, už mě to enchvá klidnou, začínám si zvykat. Když už se nabízí v inzerci ani né dvouměsíční hříbata , sice k oběru až v září.... no co už. Někdo si vybere někdo ne a někdo bude zírat. Jenom by jsme u toho zírání měly brát ohledy na vlastní zdraví.
Nabízení dvouměsíčních hříbat mi přijde normální. Zadat si hříbě... zbavit se v dnešní době něčeho chladnokrevného, rezavého a při vší smůle ještě hřebce dá občas docela fušku
Tož je třeba na tom makat zavčasu, než se objeví x jiných velmi podobných inzerátů
A nezírat s otevřenou hubou... může zaskočit moucha
sally
napsal(a):
Nabízení dvouměsíčních hříbat mi přijde normální. Zadat si hříbě... zbavit se v dnešní době něčeho chladnokrevného, rezavého a při vší smůle ještě hřebce dá občas docela fušku
Tož je třeba na tom makat zavčasu, než se objeví x jiných velmi podobných inzerátů
A nezírat s otevřenou hubou... může zaskočit moucha
No jo ale nic to nemění na tom, že je to tak trošku kupovat zajíce v pytli za 4 měsíce se to hříbě může změnit ......
No já měla spíš namysli vypadlé oči z důlků
ambra
napsal(a):
No jo ale nic to nemění na tom, že je to tak trošku kupovat zajíce v pytli za 4 měsíce se to hříbě může změnit ......
No já měla spíš namysli vypadlé oči z důlků
Hlavně je potom neztratit, ty oči
Změnit se může; je to holt o tom, jak moc o to konkrétní hříbě člověk stojí a o důvěře v chovatele, že nezprasí odchov...