Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Fytypaldy

11.5.2011 21:33
Fytypaldy

XXX.XXX.174.201

Dobrý den, mám takový dotaz.Před týdnem mi dovedli domů poníka tak 115vysokeho není ani něak moc hubenej ale pohublej je a má děsně vykasaný břicho...začla sem mu přilepšovat jádrem s tím problémi nemá začly jsme polehku a postupně navykáme vše krásně paťapká... ale ejhle po pozorování jak žere sem zjistila že co se týká trávi a sena že on ji začne kousat ale po chvíli ji vyplivne... tak se to stále opakuje do nekonečna a tak jsem hned volala vet a tak jsme včera obrousili zuby po anestezii vše proběhlo hladce a klidně...Koník měl přerostlé a neobroušené zuby jsou mu teprv 3 roky a nikdy to před tím nikdy neřešil... Veterinářka řekla že nemá cenu to brousit znova dřiv než za půl roku. Chci se jen zeptat ve:-)čer byl po zákroku ale stále to vyplivává je mi jasné že dnes to bude mít asi ještě bolavé a bude chvíli trvat než se objeví něaký výsledek broušení. Trávu jsem mu nařezala aby nemusel tolik kousat tak mu to jde trošku líp. Prosím pokud máte někdo podobnou zkušenost tak mi napište jak to u Vás bylo děkuji

12.5.2011 06:25
makki

XXX.XXX.107.70

My jsme měli něco podobného u staršího valacha ČT. Taky si nacpal plnou hubu, ale nemohl to polknout, tak to vyplivoval zpátky. Zuby byly v pořádku. Měl oteklé uzliny na krku a asi i hrtan. Dostal kortikoidy a zlepšilo se to. Opakovalo se to několik let vždy ve stejnou roční dobu. Dlouho jsme nemohli přijít na to, co to způsobuje. Ale nakonec se nám to podařilo. Dělal mu to pryskyřník, který se rozrostl na louce, kde se sem tam pásl. Ostatní dva koně ho nežrali, jemu to bylo jedno.

12.5.2011 10:32
fytypaldy

XXX.XXX.174.201

No poník to dělá i se semen a vzhledem k jeho zoubkům jak vypadali tak to dělaj zuby. Dnes jsou již obroušeny je to 3 den po zákroku a stále to plivá tak jsem z toho nervozní nevím zda to přisuzovat tomu že ho zoubky po zákroku ještě bolí a nebo čemu jinému koník je jinak zdraví podle vet.

Přidejte reakci

Přidat smajlík