tak jednou založím já
Lucíí já hlasuji jako divá
jakmile mě to pustí už dávám další hlas, ale je fakt že to i často blbne
Jaru, to pole je teda nádhera..u nás ted všude samá řepka...bléééé
Rozí si vyhazuje z kopýtka
ale tráva je pak silnější lákadlo...a já můžu vyfotit její novou ohlávku...sice nám je větší, ale za to pevná
Holky děkuji,
jsem moc ráda, že se mi holka začala takhle pěkně kulatit...vypadala hrozně......jj travička, vitamíny a práce dělá svoje
jen ještě tu prdelku musíme trochu zakulatit
tak vám holky v rychlosti taky písnu už jsem v nový práci,tak je toho docela moc :-P
Markét Rozárka je moc pěkná,teď má i krásnou barvičku. Ta naše potvora Miuna nám zase říjí, tak otravuje všechny valachy v ohradě dokonce se včera nechtěla ani utrhnout ode mě
. Chtěla jsem ji včera vzít ven, ale u nás strašně fučelo, tak jsem s nima jen poblbla v ohradě. Pan Sobista zas dělal krávoviny s haflošem a odnesla to ohlávka, tak jsem ještě včera objednávala novou, pro jistotu jsem radši vzala dvě, páč oni jsou na ty ohlávky jak praštěný
Markét,to je náádherná fotka,jak má Rozárka tu prdíznu nahoře a ten ocásek jak tam vlaje
,to mě se skoro nikdy nepovede....
Šárí,tak super,že se práce líbí,tak ať to vydrží.
Markét,tak jí je opravdu velká a třeba se jí povedlo si jí někde,když se o něco drbala,stáhnout,chtělo by to menší velikost...
A našlas tu ohlávku?
Jára jezdila ve velkým výběhu na Pierotovi,tak jsem Moruš a Legiška raději zatkla do nudle,páč on by se tam Legišek pletl,tak jak jsem otevřela nudli,tak tam vlezli spolu,tak jsem je tam nechala.
Holky práce se líbí,ale je to boj, jsem první den měla pocit,že jsem asi uplně idiot ,ale dneska už to bylo lepší, ale stejně už se těším na víkend
v neděli zas máme kurzík, tak snad uděláme nějaký fotky,už jsem sem dlouho nic nedala
. Dneska jsem po dlouhý době vyrazila ven je se Sobistou, už taky bylo na čase, páč si holomek strašně zvyknul,že chodil jen s Miou a nebo s dalšíma koňma a už minule jsem ho nemohla odvést z pastviny, jsem myslela,že ho snad nacpu do mrazáku smrada jednoho
. Dneska už jsem na odlov vyrazila s provazovkou a měl po srandičkách, se docela divil, ale pak byl venku suprovej, sice šel směr domů trošku svižnějším tempem, ale dal si říct a v pohodě jsme došli domů i v kroku.
Šárí,nic si z toho nedělej
,každej začátek v jiný práci je těžkej,než do toho přijdeš,ale brzo se to spraví,Ty jsi šikovná holka a brzo se do toho dostaneš.
Drž se.
Já jsem jednou nastupovala do novýho vysněnýho kravína a zároveň jsem se nastěhovala do jinýho baráku,byla už téměř zima a než jsem přišla na to,jak se topí tím kotlem,tak jsem perfektně nastydla,
dostala jsem angínu,ale bylo mi blbý jít marodit hned první tejden,tak jsem to přecházela,ale mandle byla tak velká,že při každým polknutí jsem jí polykala taky a ona se pak zase zpátky vracela na svoje místo,
no hrůůza,
tolik brufenů jsem nesnědla za celej život,jako ten první tejden v tý práci.
To byl jeden z mejch těžkejch začátků,fakt to bylo dost hrozný,ale zase jsem od tý doby neměla angínu.
Markét my jsme v zimě kupovali v equiservisu ohlávku za 300 na kobylu no a hned druhý den co jí měla na sobě nám taky rupla karabina, bylo vidět,že ani nebyla kovová, další ohlávky jsme objednala z Kamiru stála asi 150 Kč a zatím drží uplně v pohodě velikost mají přímo na chlaďase tak i krásně sedí
taky jsem koukala na tu Kamirovskou, ale tahle mi pak přišla pevnější, je fakt, že když jsem jí vytáhla z krabice, měla jsem šok...jsem říkala, že bych z toho mohla udělat Roze komplet postroj
nee jedna dvě dírky jak na nátýlníku, tak nánosáku to spraví
tuhle červenou měla asi dva měsíce.......
a tuhle fialovou jsem kupovala asi před třemi lety v zooproduktu, byla skvělá neodírala, jen už pak byla špinavá a praskl jí ve švu nánosník, tak se rozjel, ale furt fungovala, pak dostala novou červenou.....když jí odrovnala, dala jsem jí zpět tu fialovou a pak jí zapoměla v ohradě škoda takové pevné ohlávky
Jóoo, ty ohlávky. Punťovi vydrželi všechny bez problému, až na jednu fakt nekvalitní koženou. Ale ohlávky dědí malá Dorka a zatím žádná jí nevydržela. U všech jí praskly karabiny
Ale někdy v březnu jsem nechala ušít Punťovi koženou přímo od sedlářky. Možná je pro někoho ta cena vysoká(1200Kč), ale ta ohlávka je na věky Dvojitá silná kůže...
Já Punťovi taky nedávám ven ohlávku, ale je hezké ji mít Poslední dobou vodím jen na provazovce. Tato jak je široká, tak na ní vůbec nereaguje. To je jak-tamhle je hezká tráva paničko, jdu tam a já letím za ním. Ale na té provazovce jsem pánem já...
Ono hlavně tu koženou teď používá chlap, když mi Punťu zavírá dopoledne. Protože to je umění Punťovi nasadit provazovku. Všechno chytá do huby a nechce pustit
Ale teď se musím smát, Punťa je poslední týden jak koza. Když je v malém výběhu, tak tam je pevné hrazení a kdokoliv jde okolo, vyleze předníma po hrazení, aby lépe viděl Musím ho někdy vyfotit
Punťa je úžasný. Strašně se mi líbí. Mě se děsně líbí leopardi totiž ..jak appy tak a chlaďasi..kdyby byl arab v té barvě, mám ho určitě už doma...
My spotřebu ohlávek nemáme, vždycky tak nějak ztratí lesk, ale jinak by ji měla Usa klidně i 10 let a nic by se ji nestalo.
Holky hlasujte!!!!! Postupujeme!!!!! Dneska ráno v 10 jsou tyhle výsledky
http://www.krmivo-brit.cz/funny-photo/winners ..byli jsme na 9 místě , ale pak koukám, že z průběžného pořadí na té hlavní stránce zde:
http://www.krmivo-brit.cz/funny-photo/contest/
no a asi ji vyřadili. Nevím proč, jak hlasovala, ale asi ji diskvalifikovali..já vážně nevím. Ale tím pádem naše známá s tou hnědou fenkou NF Biankou je na 5 místě!!!! (mimochodem, doma mají pro Fabínka nevěstu a čeká se na hárání -ale to mají černou fenu)
No a od rána jsme hlasováním přeskočili ty před námi, takže nyní bychom měli být neoficiálně těsně na 6 místě!!!!!
A dohnat Bianku na 5 místě je cca 200 hlasů! Jedeméééé!!
mail najdeš při kliknutí tady na uživatele.... ale jinak l.kolatorova@seznam.cz
JJ, ráno při aktualizaci pořadí jsme byli 7 ...na poslední chvíli nás hajzlík jeden předběhl, ale nyní už jsme na 5 bodovaném místě!!! A hlavně není velký rozdíl mezi 3,4,5,6 ....takže se to dá při zátahu případně než to bude končit zamakat, aby si to bodované 3-5 místo udržel člověk.
děkuji mocinky ...
já byla s Usou se projít, u koní jsem musela opravit rozdělovací ohradu..ti hajzlíci to bourají na trávu, přitom mají dost, ale vedle je to určitě lepší, že.... Benda chodí s náhubken, předvčerem tady byl vet..od té velké vyjížďky není úplně ok no a je lehce mechanicky schvácený na všechny 4. Ale bude dobrý, včera už cválal po výběhu. Hlavně musí shodit a postupně něco dělat a upravím mu zase kopýtka některý den, ale kosti má ok.
Ahoj holky,
to je dobře že bude Benda v pořádku - tady je děsný horko.
Koně dám ven až na noc. Je tu hrozně komárů, mušek a hovad. Liancu minulý týden zase poštípala nějaká mrcha a měla od toho oteklou nohu. Jeden štípanec vedle druhýho. A těch klíštat co je tady fuj
Tady je šílení dusno, od hor jde bouřka, ale to je celý den, prostě v Beskydech asi pořádně leje, ale tady na okraji kápne pár kapek a jinak nic moc.
Já dneska vykydala u koní, nastla ajsem jim krásné hoblinky. Usince jsem teď taky udělala pořádek ve stáji, vykydala, posypala podlahu tím práškem co mám od veta na likvidaci čpavku atd. a nasypala hobliny. Ale budu muset zajet pro balíky zase, už mi došly.
Bendovi jsem namasírovala korunky. O hmyzu ani nemluv!!! Bettyna je nepříčetná! ta ráno lítala z ohrady do stáje a za se ven několikrát, než jsem opravila ohradník..máme rozdělenou velkou pastvinu fakt na malé, protože by pukli. Benda má náhubek, ten je v pohodě. Ale Betty s Usou....Betty to vyběhá, ta jezdí docela pravidelně, takže tráva ji nyní nnevadí, nadváhu nemá, kopátka se dala dokupy a hlavně má pohyb, takže si může baštit. Ale Usa toho moc nenaběhá a včera zase ti dva experti (Usu by to nenapadlo) ..probourali ohradník na větší trávu. Benda s náhubkem pohoda, ale Usa s Betty byly jak koule a Usa domů šla jak těhotná..taky se mě lidi ptalki, jestli je kobylka těhotná.jsem říkala že ne, že se jen koulí z pastviny..... Jenomže jak je tak nažraná, tak nemohla ani dýchat
Jo to znám, nažraný koule .
Moje kobylky to umí dost dobře. Ale zase v tom sadu to mají dost vyžraný a taky musí do kopce z kopce a k vodě to taky mají dost daleko takže migrují celý den od vody na trávu a tak. Byla jsem aspon vyplavit pejsky.
No, musím říct, že Benda hezky splaskl za ty dva dny s náhubkem. Chodí a popásá se i přes to, ale nerve to plnou hubou..i když to mají vypasené, tak to roste jak zběsilé. Takže pán se prostě tam nenabouchá a je poloviční !!! Už se mu lépe chodí, holky s ním budou procházkovat, já si možná taky vezmu na prochajdu, zítra mu udělám kopýtka, holky přijedou mi pomoci s držením, posledně si dost lehal, ale to to měl čerstvé že, ale stejně budu vděčná za pomoc.
jinak v soutěži válíme. První pětce se podařilo hodně (o 1000 hlasů) odpíchnout od ostatních. Ráno jsme byli na 4 místě, ale na poslední chvíli mě před uzáívěrkou předběhl ten hajzlík s tibeťanem, ale to nevadí. Hlavně mezi všemi od 2 do 5 místa není moc velký rozdíl bodový, takže teoreticky by šlo i na tu 2 se dotáhnout.
A máme zálohu... ta holčina co má Mysterku a vyřadili ji, tak už ví proč (chudák si založila víc mailů na svoje jméno..proto jsem chtěla hesla a jména od jiných lidí a svoje jen jedno...) no a včera nám pomohla s kamarády dotáhnout hodně bodů. No a příští týden má dovču a všichni budou hlasovat za nás, takže jsme schopní ty před námi převálcovat. Asi nedotáhneme tö 1. místo...to má fakt moc náskok, ale bylo by to hezké. ..jsme blbí, co?????
ale sranda musí být.....
mě ty herky taky vesele kynou za chvíli začnu shánět širší sedlo
už jsme se taky vydali vykoupat jenže málem nebylo kudy k vodě
tady už to bylo lepší, ale zas tam byla překážka ale v pohodě jsme to podlezli
a sušíme jsem nepočítala že tam bude volno a ani jsem si nevzala věci na převlíknutí
Ivčo fotky super a voda vypadá taky parádně
Sobeš se už taky odvážil a v sobotu odpoledne si byl taky zaplavat v rybníku
V neděli jsme kurzíkovali, já jsem teda pěkně připečená , ale bylo to dobrý, dělali jsme ze země základy vodění, jak si udržet pozornost a pak ještě něco v kruhovce, foťák jsme nechali doma, ale snad budeme mít dvd z obou kurzů a nějaký fotky tam budou taky
Dneska to holky vypadá na pěknej hic
Teda to budeš moudrá...ty kurzíky jsou výborné. Mrzí mě, že teď už nikam nemůžu s koněm.
Jinak v soutěži tvrdě dotahujeme. Jsme na 2 místě o 300 hlasů nad 3. A sice máme toho prvního daleko...asi o 2400 hlasů, ale jelikož jsme se známými dali v sobotu něco málo přes 1000 za den, tak by to nemuselo být nereálné..... Každopádně i druhé by bylo dobré.
Tady bal k večeru včera strašná bouřka. Letěla jsem pro Usu a stihly mjsme to akorát domů, bouřilo ze všech stran a pak se to spustilo...kroupy tak 1cm v průměru, máti má kytky pobité jak po střelbě z kulometu. Usa ječela ve stáji jak hysterka, byla to síla...
U nás včera taky kolem 18hod byla bouřka. A já zrovna vzala Lucinku sebou nahoru na louku, kde jsme sekali pro koně trávu. Malá se bouřky bojí, tak jsem jí poslala samotnou dolu, aby byla schovaná. Ale bouchlo to kousek od nás, tak jsem šla s ní Přihnala se pořádná bouřka, slejvák a kroupy(jak jsi psala 1cm). Po bouřce jsem se vrátila na louku sebrat trávu a většina trávy byla posunutá tak o 4m dál
Měla jsem jí připravenou v řádce na cestě a jak se valila voda, vzala ji sebou...
Ale před bouřkou bylo krásně. Po několika letech jsem se odvážila svléknout do plavek a opalovat si břicho a stehna Už to je trochu znát
Ivčí,nááádherný plovoucí fotičky
,to jste si to užili,a neuplaval ten Kuba tý Terce?
Olda koupil za 400 Kč 5 tun písku do přístřešku,ale nestačila jsem toho moc fotnout,jak to tam Legišek rozhrabával,páč už jsme s Járou měly nasedláno a vyráželi jsme na výlet.
Vyráželi jsme v pátek a v neděli jsme se vraceli.Vůůbec se nám nechtělo domůů
,je tam opravdu krásně.
Tady už jsme na místě,my nevíme,kolik je to přesně km,ale odhadujeme tak 20-25,a jeli jsme pto přesně 4 hodiny.
Je tam naprosto úžasně nádherně
,já se vždycky kochám jen tím pohledem na to údolí
a úplně mi to stačí ke štěstí.
Tady v sobotu vyrážíme k Bucku,to je rybník.Docela jsem si nebyla jistá,jestli najdu cestu,protože už jsem tam nebyla asi 3 roky,
ale pak když už jsme se chtěly ototčit,že asi bloudíme
,tak říkám-hele,Járo,dojdem ještě pod ten kopec a když tu hliněnou cestu neuvidíme,tak se vrátíme
,ale ona tam naštěstí byla
,jenže my jí přes řepku nevidělyt,ak jsme měly radost a těšily se na koupání.
A pak jksme usoudily,že voda je docela teplá,tak jsme koníky odsedlaly a Jára se tam vyřádila s Moruš a já měla Monďáska,a normálně plaval.
Tady jsou už oba v sušárně,já jen nechápu,že Moruš přestože plave,má potopenou celou zadnici,tak vyleze z vody a má na konci zadnice takový suchý místo,to fakt nechápu,co to je za zvvláštnost,páč Monďásek to nemá,ten je mokrej úplně celej,Moruš sice taky,ale vzadu to místo na tom zadku mívá vždycky světlý,jakoby bylo suchý,ale suchý není.
U toho koupání se zastavili jacísi milí lidé,kteří se dívali na na to naše řádění ve vodě s koníkama a pak jsme se s nima dali do řeči a oni nám poradili po cestě domů jednu hospůdku,kde se dobře a levně vaří,prý tam stojí jídlo i s polévkou 65 Kč,
tak já nejdříve slezla z Moruš a šla jsem se zeptat,jestli tam můžeme s koníkama.
Byly jsme velmi příjemně překvapeny,pan hostinský je sám koňák,takže koníci dostali místo na uvázání tak,abychom se mohly najíst a viděly na ně,Fous normálně dostal šunku k jídlu,
a koníci dostali plný plato suchých rohlíků
,takže když někdy budete s koníkama projíždět Třticí,tak je to hospůdka Veverka,určitě tam zaražte,mohu jen doporučit,jídlo bylo úžasně dobré,obsluha perfektní,fakt jsme si ten výlet užily parádně..
Tady už jsme na základně,je tam stádo o 15cti koní + ty dvě kobylky slepá a ta mladá taky asi nasleplá,takže je tam 17 koní.
Ivčí(doufám,že jsem to nespletla s Šárkou), fotky z koupání jsou skvělé
Taková čistá voda
Šárko, ty kurzy pořádáte vy, nebo jezdíte na kurzy? A na koho jezdíte?
Jaruško, výlet musel být parádní, závidím Už se těším, až budu taky cestovat s Punťou
Hlavně se těším na září. To bude min. čtyřdenní výlet. Sice autem s hengrem, ale i tak. A pak když to vyjde, tak budu 2 měsíce bez koně. A to bude relax. Ale už sem přemýšlela, že bych si vzala za tu dobu do parády Dafné. Už jsem na ní neseděla pěkně dlouho. Má hranice při vyjížďce, které prostě nepřejde. Tak toto odbourat a dostat do kondičky. No a když bych se jo nudila, tak bych obsedla Hvězdu. Je jí 9 let a ještě na ní nikdo neseděl. Zkoušela jsem to loni, ale měla jsem blbé sedlo, které se jí přetočilo pod břicho a splašila se. Tak sem jí nechala zase být. Ale bude problém na ní sehnat sedlo...Úplně bezkohoutkatá s letištěm na zádech a faldama pod kohoutkem..
Díky,Míšo,fakt to paráda byla,opravdu,
užily jsme si to pořádně,zase mám na nějákou dobu vybráno.
My jsme měly s sebou jen australáky,jinak nám tam věci hodil Olda autem,to bychom všechno nepobraly,
a v neděli jsem pro věci jela já,je to takový lepší,když se člověk může převlíknout do čistýho,vysprchovat,vyspat v peřinách...
Spaly jsme v maringotce,do který s náma může i Fous,což je úžasný.
Míšo,koukám,že jsi taky žena činu,teda,že nedokážeš nic nedělat,co?
Tak pak dej fotičky z rodea,z obsedání té devítileté kobyly.
Jaru ten výlet musel být parádní, jen mohlo být trošku míň tepla viď? My právě v sobotu byli taky výletovat, sice jen po okolí,ale jeli jsme na stranu, kterou ještě nemáme projetou, koníci se docela našlapali do kopců, ale cesta byla skoro pořád lesem, tak to celkem šlo, ale zpátky jsme šli asi 1,5 km přez vesnici a to jsem myslela,že se asi upeču
, nejlepší pak bylo když jsem si sedla do toho černýho sedla rozpálenýho od sluníčka
Míšo kurzy k nám jezdí dělat p. Nykl, nevím jestli ti to něco říká. Věnuje se škole lehkosti a něčemu na způsob přirozený komunikace s koněm. Vždycky se mezi sebou domluvíme a uděláme si takový malý kurzík teď nás bylo 5 koní a myslím,že to bylo tak akorát
Kdepák,Šárí,nám teplo nevadí,my jsme zvyklí a koníci se taky na dvou místech vždycky napili,takže já za sebe a za Járu radši teplo,
než zimu.
Zimu jsme si tam užily asi před rokem, bylo dost chladno a navíc tu sobotu jsme se ani nemohly vydat na ten vejlet k Bucku,protože byla bouřka,
takže jsme tam jely sice na vyjížďku,ale na ten vejlet k tomu rybníku to nebylo,
na kterej se vždycky těšíme jak malý děti.
Tak my už teď počasí vybíráme a opravdu,nám vedro nevadí,a když je opravdu hic,tak koníky šetříme,na sluníčku chodíme jen v kroku,a zaklušeme nebo zacváláme až v lesích,my jsme to opravdu jeli 4 hodiny těch 20 kiláků,kdyby bylo chladno,tak to máme tak na 2,5 hodiny svižný jízdy.
Taky u Vás byla v noci taková buřina?
Tady to bylo šílený,
jeden blesk za druhým a u toho strašný rány hromu,fuj,
a docela plaveme.
Moc pěkný písek. Šárko, p. Nykl mi nic neříká. Ale každý kurz je užitečný
U nás taky včera byla pořádná bouřka. Kolem 19hod začala a zkončila až ve 21hod. Stihli jsme jen tak tak vyvézt hnůj..Pak začali pořádné blesky a hromy. Měla jsem strach. Dokonce nám ve městě vypadla na hodinu elektrika. Ještě, že nám to zapli akorát na Pohlreicha
Holky,tak už máme 2 další měsíce u toho Hauzra sedlo a furt nic
,sice nám půjčil náhradní,jenže na tom se dá jezdit jen tím způsobem,že to nemá přitažený tak,jak by to mělo být,takže na žádný skůčky v přírodě to není,
a když píšu zprávu,co teda naše sedlo,kdy už bude hotový,tak se milostpán neobtěžuje ani odepsat,
to je fakt zajímavý,jak to první sedlo bylo hotový během týdne,teď už jsme jednoznačně přesvědčeni o tom,že ho na zakázku nedělal,že popadl nějáký,který si tady holka zkoušela,ten přístup jeho mě teda fakt fascinuje
,nejhorší je,že on nezvedne telefon.....
Tady je taky krásnej kurzík westernovýho ježdění pro začátečníky
,a zdarma,
ale do Brna si ještě netroufnu sama.
http://sluzby.bazos.cz/inzerat/10324286/ZDARMA-kurz-westernoveho-jezdeni.php
Šárí,já bohužel nemůžu dělat vůbec,ale vůbec nic
,jen čekat,a to opravdu nevím,jak dlouho,na sedlo,který jsem si objednala na míru už minulý léto
,a doposud ho nemám...
No hele,zkušenost příšerná,
dáš 25 tisíc a sedlo nemáš
,fakt bezva.
No,já jsem je taky chtěla,protože nevím,jak dlouho čekat opravdu nemůžu,
ale to se mu opravdu nechce
,řekl mi rovnou,že peníze mi nevrátí
a že musím prostě počkat...
Šílenej přístup,opravdu,
tohle mi hlava nebere,když vím,že někdo potřebuje jezdit a nemá k tomu vhodný sedlo a já vím,že mu ho nejsem schopná udělat v rozumným časovým limitu,tak bych přišla sama za dotyčným s návrhem,že mu vrátím peníze a ať si zkusí sehnat sedlo dříve jinde.....
ahojky, tak já novinky nemám žádné ani zážitky
nám se veškerá voda vyhýbá až mě to i štve...trávu na krmení sečeme spíš už jako seno....v neděli koníci trochu pobourali ohradu a ted nám nejde opravit, protože ani kůly nejdou zarazit do zeme....vedro na padnutí teda spíše hrozný dusno....sice tu v pondělí pršelo...teda pokud se tomu dá říct pršení....asi deset minut cedilo jak když zatáhnou za provázky a všechno je dole....no jenže pak přestalo a už ani kapka......zeme to nestačila ani brát takže to zase teklo všude a za hodinu by nikdo ani neřekl že tu pršelo....je to špatný letos s tou vodou u nás, všechno se to zarazí o hory
pak všichni říkají (ti co jezdí z poza kopce) jak u nich lilo a jak mají zase plné sudy a tak a u nás se zalívá už vodou drahou z řádu, protože v nádržích a sudech není nic...grrrrrr
ani s Rozíí jsem ted dlouho nikde nebyla, opravdu pařáky a hlavně to dusno mě vždy odradí někam jet
dnes už to i vypadalo, že by mohlo pršet no a zase prd...už zase oskar pražíííí
Jaruško, výlet musel být uplně skvělý.....tiše závidím
s tím sedlem je to teda hrozný...a to si člověk řekne jooo pán je známá firma tak proč si u něj neudělat sedlo a pak tohle...to je opravdu hroznéééééé
Lucky....to si piš že jím to nandáte....posílala jsem i odkaz mamce do práce,, tak snad taky hlasuje
Jojo,Markét,výlet se povedl,bylo krásně a koníci byli moc hodní.
Tady teda pršelo,až hrůza,ale zase to bylo potřeba,protože už to tu zase začínalo připomínat Saharu,travička usychala a hrozně to prášilo,tak já byla ráda,když pršelo,sice jsem musela zase oživit ucpanou stružku,aby to z výběhu odtýkalo do zahrady,ale to byla chvilička a teď už je voda pryč,husy řádily jako blázni
,se jim tam udělalo docela slušný jezírko na zahradě.
No, bohužel ti hajzlíci před námi asi zjistili, že jim šlapeme na paty...asi měli hodně blbé probuzení, když zjistili o kolik jsme je stáhli a te´d se do toho děsně opřeli, že nestíháme...doháje!!! To chce mít třeba 15 mailů od přátel a jet víš,..... já mám 13, táta 13, každý na jednom pc a hlasujeme jak blbí...
Zdravím Vás Jaruško,
na kochače chodím mrkat už pěknou řádku měsíců, ne-li roků :) máte všichni krásný koníky, ráda si tuto diskuzio prohlížím!
ale jak jste psala s hauzrem, kdybyste chtěla pomoct, mám známou co u nich pracuje, můžu něco vyzjistit. Snad by Vám to mohlo pomoct, kdyžtak se ozvěte na portretyzvirat@gmail.com
Niki
Lucí,to se snad ani nedá dohant takovej náskok,nebo joo???
Ahoj Niki,moc děkujeme za pochvalku
,jsem moc ráda,že se fotičky a celkově diskuze Kocháčků líbí.
S tím Hauzrem moc děkuju,ale já mluvila s ním osobně,tak mi řekl,že sám neví,kdy bude moje sedlo hotové,
ale že peníze mi prostě nevrátí,
okamžitě se začal vymlouvat na to,že koník není ideálně rovný(chtěla bych ideálně rovného koně vidět),ale to věděl hned,když si sem přišel koně měřit,přesto si peníze vzal se slibem,že sedlo udělá,načež pak za necelý týden vzkazoval,že sedlo na míru je hotovo
,tak jsem byla docela vykulená,že to zmáknul tak rychle,ale že práce kvapná málo platná mi došlo,když jsem to sedlo viděla
,bylo úzký už na pohled,a podle mě vzal to,co si tady Jára zkoušela.No,zkusil to jestli to vyjde.
Pak když jsem mu natočila,co koník dělá pod jeho sedlem vyrobeným na míru,tak přijel a sedlo vymněnil,máme ho prozatím půjčené,ale nesedí dobře,teda jako na vandr dobrý,tam Jára neskáče,a i když cválá,tak se to nepřetočí, nesmí být ale utažený,jinak nechává takovýhle fleky
,tudíž na skůčky to není
,kdyby s tím neutaženým sedlem skákala,mohlo by to pekelně blbě dopadnout.
Jako skáče v tom taky,ale musí vždycky slézt,dotáhnout sedlo,zaskákat si a pak zase ho povolit,takže tak.
Tohle je foceno ještě v brzském jaru,kdy to přivezl,ale je to pořád stejný,i když koník shodil chlupy.
s tím sedlem je to na prd, fakt. Tohle mu dělá ale hodně špatnou reklamu....
Jinak dotáhnout nedotáhnout body...hele...mezi námi a prvními bylo askoro 2800 !!!! Dneska aktuálně je rozdíl strhnutý na necelých 1200!!!! A kde je do 24.6. , kdy je konec soutěže...
Taky už mají mrtvici, že jim dýcháme na záda a někdy hajzlíci pěkně jednou .....
No,to Ti řeknu,to na mě zkoušel i jiný fígle,
ale zase tak dopodrobna to rozebírat nechci,ale přesně hele,utvrdil mě v tom,že od něj už nikdy sedlo nechci
,to raději budeme jezdit na Nortonech třeba,ale od něj už nic
,protože má strašně dlouhý dodací lhůty,veškeré reklamace odkládá,jen teda na objednávku sedla přijel okamžitě,ale na reklamace má opravdu dost času.
Já mu v žádném případě nechci nijak škodit,jen prostě píšu fakta,která jdou naštěstí v době mobilních telefonů a foťáků a kamer dokázat.
Jaru s tím sedlem to je fakt děs, já už bych tam na něj asi vletěla a pěkne si ho podala osobně. Člověk za to dá takový peníze a kde nic tu nic, fakt dneska to je někdy jednání, hrůza děs
Co chystáte na víkend kochačky? My by jsme v neděli chtěli jít vyčachtat koně do rybníka, vezmem to k nám domů,tam necháme sedla a k rybníku to máme necelý 2 km . No a příští víkend máme putovní
jedeme se mrknout ke koním co má náš kovář, tam přespíme a v neděli zase zpátky. No a jelikož je to ten pán co nám dělá kurzíky, tak budeme mít možnost zkusit si to co nás učí na jeho koních, tak už se těším jak malej smrad
No,Šárí,je to opravdu děs běs,
a jako absolutně mě to od něj dostalo,
tohle jsem fakt vůůbec nečekala.
My asi taky něco vymyslíme o víkendu,ale nic naplánovanýho na pevno zatím nemáme.
Šárí,to pojedete 2 kiláky bez sedel,joo?
Úúúúúú,to by moje zadnice skučela,
to už pro mě není,já bez sedla jen tak se poplácat ve vodě,ale 2 kiláky bez sedla už bych asi nedala.
Lucí,hlasuju
,ale přiznám se,že mě tam dost štvou takový ty hesla,co musíš opsat,kolikrát to nemůžu vůbec přečíst.
Legiškovi zase hodně vybělel ten nos,on fakt bude asi vypadat jako stařena.
Závidím výlety Taky bych něco absolvovala, ale není na čem
Včera jsem si vzala Punťu na lonž a litovala jsem, že jsem neměla sebou foťák. Není už kde pracovat, všude tráva či zaseto, tak jsem ho musela vzít do výběhu k ovcím. To jak se předváděl na lonži se mi moc líbilo. Pěkná akce nohou, frkal při každém pohybu ovcí. Sám si pak zacválal. A hlavně přechody na slovní povel Udělal mi radost
My o víkendu raději nic neplánujem. Chlapovo brácha dostudoval vysokou školu lesnickou, tak musíme ten titul Ing. oslavit