verulda
napsal(a):
Poraďte jak jste naučili koníky chodit do vody. Moje kobča je roční ze špatných podmínek všeho se bojí. Nemůžu ji do vody dostat ani po dobrém ani nacouvat. Máte nějakou fintu?
Dáky moc
Přesně jak je tu už psáno, buď zkušený kůň a nebo zapracuj na důvěře.... My jsme to zvládly s kobčou tak, že jsem vlezla do rybníka a držela kobču tak aby nezdrhla asi po 10 minutách co jsem ji přivolávala,( ale ne tahat jí dovnitř, jen udržet u břehu )si to rozmyslela a vlezla za mnou... teď už vodu miluje.... Ale než ji budeš nutit do vody, tak ji přiměj třeba na jízdárně ať s tebou přejde plachtu a tak - kobča uvidí bubáky, které s tebou překoná a nic se jí nestane, takže ti pak bude i víc věřit na cestě do vody.... :) A ještě jedna rada, nesnaž se tlačit do vody žádnýho mladýho koníka, pokud ty stojíš na břehu!!! Chtěla jsem tam kobču poslat ze břehu a moc dobře to nedopadlo..... a to do vody se mnou chodí běžně a byl to rybník kterej zná....
Měla jsem také problém dostat kobylu do vody..pomohlo nám,chodit do každé louže,,,a koupání na zahradě..už věděla,že jí voda nesežere,,,ale stejně měla velký strach,tak jsem jí dala hadr přez oči,opartrně dovedla na kraj,kde si namočila přední nohy a hned hadr sundal.Když už byla ve vodě,neřešila nic a šla dál zamnou.Zaleží jak ti koník věří.Pokud ti nevěří,chce to čas.