Westernové plemena a jezdci kochači 190

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.7.2011 20:51
jaruska

XXX.XXX.213.11

10.7.2011 21:37
hyblerovahela

XXX.XXX.26.42

Teda závidím malé Jarušce tu energii :) jak dopadla Šárka?smajlík

10.7.2011 21:59
remonek

XXX.XXX.26.38

Holky fotky sem hodím zítra,dneska už se mi nechce :-P.
Jaru myslím,že mrkev raději nechej na zítra, páč pan Sobista se asi moc dobře nevyspal. Parkur jsme převážně odklusali,ale sem tam jsme ze sebe i ten cval dostali :-)):-)):-))smajlík. Hlavně při opracování koní se milostpán rozhodl,že přez jedničku ho prostě nedostanu a hotovo, tak jsem na soutěž už šla s tím,že to u jedničky zabalíme a hotovo, no jenže jedničku jsme přelezli, tak jsem najednou lovila, jak že ta trať je vlastně dál :-)):-)), no nakonec jsme v první fázy schodili jen jednou, ale před 8 překážkou byla docela velká kaluž, tak se tam trochu začuměl, takže jsme ještě měli neposlušnost,ale opravili jsme to. Druhou fázi jsem už ani nešla, páč jsem po předchozím boji s opracováním měla fakt dost, ale jsem ráda,že jsme to aspoň přelezli, když jsme čekali na Nelču než odskáče,tak se taky choval vzorně, do vleku vlezl jako profík. No na příště máme ještě určitě hodně práce, ale i tak jsem docela spokojená :-)

10.7.2011 21:59
remonek

XXX.XXX.26.38

:-)):-)):-)) prej na zítra, jsem chtěla napsat na příště :-DD

11.7.2011 08:44
remonek

XXX.XXX.19.107

Tak sem holky hodím pár fotek, na skákací si ještě budete muset počkat,ty má kamarádka. Ale zatím aspoň něco

11.7.2011 08:46
remonek

XXX.XXX.19.107

11.7.2011 08:47
remonek

XXX.XXX.19.107

11.7.2011 08:48
remonek

XXX.XXX.19.107

zakletá jednička při opracování

11.7.2011 09:48
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Šárí,ba ne,Sobista si tu mrkvičku stejně zaslouží:-),je mladej a byl tam poprvé,:-)a řekla bych,že se i dost snažil,když přelezl tu řízkovou překážku:-)),která se mu nelíbila už na oprácku.:-)Ale ten terén jste teda měli pěěkně hnusnej,fuj,:-(koukám,že očista Sobisty před závodem byla naprosto zbytečná.:-))

11.7.2011 10:39
remonek

XXX.XXX.19.107

Já si myslím,že mi to beztak udělal naschvál:-)),že musel dělat divadlo jak se toho bojí a nakonec to přelezl :-)) on je to občas taky pěkný komediant :-))
Povrch byl fakt děs, bylo kvuli tomu i docela dost pádů páč většinou před překážkou byla kaluž,tak to plno koní štycovalo

11.7.2011 11:27
lucky

XXX.XXX.133.26

Nazdárek! Teda taky obdivuji malou Jaruš, kolik má ta holka energie. Ale ať si to užije a má prázdiny...jaruš, to budeš mít kondičku, jak budete denně jezdit a pořád ji budeš muset stíhat smajlík.

Jinak Sobista je super, náhodou vám to spolu mos sluší a že nechtěl skákat...hele, Usu by v tom blátě trefil šlak!smajlík. Takže obdivuji že tam vůbec vlezl..to ta moje princezna nerada blátosmajlík.

Holky, Usa je strašná! Kdyby jste ji viděli..chuděrka! Dneska sjem myslela, že nedojdeme ke koním jak se dusilasmajlík. Ale zase na druhé straně je to dobřesmajlík. Vet říkal, že jak bublká dole, tak máme dávat Mucobene.....no to jsou pálky teda. dvě balení má na 5 dní, z toho jedno stojí cca 90,- ....bere 4 sáčky na den a děsně ji to chutná. Je to s malinovou příchutí. No a váýně to asi po všem mmožném zabírá..už jsem ani nevěřial že ji něco může zabrat. Po nějaké době začíná slušně snoplit, sípe, kašle a kašle a jde to z ní vážně ven, tak uvidíme.smajlík. Narvu do ní všechno možné, ale holavně to Mucobene asi fakt funguje, ty snople co jsem ji teď utírala byly fakt hnus..fujíksmajlík.

Jiank se ji v těch vedrech špatně dýchá, ale večer jsem s ní byla po 9 na procházce a už se ji dýchalo dobře a byla moc spokojená. Dneska , pokud nebude pršet, půjdeme znovu. Dneska je tady opět vedro na padnutísmajlík

11.7.2011 12:13
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Díky,Lucí,no já jenom jezdím,hihi,teď se role obracejí, já přijdu,mám kobylu přivedenou z výběhu,jenom nasedlám,jdu se převlíct,přijdu a mám nauždíno:-),a to samý je když přijedeme z venku,jenom kobču odsedlám a o nic jinýho už se nestarám,:-):-)Jára jí odvede do výběhu a nakrmí je,napustí vodu,posbírá výběh...:-):-)Je to paráda,a to ona všechno bez nucení,je ráda,když se může postarat.:-):-):-)
:-)smajlíksmajlíkTak to je teda asi fakt dobře,když z Usiny ty hleny odcházejí,my Mucobene dávali taky jednou Kačence,zezačátku,jak k nám přišla,tak my jí zavřeli do boxusmajlík a ona kašlala,ale jí to nepomáhalo.smajlíksmajlíkPomohlo jí až pak,když byla pořád v tom přístřešku venku.:-)
Šárí,já myslím,že Sobista byl z toho asi dost vykulenej,přece jen je to jiný než třeba hromadná vyjížďka,je to něco jinýho a i ta nervozita jezdce se částečně přenese na koníka:-|,a dobrý je tam to bludiště,viď?:-)Já teda obdivuju každýho,kdo nezabloudí už na třetí překážce,já bych se tam bez navigace vůůbec nechytala.smajlík

11.7.2011 13:03
remonek

XXX.XXX.19.107

Lucky to je dobře,že vám konečně něco začlo zabírat, tak snad to Use hodně pomůže. Tady už je dneska líp,ale v sobotu a v neděli bylo dusno na padnutí. Jsme včera navečer chtěli vzít koníky jen na procházku,ale nakonec jsme se na to vykašlali páč oni v tom dusnu byli rádi,že jsou v přístřešku.
Jaru bylo to hrozný bludiště, ta první fáze ještě šla, ale tu druhou bych asi už nevěděla :-)):-))

12.7.2011 13:26
remonek

XXX.XXX.19.107

Jaru já už něco četla na equichannelu smajlíksmajlík, před pár roky jsem četla knížku o dostihách a tam se o ní hodně zmiňovali. Ale už nevím jak se ta knížka jmenovala,ale už byla taková starší.
Holky potřebovala bych poradit. Docela řeším dilema.
Když jsme přišli na ustájení do Seletici,tak jsme v ceně ustájení 2 300 měli : pastevní ustájení s přístřeškem,koně měli vždy seno, podestlanou boudu, krmilo se 2 x denně, kruhovka, jízdárna.
V současné době za 2 300 máme pastevní ustájení s přístřeškem, o seno jsem už minule musela říkat, páč balík byl rozmáchaný a začínal plesnivět, už týden nebyla po slámě v přístřešku ani památka, koně spíš stály na sešlapaným hnoji, krmit se začalo jen 1 x denně, kruhovka jízdárna.
Teď mi kamarádka (od nás asi 3-4km, teď to mám cca5) nabídla ustájení v menší rodinné stáji, její kobču znám je to chlaďaska a pohodářka. Cena je 2 300, pastevko,přístřech nebo možnost boxu,seno,voda, kruhovka, možná nějaká provizorní jízdárna. Tak docela váhám. Přestěhovali by jste se holky nebo zůstali ve starém? A nebude to našim ušatcům nějak vadit,že by se zase někam stěhovali?

12.7.2011 14:30
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Šárí,stěhování do pro koně lepších podmínek je vždycky lepší,než je tam nechat žrát shnilé seno,jsou z toho nevratné následky na koňském oprganizmusmajlík,jděte raději hned,koním to na 100 % vadit nebude,že se stěhujou.:-):-)
:-|Já teda do přístřešku nestelu taky nic,protože by to bylo jen počůrané a pokaděné,to bych nestíhala kydat,takhle hezky obsírají ohradu a do přístřešku si nakaděj,jen když už to nemůžou vydržet.:-)

12.7.2011 14:37
remonek

XXX.XXX.19.107

Já si taky říkám,že by jim to nemuselo vadit, přeci jen kobču Sobeš zná a Miucha taky. Já bych taky neřešila stlaní přístřešku kdyby se ale nějak udržoval a ne že tam koně budou stát na zašlapaných bobcích po 10 koních smajlík

12.7.2011 14:41
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)To víš,že jim to vadit nebude,:-)koně jsou na tohle v pohodě,kor když půjdou spolu.:-):-)
:-(No,to by se mi taky nelíbilo,kdyby stáli moje hemelky v bobkách,já tohle taky nemusím,furt chodím po ohradě a sbírám bobany,jen aby jich tam nebylo moc,nejlépe žádné,a dneska se mi Monďásek kráásně vykáknul i na lopatu,když viděl,že jdu sbírat.:-)):-))
:-):-)My jsme jim trošíčku přístřešek zmenšili,je tam ohrada z trubek,do tý se narovnají velké balíky slámy a koníci můžou odežírat neustále.:-):-)To bude něco pro Morušku.smajlík

12.7.2011 14:42
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Sice tam choděj čůrat,ale nelehají si do tohosmajlík,no,aspoň že tak.:-)

12.7.2011 14:48
remonek

XXX.XXX.19.107

No právě, já když jsem ještě měla Sobeše doma,tak jsem taky chodila a obden sbírala bobky, je to chvilka a člověka to nezabije. A tady na statku mají mechanizaci,tak kdyby tam hrábli,tak mají za 10 minut hotovo,tak nevim na co čekaj, kor teď když je teplo a plno muší havěti.
O víkendu se k Evče zajedeme podívat a uvidíme :-) Se z toho už taky po.... hajtry někam stěhovat smajlík:-))
Hehe to je sranda jak se placatí v tom přístřechu :-))

12.7.2011 14:54
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkNo,to taky nechápu,že to nechávaj ten hnůj takhle tam nakopit a koně jsou v tom,to je jasný,že je tam moc much a všeho,přivázala bych tam toho člověka,co se o to stará a je za to zodpovědnej,na půl dne,aby ho tam trochu ta havěť taky ožrala,aby viděl,jak je těm koním...smajlík
:-)No jo,Moruš vždycky si jde nejdřív do přístřechu stoupnout a pak tam začne klimbat a za chvíli se tam skácí.:-))

12.7.2011 14:57
lucky

XXX.XXX.133.26

To je úžasné! Nádhera, jak si tam hoví v tom písku! No to já bych taky neváhala a stěhovala radši do lepších podmínek. Betty s Bendou nás taky štvou, že neustále si ze stáje dělají hajzlík, jenomže to Usa doma taky:-). Ovšem ona si ve stáji chodí na jedno místo. Ovšem tam si vyprdnou všude a ještě když se dalo seno, tak Benda do něj hend šel nachcat, jen k němu holky sehnuly hlavysmajlík. Ona ta stáj slouží zároveň jako přístřešek, na noc se koně nezavírají, a teď přes den, navíc jak je vedro, tak jsou tam zalezlí všichni tři a ovívají se ocasysmajlík. A veškeré hobliny co tam jsou, tak prochčijou, pokadí a promíchají..no děs. Clověk se snaží kydat a druhý den je to zase maglajssmajlík. A to si neumím představit tak 10 koní! Stačí ti tři!smajlík

Jinak mě štvou ty podlomy...Use se to na té noze úplně zanítilo, mažu jako šáílená kde čím a už jsem docela bezradná. Dneska měla i nateklou tu nožku a celé jsem ji to rozmáčela, sundala strupy, už ji to chudinku dost asi bolí a ještě jsem vyzkoušela něco a jak to nezabere, tak to prdím, volám veta, ať mi dá mast s atb. ....udělalo se ji to kdysi před pár roky, že ji tak zeštípaly nějaké mrchy, dostala se tam onfekce a léčila jsem to snad měsíc, mazala Betadinovou, zinkovou a nevím ještě jakou mastí, až nakonec přijel vet, dal mi speciální žlutou mast namíchanou v lékárně s Tetracyklinem myslím a byo to pryč za pár dní.

12.7.2011 15:04
remonek

XXX.XXX.19.107

Holky my to o víkendu pojedeme okoukout a Aleš je taky pro stěhování,tak asi zas budeme putovat, ale co by jsme pro koně neudělali,že :-)):-))
Lucky kamarádce na podlomy zabrala mast od Effolu, vždycky jí to beru v equiservisu a chválí si to. Já jsem mazala tou obyčejnou bylinkovou bílou mastí a taky nám to zabralo.

12.7.2011 15:07
lucky

XXX.XXX.133.26

Právě už jsem na to dneska koukala na netu, ale nevím, zda je to k něčemu. Tak myslíš, že to mám vzít? Stavím se zítra ke kamarádce do obchodu a koupím ji.

12.7.2011 15:12
remonek

XXX.XXX.19.107

Jestli myslíš tu Effolku,tak kamarádka si ji opravdu chválila (ma Shagya araba), ale teda nevím jak moc velký ten podlom měli. Ale taky říkala,že s tím dlouho bojovali. Pak je taky dobrý ostříhat ty rousky dole na nohou aby se tam nedržel bordel

12.7.2011 17:22
lucky

XXX.XXX.133.26

Usa rousy nemá a má to na patkách zboku a kousek se to rozlezlo na spěknu, ale naštěstí ten ohyb se trochu už vyhojil, takže to má jakoby už rozdělené dvě velká ložiska. Fuj smajlík. No jsem zvědavá jak to bude teď večer mít, ráno jsem ji to ošetřovala.

13.7.2011 09:22
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)To víš,že jo,Šárí,jděte raději hned:-),protože jestli začali krmit 1 x denně,tak v zimě by Vám z těch koní chodily akorát kostry potažený kůží,smajlíksmajlíkplus to pklesnivý seno,kdepák,pokud máš tu možnost za stejný peníze jít jinam,a nemáš to daleko,tak sbal fidlátka a jděte,na nic bych nečekala.smajlíksmajlík
:-(Lucí,to je dílo ty podlomy,jak se to Usiny drží dlouho,:-(nepomohlo by na ně ta fialka,ten Aureomycin či jak se to jmenuje?smajlík

13.7.2011 10:24
madow

XXX.XXX.97.199

ahojky kochandy,
tak jsem opět po dlouhé době našla chvilenku napísat vám.....
jsem poslední dobou jak mimoň :-))
minulý týden jsem sotva lezla, hrozně mě bolely záda a tento týden projistotu opět hrozná rýma spojená s alergickou a já neslyším na pravé ucho...děs......
jinak u nás počasí pěkně na prd....pařáky a dusno....ze soboty na neděli začala ráno ve 4 hrozná bouřka a já se modlila aby ráno nevolal Vašek že jsou koně pryč.....protže ted když to jde jsou "imrvére" venku nonstop......ufff nevolal a pak odpoledne když jsem přišla tak říkal že byl na ně kouknout a koníci spokojení hlavy nahoru a užívali si ten slejvák, pak se popásali, žádný panický úprky v neděli v noci znova....jenže kdyby se alespoň ten vzduch pročistil...vůbec...ráno zase dusno jak prádelně.....grrrrr

Jaruško, opět chválim fotečky a malou Jarušku za její snad nevyčerpatelnou energii
Šaríí, asi bych taky neváhala a kdybych měla možnost mít koníky v lepším šla bych hned.....jinak pěkné fotečky ze závodů, jste šikulky.....prostě i když ne vítězové, ale u mě máte velkou mašli za odvahu..první závody jsou první závody smajlík

konečně se mi podařilo taky vyfotit nějakou tu šklebůzu

13.7.2011 12:47
remonek

XXX.XXX.19.107

Právě, jsme říkali,že teď to docela jde,že koně si vezmou trávu,ale co v zimě to už bude horší. Jen se mi asi bude stýskat po tý jízdárně ta byla fajn :-((
Jinak Markét vše nejlepší k svátku :-):-)

13.7.2011 13:10
madow

XXX.XXX.97.199

to věřím, že ta jízdárna chybět bude, ale koníci se budou mít lépe......
MOc děkuji za přání :-)

13.7.2011 19:16
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Vše nejlepší,hodně zdraví,štěstí,lásky a radosti s koníky našim oběma Markétkám přejí obě Jarči.:-):-):-)

13.7.2011 19:19
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Markét,Roza se šklebí kráásně,moc jí to sluší.:-):-)
:-):-)My se byly s Járou zase kochat.:-):-)

13.7.2011 19:21
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Tady Jára slyšela,že má Monďásek v kopýtku kamínek,tak jsem jí podala kopyťák .

13.7.2011 19:25
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Tady odpočíváme chvilku na lavičce a koníci se pásli.:-):-)

13.7.2011 19:27
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkTady se Jarče naskočit z lavičky moc nepovedlo:-)),přestože Monďásek stál jak sloup.:-))Když ona se furt hihňá....smajlíksmajlík

13.7.2011 19:32
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)A tady už jsme u rybníka,ale kdyby nás býval někdo pozoroval,tak by se asi dost nachechtal,my tam přijeli,počasí nic moc,mračilo se to,tak jsme se nemohly rozhodnout,jestli odsedlávat nebo ne,protože se odzádu to fakt mračilo a dost fučelo.Tak po chvíli jsme se rozhodli,že odsedláme,tak jsme odsedlaly,a začalo dost foukat,tak jsme zase nasedlaly,smajlíka šly jsme s koníkama jenom aby se napili.No oni se napili a chvíli tam stáli,mezitím se to rozfoukalo a bylo vidět,že bouřka šla jinudysmajlík,tak jsme hned zase odsedlaly:-)) a vrhli se do vody.smajlíksmajlíksmajlík

13.7.2011 20:20
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-))Monďáskovi se ve vodě chtělo spááát....:-)):-))

13.7.2011 20:22
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Monďáska kam člověk postaví,tam ho taky za chvíli najde,a platí to i ve vodě,akorát tam mušíme hlídat,aby nám tam opravdu neusnul.:-)):-))

13.7.2011 20:26
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Koníci v sušárně,ani je nedržíme,oni nikam neprchají a popocházejí si hezky pomalu,kam potřebujou.:-):-)

13.7.2011 20:27
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)):-))Fous je prostě úúžasnej ksichtík.:-)):-)

13.7.2011 20:30
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlík:-):-)Někdo přijíždí na kolech,tak Monďásek to muší pořádně pohledem prozkoumat.:-):-)

13.7.2011 20:35
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Legišek na nás vždycky čeká a vítá nás řehtáním.:-):-)

14.7.2011 07:56
madow

XXX.XXX.97.199

Jaruško, moc vám oběma děkuji za přáníčko....a za kytišku :-))

Jaru, co já bych dala za to jezdit s váma Jaruškama na vyjížďku....vždy se těma tvýma fotečkama kochám a kochám.....smajlík

tak u nás opět luxusní bouřička.....ale byla teda krásná...opravdu ty blesky krásně bičovali nebe....nahání to hrůzu, ale zároveň je to fascinující...smajlík

Rozárka si letí pro mrkvičku

14.7.2011 08:01
madow

XXX.XXX.97.199

a ještě jedna, pak už jsem couvla a vyfotila trávu smajlík

14.7.2011 08:30
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Děkuji,Markét:-),taky bychom s Tebou rády jezdily,ale jsi moc daleko s Rozinkou...smajlíkA co ta kamarádka,jak jsi psala,že by jezdila na hřebci,chová se hřebeček způsobně?:-):-)

14.7.2011 08:35
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkTady byla včera kvečeru taky bouřka,šílený blesky,ale takový dlouhý táhlý hromy,fuj,to bylo jak v horroru.:-(:-(

14.7.2011 08:46
madow

XXX.XXX.97.199

Jaru, to máš pravdu je to daleko....zatím ještě nejezdila, byla ted marod....hodně trpí na záněty spodku....a to má pak na dlouhý lokte.....smajlík

tenhle brouček nán spadl do základů na pergolu...bobek malej....ale jak na mě pak vrčel když jsem ho tahala

14.7.2011 10:28
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkAhá,to je škoda,že to zatím nevyšlo...smajlík
:-):-)Jé,ježour je krásnej,:-)to jsi hodná,že jsi ho vytáhla:-),tam by neměl šanci na přežití..smajlíksmajlík

14.7.2011 10:50
misamarincova

XXX.XXX.210.251

To je dobře Markét, že jsi ho vytáhla včas:-)
To my jsme před pár dny našli utopené koťata naší divoké kočky ve vaně, co jí máme na ztékání vody z okapů... Asi si hrála a spadla tam. Bohužel se nevyškrábala ven...

14.7.2011 10:56
remonek

XXX.XXX.19.107

Jaru to je smutný s těma kočičákama smajlík,ale člověk nenadělá nic.
Včera u nás byl vetka Klementová a holky představte si,že ta Miuna ty střečky fakt měla, tak nám má ještě dneska přivíst nějakou pastu. Pak nám ještě dala nějakou vodičku na ty její štípance od much a to byl vítr v peněžence smajlíksmajlík,ale co by člověk pro ty hajtry neudělal že :-))
Taky jsme včera ve stáji měli mvdr. Siatla, koukal Betmíšovi na tan kohoutek co mu dodělal jeho s prominutím hovadský majitel, nevipadá to vůbec dobře, mluvilo se i o uspání smajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlík holky to je hrozný jak se někdo dokáže chovat ke koni a zrovna tohle je takový úžasný zvíře smajlíksmajlíksmajlík

14.7.2011 11:00
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkTaky je mi líto koťat,smajlíksmajlíkale to se opravdu nedá uhlídat.smajlík
smajlíksmajlíkJéžíš,Šárí,jakej kohoutek,nic nevímsmajlík,to to má tak strašně odřený,že se to nezahojí či co s tím má?smajlíksmajlík

14.7.2011 11:10
remonek

XXX.XXX.19.107

Jé já myslela,že jsem vám to sem psala, ale to jsem psala asi jen Marketce. No Betmíšův majitel je typický víkendový kowboj, všechno to začalo nějak v květnu. Pujčil koně jednomu klukovi, který s ním jel 50 60 km na nepadnoucím west. sedle. Kůň se vrátil s totálně servaným kohoutkem,bolavejma zádama a nohama jak báně. Začalo se s léčbou, majiteli bylo výrazně řečeno,že kůň se má do konce prázdnin pustit na pastvinu aby se mu vše zahojilo a dal se dohromady. Jenže milý majitel to zřejmě nějak nevydržel a ve fázi, kdy už jsme všichni říkali,jak se to Betmíšovi všechno dobře hojí, vytáhl koně ven 1 den 2,5 hodiny,kůň se vtálil uhnanej a další den se po celém dnu vrátil s opět servaným kohoutkem. Takže nastal kolotoč znovu léčení, tentokrát se už mluvilo,že by se mu z toho mohl udělat píštěl a nevím co ještě, pořád se to nehojilo,tak se pozval Saitl s ultrazvukem a ten řekl,že už to vypadá hodně špatně, že se bojí,že se to koníkovi začne vrážed do krku a může to jít ještě dál smajlíkplac1#

14.7.2011 11:32
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkNepsala jsi nic,Šárí,to je děs teda,:-(:-(chudák koník,smajlíksmajlíkto je teda hrůza,smajlíksmajlíkono se to může stát,že se koni odře kohoutek třeba od novýho sedla,ale přece teda takovou dálku jet na koni s nepadnoucím sedlem,to je dílo.:-(smajlíksmajlíksmajlík

14.7.2011 11:36
misamarincova

XXX.XXX.210.251

Jé, Šárí, to je hrůza. Nepochopím lidi, kteří nevydrží a vlezou na nemocného koně:-(smajlík Mimo jiné, že kvůli 2,5hod. v sedle vydá(pokud nebude muset být utracen) spousty peněz za léčbusmajlík Ach jo...

14.7.2011 11:38
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkNejhhorší je,že i když bude muset být koník utracen,tak ten pablbsmajlík si koupí jinýho a dopadne to stejně.smajlíksmajlíksmajlík

14.7.2011 11:56
madow

XXX.XXX.97.199

Šaríí, tak to je teda fakt hrůza smajlík chudák koník...majitel je teda opravdu pěkný kus DEBILA s odpuštěním.......takovýhle lidi opravdu miluji....grrrrr
držím koníčkovi moc pěstičky....teda pokud to má vůbec cenu, když je majitel takový ***** pokud i když se mu to zahojí se k němu bude dál chovat takto, tak bude koník dál trpět a trpět...ach jooooo smajlík

a je Miuška v pořádku??? má jen ty stroupky???

spící Rozíí

14.7.2011 12:54
remonek

XXX.XXX.19.107

Holky taky nemám slov k majiteli, slovo DEBIL je málo. Snad se koníka podaří vyléčit, všichni mu ve stáji držíme palce.
Markét Miucha má jen tři stroupky, tak snad ta pasta zabere. Já jsem se s tímhle u koně nikdy nesetkala,tak nevím :-//

14.7.2011 13:07
bospor

XXX.XXX.195.231

člověk, kterej s klidem půjčí koně a nechá ho takhle zrasovat má smůlu, ale že ho ještě sám dorazí, to by potřeboval nakopatsmajlík ani ne do prdele, ale kousek vedlesmajlíksmajlíksmajlík
já byla před pár dny s holkama v rohoznici na jízdárně a tam terka jezdila na kobyle s vysokým kohoutkem. to jsem opravdu žasla, že není sedřenásmajlík tam se majitelka fakt stará:-)

14.7.2011 13:10
bospor

XXX.XXX.195.231

a já mám na zimu vystaránosmajlík a na mojí louce se můžou koně pástsmajlík stejně ještě nemám posekáno:-)

14.7.2011 13:12
bospor

XXX.XXX.195.231

14.7.2011 13:16
bospor

XXX.XXX.195.231

a sousedi už vozí jablíčkasmajlík my se máme:-))

14.7.2011 13:36
lucky

XXX.XXX.133.26

To já jsem bez sena, pán co mi to vozí posekal a všechno mu prolilo a shnilo smajlík. Takže buď se podaří druhé seno, nebo budu někde shánět, bohužel asi ty pitomé velké balíky. Ten můj pán mi suší ty malé.

Jůů...zrovna tady začal super slejvák, koním bude fakt. Několik dní jsou nasáčkovaní ve stáji a mlátí ocasy kolem sebe, aby odradili hovada a mouchysmajlík. Use se strašně špatně v tom dusnu dýchá, dneska jsem v půlce cesty uvažovala, jestli ji nevzít zpátky, ale nakonec jsem ji tam dala. No a jak teď začalo pršet, tak jsou urščitě na pastvině venku a pasou se. V tomhle hovada nelítajísmajlík.

Byla jsem se psy plavat ve splavu a užili jsme si to úúúžasné. Kluci jsou kaput, chrápou na zahradě..teda teď zalezli před deštěm..a jsou děsně spokojení a je jim fajn.

Toho majitele nebohého koníky byl taky nechala jít 50-60km v mepadnoucím oblečení a botách,a by se sedřel do masa a věděl vo co go.... nemám slov. Tyhle lidi bych střílelasmajlík...hlavně že si říkají "milovníci koní".......smajlík

14.7.2011 16:00
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkHolky,konečně máme sedlooo!!!smajlíksmajlíkSice jsme si pro něj museli dojet,ale to nevadí,cestou jsme se stavili v Jenči pro péra do obracáku a nože do sekačky,smajlíkto už bylo taky potřeba.:-)
:-):-)Ivčo,Ty se máš,taková zásoba,smajlíkto by Moruš pukla,hihi.:-))
:-)Náš Feldon taky přišel jednou z výběhu a měl orvanej kohoutek,jak se válel,tak se navalil asi na nějákej šutřík a slouplo se mu to do krve:-(,tak jsme měsíc nejezdili,jen do zahrad bez sedla,na něm se dalo:-),on byl v klidu i v poli cválajících koní se nechal udržet na vařený nudli,:-)a pak už jsme si koníky s Oldou vymněnili,Olda si vzal Pierota a já mu sebrala Feldona a dali jsme mu ušít westernový sedlo.:-):-)

14.7.2011 16:17
lucky

XXX.XXX.133.26

Tak to gratuluji k sedlu! Ale stejně je to nehoráznost, co?

Tady je konečně zataženo a faaakt prší po pár dnech, takže koně jsou určitě spokojení a pasou se bez náletů hmyzáků..... Já těch hmyzáků doma moc nemám, ale fakt je, že jak usu odvedu na louky ke koním, tak to BYLO NĚKDE HNUSNÉ........smajlík

14.7.2011 18:07
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Díky:-),no,ta čekací doba byla fakt dlouhá.smajlíkSnad už bude konečně pasovat,bo by mě už kleplo.smajlík
:-):-)Ale já bych mohla bejt veterinářem.:-):-)Teda kdyby všichni koně byli tak hodní,jako Legišek.:-):-)Akorát se mi pak řítil do tý misky,ve který jsem přinesla pečivo,ale to už měli koně a v misce byl obal od jehly a ta flaštička,co je v ní ta vakcína,tak ho odháním,aby se nepustil i do toho,jak byl při chuti.:-)):-))

http://www.youtube.com/watch?v=o2Iju44KP_c

14.7.2011 21:00
bospor

XXX.XXX.195.231

jaruško legišek je teda dobrej:-)smajlík
gratuluju k sedlu:-) a kde máme fotku??? doufám že sedí a v něm se sedí jak ve vatičce:-) aby to stálo za ty peripetie:-|

14.7.2011 21:26
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-))Viď,asi ani neměl tušení,že do něj cosi bodám,a nadvakrát,napoprvý se mi jehla nepovedla zapíchnout,:-))chudáka ho takhle mučím a on o tom nemá ani ponětí.:-))
smajlíkFotička sedla není,Ivčo,smajlíkJára dnes opět prohlásila,že nechce žádnýho koně vidět aspoň 3 dnysmajlík,takže zítra určitě osedlá a pojezdí.smajlíkDneska prý dostala na tréninku dost zabrat,tak byla fakt dost utahaná,ale plavit chtěla jít,smajlíkjenže je tu dost zima,tak jsme to odložily na zítra.:-)

14.7.2011 22:35
misamarincova

XXX.XXX.210.251

Jéé, tak gratuluji k sedýlku, konečně:-) Těším se na fotku:-|

14.7.2011 22:44
misamarincova

XXX.XXX.210.251

Fůůj, sem si načůral do trávy:-)

14.7.2011 22:54
misamarincova

XXX.XXX.210.251

Soused mi nabídl, jestli nechci si posekat jeho menší políčko ovsa(nedozrálého)..Neváhala jsem a každý den k němu jezdím sekat. Prý počítal, že bude mít ovce, ale jaksi to nevyšlo, tak abych si to posekala. A to je žrádýlko pro koně. Ale dneska jsem byla nějaká sedřená a nechtělo se mi jít sekat ještě ovsík, tak ho hledal(na fotce):-)) Ale snad mu stačí fůra trávy:-|
Posledních 14 dní už je venku pořád a chci ho tam nechat i přes zimu. V době, co snad bude v testu mu postavím i přístřešek a bude určitě spokojenější, než trávit většinu dne v boxe...

15.7.2011 09:55
lucky

XXX.XXX.133.26

Super jak se v tom prohrabuje. Je čím dál tím hezčí...bude z něj nádherný hřebecsmajlík.

Usa byla celou noc zavřená ve stáji, čekali jsme hrůůzy a ono nic. Jen celou noc chcalo, ale žádná katastrofa se neděla. Stejně jako noc před tím, kdy jsem se sice moc nevyspala, protože ten vichr byl hnusný a burácel, ale to bylo vše...ani kapka nespadla...smajlík. Jinde po republice spoušt a tady nic moc teda..ne že bych tu spoušť chtěla tady...

16.7.2011 09:55
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Jé,ten Punťa je fakt krasavec,nemůžu se na něj vynadívat.:-):-):-)

smajlíkMámo,nikam nepudeš!smajlíksmajlík

16.7.2011 09:56
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Včéra Jára provětrala i Pierota,i jsme zkusily konečně to sedýlko.smajlíksmajlíksmajlík

16.7.2011 09:57
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Včera to dost fučelo,ale nebyla zima,ale plavit jsme nejely,s Pierotem jsme jeli takovej menší okruh a s Monďáskem pak o chlup větší okruh.:-)

16.7.2011 09:58
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Pierot Járu poslouchá jako hodinky.:-):-):-)

16.7.2011 10:01
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Tahle jabloň má jabka přímo v cestě,takže jsme s koníkama zastavili a koníci si trhali jabka ze stromu sami.:-)):-)

16.7.2011 10:10
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)smajlíksmajlíkA tady je sedýlko,snad už to bude konečně ono,už na pohled bylo širší než to první,to první bylo úzké.:-(:-(

16.7.2011 10:12
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Monďásek se celou dobu tvářil naprosto spokojeně,:-):-)a i když Jára sesedla a pak nasedala,tak se ani nehlo,v tamtom úzkým sedle se nasedat nedalo,musela Jára nasednou vždycky jen z nějákýho vyvýšenýho místa.smajlík

16.7.2011 10:13
jaruska

XXX.XXX.213.11

16.7.2011 10:15
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Tady akorát se shrnula dečka,protože jsme nedotáhly sedlo tak,jak by mělo být utaženo,ale prostě tohle se musí teprve vychytat,a cestou jsme to opravily,aby se pod dečkou neutvořily faldy látky a Monďáska to netlačilo.:-)

16.7.2011 10:16
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Tady už je to opraveno a pak už se tam ta dečka po dotažení sedla o dirku ani nehla.:-)

16.7.2011 10:22
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Tady jsme našly strom obsypanej jabkama docela pěknejma u silnice,tak jsme je koníkům natrhaly a ti baštili,Moruš je vždycky jako moštárna.smajlíksmajlík

16.7.2011 10:23
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)):-)Fous jabka nežere,tak čeká,až koníci dobaštěj.:-):-)

16.7.2011 10:24
bongani

XXX.XXX.4.69

Holky, vy se máte, závidím :-) Já jdu dneska týrat tělo na jízdárnu, snad se mnou bude mít trenérka aspoň trochu slitování....Ale zítra jedeme s Athoskem ven, tak snad počasí vydrží. A dorazí kamarádka, tak snad uděláme i nějaký fotky smajlík

16.7.2011 16:11
hyblerovahela

XXX.XXX.26.42

Ahojky,
tady je hic! Závidím plavení :) koníci venku, ale vaření.
Můj výtvor z dnešního rána. Zítra se budu flákat na národní výstavě psů Mladá Boleslav.

17.7.2011 08:59
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Jé,Gábi,na fotičky se těším.:-):-)
:-):-)V pátek říkal Jančařík:-)),že máme jít k vodě,tak jsme šli.:-)):-)

17.7.2011 09:02
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)smajlíkHelčo,krásnej výtvor,to já to nemám kam takhle pověsit,ale mám nářadí hezky ve stodole narovnaný a běda,když mi někdo něco přendá,že to nemůžu najít.smajlík:-))
:-):-)Tady jsme přepadly dostavník s nanukama,pán byl moc hodný a dal nám jahodový nanuky z načatý krabice,ňam.....:-)smajlíksmajlík

17.7.2011 09:05
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Já neskáčusmajlík,tak překonáváme s Moruš příkopy takhle.:-):-)

17.7.2011 09:07
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)):-))Jely jsme se najíst do Královic,jenže jsme nevěděly,že se tam koná jakýsi mistrovský závod cyklistů,tudíž úvaziště se proměnilo v parkoviště a my mohly uvázat koníky jenom sem.:-)):-))

17.7.2011 09:09
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Tady už od hospody je to kousek k rybníku,tak jsme dojely na ohlávkách a koníci se krásně vyčvachtali.:-):-)

17.7.2011 12:53
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Ještě sem dodám jednu fotičku.:-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík