Holky fotky sem hodím zítra,dneska už se mi nechce :-P.
Jaru myslím,že mrkev raději nechej na zítra, páč pan Sobista se asi moc dobře nevyspal. Parkur jsme převážně odklusali,ale sem tam jsme ze sebe i ten cval dostali . Hlavně při opracování koní se milostpán rozhodl,že přez jedničku ho prostě nedostanu a hotovo, tak jsem na soutěž už šla s tím,že to u jedničky zabalíme a hotovo, no jenže jedničku jsme přelezli, tak jsem najednou lovila, jak že ta trať je vlastně dál
, no nakonec jsme v první fázy schodili jen jednou, ale před 8 překážkou byla docela velká kaluž, tak se tam trochu začuměl, takže jsme ještě měli neposlušnost,ale opravili jsme to. Druhou fázi jsem už ani nešla, páč jsem po předchozím boji s opracováním měla fakt dost, ale jsem ráda,že jsme to aspoň přelezli, když jsme čekali na Nelču než odskáče,tak se taky choval vzorně, do vleku vlezl jako profík. No na příště máme ještě určitě hodně práce, ale i tak jsem docela spokojená
Tak sem holky hodím pár fotek, na skákací si ještě budete muset počkat,ty má kamarádka. Ale zatím aspoň něco
Šárí,ba ne,Sobista si tu mrkvičku stejně zaslouží
,je mladej a byl tam poprvé,
a řekla bych,že se i dost snažil,když přelezl tu řízkovou překážku
,která se mu nelíbila už na oprácku.
Ale ten terén jste teda měli pěěkně hnusnej,fuj,
koukám,že očista Sobisty před závodem byla naprosto zbytečná.
Nazdárek! Teda taky obdivuji malou Jaruš, kolik má ta holka energie. Ale ať si to užije a má prázdiny...jaruš, to budeš mít kondičku, jak budete denně jezdit a pořád ji budeš muset stíhat .
Jinak Sobista je super, náhodou vám to spolu mos sluší a že nechtěl skákat...hele, Usu by v tom blátě trefil šlak!. Takže obdivuji že tam vůbec vlezl..to ta moje princezna nerada bláto
.
Holky, Usa je strašná! Kdyby jste ji viděli..chuděrka! Dneska sjem myslela, že nedojdeme ke koním jak se dusila. Ale zase na druhé straně je to dobře
. Vet říkal, že jak bublká dole, tak máme dávat Mucobene.....no to jsou pálky teda. dvě balení má na 5 dní, z toho jedno stojí cca 90,- ....bere 4 sáčky na den a děsně ji to chutná. Je to s malinovou příchutí. No a váýně to asi po všem mmožném zabírá..už jsem ani nevěřial že ji něco může zabrat. Po nějaké době začíná slušně snoplit, sípe, kašle a kašle a jde to z ní vážně ven, tak uvidíme.
. Narvu do ní všechno možné, ale holavně to Mucobene asi fakt funguje, ty snople co jsem ji teď utírala byly fakt hnus..fujík
.
Jiank se ji v těch vedrech špatně dýchá, ale večer jsem s ní byla po 9 na procházce a už se ji dýchalo dobře a byla moc spokojená. Dneska , pokud nebude pršet, půjdeme znovu. Dneska je tady opět vedro na padnutí
Díky,Lucí,no já jenom jezdím,hihi,teď se role obracejí, já přijdu,mám kobylu přivedenou z výběhu,jenom nasedlám,jdu se převlíct,přijdu a mám nauždíno
,a to samý je když přijedeme z venku,jenom kobču odsedlám a o nic jinýho už se nestarám,
Jára jí odvede do výběhu a nakrmí je,napustí vodu,posbírá výběh...
Je to paráda,a to ona všechno bez nucení,je ráda,když se může postarat.
Tak to je teda asi fakt dobře,když z Usiny ty hleny odcházejí,my Mucobene dávali taky jednou Kačence,zezačátku,jak k nám přišla,tak my jí zavřeli do boxu
a ona kašlala,ale jí to nepomáhalo.
Pomohlo jí až pak,když byla pořád v tom přístřešku venku.
Šárí,já myslím,že Sobista byl z toho asi dost vykulenej,přece jen je to jiný než třeba hromadná vyjížďka,je to něco jinýho a i ta nervozita jezdce se částečně přenese na koníka,a dobrý je tam to bludiště,viď?
Já teda obdivuju každýho,kdo nezabloudí už na třetí překážce,já bych se tam bez navigace vůůbec nechytala.
Lucky to je dobře,že vám konečně něco začlo zabírat, tak snad to Use hodně pomůže. Tady už je dneska líp,ale v sobotu a v neděli bylo dusno na padnutí. Jsme včera navečer chtěli vzít koníky jen na procházku,ale nakonec jsme se na to vykašlali páč oni v tom dusnu byli rádi,že jsou v přístřešku.
Jaru bylo to hrozný bludiště, ta první fáze ještě šla, ale tu druhou bych asi už nevěděla
Jaru já už něco četla na equichannelu , před pár roky jsem četla knížku o dostihách a tam se o ní hodně zmiňovali. Ale už nevím jak se ta knížka jmenovala,ale už byla taková starší.
Holky potřebovala bych poradit. Docela řeším dilema.
Když jsme přišli na ustájení do Seletici,tak jsme v ceně ustájení 2 300 měli : pastevní ustájení s přístřeškem,koně měli vždy seno, podestlanou boudu, krmilo se 2 x denně, kruhovka, jízdárna.
V současné době za 2 300 máme pastevní ustájení s přístřeškem, o seno jsem už minule musela říkat, páč balík byl rozmáchaný a začínal plesnivět, už týden nebyla po slámě v přístřešku ani památka, koně spíš stály na sešlapaným hnoji, krmit se začalo jen 1 x denně, kruhovka jízdárna.
Teď mi kamarádka (od nás asi 3-4km, teď to mám cca5) nabídla ustájení v menší rodinné stáji, její kobču znám je to chlaďaska a pohodářka. Cena je 2 300, pastevko,přístřech nebo možnost boxu,seno,voda, kruhovka, možná nějaká provizorní jízdárna. Tak docela váhám. Přestěhovali by jste se holky nebo zůstali ve starém? A nebude to našim ušatcům nějak vadit,že by se zase někam stěhovali?
Šárí,stěhování do pro koně lepších podmínek je vždycky lepší,než je tam nechat žrát shnilé seno,jsou z toho nevratné následky na koňském oprganizmu
,jděte raději hned,koním to na 100 % vadit nebude,že se stěhujou.
Já teda do přístřešku nestelu taky nic,protože by to bylo jen počůrané a pokaděné,to bych nestíhala kydat,takhle hezky obsírají ohradu a do přístřešku si nakaděj,jen když už to nemůžou vydržet.
To víš,že jim to vadit nebude,
koně jsou na tohle v pohodě,kor když půjdou spolu.
No,to by se mi taky nelíbilo,kdyby stáli moje hemelky v bobkách,já tohle taky nemusím,furt chodím po ohradě a sbírám bobany,jen aby jich tam nebylo moc,nejlépe žádné,a dneska se mi Monďásek kráásně vykáknul i na lopatu,když viděl,že jdu sbírat.
My jsme jim trošíčku přístřešek zmenšili,je tam ohrada z trubek,do tý se narovnají velké balíky slámy a koníci můžou odežírat neustále.
To bude něco pro Morušku.
No právě, já když jsem ještě měla Sobeše doma,tak jsem taky chodila a obden sbírala bobky, je to chvilka a člověka to nezabije. A tady na statku mají mechanizaci,tak kdyby tam hrábli,tak mají za 10 minut hotovo,tak nevim na co čekaj, kor teď když je teplo a plno muší havěti.
O víkendu se k Evče zajedeme podívat a uvidíme :-) Se z toho už taky po.... hajtry někam stěhovat
Hehe to je sranda jak se placatí v tom přístřechu
No,to taky nechápu,že to nechávaj ten hnůj takhle tam nakopit a koně jsou v tom,to je jasný,že je tam moc much a všeho,přivázala bych tam toho člověka,co se o to stará a je za to zodpovědnej,na půl dne,aby ho tam trochu ta havěť taky ožrala,aby viděl,jak je těm koním...
No jo,Moruš vždycky si jde nejdřív do přístřechu stoupnout a pak tam začne klimbat a za chvíli se tam skácí.
To je úžasné! Nádhera, jak si tam hoví v tom písku! No to já bych taky neváhala a stěhovala radši do lepších podmínek. Betty s Bendou nás taky štvou, že neustále si ze stáje dělají hajzlík, jenomže to Usa doma taky. Ovšem ona si ve stáji chodí na jedno místo. Ovšem tam si vyprdnou všude a ještě když se dalo seno, tak Benda do něj hend šel nachcat, jen k němu holky sehnuly hlavy
. Ona ta stáj slouží zároveň jako přístřešek, na noc se koně nezavírají, a teď přes den, navíc jak je vedro, tak jsou tam zalezlí všichni tři a ovívají se ocasy
. A veškeré hobliny co tam jsou, tak prochčijou, pokadí a promíchají..no děs. Clověk se snaží kydat a druhý den je to zase maglajs
. A to si neumím představit tak 10 koní! Stačí ti tři!
Jinak mě štvou ty podlomy...Use se to na té noze úplně zanítilo, mažu jako šáílená kde čím a už jsem docela bezradná. Dneska měla i nateklou tu nožku a celé jsem ji to rozmáčela, sundala strupy, už ji to chudinku dost asi bolí a ještě jsem vyzkoušela něco a jak to nezabere, tak to prdím, volám veta, ať mi dá mast s atb. ....udělalo se ji to kdysi před pár roky, že ji tak zeštípaly nějaké mrchy, dostala se tam onfekce a léčila jsem to snad měsíc, mazala Betadinovou, zinkovou a nevím ještě jakou mastí, až nakonec přijel vet, dal mi speciální žlutou mast namíchanou v lékárně s Tetracyklinem myslím a byo to pryč za pár dní.
Holky my to o víkendu pojedeme okoukout a Aleš je taky pro stěhování,tak asi zas budeme putovat, ale co by jsme pro koně neudělali,že
Lucky kamarádce na podlomy zabrala mast od Effolu, vždycky jí to beru v equiservisu a chválí si to. Já jsem mazala tou obyčejnou bylinkovou bílou mastí a taky nám to zabralo.
To víš,že jo,Šárí,jděte raději hned
,protože jestli začali krmit 1 x denně,tak v zimě by Vám z těch koní chodily akorát kostry potažený kůží,
plus to pklesnivý seno,kdepák,pokud máš tu možnost za stejný peníze jít jinam,a nemáš to daleko,tak sbal fidlátka a jděte,na nic bych nečekala.
Lucí,to je dílo ty podlomy,jak se to Usiny drží dlouho,
nepomohlo by na ně ta fialka,ten Aureomycin či jak se to jmenuje?
ahojky kochandy,
tak jsem opět po dlouhé době našla chvilenku napísat vám.....
jsem poslední dobou jak mimoň
minulý týden jsem sotva lezla, hrozně mě bolely záda a tento týden projistotu opět hrozná rýma spojená s alergickou a já neslyším na pravé ucho...děs......
jinak u nás počasí pěkně na prd....pařáky a dusno....ze soboty na neděli začala ráno ve 4 hrozná bouřka a já se modlila aby ráno nevolal Vašek že jsou koně pryč.....protže ted když to jde jsou "imrvére" venku nonstop......ufff nevolal a pak odpoledne když jsem přišla tak říkal že byl na ně kouknout a koníci spokojení hlavy nahoru a užívali si ten slejvák, pak se popásali, žádný panický úprky v neděli v noci znova....jenže kdyby se alespoň ten vzduch pročistil...vůbec...ráno zase dusno jak prádelně.....grrrrr
Jaruško, opět chválim fotečky a malou Jarušku za její snad nevyčerpatelnou energii
Šaríí, asi bych taky neváhala a kdybych měla možnost mít koníky v lepším šla bych hned.....jinak pěkné fotečky ze závodů, jste šikulky.....prostě i když ne vítězové, ale u mě máte velkou mašli za odvahu..první závody jsou první závody
konečně se mi podařilo taky vyfotit nějakou tu šklebůzu
Vše nejlepší,hodně zdraví,štěstí,lásky a radosti s koníky našim oběma Markétkám přejí obě Jarči.
Markét,Roza se šklebí kráásně,moc jí to sluší.
My se byly s Járou zase kochat.
Tady Jára slyšela,že má Monďásek v kopýtku kamínek,tak jsem jí podala kopyťák .
Tady se Jarče naskočit z lavičky moc nepovedlo
,přestože Monďásek stál jak sloup.
Když ona se furt hihňá....
A tady už jsme u rybníka,ale kdyby nás býval někdo pozoroval,tak by se asi dost nachechtal,my tam přijeli,počasí nic moc,mračilo se to,tak jsme se nemohly rozhodnout,jestli odsedlávat nebo ne,protože se odzádu to fakt mračilo a dost fučelo.Tak po chvíli jsme se rozhodli,že odsedláme,tak jsme odsedlaly,a začalo dost foukat,tak jsme zase nasedlaly,
a šly jsme s koníkama jenom aby se napili.No oni se napili a chvíli tam stáli,mezitím se to rozfoukalo a bylo vidět,že bouřka šla jinudy
,tak jsme hned zase odsedlaly
a vrhli se do vody.
Monďáska kam člověk postaví,tam ho taky za chvíli najde,a platí to i ve vodě,akorát tam mušíme hlídat,aby nám tam opravdu neusnul.
Koníci v sušárně,ani je nedržíme,oni nikam neprchají a popocházejí si hezky pomalu,kam potřebujou.
Někdo přijíždí na kolech,tak Monďásek to muší pořádně pohledem prozkoumat.
Jaruško, moc vám oběma děkuji za přáníčko....a za kytišku
Jaru, co já bych dala za to jezdit s váma Jaruškama na vyjížďku....vždy se těma tvýma fotečkama kochám a kochám.....
tak u nás opět luxusní bouřička.....ale byla teda krásná...opravdu ty blesky krásně bičovali nebe....nahání to hrůzu, ale zároveň je to fascinující...
Rozárka si letí pro mrkvičku
Jaru, to máš pravdu je to daleko....zatím ještě nejezdila, byla ted marod....hodně trpí na záněty spodku....a to má pak na dlouhý lokte.....
tenhle brouček nán spadl do základů na pergolu...bobek malej....ale jak na mě pak vrčel když jsem ho tahala
Jaru to je smutný s těma kočičákama ,ale člověk nenadělá nic.
Včera u nás byl vetka Klementová a holky představte si,že ta Miuna ty střečky fakt měla, tak nám má ještě dneska přivíst nějakou pastu. Pak nám ještě dala nějakou vodičku na ty její štípance od much a to byl vítr v peněžence ,ale co by člověk pro ty hajtry neudělal že
Taky jsme včera ve stáji měli mvdr. Siatla, koukal Betmíšovi na tan kohoutek co mu dodělal jeho s prominutím hovadský majitel, nevipadá to vůbec dobře, mluvilo se i o uspání holky to je hrozný jak se někdo dokáže chovat ke koni a zrovna tohle je takový úžasný zvíře
Jé já myslela,že jsem vám to sem psala, ale to jsem psala asi jen Marketce. No Betmíšův majitel je typický víkendový kowboj, všechno to začalo nějak v květnu. Pujčil koně jednomu klukovi, který s ním jel 50 60 km na nepadnoucím west. sedle. Kůň se vrátil s totálně servaným kohoutkem,bolavejma zádama a nohama jak báně. Začalo se s léčbou, majiteli bylo výrazně řečeno,že kůň se má do konce prázdnin pustit na pastvinu aby se mu vše zahojilo a dal se dohromady. Jenže milý majitel to zřejmě nějak nevydržel a ve fázi, kdy už jsme všichni říkali,jak se to Betmíšovi všechno dobře hojí, vytáhl koně ven 1 den 2,5 hodiny,kůň se vtálil uhnanej a další den se po celém dnu vrátil s opět servaným kohoutkem. Takže nastal kolotoč znovu léčení, tentokrát se už mluvilo,že by se mu z toho mohl udělat píštěl a nevím co ještě, pořád se to nehojilo,tak se pozval Saitl s ultrazvukem a ten řekl,že už to vypadá hodně špatně, že se bojí,že se to koníkovi začne vrážed do krku a může to jít ještě dál plac1#
Šaríí, tak to je teda fakt hrůza chudák koník...majitel je teda opravdu pěkný kus DEBILA s odpuštěním.......takovýhle lidi opravdu miluji....grrrrr
držím koníčkovi moc pěstičky....teda pokud to má vůbec cenu, když je majitel takový ***** pokud i když se mu to zahojí se k němu bude dál chovat takto, tak bude koník dál trpět a trpět...ach jooooo
a je Miuška v pořádku??? má jen ty stroupky???
spící Rozíí
člověk, kterej s klidem půjčí koně a nechá ho takhle zrasovat má smůlu, ale že ho ještě sám dorazí, to by potřeboval nakopat ani ne do prdele, ale kousek vedle
já byla před pár dny s holkama v rohoznici na jízdárně a tam terka jezdila na kobyle s vysokým kohoutkem. to jsem opravdu žasla, že není sedřená tam se majitelka fakt stará
a já mám na zimu vystaráno a na mojí louce se můžou koně pást
stejně ještě nemám posekáno
To já jsem bez sena, pán co mi to vozí posekal a všechno mu prolilo a shnilo . Takže buď se podaří druhé seno, nebo budu někde shánět, bohužel asi ty pitomé velké balíky. Ten můj pán mi suší ty malé.
Jůů...zrovna tady začal super slejvák, koním bude fakt. Několik dní jsou nasáčkovaní ve stáji a mlátí ocasy kolem sebe, aby odradili hovada a mouchy. Use se strašně špatně v tom dusnu dýchá, dneska jsem v půlce cesty uvažovala, jestli ji nevzít zpátky, ale nakonec jsem ji tam dala. No a jak teď začalo pršet, tak jsou urščitě na pastvině venku a pasou se. V tomhle hovada nelítají
.
Byla jsem se psy plavat ve splavu a užili jsme si to úúúžasné. Kluci jsou kaput, chrápou na zahradě..teda teď zalezli před deštěm..a jsou děsně spokojení a je jim fajn.
Toho majitele nebohého koníky byl taky nechala jít 50-60km v mepadnoucím oblečení a botách,a by se sedřel do masa a věděl vo co go.... nemám slov. Tyhle lidi bych střílela...hlavně že si říkají "milovníci koní".......
Holky,konečně máme sedlooo!!!
Sice jsme si pro něj museli dojet,ale to nevadí,cestou jsme se stavili v Jenči pro péra do obracáku a nože do sekačky,
to už bylo taky potřeba.
Ivčo,Ty se máš,taková zásoba,
to by Moruš pukla,hihi.
Náš Feldon taky přišel jednou z výběhu a měl orvanej kohoutek,jak se válel,tak se navalil asi na nějákej šutřík a slouplo se mu to do krve
,tak jsme měsíc nejezdili,jen do zahrad bez sedla,na něm se dalo
,on byl v klidu i v poli cválajících koní se nechal udržet na vařený nudli,
a pak už jsme si koníky s Oldou vymněnili,Olda si vzal Pierota a já mu sebrala Feldona a dali jsme mu ušít westernový sedlo.
Tak to gratuluji k sedlu! Ale stejně je to nehoráznost, co?
Tady je konečně zataženo a faaakt prší po pár dnech, takže koně jsou určitě spokojení a pasou se bez náletů hmyzáků..... Já těch hmyzáků doma moc nemám, ale fakt je, že jak usu odvedu na louky ke koním, tak to BYLO NĚKDE HNUSNÉ........
Díky
,no,ta čekací doba byla fakt dlouhá.
Snad už bude konečně pasovat,bo by mě už kleplo.
Ale já bych mohla bejt veterinářem.
Teda kdyby všichni koně byli tak hodní,jako Legišek.
Akorát se mi pak řítil do tý misky,ve který jsem přinesla pečivo,ale to už měli koně a v misce byl obal od jehly a ta flaštička,co je v ní ta vakcína,tak ho odháním,aby se nepustil i do toho,jak byl při chuti.
http://www.youtube.com/watch?v=o2Iju44KP_c
Viď,asi ani neměl tušení,že do něj cosi bodám,a nadvakrát,napoprvý se mi jehla nepovedla zapíchnout,
chudáka ho takhle mučím a on o tom nemá ani ponětí.
Fotička sedla není,Ivčo,
Jára dnes opět prohlásila,že nechce žádnýho koně vidět aspoň 3 dny
,takže zítra určitě osedlá a pojezdí.
Dneska prý dostala na tréninku dost zabrat,tak byla fakt dost utahaná,ale plavit chtěla jít,
jenže je tu dost zima,tak jsme to odložily na zítra.
Soused mi nabídl, jestli nechci si posekat jeho menší políčko ovsa(nedozrálého)..Neváhala jsem a každý den k němu jezdím sekat. Prý počítal, že bude mít ovce, ale jaksi to nevyšlo, tak abych si to posekala. A to je žrádýlko pro koně. Ale dneska jsem byla nějaká sedřená a nechtělo se mi jít sekat ještě ovsík, tak ho hledal(na fotce) Ale snad mu stačí fůra trávy
Posledních 14 dní už je venku pořád a chci ho tam nechat i přes zimu. V době, co snad bude v testu mu postavím i přístřešek a bude určitě spokojenější, než trávit většinu dne v boxe...
Super jak se v tom prohrabuje. Je čím dál tím hezčí...bude z něj nádherný hřebec.
Usa byla celou noc zavřená ve stáji, čekali jsme hrůůzy a ono nic. Jen celou noc chcalo, ale žádná katastrofa se neděla. Stejně jako noc před tím, kdy jsem se sice moc nevyspala, protože ten vichr byl hnusný a burácel, ale to bylo vše...ani kapka nespadla.... Jinde po republice spoušt a tady nic moc teda..ne že bych tu spoušť chtěla tady...
Jé,ten Punťa je fakt krasavec,nemůžu se na něj vynadívat.
Mámo,nikam nepudeš!
Včera to dost fučelo,ale nebyla zima,ale plavit jsme nejely,s Pierotem jsme jeli takovej menší okruh a s Monďáskem pak o chlup větší okruh.
Tahle jabloň má jabka přímo v cestě,takže jsme s koníkama zastavili a koníci si trhali jabka ze stromu sami.
A tady je sedýlko,snad už to bude konečně ono,už na pohled bylo širší než to první,to první bylo úzké.
Monďásek se celou dobu tvářil naprosto spokojeně,
a i když Jára sesedla a pak nasedala,tak se ani nehlo,v tamtom úzkým sedle se nasedat nedalo,musela Jára nasednou vždycky jen z nějákýho vyvýšenýho místa.
Tady akorát se shrnula dečka,protože jsme nedotáhly sedlo tak,jak by mělo být utaženo,ale prostě tohle se musí teprve vychytat,a cestou jsme to opravily,aby se pod dečkou neutvořily faldy látky a Monďáska to netlačilo.
Tady už je to opraveno a pak už se tam ta dečka po dotažení sedla o dirku ani nehla.
Tady jsme našly strom obsypanej jabkama docela pěknejma u silnice,tak jsme je koníkům natrhaly a ti baštili,Moruš je vždycky jako moštárna.
Ahojky,
tady je hic! Závidím plavení :) koníci venku, ale vaření.
Můj výtvor z dnešního rána. Zítra se budu flákat na národní výstavě psů Mladá Boleslav.
Jé,Gábi,na fotičky se těším.
V pátek říkal Jančařík
,že máme jít k vodě,tak jsme šli.
Helčo,krásnej výtvor,to já to nemám kam takhle pověsit,ale mám nářadí hezky ve stodole narovnaný a běda,když mi někdo něco přendá,že to nemůžu najít.
Tady jsme přepadly dostavník s nanukama,pán byl moc hodný a dal nám jahodový nanuky z načatý krabice,ňam.....
Jely jsme se najíst do Královic,jenže jsme nevěděly,že se tam koná jakýsi mistrovský závod cyklistů,tudíž úvaziště se proměnilo v parkoviště a my mohly uvázat koníky jenom sem.
Tady už od hospody je to kousek k rybníku,tak jsme dojely na ohlávkách a koníci se krásně vyčvachtali.