Tak holky založím nové kochačky. Holky koukala jsem na stránky Lidlu a od 1. září tam bude akce na zvířata a mají tam krásnou podsedlovku za 149 Kč
http://lidl.cz/cps/rde/xchg/lidl_cz/hs.xsl/index_20055.htm
No,to já taky dávám deky na zem,jenže ten pes je jaksi větší a ty chlupy jsou zapíchaný na stropě toho kufru.
A jak jsou ty chlupy takový spíš kratší,tak vysavačem moc nešly,já měla kdysi takový váleček lepící,jenže jsme ho už asi vyplácali,protože ho nemůžu nikde najít
,a už ani nevím,kde jsem ho koupila,ten byl dobrej,na něj se ty chlupy lepily hezky a pak se to jen vyhodilo a bylo to.
No já zase právě bych letos klidně jela do Lysý,
je to o dost blíž a loni v těch Pardubicích taky těch stánků po čertech moc nebylo,
tam je jediná výhoda,že je tam dost různého programu a právě tam bývá i parkur,tam si dřepneš na tribůnu,kde se lidi moc netlačej a v klídku koukáš,já tu tlačenici teda taky moc nemusím,to se nemůže člověk dojít ani vyčůrat
,páč pak už si nedřepneš,zaručeně Ti tam dřepne někdo jinej.
A pak já mrňous přes ty davy lidu toho fakt moc nevidim.
Ale tak jednou za rok se i přemůžu a budu se hold mačkat,no...
Já bych asi kupovala jen nějaký rajtky, kdybych našla nějaký za rozumnou cenu i když to tak nějak nehoří. Koukala jsem na e-shop Dance and Jump a tam měli fakt moc pěkný rajtky a i za docela rozumný ceny,až mě to u nich překvapilo.
Ale asi by jsme tam chtěli koupit novou deku pod western, páč tu co má Mía už je taky taková opelchaná, ale zase jsem říkala,že třeba by jsme našli nějakou hezkou u vás na tom bazaru :-)
No,já jsem na tom stejně,Šárí,taky ty rajtky budu kupovat jen kdyby byly za dobrý peníze,ona nepotřebuje ani celokoženej sed už,sice v něm jezdí tréninky,ale všechny závody jezdí v těch tátovejch rajtkách,který mají jenom rajtfleky na kolenou,a právě si taky říkám,co kdyby byly nějáký rajtky takový na burze
,vypadá to,že burza bude 2.října,ale ještě to není na beton.
Minule tam přijuchala ženská s asi dvaceti rajtkama,a všechny byly fakt pěkný,a byly po pětistovce,
jenže tenkrát Jára zrovna měla dvoje nový.
Tak jsem zvědavá,kdy dorazej ty startovní čísla,mám je objednaný a paní mi říkala,že přijdou ve středu,tak jsem byla doma včera jako blbec,no samozřejmě čísla nikde
,tak do kdy budu čekat a mušet bejt doma.
já docela přemýšlím o těhlech
http://www.danceandjump.cz/eshop/vybaveni-pro-jezdce/rajtky-a-kalhoty/damske/rajtky-damske-harry-s-horse-1703.html
ty poslední,taková ta tmavá kostka,ty jsou moc pěkný
Jsem říkala,že když teď equiservis budou stěhovat za Prahu,tak pro nás bude lepší zajet se podívat do Dance and Jump
Ahojte Tak já včera přijela z dovolené od rodičů
Byla jsem tam od neděle. Punťu jsem měla sebou
Užili jsme si to, jak to šlo. Tedy až na přírodní živle..Zemětřesení a krupobití. Pořád se to tam otřásalo, až se rozhoupali lustry. No a ze středy na čtvrtek prošla vsí obrovská bouřka s kroupami velkými jako vajíčka. To bylo neštěstí. Naštěstí rodiče mají plastová okna, ostatním ve vsi to okna vymlátilo, že měli kroupy i v posteli... No ale střecha děravá, kytky se nezachránili žádné, dětské hračky úplně zničené, zahradní nábytek též a auta mají jak vlnitý plech s roubitými skly...No a já měla Punťu venku, když to přišlo, chudáček, bylo mi ho líto, ale jít ho někam zavřít nepřicházelo v úvahu, přišlo to tak rychle. Ale jakmile to polevilo, volala jsem kamarádce a ta přijela a poskytla mi ustájení. Nešla elektrika. Kamarádce utekli koně, sundalo jí to střechu(taškovou) úplně. No hrůza!
No a dneska v noci bylo takové zemětřesení, že mě to vzbudilo, protože nadskočila postel. Chlap, ten říkal, že slyšel jak skočila i lednice. Ani jsem už nemohla usnout. Sem zvědavá, kolik tohle mělo. Co jsem zatím našla, tak ohnisko v Německu-pár km od nás-mělo 4...
Jinak prosím, kdo mě mají na Facebooku v přátelých, raději si mě smažte, něco mi napadlo účet, tak ho ruším. Budu si dělat nový, tak vás pak zažádám znova
Ivčo,to je super,že Baruška už je členem stáda,to se mi vždycky taky hrozně uleví,když milostpán žlutej vezme novýho koníka na milost,a teď si kolikrát říkám-vidíš,blbče,nemusel jsi bejt na toho Monďáska tak hnusnej,on si to pamatuje a dneska,když se chce Pierot o Mondína podrbat,tak Monďásek mu nedrží,
raději zavčasu odchází.
Teda Míšo,to je opravdu Sodoma Gomora,
něco takovýho bych nechtěla nikdy zažít,
doufám,že ty koníci,co utekli,už jsou zase doma a jsou v pořádku.
Je to fakt děs Koně se vrátili sami, je to stádo o 7 koních, naštěstí
Tohle nikomu nepřeju, snad nikdo nemusel být v tomhle venku
Na Punťu jsem mohla akorát koukat z okna, chudák, když to zkončilo, hnedka jsem běžela za ním, klepal se, dupal, byl fakt nervózní. Taky jich schytal
Jinak to zemětřesení dneska v noci mělo ty 4
Jo,a už mám novej foťák,je to sice taková plečka,
ale na ty moje fotky to stačí
,byla potřeba důležitější věc pro Jarču
,tak já se musela v nárocích na foťák uskrovnit.
Ale co by člověk pro to dítko neudělal,že...
Tady je ten sprasenej Pierot,ale bude mi chvilku trvat,než to všecko vyšteluju,aby to bylo podle mých představ.
Naštěstí nemagořil, jen se snažil nějak natočit, aby to do něj nepralo. Pod stromy nezalezl, asi tušil, že je to nebezpečnější, než stát na volném prostranství. Po pravdě v jednu chvíli jsem myslela, že je po koni Blesk práskl přímo na zahradu. Úplně mě to oslnilo, jako kdybych koukala, když se svařuje... Ani jsem se nechtěla znova podívat na Punťu, říkala jsem si, že tohle nemohl přežít...Naštěstí to přežil
Fakt jak z hororu
Ještě k těm škodám..Tady se teprve začalo sklízet obilí. Mají sklizeno jen 20% úrody, zbytek je zničený. Pojištěn měli jen mák, obilí žádné.Nic se sklidit už nedá, všechno leží vytlučené...
S tím zemětřesením není taky o co stát. Nejdřív jsem se smála mojí mamce, ta si šla postavit stan, že v baráku nebude, připravila nejnutnější v případě evakuace. Ale po dnešní noci nad tím taky uvažuju. Když semnou nadskočila postel, to bylo hrozný. Když stojíš venku, tak necítíš otřes, jen hučení ze země. A na druhou stranu čím výš seš v baráku, tím je otřes znatelnější
Víš kdo olbuje moje známý jak je dokonalej a užasnej veterinář? MVDr Stehl.....k prej jezdí na kontroly k týranejm koním.
Chápeš? Nikdy nezapomenu jak jsme dny a noci bojovali o život maličké Free Osteo, skoro zemřela na podchlazení a podvýživu. Zavšivená až hrůza no a pak dala derby vítěze. Málem ji utýral pan doktor. A oni mi to nevěří
Bylo mi nablití věř mi. Nedokážu jim vysvětlit co je to za lidskou zrůdu. Obávám se že to budou muset poznat sami což je ta horší varianta. Přestěhoval se (spíš ukryl) prý na důchod k nim do takové mini vesničky a ustájil si u nich prý dvouletého klusáka nevím co je to za koně jen jsem ještě ted v šoku. Zajímalo by mě kde jsou ty všichni chudáci z Lán ............. stačilo mi
Teda Ivčo,ty koně tam,jak jsi koupila Barču,hrůůůza,
já nevím,proč má někdo tolik koní a nedokáže se o ně postarat.
Pierot včera trošíčku poskákal....
A pak šel s náma vykrokovat do zahrad,přijela zase ta holčina s tetou,
tak jsme jí vzaly ven.
To je paráda,když už zase můžu fotit.
Akorát to mám nějáký širokohúúúhlý,
ale já na to přijdu,proč to mám tak roztažený.
Baruška je hrozně šikovná
a opravdu se snaží věci dělat tak,jak se jí řekne,když jí řekneme,že má mít paty dole,tak ona je tam opravdu má,to je lepší mít ty děti,ony se opravdu snažej,kdežto dospělí,ty když mají zapracovat sami na sobě a změnit letitej zvyk,tak to není na moje nervy.
Jé holky já jsem před pár roky do toho Hrubého Jeseníku chtěla chodit jezdit, ale nakonec jsem se na to vyprdla, ale co koukám na bazoši,tak pořád prodávají plno koní, si až říkám, kam to tam nacpali, pamatuju si,že nějaké maličké stáje měli přímo doma.
Jaru,tak to holčina musela být nadšená viď,že jste ji vzali ven. Já včera zas měla na vožení tu maličkou holčinu co je u nás u babičky, minule se jí procházka v lese líbila, tak už včera přišla v rajtkách, a měla už i helmu na koně. Její taťka říkal,že byli nakupovat v Dance and Jump a že tam teď mají veliký slevy Tak jsem ji vzala do kruhovky na Sobíka, tak nějak jsem jí učila dobře seděla a dělala takový ty cviky na rovnováhu, ale na ´´velký koně´´ je fakt hodně maličká, tak jsem raději dala taťkovi kontak na Míšu, ta má i poničku a myslím,že holčina se na ní naučí líp jezdit než na Sobíkovi, páč přeci jen na něm ještě měla strach, tak si myslím,že na poníkovi získá takovou tu jistotu
Jinak jsme v pátek byli plavit, voda byla ještě v 7 večer jako kafe, že jsem neodolala a vymáchala se taky. Hodím pár fotek, ale bohužel jak je to v lese tak už bylo docela tma,ale aspoň něco
Jééé,Šárí,to jste si krááásně užili koupáníčko,
máte náádhernej rybníček,
jejda,já už se mooc těším do toho našeho.
No to víš,že Barča byla šťastná jako bleška,když jsme jí zase vzaly ven,je fakt docela šikovná a je vděčná za každou chviličku s koníkama.
Dala bych sem fotky,ale něják to stávkuje.
Emilly je oddílová kolegyně Jarči,tak u nás spí,dneska odjíždí,ale jinak si to tady holky docela užily.
Předevčírem jsme byly venku a včéra céélej den na závodech.
Přes Mozzilu mi to nejde,jen přes Explorer.
No a tady už je včerejší Jára a Pižďuch,jela svoje první životní ofíky,
první soutěž jela jako děti do 14 let,to jich tam bylo sice jen 5,
ale Jára pátá nebyla,byla druháááá.
Chvilička soustředění.
Byly to Židovice,náádherný parkur,perfektní údržba,ale vracely jsme se domů ve 3/4 na 10 v noci,
bylo strašně moc soutěřžících,v té jedné soutěži bylo přihlášeno asi 75 jezdců,a pak ještě následovala další soutěž,ve které bylo těch dvojic přes 40 a pak se rozeskakovalo,to už se opravdu skoro šeřilo.
Ale byl to náádherně prožitý den.
bospor
napsal(a):
http://www.bospor.estranky.cz/clanky/co-je-noveho/seznamte-se-s-barbarou.html?ref=nf
Omlouvám se, že k Vám vstupuji, ale Ivy stáj oné slečny z Nymburka jsem též viděla na živo před nějakým časem, nazvala jsem to koňským kocentrákem, každý kůň co se od nich dostane má štestí...bída děs...udělala jsi dobře díky za tvůj dobrý skutek...
Díky moc,Šárí,
no Jára válela jenom v tom prvním parkuru,
pak v tom druhým už usnula,jak se tak říká,koník skákal jako z partesu,tak Jára si myslela,že takhle hezky bude skákat pořád a na poslední překážce před druhou fází nepobídla
,a už to bylo,Pižďuch prostě bez pobídek neskáče.
Ale i tak to bylo hezky zajetý,
to jsou všechno zkušenosti,
já to natáčela,ale jsem tak blbá,jak mám ten novej foťák,tak jsem něják blbě vypla kameru a ono se to točilo pořád dál,takový kráásný nebe tam mám a mravence a chodníky....
Tak to sem ani nebudu dávat.
Tady už je zase Baruška,je hrozně moc šikovná
,fakt má na ježdění nadání
,Jára jí hezky vysvětlila,jak se kluše,i předvedla,a Barča jedno jediný kolečko se tam tak něják s tím hádala,ale do druhého kolečka už vysedávala.
Tady dělá roznožku na rozcvičení.
Tady jediný video,který se mi povedlo hezky natočit,je čestný kolo.
http://www.youtube.com/watch?v=rHS_HoRWZmA
A tady je ta uspaná Jarča,
ale to nevadí,stane se
,příště to bude určitě lepší.
http://youtu.be/LqSZxuKWb6M
Včera Jára blbla s Pierotem ve výběhu,a dneska jsme si byly užít poslední den prázdnin,
strašně rychle to uteklo.
Tady Jára drží koníky a já se jdu zeptat,zda smíme s nima do parku,který náleží k hospůdce.Byly jsme velmi mile přijaty a hned obslouženy.
Tady si posledního dne prázdnin užili i koníci,co se do nich vešlo
,Monďásek byl i odužděn,aby se toho do něj vešlo co nejvíc.
tak a je po prázdninách za chvíli budou vánoce a pak hned zase prázdniny
barča se snaží všechno dohonit
Ahojky po dlouhé době, nejak nebyl časík, ale vžýdycky tady juknu.
ty kroupy docela síla. tady žádná hrůza nebyla, všude strašné předpovědi a u nás to vždy vypadalo, že budou padat trakaře a pak nic.
Jinak s Usou jsme byla plavit v sobotu poprvé a naposledy po dvou letech..byla skvělá, zaplavala si se mnou v řece, vypelichala v těch horkách skoro donaha, ale v neděli se ochladilo a holčí nasazuje rapidním tempem kožich
Předvčerem jsme se byli projít do pískoven a udělaly si hezkou vycházku. Šly se mnou holky s Betty a Bendou, pojezdily si bez sedla, Usinka byla skvělá. Cestou domů jsem si pak na ni sedla a jela jen na parelce a holčí byla suprová, jakoby včera jezdila na jízdárně drezuru :-D Byla moc hodná a domů mě dovezla.
Jinak nožičky přes noc ještě trochu otákají, ale podlomy máme skoro pryč. na pravé nožce trochu jsou ještě stroupky, ale mažu a mažu a levá noha je skoro úplně vyhojená.
jo a našli jsme včera video z Krajské výstavy v Ostravě, jak Fabby vyhrál Krajského vítěze ....a tady soutěží všichni vítězové psi o nej psa, tak Fabby se dostal mezi 5 nej, ale u Havelky mi bylo jasné, že nám to nedá...upřímně jsem se divila, že nás vůbec vybral..... (antipatie )
http://www.youtube.com/watch?v=LD9nACSg_DI
Barča bude za měsíc jako koule,hihi,když má pastvu,
ale ti poníci jsou prostě takový.
Já zase mám radši,když vidím,že koník vypadá dobře,než když do toho člověk rve všechno možný a stejně tomu koukaj žebra
,pak aspoň,když jde člověk s tím koněm na vandr,kde ty koně shoděj,tak mi nepřijde domů kostra,ale pěkně vypadající kůň
,shodí jen to sádlo,a Moruš ho má druhej den doma zase hned zpátky.
Jo,myslím,že tu paní z toho Nymburka už jsme tu jednou řešily,ach jo
.Tady je taky pár takových jedinců,to člověk úplně žasne,čeho jsou schopni,
ale to je ve všech odvětvích lidského konání vždycky někdo takový.
Jára má pěkný fotky u tohoto mladého muže,fotí moc hezky.
http://tota.nipax.cz/foto/
Tady to vypadá,že Jára už letí,ale nespadla,
sice nechápu,jak to udělala,
ale prostě nespadla.
http://tota.nipax.cz/foto/
Lucí,naše koně už mají taky zimní kožíšek,
Moruš si toho letního kožíšku užije tak 3 měsíce,pak už začátkem září mívá letní chlupy pryč a má takový hustý kožich,sice ještě ty chlupy nejsou dlouhý,ale už je vidět,že je to zimní kožuch.
Ale nevím,jestli se letos taky půjdeme ještě vykoupat,už to nemůže bejt teplý ta voda
,když je ráno taková kosa.
Jedině že bych stála na břehu a Moruš tam pošlu na dlouhým vodítku,ať si tam jde zařádit sama
,ale já tam už asi nevlezu do tý ledárny.
Teda ta Jarča je šikovná. Ale ty parkury jsou stejně děsně nebezpečné právě těmi pády do překážek.... ale ty mladé holčiny to většinou nejvíc baví.
Usa je u koní, Benda má plastový náhubek už na pasení, takže má utrup s prokousáváním nbáhubků a žraním ve velkém..chodí a uždibuje...aaaaa hubne. Holky jezdí a Bendulka se má čile k světu a Betty je osvalená a krásná.
Jen tak Usinka ....
No právě,Lucí,taky se bojím,aby se tam něják nepomlátila.#premyslim
Ta jedna holčina tam spadla tak srandovně,že úplně přelítla na druhou stranu,ale čistě,
ani se překážky nedotkla,
naštěstí se jí nic nestalo
,ale byl to docela prudkej let.
No jo,Bendíka je mi líto,jenže on by byl tlustej,viď,
tak ten náhubek je pro něj lepší,že nemůže tak žrát plnou hubou,ale jen trochu.To by Moruš asi taky mušela nosit košík,protože ta je to samý,ta by se zchvátila,minule,jak tu byl Petr,tak koukal na koně,že měli všichni proužeček na kopytě a když to změřil,tak říkal-začátek března,a já jsem říkala-to začala růst tráva a jak furt pršelo,tak jí bylo dost a hned se to na těch kopytech projeví,a to jsou jenom na hektaru,to nevím,co by dělali,kdyby byli třeba na pětihektarový pastvině a žrali od rána do večera.
Ale jako naštěstí to bylo jen chvilku a koníci choděj dobře,Moruš teda někdy až moc,občas mi fakt vrtá hlavou,jestli opravdu není křížená s plňasem.
stavili jsme se na oběd. drahej, ale nebyl k sežrání a rádi nás uvitali
Ivčo,hezký,
my jsme si tůdle daly s Járou taky oběd v hospodě ve Slaným,a nemohly jsme to skoro sníst,Jarčinu půlku porce snědl Fous.
Na Pierotovi se zezačátku bála
,ale pak po chvilce zjistila,že nemá čeho
,tak se uvolnila a byla suprová.
Máme kráásnýho šimlíčka.
Přišly fotky Legiška,je vidět,že se tam má skvěle
,ale ty fotky sem dávat nebudu,dám sem,až co nafotím já,až tam pojedeme.
Jo,a přejmenovali ho na Montyho,
ale to je fuk,
hlavně,že se má dobře.
Ahojky. Dlouho jsem se neozvala, ale sleduji to tady. Usa nic moc, kašlavá pořád, ale ještě teď nějaké problémy v rodině..děs.
Jinak jsem dneska je docela hnusně, Usu jsem hodila ke koním, ale už poprchává a asi pro ni zajdu, protože jedeme pak do Ostravy a kdo ví kdy se vrátíme a nechci, aby marod moknul někde
Jo a posledně jsem fotila holky na koních, tak můžete juknout, jak dobře teď vypadá benda s Betynkou. Betty má nové sedlo, které konečně padne. Bendulka má plastový náhubek, takže shazuje kila , už ho neprokouše, má v něm dírky, tak něco požužlá a přes noc jsou v malém výběhu, tak je pidi tráva a nějaké seno, tak celý den a noc baští po troškách a kilíčka jsdou dolů. Holky jezdí a koně mají dobrou kondičku.... http://luciekolatorova.rajce.idnes.cz/Benda_a_Betty_na_louce-29.8.2011/
No,není tu moc co sledovat,něják není nálada po včerejší tragické události našich hokejistů,
brečeli jsme včera celá rodina
,fakt strašný,na tohle opravdu nejsou slova,
jen slzy a bezmoc....
Na fotičky určitě juknu,tady je taky ošklivě,od rána tu taky poprchává a duje vichr,hnus fialovej.
Je to strašná tragédie, taky jsme z toho v šoku. Ale zase na druhé straně jsem říkala...kolik lidí zahyne denně v autech a chudáci rodinní příslušníci to jen ví a nikdo se tím moc nezabývá. To letadlo je vždycky blbé s tím, že najednou někde spadne víc lidí. Ale kolikrát stejný počet umře za den někde na silnicích..... ...jak včera říkali ve zprávách, že letuška, která s nimi letěla se zrovna chuděra vrátila ze svatební cesty a sama vždy říkala, že je to nejbezpečnější způsob cestování, což vlastně měla chuděra pravdu, jenm zrovna ona spadla i s letadlem....
jinak já se dneska moc nevyspala, v noci tady byla děsná bouřka a slejvák hlavně a bušilo mi to do oken a do střechy, že jsem se neustále budila. Ale teď už to vypadá lépe a asi bude dneska polojasno.
No jo,to máš pravdu,jenže většina národa ten hokej prožívá naplno a hokej vždycky ty lidi dokázal dát dohromady,a tak když se pak něco takovýho stane,že odejdou 3 vynikající hráči
,tak je to dost rána.
Bouřka u Vás byla,joo?Tady né,tady je docela hezky,sice už se asi zase dlouho nezbavíme toho větru,ale neprší a je i teplo
,já šla sbírat bobky a vzala jsem si mikinu,ale hned jsem jí zase sundavala,bylo mi vedro.
Víkend má být taky snad pěknej,tak uvidíme.
No jo, u nás lilo celou noc děsně a já dneska konečně vyspala. Dvě noci za sebou jsem spala fakt útržkovitě. Jednu noc to nějak nešlo a včera v noci ten slejvák..tak jsem dnes chrápala jako mrtvola.
Jinak s tím hokejem máš pravdu, my to taky vždycky žereme a fakt je to strašná tragédie.
Já dělala včera velké strouhání, brala jsme si ke koním všechno nářadí a Beníčkovi zase pořádně upravila kopýtka. Ty svácené proužky už se mu dost posunuly doprostřed a má ta kopýtka docela oškivá teď, jak je to uprostřed zalomené, ale hlavní je, že kosti nerotovaly a že to odroste a poník běhá jako čečetka. I po tom vystrouhání klusal v pohodě a to jsem mu dost snížila zase patky..postupně mu je dávám dolů, měl hodně vysoké patky, ale má krásné široké střely a kopýtka budou v pohodě. Hodně už zhubnul, holky jezdí, přes den má náhubek a je v pohodě.
Bettynka taky potřebuje udělat kopýtka, ale včera už bych ji nezvládla, takže snad dneska nebo zítra. Včera jsem si ještě trochu sjela Usu, ale ta má kopýtka teď hodně pravidelně upravována, takže jsem ji jen poupravila nerovnosti a tak. Takže otázka 5-ti minut
Taky jsem se včera byla ještě s holčí projít a v lesíku jsem si na ni vylezla a kolem řeky se projela bez sedla a holčí byla skvělá. Potkávaly jsme srnečky..krása
Taky jsem před pár dny ještě fotila pesany v řece, tak sem něco hodím
Lucí,nádherný fotky,jak se klucí vyžívají v tý ledový vodě,hihi,
ale jim to nevadí.
Jo,taky občas tady potkáváme srnky,když jedeme s koníkama,a docela jsme vždycky unešený z toho,jak ty srnky si nechají ty koně přijít až na docela blízko,někdy doslova na pár metrů,když nemluvíme,tak si vždycky zblízka prohlídneme tu krásnou a ladnou srnečku.
Včerejšek u nás začal tím,že Jára dala do dřezu hrneček od kakaa,který ráno vypila,jenže neviděla,že ho pokládá na skleničku,a milá sklenička se rozpadla na snad tisíc střepů,
tak jsem říkala-dneska to hezky začíná a mohlo by to i něco znamenat.
Ofika závody ve Staré Boleslavi,Jára tam byla přihlášená zase do té kategorie dětí do 14 let,tak nejdřív tam bylo přihlášených 7 startujících,nakonec tam byli jenom 4.
Bylo to zase na limitovaný čas 90,
a jediný Pižďuch s Járou to zajeli čistě.
A tady už se radujeme z první žluté mašličky vůbec,
sice to nebylo z moc startujících,
ale ta Jára za to nemohla a v den jejích třináctých narozenin
to byl opravdu krásný dárek.
Druhou soutěž už mohli jet bez sak,tak Jára toho využila,bylo opravdu teplo.
Jelo se dvoufázové skákání 100/110,a Pižďuch bohužel asi na čtvrté překážce shodil přední nohou,
takže dál nejeli,ale přesto jeli krásně
,to se prostě stane,že to spadne,nedá se nic dělat,příště se to určitě povede bez shození.
Ale i tak si to Jára s Pižďuchem užili a vo tom to je.
Ivčo,Jára moc a moc děkuje,
no to vííš,že si to užila,určitě si to tajně přála si mašličku ze závodů v den narozenin přivézt,
ale že to bude žlutá,tomu pak chuděra nemohla uvěřit,byla tak šťastná,když jí vyhlásili jako vítězku,to byla krása.
Sranda byla,jak ten moderátor,co to tam vyhlašoval,tak špatně četl a místo oddíl Černuc tak četl oddíl ČEMUC,
a Jára říkala-já je ještě naučím to správně vyslovovat jednou.
Tak to se mi moc líbilo,že chce,aby se neustále zlepšovala.