Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.10.2011 20:15
sabina

XXX.XXX.60.81

Hezký den...

Tak mě tak napadlo, je tady někdo, kdo má koně a chová i argentinské dogy? Jak to psiska zvládají?

8.10.2011 07:36
makki

XXX.XXX.54.42

Řekla bych, že každý pes se chová u koní tak, jak je naučen. Pravda, některá plemena k tomu mají historicky blíže, než jiná. Moje švýcarské salašandy měly také z počátku tendence naše koně pást. Ale časem se uklidnily. Čím je argentinská doga zvláštní? Nebo lépe z čeho máte u tohoto plemena ve vztahu ke koním obavu?

8.10.2011 08:51
sabina

XXX.XXX.60.81

makki napsal(a):
Řekla bych, že každý pes se chová u koní tak, jak je naučen. Pravda, některá plemena k tomu mají historicky blíže, než jiná. Moje švýcarské salašandy měly také z počátku tendence naše koně pást. Ale časem se uklidnily. Čím je argentinská doga zvláštní? Nebo lépe z čeho máte u tohoto plemena ve vztahu ke koním obavu?

Tak celkově mě zajímá, jestli ji někdo nemá u koní. Jestli ji bere s sebou na vyjížďky, nebo jak spolehlivý jsou. Byli to psi určení na lov div. prasat i pum v argentině - jejich domovině..tak právě přemýšlím jak moc se tenhle pud podařil potlačit či ne.

Určitě je to o výchově, ale jsou vyskytnou se problém může, proto chci slyšet něco z praxe, než knížek.

12.10.2011 13:16
erzikac

XXX.XXX.52.22

Znám dva lidi, kteří mají argentinu, oba fenky. Obě chodí na vyjížďky, ani jedna nemá problémy s koňmi.

Přidejte reakci

Přidat smajlík