Zdravím,
máte někdo tento poprsní postroj na svého poníka?
http://www.zooprodukt.com/show_img.php?zbozi_detail=42470&set_lang=CZ
Je mi jasné, že za tuto cenu to bude aušus, ale na tahání sáněk s dětmi a nějaký ten velmi lehtý tah by to mohlo stačit...? A jestli ho někdo má, na jak velkého poníka je šitý?
Budu ráda, když budete psát zkušenosti s poníky v poprsních postrojích, ocením fotky. Díky
Já jsem si nedávno koupila přes inzerát tenhle postroj. Je kvalitní a krásný
Je moc hezký a vypadá jako kvalitní práce. Mohl by mi někdo poradit, jak začít s taháním? Kobylka je zatahaná, ale já nemám príliš mnoho zkušeností a nerada bych něco pokazila. Mám začít třeba nejdříve v ohradě s nastrojeným koněm ale bez zátěže a až si budu 100% jistá že chápe a ví, co se po ní chce tak začít zapřihat pneumatiku, lehkou kládu, potom pomalu přistavovat k oji...? Díky za rady :-)
Nejlepší je jít se někam podívat nebo nejlépe si to vyzkoušet. Pokud je kobylka zatahaná, tak by se nevhodným přístupem asi zmátla. Já, když jsem začala uvažovat o tahání, tak jsem si zajela k panu Hajtmarovi na celý den, ukázal mi postrojování, zapřahání, vyzkoušela jsem si to s jeho koněm. No a pak jsme začali s naším koníkem pracovat, ale on nikdy netahal, takže tam to bylo trošku jiné. Tahal kládu, pak vozík když jsme jezdili na trávu. Když si zvykl, tak dostal kočár, ale i tohle první zapřažení jsem si nechala ukázat, abych něco nezvoslila. Takže jsme se pomalými kroky k tomu tahání propracovali.
Tak na tom vyzkoušení se určitě s někým známým domluvím. Zkusit si to na zkušeném koníkovi a ještě třeba domluvit někoho znalého, aby mi to pak ukázal i na mojí kobylce, to by bylo určitě nejlepší. A co všechno s poníky taháte? Využíváte je jen tak pro zábavu, nebo i třeba pomáhají? (dovést trávu, odvést hnůj...) ?
poníky můžeš klidně použít na práci jen stačí přemýšlet. je snad jasný, že mu nemůžeš naložit jako velkýmu koni
tihle například odvozí hnuj a ve třech nakulí balík sena na vůz a odvezou domů
Dobrý den,
ja jsem si kupovala poprsní postroj na 3x. První co jsem měla nam byl veliky. Začínala jsem jako samouk. A neměla jsem problém, ale dlouho pred tím predhazela prace s poníkem ze zeme aby uměl hlasové pomucky a vyplatilo se.
První postroj stary ale cena 2 tis.
Druhý, byl jeste vetsí, ale kvalitnejší , pohlednější.
cena taky 4 000 kč
No a poslední je super, libi se mi, poníkovi sedí.
Cena tedy 5 tis. ale jsem spokojená. V lete tahame sulku a v zime taha sanky.
Který mate na mysli?
Dovažím věci z nemecka, takze tam odtud.
tady pro milovníky světle hnedé