já si včera vylezla na koně
v kroku dobrý, klus špatný. cval dobrý ale brždění honička
ale zvládli jsme to aspoň chvilku v lese a pak ještě chvilku v kruhovce. tam mi šlo i klusat
nesmím vysedávat no
honza dostal k vánocům uzdečku
starší, ale aspoň měkoučká
jen si myslím, že by se bez takovýho dárku klidně obešel
taky máme drbátko
suchou jabloň. ta padla vlastní vahou už před pár lety a teď už na ní není ani kousek kůry
úplně jí oholili a stejně se s ní pořád baví
jen tady není nějak vidět![]()
Ivčo, to je paráda, takhle dostat seno. To by mohlo být pravidelněji, co?![]()
Pěkná fotka, jak jedeš![]()
Tomu neuvěříte, dostala se k nám informace, že jedni koňáci končí s koňmi a stěhují se. Chtěli za ně přijatelné peníze, tak je tchán koupil
Dvě kobylky a jednoho valacha. Valach tedy přijede asi zítra... Kobylky jsou pěkný, jedna teplokrevná s krásnýma chodama, druhá haflingofjord-plavka s úhořím pruhem. Ta teplokrevná jen obsedlá, ta druhá vozí děti i dospělé, pohodářka... Plus veškerá jejich výbava... Takže teď máme o 4 koně víc. Doufám, že ten poník hřebeček se brzy prodá...
Tady fotka hřebečka
tak já si myslím, že mám sena dost, ale potěší to
na poníka jsem koukala na you tube. pěknej ale co s hřebečkem poníka
se mi zdá že se ti tchán troch splašil ne? co bude dělat s tolika konma najednou???
já celej večer skenuju fotky
našla jsem i honzíčka malýho
jen ta kvalita je děsná
![]()
Ivčo,mooc děkuju za přáníčko.![]()
![]()
![]()
![]()
Míšo,ten poníček je náádhernej,fakt krasavec.![]()
Proč si ho nenecháš pro malou,když se vykastruje,bude hodnej,třeba....
Jenže to je asi moc velkej,viď,já to z toho videa nedokážu posoudit,jak je velkej,má 130?Jestli jo,tak to je na malou Lůcu velkej.
Na tý parkuriádě byl taky jeden,ale asi to byl spíš jirčák,ten tam s tím klučinou dělal,že jsem chvilku myslela,že si ho klučík převrátí na sebe,
a za nic na světě nechtěl skákat překážky,pořád se snažil se dostat ven za kobylama.
Ty jsou pěkný fotky, co jsi skenovala![]()
![]()
![]()
Myslím, že tchán se zbláznil úplně![]()
Všichni budou na prodej
Sice známej do mě včera hučel, ať si tu teplokrevnou nechám, že je fakt pěkná a dobře se pohybuje. Ale mě stačí Puntík. Časem to bude ještě jeden koník, ale to už si budu jo vybírat-KWPN,tmavého hnědáka, hřebečka se silným krkem...![]()
Teď nabiju foťák a vyfotím ještě ty nové.
Jaruš já ho pro malou nechci,nasral mě hned po příjezdu a už bych si k němu cestu nenašla
Ale možná tu haflingofjord jo, je k ní i westernové sedlo, uzdečka...Tak jí dneska půjdu vyzkoušet sama a uvidím, jestli by byla i pro malou
Fotky super. Taky ráda koukám na staré fotky vždycky.
Ten poník je krásný. Ale teda koupit tolik koní jen tak.
Jinak mě včera konečně přišlo odčervení, takže Usa už to má za sebou a ještě jdu ke koním a odčervím ty dva.
Takhle se Usa tváří s odčervením
![]()
![]()
Tak to jsem zvědavá,Míšo,jestli bude kobča hodná.![]()
![]()
![]()
Tady je tak nádherně a já dala ráno jenom koním a šupala jsem zase do pelechu,něco na mě leze,
cejtím,že mám teplotu,mám opar na puse,to dočista nesnáším,mám tendenci ho furt kousat,
ještě mám pocit,že se mi klube ječný zrno,jé,to budou Vánoce,![]()
náádhera.

Ta Usina je legrační.
Tak to vylež. Horký čaj s medem a citrónem a do postele. Tady je taky krásně. Usinka se proběhla se psy po louce, od známých jsem dostala větve borovice a krásný hustý smrk, tak bude do vázy plno chvojí. Je to čerstvé a krásně to voní. Jen musím dneska domalovat ten obraz.
Odčervila jsem Beníka s Betty. Teda oni se při tom tak netváří, ale Usa začne vždycky flémovat, takže už jdu rovnou i s foťákem
Tak já jdu makačenko...
Tady ještě dávám naše PF a přeji všem vše nej nej v dalším roce
Jojo,však já polehávám a teď čajíčkuju,nechci bejt na Štědrej den chcáplá v posteli,akorát muším dojet autem pro Jarču do školy,kdyby přijela až autobusem za hodinu,tak pak nestíhá úkoly.
![]()
Přáníčko je náádherný
,
já letos něják nefunguju,já něco budu muset vymyslet až na poslední chvíli.
![]()
Tak tady jsou ty videjka,první je soutěž Volba dráhy,to Jarča jela úplně poprvé,ale dobrýýý.![]()
Byli 4.
http://www.youtube.com/watch?v=Z9vNdDfzm2Q
Tady to samý,ale s Pižďuchem.
Škoda,že Pižďuch shodil,ale on za to nemohl
,to se Jarča předčasně navážila a padla mu na krk
,měli ale nejlepší čas.
Ten nájezd na poslední překážku Pižďuch umíííí.

http://www.youtube.com/watch?v=WSztVg8One4
Tady Jára přebírá cenu za 4.místo,bohužel bez Monďáska,páč jak dojela s Pižďuchem,tak jsme ho šli uklidit do přepravníku a jak tam mají ty ampliony jenom do jízdárny a směrem k venkovnímu kolbišti,tak dozadu,kde jsou přepravníky,vůůbec nebylo slyšet,že se Jarča s Mondim umístila,takže si Jára nezajela s Monďáskem čestný kolečko,to nás pak dost mrzelo.

http://www.youtube.com/watch?v=Ao7H6aeVpNI
A tady už je na normálním parkurku Jára s Monďáskem,hlavně se na konci nelekněte
,měla jsem obrovskou radost z toho,že Mondi toho Žolíka šel bez zaváhání.![]()
![]()
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=xbqIahDkQx8
Tady je na parkuru Pižďuch.![]()
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=2nwHMabg_qY
Dekorování se moc nepovedlo,Pižďucha tam málem nakop nějákej kůň a pak Pižďuch mašli nechtěl ani za nic,protože se podívejte,co mu tam udělali....
http://www.youtube.com/watch?v=Vj32psHiUA0
Čestné kolo už v pohodě.![]()
http://www.youtube.com/watch?v=EHGm3BDwS2Y
Ivčo ty starý fotky fakt nemají chybu
jsi měla i kravku jo?
Jaru zkus si udělat čaj ze zázvorového kořene, já když jsem nachcípaná tak mi to pomáhá. Ten opar je hrozná věc, taky se mi vyloupne při nemoci a je to děs
.
Holky už máte všechny dárky? Já v pátek ještě musím koňouchům pro mrkev a tím budu mít co se dárků týče hotovo
.
Včera nám ke koním přibyla nová kobylka (A1/1) s hříbátkem po QH, tak vám je pak musím vyfotit, hříbo se určitě bude líbit Ivče, páč je podobně vybarvená jako tvoje Barča
tak to už se těším na fotečku![]()
jo měla jsem krav několik. vždycky jednu, ale několik za sebou. první obyčejnou straku a pak jerseyky.
dárky asi mám
ani nevím. možná jsem na někoho zapomněla, ale tak to doženu průběžně
http://www.equichannel.cz/kdyz-dary-maji-smysl
zajímavý
no možná....
![]()
Míšo,moc děkuju za přáníčko.![]()
![]()
![]()
![]()
Tak co,jak ses rozhodla s tou kobylkou
,a máš nějákou fotičku?![]()
Ivčo,ty Jerseyky mě fascinujou
,kdybych měla jenom trochu podmínky pro kravku,tak bych nám jí koupila,nejsou velká,jsou docela mazlivý a mají strašně krásný voči.
Známí jí mají a vždycky,když tam jsem,tak se na ní nemůžu vynadívat.![]()
![]()
Šárí,já ještě nemám všechny dárky,chyběj mi 2,Jarča chce samici králíka takovou nějákou odrostlejší a něják jsem žádnou zatím nesehnala,buď jsou moc malý nebo jedna,která se mi líbila,byla taky bílá,a tu Jarča nechce,páč už by měla 2 bílý.
A ještě nemůžu po celým Slaným
sehnat dálniční známku pro Oldu,kurňa,drahý to je jako prase a ještě to není k sehnání,![]()
to by mě vzal šlak.![]()
Jinak mám všechno.![]()
Díky,Šárí,ten kořen zkusím.![]()
holky u nás sněžíííí...máme asi 5cm 
včera jsem dodělala úlky dnes dodělám perníky a prdím na to...dárky jakžtak mám asi všechny, to zjistím při balení, pro koho mi chybí 
v pátek budu dělat boršč...nejíme totiž rybí polévku tak dělám boršč..
na štědrý den za koníkama a pak už jen čekat na Ježíška
vyštrachala jsem staré fotky s Rozí
možná už jsem je sem dávala, tak to se moc omluvuju
tuhle miluju...to je nejhezčí fotka kterou mám s Rozárkou...ani nevím že mě kamarádka tenkrát fotila....nechala jsem jí i mamce zvětšit a zarámovat a má jí v práci nad stolem
ty jo víte co mě teď tak napadlo když na tu fotku tak koukám, že má Roza te´d křívu na druhou stranu a to jsem jí to nikdy nepřečesávala 
dnešní fotečky z rána od Darči
![]()
Nás čekají vosí hnízda s Járou asi ve čtvrtek,děláme je radši jen pár dní dopředu před Vánocema,jinak jak se udělaj dřív,tak všicí jenom šmejděj a kradou,![]()
to je hrozný.![]()
Markét,já měla taky jednoho koně,kterýmu najednou začala růst hříva na druhou stranu,ale už si nevzpomínám,kterýho...
nám taky v noci napadlo, ale teď do toho prší. ráno jsem je našla na dvoře! praskla páska a vchod se prověsil tak odešli
jen honza s gábinou se báli a zůstali ve výběhu. kuba s pepkem šli radši k hromadě sena a tahali to z pod plachty. některej z ostatních vlezl do stáje a okousal tam jablka
ale taky do sedlovny! do pytle s granulema
tak teď čekám, kterýmu bude zle
Já spíš myslela,že tam něco bylo a stejně to Barča překonala.![]()
![]()
jedno čuně,teda 2,ale na Monďáskovi to není tolik vidět,jen když se podívá člověk zblízka,ale Pierot svítí tou špínou už zdáááli..![]()
![]()
Vždycky se zvrhne a pak začne blbnout,vyndavá pneumatiky a honí s nima Monďáska,aby se s ním šel o ně přetahovat.![]()
takže ženy, konečně trocha sněhu, tak jsem toho musela využít....takže štasné a veseléééé
U nás taky napadl sníh
Dneska jsem vytáhla Punťu se sousedčiným valachem. Nejdříve jsme je pustili do výběhu, aby se poznali, ale nemělo to moc cenu-Punťa prostě měl valacha za nevěstu
Sice když jsme byli na vyjížďce, tak byl fakt moc hodný, ale péro pořád venku.Musela jsem jet tedy první, protože jakmile viděl valachovo záď, hned ho to přitahovalo
Jaruš na poničce jsem nejela, tak nějak jsem si uvědomila, že nebudu riskovat své zdraví před Vánoci a koncem ruku. Neznám jí a za to, abych ležela v nemocnici či abych měla něco zlomeného, mi to nestojí![]()
Nevím, jak se sem dostanu vám popřát na Vánoce, tak už raději popřeju teď : Přeji krásné Vánoce, plné dárků a zdraví a rodinné pohody
jaruska
napsal(a):
![]()
Pierot žere rychle,aby mohl jít užírat ještě ostatním...
To je přesně Jiskřin styl - co nejrychleji dožrat aby pak stihla nakukovat i k ostatním, a když to nestihne a dojí jako poslední, je vždycky taková nějaká rozmrzelá
.
Když jim vysypeme něco na přilepšenou do sena, nestačí ji, že si najde nějaké ložisko, musí to první celé obejít, ujistit se, že to její je "nejvýživnější" a pak až se mohou ostatní vrátit a žrát taky.
Jaru jsi mě předběhla s rámečkem
.
Takže holky kochačky, přeju nám všem krásný Vánoce prožitý v pohodě a bez stresů a v roce 2012 jen to dobrý, to špatný ať se Vám vyhne obloukem a ať nás ty naše potvory koňský nezlobí ![]()
remonek - můžu se zeptat, co je to za koníka ten grošák?
mám doma úplně stejného
Je to chlaďaska, kterou jsme kupovali ze špatných podmínek, bohužel neměla ani výžeh, tudíž jsme jí průkaz nechávali dělat dodatečně, ale podle bývalého majitele má údajně pocházet až z Maďarska (při koupi jsme k ní nějaký kus maďarského papíru dostali, ale bylo nám to k prdu) jinak je jí tak 7-8 let a jmenuje se Mia
JJ, to by určitě byl, asi tak před 2 měsíci jsme na bazoši viděli inzerát na koníka (myslím,že to byl valášek) a ten byl fakt jak ona, jsme si v prví chvíly říkali jestli nám někdo neprodává kobylu ![]()
.
Tady je s naším druhým koníkem, občas se nám stává, že si lidi myslí, že je to její hříbě
před 2mi měsíci? tak to jsi asi viděla toho mého,mám ho něco málo přes měsíc
je opravdu hezká :)
Teda koukám, tady se nám množí samí šilmíci
. Ti chlaďasi jsou faklt jak dvojčata!!! Nádhera!
Já se včera dopoledne svezla na Use ke koním a pak ještě uklízet a tak...
A potom jsem si tak k večeru pro Usinku ke koníkům, sednu si na ni tak bez sedla a bereme to přes louku směrem domů. Mimochodem nádhera vánoční jen já, uň, ticho, pohádkové.
Holčí se chtělo rychleji, tak si to tak klušeme k cestě a lidičky koukali na nás a co to z nich zase vypadlo... prý... " žádného prince tady nevidím, ale ta cácorka drzá s kuší na bílém koni je mi povědomá" ...a já říkám.. " no jooo...to zase někdo koukal na pohádky, co?" ... buď si mě lidi pletou s Popelkou nebo na mě volají " guten Tag !" 
Tady jeden slíbený portrét, co jsem kreslila na Vánoce
![]()
Jéé,Šárí,koukám,že máme v rámečkách stejnej vkus.![]()
![]()
![]()
My byli dneska s koníkama na chviličku v zahradách,![]()
tady se fotíme s Járou,ona fotí mě a já jí.![]()
![]()
Mám beránka na sedle,lidi,to byla táááková pohoda,nestudila mě zadnice
,že já vůl si ho nedala dělat už dáávno....
Vidět není,ale seděl jak hrnec na záchodě,ani jsem ho nemusela uvazovat za ty šňůrky.
![]()
Olda chudák čistil Pierota hodinu
,a on se zase pak zřídí za pouhou minutu.
pierot je talent![]()
to je pohodička na beránku co?
taky jsem litovala, že jsem si ho nedala už dávno
a to jsem měla pruh dekuby. v létě perfektní![]()
já včera strouhala
kovář to navrhnul a já to vzala. už to nutně potřebovali a on má moc málo času![]()
ještě že si můžu k honzovi sednout
![]()
Jojo,Ivčo,já ho sundám až tak v červnu,dřív ne.![]()
![]()
![]()
No,buď ráda,že budeš mít ostrouháno,když je kopytář tak zaneprázdněnej,tak by se k Tobě mohl dostat taky za pěkně dlouho a to už by nebylo dobrý,já musím Petra objednávat taky nějákou dobu dopředu,abych věděla,že nám to nepřeroste.![]()
My jsme dojeli dom a začalo taky poprchávat.
Teda koukám, že Barča dělá pokroky..bude z ní super koníček
. Tady bylo trochu sychravo dneska, ale žádný liják, jen sem tam mžilo, takže Usidlo si hezky užilo den. Cestou domů jsme se prošly po louce a vzala jsem ji na lonž na pár koleček. V kroku dobré, v klusu se po chvíli zakašlala, ale bylo už to pak dobré..střídala jen lehce krok a klus, ale pak se něčeho lekla a docela vytryskala a začala vyvádět kraviny a vysloveně chtěla se vyřádit pak, ale to jsem ji hned brzdila a klidnila, že né, protože madam vylítla dvě kolečka tryskem jako magor s vyhazováním a okamžitě sípala tak, že jsem myslela, že ji trefí. Jenomže ona by si strhala plíce klidně a lítala by snad půl hodiny, kdybych ji nezastavila. Takže smůla. Ona potřebuje pomalu v klidu ty plíce zase roztahovat. Ale ne, že ji rupne v bedně a uštve se.Po chvíli sípat přestala a už šla zase v klidu a popásala se cestou ještě po louce. Posledně jsem na ni jela domů bez sedla a k mostu jsme asi 200 metrů pomalu klusaly a bez problémů šla krásně. Ale jak se tak nervne a začne moc se chtít vyřádit, tak to ještě nejde. Někdy jo a někdy ne...to sychravé počasí taky nedělá nikomu dobře.
Na Youtube jsem našla dvě super videa z Alabamy ...krásní arabi. Oni mají tyhle šampionáty rozdělené do kategorií pro plnokrevné koně a pak i pro polokrevné....většinou jsou to kříženci appa, paintů a qh ... a mají soutěže v různých disciplínách. Super tam jsou dámy ve westernech... jedna tam má černobílého pintoaraba. Ale nemocná jsem z toho tmavého ryzáka ve westernu...tyhle barvy prostě žeru a je to nádherné zvíře.![]()
Krásní jsou i ti arabi v kostýmech..prostě to k nim patří
.
http://www.youtube.com/watch?v=X9nWyCfHj2U&feature=share
http://www.youtube.com/watch?v=0IDc8ts7i8I&feature=share
baruška bude super koníček, jen doufám, že mě dřív nezabije
včera, když jsme naklusali, tak mě koleno ani nebolelo. tak mě do něj, pro změnu praštila hlavou
dneska jsem jí radši nechala doma.
kámoška si vzala gastona a jeli jsme
protože na štěpána se musí, ale bolelo mě to
Jaj, to nepříjemné. Docelasi s ní užiješ
. Ale jednou bude určitě super. Holt u koní se vždycky něco přihodí, když člověk nechce
.
Tady dneska pořádně zataženo. Use jsem udělala radost a jen jsem sundala plachtu z balíku a nechám ji si ďobat samotnou. Děsně ji to baví si to rvát z otoho balíku, tak ji pak hodím ke koním a nachystám na večer a zabalím
dneska jsme strouhali ještě 3 koně, co jsme neudělali na štědrej den
kovář něvěřil
gábina nemá ráda, když se jí někdo dotýká, tak radši drží sama![]()
to pepan nedrží sám ani náhodou![]()
a honza to musí všechno kontrolovat
Jejda,to my nevěděli,že na Štěpána se musí
,tak my vyjeli včéra sami,bez Járy
,ta byla v oddíle.![]()
Já mám pořád za to,že se musí jet jezdit jen na Novej rok,ale stejně jsme už asi 3 roky po sobě s koňma nebyli,nedalo se,byla poľadovica.
![]()
V Královicích trochu rozšířili hospodu,a tím pádem museli užíznout tu jednu břízu,
a Pierot to hned registroval a hned se mu to nelíbilo.![]()
na štepána dobrej hospodář vyjede s koňma
učili jsme se, že to vzniklo tím, že o vánocích se nedělalo a naopak hospodář koním ještě přilepšil
jenže, když koně byli zvyklý pracovat, tak třetí den stání a žraní už mohli dostat černou moč![]()
nebo koliku nebo schvácení nebo cokoli
takže i když nebyla práce, tak bylo potřeba vyjet, aby se koně prošli![]()
nás se sice tohle zas až tak netýká, ale taky nám to udělá dobře
jsme na tom podobně jako dřív ty koně
my jsme letos moc nežrali
cukroví jsme vyndali z krabice opravdu až k večeři a bylo tam dost dlouho![]()
jsem si včera koupila nový hračky
novýho mobila
konečně po půl roce![]()
už testuju co umí![]()
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=m_z9gpknVXM
![]()
Jo aháá,no tak to se nás naštěstí taky netýká,ale právě od starých koňáků vím,že se černýmu močení říká právě svátečnice,sváteční nemoc.

My se taky moc necpeme,loni jsme každej něco přibral a shazovat to potom,to bylo dílo,tak se teď radši hlídáme,né že bychom drželi dietu,to néé,ale nepřežíráme se,
docela pořád zapínám chapsy na stejnou dírku.

Dneska jsem nejezdila,jezdily holky.![]()
![]()
Moruš chtěla jít taky,ale nemohla jsem jí vzít s sebou
,tak jen smutně kouká.
,vůbec nevím,co to bylo
Brzo se uzdrav