hááá založím nové 
Šaríí, jak píše Jaruška, to je na každém jak se rozhodne...je to těžké...já taky Rozárce nechala ještě rok po nákupu podkůvky a pak jsem si řekla, sakra na co...nedělá žádnou těžkou práci, jen chodíme courat...je fakt že první půl rok, byl hodně těžký a už jsem se i znovu rozmýšlela, že podkovy vrátím....to byla doba, kdy mi Rozárka odmítala i jen přejít silnici, ale pak jsem začala kupovat skvělé vitamíny na kopýtka...občas když se sejdou penízky je kupuji i dnes a musím říct, že opravdu já i rozárka 100% spokojená...kopýtka je ztvrdla a ted je uplně v pohodě i po strouhání...dobře dejme tomu týden chodí jak baletka, ale pak zase ok....
Jaru, teď už bych taky nemohla za indoše....už taky nosím brejličky....je fakt, že je mám hlavně v práci u PC, ale jelikož je mám na dálku asi bych je měla nosit stále
hodně lidí mi tvrdí, že mě dělají o dost starší....tak já nevím 
tady ještě jako dlouhovlasá blondýna
Já právě potřebuju obroučky bez těch opěrátek,co se opírají o nos,vždycky,když jsem je měla a dělali jsme seno,tak jsem pak druhej den vypadala,jako když dostanu přes frňák
,páč jak se tam dostal ten prach a potila jsem se,tak se mi to rozedřelo vždycky skoro do krve,
takže mám zúženou možnost výběru těch obrouček
,ale snad nějáký,co se mi budou líbit a nebudou těžký,mít budou.
To se mi vůbec nezdá,že by Tě brejle dělaly starší
,ale neviděla jsem Tě bez brejlí.
![]()
Dneska to na jízdárně vypadalo takhle....![]()
![]()
jéééé krásná obloha
hehe asi bude už příští tejden ta zima
-17 už je docela chladno
zato dneska bylo nádherně
šári mě teď taky choděj ty koně všelijak
ale na silnici nikdy problémy nemají. to na kamenech jo. když je takhle mokro tak bys možná měla být opatrnější na to rašplování. aby vůbec měla po čem chodit
Nááádherná obloha!!!
No, já zítra jedu pro podestýlku a docela bych byla ráda, kdyby přimrzlo, protože všude je tooolik bláta!!
Taky potřebuji udělat koním kopýtka..posledně jsem je stačila zfouknout před Vánoci Use a Betty předky a konec...pak nebyl čas a bláto a mokro..v tom bahně se mi faaakt nechce dělat kopýtka
A dneska jsem koukala na Usu a potřebovala by malonko zfouknout rašplí něco.
Tak u nás stále s přestávkama sněží. Sněhu jak...
Veterinář nestíhá a navíc se jede pěkně blbě v tom marastu, tak jsme se domluvili, když jsem mu řekla, že v tom oku má stále ten zánět(ale menší) že zajdu k němu do ordinace a dostanu recept na další kapky. Budu mu to pořád kapat a mazat, dokud to skoro nezmizí
On pak přijede až to bude na potrhání těch jizviček![]()
Já přijela ke koním a taková prda. Říkám si, co to je? Za chvíli blesk a další prda. Normálně bouřka v chumelenici. Pak další. Ale ten zvuk byl takový divný, jiný než při dešťové bouřce. Koně z toho byli taky mimo... Normálně jsem měla husí kůži, v rychlosti zavřela Punťu do stáje a ven raději nevylézala
oni ty bouřky hlásili
tady svítí sluníčko od rána ale funí teda fest
zimní bouřku jsem zažila loni v březnu
seděla jsem v autě v praze na parkovišti a nemohla se dovolat bráchovi. měla jsem u něj přespat. jenže jsem něvěděla úplně přesně kde bydlí a jemu vypadnul signál
jsem v tom autě seděla přes celou tu bouřku a ještě 2 hodiny!!! hrůza
Jaru ta obloha je fakt krásná
.Holky nestraště, jakých -17
u nás včera bylo 9 stupňů když jsem šla z práce.
Mluvila jsem s kovářem a ten taky říkal, že se mu podkovy moc dávat nechtějí (on taky spíš bosonožec), ale že přijede, mrkne na to a když to bude potřeba tak by jsme je na chvilku dali. No já jsem Miuše objednala HippoVit na kopýtka, když jsme ji koupili, tak jí to docela pomohlo, tak nasadíme další kůru a uvidíme
Šárí,u nás se prodávají roční slepice za 15 Kč ze slepičárny,pro jejich účel už jsou prý vynešené,ale já už si je brala několikrát a vždycky chvilku přestaly nést,ale pak se roznesly a byla jsem s jejich produkcí vajec naprosto spokojená
,letos si budu brát na jaře zase nějáké.Akorát se musejí pro venkovní odchov brát až opravdu na jače,páč oni jsou hrozně oškubané a opelíchané,jak jsou v těch klecích,tak škubou jedna druhou a bývají skoro nahaté,
tak teď přes zimu by zmrzly venku.![]()
Ivčo,nám se občas s tím Pierotem stalo,že píchal i po asfaltu,páč se mu zaryly maličký kamínky do tý bílý čáry a pak,když šel po asfaltu,ho to právě bolelo,nebo když vylezl z pole na silnici a mohl tam mít někde kamínek v tý hmotě,co měl v kopytě,tak pak když šlápl na asfalt tvrdej,tak kamínek začal tlačit na vystrouhaný kopyto a taky občas píchal.
My prostě teď vystrouháme a pak si těch kopýtek nevšímáme 2 měsíce,neustrouháváme nic,
páč jedině tak jim ta rohovina doroste a ztvrdne dostatečně.
no právě! já taky mezi strouháním nic neberu
leda kdyby si něco vyštípli tak to zarovnám. jinak to nechávám růst. jen na špalíkách občas ty patky ale s tím i střelku.
ty vynešený slepice já teda ráda nemám. nechavají vejce kde je napadne a taky je žerou. ale taky je berem, když na ně natrefíme
necháme je pár měsíců ještě nést a pak jdou na polívku nebo na papriku![]()
když koupíme kuřičky tak už nikdy ty bílý
leghornky nebo jak
ty lítají jak vlaštovky a zanášejí. člověk aby pořád hledal kam nesou
![]()
Tady taky sluníčko šajní,ale venku fičí hrozně,
že jsme si vyjížďku rozmysleli
,tady na těch pláních je to fakt děs běs,když fučí,není se kam schovat.![]()
Počkáme,až bude to počasí lepšejší.![]()
![]()
Ivčo,to já si na tyhle naše slepice nemůžu stěžovat
,i se poměrně brzo naučily žrát z toho nášlapnýho krmítka,a když jsem jim dala ty sádrový vajíčka do budky,kde jsem chtěla,aby nesly,tak se tam brzo naučily,pár vajíček zkraje upustily na zem,ale brzo se to naučily to nedělat.![]()
A když se jim přidaly drcený kosti z kuřecích nohou,tak jsem měla vajec,že jsem je rozdávala.
Teď ještě slépky nemám a vajíčka kupuju
,ale to se nedá srovnat
,přece jen domácí vajíčka nemají konkurenci.![]()
U nás tady dneska pěkně fučelo, ale naštěstí se můžeme schovat do lesa, ale taky to tam pěkně profukovalo :-), ale koniska byli docela rádi, že si protáhli nohy
.
Ivčo, Zuzka Prokopová bude mít myslím nějak na začátku dubna kurzík asi 4km od nás, taky přes víkend, tak bych spíš zajela tam, přeci jen to máme blíž a odpadnou mi starosti se scháněním dopravy a tak
čusík ženský,
tak další víkend za námi...já si ho teda užila jak nikdy....v pátek bylo hnusně...fučelo a hrozně chumelilo....v sobotu to bylo o něco lepší, tak jsem se rozhodla nabalit, na nohy pohorky a návleky proti sněhu a vydala jsem se ke koníkům pěšky....8km za hodinu a čtvrt, ani jsem nikde neumrzla....paráda
večer s miláčkem a jeho sestrou a švagrem na večeři
včera jsem teda ke koníkům jela, ale zase jsem se projela po dlouhý době na Rozárce, bez sedla na kruhovce a šlapala jak hodinky...potfůrka moje jedna rezatá
pak jsem se vydala za miláčkem pěšky k němu domů....to byly už jen 4km, ale do kopců...fujky, ale zvládla jsem to...pak jsem byla seznámena s jeho rodiči a taky to prošlo hladce 
já s Rozárkou
Ahojky!!!
Rozi je tak krásná a obdivuji ten její pravidelný proužek na nose...hodně koní to má křivé na jednu stranu a vypadá to blbě a ona to má jak podle pravítka. To je super, že seznámení s rodiči dopadlo dobře. To jsi tam byla na Rozi?
Já jsem mrzlá jak rampouch po hodině vyhazování sněhu kolem celého baráku a před garáží. Usinka je obstaraná ...zase ráno kradla seno za stájí z pod plachet, přitom ještě měla ve stáji zbytek, ale přece pod plachtou je to lepší....
A pesani přečísnutí a čekají na nevěstu ...jen doufám, že jim někde nezakufruje na hranicích
... Jdou tady ze Slovenska s fenkou, jen nevíme ještě za kterým psem
. Pán je zná oba a nemůže si vybrat, tak že se rozhodne na místě
. Ale kluci jsou v dobré kondici oba, přelízla jsem je rejžákem a schovala do sedlovny ať jsou suší, protože už mi zase chtěli asistovat při házení sněhu...oni spíš dělají oči abych je pustila si poběhat po ulici
. A zase začalo fujat
.
Sluší ti to na Rozárce![]()
My jsme měli také akční víkend. Pátek nákupy na víkendovou oslavu Lucinky narozenin-už jí jsou tři roky
V sobotu se slavilo s mojí rodinou a v neděli s rodinou chlapa. Sice máme velký obývák, ale stejně by se tam všichni najednou nevešli. Tak se hold muselo slavit na dvakrát![]()
Včera jsem vytáhla i Punťu, bylo to s ním už k nevydržení, měla jsem co dělat, abych ho dovedla do výběhu aniž by se mi nesnažil vytrhnout a dostat se k hřebečkovi nebo kobylám na opačné straně cesty
V boxe mě chtěl honit, házel pořád hlavou-samé srandičky. Navíc byl rozjančenej, protože o víkendu jsme měli ve stáji kladrubského valacha na zapřáhnutí...
Tak jsem ho vzala ven, zapřáhla do gumy a to byla jízda. Maximálně jsem si jí užila-i Punťa tedy. Jeli jsme na velkou louku, svítilo sluníčko, sníh se krásně prášil. Nejdřív krokem na zahřátí, pak klusem a nakonec i cvalem. Guma klouzala jak po másle, tak jsme dělali i otočky, smyky. Nejednou jsem skoro nedobrovolně vystoupila
Pak jsem ještě zajela na svažitou louku, to už nebylo nic moc, protože kůň šel po svahu a já na gumě klouzala ze svahu dolů.Takže jsme jeli do "L"
Vau, to muselo být až nebezpečné na té gumě. Ale hlavně že jste si užili. Lucince gratuluji k narozeninám!!!
Jinak máme nakryto, zítra se přijede na překrytí. Budoucím tatínkem bude Darések
. Fenka má 2/2 DKK, Darés je ověřený, že dává zdravá štěňata, zatím po něm ještě nebyla dysplazka co je nám známo a je to jistota.
jé Markét tak to jsi měla pěkně aktivní víkend
. U nás to taky fučelo jako blázen, ale i tak jsme s ořema vyrazili ven, no a samozdřejmě Miucha o víkendu chodila bez jedinýho škobrtnutí, tak já už jsem asi blázen nebo co ![]()
![]()
. No každopádně jsem si dneska na vyzvedla ty vitamíny, tak snad už to bude lepší
.
No, podle toho jak kde. Nevím do jakého stupně uchovňují Slováci. My v klubu max 2/2,a le v moravském berou i 3/3 ...ovšem většinou pokud je pes s DKK, tak stejně není o něj zájem a když má někdo fenu, tak si to lajzne jen se zdravým psem. Ty trojky jsou vyjímečné v chovu, jednu dobu kryl dvojkový pes, ale jsou něm nulová zvířata a nebyl špatný....s Darésem byli soupeři
Stupně DKK jsou 0 čisté...což má Darés a Fabby má 0/1 ..je to vlastně hraniční, kdy tam něco malého je..třeba jen větší mezera, úhel..prostě nějaká malá odchylka. dysplazie jako taková je od 2 stupně lehká, 3 střední a 4 těžká. Bohužel stále je kolem dysplazky spousta nejasností, ne vše je genetické, hodně se dá ovlivnit výživou, pohybem, zacházení se psem ... je spousta případů psů se 4/4 po nulových předcích a naopak. U fundláků to není v poslední době tak kritické..i když bych řekla z určitých chovů a států to skáče víc. My máme třeba poslední léta hodně vysoké procento nulových zvířat.Darés má výhodu, že jeho sourozenci jsou fakt čistí a zatím i potomci jak po něm, tak jeho sestrách atd. A Darés třeba jako jediný byl i loni doporučen chovateli s fenou 3/3, který si prostě vydupal, že krýt chce....zatím vypadají potomci hezky, jednoho máme tady pár km a je to pes jako kráva s krásným pohybem, tak uvidíme...jedeme s ním do brna na výstavu..s Fabym a právě tím mlaďochem..budu jim ho předvádět. Jinak se samozřejmě preferují nulová zvířata. Ale třeba už se docela hlídá, aby když má jeden DKK, tak druhý byl nulový, což bohužel u některých plemen není a znám případy "chovu" plácání dysplazek na sebe bez hlavě....
Moje přerostlá 2metrová mula Bob provádí vzevrubnou ústní hygienu - až jsem se bála, jestli mu něco není - nechal se zkontrolovat a po vyjížďce (udidlo nepoužíváme) se k tomu už nevrátil. Asi se nějací kolemjdoucí bavili na téma mezizubní kartáčky nebo čištění jazyka, že ho to tak vzalo
...

![]()
Markét,tak to je super,že už jsi byla představena rodičům.![]()
![]()

![]()
![]()
Rozárka krásně šlape v kruhajdě,
my teď teda kruhajdu nepoužíváme,jak je to zmrzlý,ale v létě se chystám na nějákou renovaci,trošíčku bych to zapískovala,
uvidíme..![]()
Tady zase ten sníh,co napadl,tak roztál,ale dneska do rána napadl zase takovej minipoprašek.![]()
Tý jo,Míšo,to muší bejt taky dobrej adrenalin na tom sněhu,
jak jsi vystoupila,ale je fakt,že když víš,že je Punťa spolehlivej a spolehlivě na Prrrrr zastaví,tak člověk může podniknout ledasco.Nás takhle kdysi kámoš svezl,vzal páru kobylek a my za ně pozapřahovali asi šestero saní,já jela samozřejmě poslední,ten nás povyklápěl přes škarpu,
tak jsem se dlouho nazasmála,jako tenkrát,byla to hrozná prča.
Nejdřív jsem viděla,jak odpadávají ti z prvních saní,
za chvíli z druhejch a tak to šlo,až přišla řada i na mě,ale já už se smíchy nemohla udržet,
tak jsem prostě odpadla při takový malý škarpě,ale jak se člověk směje,tak nemá žádnou sílu.
jaruško my máme taky tolik
napadlo to na dnešek v noci. jinak tu nebylo vůbec nic. jen mě by úplně stačilo 5 nebo vůbec
to včera ráno se mi to líbilo víc
domčo jak je jitřenka už velká? mě barča snad zas vyrostla
do výšky i do šířky
bospor
napsal(a):
do výšky i do šířky
Tady je se mnou - já mám 160- nějak jsem ji neměřila. Jitřence táhne na osmý měsíc - narodila se loni 23. dubna.
bospor
napsal(a):
do výšky i do šířky
A tady je s maminou, s Jiskřicí - ta má v kvh 143 cm. Není tak mohutná jako ona, ale výškou už na ni dotahuje.
bospor
napsal(a):
do výšky i do šířky
Doufáme, že výškou se potatí, Libor je lehký, ale vysoký.
Tatínek Bak (Sensation Sanbars) těch 160 měl. Byli bychom na vrcholu blaha, kdyby to děvče dorostlo na 150
.
Chceme z Jiskry udělat koně soumara - protože jezdit na ji je fakt na zabití - navíc chodí jak šicí stroj... a až Bobův věk pokročí, koupit ještě jednoho koníka (nejlépe QH po Invest in Power) - Bob bude chodit bez jezdce a bez zátěže. My budeme na dvou normálních koních a naše Střelenka
ponese zavazadla.
Jinak - Bob se tak zvetil - že to se mnou v závěji na poli nabral do cvalu a vyklopil mě při zatáčení za holkama - já jsem pokračovala rovně, on zabočil doprava
- já jsem byla v šoku, že vyvine takovou rychlost - kdyby mě to napadlo, hlídala bych si ho - nechci aby se vyčerpal nebo si někde něco natáhl - pořád musím takových minimálně 50 kg přibrat a o osvalení se nedá hovořit - musí postupně zesílet.
Za holkama jsme vždy došli v kroku nebo teď posledních pár vyjížděk je doklusávali - když nakluše Bob s Jiskrou zároveň ujedeme jim dopředu - ona musí udělat 3 kroky, aby vyrovnala jeden jeho - Bobův rychlejší krok je jako Jiskřin klus - Bobův klus je jako Jiskřin cval.
bospor
napsal(a):
tak je ještě malá
může vyrůst a dostat rozum
a bobovi to u vás evidentně svědčí
to je moc dobře
Teď je Jiskře 9 let.
Mezi svým 4. a 9. rokem života přijala za své, že jezdce/ krmiče/... není třeba hned hned vyrazit zlikvidovat a že to může být svým způsobem i tvor užitečný.
Tak třeba za další 4 roky opět k něčemu dospěje
...
bospor
napsal(a):
tak je ještě malá
může vyrůst a dostat rozum
a bobovi to u vás evidentně svědčí
to je moc dobře
Jitřenka (prcek) chodí hezky a protože vyrůstá normálně = nikdo ji neubližuje a je mezi koňmi a s mámou - bude určitě pohodová - s ní žádný problém není.
Jiskra (kobyla) ale nebyla jako malá řádně odstavená, prostě ji od mámy jednoho dne odtrhli a naložili do vozíku a pápá...
A pak si s ni nevěděli rady, tak ji bili a tak to u ni vedlo až k tomu extrému, že každou objevší se osobu ve svém dosahu vždy vyrazila skopat do kuličky... Trvalo 4 roky udělat z ní koně jezdeckého, na kterém lze absolvovat celou vyjížďku bez adrenalinové situace nebezpečné jezdci i koni. Teď už je celkem spolehlivá, ani ze země už nikoho nenapadá, vítá nás, nechá se hladit... Sem tam ale ještě vyjede - to v situacích, kdy ji člověk vyruší nebo poleká.
Jitřenku plánujeme jezdit - toho už se Libor nemůže dočkat.
nejen bobovi to u vás svědčí![]()
mě je vždycky srašně líto těch koní
když slyším čím prošli. taky mě vytáčí, když chce kupovat koně někdo, kdo nemá naprosto žádnou zkušenost
a nejlepší hřebečka poníka pro děti nebo" hříbátko, aby si na mě zvyklo"!!!! to bych nejradši vraždila

pak to dopadá jak to dopadá
http://www.nechsenest.estranky.cz/clanky/o-konich-a-lidech/o-pouzivani-otezi.html
poviná četba pro jezdecký oddíly a začátečníky!!!!
Jaruš, tak to musela být taky sranda
Já jsem takhle jednou vyklopila Lucinku do příkopu
Naštěstí se zasmála, nasedla zpět a pokračovalo se v jízdě![]()
Lucí s tou displazií je pravda, že ten můj jí měl jako jediný z vrhu. Ale už byla vidět na předrengenu. Doufala jsem, že do ofi rengenu tam mít nic nebude, ale bohužel
Doktor mi tenkrát řekl, že cca od 5 let bude muset začít brát léky, ale dnes mu je 11 let a nic nikdy nepotřeboval
A to několik let semnou závodil![]()
Ivčo, malá je pěkná
S kobylkou od Didi jsou si dooost podobní
U nás je pořád dost sněhu a i namrzlo. Včera bylo -12, dneska je jen -3. Bohužel jak bylo bahno, na to nasněžilo(zakrylo nerovnosti) a zmrzlo, tak je to o hubu. Já byla ráno zavírat Punťu do stáje a málem jsem si tam vykloubila kolena. Punťa pospíchal, protože od včera má nastěhovanou ve vedlejším boxe kobylku, tak jsem za ním pomalu klouzala
spíš poskakovala
jo jsou si holky hodně podobný
barča je o pár měsíců starší a možná mohutnější, ale jitřenka si myslím bude větší![]()
koukala jsem v telce na sněhový kalamity a u nás dneska zas bylo jaro
Ivčo, to si děláš srandu, že je u vás tak krásně....no to je nádhera
u nás teď trochu odtálo, ale dnešní cesta do práce stála za to...jak včera tálo a všechno bylo mokré, tak přes noc pěkně umrzlo..takže jsem do práce nešla, ale bruslila a modlila se ať někde neschrastím a nehnu si kolem...zítra jdu na ples a se sádrou by se blbě tančilo 
Jaruško, možná budu mít fotečky ![]()
Modelka
![]()
![]()
Tak to se těšííím.![]()
![]()

![]()
Tý jo,Markét,tákovýho sněhu,
ale tady dneska už taky padá,hééééč.#tleskamRíno sněhopršelo a teď se dalo do sněžení,že už je bílo.

![]()
![]()
Rozinka bez uší je dobrá,![]()
stejně by bez těch uší ty koně vypadali blbě,co?![]()
Si nedovedu představit Pierota bez těch jeho plejter,furt s nima kroutí na všechny strany.![]()
![]()
![]()
Tak co,Míšo,nechala sis toho ponclíčka pro Lůcu?![]()
teda to byla síla včera
http://www.youtube.com/watch?v=fxTTsPYHY2w
dokonce po lese něco zbylo
a dneska odpoledne zase ale už menší vločky.
tady sněžilo včera odpoledne a napadlo nejmíň 5, ale taky do toho v noci pršelo a ráno jen bahna vagon![]()
jsem byla včera přát kámošce k narozeninám a na silnicích to byl děs bes! nedalo se rychlejš než krokem. taky v příkopě za městem sedí polák
právě od včerejška. asi to tam nechal a šel pryč
Ahojky. Tak docela závidím snížek někde. My měli naplánované focení na sobotu a nic z toho. Já jsem brala včera kobyly ještě na lonž a Beníka do saní, ale po louce to šlo, ovšem po cestě to drhlo a sníh jde do háje. Je tady takový zbytek, v malém výběhu u koní bláto se sněhem..hnus. Koně budou zase jak prasata. A psi taky
.
Dneska se chystám Use trochu poupravit kopýtka na dvoře, než půjde ke koním. Teď snídá.
jaruska
napsal(a):
![]()
Tady napadly včíra dobrý 3 cenťáky,ale v noci lilo,takže je to zase všechno pryč a bahna tuny,
to si zase Pierot vyrobí lázeňskou koupel.
U nás to samé - napadlo asi 5 cm, chvíli bílá nádhera, tak jsme vyrazili ven a při cestě s koňmi zpět už se to rozpouštělo.
![]()
V lese potok bahna - z kopce jsme sesedla, protože to nehorázně klouzalo a já nechtěla, ať se s Bobem svalíme nebo aby si se mnou něco natáhl - myslela jsem se, že se mi Libor bude smát, že zase plaším, ale i on po pár metrech sesedl a doklouzali jsme domů pěšky.
Nějaké zimní focení asi jen tak nehrozí... Plánovala jsem kalendář s Jitřenkou - mám z každého měsíce nějakou pěknou fotku, ale prosinec/ leden stojí za prd...
podskocova
XXX.XXX.104.74
ahojky ženy.....
sníh...můžeme rozdávat....z pátka na sobotu napadlo asi 10 dalších čísel....pak v sobotu odpoledne, když jsem šla od koní, jsem zažila čemu se říká bíla tma...brrr domů jsem přišla jak kus ledu....
jenže pak jsme šli na ten ples...(mimochodem moc vydařený ples) a když jsme šli domů, tak pršelo, takže polovina toho co hezky nachumelilo bylo hned pryč a byla akorát břečka
sobotní focení s novou výbavou
i Šohaje jsme přiměly k rychlejšímu pohybu..pejci nám pomáhali....Roza po nich teda kope
já jí říkala, Rozíí neblízej tu kovovou tyč, přilepíš si jazyk....naštěstí nepřilepila
Teda Rozárce to táák sluší!!! Ta oranžová je božská! Mě se oranžová moc líbí na koních, taková ta až vyřvaná! Chtěla jsem, že Use koupím nějakou uzdečku takovou...možná časem.
Jinak tady je jaro..sluníčko, sem tam flek sněhu, ale jinak nic. Bláto
a hnus...ale to sluníčko svítí krásně. Já aspoň dávám dokupy pejsky, včera jsem vyčesala Fabínka..jde o víkendu na výstavu. A Daréskovi jsem udělala hlavičku, ouška mu upravila a předhrudí.....dneska budu asi pokračovat
. Nebo asi spíše přiupravím ještě Fabbyho, kdyby náhodou pak začalo fujat sníh, tak ať je na výstavu hotový.
Byla jsem ve městě známého hodit do nemocnice a mám půjčené jeho auto...je na plyn, tak dost ušetřím.
![]()
![]()
Markét,teda ta oranžová je na Rozí super,
fakt jí sekne,![]()
krása.![]()
![]()
![]()
![]()
Mohla bys mi,prosím, napsat,kde jsi to objednávala,já bych jukla a popřemejšlela bych taky nad něčím,díky.![]()
![]()
Holky, děkujeme..budeme za fešandy...teda Rozárka
Jaruško, já hodně nakupuji tady http://www.jp-cavallo.cz/
![]()
Díky,Markét,juknu tam.![]()
![]()
![]()
Děvčata,prosím Vás,kdyby se někde ve Vaší blízkosti objevil zrzavej valach jménem Dunkas,napište té slečně,je to moje kakarádka,prodali ho a už o něm nemají žádní zprávy,
díky moc.![]()
![]()
![]()
http://zvirata.bazos.cz/inzerat/13914373/Hledam-konika-Duncase.php
Markét oranžová krásná![]()
Teda, Jaruš, Moruš má pěkný kožich, Punťa už začal shazovat
Sice pomalu, ale jistě![]()
U nás je dneska krásně, svítí sluníčko a je teplo
Ale sněhu máme dost. V sobotu jsem vzala do gumy Punťu na cca 10 km vyjížďku. Po jízdě po loukách a polích, kde bylo místy sníh Punťovi po břicho, jsem raději vjela do lesa-tam to teda ale taky nebylo nic moc
Taky tak 20 cm, při cestě zpátky jsme měli s Puntíkem kolizi, to jsme se na místě zdrželi dobrou půl hodinu![]()
Celou cestu hustě chumelilo,přes louku, kde bylo otevřené prostranství jsem navedla Punťu jakým směrem pojedem, sklonila hlavu, protože nešlo nic vidět a Punťa šel-mám ho moc ráda
Teda Míšo, toliko sněhu u vás
fakt závidím. U nás byla chumelenice v sobotu, s koniskama jsme byli u nás doma na oběd a když jsme se vraceli domů, tak nás to chytlo ( mno naštěstí to teď máme tak 4 km do stáje),ale i tak to nebylo moc příjemný. No já se radovala, že konečně bude sníh i u nás a těšila jsem se, jak druhý den uděláme parádní fotky na sněhu a ono prd, ještě v sobotu večer místo sněžení začalo pršet a ze sněhu nic nezbylo
a to jsem se těšila, jak v tom sněhu naučím tu Miuchu cválat.
Markét Rozárce ta barvička opravdu moc sluší, mrnku se na stránky, co kdyby tam měli něco pro nás nutně potřebnýho
.
V neděli u nás byl kovář a já si přijdu jako blázen, jak jsem vám sem psala, že ta Miucha špatně chodí, tak jsem samozdřejmě ještě volala i jemu, ten už se bál jestli se jí kopyta z nějakého důvodu nějak nezhoršila, tak ještě přehodil někomu strouhání aby se mohl na nás přijet podívat mno a samozdřejmě kobyla poslední vyjížďky chodila uplně v pohodě a při strouhání jsme na žádný zaražený kamínek nebo tak něco nepřišli
.
Jinak mám pocit, že můj věrný přerostlý poník Sobista se mi začíná vracet do hříběcích let, páč takový krávoviny, nebo spíš koniny co pod sedlem vymýšlí, člověku občas hlava nebere
.
Ve čtvrtek nás čeká očkování, tak doufám, že Sobeš nebude moc vyvádět, páč se mi podařilo ukecat mojí vetku pro ostatní havět, že ho zkusí naočkovat ( bohužel není možný aby ho očkoval náš minulý doktor, protože z něho z neznámého důvodu má neskutečný strach a fakt stačí aby ho jen viděl za ohradou, ale pokud ho očkuje ženská, tak to neřeší), jinak už nevím koho bych na něj sehnala a sama se do něj bojím píchnout, abych mu nějak neublížila.
šári očkování nic není. slaboučka jehlička zajede do svalu jako nic a musela by to být šílená náhoda a shoda průserů, abys mu tím mohla nějak ublížit
a to se klidně může stát i vetovi. brát krev nebo píchat něco do žíly bych teda neriskovala ani náhodou, ale do svalu je to v pohodě
terka má novej foťák a tak o víkendu fotila jak divá
a taky já jí![]()
http://bospor.rajce.idnes.cz/terky_21.-22.1.2012/
http://www.youtube.com/watch?v=RwchMisK2eM&context=C316af4eADOEgsToPDskL01u4QYuYH0GAMnGddo9A9
http://www.youtube.com/watch?v=4-qmMD5LAK0&context=C349eab1ADOEgsToPDskL26ma_07QUOWhhvevKJt4m
http://www.youtube.com/watch?v=mupYKTjlqew&context=C36de3b5ADOEgsToPDskL91wPOA4fTwx9vakJud0oe
Míšo,co se Vám,stalo s Punťou,jste někam zahučeli do nějáké závěje,viď?
Se mi to taky jednou stalo,s tou úplně první kobylou,na který jsem se učila,to bylo dost hrozný,jak se chudinka snažila se odsud vyškrábat,a zapadala čím dál víc,
tak jsem pak počkala,uklidnila jí a až až jsem viděla,že nebude zkoušet se dostat ven,tak jsem vyhrabávala ten sníh zpod ní,a pak se to povedlo,
ale hrozně jsem se o ní bála,to byl děs,
jenže ty navátý prohlubně nebyly vidět.

Šárí,o tom sněhu mi ani nemluv,hele,kdybys viděla Moruš,ona normálně vylezla z přístřešku a chodila po výběhu sem tam,
sem tam
,jak si to krásně užívala tu sněhovou peřinku,
a my s Oldou jsme se těšili na sněhovou nedělní vyjížďku...![]()
![]()
No,pak jsme byli rádi,že jsme zůstali doma,v tom bahně bychom nikam nejeli.
Ivčo, koukala jsem do toho alba na rajčeti a zaujali mě tam ty stromky
To ti tam někdo ve velkém vozí po Vánocích pro koně, nebo?
Jaruš, no jeli jsme si v klidu po lesní cestě, všude dost sněhu a najednou se Punťa propadl až si sedl na prdel, byla tam nějaká díra plná vody, ale z vrchu zamrzlá a zasněžená, že nešla vidět. Oba jsme se lekli,Punťa z toho vylítl, ale o pár metrů dál byl napříč přes cestu pás mokrého. Vyhnout se tomu nepřicházelo v úvahu, protože po obou stranách byl takový ten hustý neprůchodný les. Punťa jak se bál, tak sem ho nemohla dostat ani zpátky ani dopředu, bál se, aby se znovu nepropadl. Tak jsem ho musela vypřáhnout a přemlouvala a přemlouvala, aby přes ten mokrý pás přešel, zkoušela nacouvat, ale to okamžitě všema 4 vyskočil do vzduchu, už jsem ztrácela naději, že se odtamtud dostanem. Tak mě napadlo mu přehodit přes hlavu deku, co jsem měla sebou pod zadek, Punťa to nakonec přeskočil. Tam jsem ho přivázala u stromu a vrátila se pro gumu, ale ta byla těžká jako prase. No oddychla jsem si když jsem jí odtáhla k Punťovi, zapřáhla sem ho a pakračovali v cestě![]()
Takže teď vím, co ho budu muset znovu naučit, aby se nebál louží apod.

No tý brďo,Míšo,to jsis taky dala,teda,fuj,
ještě že jste se odtama dostali,
no hele,já tenkrát,jak se ta kobča z tý závěje pak vyhrabala,tak se mi táák ulevilo
,ale nohy se mi klepaly ještě hodinu po příjezdu dom,
právě ta prohlubeň taky nebyla vůbec vidět,a chuděrka kobča pak takhle zápasila o život,
naštěstí to nebylo žádný panikařící zblblo,tak se brzo nechala uklidnit a pak zabrala,když měla.![]()
Takovýhle situace si člověk dlouho v tý hlavě promítá,já se o ni fakt strašně bála,aby si nezlomila nohu nebo si něják neublížila...
Ahoj všem,
už nějakou dobu to tady u vás pročítám a odhodlávám se zeptat, odkud jste? Není některá z vás z okolí Plzně? Mám křížence hucula, jezdím ve westernovém sedle, jsem takový věčný začátečník a hledám zpřízněné duše
Mohu se tady u vás občas vypovídat? Mám s tím svým rošťákem spoustu práce a občas potřebuju vygumovat hlavu. Tak budu ráda, když vám nebude vadit, že bych se sem k vám občas přidala. Jana
Ahoj Jani, klidně se přidej. Vítáme kocháčky
.
Já jsem z pod Beskyd kousek od Frýdku-Místku, takže smůla
.
Teda to propadnutí je hnus...a v té zimě..dej pokoj. Mě se tak kdysi Usa dořezala nohy v ledovém sněhu a pak se šíleně bála...dokonce měla mrtvici přejít křupající louži.
Jinak tady hnusně, bláto..no fujtajbl
. Já jsem zrovna dodělala Fabínka..včera a dneska ho upravuji na výstavu..jedeme na Slovensko o víkendu do Trenčína. Tak dávám fotku..trénovali jsme před barákem a tátan mě fotnul.jsem chtěla vědět jak vypadá. Dobré je to
.
No a zrovna přijeli známí s Darésovým synem, který jede na výstavu do brna příští víkend, takže jsem slíbila ho taky upravit.Stůl mám pod střechou a už jsem zmrzlá dnes jak rampouch a ještě jeden pes na úpravu
Ani nevíte jakou jste mi udělaly radost
Něco víc o sobě...mám dvě malé děti - holky 6a skoro4roky. Koně byl vždycky můj sen, ale splnila jsem si ho až po dětech, protože jsem nedokázala rodiče přemluvit, aby se o mě nebáli a pustili mě ke koním. Tak teď už mi do toho kecat nemůžou
Sen mi vlastně pomohl uskutečnit můj muž, který mi napřed u nás domluvil ježdění a pak po dvou letech i zafinancoval valáška.
Protože jsem začala jezdit takhle pozdě, tak už ze mě asi navždy bude začátečník. Mám o sebe nějak moc strach, co by bylo s rodinou, kdybych si na koni něco udělala, takže ruka na hrušce sedla to jistí, ale pak mi občas ta ruka chybí. Tak se snažím toho mého Matěje naučit na přikládanou otěž, ale jde nám to stuha
Matěje budu mít v červnu dva roky a protože to byl koník ze skoro samoty (byl s malým poníkem) tak trochu bojujeme, protože teď je v desetihlavém stádu a nechce se mu od koní. Navíc jsem u něj hned na začátku nadělala spoustu chyb, tak teď mám co napravovat. Je tvrdohlavej jako správnej hucul a nic mi zadarmo nedá
Už mockrát jsem to chtěla vzdát a prodat ho, ale nějak mi ten syčák přirostl k srdci, tak bojuju.
Nejde mi vložit fotka, poraďte mi, jak to děláte

Lucí,to já bych nedala česat psy v takovýdle zimě,brrrr....
Janí,pod tímhle políčkem,kde kecáme,máš políčko Obrázek,pak dáš Procházet,najdeš si tu fotku,kde jí máš uloženou,třeba na ploše,tak dáš číslo tý fotky a je to.![]()
![]()
Joo,huculíci,ti nedají zadarmo nikdy nic,
ani když jsou vychovaní sebevíc,pořád zkoušejí,jestli by to dneska šlo,
hihi,moje kobuš byla to samý,
ale dneska už jsme bych řekla tak něják v pohodě,
proti začátkům to už je dneska nebe a dudy,
Moruš je spokojená,že má jednoho jezdce a ví,kde jsou hranice,to je pro ní dost důležité.![]()
![]()
![]()
Jani,hodně mi pomohl kurzík pana Bořánka,jukni na jeho stránky,
http://www.horsemanship.cz/
tam jsem pochopila,proč nám to nejde s kobčou a co dělat pro to,aby to šlo,pořádává jednodenní kurzíky,stávalo to 500 Kč na den,to se dá oželet ty prachy,když potřebuješ s koníkem pracovat tak,aby on spíše spolupracoval než stávkoval.![]()
![]()
Já vyštrachala fotky z druhýho foťáku.
Tady bylo skoro jaro,tak Pierot si válí šunky před přístřeškem.![]()