Westernové plemena a jezdci kochači 213

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.2.2012 13:00
bospor

XXX.XXX.240.144

markét nevybírej psa podle plemena:-| každej jedinec je jinej a ráce s tím nemá moc společnýho:-|
navštiv nějaký útulek a jistě tě některý psík chytne za srdce a to bude ten pravý:-) a kdyby nebyl tak třeba v pardubicích ho můžu do 14 dnů vrátit. to kdyby se vyskytnula nějaká zrada.

25.2.2012 13:48
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)):-))Jéé,Markét,to já dostala taky ran od hrušky pár,:-))taky jsem se furt předkláněla,:-))a to je špatně,western člověka naučí sedět rovně,ale chce to nejdříve jezdit klidnějc a lítat až potom,až když už máš ten sed zmáklej.:-)
:-):-)Tak jsme s Járou vyrazily na krásnou první skoro jarní prázdninovou vyjížďku,to byla krása:-),koníci,ač nebyli dlouho venku,byli moooc hodní,:-):-):-)Fouse jsme samozřejmě vzali s sebou.:-):-)

25.2.2012 13:50
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Já bych šla,Markét,do Austaláka,jsou to psi na dlouhý tratě s koňma jak dělaný a můžou bejt i venku,i v bytě.:-)

25.2.2012 13:54
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-))Jé,já to dala do starách Kocháčků,tak znova.:-)

:-):-)Mimi je krásná,fakt fešanda,:-)a to je čistokrevnej hafling?:-):-)

25.2.2012 13:55
jaruska

XXX.XXX.213.11

25.2.2012 13:56
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlík:-):-)Jéé,no to je super,Markét,že budeš sedlářka,smajlíkto se moc hodí,to se budeš mít,uděláš si sedýlko pěkně na míru,to bude fajn.:-):-):-)

25.2.2012 14:01
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-):-)Monďásek je koník zn.Univerzál,:-)může ho člověk jezdit i westernově,i anglicky.V lesiku,kde člověk potřebuje jednu ruku volnou na větve,tak ho můžeme klidně řídit jenom překládanou otěží a on krásně reaguje.:-):-):-)

25.2.2012 14:03
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)):-))Jarča zdraví Kocháčky ve cvalu.:-):-)

25.2.2012 14:04
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Tady už jsme krokovyly skoro 2 kiláky,aby koníci nepřišli mokrý.:-):-)

25.2.2012 14:05
bospor

XXX.XXX.240.144

australáky znám osobně 3 a ani jednoho bych ke koním nechtěla. jsou tam všichni a všichni koušou koně do nohou:-(

25.2.2012 14:05
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Jára ráda vodí 2 koně,tak jsem slezla a Moruš jí na chvilku půjčila.:-):-)

25.2.2012 14:13
didi

XXX.XXX.2.151

Taky bych jela ven - ale za chvíli musím pracovně vyrazit pryč - chjo... Tak snad vydrží počasí do zítřka :-).

Hodím to ještě i do nových kochaček:
Máme bytu už plné zuby, chceme koupit nebo pronajmout pozemek pro koně.
V Případě koupi něco do 1.500.000 Kč, v případě pronájmu přibližně kolem 5000 Kč měsíčně, přidávám text našeho inzerátu - dala jsem ho zatím na ifauna a bazos:

Hledáme pozemek o minimální rozloze 4000 m2 vhodný pro chov koní (louka, travní porost) s možností umístění jurty (tj. bezzákladová demontovatelná stavba, 40m2). Ideálně s možností napojení na el., či alespoň možností zbudování vrtané studny. Jsme mladý pár pracující v Praze vlastnící 3 koně. Případně hledáme pronájem takového pozemku v délce min. jednoho roku v oblasti Praha-Západ (nejlépe Roblín, Mořinka, Třebotov a okolí) či Praha-Východ.
Za jakoukoli nabídku (ať pronájmu či prodeje) předem děkujeme. dominika.dolezelova@seznam.cz, 605703246

Potřebujeme, aby byl na pozemku dovolený mobileheim, ať tam můžeme pobývat jako na chatě - konkrétně po jurtě nezbude na pozemku žádná stopa - elektřina nutná není, voda ano - studnu klidně necháme zbudovat na své náklady a majiteli pozemku by zůstala, počítám, že budeme pozemek shánět dlouho, tak hledáme i pronájem.

Kdybyste měla některá tip nebo i jen tip, kam umístit inzerát, budu za něj vděčná.

25.2.2012 17:08
achula

XXX.XXX.68.31

No jooo,prazdniny,konici budou mit rajsmajlík. Moc krasny fotky,ja to miluju takovyhle prochazky. Jarusko diky za Mimi, to potesi kdyz mi ji nekdo chvali. Lidi tady v okoli uznavaj jenom velky kone...ja na ne prdim.(na ty lidi) Mimi je bez papiru a ja si dokonce myslim ze neni hafloska ale finka.
Ona je tohoto typu http://www.olympiaravit.fi/hippos/englanti/finnhorse.php a haflinger je toto http://www.haflinger.ch/hengste.php?lang=fr&menu=zucht.
Rozdil je strasne nepatrny ze ten hafling ma velky oko a nozdry po arabovi, taky po nem tu jiskru. Zada ma prohnutejsi kdezto finsky kun je ma pevnejsi. Ten finsky ma trochu mene uslechtilou hlavu a maly oko. Zad ma kulatejsi a lehci typ ji nema tak prostornou. Finsky kun nemusi byt "blond'ak",jsou i hnedaci. Povahou je ale ochotny,klidny,moc hodny kun kdezto haflosi maj svuj "charakter". Moje Mimi je tedy spis finka ale dukaz na to nemam a lidi stejne neznaj finske plemeno takze pro vsechny je Mimi haflinger. Matka Nevady byla haflinger cisty, ja nekde vyhrabu fotky a dam je sem vedle sebe, to se ten rozdil lepe vidi.
Ja znam jednoho kovare a ten ma stejneho pejska jako Tvuj a muze s nim prave do vsech staji. Pejsek pobiha mezi konma ale nerusi je. Jenze jinak jsem taky slysela ze australaci stipou kone do noh. S tim utulkem to je dobry napad. Ale abych pak nemela doma furt "socialku" na kontrole zda se ma pejsek dobre.
No a meteo mohou jit na podporu bo jsou prd platni. Vcera jsem vykopala deti ven ze vezmeme vsechny kone na prochazku a oni neee, az v sobotu. Ja na to ze v sobotu ma prave prset. Vcera bylo pod mrakem a dnes nebe modry a slunicko jak v kvetnu a ani nefoukalo kdezto ja po nakupech a prani pradla misto prochazky prirodou smajlík.

25.2.2012 17:19
bospor

XXX.XXX.240.144

nemyslím že bys někdy měla kontrolu na psasmajlík ajdu mám 10let, předtím jsem měla taky ovčandu z útulku asi 6 let a nikdy jsem neviděla že by to někoho zajímalo.

25.2.2012 17:19
achula

XXX.XXX.68.31

jaruska napsal(a):
smajlík:-):-)Jéé,no to je super,Markét,že budeš sedlářka,smajlíkto se moc hodí,to se budeš mít,uděláš si sedýlko pěkně na míru,to bude fajn.:-):-):-)

Sedylko i postroje na svy koniky, i tak na tom vydelam ale nevim zda se da s tim uzivit. Mozna ze kdyz to skombinuju s kovarinou. Je mnoho sedel delanych v Cine a tak a nejsou to uplne vsechno jen sunty ale i sedla co hobbikum plne postaci.
Zas je ale fakt ze kdyz clovek najde padnouci sedlo tak ho bude radeji davat porad opravovat sedlarem nez ze si koupi novy. Mam jedno rucne sity asi 20 let stary a je tak pohodlny a cejtim se v nem docela jiste. Pak mam jedno Spanardi, koupila jsem ho z druhy ruky, 2x dala na kone a 2x slitla....tak nevim, od ty doby ho mam posazeny na koze a obcas ho premaznu kremem na kuzi.:-)

25.2.2012 17:21
achula

XXX.XXX.68.31

bospor napsal(a):
nemyslím že bys někdy měla kontrolu na psasmajlík ajdu mám 10let, předtím jsem měla taky ovčandu z útulku asi 6 let a nikdy jsem neviděla že by to někoho zajímalo.

Taky doufam, no ja tuhle info mam z TV dokumentu , proto o tom pisu.

25.2.2012 18:06
achula

XXX.XXX.68.31

Tady je Mimi v roce 2008, jeste nebyla moje ale mohla jsem se o ni starat. Byla to chuderka zanechana prasiva,az do krve rozdrbana. Tady je to uz zahojeny ale na srsti jsou stopy kolem kohoutku a krku.

25.2.2012 18:13
achula

XXX.XXX.68.31

Tady moje byvalka Indiana kterou jsem v ty staji koupila, taky byla v podobnem stavu jako Mimi. Ona je haflinger. Nakonec jsem ji vymnenila za Mimi protoze bud byla zkazena, nebo magor od narozeni a nebo jsme si nesedly ale proste zacala ohrozovat zdravi, zvlast po ohrebeni> Dala mi Nevadu,kterou mam porad. Nevada je moc hodna ale ma obcas reakce po matce...oups:-|

25.2.2012 18:18
achula

XXX.XXX.68.31

Toto by byla proste obycejna vyjizdka kdyby se mi cistou nahodou nepodarilo blejsknout padajici bobek.:-)

27.2.2012 08:25
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)):-))Markét,mě připadají stejný ty koně,smajlíkjestli je tam nějáký rozdíl,tak já ho nevidím,:-))oba jsou hezcí.:-):-)
:-):-)No,my s Járou jsme taky byly rády,že jsme jely v tu sobotu,páč včerejšek už stál za prd a hezky se udělalo zase jako vždycky až kvečeru,ale v podvečer tu padaly krupky.smajlík
:-))Ten padající boban je super,:-)to se mi ještě nepovedlo na vyjížďce.:-)):-))
:-):-)Tady pár fotiček z pohybování Pierota.:-):-)

27.2.2012 08:28
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)):-))Byla tam deka a občas se zahejbala,ajk fouknul vítr,tak má Pierot oči asi 5 cm před ďůlkama.:-)):-))

27.2.2012 09:25
madow

XXX.XXX.97.199

u nás byla krásná sobota...dělali jsme zrovna ty kopýtka, tak to bylo moc fajn...trochu fučelo, ale i tak bylo na sluníčku teplíčko. včera už to bylo horší od rána poletoval sníh a byla celkově docela zima.

27.2.2012 09:29
madow

XXX.XXX.97.199

Rozárka líná jak divá, asi už nebude zima...hurááááá
ohrada nám krásně vysychá...možná i dobře že trochu fouká...je to i okem vidět jak to krásně schne

27.2.2012 09:59
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkTak to je fajn,Markét,smajlíkMoruš už taky začala docela pouštět,smajlíktakže začnu vařit lněný semínko a přidávat jim to.:-)
:-):-)Jinak tu máme od včerejška Barču na prázdninách do čtvrtka,smajlíktak si to holky aspoň užijou.:-)smajlík

27.2.2012 10:51
madow

XXX.XXX.97.199

tak ať si holky pořádně přázdniny užijou, počasí jim snad přát bude... smajlík

já chci taky prázdiny smajlík

27.2.2012 10:53
hyblerovahela

XXX.XXX.26.35

Ahojky holky, jdu na Vás mrknout konečně mám počítač :)
Je nádherně dneska. Jaru já taky dávám semínko - naši ho milujou :-)
Holky nás dneska vykopnuli z práce - nejde nám iremní systém tak co tam že jo?
smajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlík
Juchůůůůůůůů to se mi ještě nestalo.

27.2.2012 10:59
madow

XXX.XXX.97.199

Helčo to se máš...smajlík

zrovna se v práci kochám letošníma plemeníkama...fíha já bych si vybrala...ale letos asi ještě připouštět nebudu.
a mít nějaký americký plemeno...sakra ty hřebčáci by stáli za hřích :-|
už jsem i přemýšlela, že bych nějakou ameriku pustila i na Rozu...když oni hlavně nevědí co si říct za poplatek a 10.tisíc fakt nemám smajlík

27.2.2012 11:36
hyblerovahela

XXX.XXX.26.35

Máš recht mě se taky američani líbí :), ale tady to radši moc nepíšu. Rozárka je krásná kobucha. Tady svítí sluníčko už od rána. Já už pouštět nebudu - nemám na to.
Holkýýýýý já budu mít štěně smajlík pokračovatele naší chs Speedy Bohemia - labradorku maličkou :)smajlík

27.2.2012 13:40
janahol

XXX.XXX.110.5

Ahojky, tak jsem se po skoro třech týdnech dostala k tomu svému koňousovi. To byla hrozná koule bahna. :-( Oni se mi o něj postarají, když se tam nedostanu, to jo, ale čištění už je nadstandart, tak podle toho Matěj vypadal smajlík
Hlásím, že z něj chlupy lítají ze všech stran smajlík hurá, bude jaro :-))
Vzala jsem si ho do kruhovky, abychom začali zase postupně, protože mu přes zimu opadli svalíky na zádech a byl hrozně hodnej :-) jen doufám, že to nebylo jen poprvé smajlík a příště mi zas ukáže :-)
Pokusila jsem se mu sčesat hřívu na jednu stranu, tak má tady pěkně vidět ten svůj krček :-)

27.2.2012 13:43
janahol

XXX.XXX.110.5

A tady ještě z druhé strany :-) panděro má pořádný, ale mi to spolu vyběháme :-)

27.2.2012 14:33
hyblerovahela

XXX.XXX.26.35

Krásnej :) naši jsou poprvé dneska na velké pastvě za klukama a Liana má říji jak hrom blbka. Takže jaro je tady vážení :)

27.2.2012 15:12
hyblerovahela

XXX.XXX.26.35

Cent obtěžuje Lilíska čuňák jeden vykrmenej. :-)) No a kopýtka jsme dělali v pátek a ještě dneska mám ruce jak opice.

27.2.2012 19:23
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Díky moc,Markét,já taky doufám,že bude hezky a budou to konečně pěkný prázdniny.:-):-):-)

27.2.2012 19:25
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlík:-)Helčoo,no tak jsi měla taky prázdniny,smajlíkto je super,smajlík,doufám,že jsi jela aspoň s Lálinama ven.:-):-):-)

27.2.2012 19:28
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Helčo,tak to se máš,že koníci mají to semínko rádi,:-)to naše nee,smajlíkplivou a flušou to klidně i po mě,hihi,:-)):-))musím je těch prvních 14 dní hezky hlídat,aby to neplivali ven.smajlík

27.2.2012 19:30
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Takhle byla Moruš přivázaná a čekala,až jí Jára přijde osedlat.:-):-)

27.2.2012 19:34
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)A takhle čekal Monďásek na Barču.:-):-)

27.2.2012 19:37
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)):-))Jenže Moruš jsem přivazovala já,a ta se asi nemohla dočkat nebo co a odvázala se a čekala u vrat.:-)):-))

27.2.2012 19:40
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-))Pěkně mi pošlapala vodítko v bahně,potfora jedna nedočkavá.:-)):-)
:-):-)Pak už se dočkala a docela se holky vyřádily.smajlík:-)

27.2.2012 19:40
achula

XXX.XXX.6.24

Ahoj vsem. Mas pravdu Jarusko,moc se v tom pitvam a Mimi nema vlastne puvod a stejne jako haflinger vypada. Driv jsem si je obcas spletla i ja :-)
Tak jsem to tu cetla kraticce nez jsem jela ke konim, ze linaj a moje ne. Pritom u nas je tepleji. A tak jsem si dala pozor a jo, Nevada uz pousti sem tam chlup ale ostatni zatim nic. Vcera jsme protahli jen Mimi ale pohybovat jeste nemohu protoze mam ve vybehu dost bahna a jinde nemam moznost. Druha louka co mam je travnata ale rozmacena tak to by mi zbagrovali travu.

Tady Mimi objevila po ceste konsky kamosky v ohrade.

27.2.2012 19:46
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Markét,krásně se Mimi ta prašivina nebo co to měla zahojilo,smajlíkvůbec to není poznat,že to mívala.:-):-)
smajlíkNo,však oni ti naši se s tím línáním taky něják nepřetrhnou,smajlíkMoruš pouští pěkně akorát z plecí a zadnice,ale jinde nic mooc,teda.smajlíkAle jak už začala takhle,tak to během pár dní začne,to bude koncert.:-):-)
:-):-)Povedl se mi nájezd na špalek.:-):-)

27.2.2012 19:50
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Janí, ten pupek Matějův na ten Morušin nemá,:-))tenhle minipupík máte za 2 vyjížďky dole.:-)

27.2.2012 19:52
achula

XXX.XXX.6.24

To je fajn ze ma Jaruska kamaradku ke konim. Kdyz vse dobre dopadne tak si da k nam konika kamaradka moji dcery a to by bylo fajn,moje holka by tam byla se mnou casteji nez je.:-))
Mimi je taky nedockava ona rada chodi ven. Jen nerada nosi na zadech pytle brambor, to se vzdy tak divne sklebi. A vcera jsem po dlouhe dobe na ni sedla jen tak bez sedla...a sklebila se.smajlík. Mi dala najevo ze ta zima se na mne podepsala.:-)

27.2.2012 19:55
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)A že Ti ho nečistili,z toho si nic nedělej,v zimě je bahno hřeje a chrání před větrem,a jak začnete víc jezdit teď,tak uvidíš,jak se bude krásně čistit sám,po ježdění se vždycky vyválí a krásně si tím pomůže k tomu,že brzo vylíná a pak už bude čištění paráda.:-):-)
:-):-)Barča.:-):-)

27.2.2012 20:03
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)smajlíkurčitě,Markét,ono ty holky pak víc baví,když mají k sobě někoho svého věku,:-)sice si holky dneska trochu mákly,posbíraly jsme výběh podél ohrady,a zítra dosbíráme ten zbytek,ale pak byla Barča nadšená z ježdění v ohradě a ještě jely holky ven.:-):-)

27.2.2012 20:01
hyblerovahela

XXX.XXX.26.35

Jaruško nebyla :-)
Lancia nemůže zase chodit - měla prasklý kopyto a jak furt mlátí nohou do kovovýho sloupku a hrabe tak ho měla uplně zrušený. Jak se nese krmení tak hrabe a kope do dveří. Ještě že už budou moct pořádně do velkého výběhu. Oni tam lítaj, perou se a dělají bejkárny . Dneska tam byli poprvé a domů šli k.o. Mají tam takovou velkou stráň a tam vždycky letěj cvalem nahoru a pak zase dolů. Jak mrzlo tak to bylo samá díra a to já mám strach že se tam skrosej.
Lianca má zase říji a to bych s ní nedala. Má v hlavě jen Centa a Teddyho. Byl to krásnej den dneska. Byla jsem se psema v lese :)
Vzkaž holkám že jim závidím smajlík zítra zase do práce .....
Moruš jak se sluní :)

27.2.2012 20:02
achula

XXX.XXX.6.24

To jo,zahojilo se to a po prelinani uz nic. Od ty doby se na jare zacne drbat, ja se desim vyrasky. Po tydnu prestane a pak uz nic,cely rok. Jeji dcera to samy. Nevada bohuzel je mucharka, s tou sem to chytla...V tom roce co jsem koupila jeji matku tak byla olezla jako Mimi, bylo to uplne stejny. Byly v soukrome staji kde se na vse prdelo. A ta hafloska se dalsi rok drbala porad kdezto u Mimi se to zastavilo> To je zvlastni.

Tak jsem si rikala fajn, naroste ji dlouha hriva. Mam ji uz 4tym rokem a porad stejne, i ta cuprina na cele je porad stejna. Jen ocas ma skoro az na zem.

27.2.2012 20:09
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkAhá,Helčo,smajlíkto jsem nevěděla,tak ať se to brzo zahojí.:-):-):-)
:-):-)Štěňátko Ti moc přeju,:-):-)doufám,že dáš nějáký fotičky,moc se těším.:-):-):-)
:-):-)Tady jsem někomu slíbila,že natočím Moruš,jak si bere uždění,tak jukněte,sice jí uzdí Jarča,ale ona to umí taky perfektně.:-):-)

http://youtu.be/gVBhHgXCY88

27.2.2012 20:11
achula

XXX.XXX.6.24

Jarusko, holkam to moc slusi takhle spolecne na konicich, pohodicka, slunicko. Tak at maj pohodu cely prazdniny.

27.2.2012 20:12
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Vždyť má hřívu krásnou,a jakou běloučkou,to je nádhera,:-):-)buď ráda aspoň za tohle,některým koním to roste hůř,no,smajlíkale důležitý je,že nemá tu vyrážku.smajlíksmajlík

27.2.2012 20:16
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkMarkét,až Ti vyfotím Pierotovu kštici,co má za celých 14 let,smajlíktak budeš ráda,že má Mimi to,co má.:-)):-):-)
:-))Velká pardubická??:-)):-))

27.2.2012 20:16
hyblerovahela

XXX.XXX.26.35

Mimi je krásná bloncka juchůůůůů :-)
Aby se Vám to nepletlo - ta moje starší s lysinou je Lancia a ta mladší její dcera je Lianca. Takže jak píše Jaruška prostě jsou to Láliny. Taky někdy Lájoš a Lilís. Prostě bloncky no - té starší je 17 a malé je 11let.
Ti dva valaši - nejsou moji Cent a Teddy. Jsou kamarádek. Těm bude 6let.

27.2.2012 20:18
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Tady už jdou holky vykrokovat k zahradám.:-):-)

27.2.2012 20:20
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)):-))Helčo,ale Láliny jsou pěkný čuňátka taky,viď?:-)):-))To tam máte nějákou škvárusmajlík nebo je to pravá nefalšovaná hlína?:-))

27.2.2012 20:23
achula

XXX.XXX.6.24

smajlík Morus. To je videt ze je rada s vami. Mne takhle strkaj hlavu do ohlavek ale s uzdeckou mne Mimi trosku zlobi. V tu ranu ma hubu prilepenou na zemi a dela ze ted musi zrat. Potom ji normalne ukecam takze teda tu hlavu zvedne a udidlo si vezme.:-)) Tak nevim zda je to bud ze udidlo nema rada a nebo jen jeji ceremonie, protoze se vzdycky necha ukecat.

27.2.2012 20:23
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Helčo,vzkážu,třeba Vám dají zítra zase prázdniny..:-):-):-)

27.2.2012 20:25
hyblerovahela

XXX.XXX.26.35

Moruš je charakter smajlíksmajlíksmajlík
Proč mi tolik připomíná tu moji obludu? Já jí říkám ty kdybys měla pacičky tak se nauzdíš sama viď?
Mimi má krásnou hřívu - koukni na Lálinu ta je orvaná jak pařez

27.2.2012 20:27
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Markét,děkuju,:-)holkám vyřídím,:-)bylo dneska opravdu krásně,sice pofukovalo,ale lehce a nebylo to zase až tak studený.smajlík

27.2.2012 20:30
hyblerovahela

XXX.XXX.26.35

Jaru to jsou ..... hlína a to si piš že těch pět koní se tam rochní jak v ráji. Je to tam celkem veliké.
Takhle mají průchod pod zahradama a na tu navazuje stráň a sad.

27.2.2012 20:31
achula

XXX.XXX.6.24

hyblerovahela napsal(a):
Mimi je krásná bloncka juchůůůůů :-)
Aby se Vám to nepletlo - ta moje starší s lysinou je Lancia a ta mladší její dcera je Lianca. Takže jak píše Jaruška prostě jsou to Láliny. Taky někdy Lájoš a Lilís. Prostě bloncky no - té starší je 17 a malé je 11let.
Ti dva valaši - nejsou moji Cent a Teddy. Jsou kamarádek. Těm bude 6let.

Aha ja myslila ze pises jen o Lancii a ze mas preklep. Ty mas krasny haflingy, typicky, mohutny boubelaty,takovi jak maji bejt. :-)) Taky rikam Mimi bloncka :-)
A koves je?

27.2.2012 20:33
hyblerovahela

XXX.XXX.26.35

Mají tam cestičky a stezky a pochodují v řadě.
Miminko se narodí začátkem března a fotky budou nebojte. Jaruško děkuju za přáníčko na FB. Mám tě moc ráda.

27.2.2012 20:36
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Děkuji,děvčata,:-)jo,Moruš dneska dostala pochvalu i od Jarči,to jsem nevěřila,že to říká,tak mi to musela zopakovat.:-))Říkala-to je bomba kůň.smajlíksmajlíksmajlíkOna se jí dřív pořád jenom smála,ale teď konečně poznává,že Moruš je opravdu ochotná a hodná kobča,která pro toho svýho člověka udělá,co je v jejích silách.:-):-)
:-):-)Tady Jára pouští Fouse,je to takovej panáčkující kašpárek.:-))

27.2.2012 20:39
achula

XXX.XXX.6.24

hyblerovahela napsal(a):
Moruš je charakter smajlíksmajlíksmajlík
Proč mi tolik připomíná tu moji obludu? Já jí říkám ty kdybys měla pacičky tak se nauzdíš sama viď?
Mimi má krásnou hřívu - koukni na Lálinu ta je orvaná jak pařez

Kdepak, nema horsi hrivu nez Mimi.
A ja musim umejt ocas, ten vypadasmajlík ale nejhorsi je ze druhy den je to stejny. Jen v lete ho ma cisty.

27.2.2012 20:41
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)smajlíkMáte tam náádherně,Helčo,:-)úúplnej koňskej ráj.:-)smajlíkTady nikde stromy kolem ohrad nejsou,smajlíkzejtra Vám nafotím,co zasadil Olda vloni,to jsou takový pidistromečky.:-)

27.2.2012 20:42
hyblerovahela

XXX.XXX.26.35

No snažím se nekovat, ale je to hrůza to vydržet. Přemýšlím o botkách. Díky moc. Boubelky to opravdu jsou. Malá je víc arab než hafling v hlavě ....... praštěná a temperamentní. Krásná to ona je, jenom tělo občas předbíhá hlavu.
smajlík
Takhle to vypadí v sadu.

27.2.2012 20:45
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-))No,Helčo,pozdě,ale přece,viď,:-)):-))něják jsem to nevychytala.smajlíkTaky Tě mám ráda:-) a jsem moc a moc ráda,že jsi tu zase s náma.:-):-)smajlík:-)smajlík

27.2.2012 20:48
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)smajlíkTo je krása,Helčo:-),takovádle pastvina byla vždycky můj sen....:-):-)

27.2.2012 20:49
hyblerovahela

XXX.XXX.26.35

Ježíš já píšu smajlík Fousík je kabrňák. Ocas? Ta černá věc co má můj kůň a zapáchá a nejde učesat? To znám :-)

27.2.2012 20:57
hyblerovahela

XXX.XXX.26.35

Jaru oni měli dlouhou dobu jen malinkej výběh a teď jsme se spojily - 4 ženy a spáchaly tohle. Pronajaly jsme si to od lesáků. Takovej starej zanedbanej sad s trávou po bradu a skládkou. No a takhle to naše komando dalo dokupy. Samozřejmě s mužskou pomocí. smajlík

27.2.2012 20:58
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Jarča už minule si sundala ze sedla beránka,ale pak říkala-měla jsem si ho tam ještě asi nechat.:-))Já ho sundavat ještě rozhodně nebudu.smajlík

27.2.2012 21:04
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)To jste si,Helčo,mákli,ale ta makačka za to stála,fakt moc pěkný.:-):-):-)

27.2.2012 21:17
hyblerovahela

XXX.XXX.26.35

Jo beránek :-), to je požehnání.
Díky.

27.2.2012 21:24
achula

XXX.XXX.6.24

Taky obdivuju ty pastviny. My mame sem tam nejaky ovocny strom coz je dobre, konici se pod ne schovaji. A vedle maji oresaky,dozvedela jsem se tu radu na muchare s tim sparenym orechovym listim, tak uvidim zda zachranim leto Nevadinu hrivu.
...Nemam tu Mimi moc hubenou? smajlík bude ji 7let...

28.2.2012 07:31
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-):-)Markét,není hubená,je v super kondici,je akorát,:-)což je úžasný,tihle koně hrozně rádi ze všeho tloustnou a udržet hafloše nebo koně podobnýho typu takhle,aby nebyli tlustý,dává mnohým dost zabrat.smajlík
:-):-)Dneska vypostrkuju děti do oddílu a chtěla bych jet s Moruš ven,jen tak se tady zase placatit kolem vesnice,ale nevím,nevím,to počasí je jak na Apríla,včera hezky,dneska to zas tak hezky nevypadá,ba mám obavy,aby se nerozpéršálo.smajlíkJe to zatažený až kdo ví kam...:-(

28.2.2012 07:55
madow

XXX.XXX.97.199

Jaruško, to jsou zase krásné fotečky a jak to holkám s koníkama jde...krása pohledět...malá Jaruška je fakt šikovná...ta fakt na co sedne, tak v klidu jede smajlíksmajlík

Markét, mě taky nepříjde hubená...je akorát

tak foto z dnešního rána...já málem vypadla z okna když jsem vytáhla žaluzie a začala větrat smajlík

cesta do práce 6:57..nechumelí

28.2.2012 07:58
madow

XXX.XXX.97.199

ještě jednu koňskou...Rozárka se rochní v kaluži před strouháním...chtěla jsem aby si omyla od bahna nožičky...jenže čochtam Rozíí...hned vlítla do vody a začala tam mlátit kopýtkem..byla jsem pěkně mokrá, ještě že ten den bylo sluníčko

28.2.2012 08:05
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkJéžííš,Markét,Sodoma Gomora.smajlíksmajlíkFuj,já myslela,že už od sněhu bude pokoj.smajlík
:-)):-))Roza není sama:-)),naše hemelky dělaj úplně to samým,Markét,a jsme vždycky od nich zlitý od hlavy až k patě.:-)):-))Ale v únoru je to nepříjemnýýý...:-(

28.2.2012 08:16
madow

XXX.XXX.97.199

takže to co tu za víkend hezky vyschlo bude zase pěkně rozblácený...protože sníh je mokrý a už ted jsou z toho srač*y smajlíksmajlíksmajlík
já chci jaroooooo

28.2.2012 11:56
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkTak jsem byla ve městě,tam jsem se srazila s kamarádkou a ta říkala,že náš společnej známej je ve Vojenský nemocnici v Praze s prokopnutou hlavou,smajlíksmajlíksmajlíkudělala mu to jeho kobyla,nevím ani,jak na tom je,jestli má nějáké šance,že bude znovu žít normální život,on už je to důchodce.smajlíksmajlíksmajlík

28.2.2012 11:59
madow

XXX.XXX.97.199

jééé Jaruško, tak to je hrozné..smajlíksmajlík .budu kamarádovi držet pěsti....

28.2.2012 12:08
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíksmajlíkJe,Markét,je to hrozný,smajlíkopravdu,úplně po mě leze mráz,kdykoliv si na to vzpomenu.smajlíksmajlíksmajlíkTo ještě štěstí,že jeho manželka náhodou vykoukla z okna,a on už prej tam ležel v kaluži krve,smajlíksmajlíksmajlíkkdyby bývala nevykoukla,tak nevím....smajlíksmajlíksmajlíkStrašně moc mu držím pěsti,aby se z toho dostal:-),takovej správňáckej chlapík...:-):-):-)

29.2.2012 10:22
madow

XXX.XXX.97.199

Jaruško, nějaké nové zprávy o kamarádovi, jak na tom je, jak se mu daří...musím na to furt myslet....smajlík

jak jste na tom u vás s vodou???? u nás je už opět trojka....řeka se v místech už vylila, ale to jsou ty místa, kde je to každé jaro..hlavně at už moc neprší..jinak to bude větší pjůser smajlík

řeka focená z mostu před mojí prací

29.2.2012 12:00
didi

XXX.XXX.2.151

madow napsal(a):
Jaruško, nějaké nové zprávy o kamarádovi, jak na tom je, jak se mu daří...musím na to furt myslet....smajlík

jak jste na tom u vás s vodou???? u nás je už opět trojka....řeka se v místech už vylila, ale to jsou ty místa, kde je to každé jaro..hlavně at už moc neprší..jinak to bude větší pjůser smajlík

řeka focená z mostu před mojí prací

U nás teče cestou potok a v terénu je to jak v ringu na bahenní zápasy...

Už je ale "teplo" - tak začínáme Bobovi sundávat deku. A ten si užívá odepřeného válení se a drbání se za zimu - dělal sice obojí i s dekou, ale když to nebyl přímý kontakt, nebylo to ono :-)... Teď vypadá na 100 % spokojený a frká u toho blahem.
Tak nejlíp vyválet se, nechat se namasírovat, nakrmit a pak podřimovat pod stromem.

Naši koně chodí spát do strom, i když na něm není ani lísteček :-).

29.2.2012 19:31
janahol

XXX.XXX.110.5

Ahojky, tak mám pěkně orvaného koně :-( Včera večer zavírala holčina, která to trochu nezvládla a Matěj má na levé zadní servanou kůži z přední strany stehna o velikosti 10x10cm :-( Když jsem to dnes viděla, tak mě omejvali smajlík Naštěstí to zatím neotýká, ale při čištění kopyt mi nechtěl dát druhou zadní nohu, takže ho to asi pěkně bolí smajlík A to jsem si říkala, že ho zítra vezmu pod sedlo smajlík tak uvidíme, jak to bude zítra vypadat, kdyžtak půjdem jen na procházku.

Ale udělala jsem si radost a pořídila novou uzdečku, tak tady první zkouška na koni :-)

29.2.2012 19:33
janahol

XXX.XXX.110.5

A tady opět zívání po nauždění :-)) je tam vidět ten jeho roztržený jazyk.

29.2.2012 20:04
achula

XXX.XXX.62.221

Zdravim vsechny kochacky.
Jarusko to je hrozny co se stalo Tvemu znamymu, doufam taky ze se z toho dostane,ikdyz ho neznam ale je skoda kazdeho dobreho cloveka a kdyz rikas ze je to dobrej clovek tak takovych tu mame na svete malo.
Diky za Mimi,ja jsem tady minule porovnavala fotky tak se mi vloudily pochyby zda preci nestrada. Ja mam chudsi pastvu takze v lete obcas kmitam a osekavam po okoli abych jim trochu pridala ikdyz mi loni pritel stale opakoval ze maji dost.
Ted seno davkuju a taky....Achula jeste porad cuca Mimi. :-| Ale ja proste nemam jak je oddelit,jak odstavit.
Jani ta uzdecka je pekna, ja mam taky rada tyhle typy, zrovna jednu podobnou delam. Skoda ze jsi neukazala celenku, ma ji pod hrivou. Doufam ze to s tou nohou neni nic vaznyho, ja bych dala na to akorat betadinovou mast. A ze nejsou mouchy tak se to snad rychle zahoji.

29.2.2012 20:07
achula

XXX.XXX.62.221

Skoda ze jsem dnes nemyslela na fotak kdyz jsem jela ke konim. Achula mela zrovna takovy "natacky" jako Pierot.:-))

29.2.2012 21:52
janahol

XXX.XXX.110.5

Ahojky, díky za pochvalu. Tady je vidět ta čelenka, je na uzlíky. :-)

Jarko, taky držím tvému známému palce:-) člověk nikdy neví co se přihodí, náhoda je blbec:-(

1.3.2012 07:33
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkJejeda,Markét,takový vody,brr,:-(ale to se dalo čekat,když bylo takovýho sněhu,tak držím palce,ať se voda drží daleko od všech Kocháčkovských obydlí a hlavně od koníků.:-):-):-)
:-):-)Markét,tak známý prý snad už komunikuje,já totiž nevím,kdy se to stalo,ale vše budu vědět po neděli,kdy se tu zastaví jeden další známej,kterej má všechny zprávy.Ten kopnutej prý jako komunikuje,ale říkal ten známej,že prý už navždy bude znát,že tam měl i něco s mozkem,ale v jaký souvislosti,jestli jako bude normální psychicky nebo motoricky,to neřekl,takže já vůbec nevím,co si pod tím mám představit.smajlíkAle tak důležitá zpráva je,že je z nejhoršího venku,podle mě utekl normálně hrobníkovi z lopaty.Jakmile budu vědět víc,napíšu.:-):-)

1.3.2012 07:37
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkJaní,to mě mrzí s tím Matějem,smajlíkdoufám,že to nemá třeba ve spěnkovým kloubu,v těch ohybech se to fakt hojí blbě,:-(a jestli to má někde vejš,tak to vydesinfikuj a nech to,akorát to hlídej,ono se to zahojí.:-):-)
:-):-)Tak jsme včera dodělaly výběh,tady se mi zrovna povedlo fotnout Barču,jak se mohutně opírá o lopatu,:-))ale zmákly jsme to,jen ten předek tady musíme dodělat,až bude sušejc.:-)

1.3.2012 07:38
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkTakovejhle pohled mám vždycky nejradši,smajlíksmajlíkteď už se to bude udržovat krásně.:-):-)

1.3.2012 07:41
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Jo,teď jsem koukla,že to má Matěj na stehně,to bude dobrý,smajlík:-)kdyby to bylo v jakýmkoliv ohybu,bylo by to fakt horší,tohle je do týdne krásně zahojený,Janí,uvidíš.:-):-)
:-):-))Holky furt blbnou.:-)):-))Ale Monďásek,ač nepřivázanej,je opravdu spolehlivej na 100 procent,ten se nehne,když pod ním jsou děti,:-)ostatní koně byli uvázáni.:-)

1.3.2012 07:45
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-):-)Janí,uzdečka je krásná,a ten jazyk,smajlíkMoruš to má o dost dál jako vzadu víc.smajlík
:-):-)Tady holky chviličku porozhýbaly koníky,Barča si zajezdila po výběhu sama.:-):-)

1.3.2012 07:46
jaruska

XXX.XXX.213.11

1.3.2012 07:51
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Markét,díky,tajky je mi ho líto toho pokopanýho,smajlíksmajlíkale snad se vše k dobrýmu obrátí a zase bude fit,já tomu věřím.:-):-):-)
:-):-)Legišek taky cucal Moruš dop dvou let,ale pak už to bylo na prd,ona pořád dělala mlíko,tak já jsem ho naložila a odvezli jsme ho ke kamarádce na ustájko na měsíc,stálo nás to sice 1.500,ale Legišek přijel a Moruš už mu nedala ani kapičku,za tu dobu se krásně zasušila a Legišek pak už nestepoval u vrat jako blázen,když jsme přijeli z vyjížďky,aby se rychle napil.:-))smajlík

1.3.2012 07:57
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Barča musela i přes kavaletky už sama,musí se naučit víc řídit toho koníka sama,ona zatím většinou jezdila na lonži,takže to neřešila,a pomaloučku se musí naučit dojet s ním určeným ruchem tam a zase popojet jiným ruchem někam jinam,zastavit atd.:-)Ona dělá chybu,že se nedívá,kam jede,smajlíkpodívá se na můj vkus hodně pozdě,tak jí vždycky říkám,aby se dívala,kam jede,ještě dřív, než začne zatáčet,aby najela na ty kavalety korektně a na samej prostředek.:-)

1.3.2012 07:58
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)):-))Jára mi zase na chvilku sebrala Moruš.:-):-)

1.3.2012 08:02
jaruska

XXX.XXX.213.11

1.3.2012 08:03
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Pak ještě daly jedno kolečko kolem výběhu v klusu za sebou.:-)

1.3.2012 08:05
jaruska

XXX.XXX.213.11

1.3.2012 08:08
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Tady je zastávka na pouštění Fouse,jenže to byla docela legrace,páč Fous,když ho Jára pouští z Monďáska,tak je zvyklej,že se o Mondína opře,Jára ho odpne a jde se,jenže Pierot,jak se o něj Fous opřel,tak si asi myslel,že to byla pobídka,nebo co,a rozešel se,smajlíkto Jára ovšem nečekala a vodítko pustila,smajlíktakže samozřejmě pak musela slézt,Fouse pustit a zase nalézt,to byla docela sranda,jak se mrně škrábalo na toho obra.smajlík

1.3.2012 08:09
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Ale vyškrábala se a jelo se dál.:-):-)

1.3.2012 08:10
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)):-))Povinné foto u Sloupu vinařů a rybářů.:-):-)

1.3.2012 08:12
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Jeli jsme jen krok,klus,teda spíše o hodně víc kroku,páč na těch cestách se místy klusat vůbec nedalo,jak to šíleně klouzalo,:-(a koníci nemají zatím ještě toho tolik nachozíno.smajlík

1.3.2012 08:13
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Ve Slaným obrušujeme taky kopýtka.:-)

1.3.2012 08:17
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)):-))Ta budova,kterou jsem označila žlutým puntíkem,je Jarčina škola,:-))tak Jára tak něják,když jsme jeli kolem,přidala do kroku a se slovy Rychle prýýýč smajlíkodtud mizela.:-)):-))

1.3.2012 08:17
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkTy mladý holky dneska nic nevydržej..smajlík

1.3.2012 08:19
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Monďásek se chystá se vyčůrat.:-):-)

1.3.2012 11:11
madow

XXX.XXX.97.199

Jaruško, to je dobře, že komunikuje....snad nebudou žádné vážné následky...stále držím pěsti....tohle je fakt hrozné

už aby byla sobota, chystám se vyrazit s Rozárkou na vyjížďku smajlíksmajlík
pojedeme teda jen kousek, přes kopec zkontrolovat mojí drahou polovičku, jak pracuje :-|

Holky jsou moc šikovný...Barča dělá velké pokroky...jen ať pořádně užívají prázdnin

1.3.2012 11:19
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Díky,Markét,taky jsem moc ráda,že se tak něják z toho vzpamatovalsmajlík,ale víc budu vědět po neděli.:-):-)
:-):-))Jojo,holky si to včéra užily,že je večer bolely prdele,:-))mě nic nebylo,ale určitě jen díky tomu beránkovi,smajlíknení to sedlo přece jen tak tvrdý.:-)Jinak mi vždycky taky pozadí říkalo,že si nemám sedat moc zprudka.:-))
:-):-)3 veteráni.:-))

1.3.2012 12:23
janahol

XXX.XXX.110.5

Ahojky, jak já se těším až bude Matěj pro mě normálně jezditelnej, ani neumím říct jak :-) Když tu vidím ty fotky z těch vašich couraček, hned bych šla sedlat. Ale blíží se to :-) Už si dá ve spoustě věcí říct, jen se ještě já musím v sedle uklidnit a bude to dobrý :-)

Dneska jsem mluvila s holkou co byla u toho útěku a říkala, že se Matěj rozmáz jak dlouhej tak širokej.smajlík Dneska jsem ještě zjistila, že má sedřenou kůži na plecích, až dole mezi předníma nohama, ale to není do krve. Můžu být ráda, že to nedopadlo hůř smajlík Noha mu kolem toho sedřenýho trochu hřeje, ale zaschlo to až na dvě takový podlouhlý místa. Chtěla jsem mu to trochu opláchnout, abych si to mohla líp prohlídnout, ale byla jsem tam sama a on se nenechal :-( Paňár jeden, člověk mu chce pomoct a on by mě i nakop. smajlík Tak šel pracovat do kruhovky místo procházky. Nekulhá, dělal na mě čumáky, tak musel trochu makat :-)) Ale pracoval ochotně, tak ho zítra vezmu na ruce do lesa :-)

1.3.2012 13:11
achula

XXX.XXX.62.221

jaruska napsal(a):
:-):-)Markét,díky,tajky je mi ho líto toho pokopanýho,smajlíksmajlíkale snad se vše k dobrýmu obrátí a zase bude fit,já tomu věřím.:-):-):-)
:-):-)Legišek taky cucal Moruš dop dvou let,ale pak už to bylo na prd,ona pořád dělala mlíko,tak já jsem ho naložila a odvezli jsme ho ke kamarádce na ustájko na měsíc,stálo nás to sice 1.500,ale Legišek přijel a Moruš už mu nedala ani kapičku,za tu dobu se krásně zasušila a Legišek pak už nestepoval u vrat jako blázen,když jsme přijeli z vyjížďky,aby se rychle napil.:-))smajlík

Jee no to jsem rada ze nejsem jedina kdo to tak nechal. Protoze uz loni se mi smala vetka,to Achule byl rok. Nevada byla odstavena v 7mi mesicich tak ze matka byla o 2 velky vybehy dal. To bylo v te staji kde jsem poridila kobyly. Cozpak Nevada, ta byla ve vybehu s 2 bratry ale jeji mama stala i pul dne na jednom miste,cucela smerem kde jsou hribata a plakala. To bylo hrozny a mne rekli ze to je normalni. A Indiana uz nebyla moje v ty dobe. Dobre 3 mesice takhle trpela nez ji odvezli. Dnes uz vim ze matka musi opravdu daleko z doslechu,dohledu i docichu. Zvlastni ale ze dalsi 2 kobyly co tam byly takhle netrpely. Asi jsou haflosky citlive matky.
Jinak je to tak jak bylo u Tebe, Achula taky vyvadi kdyz odvedu Mimi. A hned k veminku, jako by to mliko desne potrebovala.smajlík kdyz prijdeme dom.
Fotecky jsou krasny,pohodickovy, tak se koukam prazdniny darej?U nas porad pod mrakem ale neprsi a blato vysycha,uz tam mohu bez holinek, ale musim vybirat cestu, to jo.smajlík

Mohu se tu optat,kolik pytlu 25kg vapna na hektar by jste potrebovali aby se odkyselila puda,kdo ma asi tak prehled? Diky.

1.3.2012 13:15
achula

XXX.XXX.62.221

Koukam Jani ze ma Matej charakter, ze?:-)) To je dobre ze se nic vaznejsiho nestalo, odreniny se zahoji a ze to trochu hreje, to by nemelo ted jeste vadit kdyz je to cerstvy. Pokud se to nezaniti tak zitra by to uz hrat nemelo.

1.3.2012 18:27
bospor

XXX.XXX.119.234

achula napsal(a):
Jee no to jsem rada ze nejsem jedina kdo to tak nechal. Protoze uz loni se mi smala vetka,to Achule byl rok. Nevada byla odstavena v 7mi mesicich tak ze matka byla o 2 velky vybehy dal. To bylo v te staji kde jsem poridila kobyly. Cozpak Nevada, ta byla ve vybehu s 2 bratry ale jeji mama stala i pul dne na jednom miste,cucela smerem kde jsou hribata a plakala. To bylo hrozny a mne rekli ze to je normalni. A Indiana uz nebyla moje v ty dobe. Dobre 3 mesice takhle trpela nez ji odvezli. Dnes uz vim ze matka musi opravdu daleko z doslechu,dohledu i docichu. Zvlastni ale ze dalsi 2 kobyly co tam byly takhle netrpely. Asi jsou haflosky citlive matky.
Jinak je to tak jak bylo u Tebe, Achula taky vyvadi kdyz odvedu Mimi. A hned k veminku, jako by to mliko desne potrebovala.smajlík kdyz prijdeme dom.
Fotecky jsou krasny,pohodickovy, tak se koukam prazdniny darej?U nas porad pod mrakem ale neprsi a blato vysycha,uz tam mohu bez holinek, ale musim vybirat cestu, to jo.smajlík

Mohu se tu optat,kolik pytlu 25kg vapna na hektar by jste potrebovali aby se odkyselila puda,kdo ma asi tak prehled? Diky.

v pondělí jsem si vzala honzu do kruhovky a barča se mohla pos....:-| pobíhala podél pásky a moc moc chtěla za ním. za nějakou dobu jí to přešl,o ale když jsem ho vrátila, tak se k němu hnala a hledala vemínkosmajlík a honza trouba stál a drželsmajlíksmajlíksmajlík barči je rok a 3 měsíce a já jí mám 7 měsíců:-|

1.3.2012 19:05
achula

XXX.XXX.62.221

bospor napsal(a):
v pondělí jsem si vzala honzu do kruhovky a barča se mohla pos....:-| pobíhala podél pásky a moc moc chtěla za ním. za nějakou dobu jí to přešl,o ale když jsem ho vrátila, tak se k němu hnala a hledala vemínkosmajlík a honza trouba stál a drželsmajlíksmajlíksmajlík barči je rok a 3 měsíce a já jí mám 7 měsíců:-|

Jo, loni jsem mela s kobylkama fellponyho valaska a Achula hledala veminko obcas i u nej. A presne, stal a drzel.
Mam podezreni ze jim to dela dobre :-| smajlík

1.3.2012 19:15
janahol

XXX.XXX.110.5

Achula, jo jo Matěj je výborný charakter :-) školí mě už druhý rok a pořád má pro mě nějaké novinky smajlík Dneska ač pošramocenej měl běhavou náladu a tvářil se, že povel kroook v životě neslyšel :-)

1.3.2012 19:34
achula

XXX.XXX.62.221

No jo, jsou kone co nas skoli, vsak mne Achulka taky. Zatim jenom chodime ven na voditku ale nekolikrat jsem byla presvedcena ze ji prodam. Ale moje dcera nechce a ja kdyz mne pak prejde vztek tak taky nechci. A tak ac nejsem (doufam) ten typ maminky, ktera detem vse dovoli a povoli tak tady ta situace se mi krasne hodi jako vymluva....ze bych ji jako "prodala ale dcerka nechce...":-)
A taky by to bylo skoda protoze jinak je to mile zviratko, ktere kdyz po ni nic nechci, samo prijde a zebra o pohlazeni.
Vsak oni se ti nasi konici casem uklidni a bude na ne spoleh:-) Mozna kdybychom mely jenom poslusne kone na slovo, asi bychom se moc nenaucily,ze jo?:-)
Zapomnela jsem podekovat za tu fotku celenky, je fakt pekna. :-)

2.3.2012 07:50
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Noo,Legišek cucal opravdu do skoro dvou let,bylo mu 23 měsíců,když jsme ho vezli na to odstavení na ty pastviny,ale krásně jsme to stihli,protože ta známá měla cenu hříbě do dvou let -1.500,a koně od dvou let už 2,5 tisíce,smajlíktakže to bych ho tam bývala taky určitě nevezla pak,smajlíkjsme rádi,že jsme to stihli,než mu byly ty 2 roky.smajlík
:-):-)Janí,nebooj,budeš brzo jezdit,musíš si tak něják než na Matěje vlezeš,vsugerovat,že vlastně o nic nejde,a bude to dobrý,uvidíš.:-):-)
smajlíkTeda,ta Barča je dílo,:-))chudák Honzík,:-))to Pierotovi by se to nelíbilo,ten by jí vyhnal,ale Monďásek nevím.smajlíkVčera se do sebe pustili s Moruš,smajlíkjá to neviděla,Olda tam byl,že prej k ní normálně přišel a začal do ní bušit,smajlíkno ona se samozřejmě nedala,tak tam do sebe řezali,smajlíknaštěstí žádnej krvavej kopanec nikde na nikom není,smajlíktak je to dobrý,ale tohle není dobrý.smajlíkOno tomu teda předcházelo to,že jsme chtěli dát celý stádo dohromady,i s Dituškou,:-)a honil příšerně Ditušku,smajlíksmajlíka pak hold byl při chuti,tak se pustil i do Moruš.smajlík
Ditušku Vám pak představím,kdo jste na FB,tak ji znají,ale ostatní ne.:-|

2.3.2012 09:13
didi

XXX.XXX.2.151

achula napsal(a):
Jo, loni jsem mela s kobylkama fellponyho valaska a Achula hledala veminko obcas i u nej. A presne, stal a drzel.
Mam podezreni ze jim to dela dobre :-| smajlík

Jitřenka taky, když ji Jiskřice odežene, jde zkoumat, co Bob.
Ale asi už začíná chápat ten rozdíl a nezkoumá až tak důkladně :-).

2.3.2012 13:07
bospor

XXX.XXX.141.177

těm valachům se to určitě líbí! Gaston taky držel když ho cucala Gábina:-) jsem jen slyšela mlaskání, ale co vytahala teda netušímsmajlík

2.3.2012 17:01
achula

XXX.XXX.71.92

Ahojte vsichni kochaci.
Jarusko, Ty mas novou kobylku jak jsem pochopila?
Ja mela dnes blbej den. Zdalo se mi o Mimi,jen o ni bez hribat. Pak jsem jela kovat k cajtum a mobila nemela u sebe v kapse. Kdyz jsem se vratila domu, syn ktery zustal doma nemocnej mi vypravel ze se mu zdalo o Mimi. Pak mne vubec trklo se podivat na mobila a tam hned 3 vokalni vzkazy a par cisel . Z hruzou volam na vzkaznik a taky jo, nase selka a jedna pani co chodiva kazdy rano kolem nasich koni a ze pry je jeden z mych koni na tom divne. Podle toho co popisovala to vypadalo na koliku. Hned mi bylo jasny ze je to Mimi. Pani jsem volala ze tam hned jedu a kluk vylitl z postele a jel se mnou. Pani tam cekala u ohrady a ejhle, byla to Achula. Cela vyvalena ale uz ji nic nebylo. Tak mi to vse vypovedela, jak se valela,polehavala, pak vstala a hrabala nohou a plakala. To bylo rano v 8h a ja zacala vlastne reagovat az v poledne. No a nic, Achula nebyla ani posmutnela,jen me vsechny kobyly ocuchavaly, cejtily cizi kone a pak se Achula jala honit Nevadu. Prevedli jsme je na louku kde je trosku travy a kde se konikum hezky beja,...ocas nahoru a uz to holky padily cvalem a honily se. Zustali jsme u nich dobre 2hodiny a po nejakych problemech-ani stopy. Co to mohlo byt? Vzdyt jsou o sene a mrkvi,maji pod strechou slamu, trochu staryho chleba. Napadlo mne zda nemohla byt ucpana ze slamy ale vodu porad maji,nonstop. Ted jsou na trave, snad jsem udelala dobre? Seno tam maji. Tak se modlim at se uz nic nedeje. Kluk mi povidal ze nas asi Mimi rano volala o pomoc.:-), no chudak, si asi mysli ze na ty lidi nejni spoleh kdyz prijdou az s krizkem po funuse.:-))

2.3.2012 17:02
achula

XXX.XXX.71.92

bospor napsal(a):
těm valachům se to určitě líbí! Gaston taky držel když ho cucala Gábina:-) jsem jen slyšela mlaskání, ale co vytahala teda netušímsmajlík

ehmsmajlík

2.3.2012 19:13
janahol

XXX.XXX.110.5

Teda Achulo (promiň, nevím jméno), mám z tvého příspěvku husí kůži :-| to je tedy něco. Já jsem různým nadpřirozeným jevům celkem přístupná, mám kamaráda, který se o tohle zajímá a spousta věcí se mi tím potvrdila.

Dneska byl tady u nás takový podivný den. Ráno byla hrozná mlha a ani ptáci nezpívali, byl to takový jako klid před bouří, ale místo toho se kolem poledne vyjasnilo a pak bylo krásně, ale dopoledne to bylo vážně hodně divný.

Přidejte reakci

Přidat smajlík