Ahooj! Tak jsem zase tady. Já nějak neměla vůbec sílu psát po tom víkendu. Na mobilu jsem v autě si četla tady Ifaunu, ale psát ee. Vidím, že jste si užívali vyjížďky a kravičky jsou moc hezounké. Já byla zbitá jak Alík . V ten pátek v Ratmírově začalo večer dost pršet jak jsme se ubytovali, takže jsme sobotní výstavu viděli bledě. Naštěstí do rána to přešlo. Ale byla strašná zima, což zase vyhovovalo psům, že..... První se posuzovali psi. Ve třídě mladých jsem předváděla mladého Darésova syna a v konkurenci 9 psů jsme skončili na nádherném 3 místě jako výborní. Takže majitelé jsou nadmíru spokojení. A Fabbym jsme vyhráli třídu vítězů..už nevím ani kolik nás bylo, ale dost. A Darés vyhrál nejlepší veterán pes. Byl po hooodně dlouhé době zase na výstavě, tak jsem na něj byla zvědavá, protože výstavy už nesnáší. Normálně běhá jak čečetka a předvádí se, ale ukázal svou klasickou polohu..vleze do kruhu, nasadí výraz "mouchy snězte si mě a všichni mi vlezte na hrb"
...ke konci už si mě testoval, jestli to s tím běháním myslím tak vážně. Rozhodčí mui sice pohyb pochválila a špičkovou figuru a kondici, ale vím, že běhat v kruhu umí lépe, jen ho to musí bavit..ale ono na těch klubovkách jak je hodně psů, tak se déle čeká a jeho to nebaví
. No ale spokojenost. Nejlepšího veterána výstavy pak vyhrála fena hnědá, ale zaslouženě. Já bych ji to taky dala, měla 11 let a byla fantastická na ten věk. Taky se ukázaly slušně Fabbyho děti, má moc krásného malého syna, ten se úplně potatil
. Holky tolik ne, ale výsledek neměly špatný. Bohužel nás zklamalo běhání o nejlepšího psa, kdy soutěží vítězové všech dospělých tříd psů nakonec. Jako o nej psa a nej fenu, nej mladého a nej veterána (to vyhrála ta hnědá fena) a ti běhají pak o BOB..což je vítěz plemene. To nakonec vyhrál pěkný mladý pes černobílý. Ale teda s vítězem psem paní rozhodčí trochu ujela...ale co se dá dělat.
Nikdo to nechápal, ale tak jinak jsme byli spokojení. Druhý den byly bonitace, svod dorostu a prodloužení chovností, kde byl Darés bez problémů prodloužen. Byl pochválen jeho syn, který se účastnil a Fabby tam měl 5 potomků, takže ti se taky probrali a nafotili s tatínkem a dva byli od hnědé fenky Biancy, kterou jsme s nimi taky nafotili, tak máme rodinku. Ti se moc povedli.
Domů jsme jeli se známými s 10-ti měsíčním psem. Přijeli jsme domů v neděli večer totálně mrtví. Včera tady ještě přijeli s tím pesane pro nějaké vitamíny, co jim doporčili na svodu, aby se pesan ještě zpevnil. Nakonec jsme všechny pustili na zahradu. Pesan už je velký skoro jako ti naši, takže kus psa. Ale kluci ho zvalchovali a hned mu ukázali, že jsou domácí a on je jen malý spratek..a byla sranda, jak potom běhali všichni po zahradě a hlídali jak chodili lidi kolem na procházky. Známí koukali, že se nám ti psi nějak množí
Usinka v ten pátek jak jsme odjížděli strašně plakala Viděla nás jak se balíme, ona ve stáji a jak jsem odcházela, tak na mě volala a ještě v autě jsem ji slyšela božatko malé. Ale máma ji v sobotu dala na celý den ke koním, tak byla spokojená. V neděli ji zase nechala doma, že prýýýý sněžilo..božínku, sněžilo nám celou cestu. Někde jsme jeli v takové vánici, až to bylo jako v prosinci.
Ale jak nás doma vítala! No to bylo radosti!!!!
Tohle je mladý 15-ti měsíční pes Merlin po Daréskovi....vypadá velmi nadějně a se třetím místem jsem ani nepočítala, rpotože pesan byl na druhé výstavě, poprvé venku mezi tolika psy a je trochu závislák na páníčcích, takže jsem je po prvním kolečku vyhnala od kruhu...spratek mě chtěl odtáhnout. Pak jsem si ho zpracovala a už poslouchal lépe a docela hezky se předvedl v postoji i v pohybu pak. Porazil i zkušené výstavní psy.
Jinak Usa teda šíleně líná, včera jsem měla velký kýbl plný chlupů z ní. Včera jsem ji dřela z kůže, že mi málem spadla na zem, jak se kroutila na všechny strany. Všechno ji svědí a chce to taky dostat ze sebe Pak jsem chtěla, že ji přejedu kartáčem, ale měla jsem chlupy všude, tak js ji nechala za stájí, šla pro fukar a bylo to... ale mám tam jako posněženo
. Bílo
Jééé..gratuluji ke krásné malé Genessis..je kouzelná!!!! Nádhera, ta mrňata vždycky.
No, Fabby tam byl nej v těch šampionech a bohužel měl vyhrát i nej psa...tento to vyhrál...byl to vítěz třídy otevřené, kde byli dva psi nic moc...a jeho nechala pak vyhrát nej psa... vedle Fabbyho byl jak úzká nudle.....zbytek vidíte..
a tady Darés nejlepší pes veterán a fena veteránka..ta fena vyhrála nej veterána výstavy..zasloužila si to. Tady trochu blbě stojí, neměla až tak pronešený hřbet. Zato Darés se před ní naparoval jako mladík. Jeho ty baby pořád děsně zajímají. Vypadá pořád dobře. Ten pes jak píšeš, že má krátké nohy, ten je taky osmiletý a mohl jít do veteránů, ale dala ho ještě tam. Jako Darés klidně taky mohl jít do vítězů, ale já nejsem ve dvojím vydání, takže když mu to věkově akorát vyšlo, tak proč ho nedat do veteránů. Třeba ještě udělá i veterán šampiona
. Vypadá pořád skvěle
Jo a mimochodem, on ten druhý pes za Darésem by nebyl konkurence nikdy. Vždycky byl hodně vysoký, ale to bylo vše. Ale koukala jsem že na svůj věk teda má totálně černou tlamu ještě. To Darések už má bílou tlaminku, ovšem jeden jeho brácha ji má bílou už někde od 4 let, takže je na tom Darés ještě dobře
.
tý vado..tady je příííšerný povichr!
Tady Darés a Usa asi třed 4 lety, jak je fotila Zuzka Buráňová
lucky
napsal(a):
Jééé..gratuluji ke krásné malé Genessis..je kouzelná!!!! Nádhera, ta mrňata vždycky.
No, Fabby tam byl nej v těch šampionech a bohužel měl vyhrát i nej psa...tento to vyhrál...byl to vítěz třídy otevřené, kde byli dva psi nic moc...a jeho nechala pak vyhrát nej psa... vedle Fabbyho byl jak úzká nudle.....zbytek vidíte..
Luci, asi mela uz unaveny oci. Sice na nem nevidim zadnou chybu ale je drobny, nebo to dela jen to ze ma srst kratsi a trochu zplihlou oproti Tvym pesanum.
Jo ta hneda veteranka taky vypada moc dobre.
Myslim ze ten jak to omylem vyhral taky nema takove siroke vysoke celicko jako Fabby ale je fakt ze ma hlavu natocenou,tak se treba mylim.
Jinak nadhera, pastva pro oci.
Jééé,to já taky moc gratuluju k výstavním úspěchům,
parááda takhle mít 2 pesany na stupínkách vítězů.
Jarča včera donesla ze školy břichabol,
takovou nějákou tu střevní chřipku,
tak se tu svíjím a trpím,
mám připravenej Endiaron pro případ,že už by se to nedalo vydržet,ale zatím když jsem v klidu,tak je to docela dobrý,chůze je horší.
Helčo,Ginuška je fotohvězda už teď,a to ještě nechodí ani po výstavách,
je vidět,že se jí objektiv moc líbí a umí se mu podívat do oka.
Fešanda.
Tady je dneska krásně,docela ani není zima,krásně svítí sluníčko,ale o víkendu už zas tak hezky bejt nemá.
Včera jsme byli u kámošky,má tam tákovýhodle nádhernýho australáka,
akorát musí bejt uvázanej,páč morduje všechny ostatní psy,který dohoní.Oni ho mají jen na přihnání ovcí z pastvy a vyhnání na pastvu,pak zase hned musí na řetěz,aby něco nezakousl nebo se nešel věšet koním na ocasy.
Ani jsme si ho nepohladily,prej kouše,a opravdu koukal jak vrah,tak jsme to neriskovaly radši...
Včera bylo tak krásně,
a dneska prší,prší,jen se leje...
Moruš spí v přístřešku a Dituška jí hlídá.
Takhle to vypadalo vzádu,jsme fakt mysleli,že z toho přijde první letošní bouřka
,ale nic z toho nakonec nebylo.
Jak už byla spíš takový pološero,tak fotyho přístroj mi nechtěl brát Jarču nad skokem,ale vzal jí vždycky až za skokem.
A ještě Vám sem musím dát naší kočičku,jakou si vymyslela krásnou rozhlednu.
jaruska
napsal(a):
Tady vysedává zase naše kočka . Předtím, než ji přítel dovezl, jsem dala aktivně všechny květiny nahoru, protože jsem měla zkušenost jen s tlusťoškama kočkama od ségry - naše Mona ty 2 metry vyskočila od země jako nic... Už se těšíme, až ji budeme moct vypustit ven.
Ahojte kochacky. Asi je u vas hezky pocasi a vy jste cely den u koni,ze jo? Krasny kocicky,ale na te zdi=to je fotka vystavni. Pred 2dny jedna ridicka prede mnou prejela kocku,videla jsem ze jeste dycha. Tak jsme zastavili dal, protoze v zatacce to nejde a pani byla z toho spatna. Jak se vracime pro kocicku,tak nas zastavilo auto a slecna ji uz mela na kline,ze ji veze k vetovi. Sice nevim jak to s ni dopadlo ale tesi me ze lidi nejsou lhostejni. My byli vcera na prochazce se vsema konma na ruku. Achula vyrazila jako d'abel,stavela se, rvala se se mnou.Uz uz jsem premyslela ze ji jednu lisknu, ono to nekdy pomuze ale nekdy naopak. Kus cesty takhle vyvadela ale jak jsem ji drzela rovnou za ohlavku, tak jsem ji udrzela. Nakonec se uklidnila a zbytek cesty sla jak beranek na provesenym voditku. Jsem rada ze se to vyresilo v klidu bez trestani. Inu,je to mlade plny energie. Tohle mi klidne muze delat i v 5ti letech. Ale doufam ze ne,ze ji casem ukaznim.
Ahoj holky všechny Vás moc zdravím,vůbec nemám čas si přečíst co nového píšete jsem doma jen na skok v pondělí už jedu zase zpátky. Včera jsem byla za Luckou,byly jsme na jízdárně je moc šikovná.
Eli s Mimi. Od Zuzanky nemam zatim dovoleno zda ji mohu vystavit na netu ale byla sGenkem s nami.
sccary
napsal(a):
Ahoj holky všechny Vás moc zdravím,vůbec nemám čas si přečíst co nového píšete jsem doma jen na skok v pondělí už jedu zase zpátky. Včera jsem byla za Luckou,byly jsme na jízdárně je moc šikovná.
Neco mi uslo, kam jedes zase v pondeli?
Dnes prijeli hosti povozit se. Jedna holcina jezdit umi a s Mimi si moc dobre rozumely. Kdyz na Mimi sedne uz zkusenejsi jezdec, ona chodi jak hodinky.
Jenze potom si na ni sedla druha holcina, ktera jela na Mimi podruhy, podruhy v zivote na koni a Mimi sla stejne uplne v klidu.Cestu zna....to je zlatej kun. Fakt je ze se ta zacatecnice jen vezla. Ja myslila ze Mimi bude zastavovat aby si kousla travy- a ne..
Jojo,Markét,máš pravdu,jak je hezky,tak jsme venku a Olda aby nás domů vždycky tahal heverem,fakt se dom člověku ani nechce.
Včera Jarčiny první letošní ofika závody Židovice,první soutěž jela za děti do 14 let ZM,bylo jich tam 5 a naše dítě bylo 3.
Bylo to na limitovanej čas,což Pižďuch jaksi nezná,
letěl dost,tak jeli moc rychle,
ale jeli čistě.
http://youtu.be/ZOp5Q744s_A
Tady fotka z dekorování a video čestné kolečko,Pižďuch si to užíval.
http://youtu.be/gft2HoCa8UY
Tady čekání na start Z,sice se neumístili,ale opět jeli čistě,tentokrát to bylo taky na limitovanej čas,ale to zase jeli pomalu,
ale o to vůbec nejde,to nevadí,hlavně že jeli čistě
a Jára i Pižďuch si to opravdu krásně užili.
http://youtu.be/XZQvFcZLlQo
Jarusce. Opravdu jeli krasne. Tak jste si to krasne uzili.
Dnes jsem nic nedelala, jen ostrouhala Mimi. Zase zima a hnusnej studenej vitr, zamraceno. Myslili jsme ze si pohrajeme s Nevadou ale klukovi se v ty zime nechtelo. Nakonec jsme si hrali s Nevadou vcera. Nechtelo se ji tentokrat protoze Achula litala kolem a vyzyvala ke hrani. Vyzyvala uplne stejnym zpusobem jak to delaji psi. a Nevada nadavala ale preci udelala s nami par mensich kolecek. Pak jsme ji nechali. Vystavni chozeni to teda nebylo, vystihla jsem nevhodny moment ale na druhou stranu at si zvyka ze bude jednou pracovat jako velka holka.
Dneska si Zuzka privedla kamaradku na Genka a davala ji lekci. Mam z toho radost, zacina k nam chodit mladez. Zatim slusna mladez. Snad to nezakriknu.
Díky moc,Markét,no jo,o tom to je,užít si to,není potřeba vyhrávat za každou cenu,ale jet pro nádhernej požitek z pohybu,
a to si Jarča vychutnala opravdu dokonale,
byla moc nadšená,jak Pižďuch šlapal a nic nevyhnul,protože tentokrát si na tom dala záležet,že se jen nevezla,ale tvořila tam nějáký hodnoty,
jak říká trenér.
Mimi je moc hodná,
že takhle bez sedla bezpečně sveze holčinu,
a super fotka je ta,jak se tam Genko válí s kobylkou druhou.
Zuzko,ta jízdárna je božííí,
to si to tam pořádně užívej,a je dobře,že Lucka je šikovná,
třeba by jí i jízdárničina bavila..
Tady je dneska už druhej den hnus,velebnosti
,leje a leje.....
Jarusko, ono to vitezstvi prijde pozdeji. A proc by ne? Mala jela perfektne, hladce, konik nezavahal pred zadnou prekazkou, vyrovnany, zadny trepani hlavou, jezdkyne uplne v klidu-vzdyt to je pastva pro oci na tech videich. Nekdy jsou vitezstvi nahodna ale teto dvojice si musi vsimat kazdy konak, parkrat jsem shledla i velky mezinarodni parkury v TV -a kazdy tak nejel jako Jaruska. Ja mam rada harmonii mezi jezdcem a konem a to je u Jarusky videt.
No, my uz zase vsichni do skoly a co vidim?-slunicko a ani jeden mracek na obloze. To nam to pocasi dela naschval.
achula
napsal(a):
Jarusko, ono to vitezstvi prijde pozdeji. A proc by ne? Mala jela perfektne, hladce, konik nezavahal pred zadnou prekazkou, vyrovnany, zadny trepani hlavou, jezdkyne uplne v klidu-vzdyt to je pastva pro oci na tech videich. Nekdy jsou vitezstvi nahodna ale teto dvojice si musi vsimat kazdy konak, parkrat jsem shledla i velky mezinarodni parkury v TV -a kazdy tak nejel jako Jaruska. Ja mam rada harmonii mezi jezdcem a konem a to je u Jarusky videt.
No, my uz zase vsichni do skoly a co vidim?-slunicko a ani jeden mracek na obloze. To nam to pocasi dela naschval.
Díky moc,Markét,
ona to ale Jarča sama říká,že vítězství je sice krásný,
ale ten požitek z krásně přejetýho parkuru,kdy koník čeká na pobídky,jde v tempu a celkově prostě ta souhra tam je,
tak to je mnohem lepší,
a Jára z toho dokáže žít dlouho,
tak z toho mám zase největší radost,když vidím,že ona je šťastná,že se jí zadařilo a že si s koníkem parkurek užili.
To jo,to naštve,viď,když byly prázdniny,tak jste měli nic moc počasí a jak jsou děti ve škole,tak je hezky,
to znám,to tady taky bejvá,a já pak vždycky soptím.
Ahojte, Zuzko sluší Vám to na jízdárně
Markét to je vždycky pěkný, když vidím a slyším o dobře vychovaných koních
Jaruš "malé" to moc sluší To má tu přilbu GPA? Jaká je? Stojí za ty peníze?
V týdnu si budu kupovat přilbu, jen nevím ještě jakou Moje současná dosluhuje, funkci plní, ale už není dávno in
Díky moc,Míšo,
jojo,to má přilbu GPA Speed AIR,je to perfektní,že i v sebevětším hicu se jí nepotí hlava pod tou přilbou,
je perfektně odvětraná,
ve všech ostatních vždycky sundala helmu a měla úplně mokrý vlasy...
A hlavně tohle je nějáká o dost pevnější helma,než jsou ty Casca a pod.,Casco má taky,ale jen na vyjížďky a blbnutí ve výběhu,na závody má tu GPA.
he he přilbu jsem měla na hlavě naposled do dostihu, ale už mám od tý doby čtvrtej klobouk ne že bych je ničila, jen se mi vždycky jinej líbil víc
už mám slušný připojení
http://www.bospor.estranky.cz/clanky/co-je-noveho/po-velikonocich.html
a v lese už je krásně zeleno
Tak já bez přilby na koně nelezu. Vlezla jsem párkrát a skoro vždy to nedopadlo dobře Otřes mozku nic moc... Jednou mi helma zachránila hlavu, kdy po pádu kobyla kopla do helmy a helma praskla..kdyby to bylo bez přilby, raději nedomýšlím
Jééé v lese je nádherně Konečně zeleno
Jak bych si šla zajezdit Do pátku budu mít auto a pak chci začít jezdit na tréninky, abych mohla na podzim na ZZVJ
Ještě, že mám v práci kontakt s koňmi
Letošní rok mám k plnění snů a příští rok začnu snad s koňmi znova, čas ukáže. Letos to snad bude úspěšné splnění licence jezdce, za pár týdnů budu jako přísedící ve spřežení, vlastní auto, rozšíření řidičáku na E a pokud to zvládnu, tak bych chtěla i na náklaďák, ještě tu práci sehnat a budu moc spokojená
taky přemýšlím o rozšíření jen mám strach že bych přišla i o to co mám
stejně nemám vozík, jen avii a ta zatím jezdí
zkoušky na ježdění po lese nepotřebuju
a závodnický ambice už nemám
a navíc jsem je dělala ještě v hlubokým totalismu a možná by to šlo dohledat
to byla komedie
řekli mi to ráno, když jsem šla provokovat holky co se učili a nervovali
nějakou teorii mi dali lehkou, protože jsem neměla čas, drezůrní úlohu i parkur jsem zvládla bez problémů, protože jsme to všichni pilovali 14 dní v rámci normálních hodin. jela jsem to na A1/1.
závěrečný zkoušky v učňáku jsem pak jela na remontě. bylo nás hodně v ročníku a na mě nezbyla stará kobyla.
Díky moc,Ivčo,Jara si to přečetla sama a děkuje,
už je doma,měli turnaj ve vybíjený a před chvílí jsem jí přivezla.
Jéé,hrozně jsme se zasmály Matýskovi a mrkvičce,
to byla Jarča ještě taková pidi,
teď už je většejší,než já.
Ivčo,gratuluju k čtyřměsíčnímu výročí nekouření,jsi doooobráá,
a taky moc doufám,že Ti to vydrží,díky,Barčo.
A rychlejší připojení je samozřejmě taky super,
gratuluju,a to jsi fakt dobrá,že jsi to dala dohromady,to já bych to rozšlapala doopravdy,
na tyhle technický věci nemám buňky.
bospor
napsal(a):
nebo tohle
No jo,to jsem pak a dodnes lituju,
že jsem na tu vyjížďku jela,
Moruš totiž vždycky,když jde s nějákejma koňma poprvé,tak se dost rve za nima
,ale jdeš s těma samejma koňma třeba za tejden ven a ona už je neřeší,
už na ně kašle,
ale když jde s nima poprvé,tak je to dost katastrofa,
já bych s ní potřebovala chodit vždycky s cizejma koňma až na tu druhou vyjížďku...
Ahojky kochačky, tak jsem se konečně taky dohrabala k tomu vám se něco písnout. Čtu poctivě, ale s tím odepisováním je to horší, ale víte jak to je . Prvně chci pogratulovat k úspěchům jak výstavním, tak závodním
a držím palce aby se i nadále dařilo.
Jaru to mě tohleto Sobista taky dělá, že když jde na vyjížďku s nějakým jiným koněm než je Mia, tak má tendence se pořád rvát dopředu jak praštěnej, ale jak už jsme třeba venku delší dobu, tak se hodí do klidu a už to neřeší, ale taky to není moc příjemný se s ním pak přetahovat.
U nás ani žádný novinky nejsou, pěknýho počasí si užíváme couráním s ořema po okolí a nebo je opruzuju prací v kruhovce , ale i když samochvála smrdí, tak se musím pochlubit, že Sobista opět udělal v kruhovce pokrok, už mu došlo, že skákáním a vyhazováním po mojí maličkosti se práci opravdu nevyhne
.
Jinak se nám nějako zasekla akce pozemky pro oře, tak z toho občas mám takovou blbou náladu, že těch koní doma snad už nedočkám.
A ještě jedna špízující Miucha ať jí to není líto, že není v kochačkách
Šárí,děkujeme moc,vyřídím.
Kráásný fotičky,ti bělouši jsou stejně nádherní,
sice někdo říká,že bělouše by v životě nechtěl,ale já jsem bělouše vždycky chtěla,takovýho toho grošáka nádhernýho,
v Židovicích byli 2,kteří se nám s Járou líbili,tak vždycky slintáme...
Šárí,to je mi moc líto s těma pozemkama,
a to se jako zaseklo na dobro,
nebo se to prostě jen něják dočasně pozastavilo?
Jára si včera vzala Ditušku,tak jsem měla o ní fakt chvíli strach,protože ve výběhu byl i Pierot a co ta Dituška dělala,jen aby se k němu dostala a jezdila mu za zadkem,to bylo něco,teda,
ale naštěstí jí Jára zmákla a za čtvrt hodiny už Dituška svoje závislácký sklony zvládala na 100 %,
byla úžasná.
Tady ještě ta Dituška není uvolněná,pořád si ještě myslí,že by mohla s Járou, pokud to jen trochu půjde,utýct za tím Pierotem,
ale po chvíli si dala říct a opravdu ochotně spolupracovala.
Dokonce si holky i skočily,
jenže já se musela věnovat Pierotovi a fotila jsem,jen když šel v kroku.
Ahojky. No jo, já kdysi nechtěla bělouše a nějak jsem k němu přišla..prostě láska na první pohled a věděla jsem, že mi vybělí, že... Ale naštěstí se mi podařilo, že je aspoň čistotná.
Normálně jsem ji včera za stájí dřela z kožichu, hromady chlupů. Na plotě seděli ptáci a dvaktrát mi ukradli chlupy na zemi co byly a odnesli.... tak jsem tam ty chlupy nechala, že je posbírám až odvedu Usamu. No a přijdu a chlupy nikde. Ptáci si to vše posbírali na hnízda Já se fakt musela smát. Dneska jim udělám radost....snad z ní ještě něco vydrbu. Včera jsem byla ještě pro novou kouli sena poslední. Je napěchovaná a nádherné seníčko má. Ta mi už vydrží na dlouho, začíná pomalu tráva.
já mám ještě spoustu vyřizování a zařizování..odjíždím na týden pryč v sobotu brzy ráno, takže o Usu se budou starat naši. Tak doufám, že to Usa přežije
No,to jo,oni ti bílý tvorové jsou čistotní,jenže když jsou třeba někteří zavřeni v malým boxu,tak někam se vykadit musej a někam si lehnout taky musej,a pak to z nich jde špatně dolu,
my máme bílou samici králíka,teď jsme jí přestěhovali do takovýho docela velkýho boxu,a mají tam udělanou i takovou boudičku,hele,ta samice vyskočí na tu boudičku a kadí jenom tam,
nikde jinde nenajdeš bobek na zemi,jak je šikovná.
Až tam půjdu,tak to fotnu.
Jéé,Ty se máš,Lucí,kam razíš,jestli to není tajný?
Krásně si to užij,doufám,že budeš mít hezky.
A ještě jedna pasecí fotička,ale odtud jsme za chvilku prchaly,páč se blížil takovej ten obrovskej postřikovač,sice stříkal to protější pole,ale foukal vítr směrem k nám,tak jsem měla strach,aby se to Moruš nedostalo do očí,tak jsme radši zdrhly.
Dám sem pár fotiček,jak jsme jezdily s Járou,
a pak fotky z bitvy.
Sice tu asi nikdo není,ale já teď taky jsem víc venku,než tady,ale tak ať máte nějáký fotičky na prohlížení.
A tady už vyjíždíme na bitvu,Moruš mi udělala strašně velkou radost,
my jsme totiž loni něják kolem přelomu jaro-léto byli s kámošema na vyjížďce asi půldenní,a mezi nima byla tahle frísule,
a ačkoliv si k sobě nečuchly s Moruš,to opravdu nejde,
ona hned kope,tak Moruš si jí přesto pamatovala,že už s náma tahle kobyla jednou byla a vůůbec se na bitvu nervala za ní,
takže v to jsem teda nedoufala,že si tu kobču bude pamatovat,
ale fakt je Moruš šikovná a perfektně jsme si to užili.
Počasí bylo suprový,sice jsme zmokli,ale jen taková minipřeháněčka to byla,zrovna,když jsme vyjížděli z bitvy,ale ani jsme neoblíkaly australáky,to nestálo za to,pak už bylo zase krásně.
Frísule je taková samochodka,
ale naše koníci šli svým oblíbeným tempem,
nikam se nehnali,bylo to fakt perfektní.
Tady všechny pijeme za jízdy,sice to je jen 15 km,ale šli jsme to přesně 3 hodiny,
a tak něják jsme měly strach,abychom to stihly včas někde najít vhodné místo na uvázání koní,než začne bitva,a tak jsme se nechtěly zdržovat zastávkama,ale krásně jsme přijeli ve 3 hodiny a bitva začínala v půl čtvrtý.
Takovýhle tam byly na jednom plácku 3 obrovský stromy,akorát na 3 koně,tak jsme tam koníky přivázaly a holky se šly podívat na bitvu,já hlídala,já už bitvu viděla nejmíň 8 x,
takže mi to nevadilo,naopak,já jsem vždycky radši,když si koníky pohlídám,docela Moruš,když začali střílet z těch děl,tak byla nerevozní,tak jsem k ní pak přišla a stála jsem u ní,a to bylo o 80 % lepší.
Fotila Jarča,
ale teda já jsem si o sobě pořád myslela,že jsem fotící šílenec,ale na Jarču teda nemám,
ta nafotila asi 50 fotek.
Když jsme jeli,tak cestou nás pozvali známí,že až pojedeme zpátky,že se máme zastavit na kafe,tak jsme zarazily.
Tady už jedeme dom,pořád před náma bylo takový černo,hnali jsme to před sebou,tak jsme na chvilku kabáty na sebe hodily,páč to chvíli vypadalo fakt černě,
ale za Smečnem už jsme je zase musely sundat,byl nám hic a pršení se někam odfouklo jinam.
Tady je to vidět dobře,jaký to bylo černý,a to člověk neví,jestli se to spustí teď,nebo až za chvíli...