Já si taky myslím,Ivčo,že až si Barča poprvé zaplave,nebo ani nemusí plavat,ale osvěží se v parným dni a vyráchá se tam,
tak pak bude tu vodu brát jinak.
Dotace už mám vyřízený,byla tu nedávno v Královicích schůze na to,oni tam ty lejstra přivezou,že nemusíme pro ně na Kladno,a při tom povědí novinky,jaký jsou,dostaneme oběd a pak je diskuze,docela zajímavej den.
Olda už to i vyplnil a na Kladně tenhle tejden dělal,tak to tam hned dal,aby to mohl pustit z hlavy,minulej rok jsme to málem prošvihli...
Ahojec kochačky , tak se taky konečně hlásím. Markét (Achula) až bude chvilka času, tak bych ti sem hodila fotky kopýtek jestli mám správně vystrouháno. No jinak už mám oficiálně papírově potvrzeno, že jsem vlastníkem 1,5 ha pozemku
, jen ještě musím dojít za místním zemědělcem jestli by mi to nenechal blíž u baráku. Měla jsem z toho opravdu radost, ale dneska je mi docela do breku
dneska jsem jela se Sobíkem na takový srandazávody ke kamarádům, je to asi 15 km a bohužel levá noha se docela projevila, nejspíš jde o návní kost a bojím se aby nešla nějak do karpálu, takže v týdnu nás čekají rentgeny a uvidíme co dál......... Snad to bude ok a bude to aspoň na nějaký to pošmajdání po lese
.
Holky a když máte koně takhle doma na pastvě, tak na to jdou taky nějaký dotace?
Jinam mě pipky taky ještě nenesou, tak jsem na ně zvědavá kdy se předvedou, ale zatím mají ještě takový maličký hřebínky, tak si asi na vajíčka ještě počkám.
abys mohla žádat o dotace tak bys musela být oficialní zemědělec s papírem a žádat u zemědělský agentury ministerstvo zemědělství. na pasení se dá, ale jsou tam nějaký podmínky a ty já přesně nevím. já žádám jen na plochu. to bylo dřív nad 5ha ale teď se dá i při měnší ploše. ovšem termín je v úterý, takže bys sebou musela mrsknout abys to stihla
Šárí,k pozemkům mooooc gratuluju,
koňouchům to bude boohatě stačit a budete je mít ve svým.
Ta druhá zpráva už je horší,
doufám,že RTG nepotvrdí žádné závažné zranění a Sobista bude brzo zase normálně lítat.
Tady sobotní místní hobby závody,Monďásek s Járou v parkuru 60/70 vyhráli,
bylo to moc hezký,
a v parkuru 70/80 se taky umístili,jeli čistě,moooc se mi líbil ten celkovej projev jejich,jak Monďásek čeká na pokyny,nikam se nerve,prostě pohoda.
Pierot taky dostal mašli,
a Pižďuch taky dostal mašli.
Z pěti startů jsme měli 4 mašle.
Ivčo děkuju za odpověď, ono zatím nám na pozemku roste kukuřice , tak to tak aktuální není.
Jaru taky doufám, že to nebude nic vážného, ve čtvrtek dorazí vetka s RTG, tak nám držte palce.
Jinak opět gratulace Jarče, safra jestli to takhle půjde dál, to se na ní za chvilku budu jezdit koukat na Ptýrov na velký závody
.
Ivčo ta louka je parádní, heheh to by ty naše hemely nevěděli co dřív sežrat
bospor
napsal(a):
jaruška je prostě hvězda gratuluju
Díky moc,Ivčo,
moc ráda vyřídím.
Tady je Monďásek na těch 60/70.
http://youtu.be/eZACjbVfrB4
To věřím,Ivčo,že v lese bylo báječně,už bych taky potřebovala dojet do lesa,abych byla nabitá zase na nějákou dobu,snad v sobotu,
jestli nebude hnusně.
Byla tu zase po dlouhý době Barča,no půlku toho samozřejmě zapomněla,ale aspoň že si pamatovala,na jakou nohu se vysedá.
Tady je ten Monďásek v parkuru 70/80,máme z něj s Járou obrovskou radost,
jak začal skákat a jak je vidět,že ho to baví,ale zároveň je pozornej,lehce voditelnej a přitom rychlej a obratnej.
Sice se na některý skoky odráží skoro metr a půl dopředu,
ale Jára to něják usedí a nepadá,tak je to dobrý.
http://youtu.be/Xcez6FGv_sw
Šárí,to je jasný,že budu držet palce,a doufám,že to bude jen nějáké špatné šlápnutí,to se mi stalo s tím valachem taky jednou,úplně jsem to tenkrát cítila,jak špatně šlápnul na šutr,samozřejmě hned začal kulhat,trošíčku to nateklo,tak jsme z vejletu tenkrát jeli vozejkem místo po kopytě,ale třetí den už to bylo o dost lepší a do tejdne zase lítal jako splašená kobyla.
Tak dej pak hned vědět.
Joo,Ty jsi dobrá s tím Ptýrovem,
to si ještě sakra počkáme.
Ale nám to neva,my jsme trpělivý.
Jak už do Monďásek takhle hlavu nahoru a nefuní na to,tak to přestane řešit,a Jára předd tím dělala i to,že pracovali a odpočívat chodili ke strašidlu,
to jsme se nachechtaly,že pak se Mondík od hrůzostrašnýho bubáka nechtěl ani hnout,
je fakt s těma hemelkama legrace...
Pak to dali bez jedinýho náznaku toho,že by se toho Monďásek bál,prostě to neřešil a Jára mu věřila,byla uvolněná sama a to je taky dost důležitý.
Z druhý strany taky nebyl žádnej problém,
to jsem hrozně ráda,že do toho ta Jára šla,ona nejdřív nechtěla,
ale pak jsem jí vysvětlila,že jedině tak se mezi nima může budovat ta důvěra,když spolu budou chodit do situací,které jsou neobvyklé a možná můžou znamenat i konflikt,ale od toho konflikty jsou,aby se řešily,pokud možno po dobrým a pořád koníkovi vysvětlovat,že to nekouše a že jezdec taky není žádný nemehlo.
Juj, jsem omylem rozklikla pro příspěvek ještě to téma 224..tak to házím tady, aby nebyl zmatek
Nazdar všichni! Já se omlouvám, že píši po 14-ti dnech, ale týden jsem byla s tom Egyptě a pak fofr, něco na fb jsem dala nestíhám nějak poslední dobou... a tak nějak pořád čtu a čtu a prohlížím fotky a video a všechno úžasné. Jaruška je moc šikovná , všechna videa super, všichni koně šikovnější a šikovnější. smajlíkFakt moc ráda koukám na ty fotky a ty jarní jsou nyní úžasné a jak na vyjížďkách koně řádí a užívají si. Taky velká gratulace k malému pesanovi..vlastně myslím, že je to fenečka, co? Nám bohužel fena nezabřezla Fabbymu, ale chovatelka kryla chudák tři a nezabřezla asi ani jedna..letos je to nějaké divné. Feny nehárají, když hárají, tak opožděně, je v tom nějaký "bordel" smajlík
V Egyptě bylo tak i tak..hotel nic moc, jídlo děsné, omezení na každém kroku....asi špatná volba. Bazén studený, ale zase já vlezu všude..až na to omezení od 10 do 5 mě dorazilo. Pláž..nooooo...když šel člověk půl kilometru po kolena, tak si pak mohl i zaplavatsmajlík. Né vážně, ta ohrazená bójkami byla fakt po kolena!! Pak jsme to přelízali a šli dál na moře...a člověk je kus od břehu a najednou stojí.....jsem si dělala srandu, že to už můžeme plavat přes Rudé mořesmajlík
Jeden den jsme byli šnorchlovat a výlet lodí, viděla jsem naživo v moři delfíny..zážitek. No a poprvé letěla letadlem..to bych mohla denně..bombásmajlík. Jsem vždycky chtěla letět a tohle bych vážně mohla.:-) Ne ale s nějakou kocábkou na rozpadnutí, ale tohle žihadlo je vážně síla. Někdy bych chtěla letět ve stíhačce..to nevím, zda se mi splnísmajlík.
Co jsem si však splnila, byla jízda na arabském hřebci po pláži.....a vážně bílém! Byl teda menší než Usa, ale všichni 4 koně byli strašně hodní a charakterní..oni chudáci jsou rádi, když jim dají turisti pokoj:-). Od kámošky syn poprvé seděl na koni, tak ten chlápek ho vzal na kobylu za sebe a že půjdeme pomalu...tak já jela na hřebci (jsem na něj chtěla a on jestli jsem dobrý jezdec....říkám no jasněěěěěsmajlíksmajlíksmajlík). Krokem po pláži a maník pak zpátky, že cváláme..tak kouknu na chudáka klučinu, ten se držel jako klíště. Já než stačila něco říct, tak on měl ty koně na hlas, takže hřebci řeknul a on se rozcválal, tak jsem valili a byla to paráda. Vážně zážitek. Jezdili jsme po pláži tam a zpátky a do moře a fakt nádhera.:-) Koník se jmenoval Maradona a byl hezky nasvalený. Byl výškově menší než moje Usa, ale zase ty svalíky měl. Až na ty nohy, na ty člověk nesměl koukat..ti koně pro turisty jsou chudinky, ale byla jsem překvapená, že byli slušně nakrmení a nosil jim tam trávu zelenou! v taškách ! Jo a ještě..měl tam teda dva hřebce a dvě kobyly. Chrápali tam na zemi vedle sebe, úplně v pohodě. Mohla jsem seedět pak na hřebci za prdelí kobyly a ani to s ním nehlo. Oni valachy ani nevedou. Kámoška tam jezdí a říkala, že mají ty koně vychované a jezdí klidně s hromadou hřebců kolem pyramid a pohoda..to jen u nás se všichni hřebců málem bojí.
Jinak jsme byli v Praze s Darésem na výstavě a vyhrál zase veterány, takže mu chybí ještě jeden titul na veterán šampiona a končí svou výstavní kariérusmajlík. Ale jeho už to stejně nebaví. Dneska lítali s Usou kolem řeky..ona je kouzelná, jak na ně dává pozor. Fabby kolikrát ji ani nevnímá, prostě někde něco čmuchá a ona dává bacha, aby na něj náhodou nešlápla a jen si tak povzdychne..asi si myslí, že blbeček zase někde letísmajlík
A v sobotu jsme byla s kamarádkou v Polsku u chovatelů plnokrevných arabů a taky zážitek..psala jsem to na araby
tady webky kdyžtak, kdo chcete kouknout http://www.zalia-arabians.pl/
Jinak já nějak jarní fotky letos ani nemám. Usa děsně dlouho líná, pořád má ještě kožich za žuchvami, jinak je taková oškubaná, ale dřu ji z kůžesmajlík. Chtěla jsem nafotit v kopretinách, které tady bývají kolem řeky a táta mě před dvěmi lety tam fotil na Use . No předvčerem večer koukám, že ještě tak tři dny, možná ani to ne, a začaly by kopretiny krést. Že si tam pak nafotím Usu i psy. No a včera jdu s Usou na pastvu a sekačka! Ti magoři z povodí jidny nechají trávu málem po krk a museli to celé letos už posekat..mě málem trefilo! Takové to tam mohlo být nádherné!!!smajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlík Jsem se těšila na fotečky v kopretinách, romantika a nic smajlík
Tak se mi dneska náhodou ozvala holčina, co fotila koně v zimě, jak byly ty ve sněhu. No a všude na loukách odkvétají pampelišky, tak jsme na pátek domluvené na nějaké focení. Dokonce má snad prý originál arabskou ohlávku bílou, tak ji vezme..Usa bude mít zase něco nového. A to budu mít časem na Usu ještě půjčené arabské sedlo originál!!! Ale to taky budu mít jen na focení, tak uvidíme, jak to splácámesmajlík.
Jinak docela závidím ty vyjížďky teď...najaře je to nádherné. Jaruško, jak Pierot hodil tlamu a odřel si nos..no to jsem se zasmála. Nemotora, naštěstí holčina je šikovná, že to useděla..člověk nesmí přemýšlet co se může stát, že. Ale holky jsou šikovné.
Já se dnes po dlouhé době svezla bez sedla, pobrodila si s Usou v řece a bylo nám fajn.
Koním jsem teď dělala kopýtka. Usa má trochu problémy s odrůstáním..jakměla loni ty záněty na nohou a horečky, tak se trochu chytla..ono tomu jde těžko zabránit a vše se projeví na kopytech a nyní to odrůstá na okrajích, takže musím častěji korigovat. Bettynka má kopýtka super. Jako na to, že to před nějakou dobou byl kůň na utracení, tak jsme ji dali solidně dokupy a běhá jako za mlada. A Beníček teď trochu špatně chodí. Loni se mechanicky schvátil, zadky už má perfektní a předky v zimě měl oddělené stěny ještě po celém obvodu, ale nyní už to na bocích má spojené, ale vepředu má ještě řádnou mezeru, je citlivý a nechodí 100% dobře. Už jsem mu nějakou dobu dala náhubek a šmatlá celý den po pastvině.
Jo, mimochodem..viděli jste toho magora co se za mě vydával na nemoderce? Fakt trapné.... styl psaní odpovídá sotva základní škole. Asi mě nějaká zakomplexovaná kráva němá ráda nebo závidí...fakt má někdo hovno co na práci.jak tam někdo psalsmajlík. Takových ubohých osůbek je mi spíše líto.
Heh, koukám, že smajlíky to kopíruje prapodivně
Jsem ráda, že Ditušku už Monďásek nehoní..takže už mohou být všichni spolu?
Taky doufám, že Sobista nebude mít něco vážnějšího s tou nohou
Tady ještě Já a Maradona na pláži
Jinak Míšo, moc gratuluji k pozemku!!! To je paráda!!!
Tohle byly ty fotky od Markéty, tak snad se v pátek taky něco povede.
Teda promiň, Šárko, já už jsem zblblá dneska z toho psaní.
Jdu do stáje pomazlinkovat uň a do hajan.
Ivčo, v lese je super. Hlavně s tom horku
Tady ještě dávám z Prahy foto Darés vítěz veteránů psi a jeho syn Edmond, ve třídě šampiónů výborný 2, res.CAC ..vyrostl mu fakt krásný nástupce. Už má první štěndíky a majitelka Edmonda si jednoho pejska hned vzala.
Ty joo,Lucí,
to je fešák ten Maradona,aj to k němu sedí,viď,
tak to jsem ráda,že jsi si to tam užila,to by mě asi taky lákalo,ale jaksi letět letadlem,
to bych asi nedala,
nejsem cestovní typ,já jen kam dojedu po kopytě,
to mi stačí.
Co se týče tý nemoderky,myslím,že máš právo se bránit,myslím,že lze podat i trestní oznámení,Tvoji fotku nemá kdo co používat,
notabene k takovýmto účelům,
já tohle normálně nečtu,kdybys mě neupozornila,tak o tom nevím,ale tohle je síla,to Ti řeknu,
tohle mě vždycky moc bolí,když vidím,že si někdo anonymně léčí rány,bohužel se s tím asi nedá nic dělat,
ale bejt Tebou,bránila bych se.
Taky chvílema vypadáme jako arábek,
obzvláště když kadíme.
Lucí,myslím,že právě z toho důvodu,že ti arabští hřebci tam makaj průběžně celej den,tak jsou tak hodní a vyrovnaní.
Dituška.
Jojo,Lucí,už Mondík nechává Ditušku na pokoji,podle mě si spojil to,jak jeho samotného tenkrát Pierot honil a kousnul,protože jsme ho do stáda pustili za týden,já jsem teda nechtěla,říkala jsem,že to je moc brzo,ale hádej se s chlapem,
no,samozřejmě ho Pierot honil a pokousal,tak on si to Mondík asi pamatuje,že se to tak prostě dělá,a hold zkoušel vyhánět i Ditušku,
ale už je to opravdu dobrý,už jí vzal za svou a nehoní jí,a společně moc bejt nemůžou,protože Pierot s Moruš se vždycky tý trávy naperou,že je to hrozný,takže je máme odděleně,občas je tam pustíme společně,ale pak je odělujeme,aby se nepřežrali.Mondík se právě nepřežírá,ten tam může bejt.
Lucí,teda,ta kopretinová louka,to by mě teda taky naštvali,
kdyby člověk chtěl,aby to posekali,tak by to posekali až na podzim,ale když se člověk těší na fotky,tak to takhle dopadne.
Tady je dneska ještě zima a hnusně zatažíno,já ty vokůrky snad nevyndám...
Lucí,to jste po tý pláži jezdili bez sedla?
Nebo jaký měl sedlo,takový to krásný zdobený arabský,jak jsem někde viděla,asi pod turisty nedávají,viď..
Tady je pro Janinu ten náš kohout,
já mu říkám Slepoň,on toho opravdu moc nevidí,
ale slepice si hlídá pořád,tak je to dobrý.
Ahoj Jaruško,
hele, s tou diskuzí je to těžké. Co já se budu tím zabývat. Mi to za to nestojí. Mám lepší věci na práci, než se dohadovat s psychicky nemocnou osobou na úrovni pomocné školy. Jestli je to praštěná puberťačka, tak z toho snad jednou vyroste, jestli je to dospělá osboa, tím hůř. Opravdu mě to nezajímá, napsala jsem tam svoje a tím to pro mne hasne. Kdo se tam podívá a přečte si, i z těch co tam psali další reakce..tak inteligentní člověk je v obraze. Já tam právě taky nechodím, byla jsem na to upozorněna, že tohle přece nejsem já a někdo se za mne vydává.... osoba je tak blbá, že ji nedojde, že lidi trkne stejná IP adresa u většiny příspěvků.... fakt má osoba "hooodně vysoké" IQ .
Mrzelo mě, jak se tam někteří hned museli přidat s nějakým vulgárním komentářem na mou adresu, chovatelů arabů a koní arabských všeobecně...takže dotyčná osoba se jen bavila jak vytočila další lidi, kterým to nedošlo. Omluvu nečekám.
Jinak sami víte, že jsem do arabů blázen, ale jinak mám ráda všechny koně, co já jezdila na křížencích a každý má své. Nejsem pro křížení koní záměrné, ale když už se ten koník narodí, zaslouží si ústu a dobré zacházení. Respektuji všechna plemena a křížence. Rozkošní jsou všichni. Jak se říká..papíry neběhají
Ale tohle téma na nemoderce je pro mě pasé.
No nic, další téma.
No jo, Maradona byl kusanec. Ale i ti další tři nebyli tak hrozní, je fakt, že on byl v nejlepší kondici. Ukazoval mi tmavého ryzáka hřebce, jak umí tancovat, jezdil na něm cvalem stojící mu na hřbetě a tak. Oni umí kdejaké kraviny.
Jinak ty koně tam klidně chodily na volno za ním..prostě ta typická povaha. Měl je na hlas ovladatelné, fakt dost dobré.
Oni prý tam valachy nevedou a i ti, co jsou ve stájích, tak jsou v pohodě.
Jsem ráda, že koně už máš v pohodě Jaruško. No jo, my taky budeme zmenšovat ohradu. Beník dostává náhubek, Betty trochu přes zimu zhubla, tak ji neuškotí trochu nabrat. Přibrala se ještě nová jezdkyně, takže bude pracovat a potřebuje energii. Kopyta jsou zatím ok.
No, já z toho Egypta nebyla nadšená co se hotelu týče a jídla, ale zbytek byl fajn. Na týden dobré a jsem krásně opálená ještě teď, přesto že u nás jsem málem v plavkách ještě nevylezla. Připálila jsem si trochu akorát ruce (naštěstí jsem si vzala tričko s krátkým rukávem) na tom výletě na lodi na ostrov a potápění. To jsem se přismahla, že mě dva dny ještě ty ruce pálily... bylo tam s námi hromada Němců a většina se opékali na lodi na palubě cestou na ostrov a k večeru jak jsme se vraceli, byli jako raci..ti už museli dovolenou trávit asi jen ve stínu s bolestí...komu není rady...
No jo,právě,že je to anonymní,tak se přidají i lidi,kteří mají potřebu se do někoho navézt,
je to opravdu škoda,že se lidé takto napadají
,místo aby je tento koníček spojoval,hodně lidu naopak rozděluje...
Tý jo,to já si nedovedu představit,že bych stála na cválající Moruš,ona teda má ty zádíčka,že by se tam vešli 3 stojící jezdci,
ale já bych stoprocentně po pár cvalovejch schrastla,
jé,a chudák moje koleno,to by nepřežilo.
To já jsem taky ráda,Lucí,že už jí nehoní,
i do přístřešku si spolu zalezou do jednoho,
já fakt vůbec netuším,co mu to tenkrát ruplo v tý kouli,
že jeden den byl jak milius s ní,ona za ním chodila jako štěňátko,a on druhej den jí zmydlil,že jsem je musela dát od sebe,
a to ještě stačil skoro zmydlit i Pierota,
ten se ho normálně bál...
Lucí,naše hemelky ještě taky nejsou komplet vylínaný,Moruš s Pierotem mají pořád místy zimní srst,kupodivu Monďásek,kterej byl z nich chlupatej nejvíc,už po zimní srstí nemá ani památky,
a Dituška taky ne,jelikož ta jí moc neměla ani v zimě,
Ale Moruš s Pierotem pořád vylínaný nejsou,
u nich to je prostě pravidlem,že si to nechávají do konce května.
A já se jim v týhle zimě ani nedivím.
Zbytek mejlem.
No to musely být fofry. Z toho já mám vždycky děsný strach, že si ti koně ublíží. Usu tak honil kdysi jeden valach a dodnes má kousanec na krku pod hřívou a pak ji před lety tak honil Baron a to jsem měla hodně strach. Jediné štěstí bylo, že Usu nechytil (chytit araba fakt není jen tak) a nakonec měla fakt takový strach, že ho kopla do plecí, že ho zastavila..ten byl rád, že to rozchodil.
Tady je hnusně zataženo, takže mám obavy, že celý den u koní nebude. Ale Beňas hajzlík byl zase venku z ohrady...nejde elektrika a on to prorval a to ještě prolezl z malého výběhu prkny...neví jak by se dostal na to žrádlo. Dostal náhubek a vynadáno a píšu majitelům, že jestli tu elektriku nezapojí, tak jim koně ty ohrady zbourají.
Ty kopretiny mě hodně štvou a ještě víc mě štve co se tam nyní děje. Kamarádka to zkoušela co nejvíc oddálit, zrušit, byly tady protesty, ale nic nepomohlo..totálně už chtějí zničit vše
Jaruško, víš jak nám postavili za pastvinou tu debilní solární elektrárnu?...no, tak aby toho nebylo málo, tak nám tady hned vedle u splavu, kde denně chodím s usou staví druhou!!! Pro změnu vodní!!! Nechápu na co! Na Ostravici přes léto málem neteče voda, co postavili kdysi Šance. Vůbec to nikdo nechápe a hlavě to tady nikdo samozřejmě nechce. Kousek přírody a ten splav přežil všechny povodně jako jeden z mála a ti idioti nám ho rozbijou!!!
Neumím si představit jak to bude vypadat, ale určitě strašně. Sice říkali, že to povede pod zemí, ale nyní to tam vykolíkovali a dneska už tam stojí bagr a náklaďáky a bygrují..mám obavy, že než to dostaví, tak Usu budu vodit snad kolem olšiny a šlapat si cestičku ovsem kousek, protože to musím obejít..mě jebne.
Takové to tam bylo pěkné...lidi zničí co mohou
lucky
napsal(a):
Neumím si představit jak to bude vypadat, ale určitě strašně. Sice říkali, že to povede pod zemí, ale nyní to tam vykolíkovali a dneska už tam stojí bagr a náklaďáky a bygrují..mám obavy, že než to dostaví, tak Usu budu vodit snad kolem olšiny a šlapat si cestičku ovsem kousek, protože to musím obejít..mě jebne.
Takové to tam bylo pěkné...lidi zničí co mohou
Sorry, ze vam tu leziem, ale Lucky, toto ma fakt vytocilo a aj ked to tam u vas nepoznam, zivo si to viem podla tvojich fotiek predstavit a normalne mi je do placu
No je to strašné pro nás tady. V okolí je krásná příroda, sice splav betonový, ale plní svou funkci a v létě se tam všichni chodí koupat. Ráno všude šumí řeka a ptáci zpívají a je tam krásně. Kolem byla nádherné louky a kamarádce za barákem postavili obří solární elektrárnu přímo za pastvinou s koňmi...faaaakt úžasné. Ale tak co mám dělat. No a ta vodní se blokovala strašně dlouho, rpý to byla nejdéle schvalovaná stavba
, ale přes všechna snažení se to staví
...asi měl někdo "dost krabic s vínem "
Já nevím že lidi musí všechno krásné zničit...
Tak jsme měli nad ohradami vyšší louku..krásnou s pampeliškami...úžasné..výhled na Beskydy a Lysou Horu
a tuhle "nádheru" nám tam postavili na celé veeelikánské louce...tohle foto z doby, kdy se to stavělo, asi dva roky zpět...
Tvl. Lucky to je fakt hnus, jak vám tam dali tu elektrárnu . Taky to nechápu proč si lidi musí krajinu takhle ničit. Jako chápu solární panely na různých budovách, u továrem atd., ale proč je musí nacpat na kde jakou volou louku to fakt nepochopím :-(. Jinak ten egyptský arabáš je fakt úžasný
, musel to být opravdu nezapomenutelný zážitek.
Jaru Dituška vypadá s Moňdáskem jak mamina s hříbětem .
Nás zítra čekají ty RTG, tak jsem na to zvědavá. Jinak nás pořád trápí, že se nám do předků zasekávají kamínky a už to máme docela nepěkný, tak přemýšlím, jestli ty předky nenechám nakovat, co myslíte? V neděli ještě dorazí Evče pán na výcvik mlaďocha, dělá i kopyta, tak to ještě proberu s ním. Taky už jsem docela na prášky ze Sobisty, páč se nějak rozjel se svojí zálibou sundávání ohlávek a dneska už jednu totálka rozškubal
Jaru ten kohout je mazeckej, co to je za plemeno? Mě už ty moje pipky začali konečně snášet
Tady seznamka s novým kámošem.
Jaru Sobista má taky ještě napůl zimní srsr, Miucha ta už má všecko dole a je z ní takový naháč
Ahojky, tak jsem právě napsala dlouhej příspěvek a celý mi to spadlo
tak to zkusím sesmolit ještě jednou
Předně velká gratulace malé Jarušce je to talent
Lucko ta nemoderka je hnus a elektrárna se splavem ještě větší. Ale abychom s tím něco udělali, na to jsme asi malí páni Až se na nás ta jako na lidstvo ta příroda jednou vyspí, tak se nestihnem ani uprdnout a bude vymalováno
Sobistovi držím palce, ať to není nic vážného
Jarko, kohout je pěknej, to je holanďák? Mě před čtyřmi dny zasedla hybridka, sedí jak přibitá, tak dnes dostala pod sebe 11vajec od těch araukán Jestli se něco vylíhne, budou to má první kuřátka a já se těším jak malá holka
Manžel už se ptal, jestli to, že budeme mít kuřata, nebude mít vliv na jeho práva
Holky se taky těší, tak doufám, že z toho něco bude, aby to viděly
Na Matěje teď moc času nemám, tak mi tam vesle vlčí tak snad už se z těch nemocí vyhrabem.
Jen jsem vyléčila děti, složilo to mě
už jsem vyřízená, jsme od začátku dubna na střídačku nemocní, tak snad už bude konec
Tak se vechny držte
Teda Sobista je takový krasavec..já se na něj vždycky nemůžu vynadívat. Jen doufám, že ty RTG dobře dopadnou. S tím kováním bych ještě počkala...sežeň dobrého kopytáře, aby juknul a poradil.
Jinak jsem koukala zrovna na tu diskuzi..jen tak jsem jukla. A Redakce Ifauny byla tááák slušná, že to promázli..nějaký admin. Takže chválím. Bylo to fakt hodně trapné a upřímně mi ani tak nevadilo, že se někdo naváží do mě a mého koně, jako že to sebralo všechny majitele arabů sebou a někteří inteligenti se toho hned chytli. Nevím, proč si lidi myslí, že chovatelé a majitelé arabů jsou něco víc. Stejně tak může člověk napadat majitele jiných plemen.....takže jsem to nebrala jen jako útok na mě osobně, ale na všechny, což mě vůči nim mrzelo. Takové zášti mezi koňáky jsem nerada svědkem. Ale to bohužel umožňují anonymní fóra, kde se za "anonymous" skryje kde kdo a vylévá si své komplexy...takže doufám, že toto už je uzavřená epizoda vyvolaná evidentně psychicky nemocnou osobou, která snad jednou dospěje...a možná i zmoudří...možná...
Sobista vypadá, že ještě trochu kožichu má. Usa vylínala celá, má jen za žuchvami chlupy, které drží a nejdou dolů a jinak po těle sem tam, ale už ne plochy. Zato jak vylínala skoro do naha, tak jak se nyní ochladilo, okamžitě reaguje a zase je naježená a nasrsťuje...mě trefí. Udělá se pak vedro a pojede línání nanovo
Jéjej, tak to se uzdrav!!! Matějovi pauza určitě nevadí. Hlavně nic nepřechodit a uzdravit se. No jo..příroda si jednou prdne a bude klid Lidí už je jako blech na té planetě a je evidentní, že už to přestává zvládat.
To znáte ten vtip?
Jak se potkají ve vesmíru ty dvě planety.....
Jedna taková veselá a druhá smutná
a ta veselá říká "hele, prosímtě, Ty ale nějak divně vypadáš! Jsi nemocná"
ta druhá: "no jo, chytla jsem nějakou infekci"
"a jakou?"
"ááále, LIDSTVO se to jmenuje"
a ta druhá mávne měsícem a říká "ále to nic není, to přeeeeejde "
Tak dobrou noc a sladké sny
No,... u nás páni inženýři nějak nepochopili, že solární panely patří na střechy a zabírají tím plochu na zemi...
V Japonsku má na střeše solární panely a kolektory už každá novostavba! Na zemi se musí stavit hrozně od sebe, aby si nestínili, když slunce putuje po obloze, je to hrozně neefektivní co se prostoru týče...
Ta vodní elektrárna.... to už se raději vůbec nevyjadřovat.... Co mě ale trápí více, je vodní elektrárna, kterou plánují postavit v Amazonském deštném pralese - bude přibližně stejně velká jako Hooverova přehrada v USA - takže si asi dokážete představit, jaký vliv to bude mít na místní faunu a floru... Pro těch posledních pár indiánských obyvatel té oblasti je rok 2012, kdy se o tom rozhodlo, skutečným koncem jejich světa...
My se v srpnu stěhujeme - budeme bydlet s koníkama "na jedné adrese". Tak už se moc těšíme .
Lucí,taky mě z těch elektráren bere šlak,a nejhorší ze všeho je ta bezmoc,
člověk pak musí na ty hrůzy koukat přímo za barákem,
a nezmůže proti tomu nic...
Jo,Šárí,jsou jak dvojčata Mondík s Dituškou,ona ho pořád miluje
i přesto,jak jí honil,
tak mu to už odpustila a já mám hroznou radost,že to takhle dopadlo,
jsem chvílema myslela,že jí bude honit pořád.
Monďásek je docela grošovanej,ale já pořád to něják neumím pořádně fotnout,ach jooo...
Šárí,ohledně toho problému v kopytě jsem Ti přeposlala něco od Petra,ten tvrdí,že to na to funguje,tak si to pročti a rozhodně doporučuju vyzkoušet.
Janí,já nevím,co je to za plemeno,
vím,že je kdysi choval můj soused,ale u prodejce se Olda bohužel nezeptal,
tak hold se to dozvíme,až tam někdy zase pojedeme.
Tady Pierot skočil poprvně vodu.
Janí,držím palečky,ať se vylíhnou všechna kuřátka,
doufám,že dáš pak fotičku,
jak jsou roztomilý.
Šárí,tak už máš taky vlastní vajíčka,to je super,já jsem taky ráda,že se mi holky roznesly,teď mívám každej den 2 vajíčka,ale ani je něják nestíhám spotřebovat.
Tady jeden skákací Monďásek.
Když skáče Pierot,tak Mondík je přivázanej a čeká,ale když skáče Mondík,tak Pierota musím držet,protože pak jde skákat ještě chvilku,a to toho moc nenafotím,on furt chce chodit jinam,než já...
Janí,přesně,jak píše Lucka,Matějovi se nic nestane,když se poflakuje,
hlavně Ty s holkama abyste to pořádně vyléčily a pak byly fit,to je nejdůležitější.
Olda s jarčou měli teď takovou blbou střevní chřipku,
Oldy mi teda bylo líto,jak furt seděl na ministrstvu úlevy,
ale hlavně je oba tlačilo pořád něco v břiše,jak něco snědli,cokoliv,tak je to tam tlačilo a do toho průjmy,naštěstí Jarča říkala,že když sedí na koni,tak je to dobrý,tak se jí ani nechtělo slejzat.
Ale už je to dobrý.
Janí,díky za Jarču,moc ráda vyřídím.
Naše koně si trénujeme sami,platíme si jízdárnu,ale trenéra ne,tak tam jako trenér funguje Olda,ale docela dobrý...
Lucí,ti majitelelé toho Bendíka ho z toho zchvácení nikdy tímhle přístupem nedostanou...
Ahoj ženy,
tak se hlásím, že s Rozárkou žijeme
pravidelně vás tu pročítám, ale nějak nestíhám psát.
Jarušce gratuluji ke všem jejím krásným umístěním na závodech, je to fakt velká šikulka
s Rozí jsem absolvovala 5.5. Jarní vyjížďku, jen nemám ještě žádnou fotečku.
tak alespoň jedna z pondělka....můj jarní mastodont
s těma elektrárnama je to fakt hrozný, u nás teda naštěstí toho moc není..jsme CHKO, takže si to tu dovolit nemůžou..jednu malou tu máme, ale ta je tak nějak schovaná, takže nehyzdí okolí....jen tu teď máme trochu potyčky, protože tu chtějí v okolí rozjet těžbu břidlicového plynu..najednou jím je CHKO ukradeny, tak se tu modlíme aby nám tu nakonec ještě místo elektráren nevyrostly těžební centra...a to teď byly Adršpasko - Teplické skály zapsány do pámátek UNESCo, tak já teda nevím.....
a to si ještě poláci vymysleli těžbu uranu a vozil by se právě přes nás do Čech....
je to hnus toto..takhle kazit už dost skaženou přírodu...
Lucí to je hrozný s těmi solárními panely i tou vodní elektrárnou...Já se nikam nedostanu co je rok dlouhý a jak jsem jela do těch Semic na závody, tak po cestě jsem koukala, co to je za řady NĚČEHO na té louce a ony to byly ty panely-opravdu hnus!
My tu pro změnu máme větrnné elektrárny-4 za barákem, další 4 o pár km dál a další 3 na druhou stranu. Když to tu začali stavět, tak to byl děs, ale člověku nezbyde nic jiného, než si zvyknout. A to jsme si naivně mysleli, že bychom mohli mít levnější elektřinu Aspoň, že tyto moderní nejsou slyšet-jen když je člověk přímo u toho, tak slyší jak se vítr opírá o ty lopaty....
Pak tu máme Sokolovskou uhelnou, takže na jedné straně samé ohromné jámy do země
U rodičů je zase těžba kaolinu, když si vzpomenu, jak jsem dřív jezdila na koni po těch krásných cestách v přírodě a dnes jsou tam ty jámy
Jani, přeji brzké uzdravení, aby jste se s teplejšími dny uzdravili všichni
Markét Rozárka je krásná, pěkně napapaná
Šári, to mě mrzí, ale snad bude prďola v pohodě, že to nebude nic vážného Nechceš sem dát fotku jeho kopyt, jak jsi psala, že se mu tam pořád zasekávají kamínky?
Jaruš, já se nemůžu vynakoukat toho Pierota, vypadá krásně
Přidávám fotku, jak jsem šla koupat minulý týden tu Dorku(2 roky), bohužel do vody nevlezla...Ani za koněm. 3 metry od vody stopka a víc ani krok Tak se aspoň prošla...Na závěr jsem ji umyla u nás u rybníka jen houbou a to i tak se bála, no bude si muset zvyknout...
A aby to nebylo líto té druhé poničce, tak tady je ve volnosti Opravdu šikovná, 90-100 cm žádný problém
Tady fotka naší Káji Její nejoblíbenější místo je na předposledním schodu, aby měla výhled
Tý jo,Markét,to není Rozárka,to je buldozééér.
Vypadá mooooc pěkně,když si vzpomenu,jak vypadala kdysi,
tak teď je opravdu moooc pěkná,je vidět,že je to pořádnej kus koně.
Díky,Míšo,no on je to takovej hromotluk,
ale je pěknej,mě se taky moc líbí,kor teď v tom letním hávu je to fešák.
Jéé,to je ten hřebeček,jak jsi si ho chtěla nechat pro Lucku,viď,teď už asi hřebečkem není,nebo joo?
Je pěknej a šikovnej.
Míšo,vůůbec si z toho nic nedělej,že tam kobča nevlezla a dej jí čas,
hele,Bobik mi tam sám vlezl až po několikátý,snad po desátý jsme byli u rybníka a Bobik furt že do vody nepůjde,tak jsem to neřešila a stáli jsme na břehu,pak postupně jsme přicházeli každou návštěvu rybníka blíž,až tam prostě vlezl jednoho krásnýho dne úplně sám,vůůbec jsem to nečekala,takže jsem na to nebyla vůbec připravená,neodsedlávala jsem,a on se tam odhodlal úplně sám,někteří koně potřebujou hodně času na to,aby zjistili,že voda koníky nežere a když viděj,že ostatní koně tam choděj a vracej se živí,
tak jim to taky dojde,že to nebude taková hrůza.
Nové majitelce Puntíka jsem vyřizovala šití nových ohlav pro něj tady v ČR. Sedlářka mi už šila pro něj tamtu modrou, co měl, tak nová majitelka chtěla taky dvě ty modré a ještě tuto, ve které bude chodit pod sedlo Už se těším, až mi pošle fotky s ohlavama na něm
Snad to Dorce dojde, že voda nežere. Ona už chtěla brát čáru pryč jen když se druhý kůň cachtal Louže brala po cestě dvoumetrových obloukem
Ale je to i tím, že se zatím nikam nedostala, nemá zkušenosti. Znala cestu jen ze stáje do výběhu a to ještě za přítomnosti maminy... Ale na druhou stranu jí musím pochválit, že auta na silnici brala perfektně. A to jsme zrovna vychytali i že jel autobus i kamion
Pro mě je to něco jiného, Punťa takové problémy neměl. Jeho jsem brala už od půl roka, co jsem si ho přivezla, všude sebou. Chodili jsme spolu všude, učil se od mala mi důvěřovat a kam jsem šla já, šel i on
Se musím smát, když si vzpomenu na ty vycházky kdy jsem šla s kočárkem s malou v jedné ruce a v druhé ruce Punťu
Na tohle už jsem koukala na fb..moooc krásná práce. Taky se těším pak na fotečky.
Teda koníci úžasní, ty skokové fotky super. Usa nikdy neskákala, ani jsem ji to neučila.jako ve volnosti. Maximálně jsme v lese něco hopsly.
S tou krajinou je to děs. Lidi vytěží a zničí vše. Jako jestli budou ještě ničit i Amazonku...fakt si lidstvo zaslouží, aby se ta Země otřepala.
Já vzala Usu a psy a že jdeme ke koním a od mostu vidím, že u splavu hromada náklaďáků a bagrů, tak jsem nevěděla, jestli tamtudy projdu. Tak jsem to vzala naokolo po poli a louce, Usu jsem pustila, tak se trochu popásla a pak si hodila dostih k ohradě, ale ty odkvetlé pampelišky jsou do háje. Je tady vítr a všechno to zfoukává, tak nevím, v čem budueme zítra fotit . Ale tak ony nejsou otevřené všechny, tak snad zase zítra nějací stařečci budou
.
Koně jsem pustila, Beník dostal náhubek a šla jsem se psy do olšiny jako vždy. Připla jsem si je na vodítko, protože jsem neděla kolik tam je bagrů a tak. Naštěstí po cestě kolem olšiny se dalo projít, ale rozježděné to tam je, pak jsme hned míjeli náklaďák. Chjo...fakt jsem zvědavá co tam postaví za monstrum a jak to bude vypadat.
tak jsme to včera krásně v hokeji natřeli těm žlutým švábům.....
Rozárka včera pracovala na kruhovce
zkusila jsem jí i postavit pidi překážku...nikdy neskákala
první pokus....brzdáááááááááá
Teda Rozátka je kooočka!! A jak krásně skáče. No je mocinky krásná!!! A ty fotky jak lítají ve výběhu. Šohaj je teď spokojený, jak je valach a je s holkama, co?To je jak Beník je rád, že tam má Usu a Bettynku
No jo, nandali jsme jim to, žluťákům Táta na to koukal celé a prý ten komentátor tam říkal cosik, že jsou jak zvadlé pampelišky v rudém moři
To je jak Beník. Taky jen tak nehne prdelí. Ale když chce, vyrazí obě holky od jídla nebo ze stáje, jen to hvízdne. Je malý, ale nedá se. Usa ví,že se ho bojí, takže na tu jen hodí pohled a ta mizí s mrskáním ocasu. A Betty je sice dominantnější kobyla a někdy dělá, že se nedá, ae když necche, tak se beňas otočí a dostane Betka kopanec do zadku a basta
. Takže Beník tam trochu tak šéfuje, ale holky ho nechávají a drží spolu basu
. A jak jde některá ven, to je hned hřebčení. U Usy už si zvyknul, že chodí večer domů. Už to neřeší. Ráno to na ni volá a vítá ji. Ale jak jde ven Betty, tak to děsně okecá.
Tak dnešní focení bylo super. Najednou se teda udělalo docela vedro. Dělala jsem Use výstavní ohlávku, ale nestihla jsem ji dodělat a Markéta říkala, že má originál bílou arabskou, takže jsme se domluvily, že ji donese. Jsme předběžně domluvené na neděli, že budeme dělat ještě fotky u řepky, takže to bych tu svoji měla dodělat do té doby...bude hezká, už se těším.
Ať nemám pořád fotky s tou tyrkysovou s bambulemi nebo tou sametovou červenou s mušličkami.
Takže Usa si hodila cvalíka po louce ke koním, tak z toho by něco mělo být. Pak jsme šly v nádraží...je tam rozkvetlý strom růžový. Usa měla tu bílou ohlávku a moooc ji sluší. Prý to zkoušela na shagyu, ale bylo to malé. Use padla jako ulitá. Pak přijel vlak a Usa od něj pár metrů..ona se už dneska nebojí, ale děsně vždycky na ty vlaky řve (největší sranda je, když začkou z toho vystupovat lidi..to vůbec nechápe, kde se tam vzali v té plechovce)....pak by chtěla i nastoupit, jak vlak zastavil..je zvědavá. Markéta z toho měla srandu. Stihla něco fotnout jak Usa řehtala. Pak jsme chvíli fotili hopiká ještě a postoj a potom na nádraží hlásili další vlak, tak jsme letěly na jiné místo a čekaly, až dojede vlak. Ještě se tam střídaly na koleji lokomotivy, takže Usa měla Vánoce, sledovala je, házela pózy a potom řehtala na vlak. Málem ji oči vypadly
.
Jak jsme šly zpátky, tak jsem ji ještě pustila po louce, že poběží ke koním a udělá nějakou akci. Markéta fotila, ale nevím co z toho bude, protože madam si tam lážo plážo cválala, že teda chcíplý arab na fotkách prý bude vypadat lépe..proč by se měla extra hýbat, když koně neutečou, že...
. No a pak ještě že by bylo fajn ji nafotit s tmavým pozadím, tak jsem zase vzala ohlávku a valily jsme k lesu , ale Usu už to vážně nebavilo a žraly muchničky.
A tak jsem ještě říkala, že můžeme jít na druhou stranu olšiny, že tam dělají tu elektrárnu a bude čučet na bagry a možná ještě udělá nějaký výraz. Takže u splavu jsme taky fotili. Chlapi v tatrovkách z nás měli asi radost. Markéta koukala, jak Usa hází bobek docela na náklaďáky a klidně by se mezi ně šla pást..totálně je měla na háku Jediné, co ji trochu "zvedlo ze židle" byl bagr, který přejížděl na jinou stranu pak kousek od nás a jel se zvednutou lžící nahoru, takže Use málem vypadly oči z důlků a dělala, že bojím bojím. Naštěstí ona fakt jde udržet na malíčku i když se nějak bojí, takže s ní není problém a navíc čím víc se bojí, tím víc se drží u mě, kdyby něco, tak mamí zachrání holčí...
Fotky jsem ještě všechny neviděla samozřejmě, Markéta mi hodila dvě na Fb, tak vám je tady dávám..na zbytek jsem děsně zvědavá.
Tahle se mi děsně líbí..arab jak vyšitý. To bylo u nádraží o toho stromu. Bohužet tady nic moc nekvete a ještě mě naštvali s těmi kopretinami. Teď už by rozkvétaly a bylo by to tam nááádherné. Místo toho nám tam jezdí náklaďáky a bagry
Ahoj Usa je vážně krásné stvoření, doufám, že se pak hodíš ještě nějaké fotečky
Docela Tě chápu s tou elektrárnou, u nás furt provokují a uvažují, že nám povede dálnice u hradu Trosek, už takhle je tam čím dál tím větší hluk, ale nejhorší je to, že furt vymýšlí nějaký atrakce, sice je hezký že kraj z toho má peníze, ale ty lidi jsou taková prasata. Asi před 14 dny jsme se byli s přítelem projít u Věžáku, vylezli jsme na skály a šli pak dál do lesa a normálně papírové krabice od pizzy??? široko daleko žádná pizzerie neni....
JInak v ponděli maturuji, a nějak jsem se nestihla ještě učit, tak to doháním, ale ústní budou snad v pohodě, měla jsem strach z písemných a ty mam už v kapse:-)
Tak se tedka ani o víkendu ke koníkám nedostanu, jim to potom musim vynahradit
občas se i snesou spolu :-) Fanda jak bral ty antibiotika, tak řádí jako černá ruka, i na vyjíždce, všeho se leká a vyhazuje :-) furt popobíhá... mam z toho radost
Ahojky - čtu Vás pravidelně, ale nějak nemám čas .......
Malou si užívám naplno.
Tady maličké video z našeho treninku :))))))
http://www.youtube.com/watch?v=15BE6G34Tgc
Jaruško Pierot je na těch fotkách božíííííí, Usa je krásná modelka
Šári snad bude pan Sob v pořádku.
Jůůů.malá je šikovná. Mě tohle s tím clikerem nikdy nešlo. Táta to koupil, ale asi to neumím. A taky kluci už byli velcí, nedělala jsem s nimi s tím od štěnda. Tak nevím, možná tí. Ale ani jsem se s tím moc nezabývala. Učím psy jinak a tohle prostě nepoužívám. Ale věřím, že někomu to fungovat může. Vidím , že jsi teda hooodně zaměstaná
Díky za Usu, určitě sem pak hodím něco, jak budou další. Teď tady dělám na té ohlávce, tak uvidím, co z toho vyleze. A jestli to dodělám na to nedělní focení...
Luci je to snadné, ale je potřeba koukat na někoho kdo to umí a pak si to zkusit. Já s tím začala až teď, ale staříci to milujou.
Byla jsem na semináři. Ta malá je hrozně inteligentní a chce pozornost. Snažím se jí teď intenzivně věnovat.
Snad se mi to vrátí :) jedeme do Rybníků na výstavu, Boleslav a Liberec. Těším se.
Tak to s ní přeji hodně štěstíčka. My jedeme asi do Brna s Darésem ještě v červnu. Chybí mu poslední výstava na veterán šampiona a končí kariéru. Už tak nebude nadšený
S tím clikrem to fakt neumím a nikoho jsem s tím ani neviděla cvičit, jen co jsem tak viděla něco na videu a to není ono. A naše psy už novým kouskům učit nebudu. Ale budu klidně sem hoď zase pak nějaké video.
Jinak Usy mám ještě jednu fotku..na zbytek si asi budu muset ještě počkat, holčina je hodně zaneprázděná
Ahojky kochacky. Po delsi dobe jsem se sem dostala a nestacim cist
Musim pochvalit Jarusku. Pak taky Lucky na arabkovi bez sedla, to ja bych se mozna bala, uz jsem dlouho nejezdila. A pejsanci na te fotce jsou nadherni, no vzdyt jsou vystavni, ze jo
To mne teda zamrzelo jak u vas rujnuji prirodu. Porad rikam jak se to u nas zmenilo od komousu, ze priroda je zas cista, vratilo se k nam spousta zvirat a raci do potoku ale koukam ze uz mam zastarale info. A s tou Amazonkou, to je taky moje velka bolest. A nevim co delat. Nemohou pomoci ani ti kompetentni.
Jani, to mne mrzi ze jste stale takhle marod, to musi byt unavny!
Holky ja jsem to vse jeste tady nedocetla a zas musim bezet ale fotecky jsem omrkla, ja to doctu zitra a jeste se ozvu.
Jsem jen chtela napsat svuj dnesni zazitek, decka z vesnice dostali odnekud ponika sheta a tak mne volali na kopytka a upozornovali ze je divokej, zlej a kousavej. At vezmu sebou sedativa. Kdyz jsem tam prijela a videla malyho hrebecka, bylo mi jasny ze zadny sedativa na to zviratko potrebovat nebudu. Ty kopytka byly hrozny, takovy ja znam akorat z extremnich fotek a videi, takovy dlouhy lyze mel. No a to maly zviratko se na mne vrhlo a kopytkama po hlave. Teda nepovalil mne, to ne. Chvilku jsme takhle bojovali, vydeseny nebyl, jen proste naprosto nevychovany a nema zadny respekt k cloveku. Tak jsem ho musila preci nasedovat, to se mi stalo poprvy co delam kone. Kdyz to zacalo zabirat, podarilo se mi udelat jednu predni nohu a druhou ani zaboha. Tak jsem sla na zadni a to slo kupodivu lepe. Ted uz zbyvala jen ta druha predni. Decka valily oci jak ten kun ma najednou malinky kopytka.
ale tu posledni nohu ne a ne, stavel se na zadni, kopal, kousal jakoby nemel zadnej oblbovak. Tak jsem ho musila polozit a jak lezel tak se uklidnil,konecne jsem mu udelala i tu posledni nohu a koukam-on mi usnul. Jezis to jsem se vylekala, podarilo se mi ho postavit, trochu jsme ho oplachli vodou a decka ho musili krokovat. At jsem koukala na balicek ze vsech stran-nepredavkovala jsem ho, dostal naopak min. Snad to ze je obezni, ze je dneska desny vedro a ze se mnou bojoval statecne ho tak polozilo. Nu, je pul sedmy, doted mi nikdo nevolal ze by konik zkolaboval tak si snad muzu oddechnout.
Tot moje prvni zkusenost se sedativem.
Vsechny vas zdravim a jeste se sem vratim.
Poslete mi tu fotecku kopytek, to by mne zajimalo.
Tak jsem se sem holky konečně zase dohrabala. Jaru z Pierota je opravdu fešák a teda čučím co skáče za výšku Monďásek . To Sobista je s Míuchou taky jak Maminka s hříbětem a vždycky když beru ven jednoho z nich, tak druhej se hned šteluje, že jako půjde taky a přitom v ohradě mají další koně
.
Markét z Rozárky je opravdu kus koně. Ta fotky jak to valej z kopce je mazecká, u nás taky když je to chytne, tak lítaj po kopcích jak prdlí, to si kolikrát říkám, že teď bych na ních opravdu sedět nechtěla .
Lucko Usa je opravdu krásná, ty její kukadla nemají chybu.
Veru já to sice do Českého ráje nemám asi tak blízko jako ty, ale hrozně ráda tam jezdím a s tou dálnící to je opravdu hrozný, taky to nechápu, ale zase na druhou stranu si říkám, že než se na to najdou peníze, tak bude nějakých pár let pokoj a nebo se to nakonec nebude vůbec stavět.
Markét fotky kopyt Miuchy už mám, tak ještě musím toho Sobistu a hodím to sem. Já mu to teda mažu dehtem, prý by to mohlo zabrat, tak jsem na to zvědavá.Už mu budu muset zase strouhnou zadní, nějako to po tý trávě povyrostlo.
No a jak jsme dopali se Sobistou? No nejdřív musím vychválit MvDr.Herzovou, opravdu holka šikovná . RTG ukázalo buď starou zlomeninu nebo naprasklinu na kosti, která už je zahojená, ale tak, že když špatně šlápneme, tak začne tlačit na sval, proto to jeho nekulhání, ale jen blbé chození na levou nohu.Takže na ježdění to je, ale měli by jsme to raději bandážovat aby to nepřeskakovalo, na rovině můžeme všechno, ale na kopcích se máme pošetřit, tak z nás hold vytrvalci nebudou
. Tak nějak mě, ale uklidnilo, že pokud by to začalo nějak víc vadit, že je možnost operativně to odstranit. Dneska jdeme ještě na procházku a v úterý už bych ho chtěla zkusit vzít pod sedlo.
U nas pouziva clicker holcina na ponika, taky ji posloucha.
Ach jo, mit pejsanka, to si jeste musim pockat.
Luci, chtela jsem se zeptat, licila jsi Usinku na fotografovani nebo je tak prirozene nadherna?
Ted jsou to dva dny co jsem rozdelila nase kone. Novou pastvinu mi vyzrali do 14ti dnu ale na stare docela dorostla travicka. Rikala jsem si ze pokud je dam na starou zas vsechny 4, za tejden tam zbyde jen mech, tomu koberci se nedalo rikat trava.
Platit za dve louky a jeste kupovat seno jako v zime se mi fakt nechce, takze jsem dala na starou Mimi s Achulou a na nove nechala Nevadu s Genkem. Prvni chvile mi ti dva rvali ale dobry, ohradu neprotrhli. Nikdo mi nevolal ze by zdrhli a druhy den jsem tam prisla a Nevada lezela a na zavolani se vubec nezdvihla. Lezela ale hlavu mela zdvizenou. Prisla jsem k ni a ona na mne koukala, pak si lehla uplne. Vydesila me ale nevidela jsem nic na ni patologickeho. Sedela jsem u ni, mohla jsem si klidne na ni lehnout. Zkratka, nic ji nebylo ale takhle mne i deti nechavala lezet vedle ni ci na ni, kdyz byla hribe a v jinym stade. Mohli jsme si s ni delat co chteli, byla to hotova ziva hracka. To zmizelo kdyz jsme se prestehovali a zustali ve 3. Nevada porad jako out, vyhanena odevsad jak Mimi tak Achulou. Ted je jen s Genkem, ten nad ni bdel kdyz ona lezela. Obcas zavola na Achulu (nevidi na sebe ale slysi se) ale uz to neni to rvani jako v prvnich hodinach. No ja mam pocit ze kobylka je v pohode, nebo by mohla byt smutna? Kazdopadne je zas takova jako driv. To co jini nacvicuji na show, to je u nas prirozeny (hihi) ne delam si srandu, to zatim rozhoduje ona kdy si lehne ale fakt je ze je ta louka u silnice hned pred hradem, tam spousta turistu a bavili se kdyz jsme s kobylkou lezeli u sebe na zemi a povidali si.
Pak jsem sesla dolu za Mimi a Achulou, i ony mi venovali vic svyho casu. Vsichni za mnou prichazeli kdyz jsem vlezla k nim ale ted mi pripadaji takovi jini s tim chovanim, no urcite klidnejsi. Sice vidim ze Nevada na jednu stranu za nima chce ale na druhou stranu je jiste min stresovana. A to jsem myslila ze cim vic koni pohromade, tim lip.
remonek
napsal(a):
Tak jsem se sem holky konečně zase dohrabala. Jaru z Pierota je opravdu fešák a teda čučím co skáče za výšku Monďásek . To Sobista je s Míuchou taky jak Maminka s hříbětem a vždycky když beru ven jednoho z nich, tak druhej se hned šteluje, že jako půjde taky a přitom v ohradě mají další koně
.
Markét z Rozárky je opravdu kus koně. Ta fotky jak to valej z kopce je mazecká, u nás taky když je to chytne, tak lítaj po kopcích jak prdlí, to si kolikrát říkám, že teď bych na ních opravdu sedět nechtěla .
Lucko Usa je opravdu krásná, ty její kukadla nemají chybu.
Veru já to sice do Českého ráje nemám asi tak blízko jako ty, ale hrozně ráda tam jezdím a s tou dálnící to je opravdu hrozný, taky to nechápu, ale zase na druhou stranu si říkám, že než se na to najdou peníze, tak bude nějakých pár let pokoj a nebo se to nakonec nebude vůbec stavět.
Markét fotky kopyt Miuchy už mám, tak ještě musím toho Sobistu a hodím to sem. Já mu to teda mažu dehtem, prý by to mohlo zabrat, tak jsem na to zvědavá.Už mu budu muset zase strouhnou zadní, nějako to po tý trávě povyrostlo.
No a jak jsme dopali se Sobistou? No nejdřív musím vychválit MvDr.Herzovou, opravdu holka šikovná . RTG ukázalo buď starou zlomeninu nebo naprasklinu na kosti, která už je zahojená, ale tak, že když špatně šlápneme, tak začne tlačit na sval, proto to jeho nekulhání, ale jen blbé chození na levou nohu.Takže na ježdění to je, ale měli by jsme to raději bandážovat aby to nepřeskakovalo, na rovině můžeme všechno, ale na kopcích se máme pošetřit, tak z nás hold vytrvalci nebudou
. Tak nějak mě, ale uklidnilo, že pokud by to začalo nějak víc vadit, že je možnost operativně to odstranit. Dneska jdeme ještě na procházku a v úterý už bych ho chtěla zkusit vzít pod sedlo.
Tak jsem rada ze uz vis co mu je a podle toho s nim budes pracovat. Mozna ze po operaci by byl zase uplne fit, kdo vi?
Dehet kopyta vysusuje, nevim, psala jsi ze se kaminky cpou do bile cary? Je to ono?
Tak to mě mrzí se Sobistou, že má takový problém. Operace by asi byla dost nákladná, ne? Ale kdyby mu to moc dělalo problémy a tlačilo někde, tak asi bude muset to podstoupit, že jo Ale pokud vetka řekla, že může pod sedlo a dělat...holt třeba vytrvalci nebudete, ale aspoň rekre můžeš jezdit.
Co se týče koní ve stádě. Myslím, že ne vždy je dobré mít koně spolu, když si nerozumí, nebo je ze strany jednoho jedince nebezpečí hrozící jinému. V přírodě jsou velká stáda, kde se koně rozdělí podle toho, jak si rozumí a akceptují hierarchii. Mají možnost úniku, mají možnost si najít přátele, kteří mu sedí. U nás jsou většinou ,v porovnání s prostorem v divoké přírodě, výběhy a pastviny malé. Mnohdy jsou spolu nuceni žít koně, kteří si prostě nerozumí. I lidé mají určité antipatie
Jinak dneska jsme byli zase fotit. V řepce. Ohlávku jsem dodělávala ještě o půl 1 v noci, ale myslím, že se povedla. Jen uvažuji, že ji asi ještě zkrátím lícnici. Ale to musím rozpárat na jedné straně, ustřihnout a přeší a taky přešít na boku tu jednu třásničku kousek nahoru tím pádem. Ale ctělo by to ten nánosník o kousek výše. Ale fakt kousek. Ona podle toho jak hodí hlavou taky. Mám zatím jednu fotečku pouze. Nafotila toho strašně moc za ty tři dny . V páten Usu, v sobotu byla někde fotit koně, dneska naše koně v řepce a pak ještě na čelasné něco fotila, takže toho má fakt hodně a musíme si na více fotek počkat. Ale už se těším, až toho uvidím více.
Jo a co se týče nějakého líčení Usy...né. Jako arabi se na výstavy většinou olejíčkují..to jo. Přejela jsem ji kartáčem a kolem oří a tlaminku přejedu kouskem látky s olejíčkem. Ono to zvýrazní tu tmavou. Ale jelikož ještě nemá ani vylínanou celou masku, tak to zase tolik nepomůže. Trochu to ztmaví ty partie, ale ne moc. Ono v některých zemích se koně holí i kolem očí a tmavou vazelínou patlají..mě se to nelíbí a už je to moc. Ten olejíček za chvíli stejně vsákne, nedávám ho ve velké vrstvě nějak. jen toho koně lehce namažu a ta kůžička je pak jemná a výraznější. Jinak nic nedělám. Ona je taková stejně pořád. Když koukneš na fotky ze zimy nebo tak..žádný olejíček. Ono to zase tolik nepřidá. Je taková pořád sama o sobě.
Ahojky, Lucko Use to moc sluší, fakt fešanda. Hezký je, jak má roztažené ty nozdry
Šárko, to mě moc mrzí se Sobistou, ale aspoň že to není tak vážný, že by nemohl nic...
Helčo štěndo je krásný a ještě když je tak hezky vyfocený
Tady dávám fotku Lucinky jak včera jezdila na poníkovi
Markét,jak Rozinka brzdí o ten plot,nezbořila ho?
Pierot by tohle neubrzdil..
Rozí skáče hezky,oni ti chlaďasové na to sice nejsou stvořeni,ale jednou na závodech hobíkách jsme viděli čistokrevnýho chlaďase a ten jel jak fretka a skákal čistě.
Byl moc šikovnej.
Míšo,Lucinka je šikovná,to je Váš poníček?
Tady Jára v sobotu ve Starý Boleslavi,vyhrála krásnej set pro Monďáska-pony ohlávka,vodítko s panic karabinou a čabraku.
Pižďuch vyhrál elektrolyty,ty jsme dali jeho majitelům,ať mu to dávaj.
Helčo,maličká je teda fakt nádherná,
a je nádherný,jak člověk vidí,že má kolem sebe psí kamarády,vyrůstá s nima a její psychický i fyzický vývoj je na té nejlepší cestě,to kamarád měl taky krásný štěně,ale nikam s ním nechodil mezi psy,aby prej se mu něco nestalo,
přitom ti psi ten kontakt s jinejma psema moc potřebujou...
Tadfy je ten setík.
Na to,že jí bylo ten den opravdu zle,
šla parkury s oběma koníkama,Pierotem a Pižďuchem,dobře,
Pierot poslední skok shodil,ale teprve se učí,tak taky paráda,na parkuru se pohybuje krásně,žádný rvaní se někam,
i zatáčku umí dobře nakrosit,
když je potřeba,je fakt šikovnej.
Olda dal ráno Jarče brufen,a pak jsme se pořád divili,že je Jarče pořád blbě,že ten prášek nezabral,
no a doma pak teprve jsme přišli na to,že ten brufen musel bejt neeejmíň 5 let starej.
Verčo,jsem moc ráda,že je Fanouš fit,
vypadají oba nádherně a spokojeně.
S tím beránkem Ti bohužel nepomůžu,já si je dala šít ve firmě Snaha Brtnice ze svýho beránka.
Tady je ta čabraka,Mondí,jak má ty malý uši,tak v tom vypadá jako strašidlo.
Markét,dobře jsi udělala,že jsi koníky takhle rozdělila,není to vždycky tak,že když je stádo pohromadě,tak jsou všichni koně štěstím bez sebe,ti utlačovaní a poslední určitě ne,
já bych taky rozdělila koně,který je šikanovanej ostatníma,aby prostě byl klidně sám,ale na koně viděl,měl by je přes ohradu vedle sebe,má tam svůj klid a nikdo ho nebuzeruje,aspoň třeba půl roku,než se to všechno zase třeba může změnit,pak bych je zase zkusila pustit dohromady,co to bude dělat,třeba už za tu dobu kobylka získá větší sebevědomí a nenechá se naháňat,prostě bych to pak zase zkusila,ale když budeš vidět,že se nezměnilo nic,tak bych je zase vrátila zpátky.
Tady naši manželé,dělají spolu úplně všechno,a když říkám všechno,tak opravdu všechno,
sexujou tam o 106,ale Mondík je malej a nedošáhne,tak jen tak blbnou.
Šárí,na jednu stranu je dobrý,že to není žádný nový zranění
,ale to starý je taky na prd
a na skákání se Sobistou už to asi nebude,viď...
Ale na kochání to bude určitě,
ale i tak opatrně,aby někde nešláp a tu nohu,na kterou pokulhává,si nezvrknul úplně.
Jarčo, nezbourala..Roza je talentovaný brzdič
je fakt, že se kolikrát děsím, ale vždy to na milimetr dobrzdí
S rozárkou nechci vůbec skákat, tohle byla jen zkouška..maximálně malý skůčky, kdyby náhodou, ale je fakt, že venku jí nedělá problém přeskočit potůček nebo nějakou strouhu.
ale na parkur bych jí nehnala, přeci jen má po úrazu té šlachy a to fakt nechci riskovat.
JInak malé Jarušce opět patří vééééliká gratulace....
Mondímu to moc sluší...je to frája
Tak to je super,když to odměří a neublíží si,Pierot takhle jednou lítal a neubrzdil to a málem se napíchl na takovej blbej kolík,a stejně byl porvanej dost,
on si uvědomí,že má brzdit,vždycky trochu pozdě,a ještě jak je velkej a je bahno,tak prostě jede jaksi pořád.
Ale naštěstí tohle se mu stalo už před pár lety a od tý doby si dává opravdu bachacha.
Za Jarču moc děkuju,Markét,
ráda vyřídím.
Lucí,ta bílá předváděčka Usině neskutečně sluší,
ona je fakt fotomodelka.
Ahoj Jaruško, nechceš na mondáska udělat čabraku na míru??? mam takhle od kamarádky, poslala jsem jí rozměr mezi ušima, jak jsou velké a široké a jak bych jí chtěla dlouhou, dolu mezi oči. Mam na to takovej obrázek, co potřebuje, řekla jsem jí barvu a poslala fotku dečky a uháčkovala mi jí za 250 kč ,- kdyby jsi chtěla tak řekni.
Já s tím beránkem už nevim, na bazoší mi nikdo neodepsal a zase nového nechci za 1500, protože toho co jsem měla půjčeného, tak táta se zhrozil, taky stál tolik, že to není pravý beránek.
Pa veru
Ahoj Werčo,jsi strašně moc hodná,
ale nechci,protože Mondík tu čabraku nepotřebuje,on netřepe hlavou tak,jako třeba Pierot,Pierotova hlava váží asi 20 kilo,né-li víc,a když s ní zatřepe,když mu tam vletí muška,tak Jarča to všechno drží těma rukama,
kdežto Mondík to nedělá,že by něják moc třepal hlavou na mušky,takže mu čabraku nedáváme,Pierot jí mít naopak musí,ale ten má uši dobrý.
To jsme se zase nasmály,byla tu jezdit zase ta Romča,a ona už si sedlá Pierota sama,a nemohla dotáhnout Pierotovi sedlo,přitom je Jarča drobnější,než Romača,a Jarča přišla,a utáhla mu to sedlo jakoby nic nedotahovala,
Romča chudák pak říkala,že doufá,že jí Jarča někdy nezbije...
Jaruško, mě se Usa v té bílé taky moc líbila. Tyhle origoš ohlávky jsou vážně moc krásné. A člověk by nevěřil, jak může vyniknout bílá na bílém koni.
Ale ta moje je taky povedená, Use sluší, ale čekám pořád na fotky...snad prý bude do konce týdne celé album. Má těch fotek ze všech focení nyní hrozně moc, tak si musíme počkat
No jo,oni ti bílí poníci mi připadají nějáký hodnější
než ti ostatní,já když vidím bílýho poníčka,tak pořád vidím Kačenku,
ta se fakt moc povedla,byla strašně šikovná.
Helčo,díky moc za Pierota.
Helčo,já to pořád nemůžu postřehnout,ta Ginuška tam nemá pamlsek na tom kuželu,že ne,
ten dostane,až se toho dotkne a pak přiběhne k Tobě,že joo?
Ahojky,
přesně tak Jaru. Nejdřív se naučí označit ho na krátkou vzdálenost a postupně ho dávám dál a dál. Kliknu vždycky když se ho dotkne nosem tak jak chci. Kliker jí vlastně označí když dělá něco správně. Je to taková malá krabička která vydává klik.
Ona ví že když kliknu přijde pamlsek. Je děsně chytrá. Kužel jsem ji naučila za 5min. Dala jsem si ho před sebe a jen čekala až k němu čuchne sama - klik + pamlsek. A zase čuchla a klik + pamlsek. Měla bys vidět ten údiv v jejích očích když jí to poprvé doteklo - aháááááá já z tebe ten pamlsek dostanu když se dotknu toho kuželůůůůů. Je to super metoda. Nikdy nestihneš odměnit přesně v ten okamžik kdy dělá tu správnou věc, vždycky ten pamlsek dostane později. Když máš klikr vlastně jí říkáš - ano teď!!!!!!
Werčooo a co tenhle http://zvirata.bazos.cz/inzerat/16247937/Beranek-pravy-australsky.php
madow
napsal(a):
Werčooo a co tenhle http://zvirata.bazos.cz/inzerat/16247937/Beranek-pravy-australsky.php
Juhů, dík moc, hned odepisuji.... To jsem ráda... fakt děkuji.. koupim si ho zamaturitu :-) JInak u nás je tedka v Borčících den koní, tak se těšim :-) Chodila jsem tam do klubu, když jsem byla malá...
Helčo,moc děkuji za vysvětlení,
to víš,to jsou novoty,
tohle za mejch mladejch let nebejvalo.
Ale je to fakt moc šikovný.
Včerejší Pierot,
pacholek skáče daleko líp překážky 100,110,než nějákou devadesátku,to prostě vždycky škrtne a většinou to shodí,
ale na těchdle větších si dává bachacha,aby se nááhodou nemlasknul.
Jarča se zlobí,že musí respektovat všechny překážky,ale on jí asi nerozumí a kašle na to.