Máte někdo zkušenosti s timto sedlem podium endurance...?chci ho kupovat na plnokrevneho arabka s užším kohoutkem,teprve trenujeme a ještě není tak nasvalen.děkuji za odpovědi
ahoj, tento typ přímo neznám, ale Podium dělá vše na stejné kostře, jen doplňky jsou jiné. Existují cca 3 velikosti koster, od velmi úzké, přes normální, až velmi širokou - skoro se u nás nevyskytuje. Mně se hodně vyplatilo, že verze Podium Champion Pro má posuvné bočnice, čímž můžeš sedlo upravovat podle toho, jak se ti koník přesvalí.
Na mlaďocha, který má práci před sebou bych neupravitelné sedlo nekupovala. Základ vytrvalosti se dá odjezdit i ve Wintecu.
Vla´dka
Taky bych nekupovala sedlo pro nehotového koně na pevno. Musí se počítat s tím že se buďto sedlo změní, nebo že se bude měnit komora. A to u tohohle sedla nejde.
Pokud je dosrostlý a hotový, nasvalila bych a pak až zkoušela sedlo aby se vám nestalo, že bude úzké až se koník zapřahne do práce.
ahoj, tak v normální nabídce jsem tuto variantu - Podium Champion Pro - nenašla. Zkus pana Kyselého kontaktovat, zda by ti ho přivezl (dělá na něj náhradní bočnice).
Jinak v nabídce má toto sedlo brněnský Obluk - http://www.obluk.cz/jezdecke-potreby-anglie/7-endurance/3559-sedlo-podium-champion-pro/ - máš tam i cenu. Jen se zeptej - možno přes telefon - že jsou opravdu bočnice na suchý zip. Je tam i výběr z barev - to se chvilku čeká. Posedlí 17 je na chlapa, já bych upřednostnila menší.
Zatím,
Vlaďka
dekuji za odpoved. S panem Kyselým jsem mluvila a musela bych na sedlo s cekat měsíc nez ho dovezou s Italie.Ted ve stredu mi prijede vyzkouset na konika toto sedlo,a kdyby nesedelo tak ho jeste napasuje...a potot az se konik nasvali,tak by mi ho opet napasoval...jezdim na Mc clellanu a ten westernovy podbrisak kdyz utahuju sedlo me privadi k silenstvi
a vubec...sedlo je tvrde,pokazde dotahuji jinak.Tak tedy kupuji nakonec toto sedlo jak jsem posilala ale v modro cerne barve