Ahojky, zajímalo by mě, jaké máte zkušenosti s letní vyrážkou. Můžete sem hodit fotečky, nebo třeba nějaké užitečné rady. Co třeba pomáhá proti mouchám a komárům, jak se rány nejrychleji hojí atd. Já mám jednoho mladého valáška Hucula, co má letní vyrížku. Nemá to moc pěkný, má hodně rozdrbanou hřívu. Bohužel než jsem si ho koupila, neměli moc čas se o něj starat. Tak se snažím... mažu mu to Měsíčkovou mastí a stříkám ho vyvařeným ořechovým listím, do kterého jsem přimíchala ocet. Pomáhá to ale zatím jen slabě. Tak pište vaše rady, budu moc ráda
karwen
napsal(a):
Ahojky, zajímalo by mě, jaké máte zkušenosti s letní vyrážkou. Můžete sem hodit fotečky, nebo třeba nějaké užitečné rady. Co třeba pomáhá proti mouchám a komárům, jak se rány nejrychleji hojí atd. Já mám jednoho mladého valáška Hucula, co má letní vyrížku. Nemá to moc pěkný, má hodně rozdrbanou hřívu. Bohužel než jsem si ho koupila, neměli moc čas se o něj starat. Tak se snažím... mažu mu to Měsíčkovou mastí a stříkám ho vyvařeným ořechovým listím, do kterého jsem přimíchala ocet. Pomáhá to ale zatím jen slabě. Tak pište vaše rady, budu moc ráda
mám kobču, když sem jí koupili vypadala takhle - letní vyrážka jako bejk (prdel odřená, hříva taky a ocas....)
holkaodkoni
napsal(a):
mám kobču, když sem jí koupili vypadala takhle - letní vyrážka jako bejk (prdel odřená, hříva taky a ocas....)
a teď :
neba to letní vyrážka nýbrž začervení - majitelka neodčervovala,neočkovala - nic!!
teď už je to o poznání lepší :.-))
karwen
napsal(a):
V katalogu firmy Farnam je na letní vyrážku nějaký preparát. Koukni na www.farnam.cz
Jessybelle

XXX.XXX.252.88
ahojky, máme kobylu CT s letní vyrážkou, loni se nám dost osvědčil repelent Enduro od Farnamu, stojí tak kolem 1000kč, zkus mrknout na www.vase-krmivo.cz, tam ho mají za 800. doplnily jsme to mazáním od eliott - bylinná hojivá mast Heilsalbe, a do krmení jsme přidali extrudovaný len. ocas i hřívu si nakonec skoro vydřela ale neměla žádný boláky ani otevřené rány,strupy a byla jezditelná. ale je fakt, že jsme si dali dost záležet v péči o ní,mazat 2x i víckrát denně,a le vyplatilo se to, tak můžu vřele doporučit,