Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.7.2006 12:09

prosím, nemohli byste mi poradit, co s tímhle flekem? Kobylka ho má na lopatce už hodně dlouho, pomalu ale jistě se trochu zvětšuje. majitel to neřeší, neznáte třeba nějaký přípravek, který by na to mohl pomoci, aniž by do toho zasahoval veterinář? Nijak jí to nevadí, je to jen čistě estetická vada...

27.7.2006 12:11

gituna napsal(a):
prosím, nemohli byste mi poradit, co s tímhle flekem? Kobylka ho má na lopatce už hodně dlouho, pomalu ale jistě se trochu zvětšuje. majitel to neřeší, neznáte třeba nějaký přípravek, který by na to mohl pomoci, aniž by do toho zasahoval veterinář? Nijak jí to nevadí, je to jen čistě estetická vada...

No nevím, jestli se to zvětšuje a není to od neustálého odírání čímsi (cajky), tak bych doporučovala, aby to doktor viděl. Jinak snad zinková mast...

27.7.2006 12:15

jackie napsal(a):
No nevím, jestli se to zvětšuje a není to od neustálého odírání čímsi (cajky), tak bych doporučovala, aby to doktor viděl. Jinak snad zinková mast...

od odírání to není, má to spíš na krku než přímo na lopatce, veterinář to viděl, ale nijak se k tomu nevyjadřoval prý...zinková mast-někde v koňoobchodě nebo v lékárně? děkuju!

27.7.2006 12:15

gituna napsal(a):

Těžko takhle říct , ale nápadně to připomíná plíseň. Pokud na kraji fleku chytneš za srst a zůstanou ti v prstech chlupy s horní vrstvičkou kůže , je to zřejmě ono. Léčila jsem to uspěšně Aureomicynem .

27.7.2006 12:23

gituna napsal(a):
od odírání to není, má to spíš na krku než přímo na lopatce, veterinář to viděl, ale nijak se k tomu nevyjadřoval prý...zinková mast-někde v koňoobchodě nebo v lékárně? děkuju!

zinková mast v lékárně, nestojí moc. ALe může to fakt být plíseň, to bych pak chtěla asi něco napsat od doktora, plísní je mnoho druhů...

27.7.2006 12:32

gituna napsal(a):

Pokud je to dlouho, je to velmi pravděpodobně jeden typ sarkoidu. Bohužel se s tím nic nedá dělat, raději to nijak nedřít, nepatlat, aby se to neneslo dál, zkusit podpořit imunitu, pokud by se začaly dělat i na jiných částech těla, je třeba zvážit celkovou léčbu, která není spolehlivá a rozhodně to není nic jednoduchého. Tady je foto okultního sarkoidu, pro srovnání, jestli by to mohlo být ono.

27.7.2006 14:06

mvdr svehlova napsal(a):
Pokud je to dlouho, je to velmi pravděpodobně jeden typ sarkoidu. Bohužel se s tím nic nedá dělat, raději to nijak nedřít, nepatlat, aby se to neneslo dál, zkusit podpořit imunitu, pokud by se začaly dělat i na jiných částech těla, je třeba zvážit celkovou léčbu, která není spolehlivá a rozhodně to není nic jednoduchého. Tady je foto okultního sarkoidu, pro srovnání, jestli by to mohlo být ono.

moc děkuju za odpověď. Podle fotky to bohužel moc nepoznám, jestli se jedná o stejný problém. Kobyla to má myslím nejmíň 2 roky, opravdu to pomalu roste, naštěstí se jí to ale zatím nikde jinde neobjevilo. Přes zimu to měla zarostlejší, teď zas mám pocit, že se to nepatrně zvětšuje.Takže v postatě neřešitelný problém, pokud se opravdu jedná o sarkoid, přesto děkuju

Přidejte reakci

Přidat smajlík