Jestli je to sedlo šité na míru, pak by mělo sedět i když má kůň netypický hřbet. Kvůli tomu se sedla na míru dělají, když nepasují standardní typové výrobky. Ovšem z vlastní zkušenosti vím, že ne každé sedlo na míru je opravdu dobře ušité. O to hůře, že sedla na míru jsou poměrně dražší, než sériové kusy. Něco se upravit dá, ovšem riskujete poškození zad koně. Chtělo by to více podrobností o sedle, jinak se špatně radí.
makki
napsal(a):
Jestli je to sedlo šité na míru, pak by mělo sedět i když má kůň netypický hřbet. Kvůli tomu se sedla na míru dělají, když nepasují standardní typové výrobky. Ovšem z vlastní zkušenosti vím, že ne každé sedlo na míru je opravdu dobře ušité. O to hůře, že sedla na míru jsou poměrně dražší, než sériové kusy. Něco se upravit dá, ovšem riskujete poškození zad koně. Chtělo by to více podrobností o sedle, jinak se špatně radí.
Mám sedlo šité od sedláře Tomáše Hurycha
makki
napsal(a):
Jak je sedlo staré? Jestli je sedlo nové, je třeba jej urychleně reklamovat. Sedlo na míru musí koni sedět, pokud kůň od doby měření do doby dodání hotového sedla výrazně nepřesvalil nebo jinak výraqzně nezměnil kondici.
v ůnoru to budou tři roky . Spíš trošku schodil , víc makáme . Ve předu sedlo sedí ,ale pak už né
Ale podle popisu stále nechápu, v čem sedlo nesedí. Jestli je koník hubenější než byl v době, kdy mu sedlo pasovalo, lze přidat silnější deku. Ale z takového nic neříkajícího popisu fakt nelze vyplodit smysluplnou radu. Bohužel....
Když sedlo "nesedí", převážně je úzké, tlačí, široké, vzadu odstává, má špatné úhlení či rotaci bars, nebo je příliš dlouhé, málo nebo moc prohnuté apod. Ale je potřeba problém pojmenovat, aby bylo možno jej řešit.
makki
napsal(a):
Ale podle popisu stále nechápu, v čem sedlo nesedí. Jestli je koník hubenější než byl v době, kdy mu sedlo pasovalo, lze přidat silnější deku. Ale z takového nic neříkajícího popisu fakt nelze vyplodit smysluplnou radu. Bohužel....
Když sedlo "nesedí", převážně je úzké, tlačí, široké, vzadu odstává, má špatné úhlení či rotaci bars, nebo je příliš dlouhé, málo nebo moc prohnuté apod. Ale je potřeba problém pojmenovat, aby bylo možno jej řešit.
sedlo se sesouvá do boku , začíná to odzadu , když na něm sedím , jenom jdeme . Musím sedlo dorovnávat sedem . Začne se přetáčet , způsobila jsem koni otlaky o podbřišáku ,jak jsem sedlo moc utahovala , nic mi to stejně neřešilo . Pokusím se vytvořit fotky sedla na koni
koník je akorát trošku uzší na kohoutku , jinak je všude stejný. Nejlépe mu sedělo sedlo co mi ukradli , pošlu foto
Buď sedlo prodejte a pořiďte si nové. Nebo, jak tu někdo psal, si poříďtě silnější korekční deku a hlavně takovou, na které bude seděl celé sedlo, ne že vám bude sedlo vzadu přečuhovat přes deaku a bude "viset" ve vzduchu.
Ještě by jste mohla zkusit oslovit sedláře, který vám sedlo šil, aby ho za nějaký lepší peníz předělal (silnější beránek atd...)
Ahoj taky se chci zeptat na naše sedlo. Nevím jestli z těch fotek tedy půjde něco poznat ale snad. Díky
sccary
napsal(a):
Ahoj taky se chci zeptat na naše sedlo. Nevím jestli z těch fotek tedy půjde něco poznat ale snad. Díky
Ve westernu se sice nevyznám, ale připadá hozené hrozně na kohoutek a tudíž musí bránit volnému pohybu lopatky, když by se dalo do normální pozice, tak mu podle mého názoru bude dlouhé...
Sedlo je patrně široké dost, nebo aspoň na fotkách tak vypadá. Ale taky mi připadá dlouhé. Zkuste zajet rukou pod sedlo, nahmatat konec lopatky a konec přední části bars sedlové kostry, jestli netlačí na lopatku. Přes ty sukně to může klamat. A dát sedlo více dozadu asi moc nepůjde, protože jak se kůň bude pohybovat, tak si bude zadnicí nastrkávat postupně sedlo zpátky dopředu a do pár minut to bude asi to samé.