Mafira

XXX.XXX.29.238
Zlý,kopavý,kousavý,přísný,šklebivý atd... Mám 3.letou klisnu,která ráda kouše,kope a ze všeho nejradši všechny a všechno honí. Je zlá nebo jen hravá??
To, že ráda kouše a kope bych neoznačila za normální (vhodné), ale je samozřejmě možné, že jde "pouze" o hravost- pokud neměla nikdy dané hranice, považuje vás zřejmě za dalšího člena stáda. Ale pokud to nedělala a najednou začala, určitě bych hledala příčinu. Tohle je problém, se který vám přes internet těžko vyřeší...
Ano nedoplnila sem přesné informace.Kobylka je už taková od cca 1 roka, Vyrůstala pouze se svojí matkou a s lidmi,kontakt s jinym koněm měla asi od svého druhého roku,ale nikdy sem jí neviděla že by se tak chovala ke koním.Ve velkém stádu kdy tam byla asi cca s 10 konmi různého věku se nechovala nijak agresivně ani provokativně.Povahově k tomu má předpoklady co jsem se dověděla a viděla od a u bývalích majitelů staré klisny. Stará v mládí dělala totéž...Mladá když to začíná přehánět tak stačí houknout a uklidní se.Když třeba honí psa a on nestíhá utíkat tak zpomalí a nijak mu neublíží,to samé s ovcemi.Jak by to bylo u cizích lidí nevím,netroufala bych to zkusit.S kobylou nemůžu pracovat podle prirozené komunikace,má pokřivenou přední nohu a když chodí do kruhu tak začne kulhat.Je velmi chytrá co se týká otevírání dveří,branky a dokonce i elektrického ohradníku,neústupná a tvrdohlavá.Respektuje pouze mně.Jde vidět že jí baví když z ní mají lidi strach to se týká především mé rodiny která se koní bojí.Já u ní můžu chodit jak chci,ale i tak si hlídám záda.Její matka se uklidnila až v deseti letech,ted se už pouze šklebí dříve měla pověst zabijáka .Zvláštní,ale je, že když se si kobylu brala od bývalého majitele kde sem jí znala pár měsíců byla hodně nebezpečná,půl roku už březí.Ale od prvního dne co se k nám dostala se jakoby mávnutím kouzelného proutku změnila, ani se už nezašklebila.To jí vydrzělo cca asi půl roku a přesně 7 den po porodu co začala mít říji tak se zase začala šklebit a to jí už zůstalo.Mladá kobyla se chová jako hřebec když má ona nebo její matka říji, je více divočejší a skáče na kobylu.Do konce se hřebci i více podobá co se týka rysů hlavy...Tady jde pouze o to kdybych se rozhodla kobyly jednou někde ustájit aby se třeba nestalo to že je tam bude někdo mlátit za jejich chování.. Což bych byla nerada,mladá si pamatuje křivdy jednou jí tu u nás nakopl jistí pán který u nás strouhá a ona by ho za to málem zabila nikdy sem neviděla takovou reakci a při jeho druhé návštěvě mu nechtěla už dávat nohy...Taky se proto bojím že kdyby se neco podobného stalo potom při ustájení aby mi potom někoho takhle nezrakvila...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.21.4
Tahle kobyla je nesmrtelná :o) Jen si dovolím poznámku, že přirozená komunikace není o běhání do kruhu, takže vzhledem ke křivé noze s ní klidně horsemanship dělat můžete, v tom jí noha nepřekáží. Doporučila bych najít někoho v blízkosti, kdo Vám poradí a pomůže. Mladá vše okouká od starý, nedivte se, pokud jak píšete, stará se chovala agresivně (pro rýpaly vycházím z toho, že slečna píše, že kobyla byla "zlá" u bývalých majitelů, kde jí znala), mladá, pokud je stále s ní, bude stejná. Odzkoušeno na vlastní kůži. Hodně štěstí Vám přeji, já osobně bych ani takového koně neustájila, jsou to jen trable, a není nad to mít koně v pohodě, za ten klid duše to stojí :o))
K.
No co se týka Quantici ta se bude na jaře připouštět a ted už s ní žádné problémy nejsou.A co se týká Cairo tak ta agresivní není jen prostě bere lidi jako koně a podle toho se taky chová ne však ve zlém. Vysvětlit jí to jsem už zkoušela všelijak,ale neúspěšně... O PK vím že tam je většinou základ kruhová ohrada...A abych jí pořád jako trest utila couvat tak to je spíš trest pro mně než pro ní i to máme už spolu ozkoušené. Ustájit,neustájit jednoho dne se může stát že je nebudu moct mít nejakou dobu doma a pak ustájení bude nutné s tím se musí počítat.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.21.4
Já jsem doufala a věřila, že o Quantice už v životě neuslyším, ale vrací se stále, jako bumerang, asi to mám za trest.Nebudu už psát nic, zas by mně určití lidé poslali na léčení, a ani to vlastně nemá cenu. Z mého hlediska chcete jen slyšet, že kobyla se vlastně chová normálně, a že není potřeba s ní nic dělat, a že to je jen její hravost, a předpooklady po matce vlastně nehrajou roli, protože ta je mávnutím kouzelného proutku hodná, jen se šklebí a napadá zbytek rodiny. Přirozenou komunikaci s ní nedělejte, evidentně o "tom" nic nevíte. A že není agresivní, případného ustajovatele pouze upozorníte, že kobyla "jde po lidech", kouše a kope, ale vlastně s tím případný ustajovatel nic nezmůže, a jestli mu klisny něco udělají, je to vlastně jeho chyba, že si nedal pozor. Jak jsem ráda, že mně všichni pomlouvají, že mám hnusné, špinavé a hubené koně a nemám je ráda, aspoň že jsou hodní, a na mou rodinu neútočí. Hodně štěstí ještě jednou, je vidět, jak lidi dneska svoje koníčky berou. K.
Vážená p.Kotásková já sem se vás tady na nic neptala. Myslím že sem měla na vás dotaz zhruba před několika měsíci jestli neznáte kobylu a jestli mi o ní nemůžete tedy něco říct. Odkázala jste mě jinam jak ste i psala na svém blogu a že už o Quantice nic nikdy nechcete slyšet mohla ste to říct když jsem vám posílala email a už bych vás nikdy s tím neotravovala..O vás jsem se dozvěděla tady ze staré diskuzi jak víte. Jediné co jsem z toho vyčetla a pochopila tak prostě nesnášíte kobylu pouze kvůly sporům s první majitelkou slib jsem dodržela a o vás jsem neřekla ani slovo..Ale ted mi ještě řekněte proč když už o Quantice nechcete nikdy slyšet tak z jakého důvodu reagujete na tuto diskuzi?? Normální člověk by si to tedy přečetl a už by na nic takového nereagoval.Ano o PK nic nevím jen to co jsem vyčetla z knih a ani nemám potřebu s touto metodou pracovat.A ještě jednou a na posled QUANTICA NIKOHO Z RODINY NENAPADÁ!!! Pokud umíte pozorně číst tak toto celé jsem psala o její tříleté dceři CAIRO.Quantica za nic nemůže to že byla zkažená prvním majitelem jak říkáte a věřte že i podpořená dalšími majiteli pač jsem už 8. a věřte že i poslední !! To že je její dcera taková jaká je no a co já s ní umím vyjít a nic víc nepotřebuji to že se neustále chlubíte hodnými konmi upřímně řečeno radši miluju koně zmetky v chování než nějaké bulíky " se zmetky je větší zábava" to mi věřte že nemám o zábavu nouzi. A tím se to uzavírá když z Quantici máte takovou fobii tak už nereagujte.Vím že úmyslně vyhledáváte spory... A TOTO NENÍ HÁDACÍ TÉMA!!! Přeji vám mnoho úspěchů s koníky mazlíky ja zůstanu u těch mých zabijáků mnoho štestí a sbohem. P.S. na té fotce mě nechce sežrat jen se hezky usmívá
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.21.4
Vidím, že máte vskutku přehled. Já na Vaši Cairo reagovala, přečtěte si po sobě, co zde píšete. Diskuze je veřejná, a má na ni právo reagovat každý. Dále se k tomu vyjadřovat nebudu, jiní Vám již poreferovali dostatečně, a myslím, že i já jsem se v mailech dostatečně vyjádřila. Hezký den.
Asi jsem nebyla pochopena. Tady nejde o to že nemůžete reagovat,ale proč to děláte když o staré nechcete už nikdy víc slyšet. Zase jste odvedla řeč o Quantice že napadá lidi věřím vám že to dělala když byla u vás taky jsem to psala že dělala to samé jako to ted děla Cairo, ale vy si tvrdě stojíte za tím že je stále stejná beze změny.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.21.4
."Respektuje pouze mně.Jde vidět že jí baví když z ní mají lidi strach to se týká především mé rodiny která se koní bojí"
Citace z Vaší reakce. Já reagovala na toto, o Quantice jsem zde nenapsala ani slovo, začala jste s tím Vy. Dále reagovat opravdu nebudu, když o radu nestojíte, protože něco píšu já. Jiste Vám zde někdo poradí daleko lépe, a Vy to třeba přijmete, protože to nebude rada od člověka, který podle Vás je totální nekňuba a jen zapšklý nepřítel jedné kobyly.
Já jsem doufala a věřila, že o Quantice už v životě neuslyším, ale vrací se stále, jako bumerang, asi to mám za trest,A předpoklady po matce vlastně nehrajou roli, protože ta je mávnutím kouzelného proutku hodná, jen se šklebí a napadá zbytek rodiny. To jste psala vy jestli se nemýlím. Nechme toho tohle mě přestává bavit.