Březí klisna - koulí se

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.4.2013 18:44
bubix

XXX.XXX.222.218

prosím nevíte, proč se vysokobřezí klisna začala hodně koulit a válet? Myslím tím to, že v posledním týdnu to dělá denně, předtím jen občas. Mám obavy, jestli jí něco nevadí, zácpu nevypadá, že by měla, konzistence taky normální. Docela hodně má větry. Utlačuje hříbě něco ve střevech, nebo je to spíš nevhodností stravy?

11.4.2013 10:22
rennie111

XXX.XXX.180.30

Pokiaľ dostáva veľa jadra môže jej plod tlačiť na žalúdok a spôsobovať problémy, v tomto prípade by som jadro do pôrodu znížila, alebo podávala vo viacerých menších dávkach. Tesne pred pôrodom ho možno aj úplne vysadiť, náš vet to dokonca doporučuje pretože tesne po pôrode nie je dobré ak má príliš veľa bielkovín v krmive kvôli možnému zápalu. Po pôrode sa potom postupne zasa pridá. Príčina ale môže byť aj tá, že jej je už proste nepohodlne, nevie si nájsť polohu, je nervózna.. dobré to ale moc nie je, no neviem ako by ste jej v tom vedeli zabrániť asi nijako.

11.4.2013 14:16
m i s i c k a

XXX.XXX.217.52

bubix napsal(a):
prosím nevíte, proč se vysokobřezí klisna začala hodně koulit a válet? Myslím tím to, že v posledním týdnu to dělá denně, předtím jen občas. Mám obavy, jestli jí něco nevadí, zácpu nevypadá, že by měla, konzistence taky normální. Docela hodně má větry. Utlačuje hříbě něco ve střevech, nebo je to spíš nevhodností stravy?

Moje kobyla se taky noc před porodem dost válela. Taky jsem myslela, že je něco špatně s hříbětem. Ale nic to nebylo. Druhou noc porodila zdravou kobylku.
Tak já bych se nebála. Pokud je klisna v kondici a má pohyb, tak bych to nepovažovala válení za něco špatného

Přidejte reakci

Přidat smajlík