Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.9.2013 23:55
shallowy

XXX.XXX.157.113

Pekný večer prajem,
potrebujem pre kobylku nové sedlo, niečo kvalitnejšie. Problém je to, že kobylka je dosť široká, aj keď na pohľad by som to na ňu nepovedala. Na starom sedle mám komoru 16-17 cm, ale keď sedlám, stále sa šklebí, je nepokojná a celkovo nespokojná (zozačiatku to nerobila). Po jazdení jej chrbát kontrolujem, nemám na ňom nič, nebolí ju na dotyk, ale aj tak viem, že by to robiť nemala. Po jazdení nie je spotená pod sedlom úplne, má tam suché miesta, resp. len na boku kohútika (je to syntetické Daslo). V okolí neviem zohnať žiadne sedlo, tak sa musím uchýliť k tomu, že hľadám aj v ČR. Našla som Kieffer Garmisch, má komoru 16 cm, ale stále váham kvôli tomu, že či jej to nebude úzke. Vedel by mi dakto povedať, kto má s tým skúsenosti, či je rozdiel v komorách syntetiky a koženných sediel? Či sa koženné inak prispôsobia ale také dačo.
Ďakujem.

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.9.2013 15:21

občas sa môže stať, že aj keď komora na šírku sedí, nemusí sedieť strih a tvar sedla, takže v konečnom dôsledku, nemusí sedlo pasovať. Kvalita daslo v kieffer sa nedá abolútne porovnať, povedzme si úprimne, daslo je v podstate lacný pásový výrobok, kieffer je nemecká kvalita roky úspešná na trhu. takže by som ho minimálne skúsila, ak tá možnosť je. všeobecne tie lacné sedlá typu daslo a norton mávajú problém sedieť dobre..na tie široké chrtby sa sedlá obecne zháňaju ťažšie a práve tam sa stáva, že vpredu sedlo sedí okolo kohútika, ale vzadu sa tvári všelijako...keď už syntetiku, skúsila by som wintec, je tam možnosť meniť komoru a predsalen je to trochu vyššia trieda, než daslo.

4.9.2013 23:06
shallowy

XXX.XXX.157.113

ja viem, daslo som brala z núdze cnosť....potrebovala som, mala som málo peňazí a vtedy som ešte nemala kvázi vlastného koňa...na angličáka to sedelo veľmi dobre, dokonca aj mojej kobče zozačiatku, ale bohužiaľ tento rok som celú zimu nejazdila, stále blato a asi jej svalstvo viac ochablo.....teraz som to začala viac cítiť, že je nesvoja, keď sedlám.....
syntetiku som ani nechcela, ale lepšia syntetika ako lacná koža....sedí sa v ňom pohodlne, relatívne...aj drží už 4 roky, ale fakt by som nerada kobylke zlým sedlom škodila...
dneska som to merala, fotila a snažila som sa nejako prísť na to, či širšiu alebo práveže užšiu komoru, ale popravde, som z toho jeleň....
ak by mi dakto vedel poradiť podľa fotiek, čo som spravila....aspoň povedať, že užšiu alebo širšiu komoru...tak by som mu bola vďačná (pošlem čokoládku smajlík)

4.9.2013 23:08
shallowy

XXX.XXX.157.113

naschával som dala tenkú látku, nech to vidieť a potom som si uvedomila, že som mala radšej bez toho odfotiť.....

5.9.2013 09:24

ja si v týchto záležitostiach až tak istá nie som. každopádne opotenie nie je dobré, suchých miest je tam priveľa. pomohol by pohľad zboku. teraz ale niekto na anonymnej diskusii vytiahol staršiu diskusiu o sedlách daslo a píše tam, že majú veľmi blízko seba tie sedlové vankúše- čo by mohol byť aj váš problém, keďže sedlo tlačí najviac okolo chrbtice.

Přidejte reakci

Přidat smajlík