Ježdění pro takového prcka?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.9.2013 13:43
sneckyno

XXX.XXX.10.97

Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat-mám dceru 4 roky, od malička je díky mě "ulítlá" do koní- brala jsem ji všude s sebou. Když jsem šla ke kamrádce jezdit.
Perfektně sedí jak na holém koni,tak i v sedle. A tak,pokud by to bylo možné bych ji chtěla začít víc vzdělávat v jezdectví aby si společně se mnou mohla třeba užít samostatnou procházku (rozumějte smostatné vedení koníka,naučit jezdit v klusu,ve cvalu).
Myslíte si,že pro to je pro takhle malé dítě již vhodné? Vím,že by to chtělo malého poníka,ale toho bohužel nikdo z mého okolí nemá-neporadíte někdo někoho? Nějakou jízdárnu? Praha a okolí.

10.9.2013 13:53
canis lupus

XXX.XXX.235.146

Na malé děti se specializují v Herouticích u Neveklova. Jinak myslím, že Dance and Jump má jezdeckou školičku v Měšicích.. http://www.danceandjump.cz/jezdecka-skolicka/

10.9.2013 17:31
alfi pav

XXX.XXX.230.254

Určitě bych se neptala na ifauně laiků, ale svého pediatra...

Já osobně bych do toho se svým dítětem nešla takhle brzo. Svézt ano, na chvíli, ale "výcvik" byť dětský určitě ne. Dítě se hodně vyvíjí, roste a sezení na koni pro něho není přirozená činnost. Měla bych obavy, aby to nemělo později nějaký negativní vliv na jeho nohy, kyčle, páteř a podobně.

Nechci vás nijak kritizovat, je to vaše dítě a je mi celkem jedno, co s ním děláte, ale přijde mi docela zvláštní, jak tady všichni kritizují obsedání mladých koní do 3 let věku a nijak se neřeší fakt, že některé matky cpou svoje div ne batolata na koně a už jen aby to začalo jezdit, protože je to děcko do koní taaaaak zblázněné.... Budete-li ho správně motivovat, bude zblázněné i do plyšové hračky.

Já jsem začínala v JO před 89 a tam byl velmi striktně dodržovaný limit 8 let věku dítěte. Do té doby si u koní ani neškrtlo, maximálně se na pár minut povozilo v kroku nebo jelo v kočáru. Patřila jsem k těm před 8 rokem věku a později k těm po 8 letech věku. S odstupem času chápu, že to mělo smysl.

10.9.2013 20:40
sonicka

XXX.XXX.144.141

Odkud přesně z Prahy jste? Nebo mi písněte na meil framina@seznam.cz smajlík

10.9.2013 21:10
shadow1

XXX.XXX.114.26

Mohla bych nabídnout do pronájmu malou poničku cca 100 cm vysokou. Lokalita Luka pod Medníkem. V případě zájmu mě kontaktujte na petra.shadow@seznam.cz

11.9.2013 07:42
sneckyno

XXX.XXX.10.87

Jsme z Prahy 9,ale myslím si,že není problém kamkoliv dojet.smajlík

11.9.2013 08:08
sneckyno

XXX.XXX.10.87

Její doktorky se určitě zeptám. Každopádně z Vaší reakce mi přijde,že si myslíte,že hodlám děcko přetěžovat nějakým intenzivním výcvikem-to rozhodně nemám v plánu-nemusí mi v 5ti letech s ponclem skákat baráky nebo " dělat letmé přeskoky ve cvalu ",ale jít se mnou třebas sama na půl hodinkovou prochajdu bez toho aniž bych já musela trnout co se stane když milý ponďa někde zakopne,nebo se lekne a poskočí,nebo dostane jiný vtipný nápad smajlík. Toliko moje představa-dle Vás možná zcestná. Já sama jsem notorický kochač přírodou-jezdím už skoro 20let- z toho jsem 10let měla své koně,takže vím,že ježdění je sport náročný. Každopáždopádně pokud doktor doporučí počkat o.k. počkám-nic se neděje a nic jí neujede.

11.9.2013 09:41
koně

XXX.XXX.206.137

Malé děti se,všeobecně, ještě nevydrží ničemu věnovat intenzivně a soustředit se delší časový úsek.Tudíž své 4leté dítě nějakým posazením na poníka a přiměřenou vycházkou rozhodně nemůžete přetížit.Ani když by třeba 5minut cvičilo na poníkovi , na lonži, určitě mu tím neublížíte.
Dcera chce na koně odmalinka,takže jsem jí ,co uměla sedět musela vysazovat.Před druhým rokem chodila chvíli na madlech a někdo jí přidržoval za nožičku.Jednalo se o chvilky,kdy to malou bavilo.
Kolem třetího už jsem jí začala brát na vycházky,kdy jsem ponici vedla.Aby si v terénu zvykala na nerovnosti.Řádově třeba půl hoďky,už moc nevydržímsmajlík
Pak jsme na obdélníku na lonži,nacvičily klus i cval a kolem pátého už jí vodím z velké spolehlivé kobyly na vodítku na "opravdové" vyjížďky.Taky jsem jí už dala sedlo.Teď jí bylo 6, učí se vysedat a vodit si pomalu sama koně.
Pokud všechno přizpůsobíte dítěti,jeho soustředění,jeho fyzickému fondu a jeho zájmu,myslím,že nic nepokazíte a báječně si spolu užijete.

12.9.2013 10:47
saryk9

XXX.XXX.226.59

Dobrý den,
moje děti obě začali na ponících kolem 4 roku, syn má nyní 8 a dcera 5,5 a v pohodě. Děti nevydrží dlouho - stačí jim na jízdárně 15 - 20 min. a vycházkou venku taktéž nic nezkazíte. Navíc nejezdí denně, ale tak 3 x do týdne. Syna to přestalo bavit, takže spíš občas vyjede na vyjížďku do lesa (jízdárna 0 smajlík) a dcera chce závodit, takže se snaží - ale není to žádný dril jako u větších dětí. Můj názor i zkušenost je, že si osvojí dobrý sed a pokud mají rozumné rodiče i lásku k ježdění...Já sama jsem "se vozila" na koních od 3 let (dnes je mi 35) měli jsme koně doma, a nezaznamenávám na sobě nějaké těžké újmysmajlík. Hlavně aby byl koník hodný a dítě nezradil. smajlík

12.9.2013 11:46
didi

XXX.XXX.235.229

sneckyno napsal(a):
Její doktorky se určitě zeptám. Každopádně z Vaší reakce mi přijde,že si myslíte,že hodlám děcko přetěžovat nějakým intenzivním výcvikem-to rozhodně nemám v plánu-nemusí mi v 5ti letech s ponclem skákat baráky nebo " dělat letmé přeskoky ve cvalu ",ale jít se mnou třebas sama na půl hodinkovou prochajdu bez toho aniž bych já musela trnout co se stane když milý ponďa někde zakopne,nebo se lekne a poskočí,nebo dostane jiný vtipný nápad smajlík. Toliko moje představa-dle Vás možná zcestná. Já sama jsem notorický kochač přírodou-jezdím už skoro 20let- z toho jsem 10let měla své koně,takže vím,že ježdění je sport náročný. Každopáždopádně pokud doktor doporučí počkat o.k. počkám-nic se neděje a nic jí neujede.

V asijských státech jako je Mongolsko, Kyrgystán či Tádžikistán děti ve věku 4 let jezdí na koních samostatně zcela běžně a vyrůstají ve zdravé dospělé - vůbec bych se proto nebála se svým dítkem občas rekreačně vyjet ven do okolních lesů.

Hodina na koni bude pro něj zdravotně určitě více v pořádku, než hodina strávená v sedě u nějakých Teleblbís...

Na přiježděném koníkovi, s helmičkou a pod dozorem z toho budou krásné vzpomínky na aktivní dětství.

12.9.2013 14:06
saryk9

XXX.XXX.226.59

smajlíksmajlíksmajlík
plně soulasím

Přidejte reakci

Přidat smajlík